PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΜΜΕ ΕΝ ΔΡΑΣΗ...

Στο στόχαστρο επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και ακίνητα μεγάλης αξίας

Μετά τις λίστες με τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου, το υπουργείο Οικονομικών θέτει στο στόχαστρο 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι οποίοι ενώ δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα έχουν στην κατοχή τους ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας.

O ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Βόλος φόρεσε τα γιορτινά του για να πανηγυρίσει την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Superleague μετά από 20 χρόνια.
Στην φιέστα του ΕΑΚ, όμως, μερίδιο στο γλέντι είχε και ο τυπικά γηπεδούχος Εθνικός, ο οποίος με τη νίκη του με 2-1, εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ.

Την τετράδα των πλέι οφ συμπληρώνουν, εκτός από τον ΟΦΗ που κέρδισε 3-1 την Δόξα, οι Πανσερραϊκός και Πιερικός που έφεραν 0-0 σε Φυλή και Κέρκυρα αντίστοιχα.


Την παραμονή τους στην κατηγορία εξασφάλισαν οι Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Αστέρας και Αναγέννηση, ενώ στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ μετέχουν οι Θρασύβουλος, Δόξα, Ιωνικός και Ρόδος.

Δηλώσεις Παπανδρέου στο CNN

Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών στην κρίση χρέους της χώρας μας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.




«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.



«Υπάρχουν παρόμοιες έρευνες σε άλλες χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούω τις λέξεις 'απάτη' και 'έλλειψη διαφάνειας'. Επομένως, ναι, υπάρχει μεγάλη ευθύνη εδώ» πρόσθεσε.



Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα να στραφεί νομικά εναντίον αυτών των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν αποκλείω να υπάρξει προσφυγή επίσης».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣΒουλευτής Ν. Πιερίας-ΠΑΣΟΚ


Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης, μέρα πικρής μνήμης, για την Γενοκτονία των αδερφών μας Ποντίων. Ενός κομματιού του Ελληνισμού εξαιρετικά σημαντικού, το οποίο απέδειξε ότι παρά τα δεινά του ξεριζωμού, μπόρεσε να σταθεί όρθιο και να συμβάλλει αφενός μεν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας, αφετέρου δε στην διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του απανταχού Ελληνισμού.
Σ’ αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού χρωστάμε πολλά. Και κυρίως τη μνήμη.

Καμιά λήθη και καμιά σιωπή δεν μπορεί να καλύψει τη βάρβαρη δολοφονία τριακοσίων πενηντατριών τουλάχιστον χιλιάδων συμπατριωτών μας Ελλήνων του Πόντου κατά την επταετία 1916-1923.

Η νομοθετική καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το 1994, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Το γεγονός αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί. Αποτελεί καθήκον όλων μας, χρέος τιμής, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε λαός οφείλει να απαιτεί με επιμονή και σθένος την αναγνώριση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος του. Έχει κάθε δικαίωμα να το πράττει, καθώς η σημερινή πραγματικότητα δεν δικαιολογεί ολιγωρίες και αναβολές. Δεν δικαιολογεί τη λήθη.

Έθνος χωρίς μνήμη είναι έθνος χωρίς μέλλον.

Τιμώντας τα χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας, καταθέτω αυτές τις σκέψεις με σεβασμό στην μνήμη της 19ης Μαΐου και με μεγάλο χρέος απέναντι στους συμπατριώτες μου Ποντίους και τον απανταχού ποντιακό Ελληνισμό.



Γιάννης Αμοιρίδης

Βουλευτής Πιερίας

Γ. Παπανδρέου: Θαρραλέο βήμα Ελλάδας - Τουρκίας

Την αισιοδοξία του ότι το καινοτόμο και θαρραλέο βήμα, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο επιχειρούν σήμερα οι δύο χώρες θα αποδώσει και θα εκπληρώσει το όραμα των δύο λαών να ζούν ειρηνικά εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Την αισιοδοξία του ότι το καινοτόμο και θαρραλέο βήμα, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο επιχειρούν σήμερα οι δύο χώρες θα αποδώσει και θα εκπληρώσει το όραμα των δύο λαών να ζούν ειρηνικά εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για μια συνήθη επίσκεψη.
Σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό «ιστορική», ο οποίος της αποδόθηκε, σημείωσε ότι αυτό εν τέλει θα το κρίνει η ίδια η ιστορία, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι από τη συνάντηση που είχε διαπίστωσε πως υπάρχει η βούληση πράγματι αυτή η συνάντηση να μείνει ιστορική.

«Ο αριθμός και το βάθος των συμφωνιών που υπογράψαμε είναι ένδειξη της ιστορικότητας της συνάντησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ακόμη ότι η προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μέσα από τη διεύρυνση της συνεργασίας, είναι μια επιτακτική αναγκαιότητα. «Λόγω των διακυμάνσεων στις σχέσεις μας έχουμε καθήκον να αναζητήσουμε δρόμους συνεργασίας και συνεννόησης», υπογράμμισε.



Φιλοδοξία των δύο χωρών, όπως είπε, είναι το Ανώτατο Συμβούλιο να αποτελέσει το βασικό όχημα προώθησης των μεταξύ τους σχέσεων μέσω της συνεργασίας σε τομείς χαμηλής πολιτικής, στους οποίους περιλαμβάνονται η προστασία του Πολίτη, η εκπαίδευση, η ενέργεια, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, οι μεταφορές, οι ευρωπαϊκές υποθέσεις κ.ά.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη συμβολής της Τουρκίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. «Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να συμβάλει σε αυτό ώστε να επιτευχθεί μετά και η μεγαλύτερη προσέγγιση των χωρών μας«, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στήριξε την τουρκική προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ ως πλήρες μέλος.

έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών


Την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών προανήγγειλε από την Πάτρα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.




Σχετικά με τις εφημερίες η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «θέλουμε ένα νέο πρότυπο εφημέρευσης που θα μπορέσει να δώσει λύσεις».



Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε, η υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τού ενδιαφέροντός της.



Οπως τόνισε, «στόχος είναι να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι, διότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό».



Αναφερόμενη δε στην πολιτική του υπουργείου, σημείωσε πως έχουν τεθεί σε θεσμικό επίπεδο τρεις στόχοι-οι προμήθειες και η πολιτική φαρμάκου, η λειτουργία του ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΣ στις επικρίσεις για τον «Καλλικράτη»


Την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσαν αρνητικές δηλώσεις για τον «Καλλικράτη». «Έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια βαθιά αλλαγή όπως ο Καλλικράτης, όσοι ταυτίστηκαν με πρακτικές του πελατειακού κράτους», σημειώνει το ΥΠΕΣ. Τι απαντά η ΝΔ.

Αντ. Σαμαράς: Θα τα αλλάξω όλα στην πορεία προς το συνέδριο


«Έχω εντολή να τα αλλάξω όλα και θα τα αλλάξω όλα σε αυτή την πορεία προς το συνέδριο», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απορρίπτοντας εισηγήσεις περί αναβολής, λόγω της κρίσης, του συνεδρίου της κόμματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου.

Νέα πυρά Δ. Δασκαλόπουλου κατά του πολιτικού συστήματος





Νέα επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. «Αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο», δήλωσε.

ΚΑΤΩ -30% ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ 30%.
ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΙ -ΠΡΩΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..!!!!!!!!!!!

...ΜΗΠΩΣ Η ΠΙΕΡΙΑ ΠΑΛΙ  ΑΡΓΗΣΕ?

Σφοδροι ανεμοι

ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ