PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ








Σας εύχομαι,
Καλό Πάσχα, Χαρούμενη Ανάσταση,
με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Αισιοδοξία.


Γραφείο Κατερίνης Γραφείο Αθήνας
Γ. Ολυμπίου 10 - 1ος όροφος Βουλής 4 – 3ος όροφος
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 105 62 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2351046680 Τηλ. 2103706105
FAX: 2351046687 FAX: 2103706505

Site: http://www.hthpapageorgiou.gr/
E mail: thpapage@otenet.gr papageth@yahoo.gr
fecebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?ref=profile&id=100000268951401
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=140004955558

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ







ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργούς Πολιτισμού και Δικαιοσύνης

Θέμα: «Χαρακτηρισμός από την ΟΥΕΦΑ (UEFA) αγώνων των Ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ως ύποπτα για στήσιμο».

Κοι Υπουργοί

Στον ημερήσιο τύπο της Παρασκευής 19-3-2010 υπάρχουν δημοσιεύματα για την αποστολή τριών φακέλων από την uefa στην Ελληνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) που περιέχουν αναφορά για 25 Ελληνικά ματς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα 25 αυτά ματς η UEFA τα χαρακτηρίζει από ύποπτα ως διεφθαρμένα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όφειλε ως θεσμικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου να αποστείλει τους φακέλους στην αθλητική δικαιοσύνη , αντ’ αυτού υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και ότι δεν μπορεί να διασύρει ανθρώπους χωρίς να έχει αποχρώσχις ενδείξεις, δεν προχωρά σε ενέργειες που θα προστατεύσουν τον θεσμό του ποδοσφαίρου, τους φιλάθλους αλλά και τους πολίτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Κύριοι Υπουργοί

Επειδή η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η αξιοπιστία των θεσμών είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης επειδή σε άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα ζητήθηκε η παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ερωτάσθε:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο σοβαρό αυτό θέμα ;
2. Αν τα μέλη του Κοινοβουλίου έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για το περιεχόμενο των φακέλων.

Ο ερωτών Βουλευτής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με αφορμή τις δηλώσεις του ΓΓΑ κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και του Προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε κ. Χάρη Σταματόπουλου, για το θέμα της έξαρσης της βίας στα γήπεδα και της απόφασης για αναστολή κάθε οικονομικής επιχορήγησης της ΟΠΑΠ Α.Ε προς τις διοργανώτριες αρχές των αγώνων ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, SUPER LEAGUE, ΕΝΩΣΗ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) καθώς επίσης και προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία μέλη τους, ο τομέας Αθλητισμού της Ν. Δ έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Σε πρώτη ανάγνωση, είναι πρόδηλη η αγωνιώδης προσπάθεια της πολιτείας να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν για την όξυνση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα και αντίστοιχα να τις μεταθέσει και να τις φορτώσει, στις Π.Α.Ε και στις διοργανώτριες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή, είχαμε εντοπίσει πως, έναντι κάποιων κρουσμάτων βίας στα γήπεδα, η αθλητική ηγεσία και το συναρμόδιο Υπουργείο Προστασία του Πολίτη, θέλοντας να επιδείξει αυξημένα αντανακλαστικά, ανακοίνωσε το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων, χωρίς όμως κατ’ ουσία οποιαδήποτε προετοιμασία, μελέτη και οργάνωση, αλλά και στόχευση, στρατηγική και τακτική.
Τα αποτελέσματα του μέτρου, καταδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο πολίτη πως, όχι μόνο δεν ενήργησαν στην κατεύθυνση της αποτροπής και της ύφεσης του φαινομένου, αλλά αντιθέτως οδήγησαν στην έξαρση και την όξυνσή του, καθώς ανεξέλεγκτες ομάδες οπαδών βρήκαν πεδίο δράσης.
Τέλος, να προσθέσουμε πως η βαρύγδουπη δήλωση για αναστολή κάθε επιχορήγησης της ΟΠΑΠ Α.Ε, εντάσσεται στο σύνηθες κυβερνητικό πλαίσιο λαϊκισμού και προχειρολογίας, καθώς η όποια πρακτική επίδρασή της στο φαινόμενο της έξαρσης της βίας θα είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη ».

TO TROPARIO THS KASSIANHS


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ www.nooz.gr

Τη Μ. Πέμπτη θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, που είχε διακοπεί λόγω του γνωστού προβλήματος με τις κατολισθήσεις. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την έξοδο του Πάσχα. Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την ικανοοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών που επιτεύχθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς όπως είπε, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στο οποίο, σύμφωνα με την αρχική μελέτη έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις σε δώδεκα σημεία. Από αυτά στα εννέα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στα υπόλοιπα τρία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα χρειάζονται υλικά τα οποία ο ανάδοχος του έργου θα παραλάβει σε δέκα με δεκαπέντε μέρες. Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε επίσης ότι για το διάστημα από τη Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Θωμά δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί των διοδίων. Η απόφαση για προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών, λόγω του Πάσχα, αποφασίστηκε από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ελληνικό δημόσιο, κατασκευάστρια κοινοπραξία, Ελβετούς κ.α.), καθώς όπως διαπιστώθηκε έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βροχόπτωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 1η Απριλίου.Σύμφωνα τις σχετικές μελέτες, ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων, σύμφωνα με τις ελβετικές προδιαγραφές.

«Είμαι ένας ευτυχισμένος gay» δηλώνει ο διάσημος τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν


Δημόσια δήλωση για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις έκανε ο 38χρονος τραγουδιστής, Ρίκι Μάρτιν. «Είμαι ένας ευτυχισμένος ομοφυλόφιλος», γράφει στον προσωπικό του δικτυακό τόπο ο Πορτορικανός, που πρόσφατα απέκτησε δίδυμα αγόρια.
Στο κείμενο που δηγμοσιεύεται στην προσωπική του Ιστοσελίδα, ο Μάρτιν σημειώνει ιδιαίτερα τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν αρκετοί δικοί του άνθρωποι για αυτό που είχε σκοπό να κάνει:
«Ρίκι, δεν είναι σημαντικό, δεν αξίζει. Όλα τα χρόνια που έχεις δουλέψει, όλα όσα έχτισες τόσο καιρό θα γκρεμιστούν. Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν την αλήθεια σου, τη φύση σου» του είπαν χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος όμως τονίζει ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φοβηθεί την αλήθεια του: «Αντιθέτως, με γεμίζει δύναμη και κουράγιο. Αυτό ακριβώς χρειάζομαι, ιδίως τώρα που είμαι ο πατέρας δύο υπέροχων αγοριών τα οποία είναι γεμάτα φως και με διδάσκουν καινούρια πράγματα κάθε μέρα.»
Τέλος, σημειώνει ότι το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής, δεν έχει σημασία.
«Η λέξη 'ευτυχία' έχει καινούριο νόημα για μένα από σήμερα. Ήταν μια έντονη διαδικασία. Κάθε λέξη που γράφω σε αυτό το γράμμα έχει γεννηθεί από αγάπη, αποδοχή, αντικειμενικότητα και πραγματική ευχαρίστηση. Αυτό το γράμμα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την εσωτερική μου γαλήνη και ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι της εξέλιξής μου.»

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά μπλόκαραν στην πύλη εισόδου προϊόντων του λιμανιού του Πειραιά φορτίο με 19,958 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση αμύγδαλα χωρίς κέλυφος, προέλευσης ΗΠΑ.
Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο της Νομαρχίας, το προϊόν που ήταν αποθηκευμένο σε κοντέινερ και συσκευασμένο σε 20 σάκους, παρουσίαζε προσβολή από έντομα με εμφανείς μακροσκοπικές μεταβολές και αλλοιώσεις. Για το λόγο αυτό διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του στη χώρα μας.

Μέρκελ: «Κλειδί» για την Τουρκία η πρόοδος στο Κυπριακό

Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι ανοιχτές», δήλωσε από την Άγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.
Σε κοινή συνέντευξη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αρχή «της τήρησης των συμφωνημένων» ("pacta sund servanda").
Σύμφωνα με το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ», η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «κλειδί» για την προώθηση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα είναι η περαιτέρω πρόοδος στο Κυπριακό και η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας που προβλέπει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της λίγο πριν έρθει στην Τουρκία, η Γερμανίδα καγκελάριος επικαιροποίησε μια παλιότερη πρόταση για τη δημιουργία «ειδικής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε είχε τον περασμένο μήνα δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων που εξελίσσονται είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας.
Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει αναστάτωση στη Γερμανία μεταξύ των συντηρητικών μελών του κόμματος της κ. Μέρκελ. Το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέμεινε ωστόσο ότι οι δηλώσεις του κ. Βεστερβέλε αποτελούν την «πολιτική όλης της κυβέρνησης».
Στην Τουρκία θεωρούν ότι η πρόταση για την «ειδική σχέση», διατυπώθηκε παράλληλα από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο. Γαλλικές διπλωματικές πηγές διευκρινίζουν ωστόσο ότι η «ειδική σχέση» «είναι ιδέα του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος».
Στη Γαλλία υιοθετήθηκε μετά από εισήγηση προς τον Γάλλο πρόεδρο, εμπειρογνωμόνων των γαλλογερμανικών σχέσεων, ως μια κίνηση βελτίωσης των σχέσεων αυτών.

Στις 18.30 του Μ. Σαββάτου το Αγιο Φως στην Αθήνα


Με ειδική κυβερνητική πτήση θα φθάσει το Μ. Σάββατο το απόγευμα το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, μέσω Τελ Αβίβ, στην Αθήνα. Το αεροσκάφος προβλέπεται να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 18:30.
Θα σταθμεύσει στη θέση V.I.P. Β 17. Θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η τελετή υποδοχής, στην οποία μπορούν να παρευρίσκονται όσοι το επιθυμούν.
Η συγκέντρωση των πιστών θα γίνει έξω από την Πύλη 9 και λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, αφού περάσουν από το σχετικό έλεγχο ασφαλείας, θα τους επιτραπεί η είσοδος σε ειδικά περιφραγμένο χώρο, από όπου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.
Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR , καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό ή νησί της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

www.eptanews.gr

Με περισσότερο από 50 θέματα συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το σώμα και η «έγκριση μετάβασης Αντιδημάρχου του Δήμου, στο Μάινταλ Γερμανίας»Στοιχηματίζω ότι ο αντιδήμαρχος που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Κατερίνης στο Μάινταλ είναι ο κ. Σατραζέμης και ότι το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τις 16 Απριλίου!Εμένα τα όνειρα μου βγαίνουν…
www.eptanews.gr

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


Την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.«Θα σταματήσετε την επίσχεση εργασίας;», ρωτήσαμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών Πιερίας, Χρήστο Γκέκας.«Πρώτα να τα δούμε», μας απάντησε, «γιατί από υποσχέσεις, άλλο τίποτε».Να θυμίσουμε πως οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από την περασμένη Τετάρτη, ενώ και οι ειδικοί γιατροί έχουν αποφασίσει να κάνουν το ίδιο από την τρίτη μέρα του Πάσχα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να πληρωθούν δεδουλευμένες υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2009. Στις 15 Μαρτίου η υπουργός Υγείας δήλωνε πως υπάρχει ήδη έγκριση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκέμβρη, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καταβληθεί τίποτε.Γι’ αυτό και οι γιατροί απαντούν: εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.

ΓΛΥΚΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ




Με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των τεσσάρων σεμιναρίων που υλοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Πιερίας για 100 εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Το κλου της εκδήλωσης ήταν ο μπουφές με τα έργα γλυπτικής τέχνης από φρούτα και λαχανικά, που φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες της κουζίνας. Η εκδήλωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, παρουσία του Νομάρχη Πιερίας και προέδρου της ΝΕΛΕ Γιώργου Παπαστεργίου, της Διευθύντριας της ΝΕΛΕ Πιερίας Κικής Γεωργίου-Κίτσιου, του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας Βαλάση Κοτρώνη και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.Στα τέσσερα σεμινάρια, διάρκειας 50 ωρών το καθένα, εκπαιδεύτηκαν συνολικά 100 άτομα, που απασχολούνται σε επισιτιστικά επαγγέλματα, με στόχο να αποκτήσουν περαιτέρω δεξιότητες στην επαγγελματική τους ενασχόληση. Τα θέματα των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από τη ΝΕΛΕ, με τη συνεργασία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού ήταν «Παραδοσιακή Μεσογειακή Κουζίνα», «Εστιατορική Τέχνη», «Ανάλυση Κινδύνου Ενός Τροφίμου (HASP)» και «Σκάλισμα Λαχανικών-Φρούτων».«Η βιομηχανία της Πιερίας είναι ο τουρισμός και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, αν δεν γίνουμε καλύτεροι θα αποτύχουμε», είπε στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας. Ενώ, απευθυνόμενος στους «πτυχιούχους» των σεμιναρίων, τόνισε: «Εσείς είστε από αυτούς που βάζουν μπρος την ατμομηχανή του τουρισμού, και παρόλο που είστε πίσω, στην κουζίνα, αποτελείται τον καθρέφτη. Όσο λοιπόν εσείς είστε άρτια εκπαιδευμένοι, τόσο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε το καλύτερο».Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας τόνισε ότι τα σεμινάρια ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για την αναβάθμιση του επαγγελματικού επιπέδου των εργαζομένων στον τουρισμό. Ο κ. Κοτρώνης ευχαρίστησε τον Νομάρχη για την υλοποίηση των σεμιναρίων και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστoύν και την ερχόμενη χρονιά, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για επιμόρφωση από τους συναδέλφους του.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Σήμα κινδύνου, για λογαριασμό όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παραλίας, εκπέμπουν η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων. Δε φτάνει που βιώνουμε οικονομική κρίση, είναι και η εικόνα της περιοχής τόσο αποτρεπτική, λένε, που δεν μπορούμε να προσελκύσουμε τουρίστες ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον. Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύνουν οι δυο φορείς στη διοίκηση του δήμου και στους δημοτικούς συμβούλους και κοινοποιούν στους τέσσερις βουλευτές του νομού, την περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, τον Νομάρχη Πιερίας και τον περιφερειακό Διευθυντή, εκφράζουν την ανησυχία τους αλλά και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας έχει στην ουσία διαλυθεί (αφού από την αρχή της χρονιάς δεν μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει για τίποτε), ενώ τα προβλήματα της τουριστικής βιτρίνας του νομού συσσωρεύονται, δημιουργώντας εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής.Η καθαριότητα, λένε, είναι ανύπαρκτη, τα σκουπίδια είναι παντού πεταμένα και η ανακύκλωση δεν λειτούργησε ποτέ, αφού οι μπλε κάδοι παραμένουν στο γκαράζ του δήμου.Οι πλατείες παραμένουν εγκαταλειμμένες μετά από τις πλακοστρώσεις που γίνανε, καθώς ξηλώθηκαν τα δένδρα για να γίνουν εργασίες, αλλά ούτε χώμα έπεσε, ούτε ένα δένδρο φυτεύτηκε.Οι δρόμοι είναι χαλασμένοι, γεμάτες λακκούβες.Η ανάπλαση-διαπλάτυνση των πεζοδρομίων τα μετέτρεψε σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, οι δρόμοι που στένεψαν έγιναν απαγορευτικοί για τη στάθμευση αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, ενώ οι απαραίτητοι χώροι γι’ αυτό δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί («Δηλαδή θα διώχνουμε αυτούς που μας φέρνουν κόσμο, διότι δεν προέβλεψε ο δήμος πάρκινκ», αναρωτιούνται οι φορείς).Η ακτή, μετά τα έργα που γίνονται για την αποτροπή της διάβρωσής της, μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο (παντού πέτρες παρατημένες, ξύλα, σκουπίδια, πύργοι ναυαγοσωστών γερμένοι), ενώ η κεντρική πλατεία, όπως και πολλοί δρόμοι είναι γεμάτοι άμμο από την τελευταία θαλασσοταραχή, που κανείς δε φρόντισε να καθαρίσει.Κι όλα αυτά, σημειώνουν, την ώρα που τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν επιλεκτικά, μόνο στο δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας, κατά 100%, ενώ ο δήμος εισπράττει κανονικά και το τέλος παρεπιδημούντων, που μόνο ως ανταποδοτικό δε λειτουργεί.«Φθάνει το Πάσχα, περιμένουμε να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες, οι οποίοι θα είναι οι καλοί ή οι κακοί πρεσβευτές για την περιοχή μας, και σε ένα μήνα μετά θα αρχίσει η τουριστική περίοδος», λένε οι φορείς στην επιστολή τους, επισημαίνοντας ότι «οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει, έχουν συνάψει δάνεια και περιμένουν να δουλέψουν, ώστε να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους».«Σε ποιους να αποτανθούμε, όταν Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει, δε λειτουργεί κι ο Δήμαρχος ανύπαρκτος;», καταλήγουν, ζητώντας από όλους τους αποδέκτες της επιστολής διαμαρτυρίας να πάρουν θέση, προκειμένου «να προλάβουμε να συμμαζέψουμε κάτι», όπως λένε χαρακτηριστικά, «πριν είναι αργά για το μέλλον του τόπου μας».

ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ


Θα ξανακλείσουν στις 13 Απριλίου για ν’ αρχίσουν εκ νέου οι εργασίες
Στην κυκλοφορία θα δοθεί προσωρινά, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα 12 Απριλίου, η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε χθες η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε».

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα στον Ολυμπιακό, αλλά οι διαπραγματεύσεις του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Τα αποδυτήρια της ομάδας μπορεί να βρίσκονται υπό... διάλυση, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας των πειραιωτών έχει ρίξει όλο το βάρος στις συζητήσεις του με τον Κύπριο επιχειρηματία, οι οποίες παρά την διαφορά που παρουσιάζεται στην αποτίμηση της ΠΑΕ, φαίνεται να οδηγείται σε... happy end.

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ


Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για το «τυφλό» χτύπημα στα Πατήσια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 15χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της 10χρονης αδελφής του.
Οι αστυνομικοί ερευνούν πιθανές ομοιότητες με άλλες επιθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο τραγικού λάθους στη διερεύνηση του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν, επίσης, την πιθανότητα να πρόκειται για χτύπημα πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης, η οποία όμως -όπως τονίζουν- να επιλέξει να μην αναλάβει την ευθύνη, λόγω της τραγικής κατάληξης του περιστατικού.

20ετές ΟΜΟΛΟΓΟ


Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε τη Μ.Τρίτη ότι προχωρεί σε έκτακτη δημοπρασία επανέκδοσης του 20ετούς ομολόγου.
Το ετήσιο κουπόνι (τόκος) είναι 5,9%. Ο τίτλος λήγει στις 22 Οκτωβρίου 2022.
Στόχος της δημοπρασίας είναι η άντληση ποσού της τάξεως του 1 δισ. ευρώ.

ΑΠΟΨΕ ΤΟ party ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Κ.Π.


Η ΟΝΝΕΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κ.Π. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΝΝΕΔ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ CLUB GLITTER.ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11:30Μ.Μ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ bikiropoulos.blogspot.com





























Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος την Μ. Τετάρτη στην Κατερίνη



Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέπτεται την Πιερία
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος την Μ. Τετάρτη στην Κατερίνη
Στις 8 μ.μ. στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Ενώ κορυφώνεται η προεκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2010, ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Παπαμιμίκος θα επισκεφθεί την Κατερίνη την προσεχή Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη της νεολαίας και του κόμματος, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισκέπτεται την Πιερία στον απόηχο του προσυνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, όπου μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Πρόεδρος κατέθεσε τις προτάσεις του για τις αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΟΝΝΕΔ.


Χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:
Α.Π.: Oι προτάσεις μου για αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΟΝΝΕΔ είναι προτάσεις που στηρίζουν την ανανέωση. Χτυπούν καθεστωτικές αντιλήψεις και μηχανισμούς, Οι κολλημένοι με την εξουσία δεν έχουν θέση σε μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Η πρόταση μου για τη Νέα ΟΝΝΕΔ στηρίζεται στο τρίπτυχο:Περισσότερη Δημοκρατία Περισσότερη Διαφάνεια Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα.Προτάσεις:
Η θητεία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να είναι τριετής και να μην υπάρχει δικαίωμα δεύτερης θητείας.
Ίδρυση μίας τοπικής οργάνωσης ανά δήμο και στους μεγάλους δήμους, μίας τοπικής οργάνωσης ανά δημοτικό διαμέρισμα. Οριστική ρήξη με την παθογένεια των τοπικών οργανώσεων –σφραγίδα, που δεν διαθέτουν κοινωνικά ερείσματα.
Ίδρυση ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό, κατ' αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους. Η δημιουργία Θεματικών Οργανώσεων θα συνδράμει στην προσέλκυση των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη διασύνδεση τους με την ΟΝΝΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών τους, και επιπλέον στην εξωστρέφεια της οργάνωσης και τη δυναμική συμμετοχή των μελών της σε συλλόγους, επιμελητήρια.
Θεσμοθέτηση Ελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία που εκλέγεται από το Συνέδριο. Ρόλος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι η εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης. Υποχρεωτικά παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο τέλος κάθε έτους, ο οποίος αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ.
Εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής κάθε νομού άμεσα από όλα μέλη της ΟΝΝΕΔ στο νομό.
Η θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής να είναι τριετής και να μην υπάρχει δυνατότητα δεύτερης θητείας
Ίδρυση περιφερειακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ, αποτελούμενης από τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην περιφέρεια με πράξεις και να ανταποκριθούμε και στα νέα δεδομένα της περιφερειακής οργάνωσης της χώρας.
Απόκτηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Είναι θέμα, ευθύνης, διαφάνειας και νομιμότητας.
Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για τη συγκρότηση εθνικής πολιτικής για τη νεολαία. Χρειαζόμαστε μια συνολική εθνική πολιτική για τη νέα γενιά, αποτελεσματική και διορατική. Καινούργια Έλλάδα, χωρίς πολιτικές νεολαίας δεν γίνεται. Προτείνουμε και διεκδικούμε πολιτικές νεολαίας για όλους τους νέους.
Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που σκέφτεται, δημιουργεί, προτείνει. Η Νέα ΟΝΝΕΔ παράγει πολιτική και αρθρώνει πολιτικό λόγο.
Είναι ωραίο να το λέμε. Το θέμα είναι πώς θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγή πολιτικής μόνο από το εκτελεστικό γραφείο και τα διάφορα τμήματα.Το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ θα έχει ρόλο οργανωτικό, εκτελεστικό και συντονιστικό. Πρέπει να αναβαθμίσουμε την πολιτική, να καταστήσουμε τον πολιτικό προβληματισμό και σχεδιασμό προτεραιότητα μας. Η πολιτική μπαίνει στο επίκεντρο.Προτάσεις:
Ίδρυση Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από Τομείς Πολιτικής Ευθύνης.Το Πολιτικό Συμβούλιο διαθέτει τομείς πολιτικής ευθύνης αντίστοιχους με αυτούς της Νέας Δημοκρατίας. Ρόλος του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ο συντονισμός της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής και η διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων ανα τομέα πολιτκής ευθύνης με έμφαση στις πολιτικές και στα ζητήματα νεολαίας. Οι υπεύθυνοι των τομέων πολιτικής ευθύνης θα αναλαμβάνουν κατ᾽αντιστοιχία τον κεντρικό συντονισμό των θεματικών οργανώσεων, και προτείνω να συμμετέχουν στους αντίστοιχους τομείς πολιτικής ευθύνης του κόμματος. Πρέπει να έχουμε φωνή.
Ίδρυση πολιτικής ακαδημίας. Η έμφαση που χρειάζεται να δοθεί στην παραγωγή πολιτικής, απαιτεί έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Η πολιτική ακαδημία της ΟΝΝΕΔ θα αναλάβει την πολιτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, τη συνεχή και ανα τακτά χρνικά διαστήματα διοργάνωση σεμιναρίων πολιτικού προβληματισμού, ανοιχτών συζητήσεων, ημερίδων και συνεδρίων για σύγχρονα ζητήματα πολιτικής και ιδεολογίας, καθώς και μια σχολή επιμόρφωσης στελεχών με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πολιτικών και ειδικών επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συμμετοχή στη σχολή στελεχών θα γίνεται μετά από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάθεση και αξιολόγηση βιογραφικών σημειωμάτων.

Η συνάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου με στελέχη του κόμματος, φίλους και μέλη της ΟΝΝΕΔ στην Πιερία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας την Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ.