PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δοξαστικά και... πένθιμα

Γράφει ο Γιώργος Ράπτης






Για να προλάβουμε την επικαιρότητα χωρίς ειδικό άρθρο για κάθε περίπτωση, γράφουμε σήμερα τηλεγραφικά, δοξαστικά και... πένθιμα.



Αρχίζουμε από τα καλά.



- Θέλουμε δε θέλουμε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου δεν... χωρά στην καθημερινότητα της Πιερίας για τα όποια προβλήματα του Νομού μας. Πρόεδρος της ΝΑΤ (Επιτροπής Περιφερειών στην Ευρώπη) ήταν εισηγητής εκ μέρους της στις Βρυξέλλες για το 2010, συντάκτης της έκθεσης προόδου για τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Σκοπίων, Τουρκίας και Κροατίας, και με τις θέσεις του στην Ευρώπη προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των Τούρκων -καθώς δεν σημειώνουν πρόοδο στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- που εκδηλώθηκε με ιταμή επιστολή της Τουρκίας εναντίον του. Άμα σε βρίζουν οι αντίπαλοι, κάτι τρέχει.



- Με εισήγησή μας να προτιμηθεί η Πιερία, η γενέτειρα του Ορφέα (αρχηγέτη μουσουργού) και των Μουσών καταφέραμε κάτι αναπάντεχο. Μεγάλη Γερμανική Εταιρία του είδους ιδρύει Ευρωπαϊκή Μουσική Ακαδημία κάτω από τον Όλυμπο, με μαθήματα Rock μουσικής στους αριστούχους των Μουσικών Σχολείων της Ευρώπης και δασκάλους τους μεγαλύτερους μουσικούς του είδους!!!



Εμείς που καταδικάσαμε την απραξία στο "Αλεξάνδρειο" και τα όσα φημολογούνταν για οικονομικές καταχρήσεις στο παρελθόν, δίδουμε πνοή στο Ίδρυμα. Θα στεγάσει από φέτος αυτή τη δραστηριότητα ως εκπαιδευτήριο του αρχηγέτη Ορφέα...



Τέτοια θέλουν οι Ευρωπαίοι. Ο νέος πρόεδρος του ιδρύματος στον Ουρανό το έψαχνε και στη Γη το βρήκε να δώσει το ΟΚ για τέτοια σπουδαία δράση.



Καλόν Αύγουστο, κ. Νομάρχα. Τότε αρχίζουν τα μαθήματα.



- Το βιβλίο του Νίκου Χριστοφορίδη "Νομίζοντας", του Κώστα Σπρίντζιου "Θεσσαλικός Μεσαίωνας", του Γιάννη Ορνιθόπουλου "Η έννοια της αειφορίας στα σχολικά βιβλία", του Θ. Σιαμάγκα "Περιβαντολογικός Εγγραμματισμός" και της Φάνης Κουντουργιανού - Μανωλοπούλου δείχνουν πνευματική ανάταση στην Πιερία σε χαλεπούς καιρούς με ΔοΝιΤή (Δ.Ν.Τ.) στη σκέψη...



Μπράβο τους και από καρδιάς συνέχεια στο εγχείρημα να ξεδιψάσουμε στις οάσεις τους μέσα στις στέπες μας...



- Ρε μπας και μας δουλεύουνε με τα τεκταινόμενα για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Άλλοι... παραιτούνται και δηλώνουν υποψήφιοι παρακάμπτοντας "βουλεύματα" παραπομπής στη δικαιοσύνη, άλλοι θέλουν το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ νέο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς - Πλαταμώνα, άλλοι θέλουν Δήμο Λόφο Δίον, άλλοι που καλούνται στους εισαγγελείς για καταθέσεις διαφημίζουν την "πραμάτεια" τους, για χαχόλους μας περνούν στην Πιερία;



Ξέρουν τίποτε γι' αυτά η Περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, η αντιπολίτευσης στη Ν.Δ., η αντιπολίτευση ή και η συμπολιτεύσεις στους υπό διερεύνηση για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος δήμους; Τι μουγκαμάρα είναι αυτή. Αν τα "περιττώματα" τα σκεπάζουν (όπως οι γάτες, νομίζουν πως δε βρωμάνε;)



- Η ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα στην Κατερίνη με θέμα "Έλλην Λόγος ο Ευρωπαϊκός Λόγος" προσκεκλημένου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών μας, θεωρήθηκε (και από τον ίδιο τον ομιλητή) ως η πλέον μεστή και εμπνευσμένη με βαθιά τομή στην εποχή της πολιτικής μας ζωής στα πρόθυμα του ΔοΝιΤή (Δ.Ν.Τ.) Κυκλοφόρησε σε χιλιάδες αντίτυπα στην Ελλάδα και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ στους ενδιαφερομένους.



Όσοι προλάβουν, παίρνουν το βιβλίο δωρεάν από το βιβλιοπωλείο μας (Περδίκα 2α).



Κι είναι συνάμα επαναστατικό όπως και ο επίλογος με τα λόγια του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολυμπίου που τον θαυμάζει ο αρχαιολάτρης πολιτικός.



Συγχαρητήρια και να μας ξανάρθει στην Πιερία.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΗΣ.....

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ...

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΑΠΑΖΗΣΗ"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
bikiropoulos.blogspot.com

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΣΝ ...μαμακες?

ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΑ SPREADS

ΑΝΟΙΞΗ...ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ...!

Το πρόγραμμα των play off της Σούπερ Λιγκ

το πρόγραμμα:




1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. (16:45, ΣΚΑΪ)

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00, NOVA)



2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΪΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ. (19:00 ΝΕΤ)

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ (21:15 NOVA)



3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ

Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ (19:00 ΣΚΑΪ)

Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:15 NOVA)



4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ

ΑΡΗΣ - Α.Ε.Κ. (16:45 ΣΚΑΪ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:00 NET)



5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ (16:45 NET)

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. (19:00 NOVA)



6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ

Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:15 NOVA)

ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. (21:15 ΣΚΑΪ)

Θα πληρωθούν οι οφειλές σε εργαζόμενους με stage

Kανένας εργαζόμενος από όσους είναι στα προγράμματα stage που είναι σε εξέλιξη δεν θα χάσει τα χρήματα που πρέπει να του καταβληθούν, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.


Ο κ. Κουτρουμάνης συμπλήρωσε πως υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση με την πληρωμή, αυτό όμως οφείλεται στην αδυναμία του ΟΑΕΔ.

Από την πλευρά της, η κ. Κανέλη τόνισε ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτό το καθεστώς ομηρίας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς οι πληρωμές τους καθυστερούν επί 2 μήνες.

ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σε κλίμα φιλικότατο και με περίσσειες αβρότητες πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, ενώπιον δημοσιογράφων, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης.




Ο απελθών Διοικητής Δημήτρης Παπαδημόπουλος χαρακτήρισε αξιοπρεπέστατο και ορεξάτο τον νέο Διοικητή Στέργιο Φαρμάκη, ο οποίος ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις δηλώνοντας πως η προηγούμενη διοίκηση «τα πήγε πολύ καλά, με τα μέσα που είχε στη διάθεσή της».



Στη λιτή τελετή, στα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο κ. Παπαδημόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στη θητεία του, υπογραμμίζοντας πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προώθηση των εκκρεμοτήτων του νέου Νοσοκομείου. «Οι Επιτροπές διοικητικής παραλαβής έχουν ήδη παραλάβει τα 2/3 του όλου έργου» είπε, εκτιμώντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η μετεγκατάσταση του παλιού νοσοκομείου, αν και, όπως τόνισε, δεν είναι και η καταλληλότερη περίοδος «μεσούντος του θέρους» και με τον τουρισμό σε πλήρη ανάπτυξη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άριστη συνεργασία («γονιμοποιούσαμε τις όποιες διαφορές μας», είπε) με το προσωπικό του Νοσοκομείου, «το οποίο καταβάλλει εργώδεις και επίπονες προσπάθειες, παρά τις ελλείψεις, για να ανταπεξέλθει στο έργο του».



Μιλώντας για τις ευθύνες που αναλαμβάνει, ο νέος Διοικητής, Στέργιος Φαρμάκης, δήλωσε πως κατανοεί ότι είναι «πολύ βαριές». «Ο νομός μας είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση από άποψη υποδομών υγείας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο.

«Εύχομαι να μην προκύψουν γραφειοκρατικά ζητήματα κατά τη διαδικασία αυτή», επεσήμανε,

πρόσθεσε ωστόσο ότι, αν προκύψουν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον διαβεβαίωσε πως θα δώσει πολιτική λύση, προκειμένου να απολαύσουν οι Πιεριείς το συντομότερο δυνατό τις υπηρεσίες του νέου Νοσοκομείου. Ποιό είναι αυτό το συντομότερο δυνατό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «μέσα στο καλοκαίρι, ή στο τέλος του καλοκαιριού, ή έστω στον … τρύγο».

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης ο κ. Φαρμάκης ενέταξε ακόμη τη λύση της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας των γιατρών (εκτιμώντας ότι θα γίνει άμεσα, καθώς έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών και του Φλεβάρη), τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (μέσα στο 2010, είπε, θα γίνουν 13 προσλήψεις γιατρών και 23 νοσηλευτικού προσωπικού), καθώς και τη μείωση των δαπανών με παράλληλη όμως βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, πράγμα που θα γίνει μέσω της μείωσης της σπατάλης.



Ο νέος Διοικητής, που ορκίστηκε χθες νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκκρεμότητες που υπολείπονται μέχρι την έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης του παλιού Νοσοκομείου.

ΜΑζευε ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ

Ο ΕΜΟ

http://www.koukodimos.gr/ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ...

Ο ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ :
http://www.koukodimos.gr/

ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.....

....ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ !!!

ΑΠΕΡΓΙΑ

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα, Πέμπτη, με δύο συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία. Κλειστά τα θέατρα, ενώ απεργούν και οι αρχαιολόγοι. Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω της κινητοποίησης των ναυτεργατών. Κανονικά η κίνηση των μέσων μεταφοράς.Σε πανελλαδική απεργία έχει καλέσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και στο Ασφαλιστικό.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ


Η ανακοίνωση της Eurostat για έλλειμμα 13,6% του ΑΕΠ για το 2009, δεν αλλάζει τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά τουλάχιστον 4% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.