PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Πρωθυπουργός μίλησε στην σύνοδο του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας μήνυμα σε όσους καλοθελητές "καθημερινά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας, με προφανείς σκοπιμότητες".
http://www.youtube.com/watch?v=ezhdGl9yXSk

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα έχει και ισχυρή και αποφασισμένη Κυβέρνηση, που κάνει αυτό που χρειάζεται,και έχει και ένα λαό θαρραλέο."

Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Εργαζόμαστε σκληρά και πετυχαίνουμε μέρα με την μέρα να φτιάξουμε "μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της γερά, έχει
αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της, παράγει περισσότερα απ' όσα καταναλώνει και, κυρίως, έχει επιστρέψει στις αξίες που η ίδια κάποτε γέννησε: στο μέτρο, στη λογική, στη δικαιοσύνη, στην ανθρωπιά".

Προχωράμε μπροστά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το δικαιότερο στην ιστορία της χώρας, όπου όλοι οι Έλληνες θα φορολογούνται το ίδιο, ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα. "Φορολογούμε πηγές πλούτου, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο απυρόβλητο, σε ένα ιδιότυπο καθεστώς προστασίας. Από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, μέχρι τα μερίσματα από τις μετοχές, και από τις offshore επιχειρήσεις, μέχρι την εκκλησιαστική περιουσία."

"Προωθούμε πολιτικές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία, με νομοσχέδια ήδη έτοιμα, για τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,που θα φέρουν και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας." Προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας όπου "ο έντιμος επιχειρηματίας μπορεί να διαπρέψει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας".

Συνεχίζουμε με την "επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους, ώστε να δώσουμε ώθηση, κίνητρα για θέσεις εργασίας, για δουλειές. Να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας που, σήμερα, μας απειλεί περισσότερο και ειδικότερα τους νέους."

Το ιστορικό μας χρέος είναι πρώτα να διασώσουμε την ίδια μας τη χώρα και
την οικονομία μας και σε αυτό τον αγώνα σε θέλουμε συμμέτοχο. "Και είναι βέβαιο ότι οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Θα γυρίσουμε σελίδα και θα
φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για κάθε Έλληνα πολίτη, για κάθε Ελληνική οικογένεια."

Θα πετύχουμε!

Από τη "μάχη" στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ως μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπαιρνε τον λόγο στη Βουλή για να δώσει συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την «υπεύθυνη» στάση του; «Είναι άξιος συγχαρητηρίων» είπε επί λέξει για τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο υπουργός της κυβέρνησης.




«Χέρι-χέρι» πάνε πλέον ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα πια. Είτε για λόγους στρατηγικής πάντως είτε από σύμπτωση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ρίξει τους τόνους των αντιθέσεων μεταξύ τους, όπως διαπιστώθηκε και από τις ομιλίες των αρχηγών τους.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ήταν εύστοχη η κριτική Τσίπρα για την φορολόγηση των αποζημιώσεων των απολυμένων, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφόδρα αντικυβερνητικός και καθόλου «αντιδεξιός» στην ομιλία του .

Αυτόνομη κάθοδο αποφασίζει ο ΣΥΝ


Όχι στις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, την υπερνομαρχία Αθηνών - Παιρειώς και τις νέες Περιφέρειες του «Καλλικράτη» αναμένεται να αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ.



Η Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται και θα αποφασίσει με βάση εισήγηση που θα λάβει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, η οποία βασίζεται σε πρόταση του Αλ. Φλαμπουράκη.

Σύμφωνα με την εισήγηση που αναμένεται να εγκριθεί, προτείνεται αυτόνομη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις μεγάλους Δήμους, την Υπερνομαρχία και περιφερειακό επίπεδο, απορρίπτοντας πολιτική συνεργασία με τα δύο μεγάλα κόμματα.

Συνεργασίες δεν αποκλείονται σε μιρότερους δήμους, είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με Οικολόγους είτε με άλλες παρατάξεις, εφόσον οι υποψήφιοι απηζούν τις απόψεις και τις θέσεις του ΣΥΝ.

Παπαμιμίκος για την έναρξη εγγραφής μελών στην ΟΝΝΕΔ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, υποψήφιος Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφών στους καταλόγους της ΟΝΝΕΔ, που δημοσιεύθηκε χθες στο parapolitika.gr: «Ξεκίνησε από χθες η διαδικασία εγγραφών ώστε να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της Ο.Ν.ΝΕ.Δ, οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών, οι Κύπριοι και οι Έλληνες το γένος, προκειμένου να προστεθούν στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο βάσει του οποίου

Επερώτηση για αθλητκά έργα ΣΔΙΤ











ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Υπουργούς: 1) Οικονομικών
2) Πολιτισμού και Τουρισμού
«Διακοπή της διαδικασίας κατασκευής 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)»

Κύριοι Υπουργοί,
Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που κοινοποιήθηκε σε 24 δήμους της χώρας γνωστοποιήθηκε η λύση της από 14-9-2009 σύμβασης επιλογής συμβούλου για την κατασκευή 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων μέσω ΣΔΙΤ με το αιτιολογικό της επανεξέτασης της οικονομικής βιωσιμότητας και της σκοπιμότητας των έργων.
Εάν θεωρείται «ύποπτη» η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης επιλογής συμβούλου (λίγο πριν τις εθνικές εκλογές) θα πρέπει να γνωρίζετε πως η προκήρυξη του Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή Συμβούλου για την κατασκευή των παραπάνω έργων είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ε.Ε. ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2009 και βέβαια εάν έμπαιναν στον κόπο να ρωτούσαν οι υπεύθυνοι, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ θα γνώριζαν πως η Σύμβαση θα έπρεπε να έχει υπογραφεί ήδη από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2009.
Σε ο,τι αφορά δε την επανεξέταση της σκοπιμότητας των έργων που επικαλείται η εν λόγω απόφαση της ΓΓΑ αυτή μόνον προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί καθώς ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται τα κολυμβητήρια της Ηγουμενίτσας, της Καστοριάς, της Δράμας, της Πυλαίας, των Αμπελοκήπων, της Θέρμης, της Θήβας, του Πολυγύρου και των Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής, το κλειστό Γυμναστήριο κλειστού Στίβου του δήμου Πολίχνης Θεσσαλονίκης το οποίο είναι το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο Στίβου σε όλη την Ελλάδα μετά από αυτό της Παιανίας και το μοναδικό στη βόρειο Ελλάδα, το κλειστό γυμναστήριο τύπου Τ11 της Κατερίνης η οποία διαθέτει ένα κλειστό γυμναστήριο που χρονολογείται από το 1977 με πληθυσμό τότε 30.000 κατοίκων όταν σήμερα ο πληθυσμός της ξεπερνά τις 70.000, της Μίκρας, της Ορμυλίας Χαλκιδικής, της Σαμοθράκης, του Γυθείου Λακωνίας, των Οινοφύτων κ.α.
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Γνωρίζουν ότι με τη διακοπείσα διαδικασία ο κατασκευαστής εργολάβος θα εγκαθίστατο σε κάθε έργο στα μέσα του 2011 και θα ολοκλήρωνε τις υποδομές στο τέλος του 2013;
2. Με δεδομένη την συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τι προτίθεστε να κάνετε με τα συγκεκριμένα έργα, γνωρίζοντας ότι η υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ είναι ευέλικτη και συμφέρουσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας; (πληρωμή πρώτης δόσης μετά την ολοκλήρωση του έργου 2013 και μετά και επιβάρυνση του αναδόχου με τη βαριά συντήρηση του έργου που υπολογίζεται στο 25% του προϋπολογισμού).
ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Νέες δυνατότητες διοίκησης του Κράτους


Τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά κριτήρια- Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ)


Την πεποίθηση ότι το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα, θα δώσει νέες δυνατότητες διοίκησης του Κράτους ενισχύοντας τη διαφάνεια, αλλά και την αποτελεσματικότητά του, εξέφρασε κατά την τοποθέτησή επί του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης.
«Κερδίζουμε ένα ακόμη βήμα στη μάχη της αξιοπιστίας», είπε ο κ. Αμοιρίδης, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική τομή στη δημόσια διοίκηση η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για ένα Κράτος που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα είναι αποτελεσματικότερο, φθηνότερο και ταχύτερο.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις αποσπάσεις υπαλλήλων στις 13 διαχειριστικές αρχές της χώρας. Όπως είπε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους με αποφάσεις του εκάστοτε Περιφερειάρχη. Όμως με νόμο που πέρασε η προηγούμενη Κυβέρνηση, για να γίνει η όποια μετακίνησή τους, πρέπει να εφαρμοστεί ο Κώδικάς Δημοσίων Υπαλλήλων. «Αυτό σημαίνει, τριπλάσιοι μισθοί και ουσιαστικά καμιά μετακίνηση από τη θέση τους, άσχετα αν υπάρχουν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, αν είναι αποδοτικοί ή όχι, υπάλληλοι» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αμοιρίδης, υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματικό το να απαιτείται η εφαρμογή του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων για την επιστροφή ενός υπαλλήλου στην προηγούμενη υπηρεσία του, όταν η απόσπασή του, έχει γίνει με απόφαση και χωρίς να έχει περάσει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Ο βουλευτής Πιερίας εξέφρασε την ελπίδα ότι σ’ ένα από τα επόμενα νομοσχέδια, θα υπάρξει αλλαγή στο συγκεκριμένο σημείο, «γιατί έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε δρόμο και να υλοποιήσουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη της χώρας και το ΕΣΠΑ», είπε.
«Η αξιολόγηση των υπαλλήλων γίνεται πλέον με βάση τα ουσιαστικά προσόντα τους και όχι τα τυπικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα και αυτό αποτελεί μεγάλη καινοτομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών», είπε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ.
Σχολιάζοντας την αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης«απέχουν από το να συνειδητοποιήσουν πραγματικά πως το κράτος είναι το μόνο δημόσιο εργαλείο για να κερδίσει η χώρα το στοίχημα του αύριο. Αλλά για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια πάνω στην οποία θα στηθεί το ίδιο το κράτος και η οικονομία», κατέληξε ο κ. Αμοιρίδης

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας


Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας “MΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2010 συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.



Στόχος της συμμετοχής της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας είναι η τουριστική προβολή του νομού στη διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στο νομό Πιερίας. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση “MITT” αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια τουριστικά γεγονότα, σημείο συνάντησης των κορυφαίων τουριστικών φορέων, με τη συμμετοχή 3.000 εκθετών από όλο τον κόσμο και την προβολή 157 διαφορετικών τουριστικών προορισμών.

Η παρουσία της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας με ξεχωριστό σταντ μέσα στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών. Οι εκπρόσωποι της πιερικής αποστολής αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα προβολής και επικοινωνίας με τους Ρώσους επισκέπτες, διένειμαν το σύγχρονο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τα τουριστικά πλεονεκτήματα του νομού και πραγματοποίησαν επαφές και συμφωνίες με Ρώσους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αποκομίζοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Πιερία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στην έκθεση της Μόσχας. Το σταντ της Πιερίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία Μιχάλης Σπινέλης, ο Γενικός Πρόξενος Ιωάννης Πλώτας, καθώς και ο επικεφαλής του ΕΟΤ Ρωσίας Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Στην έκθεση την Πιερία εκπροσώπησαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του νομού ενώ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας παραβρέθηκαν ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Φιλοκώστας και ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Αλέξης Πουλικίδης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιαναπτυξιακό, άδικο και αναποτελεσματικό». Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα στο 12,7 και τώρα οδηγείται σε «φοροεπιδρομή».



Ο κ.Παπαθανασίου μιλώντας στον «Βήμα FM 99,5», τόνισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε φοροεπιδρομή» και πρόσθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι «εντελώς αντιαναπτυξιακό διότι στραγγαλίζει και την οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης, άδικο και αναποτελεσματικό».

«Εμείς πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε ακριβώς το αντίθετο, διαβεβαιώναμε και το πιστεύαμε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει. Πήραμε δύο φορές μέτρα και είχαμε δεσμευτεί επισήμως για μέτρα από τον Σεπτέμβριο. Δανειστήκαμε πράγματι μία φορά με 6,1 επιτόκιο, αλλά από εκεί και πέρα το επιτόκιο έφτασε και στο 4 και στο 4,5, το spread έφτασε στο 10ετές στις 180 μονάδες», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε το έλλειμα και το εμφάνισε στο 12,7» ενώ χαρακτήρισε «μπλόφα» τα περί ΔΝΤ.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ


Από αύριο, Τετάρτη, ξεκινά η καταβολή του επιδόματος για το Πάσχα από τα ασφαλιστικά Ταμεία σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.




Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο έχουν ως εξής:

-Για τον ΟΑΕΕ η καταβολή του επιδόματος Πάσχα έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ενώ η καταβολή των συντάξεων από το Ταμείο θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου.

-Για τους δημοσίους υπαλλήλους το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί έως την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

-Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί έως την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

-Για το ΝΑΤ το επιδομα θα καταβληθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

-Για τον ΟΓΑ η ημερομηνία είσπραξης του δώρου για το Πάσχα, που θα είναι κοινή με την ημέρα καταβολής των συντάξεων.

Newsroom ΔΟΛ

Πρωταθλήτρια στην... ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα


Πρωταθλήτρια στην... ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα τον μήνα Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορά τις χώρες της Ευρωζώνης, η χώρα μας κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα.



Συγκεριμμένα η Ελλάδα είναι πρώτη:

- Στον πληθωρισμό με 2,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.

- Στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,7%.

- Στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,1%.

- Στις οδικές μεταφορές με 20% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,8%.

- Στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 9,8% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%.

- Στην αύξηση της βενζίνης με 35,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 13,2%.

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ η Ελλάδα είναι δεύτερη στην αύξηση στο κρέας με 1,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9% και τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,1%.

Newsroom ΔΟΛ