PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

3 ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.... ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 30 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

3 οι δήμοι στην Πιερία

Στο δήμο Κατερίνης η Πέτρα και τα Πιέρια
Στο Αιγίνιο η έδρα κι ο Κολινδρός «ιστορική έδρα» του νέου δήμου Πύδνας

pieria
Σε τρεις δήμους για την Πιερία κατέληξε τελικά η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως καταγράφεται στο τελικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή.

Το υπουργείο έκρινε στην ουσία την πρόταση του ΙΤΑ, που προέβλεπε 3 δήμους (χωρίς δεύτερο εναλλακτικό σενάριο) για το νομό, ως την πλέον βιώσιμη και αποτελεσματική, ενώ προχώρησε στην αλλαγή της (προτεινόμενης από το ίδιο στο προς διαβούλευση προσχέδιο) έδρας του δήμου της Βόρειας Πιερίας, ορίζοντας τον Κολινδρό ως «ιστορική έδρα» του νέου δήμου Πύδνας και το Αιγίνιο ως διοικητική έδρα.
Ακόμη, στην ονομασία του νέου δήμου του νότου, του δήμου Δίου, προστέθηκε και το «μπραντ νέιμ» (σήμα κατατεθέν) «Όλυμπος».

Οι νέοι δήμοι, όπως καταγράφονται στο νομοσχέδιο είναι:
Δήμος Δίου-Ολύμπου με έδρα το Λιτόχωρο και ιστορική έδρα το Δίον, αποτελούμενος από τους δήμους Αν.Ολύμπου, Δίου, και Λιτοχώρου,
Δήμος Πύδνας με έδρα το Αιγίνιο και ιστορική έδρα τον Κολινδρό, αποτελούμενος από τους δήμους Αιγινίου, Κολινδρού, Μεθώνης και Πύδνας,
Δήμος Κατερίνης με έδρα την Κατερίνη, αποτελούμενος από τους δήμους Ελαφίνας, Κατερίνης, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων.

Ο συνολικός αριθμός των δήμων της χώρας διαμορφώνεται σε 325 (η ΚΕΔΚΕ είχε προτείνει 349 δήμους) από 1034.
Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι το νομοσχέδιο να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή και τη μεθεπόμενη στην Ολομέλεια.
Οι πρώτες του «Καλλικράτη» δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, στις 14 Νοεμβρίου.
PINAKAS
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου (ο μοναδικός εκ των τεσσάρων βουλευτών του νομού που είχε ταχθεί υπέρ των τριών δήμων) αναφέρει:
«Στο διάστημα που μεσολάβησε, από την ανακοίνωση του προγράμματος «Καλλικράτης» μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου στη Βουλή, οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, ακόμη κι αυτές που ήταν διαφορετικές από τις δύο του Υπουργείου για την Πιερία, είχαν θετικά στοιχεία και ήταν διαμορφωμένες με διάθεση προσφοράς και αγάπης για την κάθε περιοχή, είχαν δυναμική και προοπτική που ξεκινούσε από τον δυναμισμό των τοπικών κοινωνικών. Φυσικά καμιά απ’ αυτές δεν μπορούσε να εφαρμοστεί και να λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα, αλλά και να δώσει από μόνη της αναπτυξιακή προοπτική στις τοπικές κοινωνίες.
Η απόφαση του Υπουργείου φανερώνει πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφουγκράστηκε τις τοπικές κοινωνίες, σεβάστηκε και έλαβε υπόψη τις διαδικασίες της διαβούλευσης, τις προτάσεις και τις αποφάσεις που προέκυψαν από αυτές. Στην τελική απόφαση υπολογίστηκαν κατά κύριο λόγο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κριτήρια βιωσιμότητας και αναπτυξιακής προοπτικής των νέων Δήμων. Σε αυτά στηρίχθηκε και η δική μου πρόταση, την οποία εξ αρχής γνωστοποίησα, για την δημιουργία τριών δήμων στην Πιερία.
Τώρα που ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του Υπουργείου, οι πολίτες της Πιερίας έχουν μπροστά τους το χρόνο μέχρι τις εκλογές, για να συζητήσουν, να προτείνουν και να αναζητήσουν σχέδια, προτάσεις και πρόσωπα που θα ανταπεξέλθουν θετικά στην πρόκληση των νέων Δήμων.
Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από δημοκρατικό διάλογο, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να αναζητήσει και να προτείνει ικανά και άξια στελέχη, τα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, του προγράμματος ‘Καλλικράτης’, στους τρεις νέους δήμους στην Πιερία και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

OI 30 MEΓΑΚΥΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΟΝ LINE Τη Ρωμιοσύνη να την κλαις... Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ

.. ΓΙΑ ΝΑ παραφράσουμε (ανερυθρίαστα)

τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου. Τη Ρωμιοσύνη να την κλαις. Να την κλαις με μαύρο δάκρυ. Εγραφα, την περασμένη εβδομάδα, για τους 300 της Βουλής και τα χάλια τους. Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξουμε ένα βλέφαρο και στα δικά μας τα χάλια; Μήπως η βάρκα κινδυνεύει να μπατάρει προς έναν λαϊκισμό που όλους μας εφησυχάζει και κανέναν δεν ταρακουνάει;

Και στην τελική, αυτούς τους 300 εμείς δεν τους εκλέξαμε; Οι βουλευτές δεν είδαν φως και μπήκαν. Δεν ήταν περαστικοί και σταματήσανε να φουλάρουν με αμόλυβδη. Κάποιος τους έβαλε εκεί μέσα. Κάποιος τους έδωσε αυτό το έδρανο. Κάποιος τους μπαστάκωσε στη ζωή μας. Κι αυτός ο κάποιος είμαι εγώ. Είσαι εσύ. Είμαστε εμείς. Ολοι εμείς που σφυράμε κλέφτικα ότι και καλά δεν έχουμε καμιά ευθύνη ποτέ και για τίποτα!

ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ωραίος λαός... Κιμπάρης... Με μια ιστορία βαρβάτη από πίσω μας. Από τους «αρχαίους ημών» στο Βυζάντιο... Από τους Βαλκανικούς Πολέμους στους Ιταλούς. Από το «ΑΕΡΑ» στο «ΟΧΙ» κατά των Γερμανών (κι ας πιστεύουν μερικοί ότι το είπε ο κοντόχοντρος δικτάτορας με τη ρομπ ντε σαμπρ). Από τον εμφύλιο σπαραγμό στη χούντα και στο Πολυτεχνείο... Κάποτε ήμασταν ωραίος λαός...

Κιμπάρης...

Και τα χρόνια πέρασαν...

Κι εμείς πήραμε τις «δάφνες του ένδοξου παρελθόντος» και τις μετατρέψαμε σε πουφ: σε ένα μαλακό κάθισμα που παίρνει τη φόρμα των οπισθίων μας. Στρογγυλοκαθήσαμε πάνω του, αράξαμε χαλαρά πάνω στην ιστορία μας και νίψαμε τας χείρας μας. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα τεράστιο καθιστικό. Κλείσαμε την πόρτα και κατάπιαμε το κλειδί. Κλειστήκαμε στους 4 τοίχους: εμείς να ΄μαστε καλά, κι ο γείτονας ας πάει να πνιγεί. Και δεν καταλάβαμε οι ηλίθιοι. Δεν συνειδητοποιήσαμε πως όταν πλημμυρίζει το σπίτι του γείτονα, τα νερά θα φτάσουν και στο δικό μας. Και τώρα φτάσανε. Και πώς να την αντιμετωπίσεις την πλημμύρα; Με το κόκκινο κουβαδάκι του παιδιού που παίζει στην παραλία;

Φταίμε ΚΑΙ εμείς. Φταίμε γιατί βολευτήκαμε. Φταίμε γιατί αντικαταστήσαμε τα ιδεώδη με τα τζιπ 4Χ4. Φταίμε γιατί δεν χάνουμε τη βολή μας, δεν βγαίνουμε απ΄ τον δρόμο μας, δεν απλώνουμε το χέρι, δεν στηρίζουμε τον φίλο, δεν βοηθάμε τον διπλανό. (Και μετά απορούμε γιατί ο διπλανός δεν βοηθάει εμάς.)

Φταίμε ΚΑΙ εμείς. Εμείς που μάθαμε- και μας μάθανε- στο ρουσφέτι. Διόρισέ με να σε ψηφίσω. Δώσε μου να σου δώσω. Χέρι με χέρι. Γιατί τι άλλο να κάνω; Πώς αλλιώς να αμυνθώ; Οταν το παιδί του διπλανού μου τρύπωσε στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, εγώ ώς πότε θα χτυπάω σαν μαλάκας το κουδούνι της εισόδου; Κι έτσι δεν ψηφίζω αυτό που πρέπει. Ψηφίζω αυτόν που με συμφέρει. Συναλλαγή. Συνδιαλλαγή. Και μετά αναρωτιέμαι γιατί πάω κατά διαόλου...

Και την Εφορία γιατί να την πληρώσεις, όταν μπορείς κάλλιστα να την κλέψεις; Μαύρα λεφτά, ψεύτικα τιμολόγια, πλασματικές αγοραπωλησίες, μίζες και λαδώματα. Γιατί να πληρώσεις όταν τα λεφτά σου θα καταλήξουν σε ξένη τσέπη; Αντί να σε κλέψει ο άλλος, κλέβεις εσύ. Απλά πραγματάκια. Στοιχειώδη. Της (παλιάς) Α΄ Δημοτικού: Λόλα, να ένα μήλο. Ελλη, να ένα άλλο! Πάρε το μήλο και δώσε μου το «ανταποδοτικό τέλος». Συναλλαγή... Συνδιαλλαγή... Φταίμε ΚΑΙ εμείς... Το ξέρω πως δεν μας αρέσει να το ακούμε.

Ομως ο καθρέφτης είναι μπροστά μας. Κι ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μαύρα γυαλιά και να τον κοιτάξουμε κατάματα.

ΕΝΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ λαός είναι ένας ηττημένος λαός... Αυτό μας μάθανε και οι γενιές που πολέμησαν και οι γενιές που βολεύτηκαν. Και οι γενιές που έχτισαν και οι γενιές που γκρέμισαν. Γιατί και το βόλεμα και το γκρέμισμα, μαθήματα ιστορίας είναι. Φτάνει να βγάλουμε τα μαύρα γυαλιά. Βράδιασε και δεν βλέπουμε ούτε τη μύτη μας... Νύχτωσε και δεν βλέπουμε ούτε την κληρονομιά μας...

Και μόνο τότε θα μπορέσουμε να τραγουδήσουμε ξανά... Για μια Ρωμιοσύνη που αντρειεύει και θεριεύει... Και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου!

ΣΥΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με 21 συμφωνίες επισφραγίστηκε η συνεδρίαση του ελληνοτουρκικού συμβουλίου συνεργασίας

Eurokinissi
Στιγμιότυπο από το Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας του ΣΕΒ, παρουσία του Έλληνα και του Τούρκου πρωθυπουργού
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο





Με 21 συμφωνίες, μνημόνια και διακηρύξεις επισφραγίζεται η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Οι Ταγίπ Ερντογάν και Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις Εξωτερικές Σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψε με τον Έλληνα αναπληρωτη υπουργό Δ.Δρούτσα:
* την Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας
* το Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών
* τη Συμφωνία σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των διπλωματικών αποστολών
* την Κοινή Δήλωση για την άρση των περιορισμών που ισχύουν στους μεθοριακούς σταθμούς Καστανέων-Παζαρκουλέ
Σε ό,τι αφορά τα θέματα Οικονομίας και Εμπορίου, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη υπέγραψε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν:
* Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων μεταξύ Invest in Greece και τουρκικού Φορέα Προώθησης Επενδύσεων (ISPAT)
Η Λούκα Κατσέλη με τον υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν υπέγραψε:
*Κοινή Διακήρυξη για την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας

Στα θέματα Περιβάλλοντος η υπουργός Περιβάλλοντος και ο ομόλογός της Βεϊσέλ Ερογλου υπέγραψαν:
* Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας
* Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα προστασίας δασών
Στον τομέα της Ενέργειας η κα Μπιρμπίλη συζήτησε με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων στην ευρύτερη περιοχή και υπέγραψαν:
*Μνημόνιο Κατανόησης για την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας
Στον τομέα της Εκπαίδευσης, Ερευνας και της Τεχνολογίας η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε με τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς:
* Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και μεταξύ των αρμόδιων για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας -ΤUBITAK.

Επίσης η Α.Διαμαντοπούλου υπέγραψε με την ομόλογό της Νιμέτ Τσουμπουκτσού:
* Κοινή Διακήρυξη για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης
Στον τομέα των Μεταφορών υπογράφτηκαν απο τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα και τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ:
* Μνημόνιο Προθέσεων για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας
* Κοινή Διακήρυξη στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών
* Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των οδικών μεταφορών
Στον τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι συζήτησαν τη δυνατότητα να προσδιορισθεί κάποιο συγκεκριμένο λιμάνι, μέσω του οποίου θα γίνεται η επανεισδοχή λαθρομεταναστών, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της επαναπροώθησης και υπέγραψαν:
* Κοινή Διακήρυξη επί θεμάτων παράνομης μετανάστευσης, ασύλου, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας του πολίτη
* Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων
Οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Ερτουγκρούλ Γκιουνάι συζήτησαν τη δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών απο την Κίνα και άλλες χώρες, με κοινό προορισμό και υπέγραψαν:
* Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού
* Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού
Επίσης, ο Διευθυντής Συντάξεως του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Νικόλας Βουλέλης υπέγραψε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Anadolu Δρ Χιλμί Μπενγκί:
* Πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κρατικών ειδησεογραφικών πρακτορείων
Επιπλέον υπογράφτηκε απο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΟΤ κ. Ζακολίκο και τον πρόεδρο TSE Ταχίρ Μπουγιουκέλ Βατσιγκίλ:
* Μνημόνιο Κατανόησης για την Τεχνική Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης - ΕΛΟΤ και του αντίστοιχου τουρκικού οργανισμού TSE.

Επίσης, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών εκπροσωπούμενη απο τον Γ.Γκόρτσο και η τουρκική πλευρά από τον Εκρέμ Κεσκίν υπέγραψε:
* Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών (Banks Association of Turkey)
Newsroom ΔΟΛ