PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Daniel Cohn - Bendit "Τι να κάνουμε;"



Του Βασίλη Βενιζέλου

Daniel Cohn - Bendit "Τι να κάνουμε;", μτφ. Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Εκδόσεις Κέδρος, σελ. 176, τιμή 12 ευρώ.



"Η αντίσταση σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού είναι χαραγμένη στο πετσί μου. Τίποτε δεν με απωθεί περισσότερο από την ιδέα να θέλεις να κάνεις τους ανθρώπους ευτυχισμένους παρά τη θέλησή τους. Γνωρίζουμε πού οδηγεί αυτό. Πρέπει λοιπόν να συνδιαλέγεσαι μαζί τους αδιάκοπα για να τους πείσεις. Αυτό είναι ο ρεφορμισμός. Δεν είναι τα ημίμετρα, αντίθετα, είναι η σταθερότητα των πεποιθήσεων, αλλά και η βεβαιότητα ότι οι πεποιθήσεις δεν αξίζουν τίποτα αν δεν τις μοιράζεσαι. (...) Οι επαναστάτες είναι επικίνδυνοι ή αδύναμοι. Προτιμώ να είμαι πειστικός και αποτελεσματικός. Σήμερα θα αποκαλούσα ευχαρίστως τον εαυτό μου ριζοσπάστη - ρεφορμιστή".

Τους αναγκαίους συμβιβασμούς, οι οποίοι θα επιτρέψουν να προχωρήσουν βαθμιαία και συναινετικά βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης και, συνεπώς, στον τρόπο ζωής, αναζητεί η εμβληματική ηγετική φυσιογνωμία των Γάλλων Πρασίνων και του Μάη του '68, ο συν-πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Το "Τι να κάνουμε;" είναι το βιβλίο του Γαλλογερμανού πολιτικού και ακτιβιστή το οποίο κυκλοφόρησε λίγο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2009 και εκεί ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ξετυλίγει τον ανεπιφύλακτο ευρωπαϊσμό του, την υπεράσπιση των συνθηκών της Ε.Ε. ως όρους για την πολιτική, νομική και οικονομική εμβάθυνση της Ένωσης, την κριτική του στο κυρίαρχο, οικονομίστικο κατά τον ίδιο, μοντέλο της αέναης ανάπτυξης, τις προτάσεις του για την επιλεκτική, και όχι ολοκληρωτική, αποανάπτυξη, καθώς και για την ανάδειξη της μείζονος αξίας που περιέχουν όλες οι διαδραστικές "μη οικονομικές" διασυνδέσεις του πολιτών, είτε αυτοί είναι ενταγμένοι στην παραγωγική διαδικασία είτε όχι, κατά το παράδειγμα των μελισσών, η αξία των οποίων δεν έγκειται στην ικανότητά τους να πάργουν μέλι, αλλά στην επικονοίαση.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δεν προτείνει έναν πούρο οικολογισμό, δεν ανήκε ποτέ στους "φούντις" των Γερμανών Πρασίνων, αλλά στους "ρεάλος", και, έτσι, κατανοεί ότι οι οικολογικές λύσεις συμβαδίζουν με ένα νέο κοινωνικό πρόταγμα. Προτείνει τη ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής προστασίας. Συστήνει να ανταμείβεται και η συνεισφορά του κάθε πολίτη στην "αόρατη", διαδραστική και τόσο παραγωγική κοινωνική "επικονοίαση". Καταλήγει με αυτόν τον τρόπο στην τεκμηρίωση του αιτήματος για την καθιέρωση ελαχίστου κοινωνικού εισοδήματος, το οποίο, μάλιστα, θα προστίθεται για κάθε πολίτη στο συμβατικό εισόδημά του.

Το βιβλίο του Κον Μπεντίτ είναι απολαυστικό στην ανάγνωσή του και άκρως ενδιαφέρον, καθώς καταρρίπτει τον αφελή μύθο περί της δήθεν "απολίτικης οικολογίας", ενώ είναι πλήρες συγκεκριμένων αναφορών στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι για να επιβεβαιώσει ότι η Ε.Ε. είναι το προνομιακό πεδίο για τους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, αλλά και για τις αναγκαίες συμμαχίες και τους απαραίτητους συμβιβασμούς, εάν επιθυμούμε να δούμε αλλαγές στο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο, καθώς και στο μοντέλο των σχέσεων των πολιτών με την εξουσία, τόσο σε θεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Με μία πολιτική ωριμότητα που θα εκπλήξει πολλούς, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ απορρίπτει τον αυτάρεσκο σεχταρισμό του μωσαϊκού της Γαλλικής, και όχι μόνο, άκρας αριστεράς, αντιτάσσεται στον επικίνδυνο δογματισμό της επιβολής μίας φωτισμένης "αλήθειας" πάνω στις επιδιώξεις και τις ανάγκες των πολιτών και καταφάσκει στο μοντέλο της ήπιας, αποδραματοποιημένης, ισότιμης, ελεύθερης και ορθολογικής συζήτησης των προβλημάτων, η οποία θα οδηγεί στην υιοθέτηση λύσεων με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, λύσεων πολύ περισσότερο ευρωπαϊκών παρά εθνικών.
"Έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και ότι η κατάλληλη κλίμακα γι' αυτή την αλλαγή είναι η Ευρώπη", είναι το πολύ χρήσιμο και αισιόδοξο μήνυμα που απευθύνει σε πολλούς αποδέκτες το τρομερό παιδί του Μάη του '68 και των Ευρωπαίων Πρασίνων.

* Στις ερωτήσεις που θα του απευθύνει το ελληνικό κοινό θα απαντήσει αύριο στις 7 μ.μ. η εμβληματική ηγετική φυσιογνωμία του Μάη του '68 και των Ευρωπαίων Πράσινων. Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα βρεθεί στην Αθήνα για να συναντήσει και να συζητήσει με το ελληνικό κοινό, στο Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΛΥΟΝ -ΜΠΑΓΙΕΡΝ 0-3 ΤΕΛΙΚΟ

ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΟΛΙΤΣ Η ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΛΥΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ...

ΠΟΡΤΑ ΕΙΜΑΙ?

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, στις 30 Απριλίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μια σειρά εκδηλώσεων με το μήνυμα «το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο».
Οι εκδηλώσεις, με το γενικό τίτλο «Είναι στο χέρι σου» έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Απριλίου με στόχο την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών να μην υφίστανται σωματική τιμωρία.
Παρά τη νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει τη χρήση βίας για σωφρονισμό των παιδιών, η κακομεταχείριση των ανηλίκων από τους γονείς παραμένει συχνό φαινόμενο ενώ απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές πρόληψης και οι δομές αντιμετώπισης του φαινομένου.
Προσπαθώντας να δυναμώσουν αυτό το δικαίωμα των παιδιών, το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Συνήγορος του Παιδιού και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων με συζητήσεις, εικαστική έκθεση, εργαστήρια και στρογγυλό τραπέζι.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα προβλέπει για την Πέμπτη 29 Απριλίου, εικαστικό εργαστήρι ευαισθητοποίησης με φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και θεατρικά δρώμενα στο ισόγειο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.
Για την Παρασκευή 30 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί παρουσίαση αφισών που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού" στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους), εργαστήριο βιωματικής εμπειρίας για την πληροφόρηση σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης σωματικής εμπειρίας, στο φουαγιέ του κινηματογράφου και τέλος, παιχνίδι με τον συγγραφέα Δημήτρη Γαλάνη.
Η κεντρική εκδήλωση του διημέρου θα γίνει στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου Ολύμπιον στις 5.30 μ.μ., την Παρασκευή 30 Απριλίου και θα περιλαμβάνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Από τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών χωρίς βία σε μια κοινωνία χωρίς βία». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος, ο Νομικός - Εγκληματολόγος, Γιώργος Μόσχος, η Εγκληματολόγος – Κοινωνιολόγος, Ειρήνη Φερέτη και η Συντονίστρια του Προγράμματος Home-Start της Νέας Ιωνίας-Βόλου, Ιωάννα Τουλούπη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μικρά θεατρικά δρώμενα από φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
Πληροφορίες: www.somatikitimoria.gr, Συνήγορος του Πολίτη – Συνήγορος του Παιδιού, 2107289703.

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ...ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ!!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ.....ή ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ...ή ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ.....
ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ....ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ....ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΣΠΗΣ...

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ -γενικά μιλαμε- ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΣ....ΑΦΟΥ ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ...ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...!!!!!

ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ.....ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ?
ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΥΓΑ....!

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ...
ΗΔΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΩΚΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ....
5 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΜΑ....
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ -ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ- ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ...
ΙΔΩΜΕΝ..!!

ΜΠΑΓΙΕΡΝ -ΛΥΟΝ 1-0 ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΙΤΣ....!

ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ..ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ!!!

Εικόνες χάους στο ουκρανικό Κοινοβούλιο

ΑΘΗΝΑ 27/04/2010


Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν εντός του Κοινοβουλίου στην Ουκρανία, όταν η αίθουσα της Ολομέλειας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με διαδηλωτές να εισέρχονται βίαια και να εκτοξεύουν καπνογόνα, αυγά και άλλα αντικείμενα στους βουλευτές.

Ο λόγος; Η διαφωνία με την επικύρωση της συμφωνίας για την παρουσία του ρωσικού στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στη Μαύρη θάλασσα.

Ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε αυγά εναντίον του προέδρου του Κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Λίτβιν, ο οποίος αμύνθηκε με... ομπρέλα.

Με την είσοδο τους άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα η αίθουσα να γεμίσει από μία ομίχλη καπνού.

Σημειώνεται ότι παρά την εξαιρετικά έντονη αυτή κίνηση διαμαρτυρίας, το Σώμα της Βουλής επικύρωσε τη συμφωνία με 236 ψήφους, 10 περισσότερους από τους αναγκαίους.

Διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο. Θεωρούν τη συμφωνία προδοσία των συμφερόντων της χώρας και ζητούν την απομάκρυνσή το 2017, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Υπογραμμίζεται ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στόλου της στη βάση της Μαύρης Θάλασσας μέχρι το 2017, ωστόσο υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών για παράταση της παρουσίας μέχρι το 2042 με αντάλλαγμα έκπτωση κατά 30% στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Στο Κίεβο βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς.

Russia Today

Ο Δ. ΤΣΑΤΣΟΣ

Κηδεύτηκε το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας ο συνταγματολόγος και πρώην βουλευτής Δ. Τσάτσος, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ετελέσθη από το Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρουσία του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου...

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ

Διεγράφη μετά από εισήγηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, "η Επιτροπή Δεοντολογίας ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται σε έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ότι με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος".

"Κατόπιν τούτου, με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφει οριστικά τον τέως Βουλευτή κ. Αριστοτέλη Παυλίδη από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας".

bikiropoulos.blogspot.com BLOG ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ...!

Σε ΒΒ+ από BBB+ υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Standard & Poor's , διατηρώντας αρνητικό outlook. Πρόκειται για την χειρότερη κατηγορία για τα ελληνικά ομόλογα, την επονομαζόμενη «junk» (υψηλού ρίσκου, στην κυριολεξία σημαίνει «σκουπίδια»).




Ο Οίκος προειδοποιεί μάλιστα τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι περιορίζονται στο 30-50% οι πιθανότητες να μην χάσουν τα κεφάλαιά τους σε περίπτωση αναδιάρθρωσης τους ελληνικού χρέους ή χρεοκοπίας της Ελλάδας.



Οι Οίκοι Αξιολόγησης είχαν προειδοποιήσει ότι το υψηλό κόστος δανεισμού μπορεί να οδηγήσει σε νέα υποβάθμιση. Ενδεικτικό είναι ότι την Τρίτη το spread των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασε τις 700 μονάδες βάσης.



Όπως εξηγεί ο αναλυτής της S&P, Μάρκο Μίρσνικ: «η υποβάθμιση οφείλεται στην αναθεωρημένη εκτίμηση των πολιτικών, οικονομικών και δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε βιώσιμη πτωτική πορεία».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ-ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η “Ακαδημαϊκή Κίνηση Α.Π.Θ. ” με επικεφαλής τον κ. Στέργιο Λογοθετίδη, καθηγητή του τμήματος Φυσικής, με αφορμή την εφαρμογή για πρώτη φορά της καθολικής συμμετοχής του προσωπικού και των φοιτητών στις Πρυτανικές Εκλογές στις 17 Μαΐου, πρότεινε στις πρυτανικές αρχές να ενημερώσει όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και όλους τους φοιτητές μας (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), για το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές της 17ης Μαΐου.


Συγκεκριμένα πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία πολύμορφη εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόσκληση και συμμετοχή όλου του εκλογικού σώματος στις εκλογές

και να κληθούν όλοι οι υποψήφιοι σε συνάντηση για μια από κοινού διαμόρφωση των σχετικών πρωτοβουλιών με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή όλων των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας στην ψηφοφορία.

Το αίτημα αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η στάθμιση των ψήφων με βάση τους ψηφίσαντες και ανεξάρτητα από το ποσοστό προσέλευσης μπορεί να οδηγήσει, σε περίπτωση μειωμένης συμμετοχής, σε σημαντική αλλοίωση της αντιπροσωπευτικότητας στο σύνολο των εκλεκτόρων. Αυτό έχει επισημανθεί από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα ήδη από την ψήφιση του νόμου. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των μελών κάθε κατηγορίας, τόσο πιο αντιπροσωπευτική και επομένως θα είναι πιο δημοκρατικό το αποτέλεσμα με βάση τη στάθμιση που προβλέπεται.

Ειδικά για τους φοιτητές, δεδομένου ότι στις ψήφους τους αναλογεί το 40 % του συνόλου των ψηφισάντων, και ότι σε προηγούμενες εκλογές έχει παρατηρηθεί μεγάλη αποχή και διάφορες αντιδράσεις, είναι σημαντικό η συμμετοχή τους να είναι μαζική και καθολική.



Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση όλων για το δικαίωμα συμμετοχής τους στις εκλογές της 17ης Μαΐου.

Ερώτηση του Βουλευτή Πιερίας Κωνσταντίνου Κουκοδήμου



Προς τους Υπουργούς

1. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

2. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



ΘΕΜΑ: Έργο επέκτασης αεροδρομίου Θεσσαλονίκης –Επιπτώσεις στην περιοχή Λιμένα Γρίτσας Λιτοχώρου





Κύριοι Υπουργοί,

Από τις αρχές Μαρτίου 2007 στην περιοχή παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιτοχωρου Ν.Πιερίας ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης-επέκτασης του υπάρχοντος λιμανιού της Γρίτσας Λιτοχώρου από την κοινοπραξία ΑΘΗΝΑ-ΑΚΤΩΡ κατόπιν διαγωνισμού και ανάθεσης από το ΥΠΕΧΩΔΕ με Προϊσταμένη αρχή την ΕΥΔΕ αεροδρομίων για την επίβλεψη του όλου εκτελουμένου έργου, λαμβάνοντας πρωτογενή υλικά (χώματα, πέτρες, αμμοχάλικα) από τη ΔΕΑ Λιτοχώρου.



Η κοινοπραξία ανέλαβε με την από 31.10.2005 σύμβαση την κατασκευή του έργου «επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία». Στα πλαίσια της εργολαβίας αυτής και για τις ανάγκες μεταφοράς φυσικού αμμοχάλικου από το υφιστάμενο λατομείο ιδιοκτησίας της ΔΕΑΛ που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου και κατασκευής του κυρίως επιχώματος του έργου της επέκτασης του διαδρόμου 10-28 δια θαλάσσης από τη Δημοτική Επιχείρηση Αμμοχάλικου Λιτοχώρου εκτελέστηκαν εργασίες αναβάθμισης –επέκτασης του Λιμένα Γρίτσας Λιτοχώρου που σκοπό είχαν την επέκταση κατά μήκος των υπαρχουσών προβλητών σε έκταση περίπου 80-90 μέτρων ώστε μέσω της θαλάσσης με φορτηγίδες –πλοία να μεταφέρονται από το λιμάνι της Γρίτσας Λιτοχώρου τα αμμοχάλικα και άλλα υλικά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Τον Απρίλιο του 2006 συντάχθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για λογαριασμό της κοινοπραξίας της κατασκευής του έργου και η οποία εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ.πρωτ. 11584/27.11.2006/ΔΙΠΕΧΩ Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία συνοδεύεται από την ως άνω μελέτη τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα υπό εκτέλεση έργα.



Με την έναρξη των εργασιών από την ανάδοχο εταιρία τον Μάρτιο του 2007 τοποθετήθηκε από την κοινοπραξία ακριβώς στα όρια τουριστικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή, απλή συρμάτινη περίφραξη που αποτρέπει την κίνηση πολιτών και λουομένων προς τη θαλάσσια περιοχή και την άκρη, ενώ οι εργασίες κατασκευής του έργου πραγματοποιούνται καθημερινά με διαρκή κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων, γερανών, εκσκαπτικών μηχανημάτων, που προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο αλλά και ρύπανση στην ατμόσφαιρα αλλά και στην θάλασσα.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας για τους λουόμενους και τους καθημερινούς επισκέπτες στην περιοχή.



Επιπλέον, δεν λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μέτρα προφύλαξης που η μελέτη καθόριζε, αφού αναγνώριζε την πρόκληση συνεπειών από τις εν λόγω εργασίες.



Οι επιχειρήσεις της περιοχής βιώνουν τις συνέπειες της καθημερινής ρύπανσης και ηχορύπανσης και έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.



Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε η ανάδοχος εταιρία να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπεται η εγκεκριμένη μελέτη;

-Πότε θα ολοκληρωθούν οι εν λόγω εργασίες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η περιοχή και να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία των επιχειρήσεων;

-Υπάρχει πρόβλεψη για αποζημίωση των πληγέντων επιχειρήσεων από την ανάδοχο εταιρία;





Ο Ερωτών Βουλευτής



Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΙΤΣΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



Απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος σχετικά με τα έργα και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στο λιμάνι της Γρίτσας



Στην ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, παρέπεμψε το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο λιμάνι της Γρίτσας, το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.

Στην απάντηση της η αρμόδια Υπηρεσία επισημαίνει αφενός ότι δεν έχει καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία για το έργο, πλην όμως τονίζει πως θα διερευνήσει το θέμα και αν κριθεί αναγκαίο θα εντάξει στον προγραμματισμό της, επιθεώρηση.



Από το Γραφείο Τύπου

ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΕΩΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΦΕ-ΚΛΑΜΠ:  ΜΠΑΡΕΣ,
ΣΚΑΜΠΟ,
 ΣΤΑΝΤ,
 ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ,
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,
 ΑΠΛΙΚΕΣ,
ΨΥΓΕΙΑ,
 και εξτρα ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ -ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ
 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 7.000 ΕΥΡΩ
ΛΟΓΩ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΕΩΣ

ΚΙΝ. ΤΗΛ 6930 639 619

«Θέλουμε να σας ξέρουμε, αλλά δεν θέλουμε να σας βλέπουμε»



Με τη φράση «θέλουμε να σας ξέρουμε, αλλά δεν θέλουμε να σας βλέπουμε», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, θέλησε να υπογραμμίσει τον διπλό στόχο που έχει θέσει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, της πλήρης γνώσης των οικονομικών των επιχειρήσεων και των πολιτών από τη μία και της συρρίκνωσης των φαινομένων διαφθοράς στις ελεγκτικές υπηρεσίες από την άλλη.



Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο 2ο Ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο, ο κ. Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε το νέο μοντέλο φορολογικής διοίκησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη δημιουργία περιφερειακών διοικήσεων και την καθιέρωση της φορολογικής δικαιοσύνης.

Ερώτηση Καρατζαφέρη για την επίσκεψη Ερντογάν

Την ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, ζητά να μάθει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνει ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που θα συνοδεύεται από 10 υπουργούς του, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ενδέχεται να κάνει περιοδεία «θριαμβευτικού τύπου» στη Θράκη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ρωτά τον κ. Παπανδρέου, αν θα ανταποκριθεί σε σχετικό επίσημο αίτημα του κ. Ερντογάν.

Ο ΔοΝιΤης του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ....


Αυτή την ώρα (13:22) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 3,09%, στις 1.749,13 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 102 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ....

«Μαζί θα πάμε τη χώρα μπροστά. Εμείς αναλαμβάνουμε τις πιο δύσκολες ευθύνες για να πάει η χώρα μπροστά. Πρόκειται για τις πιο καθοριστικές αποφάσεις στην μετά τη δικτατορία εποχή. Δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νοιώσουν ασφαλείς οι πολίτες».




Την ώρα που τα έλεγε αυτά ο Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, το spread εκτινασσόταν στις 655 μονάδες. «Ή τώρα ή ποτέ» είπε με το γνωστό δραματικό ύφος του ο πρωθυπουργός.



Και η απάντηση των αγορών ήταν η εξής: «Ποτέ , με σένα πρωθυπουργό». Το λέμε αυτό γιατί από χθες, στη λίστα των υποψηφίων για χρεοκοπία χωρών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 43,6% πιθανότητες, δεύτερη είναι η Βενεζουέλα, τρίτη η Αργεντινή(!), τέταρτο το Πακιστάν και έβδομο το Ιράκ με 22,7% πιθανότητες!

http://www.parapolitika.gr/

Νόμιμη στη Σουηδία




Η Διακοπή της ιατρικής υποστήριξης της ζωής μετά από αίτημα του ασθενή είναι πλέον νόμιμη στη Σουηδία, δήλωσε το Εθνικό Γραφείο Υγείας και Πρόνοιας, το επίσημο όργανο της διαχείρισης της πολιτικής για την Υγεία στη Σουηδία.
Οι ιατρικές αρχές έθεσαν έτσι τέλος σε μια περίοδο νομικής αβεβαιότητας και επιτρέπουν στους γιατρούς να απαντήσουν θετικά στο αίτημα μιας γυναίκας με σοβαρή αναπηρία η οποία διεκδικούσε το δικαίωμα να πεθάνει.
"Ένας ασθενής που επιθυμεί να διακόψει μια θεραπεία έχει το δικαίωμα να το πράξει. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κατανοεί τις πληροφορίες που του ή της παρέχει ο ιατρός και να μετρά τις συνέπειες της απόφασής του", αναφέρεται στη δήλωση του σουηδικού Εθνικού Γραφείου Υγείας.

Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα για διευκρινίσεις της Σουηδικής Ιατρικής Εταιρείας καθώς υπάρχουν δύο αντικρουόμενες νομικές διατάξεις. Η μια διάταξη επιτρέπει στον ασθενή να αποφασίσει να διακόψει τη θεραπεία, ενώ σύμφωνα με την άλλη, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία--για παράδειγμα η αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα--αποτελεί πλημμέλημα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Να αντιδράσει ο λαός"




Πανελλαδική κινητοποίηση για την διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, με την οποία θα εκφράζεται η συνολική αντίθεση στη σημερινή πολιτική αλλά και το πολιτικό σύστημα, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.
Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η κινητοποίηση αυτή θα κορυφωθεί στις 15 Μαΐου με πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα ήρθε η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά, να διαμορφωθεί διακριτά ένα κοινωνικολαϊκό μέτωπο πολιτικής και μαζικής δράσης από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που είναι υπαρκτές και πρέπει να πολλαπλασιαστούν.
Η κ. Παπαρήγα επισήμανε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να αντιδράσει για να μπλοκαριστεί η σημερινή πολιτική, διαφορετικά, πρόσθεσε, η ήττα του κινήματος θα είναι βαριά και θα το επηρεάσει για πολλά χρόνια.
Η κ. Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι απέρριψε πρόταση των εκπροσώπων της ΕΚΤ, το ΔΝΤ και της ΕΕ, της Τρόϊκα δηλαδή, για συνάντηση με το ΚΚΕ, γιατί, όπως είπε, δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε.

"Εθνική συνεννόηση"

Λύση εκτάκτου ανάγκης χαρακτήρισε την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης που περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δήλωση του, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά είναι μια λύση εκτάκτου ανάγκης και εξέφρασε τον φόβο ότι δεν υπάρχει μια εθνική συνεννόηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του ΔΝΤ.

"Να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή"


Τις θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης παρουσίασε στο κλιμάκιο ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ο κ. Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση στην οικονομία, καθώς θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο εξαιτίας της μείωσης του ΑΕΠ.

Η ΤΩΡΑ η ΠΟΤΕ...


"Πάμε να αναγεννήσουμε την πατρίδα. Ή τώρα ή ποτέ". Με αυτή τη φράση - πρόσκληση έκλεισε την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γ.Παπανδρέου περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ως "τη δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών", αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, με συστράτευση και κοινό αγώνα, η χώρα θα τα καταφέρει.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ..................%@#^%$%$#@$