PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Σημεία ομιλίας ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ απο το Προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στην Κρήτη


Οννεδίτισσες, Οννεδίτες,
Δαπίτισσες, Δαπίτες,

Σας καλωσορίζω στο προσυνέδριο της οργάνωσης μας στην ηρωϊκή Κρήτη, σ' ένα τόπο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας, Σ' έναν τόπο που ήταν και είναι υπόδειγμα για τη λεβεντιά, Για την αξιοπρέπεια και την αξιοσύνη του. Σ ΄ έναν τόπο που σήμερα πραγματοποιείται το πολιτικό μνημόσυνο του Ελευθέριου Βενιζέλου, του μεγάλου Γενάρχη του Ελληνικού Έθνους, του βασικότερου θεμελιωτή του φιλελευθερισμού στη χώρα μας.

Ειλικρινά, σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.
Πριν προχωρήσω, όμως, θέλω να πω μόνο αυτό:

Η παράταξή μας, με μπροστάρη τον Προέδρό μας, βάζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα τις αξίες και τους άξιους. Σ' αυτό τον αγώνα θεωρώ ότι οι αξίες της Κρήτης και των Κρητικών, θα τους κάνουν να είναι πρώτοι από τους πρώτους.

Διαβάστε περισσότερα...

http://www.papamimikos.blogspot.com/2010/03/blog-post_22.html

Παγκόσμια ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων Βγἀζουμε τον Ρατσισμό από το Κάδρο

Ως νέοι, φιλελεύθεροι, υπέρμαχοι του κοινωνικού φιλελευθερισμού, διαθέτουμε τα βασικά όπλα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων.

Είναι οι βασικές ιδέες, αρχές και αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού: η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοκρατία, οι ίσες ευκαιρίες, η κοινωνική δικαιοσύνη. Βγάζουμε τις ιδέες μας μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού και κάθε διάκρισης. Η δράση κατά κάθε είδους διακρίσεων δεν είναι μόνο θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα ΜΜΕ, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το εκπαιδευτικό σύστημα, η οικογένεια, τα ίδια τα κόμματα, φέρουν επίσης μεγάλη ευθύνη.

Οι ενεργοί νέοι πολίτες οφείλουμε να δώσουμε τις δικές μας μάχες ενάντια στις διακρίσεις. Ως η μεγαλύτερη και μαζικότερη νεολαία πρέπει, εμείς να δείξουμε το δρόμο, χωρίς φοβικά σύνδρομα, στερεότυπα, και προκαταλήψεις, αλλά και χωρίς ψευτοπροοδευτισμούς.

Πρέπει να αναλαβουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημερωτικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, εναντίον κάθε μορφής διακρίσεων.
Βγάζουμε τον ρατσισμό από το κάδρο.

Υ.Γ.
Βρες το poster και το wallpaper http://www.flickr.com/photos/papamimikos/tags/racism/
Άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ στο facebook για σήμερα.
Βημα...τίζοντας ( 22/03/2010 )





*Πολλές οι παρουσίες στελεχών αλλά και απλών Νεοδημοκρατών το Σάββατο το πρωί στο Βελλίδιο αλλά και «χτυπητές» απουσίες…
*Άρεσαν οι προτάσεις για τη νέα δομή του κόμματος. Πολλοί πήραν το πράσινο φως για τη συνέχεια…
*Επαφές με στελέχη της ΝΔ είχαν, στα πλαίσια του προσυνεδρίου και κομματικά στελέχη του Νομού μας …
*Μάθαμε ότι κλείδωσε και υποψηφιότητα για τις εκλογές
*Μέχρι και τον τελευταίο ομιλητή άκουσε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς αφού δεν κουνήθηκε από την θέση από την έναρξη, ενώ πήρε και πολλά σημειώματα από σύνεδρους που δεν πρόλαβαν να πάρουν τον λόγο. Το μήνυμα ήταν σαφές από όλους : Ξαναχτίζουμε το οικοδόμημα από τα θεμέλια. “Γκρέμισε τα όλα” …


Η κύρια Ζωή 93 ετών περίμενε οκτώ ώρες μέχρι να τελειώσουν οι ομιλητές του προσυνεδρίου για να μιλήσει στο Αντώνη Σαμαρά. Όταν την πλησίασε κ.Σαμαράς αυτή σηκώθηκε από την καρέκλα της τον αγκάλιασε του είπε κουβέντες από καρδιάς και του έδωσε ένα φιλί, σα μάνα, όπως χαρακτηριστικά του είπε …



Ο έλληνας δήμαρχος της Μόσχας Γιαβριήλ Ποπώφ, από το βήμα συνεδρίου για τον ελληνισμό της Ρωσίας, διηγήθηκε περιστατικό που του συνέβη όταν ήταν ακόμα καθηγητής Πανεπιστημίου.

Τον ρώτησε λοιπόν ένας συνάδελφός του, ο οποίος γνώριζε την ελληνική καταγωγή του, πότε ήλθε στη Ρωσίας, πιστεύοντας ότι προέρχεται από τους έλληνες που μετά τον εμφύλιο εγκαταστάθηκαν στην ΕΣΣΔ.

- Εδώ γεννήθηκα σύντροφε του απάντησε ο κ. Ποπώφ.
- Οι γονείς σας;
- Και οι γονείς μου εδώ γεννήθηκαν.
- Ε, τέλος πάντων ο παππούς σας.
- Αγαπητέ συνάδελφε του απάντησε τελικά, και ο παππούς και ο προπάππος μου γεννήθηκαν εδώ. Και εμείς είμαστε εδώ 4 αιώνες πριν έρθετε εσείς οι Ρώσοι σ’ αυτά τα μέρη. Συμβιώσαμε ειρηνικά με τους Σκύθες και άλλα φύλλα.
Και τον αποστόμωσε κυριολεκτικά λέγοντάς του, στις φλέβες κάθε 4ου Ρώσου, ρέει ελληνικό αίμα…

Μετά το 1453 και το 1461 και την κατάλυση του βασιλείου των Κομνηνών, έχουμε μαζική φυγή προς την ομόθρησκη Ρωσία. Εκεί ενώθηκαν με τους παλαιότερα εγκατεστημένους Έλληνες και ανέπτυξαν ακμάζουσες κοινότητες.
Άλλωστε μέχρι τον 17ο αιώνα, η ρωσική εκκλησία ανήκει στον Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και αυτή φροντίζει για την αποστολή ιερέων στην αχανή αυτή χώρα.

Οι Ρώσοι αυτοκράτορες θεωρούσαν άλλωστε ότι είναι οι νόμιμοι διάδοχοι του θρόνου των Παλαιολόγων καθώς η ανεψιά του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ζωή, που μετονομάστηκε ως τσαρίνα σε Σοφία, είχε παντρευτεί τον Αυτοκράτορα της Ρωσίας Ιβάν.
Έναν αιώνα μετά , τον 18ο αιώνα, η Μεγάλη Αικατερίνη, ονομάζει τον εγγονό της συνειδητά Κωνσταντίνο, τον μεγαλώνει με ελληνίδες τροφούς, ώστε να μεγαλώνει με ελληνικό γάλα και τον προετοιμάζει για νέο αυτοκράτορα με μεταφορά της ρωσικής πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτό φάνηκε καθαρά τον επόμενο αιώνα. Όταν το 1914 η ΑΝΤΑΝΤ αποφασίζει το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Ρώσοι ζητούν τα στενά του Ελλησπόντου και την Κωνσταντινούπολη. Είχαν μάλιστα μετονομάσει την Πόλη σε Τσάριγκραντ, όπως αναφέρουν τα έγγραφα της εποχής.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον που ανέφερε ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης κατά το σεμινάριο για τους Έλληνες της Ρωσίας είναι και το εξής: Ο ελληνισμός της Ρωσίας δεν είναι μόνο ποντιακής καταγωγής. Η περιοχή της Μαριούπολης και γενικά της Ουκρανίας έχει αρκετό πληθυσμό και από την Ελλάδα και τα νησιά.

*Πολλά τα προνόμια που είχαν δοθεί στους Έλληνες της Ρωσίας, δείχνουν το σεβασμό απέναντι στο ελληνικό στοιχείο. Έλληνες από τη Μακεδονία και την Ήπειρο εγκαθίστανται στη Ρωσία σε δύσκολες περιόδους της τουρκοκρατίας. Σήμερα οι Έλληνες της Μαριούπολης ανέρχονται σε 170.000.

Χείμαρρος ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης για την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας. Καυστικός για την περίοδο του Στάλιν. Κριτικός απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις συνολικά και συνεχίζει…
Την Τετάρτη το σεμινάριο έχει σαν θέμα τη Δημοκρατία στον Πόντο. Αξίζει να το παρακολουθήσουμε..

Την ίδρυση τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο
Ιδρύονται Γυμνάσιο στην Καρίτσα και Λυκεια σε Κ. Μηλιά, Κορινό και Παραλία

Τοπικά

Την ίδρυση τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων, πρότεινε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες. Έτσι προτάθηκε η ίδρυση Γυμνασίου στην Καρίτσα, και η ίδρυση Λυκείου σε Κάτω Μηλιά, Κορινό και Παραλία.

Όπως τονίστηκε, σύμφωνα με το νόμο, η ίδρυση του σχολείου πρέπει να προηγηθεί της κατασκευής νέου κτιρίου.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου αναφερόμενος στην ίδρυση των τριών λυκείων υπογράμμισε ότι έχει ως στόχο, την αποσυμφόρηση των Λυκείων της Κατερίνης, όπου το πρόβλημα είναι έντονο, λόγω των πολλών μαθητών που διαθέτουν.

Ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι η ίδρυση λυκείου στη Κ. Μηλιά, τον Κορινό και την Παραλία, θα απορροφήσει ικανό αριθμό μαθητών, αποσυμφορίζοντας τα μεγάλα Λύκεια της Κατερίνης, ενώ παράλληλα θα υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων από τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών από τις συγκεκριμένες περιοχές στην Κατερίνη.

2° Πανελλήνιο βραβείο για την ομάδα της Κατερίνης

E-mail Εκτύπωση PDF
Το 2° Πανελλήνιο βραβείο απέσπασε η ομάδα της Κατερίνης στο 1° Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που πραγματοποιήθηκε στις 5, 6, 7 και 8 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοζαχαροπλαστικής «ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2010».

Κώστας Κουκοδήμος: Ρύπανση διαρκείας

E-mail Εκτύπωση PDF

RYPANSH

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας προς τους Υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος

Να πάρει μέτρα η πολιτεία ώστε η κοινοπραξία ΑΘΗΝΑ-ΑΚΤΩΡ, που έστησε το εργοτάξιό της στο λιμάνι της Γρίτσας, στα όρια τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, χωρίς να πάρει μέτρα για τη ρύπανση, την ηχορύπανση, αλλά και την ασφάλεια των λουόμενων, να συμμορφωθεί με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, αλλά και να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις δραστηριότητές της, ζητά ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος.

Χρήστος Φωτόπουλος: Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και δύσκολος

E-mail Εκτύπωση PDF

BASIKO_1

Να είναι μπροστά στους αγώνες κάλεσε τους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κατά την ομιλία του στο χορό των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας

Τη στήριξη του θεσμού της Αστυνομίας, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στην ετήσια συνεστίαση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ.

ΣΟΚ ΜΕ ΜΠΕΚΑΜ..!!!





Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε στον γυναικείο πληθυσμό, αλλά και τους φίλους της μπάλας, ένα video, που κυκλοφόρησε και δείχνει τον διεθνή άσο του ποδοσφαίρου και απόλυτο sex symbol, David Beckham, σε... προσωπικές στιγμές με έναν άλλο άνδρα!


ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ


ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ -ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"-.


ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΗΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΟΙ :

ΦΟΛΙΟΣ

ΜΠΕΗΣ

ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ

ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟΣ


ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ "ΛΕΝΕ" ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ -ΟΝΟΜΑΤΑ - ΚΑΙ


ΕΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ..!!!





ΝΙΚΗ ΟΜΠΑΜΑ



Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε την τελική έγκριση σε μια σαρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, επεκτείνοτας την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους Αμερικανούς και προσφέροντας μια νίκη-ορόσημο στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Με μια δύσκολη ψηφοφορία, οι Δημοκρατικοί της Βουλής ενέκριναν τις πιο δραματικές αλλαγές που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες στην πολιτική για την υγεία. Με την ψηφοφορία αυτή, η μεταρρύθμιση, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία, πρόκειται να υπογραφεί τώρα από τον Ομπάμα και να γίνει νόμος του κράτους.
Το νομοσχέδιο πέρασε με 219 ψήφους έναντι 212 -- έλαβε δηλαδή τρεις περισσότερες από τις 216 ψήφους που ήταν απαραίτητες.
Οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν καταγράφηκε η 216η ψήφος. Το νομοσχέδιο αυτό ήταν η κορυφαία προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής του Ομπάμα.

ΣΗΜΕΡΑ Η "ΜΑΧΗ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
















Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί στις 6 το σήμερα το απόγευμα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί, επίσης, και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή.
Η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκληρό διπλωματικό πόκερ για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας, καθώς και το ενδεχόμενο ή μη προσφυγής στο ΔΝΤ.
















ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΜΠΑΡΟΖΟ







Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα απηύθυνε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκτιμώντας ότι αν στη Σύνοδο Κορυφής δεν ληφθεί απόφαση θα απειληθεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης. Πιέσεις και από την ισπανική προεδρία της ΕΕ για λήψη αποφάσεων εντός της εβδομάδας.