PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Μπορεί τα Τέμπη να άνοιξαν προσωρινά για τις ημέρες του Πάσχα, το πρόβλημα όμως που δημιουργήθηκε από τους τρεις προηγούμενους μήνες που παρέμειναν κλειστά, κάθε άλλο παρά προσωρινό είναι για τις επιχειρήσεις της Πιερίας. Έρευνα του ΕΒΕ Πιερίας, δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του νομού επλήγησαν σημαντικά, ενώ ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων και ειδικών ρυθμίσεων για αυτές, φαντάζει ως μονόδρομος για την επιβίωσή τους.Την δραματική κατάσταση την οποία δημιούργησε το κλείσιμο των Τεμπών στις Επιχειρήσεις του νομού Πιερίας, ήρθε να επιβεβαιώσει και με αριθμούς σχετική έρευνα που εκπόνησε το ΕΒΕ Πιερίας, σε συνεργασία με την ICAP A.E.7 στους 10 επιχειρηματίες, θεωρούν ότι ο τζίρος τους κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, μειώθηκε εξαιτίας του κλεισίματος της Εθνικής Οδού στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Επιμελητήριο Πιερίας, με στόχο να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις.

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ...

"ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ..!!!!

ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ

ΤΑΠΡΑΣ -ΠΙΤΣΙΑΒΑΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ....
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΕΝ ΟΨΕΙ...!!!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

...ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
...Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΡΑΣ

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ...ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


Με ρωσο-αμερικανικό πλήρωμα εκτοξεύθηκε το πρωί της Μ.Παρασκευής το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Το επανδρώνουν οι Ρώσοι Αλεξάντερ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιγιένκο, καθώς και μία Αμερικανή, η Τρέισι Κάλντγουελ. Αναμένεται να παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έξι μήνες.
Το Σογιούζ εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 8:04 π.μ. ώρα Μόσχας (7:04 ώρα Ελλάδας), όπως είχε προγραμματιστεί, ανέφερε εκπρόσωπος της επιτροπής Ελέγχου Αποστολής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στην Αθήνα θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη, 7 Απριλίου), κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισηξς του προϋπολογισμού.
Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα μπουν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου).

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ


Από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα της Εθνικής Οδού στα Τέμπη.

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ

Συνεχίζεται και κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για τις ημέρες του Πάσχα. Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο η κίνηση αναμένεται να πυκνώσει μετά το μεσημέρι, ενώ από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις πλοίων.
Η Τροχαία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση στο Εθνικό Δίκτυο, για την αποφυγή των δυστυχημάτων. Μπλόκα ανά 20 με 30 χιλιόμετρα, τροχονόμοι που δίνουν οδηγίες στους σταθμούς διοδίων είναι μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ



Μεικτά συνεργεία της Ν.Α. Πιερίας διενεργούν εντατικούς ελέγχους


Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν στην εορταστική αγορά της Πιερίας μεικτά συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των καταναλωτών και τη διατήρηση των κανόνων του θεμιτού ανταγωνισμού από τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα συνεργεία, διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα, ελέγχοντας την ποιότητα των σαρακοστιανών εδεσμάτων, όσο και των αγαθών του πασχαλινού τραπεζιού, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων αλλά και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Το Τμήμα Εμπορίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γεωργίας και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πιερίας, ελέγχει τις τιμές πώλησης των προϊόντων και κάνει δειγματοληψίες στις λαϊκές αγορές, σε κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, καταστήματα τροφίμων και εποχιακών ειδών και σε σούπερ μάρκετ. Τα συνεργεία ελέγχουν την αποθήκευση, τη διάθεση, την προέλευση, την τιμή, αλλά και την ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων.

Ελέγχους διενέργησε το Τμήμα Εμπορίου και στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου έγινε και δειγματοληψία καυσίμων (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης).

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στα σφαγεία και τα πτηνοσφαγεία του Νομού, καθώς και στις σταβλικές εγκαταστάσεις με στόχο την πρόληψη της παράνομης σφαγής., ενώ η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σε συνεργασία με τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας διενεργεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή υγειονομική λειτουργία των καταστημάτων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο της διαμόρφωσης της οδού 28ης Οκτωβρίου

Ανάπλαση της κεντρικής εμπορικής οδού του Λιτοχώρου





Δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο της διαμόρφωσης της κεντρικής εμπορικής οδού του Λιτοχώρου, στη θέση παζάρι, ένα έργο που θα αναβαθμίσει το κέντρο του οικισμού.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 270.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, θα εκτελεστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, ενώ τη μελέτη εκπόνησε ο Δήμος Λιτοχώρου.

Η παρέμβαση θα γίνει στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος της διασταύρωσης για Άγιο Δημήτριο και Φαράγγι Ενιπέα και για 210μ. περίπου. Στις εργασίες του έργου περιλαμβάνονται η κατασκευή και τοποθέτηση κρασπέδων και από τις δύο πλευρές της οδού, η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, η τσιμεντόστρωση και η πλακόστρωση του δρόμου με κυβόλιθους, ενώ θα γίνουν και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα παραλαβής των ομβρίων υδάτων.

Με το έργο διασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα της κυκλοφορίας των οχημάτων, διαμορφώνεται ο αναγκαίος χώρος των πεζοδρομίων και βελτιώνεται αισθητικά η εικόνα της περιοχής.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Σας εύχομαι,













Καλό Πάσχα, Χαρούμενη Ανάσταση,
με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Αισιοδοξία.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ


ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Αγαπητοί μου συμπολίτες, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το Άγιο Φως να φωτίσει τις ψυχές και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Με βαθιά επίγνωση των δυσκολιών, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εύχομαι αυτές τις ημέρες το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να σηματοδοτήσει μια νέα προσδοκία ελπίδας και λύτρωσης για όλους, να αποτελέσει πηγή αισιοδοξίας, συναδέλφωσης και ανθρωπιάς.

Καλό Πάσχα!

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ



Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι τις άγιες αυτές ημέρες στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη ένα υπερκόσμιο γεγονός που στάθηκε σηματοδότης και οδηγός δισεκατομμυρίων ανθρώπων, την Ανάσταση.
Η πορεία του μαρτυρικού δρόμου πολλές φορές μοιάζει με το δύσκολο δρόμο που μας επιφυλάσσει η ζωή. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όσο σκοτεινό κι αν είναι το μονοπάτι που διανύουμε πάντα στο τέλος υπάρχει το φως που συνοδεύει την «Ανάσταση».
Μόνο ενωμένοι και σεβόμενοι τις παραδόσεις μας και τις αξίες μας θα επιτύχουμε να αντιπαρέλθουμε των προκλήσεων των καιρών μας και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, ένα λαμπρό μέλλον για τις νεώτερες γενιές.
Σας εύχομαι χρόνια πολλά, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας