PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΖΗΤΙΑΝΑ Η ....ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ...!!!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ...


Με τη μορφή ζητιάνας η Αφροδίτη της Μήλου, σε νέο εξώφυλλο του Focus

ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Μετά το γνωστό εξώφυλλο που παρουσίαζε την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία, το γερμανικό περιοδικό Focus ξαναχτύπησε και στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα, 3 Μαΐου, εμφανίζει την αρχαιοελληνική θεότητα με τη μορφή ζητιάνας.
«Η Ελλάδα και τα χρήματά μας» γράφει το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, αναφερόμενο στα κονδύλια που θα καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο, τον Φεβρουάριο, έτσι και στο νέο, η Αφροδίτη της Μήλου εμφανίζεται περιτυλιγμένη από μία κουρελιασμένη ελληνική σημαία.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο του Focus έρχεται να προστεθεί σε σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος της χώρας μας, τους τελευταίους μήνες.
Στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου βρίσκεται, άλλωστε, και η γερμανίδα καγκελάριος, εξαιτίας της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης στην ελληνική οικονομία.
Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η στρατηγική της Ανγκελα Μέρκελ δεν απέφερε» και ότι «ουδείς μπορεί να πιστέψει τους Έλληνες» ότι θα προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ....ελπιζουμε ολοι

Κ. Παπούλιας: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι

Την τιμωρία των υπαιτίων της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στην Προεδρικό Μέγαρο. Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

Τη Τρίτη 4 Μαΐου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Εμβολιασμός των λαχανικών»

Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Εμβολιασμός των λαχανικών».


Προσκεκλημένοι εκπομπής:

ΦΩΤΗΣ ΜΠΛΙΤΣΟΣ
Γεωπόνος, τακτικός ερευνητής


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

«Α’ Αλεξανδρειάδας 2010»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τη διοργάνωση της «Α’ Αλεξανδρειάδας 2010», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, το Γραφείο Πολιτισμού Β/Θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, τον Δήμο Λιτοχώρου και το Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο, την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, στις 12:30 το μεσημέρι.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ



«η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων»
(ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥΕκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ)
Το βιβλίο «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων», του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου (εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ), συμπεριελήφθη στην έκδοση - κατάλογο βιβλίων, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην έκθεση βιβλίου (21-31 Μαρτίου 2006 στη ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ) με τίτλο «αναγνώστες βουλευτές σε «δυσανάγνωστη» εποχή, μια σημαντική πρωτοβουλία που συνεχίζεται».
Τα βιβλία του καταλόγου εκτέθηκαν σε ειδικές προθήκες για το κοινό.
Στον πρόλογο του καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργου Μπαμπινιώτη, στη σχετική έκδοση της έκθεσης, αναφέρεται: «Εντύπωση προκαλεί φέτος, η αξιόλογη αύξηση στα απαιτητικότερα βιβλία»....

«Το βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για νέους, αλλά και εν ενεργεία δημοσιογράφους και πολιτικούς. Διαβάζοντας το βιβλίο είδα πάμπολλες στιγμές και σκέψεις που έκανα κατά την πολιτική μου σταδιοδρομία, να περνούν από μπροστά μου...Μέσα από το βιβλίο του καταθέτει μια πρόταση για «ηθική επικοινωνίας.»
Γιάννης Αμοιρίδης Δήμαρχος Κατερίνης

«Η εμπειρία του και η μεθοδικότητα που χρησιμοποιεί, είναι καταγεγραμμένη ως απόφθεγμα ζωή στις σελίδες του βιβλίου. Το βιβλίο είναι ένα μικρό ευαγγέλιο για όσους ασχολούνται με την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρώ τιμή μου που υπήρξε συνεργάτης μου, ένας πραγματικά άοκνος άνθρωπος...»
Γιώργος Παπαστεργίου, Νομάρχης Πιερίας
«Πρόκειται για έναν χρηστικό οδηγό για όσους εργάζονται σε Γραφείο Τύπου, με χρήσιμες πληροφορίες που δίνει ο συγγραφέας καθώς ασκεί ο ίδιος καθήκοντα Γραφείου Τύπου στον Υφυπουργό Υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο...»
ΑΥΡΙΑΝΗ, 26-11-2005
«Κυκλοφορεί «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου...»
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, μέσα & media, 4-12-2005
«Ένα βιβλίο που δίνει χρήσιμες συμβουλές για την ουσία της επικοινωνίας, ένα απόσταγμα εμπειριών που έγιναν χρήσιμο εργαλείο για πάρα πολλούς, για όσους εργάζονται σε Γραφεία Τύπου και για όλα τα δημόσια πρόσωπα που πολιτεύονται...»
Φώτης Ιγνατίου,
Δημοσιογράφος Αδέσμευτου Τύπου,
Πολιτευτής, 13-12-2005
«Απαραίτητο εγχειρίδιο που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες κάθε απαιτητικού επαγγελματία στο χώρο της επικοινωνίας, αναμφισβήτητα ένας θησαυρός γνώσης του αντικειμένου της πολιτικής επικοινωνίας ...»
Βούλα Μάλλα, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 31-1-2006
«Μια πραγματεία, ένα από τα λίγα βιβλία στις λίστες της Ελληνικής βιβλιογραφίας για την επικοινωνία, που εξειδικεύεται ακόμη περισσότερο από τον υπότιτλο του «Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων....»
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 29-1-2006
«Ιδιαίτερα χρήσιμο σε δημάρχους, νομάρχες, πολιτευτές και βουλευτές, για μια άμεση, ουσιαστική και επιτυχημένη επικοινωνία...»
Περιοδικό ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ, Τεύχος 33 Ιαν. 2006
«Διαβάζοντας το βιβλίο είχα την ευκαιρία να αντιστοιχώ τα γραφόμενα με πραγματικά συμβάντα από την πολιτική μου εμπειρία...Είναι ένας καλός οδηγός για όποιον ασκεί διοίκηση. Χωρίς μιντιακά αντανακλαστικά, ένας σύγχρονος πολιτικός, ένας σύγχρονος επιχειρηματίας και εν γένει ένα κόμμα, υστερεί σημαντικά...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ 14-12-2005
«Το πρωτότυπο αυτό πόνημα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με τη δομή και το περιεχόμενό του, παρέχει όλες τις πληροφορίες για την οργάνωση, τη λειτουργία ενός επιτυχημένου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την κατανόηση της ουσίας της επικοινωνίας».
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής
(από το προλογικό του σημείωμα στο βιβλίο)
«Στο βιβλίο του Χάρη Μπικηρόπουλου οι ενδιαφερόμενοι θα βρούνε απαντήσεις σε ερωτήματα οργανωτικά, διοικητικά, επικοινωνιακά, στο τομέα φυσικά που αναλύει. Ξεφυλλίζοντάς το θα ανακαλύψουν ένα σύντροφο στις ώρες που ο νους σταματάει από το φόρτο της καθημερινότητας και το άγχος να παράγει, το μυαλό στερεύει, η πένα δεν τρέχει πάνω στο χαρτί, ο λόγος της επόμενης μέρας δεν βγαίνει. Ξεφυλλίζοντάς το θα βρούνε ένα «μυστικοσύμβουλο» να τους βοηθάει στις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας αλλά και μετά, όταν τα λόγια υποψηφίου θα πρέπει να γίνουν πράξη, κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας, του νομάρχη, του δημάρχου, του βουλευτή».
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων, 8-12-2005
«Τα κείμενά του –όπως και τα Δελτία Τύπου που γράφει- διακρίνονται από την ευστοχία τους και πάντα κατάφερνε να προβάλλει με σωστό και λεπτό τρόπο, το έργο του πολιτικού για τον οποίο εργαζότανε....Ένα βιβλίο, κατάθεση ψυχής, από την πολύχρονη δουλειά του σε Γραφεία Τύπου»
Γιάννης Χατζηιωάννου,
Εκδότης εφημερίδων ΗΜΕΡΗΣΙΑ& ΤΟΠΙΚΗ
«Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της διαδικασίας της επικοινωνίας, παίζει ο τρόπος της επικοινωνίας….Αυτός αναφέρεται στο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου….»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 13-12-2005
«Επικοινωνία, το παν, στο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου…»
Νατάσσα Σπαγαδόρου, ΚΕΡΔΟΣ, 15-12-2005
«Το βιβλίο «η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» είναι ένας πρωτότυπος χρηστικός οδηγός (μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα), ένα εγχειρίδιο, απαραίτητο για όσους εργάζονται ή συνεργάζονται σε Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σε Δήμους, Νομαρχίες και Βουλευτικά Γραφεία, ιδιαίτερα στην Ελληνική επαρχία, απ’ όπου «απουσιάζουν» οι εταιρείες επικοινωνίας ή επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι».
ΧΩΡΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 25-26/3/2006
«Το βιβλίο του συνεργάτη μου, Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, αποτελεί σημαντική συμβολή στην τεκμηρίωση εργαλείων διαχείρισης της γνώσης, στο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Ενσωματώνει τις αναγκαίες διαστάσεις εκσυγχρονισμού των γραφείων τύπου σε επίπεδο ρόλων, υποδομής και ανθρώπινων πόρων. Περιέχει μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες πρακτικού χαρακτήρα για τη λειτουργία ενός σύγχρονου γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, προτείνοντας υποδείγματα δράσεων που απορρέουν από την μακρόχρονη ενασχόλησή του, στο σχετικό πεδίο. Ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και πάντα επίκαιρο έργο…»
Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Υφυπουργός Υγείας, 8-12-2005
«Συγχαίρω τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο γι' αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία σαφώς αποτελεί έναν κωδικοποιημένο πρακτικό οδηγό, εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά…»
ΆΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, 8-12-2006
«Στην εποχή της «μιντιοκρατίας» που ζούμε, ο ρόλος του Γραφείου Τύπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αυτός ο ρόλος αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, στο οποίο φαίνεται η εμπειρία του Θ. Μπικηρόπουλου, στη λειτουργία του Γραφείου Τύπου και στους προσηλωμένους αγώνες του. Μέσα από όσα περιγράφει το βιβλίο φαίνεται ότι ο συγγραφέας διαθέτει περίσσευμα δύναμης και ενέργειας, αφού η προσδοκία του είναι να ωφελήσει αυτούς που θα το διαβάσουν. Ένα Γραφείο Τύπου είναι γραφείο σύνθετων ρόλων που διεκπεραιώνει πολλές καταστάσεις, προεκλογικές ή καθημερινής στρατηγικής. Χρειάζεσαι εφόδια για να λειτουργεί επιτυχώς. Το βιβλίο λύνει απορίες, δίνει απαντήσεις. Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο...»
Δ. Τσάμης, Πρόεδρος ΕΡΤ-3 6-5-2006
«Ο συγγραφέας, με το βιβλίο του, μας βάζει σε έναν άλλον χώρο της πολιτικής και της επικοινωνίας,στα «αποδυτήρια» κι έχει ενδιαφέρον για κάθε αναγνώστη.
Όπως σε έναν αγώνα που όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται στα αποδυτήρια, τι λέγεται και τι προετοιμασία γίνεται στους παίκτες πριν βγουν στο γήπεδο ή τι συμβαίνει στο ημίχρονο. Το βιβλίο έχει έναν χαρακτήρα σαν αυτό που έχουν οι Πανεπιστημιακές σχολές και ιδιαίτερα των ΜΜΕ. Βελτιώνει τα προσόντα που ήδη έχεις. Είναι ένα υποστύλωμα που βελτιώνει τις επιδόσεις».
Β. Κεχαγιάς Δημοσιογράφος 6-5-2006
«Η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» αποτελεί ένα μοναδικό εγχειρίδιο που μπορεί να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς, τους υποψήφιους με πολύτιμες δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην προσπάθειά τους για την καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες.
Νικόλαος Γρυπάρης, Οικονομολόγος,
περιοδικό ΕΜΦΑΣΗ τεύχος 26, Μάρτιος 2006
Το βιβλίο είναι διαχρονικό για όσους εργάζονται σε Γραφεία Τύπου και για όλους τους πολιτικούς. Χρήσιμο επίσης σε κάθε προεκλογική περίοδο. Είναι …επίκαιρο σαν το τραγούδι “Last Christmas” που το ακούμε κάθε Δεκέμβριο … τα Χριστούγεννα !
Σταύρος Παρχαρίδης, 1-8-2006
Δημοσιογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Η επικοινωνία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό το γνωρίζουν όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούνται μ’ αυτήν. «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» είναι ένας μοναδικός στο είδος του, πρωτότυπος και, κυρίως χρηστικός οδηγός για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει τις θέσεις του γνωστές στον κόσμο με τον καλύτερο (αποτελεσματικότερο) δυνατό τρόπο. Επομένως, το βιβλίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για όσους έχουν σχέση με Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και όσους σκέφτονται ή έχουν αποφασίσει να κατέβουν στην πολιτική σκηνή. Την «Εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας» προλογίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Περιοδικό FANTOMAS -MEDIA(Book σελ. 50) τεύχος Ιουλίου 2006

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου


Προς τους υπουργούς:
1.Οικονομίας
2.Μεταφορών –Υποδομών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΕΜΠΩΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ICAP AE, που εκπόνησε το Επιμελητήριο Πιερίας , το 70,1% των Πιερικών επιχειρήσεων έχουν μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα λόγω του κλεισίματος των Τεμπών.
Ανά Τομέα Δραστηριότητας, γίνεται εμφανές ότι περισσότερο επηρεάσθηκε ο τομέας του Τουρισμού, συνδέοντας τα μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα με το κλείσιμο των Τεμπών σε ποσοστό 93%, ακολουθούν οι Υπηρεσίες με ποσοστό 82%, ενώ σχετικά μικρότερη είναι η επίδραση στην μεταποίηση με ποσοστό 46%.

Εξάγεται από την έρευνα ότι έχουν πληγεί περισσότερο οι Δήμοι Ανατολικού Ολύμπου, Λιτόχωρου, Πιερίων, Παραλίας και Μεθώνης. Το μέγεθος της επίπτωσης είναι σημαντικά μεγαλύτερο στη νότια Πιερία, ακολουθούν η Βόρεια και η Κεντρική Πιερία.

Στην ίδια έρευνα αναφέρονται ακόμη τα εξής πολύ σημαντικά στοιχεία:
Σε σχέση με την εξέλιξη των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά το έτος 2009 έναντι του 2008:
οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν ανοδικό κύκλο εργασιών το 2009 έναντι του 2008 επηρεάστηκαν λιγότερο από το κλείσιμο των Τεμπών, σε σχέση με τις επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτωτικό κύκλο εργασιών το 2009 έναντι του 2008
Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν ανοδικά κέρδη προ φόρων το 2009 έναντι του 2008 επηρεάστηκαν λιγότερο από το κλείσιμο των Τεμπών, σε σχέση με τις επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτωτικά κέρδη προ φόρων το 2009 έναντι του 2008.

Σε σχέση με τη εξέλιξη των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά το δίμηνο Δεκ 2009 – Φεβ 2010 έναντι του διμήνου Δεκ 2008 – Φεβ 2009:
οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν ανοδικό κύκλο εργασιών το δίμηνο Δεκ2009-Φεβ2010 έναντι του διμήνου Δεκ2008-Φεβ2009 επηρεάστηκαν λιγότερο από το κλείσιμο των Τεμπών, σε σχέση με τις επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτωτικό κύκλο εργασιών.
οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν ανοδικά κέρδη προ φόρων το δίμηνο Δεκ2009-Φεβ2010 έναντι του διμήνου Δεκ2008-Φεβ2009 επηρεάστηκαν λιγότερο από το κλείσιμο των
Τεμπών, σε σχέση με τις επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτωτικά κέρδη προ φόρων.

Οι κύριοι λόγοι σχετιζόμενοι με το κλείσιμο των Τεμπών που οδήγησαν σε μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα είναι η απώλεια κύκλου εργασιών λόγω μειωμένων διελεύσεων στην περιοχή δραστηριοποίησης σε ποσοστό 82% και η μείωση ανταγωνιστικότητας σε σχέση με ομοειδής επιχειρήσεις άλλων νομών σε ποσοστό 23%.

Γίνεται σαφές κύριοι υπουργοί ότι η Πιερία έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ούτως ή άλλως είχε κάνει εμφανή τα σημάδια της στην τοπική οικονομία.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, κατ’επανάληψη έκαναν λόγο για αποζημίωση και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν αυτά ονοματιστεί.

Μετά τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-Προτίθεται η πολιτεία να λάβει μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί στην Πιερία;
-Θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις σε ο,τι αφορά την αποπληρωμή δανείων, οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία;

OI ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ....ΓΡΑΦΟΥΝ : ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ

Ακούω τελευταία ένα απίστευτο επικοινωνιακό επιχείρημα για το λόγο της προσφυγής μας στο ΔΝΤ.
Αυτό το επιχείρημα ακούγεται όλο και πιο συχνά. Στο πάρτυ λέει συμμετείχαμε όλοι, άρα πρέπει όλοι να πληρώσουμε το λογαριασμό.
Λοιπόν ας υποθέσουμε ότι οι καλεσμένοι ήταν 1000.
Οι 100 πήραν τα λεφτά από τους 900 για να μπούν μέσα και μετά να φωνάξουν και τους υπόλοιπους.
Οι 30 έκατσαν μπροστά- μπροστά, πρώτο τραπέζι πίστα.
Οι υπόλοιποι 70 στριμώχτηκαν στο bar.
Κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος από τους 70 έβγαινε έξω και έλεγε στους 900:" Παιδιά σε λίγο θα μπείτε και σείς, δώστε όμως κανά φράγκο και όλα θα τα κανονίσουμε."
Με τέτοιου είδους τεχνάσματα, υποσχέσεις και ενίοτε με απειλές οι 100 είχαν σε διαρκή αφαίμαξη τους 900.
Όταν οι 900 αγρίευαν έβαζαν κανέναν μέσα για ένα ποτό στα όρθια, να δει τι ωραία που είναι, να το μεταφέρει και στους υπόλοιπους για να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη.
Τα χρόνια πέρασαν, οι 100 πέρασαν υπέροχα. Οι 900 ζούσαν με την προσμονή. Οι 30 αγχώθηκαν γιατί ο λογαριασμός ήταν πολύ μεγάλος.
Μπουκάλια, σφηνάκια, λουλούδια και όλα τα παρελκόμενα.
Είπαν στους 70 να βγούν για μία ακόμη φορά έξω να μαζέψουν λεφτά. "Δεν θα μας δώσουν πάλι, άσε που μπορεί και να μας πλακώσουν" αντέτειναν.
Και τότε οι 30 μεγάλοι αφού συννενοήθηκαν με το μαγαζί αποφάσισαν να στείλουν τους μπράβους, να πάρουν από τους πολλούς ό,τι έχουν και δεν έχουν.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ
ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΕΙΣΤΕ.

                                                                                           Susu.

BLOOMBERG

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
 ΤΑ 43   δισ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


    Κλυδωνισμούς προκαλούν οι αποκαλύψεις του Bond Holder που πρώτα
στάλθηκαν σε κάθε μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το
Βloomberg μόλις επιβεβαίωσε την είδηση.
    Το ΣΚΑΪ ήταν το μόνο κανάλι που επιβεβαίωσε την αποκάλυψη ότι το
ΔΝΤ δεν απαίτησε καμία περικοπή δώρων ή μισθών στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    Το ερώτημα είναι εάν η εξαπάτηση οφείλεται μόνο στον κο Παπακωνσταντίνου
ή ήταν ενήμερος και ο Πρωθυπουργός όπως και ο κος Ραγκούσης.
    Ενώ το πρόγραμμα ΠΟΝΟΥ και ΘΥΣΙΩΝ θα εξοικονομήσει 30 δις, οι τράπεζες
έχουν ένα πακέτο ΣΤΗΡΙΞΗΣ 15 δις για να προστατευτούν τα επόμενα 2 χρόνια
από τα καθυστερημένα ή απλήρωτα δάνεια (σπίτια με κατασχέσεις κ.λ.π). Μαζί με
τα 28 δις που έχουν πάρει από το Ελληνικό Κράτος φτάνουμε στα 43 δις.
     SIEMENS, χρηματιστήριο και όλα τα άλλα μαζί είναι τίποτα μπροστά στο σκάνδαλο
των τραπεζών που κανείς δεν λέει τίποτα.....
     Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει 43 δις για να σωθούν στην ουσία 3-4 τράπεζες.
Πήραν ρίσκο? Ας το πληρώσουν οι μέτοχοι τους.
     Γιατί εμείς?