PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

απο http://makiavelis.blogspot.com/

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Αριστερός με δεξιές τσέπες.


Τι τις θέλεις ρε Μαλέλη τις συνεντεύξεις και γελάει όλος ο κόσμος με την πάρτη σου;
"Οι απόψεις μου είναι ρηξικέλευθες, είμαι βαθιά αριστερός και αν έβγαινα στο δελτίο με τον Αιμίλιο θα ... τις εξέφραζα και θα γινόταν χαμός". Είναι από συνέντευξη του Μαλέλη στην εφημερίδα "Παρόν". Ρε Σταμάτη θυμάσαι όταν ήσουν 25 χρονών και έμενες στα κοινόβια στα Εξάρχεια μέσα στη βρώμα και νομίζεις ότι είσαι ακόμα αριστερός; Τι αριστερός ρε ξεφτίλα; Υπηρετείς τη μεγαλύτερη οικογένεια της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα, τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Είσαι ο πρώτος που ξεκινάει τις περικοπές και τις μιζέριες. Μια ζωή ως διευθυντής εξυπηρετούσες τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τώρα το παίζεις αριστερός; Πάψε να λες βλακείες γιατί στο τέλος δεν θα το γλιτώσεις το γιαούρτωμα.

OH MY GOT...!!!

Η Τουρκία ανακοίνωσε διεθνώς πως κατέχει το Αιγαίο!!!


Η Τουρκία ρίχνει άγκυρα στο Αιγαίο. Μηδενική ελληνική εξωτερική πολιτική και ελληνικά σφάλματα - παραχωρήσεις από το 1995 έχουν οδηγήσει σε ένα τετελεσμένο στο οποίο η Αθήνα αρκείται να κάνει απλά διαβήματα!!! Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το Αιγαίο ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν. Κρύβονται οι έλληνες πολιτικοί απ΄τις τεράστιες εθνικές τους ευθύνες που αφαιρούν ζωτικό θαλάσσιο χώρο από την Ελλάδα. Τα μηδενικά ελληνοτουρκικά προβλήματα προφανώς σημαίνουν μαζική υποχώρηση για τον κύριο Παπανδρέου και τον ανύπαρκτο Δρούτσα. Τεράστια οικονομική και ανυπολόγιστη η εθνική ζημία της Ελλάδας. Η Αγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και μονομερώς από τις αρχές του χρόνου ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διακίνησης πετρελαίου στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, εναντίον της τρομοκρατίας.
Με τη ναυτική αναγγελία NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.

http://makiavelis.blogspot.com/

Παπούλια στο ξεχρέωσε η Μιμή το δάνειο;


Συμφωνούμε με την έκκληση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης απονομής δικαιοσύνης, την οποία απηύθυνε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε και να μάθουμε από τον κ. Πρόεδρο τα εξής: το ξεχρέωσε το δάνειο για το "κωλόσπιτο" η Μιμή; Και αν το ξεχρέωσε το δήλωσε στην εφορία; Μπορούμε να δούμε τις αποδείξεις; Από την άλλη, αν δεν το ξεχρέωσε και το χάρισες, σημαίνει ότι υπάρχουν φράγκα για πέταμα από το παράθυρο, οπότε δεν δίνετε δάνειο και στους υπόλοιπους 9.999.999 έλληνες πολίτες που έχουν απόλυτη ανάγκη;

«Και δημοσιογράφος και επιχειρηματίας; Δεν γίνεται!»

 - Ο Κώστας Χαρδαβέλλας στον ΟΜΗΡΟ μίλησε για όλα

Σε μια εποχή που το απωθημένο του κάθε ρεπόρτερ μοιάζει να είναι η δική του δημοσιογραφική επιχείρηση, ο Κώστας Χαρδαβέλλας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Προσπερνώντας το ψευτοδίλημμα, αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι και manager του δικού του Μέσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο πλέον έγκυρος και καταξιωμένος ρεπόρτερ, υπήρξε κατηγορηματικός: «Με ρωτάτε αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι και επιχειρηματίας… Η απάντηση μου είναι “όχι”. Κάνουμε ένα επάγγελμα που σιχαίνεται τις εξαρτήσεις, οπότε δεν μένουν περιθώρια για τέτοιου είδους διλήμματα».
Προσκεκλημένος του ΟΜΗΡΟΥ, ο άνθρωπος που έδεσε το όνομα του με τη λέξη «ΡΕΠΟΡΤΕΡ», κατάφερε από το πρώτο λεπτό να «κερδίσει» τους σπουδαστές με την αμεσότητα, την ηρεμία και την ξεκάθαρη ματιά του σε θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο.
«Δεν είμαι Θεός, δεν τα ξέρω όλα, έχω κάνει λάθη, έχω κάνει υπερβολές και στην ηλικία που βρίσκομαι μπορώ πια να λέω τα πράγματα με το όνομα τους». Μετά από 40 χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας – τα περισσότερα από αυτά στην τηλεόραση – ήταν τουλάχιστον παρήγορο να βρίσκεσαι απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν τυφλώθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Και που πλέον μπορεί να δει ξεκάθαρα και όχι μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της κάμερας την καριέρα, τις υπερβολές για χάρη της τηλεθέασης, τις επιτυχίες, αλλά και το μεγαλείο του ρεπορτάζ, χωρίς ίχνος έπαρσης.
Όλα, ακόμη και η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, συζητήθηκαν σε μία συνάντηση που θύμιζε περισσότερο κουβέντα παλιών γνώριμων, που μπορούν να συζητήσουν τα πάντα, ακόμη κι αυτά που η τηλεόραση αυτολογοκρίνει…
Από αυτή την κουβέντα δεν έλειψαν και οι ψύχραιμες πλην κατηγορηματικές αναφορές στα γεγονότα που στιγμάτισαν την Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων τη μέρα της γενικής απεργίας.
Από τους πλέον έμπειρους στο κοινωνικό ρεπορτάζ, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, εξήγησε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, που η χώρα δοκιμάζεται από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και νέα κοινωνικά δεδομένα, προέχει η ψυχραιμία και η ανάγκη μιας μορφής ενημέρωσης που θα αποτελεί εργαλείο για τον πολίτη και όχι για τα εκάστοτε συμφέροντα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 €, επιβλήθηκαν στα μαιευτήρια ΙΑΣΩ, Μητέρα και ΛΗΤΩ γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΑΝ, χρέωναν, αδιαφανώς και καταχρηστικά, στις μητέρες που γεννούσαν, τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (των βλαστοκυττάρων) από 225 έως 350 ευρώ.
Συγκεκριμένα τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών», ανήλθαν σε 180.000 ευρώ για το ΙΑΣΩ, σε 165.000 ευρώ για το ΜΗΤΕΡΑ και σε 90.000 ευρώ για το ΛΗΤΩ.

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....

ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ
ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΠΟΛΛΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ....

ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....

ΒΛΕΠΕΙ....
ΑΚΟΥΕΙ...ΞΕΡΕΙ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ....

ΑΝ ΔΕ ΦΟΒΗΘΕΙ...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΠΤΩΣΗ" ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ...

ΠΟΛΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ .....
ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ...

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ.........

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΔΙΣ ΖΕΣΤΑ ΖΕΣΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Τα 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης ζήτησε η Ελλάδα


Την εκταμίευση 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης ζήτησε σήμερα, Τρίτη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η ελληνική κυβέρνηση. Οι πόροι από την Ευρωζώνη θα ανέλθουν σε 14,5 δισ. ευρώ και το δάνειο του ΔΝΤ θα ανέλθει σε 5,5 δισ. ευρώ.


ΟΥΦ,.......ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ....ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...!!!!! 

ΓΙΑ ΤΟ ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ..!!!!

ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ -και οχι μονο- ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ...ΘΕΜΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.....
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ "ΤΣΕ" ΖΑΜΑΤΖΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ "ΛΟΥ" ΤΣΑΛΟΥ, ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.....
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...
ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ....ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ...
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...
ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ...
ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ....

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ....Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ..!!!

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ "ΠΟΡΣΕ" ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ..!!!

τι ΕΙΔΕ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ...?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ...
 ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ:
ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ...
ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ 15πλασια τιμη...!

ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ  η ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΩΣ..?

ΙΠΠΑΣΙΑ - ΠΙΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΜΠΑΣΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΔΙΟΓΕΝΗ ΠΑΛΕΓΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
Στους τελικούς αγώνες πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που πραγματοποιήθηκαν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής, 6-9 Μαΐου 2010 συμμετείχαν δυο αθλητές του Ιππικού Ομίλου Πιερίας, η Μαριάννα Μπάσδρα και ο Διογένης Παλέγδας.
Στην Ιππική Δεξιοτεχνία, η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο FOR EVER στην Κατηγορία Παίδων αναδείχθηκε 2η Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2010.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 7 Μαΐου, στην Κατηγορία Α 4 Παίδων με το εκπληκτικό ποσοστό 67,46%, η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο FOR EVER κατέλαβε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Το Σάββατο 8 Μαΐου, στην Κατηγορία Α 5 Παίδων κατέλαβε την 5η θέση με ποσοστό 62,14%.
Στην Υπερπήδηση Εμποδίων ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέλαβε την 3η θέση στους αγώνες πρωταθλήματος. Ειδικότερα, την Παρασκευή 7 Μαΐου, στην Κατηγορία Εφήβων Ύψους 1.30 μ. ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA ολοκλήρωσε τους αγώνες με επιτυχία και άπταιστη εμφάνιση.
Την Κυριακή 9 Μαΐου, πραγματοποίησε 2 καλές εμφανίσεις(Ύψος 1,40 μ.) και με ένα μόνο σφάλμα κατέλαβε την 3η θέση.
Στην βαθμολογία της Κατηγορίας Εφήβων για το 2010, ο Διογένης Παλέγδας κατέλαβε την 5η θέση.
Και οι δύο αθλητές-ιππείς θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Βαλκανικούς αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας που θα πραγματοποιηθούν 1-4 Ιουλίου στην Κατερίνη και Υπερπήδησης Εμποδίων που θα πραγματοποιηθούν 3-5 Σεπτεμβρίου στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου


Προς: Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει μια αρνητική πρωτιά στον τομέα της οδικής ασφάλειας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται στους δρόμους.
Για το λόγο αυτό καλείται η πολιτεία να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή δεκαετία δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας». Το πρόγραμμα αυτό εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε ως γενικότερο στόχο τη μείωση της απώλειας ανθρώπινων ζωών λόγω τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% μέχρι το 2010 σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Βασικό στοιχείο της οδικής ασφάλειας των οδών είναι τα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, τα γνωστά σε όλους μας μεταλλικά στηθαία ασφαλείας. Δυστυχώς, η χώρα μας έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία στον εκσυγχρονισμό των στηθαίων ασφαλείας που εγκαθίστανται στους ελληνικούς δρόμους σε σχέση με το πρόγραμμα αυτό και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που διέπουν τα υλικά αυτά.
Λόγω της επικείμενης υποχρεωτικής εφαρμογής των Ευρωπαϊκών προτύπων, είναι βέβαιο πως η συνέχιση της αδιαφορίας που έχουμε επιδείξει έως και σήμερα σχετικά με τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις (που στην προκείμενη περίπτωση είναι απόλυτα ουσιώδεις) θα μας φέρουν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της προσοχής των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διαδικασία εναρμόνισης εθνικών προτύπων με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προβλέπει κάποιο χρόνο συνύπαρξης και των δυο προτύπων. Στην προκείμενη περίπτωση ο χρόνος αυτός ξεκίνησε το 1988 και λήγει τον Ιανουάριο του 2011. Ως εκ τούτου σε λιγότερο από επτά μήνες, οι υπάρχουσες εθνικές οδηγίες εγκατάστασης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας θα πρέπει να καταργηθούν αφού πλέον η ενσωμάτωση του ΕΛΟΤ ΕΝ1317 στην Ελληνική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Πέρα όμως από όλα αυτά και επειδή η οδική ασφάλεια είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, η εναρμόνιση των εθνικών οδηγιών και προδιαγραφών που αφορούν τα στηθαία ασφαλείας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι ένα πρώτο βήμα για να βελτιωθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα προκειμένου να είμαστε σε θέση να μιλούμε για Οδική ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς σύνορα.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: -Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα και εντός του 2010 σε εθνικό επίπεδο, ούτως ώστε κατά την υποχρεωτική εφαρμογή των ευρωπαϊκής οδηγίας η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη;
-Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή του αντίστοιχου ευρωπαϊκού προγράμματος στην Ελλάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ......



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: " Το ΔΝΤ ήταν η επιλογή μας από την αρχή"

Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι
η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤείπε
και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από
 τις 5 Οκτωβρίου και μετά.
Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από της δηλώσεις του υφυπουργού
είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε
την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα
χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να
 "τσοντάρει".

Για του λόγου το αληθές τη συνέντευξη θα τη βρείτε στο προσωπικό του
site και δόθηκε στους δημοσιογράφους της ΝΕΤ, Κ. Αρβανίτη και Ρ. Μπιζόγλη.

Ξεχάσατε κε Υφυπουργέ να πείτε ότι το ΔΝΤ αποτέλεσε πρώτη και μοναδική
επιλογή από τις 5 Οκτωβρίου μετά τη συνάντηση στο ξενοδοχείο "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ"
του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το Νο 2 της GOLDMAN SACHS
στις 8.00μμ της ίδιας μέρας.

5ΟΥΣΙΑ ΕΝ ΤΥΠΩ

BRABEIA_5_GEL Το διαβάσαμε χθες στα ΝΕΑ και φουσκώσαμε από περηφάνια!
Μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης πήραν βραβείο στο 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» (η τελετή απονομής έγινε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στη Αθήνα), για κείμενό τους (στο έντυπό τους «5ΟΥΣΙΑ ΕΝ ΤΥΠΩ») με θέμα «παιδιά πρόσφυγες»!

ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΡΑ...

ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ "ΒΑΛΕΙ" ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ....
ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΥΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  
ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
ΣΤΟΥΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ....ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΒΕΛΗ...
ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
ΕΤΣΙ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...
ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...



ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ Η ΝΤΟΡΑ....

ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

BASIKO_1
Για τις φοιτητικές εκλογές της μεθεπόμενης Τετάρτης ετοιμάζονται οι παρατάξεις του ΤΕΙ Κατερίνης, ελπίζοντας σε μια μεγαλύτερη, αυτή τη φορά, συμμετοχή στις κάλπες. Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου πάντως δεν αγωνιά μόνο για τα ποσοστά αποχής των συμφοιτητών του από την εκλογική διαδικασία, αλλά και για την αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της απέναντι στα προβλήματα της εκπαιδευτικής τους κοινότητας…

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΤΟΡΑ...

Μέσω συνεντεύξεων συνεχίζεται η αντιπαράθεση Σαμαρά - Μπακογιάννη, μετά τη διαγραφή της δεύτερης.

Αιχμηρη απάντηση έδωσε η κ. Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ δήλωσε ότι "η κυβέρνηση Καραμανλή έπρεπε να πάρει μέτρα και ας έπεφτε. "Θα περιμενα να πει στο υπουργικό συμβούλιο ο Σαμαράς" σχολίασε με δηκτικό τροπο η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής. Η ιδια πάντως εμφανίσθηκε να μετανοεί επειδή δεν αντέδρασε δημοσίως για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή: "Σήμερα δεν θα το ξανάκανα, στερνη  μου γνώση να σε είχα πρώτα" είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις της είπε ότι δεν ετοιμάζει τίποτα, αλλά επεσήμανε ότι η σημερινή κριση δεν θα αφήσει τίποτα ανέπαφο και δεν ξέρουμε πως θα εκφραστεί η κοινωνία.

Για την απόφασή της να υπερψηφίσει τα οικονομικά μέτρα  σημείωσε με νόημα και δείχνοντας την πλευρά Σαμαρά ότι αυτή δεν ήθελε να τζογάρει πολιτικά στη χρεοκοπια της χώρας.  Διερωτήθη μάλιστα τί θα κάνουν τώρα οι νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές όταν θα κληθούν στην ευρωβουλή να ψηφίσουν για τη συμφωνία.

Τελος, επιβεβαιωσε ότι πριν  απο την επιμαχη ψηφοφορία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος της επεσήμανε- όπως είπε- το κίνδυνο να διαγραφεί.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ....ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ...

Βασική σύνταξη, μπόνους για την παραμονή στην εργασία μετά τα 37 έτη, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, αύξηση του  μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου, μετά το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο.

"Το ιστορικό δίλημμα που επιλύει η παρέμβασή μας για το ασφαλιστικό, είναι αν θα επιτρέψουμε να καταρρεύσει η πιο σημαντική κατάκτηση του 19ου και του 20ου αιώνα" Ανδρέας Λοβέρδος. επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, μετά το υπουργικό.

"Έκλεισε ένας κύκλος του αγώνα και τώρα μπορούμε να αφοσιωθούμε στις μεγάλες ανατροπές και αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα" δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Για το ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα διασώσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης".

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

- θεσμοθετείται η βασική σύνταξη την οποία εγγυάται, παρέχει και χρηματοδοτεί το κράτος της τάξης των 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.

- θεσμοθετείται η ανταποδοτική σύνταξη η οποία προκύπτει από τις καταβαλλόμενες εισφορές και το χρόνο εργασίας του κάθε ασφαλισμένου. Το σύστημα αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018 με αρχή υπολογισμού τα χρόνια του εργασιακού βίου μετά το 2013. Προβλέπονται ρυθμίσεις με μεταβαλλόμενους συντελεστές ανά έτος ώστε να δημιουργείται κίνητρο παραμονής μετά τα 36 και έως τα 40 χρόνια στην εργασία.

- Tα γενικά όρια ηλικίας παραμένουν στα 65. Το σύστημα θέτει ως στόχο την αύξηση του πραγματικού μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 61,4 χρόνια που είναι σήμερα στα 63,5 ως το 2015, απαγορεύονται σε όλα τα ταμεία τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων. Από την 1/1/2011 επεκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων η χορήγηση μειωμένης σύνταξης κατά 6% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται του ορίου συνταξιοδότησης.

- Από το 2013 εντάσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ. Ειδικότερα για τα όρια συνταξιοδότησης των μητέρων του δημοσίου, η ρύθμιση θα ανακοινωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου στις επόμενες ημέρες, ενώ για τις μητέρες στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα όρια του νόμου Πετραλιά.

-Θεσπίζονται αντικίνητρα για την απασχόληση των συνταξιούχων. Πιο συγκεκριμένα συνταξιούχοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος τους, αν απασχολούνται αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης, ενώ για όσους είναι μετά το 55ο έτος θα καταβάλλεται μειωμένο ποσοστό σύνταξης.

   -Για τα βαρέα και ανθυγιεινά θα προκύψει νέα επικυροποιημένη λίστα έως την 1/7/2011. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται μια θετική απόκλιση του προσχεδίου νόμου από το μνημόνιο το οποίο προέβλεπε τον αποκλεισμό συνταξιοδότησης πριν το 60ο έτος.

- Καθορίζεται ως ενιαίος φορέας διαχείρισης των αποθεματικών όλων των ταμείων η τράπεζα της Ελλάδος.

- Ενοποιούνται όλοι οι φορείς κοινωνικών ασφαλίσεων σε τρεις (μισθωτοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) σε ότι αφορά την κύρια σύνταξη και η αρχή γίνεται από το 2013.

- Διαχωρίζονται οι κλάδοι υγείας από το συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι φορείς πρωτοβάθμιας υγείας υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Υγείας και ενσωματώνονται στο εθνικό Σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ προβλέπεται ενοποίηση των κανόνων και των παροχών στις υπηρεσίες υγείας.

- Δίδεται η δυνατότητα παραμονής στην εργασία – και στο δημόσιο τομέα - και μετά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, από οποιοδήποτε νόμο ή καταστατικό κι αν αυτά προβλέπονται και για όλους τους φορείς του δημοσίου (δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ).

- Ο "νέος ΛΑΦΚΑ" θα επιβληθεί τον Αύγουστο, αφορά τις κύριες συντάξεις πάνω από 1400 ευρώ με κλιμακωτό συντελεστή που ξεκινά από 3% και φθάνει το 9% για συντάξεις πάνω από 2900 ευρώ. Συγκεκριμένα για συντάξεις από 1.401 ευρώ εως 1.700 ποσοστό 3%, από 1.701 ως 2.300 ποσοστό 5%, από 2.300 ως 2.900 ποσοστό 7% , από 2.900 και πάνω ποσοστό 9%.

Τα βασικά σημεία του νέου ασφαλιστικού:

1. Ενιαίοι κανόνες για το σύνολο των ασφαλισμένων.
2. Νέα δομή σύνταξης.
3. Ενιαίος φορέας Π.Φ.Υ. στο πλαίσιο Εθνικού συστήματος υγείας.
4. Ενοποίηση φορέων κύριας ασφάλισης.
1. Ενιαίοι κανόνες για το σύνολο των ασφαλισμένων
Από 1.1.2018 σταδιακά βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος - βάση το 2013.
Από το 2013 εφαρμόζεται νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους.
Από 1.1.2013 η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο Ι.Κ.Α.
2. Νέα μορφή σύνταξης
Καθιερώνονται δύο παράλληλοι τύποι σύνταξης, η βασική και η αναλογική.
Σε ό,τι αφορά τη βασική σύνταξη, ορίζεται στα 360€ μηνιαίως και χρηματοδοτείται από το 2018 από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ καλύπτει και τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών.
Η αναλογική σύνταξη είναι το ποσό σύνταξης που προκύπτει από την αναλογική σχέση εισφορών – ασφαλιστικού βίου και καταβάλλεται από τους Φ.Κ.Α με τη συνταξιοδότηση μαζί με τη βασική σύνταξη.
Στην αρχή υπολογίζονται τα χρόνια του εργασιακού βίου από το 2013 και προστίθεται κάθε έτος, το οποίο περνά αυτομάτως στους σχετικούς υπολογισμούς, με στόχο να φθάσουμε το 2030 στα 17 χρόνια και με προοπτική να καλυφθεί το σύνολο του εργασιακού βίου.
Ο χρόνος εργασίας χωρίζεται σε τριετίες, η δε τελευταία, από τα 36 και μετά, έχει μεταβαλλόμενους συντελεστές ανά έτος, ούτως ώστε να δημιουργείται κίνητρο παραμονής έως τα 40 χρόνια στην εργασία.
Παραδείγματα:
ΙΚΑ

α. Συντάξιμες Αποδοχές: 775 Ευρώ 30 χρόνια
Ισχύον: 495,7 ευρώ Νέο: 529,7 ευρώ (+6,86%)

β. Συντάξιμες Αποδοχές: 1050 Ευρώ 25 χρόνια
Ισχύον 525 ευρώ Νέο: 566 ευρώ (+7,9%)

γ. Συντάξιμες Αποδοχές: 1100 Ευρώ 40 χρόνια
Ισχύον: 735 Ευρώ Νέο: 788 Ευρώ (+7,2%)

δ. Συντάξιμες Αποδοχές: 1650 Ευρώ 35 χρόνια
Ισχύον: 1155 ευρώ Νέο: 1071 Ευρώ (-7,2%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 1650 Ευρώ 40 χρόνια
Ισχύον: 1155 ευρώ Νέο: 1293 Ευρώ (+12%)
__________________________________________

ε. Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 25 χρόνια
Ισχύον: 1050 ευρώ Νέο: 946 Ευρώ (-9,8%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 37 χρόνια
Ισχύον: 1470 ευρώ Νέο: 1476 Ευρώ (0,4%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 40 χρόνια
Ισχύον: 1470 ευρώ Νέο: 1665 Ευρώ (+13,3%)
___________________________________________

στ. Συντάξιμες Αποδοχές: 2500 Ευρώ 25 χρόνια
Ισχύον: 1250 ευρώ Νέο: 1108 Ευρώ (-11,3%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 30 χρόνια
Ισχύον: 1500 ευρώ Νέο: 1346 Ευρώ (-10,2%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 35 χρόνια
Ισχύον: 1750 ευρώ Νέο: 1627 Ευρώ (-7%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 2100 Ευρώ 40 χρόνια
Ισχύον: 1750 ευρώ Νέο: 1986 Ευρώ (+13,5%)
__________________________________________

ζ. Συντάξιμες Αποδοχές: 3600 Ευρώ 25 χρόνια
Ισχύον: 1800 ευρώ Νέο: 1583 Ευρώ (-12%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 3600 Ευρώ 35 χρόνια
Ισχύον: 2520 ευρώ Νέο: 2355 Ευρώ (-6,5%)

Συντάξιμες Αποδοχές: 3600 Ευρώ 40 χρόνια
Ισχύον: 2520 ευρώ Νέο: 2773 Ευρώ (+10%)
__________________________________________


ΟΑΕΕ


ΕΤΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

15 486,26 (+) 506,23
25 669,28 (+) 700,25
30 871,46 (-) 837,87
32 954,30 (-) 900
35 1078,56 (-) 997,35
37 1.078,56 1,079,25
38 1,078,56 (+) 1.116,55
39 1,078,56 (+) 1153,86
40 1.078,56 (+) 1.193.36

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Το γενικό όριο συνταξιοδότησης παραμένει αμετάβλητο στα 65 έτη, ενώ αυστηροποίουνται και διευρύνονται οι «ποινές» για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Επιπλέον, αυξάνονται κατά τις προβλέψεις προηγούμενων νόμων επιμέρους όρια συνταξιοδότησης ειδικών κατηγοριών, καταργούνται τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και εισάγεται από το 2020 μηχανισμός αυτόματης αναπροσαρμογής του γενικού ορίου ηλικίας με βάση το προσδόκιμο ζωής και κατά το 1/3 της μεταβολής αυτού ανά 10ετία.
3. Διαχωρισμός υπηρεσιών υγείας
Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας των φορέων κοινωνικής Ασφάλισης και των ταμείων θα λειτουργήσουν σε ενιαίο πλαίσιο για την καθολική κάλυψη του πληθυσμού. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει πιλοτικά από το α’ εξάμηνο 2011.
4. Ενοποίηση φορέων κύριας ασφάλισης
Από 1.1.2018 οι κλάδοι κύριας ασφάλισης ενοποιούνται σε τρεις, μισθωτών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Σχετικές αναλογιστικές μελέτες θα εκπονηθούν έως 31.12.2015.
Παράλληλα, από το 2013 οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ
Ειδικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις
Στο προσχέδιο προβλέπονται ακόμη μια σειρά από ειδικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
* Αναπροσαρμογή λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
* Αλλαγή πλαισίου αναπηρικών συντάξεων.
* Ενιαίοι κανόνες εργασίας συνταξιούχων.
* Καθιέρωση εργόσημου για απασχόληση οικιακών βοηθών, εργατών γης κ.λπ.
* 35ετής παραμονή στη χώρα για χορήγηση βασικής σύνταξης.
Μέτρα εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος
Στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης μέτρα εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος στα οποία περιλαμβάνονται:
* Διαχείριση περιουσίας ασφαλιστικών ταμείων από Τ.τ.Ε. και ΑΕΔΑΚ ΦΚΑ
* Κέντρα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων.
* Ενιαίο κέντρο ελέγχου συντάξεων.
* Διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών.
* Πάγια ρύθμιση οφειλών.
Δηλώσεις Λοβέρδου

"Η βασική σύνταξη αποδεικνύει την αλληλεγγύη και η ανταποδοτική τις εισφορές και το χρόνο στη δουλειά, δηλαδή ότι παίρνουμε αυτό που πληρώσαμε" τόνισε ο υπουργός Εργασίας, σχετικά με το πνεύμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. "Τίθεται τέλος στο καθεστώς να κερδίζουν από το αναδιανεμητικό δήθεν σύστημα κάποιοι προνομιούχοι" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "οι εγγυήσεις του τίποτα δεν θα συνεχιστούν".

"Το ιστορικό δίλημμα που επιλύει η παρέμβασή μας για το ασφαλιστικό, είναι αν θα επιτρέψουμε να καταρρεύσει η πιο σημαντική κατάκτηση του 19ου και του 20ου αιώνα, δηλαδή το δικαίωμα του εργαζομένου σε ιατρική περίθαλψη και σύνταξη" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας: "Δυστυχώς, η αναλγησία, οι άσκοπες παρεμβάσεις και οι σκοπιμότητες έφεραν τα πράγματα έτσι ώστε να μετατραπεί αυτός ο μείζων κοινωνικός θεσμός σε δημοσιονομικό θέμα".

¨Σήμερα καταθέτουμε το προσχέδιο με συνείδηση ότι η μη παρέμβαση θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της σύνταξης" δήλωσε,  περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο είχαν φτάσει τα ασφαλιστικά Ταμεία. Χαρακτηριστικά είπε ότι εκτάκτως αναγκάστηκαν να δανειστούν 2,5 δισ. ευρώ για το ΙΚΑ, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα και να διασφαλιστεί ότι θα μπορούν να δοθούν συντάξεις.

βασική σύνταξη αποδεικνύει την αλληλεγγύη και η ανταποδοτική τις εισφορές και το χρόνο στη δουλειά, δηλαδή ότι παίρνουμε αυτό που πληρώσαμε" σημείωσε o κ. Λοβέρδος σχετικά με το πνεύμα του νέου νομοσχεδίου.

"Οι συντάξεις με ανταποδοτική βάση παύουν πια να αποτελούν τμήμα της εισοδηματικής πολιτικής των κυβερνήσεων" δήλωσε προσθέτοντας ότι τίθεται τέλος στο σύστημα που προέβλεπε 100 εργαζόμενοι να εισφέρουν για 150 συνταξιούχους και "να κερδίζουν από το αναδιανεμητικό δήθεν σύστημα κάποιοι προνομιούχοι". "Οι εγγυήσεις του τίποτα δεν θα συνεχιστούν" τόνισε, προσθέτοντας ότι "η χώρα πρέπει να επιβιώσει".

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

"Δομικές αλλαγές, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση, που αλλοιώνουν ουσιαστικά το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος" περιέχει το νέο ασφαλιστικό σύμφωνα με τη ΝΔ.

"Μειώνουν περαιτέρω τις συντάξεις, με την επαναφορά ενός νέου τύπου Λ.Α.Φ.Κ.Α, αυξάνουν τα χρόνια εργασίας και μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους, βαπτίζουν ως οργανωτική ανασυγκρότηση τη μετατροπή των 5 Ταμείων κύριας ασφάλισης σε τρία" προσθέτει η δήλωση του υπεύθυνου του τομέα εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Βρούτση.

"Αυτό που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση από όλους τους εργαζόμενους και το λαό είναι ένα μυριόστομο: Πάρτε πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό μαζί με τους άλλους αντιασφαλιστικούς σας νόμους «Σιούφα - Ρέππα, Πετραλιά» των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει τα ψέματα. Τους θίγει όλους γιατί δεν αφήνει τίποτα όρθιο στα όρια, στις συντάξεις, στις παροχές" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

"Εάν οι προσπάθειες που γίνονται τώρα με τον κ. Λοβέρδο είχε επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ να γίνουν επί εποχής του κ. Γιαννίτση, σήμερα δεν θα ήμασταν σ’ αυτήν την ασφαλιστική κατάντια. Κάποτε πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να μην πειραματιζόμαστε διαρκώς με τα περήφανα γηρατειά...", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.

Ο υπουργός "θα ενημερώσει και για το ότι στη συμφωνία με τους τρεις υπάρχει υποσημείωση- κρυφή έως τώρα- που ορίζει ότι έως το 2060 το ποσοστό του ΑΕΠ που θα πηγαίνει για ενίσχυση της δημόσιας ασφάλισης δεν θα υπερβαίνει το 2,5% του ΑΕΠ, έναντι του 4,8% που είναι σήμερα; Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ;", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν αυτό είναι αλήθεια, αν δηλαδή μειωθεί τόσο πολύ η δημόσια ενίσχυση, ενώ θα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι συνταξιούχοι, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον δημόσια ασφάλιση", σημειώνει, προσθέτοντας ότι "σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός είχε απαντήσει αρνητικά".

Ο υπουργός Εργασίας παρενέβη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, όπου έκανε λόγο για παρεξήγηση.

TA SKOPJIA STHN ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η ΠΓΔΜ από την Τρίτη και για τους επόμενους έξι μήνες θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος, θα παρουσιάσει αύριο, στην διάρκεια της 120ης Υπουργικής Συνόδου του ΣτΕ, στο Στρασβούργο, «τις προτεραιότητες της Μακεδονικής Προεδρίας, οι οποίες αφορούν στην ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενδυνάμωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης με τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της νεολαίας».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα του, ενδεχομένως το πιο σημαντικό γεγονός της εξωτερικής πολιτικής για το τρέχον έτος.

Ο κ. Γκρούεφσκι υπογράμμισε ότι η ευκαιρία η οποία δίνεται στην ΠΓΔΜ με την προεδρία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας.

«Ελπίζω και πιστεύω σθεναρά ότι θα έχουμε μια εξαιρετική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα κάνουμε εξαιρετική δουλειά και θα αποτελέσουμε παράδειγμα για τις επόμενες χώρες που θα αναλάβουν την προεδρία. Το γεγονός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την Μακεδονία, για την προώθηση και την υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών και στόχων», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Τι αλλάζει στις συντάξεις


Ανατροπές στο ασφαλιστικό με το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο πήρε πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο. Τα γενικά όρια ηλικίας παραμένουν στα 65 έτη, ωστόσο για την ανώτατη σύνταξη θα απαιτείται εργασία σαράντα ετών, ενώ αυξάνεται στο 6% για κάθε χρόνο η ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης. Διαβάστε τι θα συμβεί βήμα, βήμα από το 2010 εως το 2020