PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

2 % ΠΑΝΩ

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ Η ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΤΑ 2%...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ...
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ....!!!

Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους.




Ο πρωθυπουργός τούς ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η τρόικα ως προϋποθέσεις για την παροχή του «πακέτου διάσωσης» από ΕΕ και ΔΝΤ.



Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 120 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μέτρα -πολλά από τα οποία είναι άμεσης εφαρμογής- στα οποία φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι:



Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα

Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα

Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ

Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης

Αύξηση του ορίου των απολύσεων

Σύμφωνα με πηγές του in.gr, η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι κατά μία μονάδα όπου ισχύει το 10% και κατά δύο μονάδες όπου ισχύει το 21%.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΩΝ...

ΚΑΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ Γ. ΙΤΣΙΕ, ΤΣΕΚΑΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ...ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΔΕ...
ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ....ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ....
ΠΑΝΤΩΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΘΕΜΑ....!!!!!!!!!!!!

Μυστικα και ψέμματα!!

"KAΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΣ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Π[ΙΕΡΙΑ ΠΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ με συμβουλους ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ...ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...!!!

Ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις

Η ΕΕ θα ολοκληρώσει τις συνομιλίες της με την ελληνική κυβέρνηση για το πακέτο στήριξης, «μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.




Σε ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους, ο κ. Ρεν είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το πακέτο, ωστόσο ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει διμερή δάνεια από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και θα «έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή».



«Η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης θα έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και να βάλει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης.



Συνεχίζοντας, τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τους πολίτες τους, σημειώνοντας ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι μία σημαντική ανάσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

3 ή 4 ΔΗΜΟΥΣ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Το αν θα έχει τρεις ή τέσσερις δήμους θα αποφασισθεί οριστικά ύστερα από διαβούλευση και συζήτηση των τοπικών κοινωνιών, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του χωροταξικού του «Καλλικράτη» στο νομό μας.


Η καθυστέρηση της έναρξης του Υπουργικού Συμβουλίου, καθυστέρησε και την ανακοίνωση του χωροταξικού το οποίο επισήμως δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι αργά χθες το βράδυ. Παρά ταύτα από το απόγευμα της Τετάρτης, το σχέδιο ήταν στα χέρια των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδο

Του Βουλευτή νομού Πιερίας
Κώστα Κουκοδήμου





Με την εγκύκλιο υπ. αριθμ. 113 του ΟΑΕΕ, με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2009, περίπου 70.000 ασφαλισμένοι από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ.

Στο πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή με ημερομηνία 23.3.2010, επισημαίνεται εκ νέου η ανάγκη εξαίρεσης των απασχολούμενων σε περιοχές των κάτω των 2.000 ή των 1000 κατοίκων από την υποχρεωτική τους υπαγωγή τους στον ΟΑΕΕ.

Μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε και έγγραφο στο Διοικητή του ΟΑΕΕ και πορισματική επιστολή προς τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προτείνοντας την άμεση ανάκληση της υπ. αριθμ. 113/2009 εγκυκλίου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα φτάνουν ειδοποιητήρια σε πολίτες με ημερομηνία 2.4.2010. από τον ΟΑΕΕ όπου ζητάται άμεσα η εγγραφή τους στα μητρώα του ΟΑΕΕ, ενώ υπάρχει και η προειδοποίηση πως σε περίπτωση που δεν προσέλθουν εντός διμήνου από την παραλαβή του παρόντος θα προβούν σε αυτεπάγγελτη εγγραφή ή επανεγγραφή στα μητρώα του Οργανισμού από 1/11/2009.



Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προτίθεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, για την υποχρεωτική υπαγωγή των ελευθέρων επαγγελματιών και των ασκούντων παραδοσιακά επαγγέλματα σε περιοχές κάτω των 2.000 ή των 1000 κατοίκων και να επαναφέρει στην ασφάλιση αυτών στον ΟΓΑ, όπως ορίζει και ο νόμος 3050 του 2002 και να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση της υπ. αριθμ. 113/2009 εγκυκλίου;



Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κουκοδήμος

Ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας Κωνσταντίνου Κουκοδήμου


Προς:

-ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΘΕΜΑ: ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ



Κύριοι Υπουργοί,

Στο Νομό Πιερίας πολλοί αγρότες στη διάρκεια μιας καλλιεργητικής περιόδου, μετακαλούν αλλοδαπούς εργάτες για εποχιακή απασχόληση. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του ν. 3386/05, ορίζεται ότι κάθε εργοδότης που επιθυμεί να μετακαλέσει υπηκόους τρίτων χωρών για εποχιακή απασχόληση, οφείλει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, να καταθέσει εγγυητική επιστολή τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που αντιστοιχεί σε ποσό ίσο τουλάχιστον με τις μηνιαίες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, η οποία επιστρέφεται στον εργοδότη μετά τη λήξη της άδειας διαμονής και την αναχώρηση του υπηκόου τρίτης χώρας από την Ελλάδα.

Πλην όμως σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθ. 34/24-07-2008 που εκδόθηκε βάσει της Κ.Υ.Α. 12311/08/03.06.2008 που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, για τους αλλοδαπούς που δεν επιστρέφουν μετά την ολοκλήρωση της περιόδου παραμονής τους, γίνεται κατάπτωση του ποσού υπέρ του Δημοσίου.

Στην Πιερία η ενεργοποίηση αυτής της διάταξης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσμενή οικονομικά, υποχρεώνει 120 αγρότες του νομού να υποστούν την απώλεια των εγγυητικών τους που φτάνει στα 900 ευρώ περίπου ανά αλλοδαπό αγρότη.



Μετά από τα παραπάνω

Προτίθενται τα αρμόδια υπουργεία να αναστείλουν την ισχύ των δυο παραγράφων Θ 2 και 4 της εγκυκλίου ώστε να μην υποστούν οι αγρότες το άδικο και δυσβάσταχτο αυτό κόστος;







Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κουκοδήμος