PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Έκθεση με νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Έκθεση με νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου09/04/2010
Περιοδική έκθεση με θέμα "Ο Μέγας Αλέξανδρος και τα ελληνιστικά βασίλεια" φιλοξενείται στο Νομισματικό Μουσείο της Λωζάνης.
Στο Μουσείο εκτίθενται νομίσματα από την εποχή του Φιλίππου ΙΙ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και από τα γνωστότερα ελληνιστικά βασίλεια, όπως της Συρίας και της Αιγύπτου, που παρουσιάζουν έντονη μακεδονική επιρροή.
Η ευρεία διάδοση των νομισμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου κυριάρχησε στην ελληνιστική εποχή. Τα νομίσματα αυτά όχι μόνον απέκτησαν, σύμφωνα με τους σύγχρονους μελετητές, "διεθνή" χαρακτήρα, αλλά επηρέασαν κατά τρόπο ξεκάθαρο τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά.
Η επιρροή τους διαφαίνεται ακόμα και στα κελτικά νομίσματα έως το σημερινό ελβετικό νόμισμα, που απεικονίζει τη θεά Αθηνά.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Ιανουαρίου 2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη της απασχόλησης και της προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο γενικός γραμμματέας του Υπουργείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας. Πρόκειται για ένα τετραετές πρόγραμμα επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για 40.000 νεοπροσλαμβανόμενους που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, αλλά και διετές πρόγραμμα επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων που θα συγχρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Ακόμα, για πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 γυναικών που θα ανοίξουν ελεύθερο επάγγελμα, επίσης συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Οι προκηρύξεις των προγραμμάτων θα δημοσιοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ σήμερα, Παρασκευή, 9 Απριλίου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει, επίσης, ένα ακόμα πρόγραμμα που θα αφορά την επιχορήγηση προσλήψεων 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
ΑΠΕ

ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ...
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ....
ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ...
ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
Οι εξωγήινοι υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους, τουλάχιστον αυτό πιστεύει το 20% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε διεθνή δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Reuters σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών Ipsos σε 23.000 ενήλικες σε 22 χώρες, έδειξε ότι περισσότεροι από το 40% των ανθρώπων στην Ινδία και την Κίνα πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι περπατούν ανάμεσά μας μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους, ενώ στο Βέλγιο, τη Σουηδία και την Ολλανδία μόνο το 8% συμμερίζεται την άποψη αυτή. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ένα 80% δεν πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περισσότερο οι άνδρες (22%) και λιγότερο οι γυναίκες (17%) πιστεύουν ότι εξωγήινοι ζουν στη Γη.
Οι περισσότεροι από αυτούς που πιστεύουν είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και ανήκουν σε όλες τις εισοδηματικές τάξεις.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Ο δήμος του Ντουμπάι αναίρεσε την απόφασή του για απαγόρευση της χρήσης αλκόολ κατά την παρασκευή διαφόρων φαγητών στα μεγάλα εστιατόρια της πόλης, γράφει η εφημερίδα The National.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της διατροφής της πόλεως του Ντουμπάι Χαλίντ Σαρίφ αλ Αουάντι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα πιάτα που περιέχουν αλκόολ θα σερβίρονται αλλά χωρίς αυτό να αναφέρεται στους πελάτες.
ΑΠΕ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Ο Μάικλ Τζάκσον διδάσκει χορό στον… Ανδρέα Παπανδρέου, η Μαντόνα τραγουδάει μαζί με τη Μαρία Κάλλας και ο Έλβις Πρίσλεϊ ανταλλάσσει απόψεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Μπορεί συναντήσεις όπως οι παραπάνω να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο οι σπουδαίες αυτές φυσιογνωμίες δίνουν… ραντεβού στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη.
Το νεοσύστατο μουσείο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό μόλις πριν από μία εβδομάδα, στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Σ' αυτό φιλοξενούνται κέρινα ομοιώματα σημαντικών Ελλήνων, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και η Μαρίας Κάλλας, αλλά και εκπροσώπων του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος (Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα, Έλβις Πρίσλεϊ, κ.α.).
"Ήθελα να φτιάξω ένα μουσείο στα πρότυπα του Μαντάμ Τισό, όπου να παρουσιάζονται σπουδαίες φυσιογνωμίες με σημαντικό έργο, με τη διαφορά ότι εγώ στις μορφές πρόσθεσα περισσότερο συναίσθημα", εξηγεί ο ιδιοκτήτης του μουσείου και δημιουργός των ομοιωμάτων, Θεόδωρος Κοκκινίδης, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Η έκθεση στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής ισόγειο κτίσμα διαρθρώνεται σε δύο αίθουσες, συνολικής έκτασης 150 τ.μ. Στην πρώτη, όπου κυριαρχούν τα μπαρόκ διακοσμητικά στοιχεία, εκτίθενται πολιτικές προσωπικότητες. Στη δεύτερη, με τα σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία, τα γεωμετρικά μοτίβα και τα έντονα χρώματα, "πρωταγωνιστούν" οι καλλιτέχνες, μουσικοί και ηθοποιοί. Τα κέρινα ομοιώματα συνοδεύονται από πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση των εικονιζόμενων προσωπικοτήτων.
Μία τρίτη αίθουσα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ως εργαστήρι του καλλιτέχνη, ενώ αργότερα θα αξιοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος. "Επόμενος στόχος μου είναι να φιλοτεχνήσω τα ομοιώματα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων και μουσουργών", επισημαίνει ο κ. Κοκκινίδης.
Η έκθεση των κέρινων ομοιωμάτων συμπληρώνεται από παρουσίαση φωτογραφικού υλικού για τη διαδικασία και τα στάδια δημιουργίας ενός κέρινου ομοιώματος.
Ο προαύλιος χώρος του μουσείου διαμορφώνεται αυτή την περίοδο κατάλληλα, για να γίνει χώρος αναψυχής των επισκεπτών.
Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο και μεγάλωσε στα Κηπιά Ελευθερούπολης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και τη ζωγραφική, ενώ σε ηλικία 16 ετών απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας.
"Την εποχή εκείνη έπεσαν τυχαία στα χέρια μου φωτογραφίες των εκθεμάτων του μουσείου Τισό. Μου έκανε εντύπωση το πώς ένα άψυχο υλικό, όπως το κερί, μπορεί να δείχνει τόσο ζωντανό", θυμάται.
Πρώτη του δουλειά ήταν το κέρινο ομοίωμα του Μάικλ Τζάκσον, που εκτίθεται και στο Μουσείο στα Κηπιά. Το 1999 παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του σε ομαδική έκθεση στην Καβάλα. Λίγο αργότερα αποφασίζει να απευθυνθεί στους καλλιτέχνες του μουσείου Μαντάμ Τισό, προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για την τέχνη τους. "Μου πρόσφεραν απλόχερα βοήθεια και μου δίδαξαν μέσα, με τα οποία είχα καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο", λέει.
Το 2003 πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση με κέρινα ομοιώματα και έργα ζωγραφικής στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τον Νοέμβριο του 2008 συμμετείχε με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε έκθεση που διοργάνωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, με αυθεντικά κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης ηθοποιού.
Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ.- 6 μ.μ.(Σεπτέμβριος- Μάιος) και 9 π.μ.- 5 μ.μ. (Ιούνιος- Αύγουστος).
Κείμενο: της Μ. Κουζινοπούλου
ΑΠΕ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΠΤΗ


ΜΗΤΣΟ


6 ΜΗΝΕΣ ΣΙΩΠΗΣ


ΛΑ.Ο.Σ

"Πενιχρά αποτελέσματα"
Να κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση, πρότεινε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και να αξιοποιήσει τον Λουκά Παπαδήμο, για τον οποίο είπε ότι θα είναι «πειστικότερος» από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο κ. Καρατζαφέρης, στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δίνει την εικόνα ότι είναι πρωθυπουργός δύο κυβερνήσεων κι αυτό είναι το πιο «επικίνδυνο». «Υπάρχει το παλιό και το μοντέρνο ΠΑΣΟΚ, που τρώγονται μεταξύ τους, και κάποια στελέχη διεκδικούν ρόλο Λαφοντέν», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σε ερώτηση αν γνωρίζει ποιος έκανε την ανώνυμη «δήλωση» σε γερμανική ιστοσελίδα, που ανέβασε τα σπρεντς, απάντησε ότι «πρέπει να είναι υπουργός ή σύζυγος υπουργού». Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν εννοεί τον Γεράσιμο Αρσένη και απάντησε πως ο κ. Αρσένης δεν είναι ο μόνος σύζυγος υπουργού. Πρόσθεσε πως το θέμα δεν είναι να πει η κυβέρνηση ποιος έκανε τη δήλωση, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά πώς είναι δυνατό με τρεις λέξεις κάποιος να ανεβάζει τα σπρεντς κατά 50%. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις σωστές επιλογές της κυβέρνησης και να στηλιτεύει τις λανθασμένες. «Ο κ. Παπανδρέου έχει καλό αυτί, προσπαθεί, το παλεύει, αλλά ο αγώνας είναι σκυταλοδρομία και πρέπει να αλλάξει δρομείς», επισήμανε. Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι σήμερα «ελέγχει μόνο ένα μέρος του κόμματος και πρέπει να είμαστε ανεκτικοί μέχρι το συνέδριο για να δούμε αν θα ελέγξει το σύνολο του».

Μαζί σε ταινία ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Τζέιμς Μποντ

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Τζέιμς Μποντ θα συμπρωταγωνιστήσουν στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Cowboys and Aliens, που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2011.
Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η ταινία διαδραματίζεται τον περασμένο αιώνα και είναι βασισμένη σε μία νουβέλα του 2006 υπό τον ίδιο τίτλο.
Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μίας ομάδας Ινδιάνων Απάτσι και Δυτικών εποίκων που αποφασίζουν να λύσουν τις διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όταν ένα διαστημόπλοιο με εξωγήινους πέφτει στην πόλη τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Προς μεγάλη ήττα οι Σοσιαλιστές στις κάλπες της Κυριακής στην Ουγγαρία

Με στόχο «να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί» από την προβλεπόμενη μεγάλη ήττα τους από τη δεξιά αντιπολίτευση κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές στην Ουγγαρία.
Προ των πυλών του ουγγρικού Κοινοβουλίου φέρεται να βρίσκεται η ακροδεξιά.

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Τη "σκυτάλη" στην Ελλάδα δίνει πλέον η Αίγυπτος για τη διεκδίκηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων των 22 χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη Διεθνή αυτή Διάσκεψη προχθές στο Κάιρο, όπου η χώρα μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο.Σύμφωνα με πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς, η Αίγυπτος πρότεινε την Ελλάδα για τη διεξαγωγή της επόμενης Διεθνούς Διάσκεψης.

ΚΟΝΤΡΑ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗ ΔΙΟΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗ, 3 ΕΚ ΕΥΡΩ
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙ ΧΙΟΝΙΔΗ "ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ" 15 ΕΚ ΕΥΡΩ...
ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ, ΤΑ 3 ΕΚ ...ΧΡΕΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ
ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ..!!!

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Η ΧΩΡΙΣ,
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ,
ΣΑΚΗΣ ΓΚΟΥΝΑΣ,
ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟΣ,
ΚΕΧΑΓΙΑΣ,
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,
ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ,
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ,
ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,
ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ,
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,
ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ,
ΚΑΚΚΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ,
ΦΑΡΦΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,
ΣΚΟΥΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ...
ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΙΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ...ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ....
ΙΔΩΜΕΝ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΕΚΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ -ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ...ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.
ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ...!!!!
ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ...

Κατά του ευρώ τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των Σουηδών

Ποσοστό - ρεκόρ των Σουηδών τάσσονται κατά του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε μια περίοδο που το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα περνά μία από τις δυσκολότερες περιόδους του λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων πολλών χωρών-μελών της ευρωζώνης.

"Κανόνες για την καταπολέμηση της παιδεραστίας" στο site του Βατικανού

Το Βατικανό ετοιμάζεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις "κατευθυντήριες γραμμές" για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa επικαλούμενο πηγές της Αγίας Έδρας.Η δημοσίευση των "αρχών" αυτών στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση www.vatican.va) προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την Δευτέρα.Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Βατικανό.Ο χειρισμός των περιπτώσεων των παιδεραστών ιερέων βασίζεται στο κανονικό δίκαιο και σε ένα motu proprio (έδικτο) που χρονολογείται από το 2001. Τότε, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε εκδώσει ένα έδικτο που αφορούσε τα "σοβαρά εγκλήματα" με βάση ένα έγγραφο του Κογκλάβιου των Καρδιναλίων για θέματα πίστης, στην οποία προήδρευε ο νυν πάπας Βενέδικτος και τότε καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζινγκερ. Το Βατικανό διέταζε τους επισκόπους να ενημερώνουν την Αγία Έδρα για τυχόν κρούσματα παιδεραστίας και όριζε ότι θα πρέπει να παύει άμεσα κάθε επαφή των παιδεραστών ιερέων με άτομα νεαρής ηλικίας.Τις τελευταίες εβδομάδες η Καθολική Εκκλησία συγκλονίζεται από σκάνδαλα παιδεραστίας και κατηγορείται ότι απέκρυπτε τα εγκλήματα που διέπρατταν ιερείς. Ο ίδιος ο πάπας Βενέδικτος κατηγορείται ότι αρνήθηκε να απομακρύνει από τα καθήκοντά του έναν Αμερικανό παιδεραστή ιερέα.
www.nooz.gr

STUPID


Σαμαράς: "Λαίλαπα ΠΑΣΟΚ"


Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την εκτίναξη των spreads και επί των ημερών της έγιναν γκάφες, λάθη και παλινωδίες, έκανε δε λόγο για "λαίλαπα ΠΑΣΟΚ". "Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της", τόνισε .Και πρόσθεσε: "Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400... Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κερδοσκόπων επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ευθύνη του, όχι επί των ημερών της ΝΔ"."Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, επί ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας του, όχι επί των ημερών της ΝΔ. "Βαθιά λαρύγγια", που αναζητούνται μέσα στην Κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί ΝΔ", κατέληξε.

Χωρίζει και ο Mel Gibson

Άλλο ένα διαζύγιο έρχεται να προστεθεί στην μακροσκελή λίστα των διασημοτήτων που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο γάμο τους. O Mel Gibson και η γυναίκα του Robyn, αποφάσισαν από κοινού να χωρίσουν, ωστόσο οι δυο τους θα παραμείνουν συνεργάτες στην επιχείρησή τους.

ΔΙΔΥΜΟ

ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Γ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ...
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ η ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..?

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Σχηματισμός αποτελούμενος από 12 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσε σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο μία παράβαση και μία παραβίαση.

ΕΙΠΑΝ


* «Θέλουμε επενδυτικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, να έχουν πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει όμως να τεθούν κανόνες διαφάνειας και ασφάλειας»
ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΡΝΙΕ, Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών Ε.Ε.
* «Το σημαντικότερο δίδαγμα της κρίσης είναι πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα υπόκειται σε κινδύνους περισσότερους και πιο σοβαρούς απ' όσους μπορεί κανείς να προβλέψει»
ΤΣΑΡΛΣ ΠΡΙΝΣ, Διευθύνων σύμβουλος Citigroup

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ

Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφήνονται αιχμές κατά της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφασή της να μην παραστεί στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή.
Ο κ. Σαμαράς διεμύνησε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην εσωστρέφεια, καθώς και πως δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη στάση της κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Παρέμβαση του Κρίτωνα Αρσένη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


«Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης από αυτή την κρίση. Η Ελλάδα δεν ζητά βοήθεια, παίρνει μέτρα»
Παρέμβαση του Κρίτωνα Αρσένη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η Ελλάδα δεν ζητά βοήθεια, παίρνει μέτρα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπόι, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι κανένα μέλος της Ευρωζώνης δεν κινδυνεύει πλέον με χρεωκοπία μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου του Μαρτίου. Επισήμανε όμως την ανάγκη δημιουργίας πάγιων θεσμικών εργαλείων για τη θωράκιση των κρατών μελών από τις επιπτώσεις των κατά καιρούς οικονομικών κρίσεων με την επισήμανση ότι από τις εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα κρίνεται η ίδια η ΕΕ.
Τόνισε ότι η Ελλάδα παίρνει ριζικά μέτρα που αλλάζουν την δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας και χαίρουν υποστήριξης από τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στην Ελλάδα μια και για πάντα.
Έκλεισε επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν μέσα από την κρίση η Ελλάδα βγει δυνατή και απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος και πως η μάχη που δόθηκε στο Συμβούλιο του Μαρτίου και θα δίνεται όλο αυτό το διάστημα αφορά το αν η Ευρώπη θα βγεί επίσης δυνατότερη από την κρίση.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΝ ΟΨΗ

Το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης, 15 Απριλίου, κανόνισε η ΕΝΑΕ να συνεδριάσουν οι Νομάρχες της χώρας με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης τον «Καλλικράτη».Προφανώς έχει μάθει ότι μέχρι τότε θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο (με το θεσμικό και χωροταξικό πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης).Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα παρουσιάσει πρόταση για δημιουργία περίπου 360 δήμων και όχι 370, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά. Που σημαίνει ότι αν δοθεί μάχη για 4ο δήμο στην Πιερία, θα είναι σκληρή.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 6-12 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ?

ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ...ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ χθες το απόγευμα και στον πεζόδρομο της Κατερίνης, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι καταργείται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ με την εξαναγκαστική συλλογή αποδείξεων, «ξετινάζεται» το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων από τις αυξήσεις του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ενώ ακόμα και η κύρια κατοικία θεωρείται τεκμήριο.Επίσης θεωρεί ότι από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση «διευρύνονται ακόμα περισσότερο τα προνόμια του κεφαλαίου, μειώνεται η φορολογία στα κέρδη, διατηρούνται οι φοροεκπτώσεις των εφοπλιστών και προσφέρονται νέες φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις»Το ΠΑΜΕ, διεκδικεί να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, την κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών, ενώ διεκδικεί και αύξηση του οικογενειακού αφορολόγητου ορίου στα 40.000 ευρώ και από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 στην πλατεία Ελευθερίας

ΜΕΓ΄ΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ..ΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΕΡΙΚΑ ΜΜΕ..


«Εβδομάδα των Παθών» είναι η επόμενη για τα μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.Την Τρίτη 13 Απριλίου στο ΕΣΡ ο Γιάννης Μυρωτής για την εκπομπή «Όλα στη φορά» μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Μιλτιάδη Σπυριδόπουλου.Την Τετάρτη 14 Απριλίου, στο Τριμελές της Κατερίνης εκδικάζεται η μήνυση του προέδρου του ΕΒΕ, εναντίον της εφημερίδας «Πολίτης» και του εκδότη της Γρηγόρη Παπαγεωργιάδη.Την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, θα καθίσουν στο σκαμνί, ο εκδότης της «Πολιτείας», ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, ο εκδότης της «Ημερήσιας» και η εκδότρια των «Πιερικών Αντιλάλων». Οι τρεις εφημερίδες κατηγορούνται για «εξύβριση δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», (επειδή δημοσίευσαν επιστολή πολίτη) ύστερα από έγκληση που κατέθεσε ο αναπληρωτής δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Ζήνωνας Σατραζέμης, ενώ μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας είναι και ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο συντάκτης της επίμαχης επιστολής ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και οι αντιδήμαρχοί του, Γιώργος Ίτσιος, Βικτωρία Παπατολίκα, Θανάσης Λιακόπουλος και Γιώργος Χατζηκώστας.
πηγη: www.eptanews.gr

Δημιουργοί της πόλης


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης με το γενικό τίτλο «Δημιουργοί της Πόλης», που ξεκίνησαν τον Μάρτιο και ολοκληρώνονται τον Μάιο. Για το μήνα Απρίλιο οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:Φύλο και λογοτεχνία- Την Τετάρτη 14 Απριλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις 19.30, επτά θεραπαινίδες του λόγου από την Κατερίνη συζητούν για τη λογοτεχνία και τις αποτυπώσεις του φύλου στα βιβλία τους.
Συμμετέχουν και διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο τους οι πεζογράφοι Σωτηρία Κοτίδου, Φάνυ Κουντουριανού, Ελένη Τζήκα και οι ποιήτριες Ειρήνη Γκόλτσιου Ξανθούλα Καραβίδα, Μάγδα Παπαδημητρίου, Μαίρη Σαρρή.

ΤΑ ΖΕΤΓΑΡΙΑ Λίβερπουλ-Ατλέτικο και Αμβούργο-Φούλαμ στα ημιτελικά


Τους κατόχους τους βρήκαν την Πέμπτη τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-1 της Μπενφίκα στο «Ανφιλντ» στη ρεβάνς της ήττας της με 2-1 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έφερε 0-0 με τη Βαλένθια και προκρίθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ της στο «Μεστάγια» (2-2). Αμβούργο - Φούλαμ είναι το άλλο ζευγάρι. Οι οικοδεσπότες του φετινού τελικού διπλασίασαν τις νίκες τους σε βάρος της Σταντάρ Λιέγης, με 3-1 αυτή τη φορά, ενώ οι Αγγλοι έκαναν το ίδιο με 1-0 επί της Βόλφσμπουργκ.

Στο μικροσκόπιο του Ecofin οι όροι δανεισμού της Ελλάδας από το «δίχτυ ασφαλείας»


Οι όροι δανεισμού της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, εφόσον η κυβέρνηση ζητήσει οικονομική βοήθεια, εκτιμάται ότι συζητήθηκαν στην τακτική συνάντηση της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής της ΕΕ, εν όψει και της συνεδρίασης των συμβουλίων Eurogroup/Ecofin στη Μαδρίτη, στις 16-17 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.