PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΚΑΜΕΡΟΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται στις βρετανικές εκλογές, σύμφωνα με το exit poll.
Οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον είναι μεν το μεγαλύτερο κόμμα, ωστόσο, η αυτοδυναμία δεν ήλθε. Στη δεύτερη θέση οι Εργατικοί του Γκόρντον Μπράουν, χαμηλότερα από το αναμενόμενο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ
Σύμφωνα με το κοινό exit poll του BBC/ITV/Sky, οι Τόρις λαμβάνουν 307 έδρες (+97), οι Εργατικοί 255 (-94) και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 59 (-4). Αλλά κόμματα κερδίζουν 29 έδρες.
Ο «μαγικός» αριθμός για την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι οι 326 έδρες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"...

Κύμα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα έχει σηκώσει ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων που φέρνει ο «Καλλικράτης». Κατεβασμένα ρολά σε δήμους, πορείες και απεργίες πείνας είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των τοπικών κοινωνιών κατά του νέου σχεδίου.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι Καρλοβάσου της Σάμου, σκάφη αναψυχής, αλιευτικά και άλλα μικρότερα σκάφη έκλεισαν για περίπου μισή ώρα την είσοδο του λιμανιού, εμποδίζοντας τον απόπλου του πλοίου «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί το δρομολογίο της γραμμής Σάμος-Πειραιάς.

Ήταν η πρώτη συμβολική διαμαρτυρία στο νησί για το νέο σχέδιο «Καλλικράτης», που προβλέπει ένα δήμο σε κάθε νησί, οπότε καταργεί τον Δήμο Καρλοβάσου.

Κάτοικοι και φορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με ειρηνική πορεία το μεσημέρι, που θα ξεκινήσει από την πλατεία του δήμου.

Η κατάληψη κράτησε μέχρι τις 7.30 το πρωί, ενώ αυτή την ώρα το πλοίο έχει αναχωρήσει με προορισμό τον Πειραιά.

ΣΤΙΣ 11.15 πμ η ΝΤORA ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ REAL FM

ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΕ 15 ' ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...

...ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...?

ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ 3 ος ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..?

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ -ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ 
ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ...

ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΚΟΜΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ...

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ..?

Ανοιχτό αφήνει η Ντ.Μπακογιάννη το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος

Στείλε το άρθρο με email


Ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού κόμματος και εξαπολύει νέα σκληρή επίθεση κατά του Αντ.Σαμαρά. «Η συνείδηση και η αξιοπιστία μου δεν μου επέτρεπαν να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πιστεύω» δήλωσε. «Είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση» υποστήριξε ο Κων.Μητσοτάκης, χωρίς να σχολιάσει την αποπομπή της πρώην υπουργού.

ΠΡΩΤΟΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ μονο στην ΠΙΕΡΙΑ

...ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 14.18
ΧΩΡΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ λογω ΕΜΠΑΡΓΚΟ για την επιστολη ΝΤΟΡΑΣ πριν τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ....!!!!
Το πολιτικό διαζύγιο Σαμαρά-Μπακογιάννη ήταν προδιαγεγραμμένο. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, και με δεδομένη την απόφαση της πρώην υπουργού να υπερψηφίσει τα έκτακτα μέτρα λιτότητας -που ανοίγουν το δρόμο για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ- θεωρείτο θέμα ωρών η αποπομπή της.
Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία εστάλη η επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση 2,5 σελίδων της κ. Μπακογιάννη, στοιχείο που αποδεικνύει ότι και οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες για την οριστική ρήξη.

 

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Σε «λαιμητόμο» διαφωνούντων εξελίχθηκε η ψηφοφορία για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και το ΔΝΤ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα αργά το βράδυ η κ. Μπακογιάννη τέθηκε και εκτός κόμματος. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή της ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αποφασίστηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Προέδρου του κόμματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας. Ως αιτία για τη διαγραφή από το κόμμα, σημειώνεται και η δήλωση της κ. Μπακογιάννη , που επακολούθησε της αποφάσης του κ. Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του Πρωθυπουγού να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, που ψήφισαν «παρών» επί του νομοσχεδίου.
Σχετικές επιστολές απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη λήξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.
To νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 172 ψήφους, εκ 296 ψηφισάντων. Ναι ψήφισαν 172 βουλευτές, όχι 121 και τρεις δήλωσαν «παρών».
YΠΟΙΚ: Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις στο πιο σημαντικό ν/σ
Το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο, αλλά το πιο σημαντικό, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις σε τόσο σημαντικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως δεν γίνεται τρεις άνθρωποι να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η ΝΔ δεν πήρε τη σωστή απόφαση.
ΛΑΟΣ: Νικητής το ΠΑΣΟΚ με 3-1
«Απ’ ό,τι φαίνεται και σ’ αυτό το ματς νικητής βγαίνει το ΠΑΣΟΚ με 3-1!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας τις διαγραφές που ακολούθησαν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη 13η και τη 14η σύνταξη
Εν τω μεταξύ, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τα επιδόματα εορτών και αδείας των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ, Πάσχα 200 ευρώ και αδείας 200 ευρώ, μόνο για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και η μηνιαία τους σύνταξη δεν υπερβαίνει το ποσόν των 2500 ευρώ. Από το όριο αυτό, εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν πολεμική σύνταξη, ή σύνταξη λόγω ανικανότητας, καθώς και όσοι συνταξιούχοι εκ μεταβιβάσεως δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος (και, αν σπουδάζουν, το 24ο έτος της ηλικίας τους), ή είναι ανίκανοι για άσκηση οιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.
Σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις, μαζί με τα επιδόματα, υπερβαίνουν το ποσόν των 2500 ευρώ, τα επιδόματα αναπροσαρμόζονται ανάλογα για την μη υπέρβαση του ορίου αυτού.
Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται επίσης, ότι συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θεμελιώνονται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους από τους τακτικούς υπαλλήλους, ή τους στρατιωτικούς που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, ή με διατάξεις που παραπέμπουν σ’ αυτόν, καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στην διάρκεια της περιόδου αυτής, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους. Επ’ αυτού, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Αμοιρίδης, πρότεινε την επέκταση της ρύθμισης και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής - κάτι που ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, έκανε δεκτό.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Στείλε το άρθρο με email


Στην κυκλοφορία παραδίδεται ξανά αύριο, Σάββατο, η Εθνική Οδός στο τμήμα της Κοιλάδας των Τεμπών, οριστικά αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο», παράλληλα ανακοινώνει την επαναλειτουργία των διοδίων που είχαν παραμείνει κλειστά το ανωτέρω διάστημα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι εργασίες προστασίας των πρανών από τις βραχοπτώσεις καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

»Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκησαν οι εργασίες, 40 εξειδικευμένοι αλπινιστές απομάκρυναν (ξεσκάρωσαν) πάνω από 2000 τόνους βράχων, εγκατέστησαν 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τ.μ. διχτύων και πάνω από 500 μεμονωμένα αγκύρια βράχων μήκους 6-8 μέτρων ενώ το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην Κοιλάδα για την επιτάχυνση των εργασιών πραγματοποίησε πάνω από 100 ώρες πτήσης».

»Μετά την απόδοση της Κοιλάδας των Τεμπών στην κυκλοφορία θα λειτουργήσουν πλέον όλοι οι σταθμοί διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί)».

Ουσιαστικά θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι Σταθμοί Διοδίων σε Γυρτώνη-Μακρυχώρι και επαναλειτουργεί ο Σταθμός στον Πυργετό.