PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

2 ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΤΟΥΝΙΑΣ...

Διώξεις κατά γιατρών για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε το μεσημέρι της Τρίτης η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Θεοδώρα Μπότσα, σε βάρος τριών γιατρών του «Ευαγγελισμού» για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου, Νίκου Κακαουνάκη.Πρόκειται για τρεις γιατρούς της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, στην οποία ο δημοσιογράφος είχε χειρουργηθεί και νοσηλευτεί κατά το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2009. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.Η κ. Μπότσα είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες της οικογένειας του εκλιπόντος δημοσιογράφου, στις οποίες έκαναν λόγο για σοβαρές ευθύνες των γιατρών του νοσοκομείου.

Συνελήφθη γιατρός του "Γ. Γεννηματάς"

Γιατρός του "Γ. Γεννηματάς" συνελήφθη την Τετάρτη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε εισπράξει ως αμοιβή για πλαστές εξετάσεις που είχε χορηγήσει σε ασθενείς. Με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει χρήματα από ασθενείς και στο παρελθόν, όπως προέκυψε από την προανάκριση.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Αλλαγές στο φόρο υπεραξίας στα κέρδη από μετοχές και στη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες περιλαμβάνει πακέτο τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο τροποποίησε τη διάταξη για το φόρο υπεραξίας 15% για κέρδη από μετοχές που πωλούνταν 12 και πλέον μήνες μετά την αγορά τους.

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ


Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Σίνα.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα. Η φωτιά σβήστηκε από πολίτη πριν φθάσει η Πυροσβεστική.
Newsroom ΔΟΛ

ΦΩΤΟ:ΑΠΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...


«Με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο το καλύτερο για την οικονομία».
Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως συζήτησαν σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης.

Η Δεξιά και η Αριστερά στην Ελλάδα, μιλάνε πλέον καλά Ελληνικά


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Η Δεξιά και η Αριστερά στην Ελλάδα, μιλάνε πλέον καλά Ελληνικά
Ακούγοντας τις προάλλες μια ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη και "στο καπάκι", ακούγοντας και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα ίδια περίπου θέματα της πολιτικής και κοινωνικής μας επικαιρότητας, έκανα ένα συνειρμό που για πολλούς μπορεί να ακούγεται μέχρι και...ανόητος. Δεν πιστεύω ότι είναι. Έγραψα λοιπόν στην εφημερίδα της Καβάλας "Νέα Εγνατία" το παρακάτω χρονογράφημα:

" Μερικές από τις φράσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, κάποιο «κλικ» κάνουν σε όλους μας, άσχετο αν τον στηρίζουμε ή τον ψηφίζουμε, άσχετο αν ανήκουμε σε άλλο κομματικό χώρο, άσχετο αν συμφωνούμε με όλη του την πολιτική «συμπεριφορά».Είναι γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία και «βγάζει τίτλους», είναι γιατί έχει ευφυία πολύ πάνω από το μέσο όρο και βρίσκει τα κατάλληλα λόγια να πει αυτό που δεν λένε οι άλλοι , είναι γιατί λέει πράγματα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε σκεφτεί αλλά δεν βρίσκουμε τρόπους να εκφράσουμε ;
Κάτι απ΄ όλα και όλα μαζί.

Το βέβαιο είναι ότι με τον Καρατζαφέρη και τον Τσίπρα ( τον αναφέρω κι αυτόν πάλι άσχετα του αν τον στηρίζουμε, τον ψηφίζουμε ή τον εγκρίνουμε) φτάσαμε σε μια περίοδο που αντικειμενικά η Αριστερά και η Δεξιά στην Ελλάδα, βρήκαν εκφραστές τους που δεν συνθηματολογούν απλώς αλλά μιλούν με επιχειρήματα, με χιούμορ, με ευρηματικότητα και ξεφεύγουν από αυτά που ξέραμε.

Για να τα δικαιολογήσω αυτά τα κάπως…ακραία που λέω, σας προτείνω να πάρετε πρόσφατες ομιλίες ή δηλώσεις των δυό τους και να τις βάλετε δίπλα δίπλα με ομιλίες ή δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, της Αλέκας Παπαρήγα, του Κώστα Καραμανλή, του Κώστα Σημίτη με τα κακά Ελληνικά τους, τα λάθη, τα σαρδάμ, τα ακατανότητα επιχειρήματα, την ξύλινη γλώσσα, την έλλειψη φρεσκάδας, την έλλειψη χιούμορ, την κακή ορθοφωνία τους και να τις συγκρίνετε.

Εντάξει, ξέρω ότι όλα αυτά τα στοιχεία που ανέφερα και τα οποία ήταν και είναι άκρως εμφανή σ΄ όλους αυτούς τους πολιτικούς αρχηγούς δεν σημαίνουν αναγκαστικά ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν ή δεν είναι καλοί πολιτικοί ή δεν εκφράζουν σωστές – για την περίπτωσή τους- πολιτικές απόψεις. Δεν σημαίνει ίσως και πολλά πράγματα το να μιλάς καλά εάν λες τα λάθος – για τον καθένα από εμάς- πράγματα ή , τέλος, αν μπορείς και θέλεις να πραγματοποιήσεις αυτά που λες.

Ωστόσο ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας έχουν καταφέρει να μιλάνε τη γλώσσα που μιλάει και καταλαβαίνει ο κόσμος, να χρησιμοποιούν απλά επιχειρήματα που δεν χρειάζονται σεμινάρια για να τα αντιληφθεί ο κόσμος, να δείχνουν συμπαθείς και πειστικοί και να σε κάνουν – ανεξάρτητα του που ψηφίζεις ή ποιον ψηφίζεις εκ πεποιθήσεως να …σκάει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σπου όταν τους ακούς και σε πολλές περιπτώσεις να λες – από μέσα σου τις περισσότερες φορές- αυτή τη μαγική φράση κοινής λαικής αποδοχής «Πέστα χρυσόστομε».
Μένω σε μερικά από τα τελευταία «καλά» του Καρατζαφέρη:
«Το ΠΑΣΟΚ προχωράει με τα βήματα του μεθυσμένου»
«Η Ευρώπη διαλύεται και η Μέρκελ το παίζει φεουδάρχης»
«Πέστε μας, θα το χτυπήσουμε τελικά το κουδούνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;»
«Τι χώρα είμαστε όταν μια φράση ανώνυμης διαρροής φέρνει τα πάνω –κάτω σε μια ώρα;»
«Είναι δυνατόν να θεωρείται κακούργημα η ιδιοκτησία και κανείς να μη θέλει πια να κληρονομήσει ούτε ένα σπίτι;»

http://bikiropoulos.blogspot.com/2010/04/blog-post_8625.html











Ο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Κατερίνη: Συνελήφθη απαγωγέας και βιαστής ανήλικης

Εναν Ρουμάνο ηλικίας 53 χρονών συνέλαβαν χθες στις 6 το απόγευμα στην Κατερίνη Πιερίας οι αστυνομικές αρχές, επειδή στις Μαρτίου απήγαγε 16χρονη αλλοδαπή από τη Λάρισα και με χρήση βίας προέβη σε ασελγή πράξη, ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντιρκής Μακεδονίας.

www.naftemporiki.gr

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς


Ο Μάνος Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» απεβίωσε αιφνίδια εχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς.


Ο 57χρονος καλλιτέχνης, ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πρόβας στο Νέο Φάληρο και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Μάνος Ξυδούς, γεννήθηκε το 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Η αγάπη του για τη μουσική ήταν εμφανής από πολύ νωρίς, όταν παράλληλα με τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, έπαιζε μουσική ως dj στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.
Λίγο αργότερα, ως απεσταλμένος πωλητής της Minos Emi ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια.
Τη δεκαετία του ’80, ως Διευθυντής Marketing της Minos Emi πλέον και με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του ως παραγωγός, ο Ξυδούς συναντά για πρώτη φορά τα υπόλοιπα μέλη των Πυξ Λαξ και συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου τους δίσκου. Τελικά, γίνεται η «ψυχή» του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική αλλά και κάνοντας φωνητικά για τα τραγούδια τους.
Δεν μπορεί να παραληφθεί και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο Μάνος Ξυδούς με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sandrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Το συγκεκριμένο single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών.
Έχοντας «γράψει» στο βιογραφικό του μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός, ο Ξυδούς συνεργάζεται και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον δίσκο «Προσέχω δυστυχώς» με στίχους και μουσική δικούς του, τους αδερφούς Κατσιμίχα, τους Όναρ και άλλους, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.
Μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς, κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους ενώ τον τελευταίο καιρό εμφανιζόταν με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν πριν από ένα μήνα περίπου, στην κοινή του συναυλία με τους αδερφούς Κατσιμίχα στο ΟΑΚΑ. Σήμερα, αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα αίτια του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ





























ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ
ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 480 ΘΕΣΕΩΝ
ΡΑΜΠΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ...!!)
ΝΕΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ''
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΑΜΜΟΡΥΧΕΙΟ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ....

Ομιλία του βουλευτή Πιερίας





Ομιλία στην βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού, βουλευτής Πιερίας κ.Κουκοδήμος.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκοδήμος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, για τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου, για τις άτολμες όπως είπε προτάσεις του, χαρακτηρίζοντάς το ανεπαρκές να δώσει λύσεις στα προοδευτικά διογκούμενα προβλήματα των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε: «Αρχικά, πολλοί αισιόδοξοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η οικονομική κρίση θα υποχωρούσε ραγδαία τη φετινή χρονιά.
Τώρα όμως, είναι προδήλως εμφανές πως το 2010 θα είναι δυσκολότερο από το 2009, ακόμα και στην Ευρωζώνη όπου μετέχουν κατά τεκμήριο οι πλέον εύρωστες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Όσο για τη χώρα μας;
Σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης από τα ήδη γνωστά σε όλους προβλήματα τόσο για φέτος όσο και για το 2011.
Στη σημερινή συζήτηση εκτιμώ, πως πριν από τα ειδικότερα θέματα και τα επιμέρους ζητήματα του νομοσχεδίου που άλλωστε θα αναφερθούν διεξοδικά, θα πρέπει αρχικά να συζητήσουμε και να τονίσουμε ζητήματα που αφορούν συνολικότερα την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής δηλ. για το πώς, πότε, με ποιους όρους, με ποιο χρονικό ορίζοντα, με ποιο ρυθμό και εντέλει με ποιο τρόπο η κυβέρνηση εφαρμόζει το πολιτικό της πρόγραμμα και τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της στον ελληνικό λαό.
Η άνευ προηγουμένου ασύγγνωστη καθυστέρηση, της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, είναι βέβαιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πως απεμπόλησε κάθε ελπίδα για απτά αποτελέσματα μέσα στο 2010.
Αν αναλογιστούμε δε, τις καθημερινές ενδοκυβερνητικές αλληλοδιαψεύσεις,
αλληλοακυρώσεις, αλληλοϋπονομεύσεις και δυσλειτουργίες,
εμπλουτισμένες με τις γνωστές αντιφάσεις, παλινωδίες και ερασιτεχνισμούς, τις διαρροές τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και διεθνώς, είναι παραπάνω από σίγουρο πως τα προτεινόμενα μέτρα δεν θα αποδώσουν το παραμικρό κέρδος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δραστική μείωση κατά 10% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, των εσόδων από τον Φ.Π.Α τον Μάρτιο.

Η ζοφερή αυτή εξέλιξη, απαντά από μόνη της, στις αγωνιώδεις κυβερνητικές προσδοκίες για αύξηση των εσόδων μετά την αύξηση του συντελεστή του Φ.Π.Α.
Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όσο συνεχίζονται οι κωμικοτραγικοί χειρισμοί του οικονομικού επιτελείου παύει να φαντάζει δυσερμήνευτο και δυσεξιχνίαστο.
Αντ’ αυτών η κυβέρνηση με ένα εκνευριστικό για τις αγορές και την ψυχολογία των πολιτών «ράβε ξήλωνε», δείχνει να μην έχει κατανοήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργεί η ασάφεια, η υπερβολική φοβία και η ασυνεννοησία σε κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία.
Τελικά τα μόνα έσοδα στα οποία προσβλέπει το κράτος, προέρχονται μονάχα από τη φορολογία και τις περικοπές.
Ποιες πρωτοβουλίες έχει να επιδείξει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της τόνωσης και ενίσχυσης της παραγωγικότητας;
Πως απαντά στην επερχόμενη έξαρση της ανεργίας;
Με ποιον τρόπο απαντάμε στα διογκωμένα προβλήματα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης;
-Με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές;
-την ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ;
-τα τεκμήρια ασφυξίας για τους μικρούς;
-τη φορολογική επιδρομή σε βάρος της ιδιοκτησίας;
-τη φορολογική καταιγίδα σε βάρος των μικρομεσαίων;
-τη διόγκωση της γραφειοκρατίας του συστήματος;
Περιμέναμε μετά από τόσους μήνες επεξεργασίας και διαβουλεύσεων, ανακοινώσεων και αλλαγών, μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση για να ανασάνει και να τονωθεί η ήδη καταρρέουσα αγορά.
Αντιθέτως, σήμερα βλέπουμε ένα άτολμο και ανεπαρκές νομοσχέδιο».

Χορήγηση αποζημίωσης σε επιχειρήσεις του Νομού μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.gr
Τηλ.: 2351 –351207-8
Fax: 2351 - 351207 Κατερίνη, 14 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Χορήγηση αποζημίωσης σε επιχειρήσεις του Νομού μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακοινώνεται ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.), απέστειλε την σχετική Απόφαση με τις εγκεκριμένες καταστάσεις των δικαιούχων αποζημίωσης επιχειρηματιών του Νομού μας, οι οποίοι είχαν πληγεί από τις πλημμύρες της 11ης – 12ης Δεκεμβρίου 2008.
Οι καταστάσεις, στις οποίες αναγράφεται το συνολικό ποσό ζημίας και το δικαιούμενο ποσό αποζημίωσης ανά δικαιούχο ( το 30 % της συνολικής ζημίας), έχουν διαβιβασθεί στους οικείους Δήμους για να λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα παρακάτω προβλεπόμενα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) της Ν. Α. Πιερίας:
· Βεβαίωση της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.), ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση βάσει του Νόμου 2576 / 1998.
· Βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται το συνολικό ύψος της ζημίας που υπέστη η επιχείρηση (εκδίδεται από την Υπηρεσία μας).
· Αθεώρητο τιμολόγιο του δικαιούχου αποζημίωσης, προς τον ΕΟΜΜΕΧ (θα συμπληρώνεται στην Υπηρεσία μας με την προσκόμιση σφραγίδας του δικαιούχου, στην οποία θα φαίνονται τα στοιχεία: Επωνυμία, Επάγγελμα ή δραστηριότητα, Δ/νση, Τηλέφωνο, Α.Φ.Μ. και αρμόδια Δ.Ο.Υ.)
· Αντίγραφο τραπεζικού βιβλιαρίου ή βεβαίωση της τράπεζας απ’ όπου θα προκύπτουν: Η τράπεζα, το όνομα του δικαιούχου και ο αριθμός λογαριασμού ο οποίος πρέπει να είναι της μορφής ΙΒΑΝ (GR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ).

Ενδιαφέρον της Μίλαν για Σωτήρη Νίνη


Άνθρωπος της Μίλαν θα βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Hellas online στις 24 Απριλίου για να παρακολουθήσει από κοντά τον Σωτήρη Νίνη.
Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού έχει κάνει και πάλι όλη την Ευρώπη να μιλάει για χάρη του και δεν είναι λίγες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν τσεκάρει το όνομα του στην λίστα τους. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση με τον Ηρακλή υπήρχαν σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ το Σάββατο στις 24 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο θα υπάρχουν «μάτια των «ροσονέρι». Σκάουτερ του ιταλικού συλλόγου θα βρεθεί στις κερκίδες με το βλέμμα του στραμμένο στον άσο του τριφυλλιού.
Πηγή: http://www.gazzetta.gr/

Ψηφίστηκε το φορολογικό


Η Ελλάδα απέφυγε την οικονομική χρεοκοπία, τόνισε ο Γ.ΠαπανδρέουΤεταμένο το κλίμα στην Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 128 κατά. Πρόχειρο, άδικο και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση. Η Ελλάδα απέφυγε την οικονομική χρεοκοπία, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου. Στις 390 μονάδες τα spreads, πτώση άνω του 2% στο Χρηματιστήριο.

ΝΑ ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

«Δουλεύουμε συστηματικά, αποτελεσματικά και προ πάντων χρησιμοποιούμε
ποιοτικά υλικά στις κατασκευές μας και στα έργα υποδομής».

Απόσπασμα ομιλίας του κ. Σάββα Χιονίδη, Δημάρχου Κατερίνης σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων της «ΔΙΟΝ» Τηλεόρασης.

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης για την επικίνδυνη
διάβρωση του οδοστρώματος στην οδό Φλέμινγκ, μπροστά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Πρόκειται για έναν δρόμο ηλικίας μόλις 5 μηνών, ο οποίος παρουσιάζει σημεία πλήρους αποσύνθεσης.

Ο "κοντός" και το άλλοτε ...πουλέν του!!!


Επιτέλους μετά από χρόνια Γιάννης Αμοιρίδης και Θόδωρος Παυλίδης δίπλα δίπλα! Ο "κοντός" και το άλλοτε ...πουλέν του, μετά τις βουλευτικές εκλογές ήταν ο ένας απέναντι απ τον άλλον... Άλλωστε ως γνωστόν ο Αμοιριδάκος "διάλεξε" πολιτικά για την Βουλή την Μαρία Μίχου! Έτσι εκεί στη Νομαρχία βρέθηκαν επιτέλους μαζί και μάλιστα ήταν και μέσα στην καλή χαρά! Τι να έλεγαν άραγε; Μήπως να είναι χέρι χέρι στις επόμενες εκλογές για Δήμαρχο Κατερίνης;;; Λέω μήπως... χα χα χα

ANTARTIKO..?


ΥΠΑΡΧΟΥΗΝ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 4 ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...
Η ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΕΙ 4 ΔΗΜΟΥΣ,
ΕΝΑΝ ΟΡΕΙΝΟ.

ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ...ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΑ...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ
ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΕΞΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ....

ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ,....ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ...?
ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ?
ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ?
ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ....ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...!!!
ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖEΙ...

ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ....

...ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΣ ΛΑΟΣ....ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ...?

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ....

ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ:
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ, ΑΠΟΘΕΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ>?
ΡΥΖΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΦΑΚΕΣ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΠΑΡΤΑΤΕΣ, ΑΡΑΚΑ, ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΥΡΙ...?

ΕΧΕΤΕ...
100% εχετε...
βρε ναι σασ λεμε, εχετε στοκ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αφου εχετε, στοκ, γιατι πατε και κανετε ψώνια?
τι τα κρατατε τα αποθεματα...?
αν δεν πατε ενα σαββατο να ψωνισετε
εχουν γονατισει τα σουπερ...
ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ....ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΝΑ ΜΑΓΗΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ...ΣΤΟΚ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ..?
ΙΣΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΙΣ ΤΙΜΕΣ...
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ...ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ..?