PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Πεζοδρόμια φιλικά προς το περιβάλλον και τους δημότες

E-mail Εκτύπωση PDF
PEZODROMIA_1
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής νέων πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης και στην πολεοδομική ενότητα Βατάν.

PEZODROMIA_2Στο κέντρο οι εργασίες (που γίνονται με αυτεπιστασία του δήμου) ξεκίνησαν από την οδό Βασιλείου Β΄. Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος που μετέβη χθες στις περιοχές όπου γίνονται οι εργασίες, τόνισε: «Με το συγκεκριμένο έργο τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται όπως έχουμε ανακοινώσει με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον με κυβόλιθους και επαναχρησιμοποιούμενα. Σκοπός είναι όχι μόνο η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά να παράλληλα να δημιουργήσουμε ασφαλή πεζοδρόμια  και ασφαλή διέλευση για τους συμπολίτες μας».

PIERIA-GR ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΡΕ ΣΥ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΗ!!! ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ. Ά ΞΕΧΑΣΑ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ; "ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ";;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ (βέβαια δεν είναι δικό σας το πρόβλημα, ή καλύτερα είναι και δικό σας λιγότερο, γιατί... ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ κατασκευαστής πλατειών χα χα χα) ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Έγινε των ...διοδίων το κάγκελο από τον Ευγένιο Ολύμπιο της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ -ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΛΕΒΕΤΕ…


Άντε πάλι με αυτή την εταιρεία των κολΠΟ..διοδίων της Πιερίας! Έ όχι ρε γ@βγώτο μου και πάλι…
 Πριν λίγο ο Ευγένιος Ολύμπιος και κατά κόσμο Ευγένιος Παπαδόπουλος, καθώς πήγε να περάσει από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και ενώ αρνήθηκε να πληρώσει τα 2,40 που θέλει η εταιρεία, με σύνθημα το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, παρεμποδισθείς από τους υπαλλήλους της εν λόγω εταιρείας… κάλεσε την αστυνομία. Και ενώ όλοι περίμεναν πως τελείωσαν όλα εκεί ο Ευγένιος πήγε στο Λιτόχωρο και υπέβαλλε μήνυση κατά της εταιρείας και του υπαλλήλου για παρεμπόδιση συγκοινωνίας! Ο υπάλληλος θα περάσει αυτόφωρη διαδικασία την Δευτέρα το πρωί, όμως με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ…
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΘΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,  ΟΜΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΛΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!
ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΓΙΑΤΙ νοιώθω πως. ΜΕ ΚΛΕΒΕΤΕ…
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!
ΑΙΣΧΟΣ – ΝΤΡΟΠΗ – ΕΛΕΟΣ Μ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΠΥΓΜΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΤΩΝ ...ΠΥΓΜΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Άκου είναι ντροπή να είσαι απ την Πιερία και να μην ψηφίζεις ΧΑΤΖΗ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ... πω πω πω 
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, Έ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΡΙΔΕΣ! 
ΟΥΣΤ ΡΕ - ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΡΕ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΠΕΙΝΑ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΣΑΣ "ΚΟΨΙΜΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!!! ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

Είναι ντροπή να είσαι από την Πιερία και να μην ψηφίζεις Χατζή!!!




Η μάχη για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου όπου όλοι οι νέοι καλούμαστε να δώσουμε το παρόν ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα. Αυτό που θέλουμε ν’ αναδείξουμε σ’ αυτές τις εκλογές είναι το ήθος και την ιδεολογία τα οποία κανένας από τους υποψηφίους δε μπόρεσε να εκφράσει καλύτερα από τον Κώστα Χατζή.
Ο Κώστας Χατζής δεν είναι σαν και αυτούς που θεωρούν την ΟΝΝΕΔ «τσιφλίκι» τους και την χρησιμοποιούν για αισχροκέρδεια, αλλά αντίθετα η πορεία του τόσα χρόνια έχει δείξει (ΜΑΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ) ότι αγωνίζεται για το καλό της παράταξής μας και την επικράτηση της ιδεολογίας της.
Ως υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών της ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης, τάσσομαι ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Χατζή, θα αγωνιστώ γι’ αυτήν και θα την αναδείξω ανάμεσα στις γυναίκες.
Κώστα Χατζή οι γυναίκες της Πιερίας είναι μαζί σου…!!!

Όλγα Γρεβενίτου
Υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών
ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης


ΑΚΟΥ...

Γιώργος Παπαδομιχελάκης: Μαζί και εγώ για μια Νεα ΟΝΝΕΔ

Εκτακτό Συνέδριο ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα

Ευχαριστώ τον Γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ, Γιώργο Παπαδομιχελάκη, για την στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ.



Στην ομιλία του στο έκτακτο Συνέδριο ανέλυσε όλους τους λόγους για τους οποίους βάζει και αυτός τη δύναμή του για μια Νέα ΟΝΝΕΔ.

Η στήριξη του Γιώργου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικά κριτήρια και σύμπτωση απόψεων. Με τον Γιώργο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια ΟΝΝΕΔ με περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Διαφάνεια, μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα.

Συμφωνούμε, μεταξύ άλλων, για το άνοιγμα των διαδικασιών σε ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προς τη βάση, για όρια θητειών στα όργανα συνδιοίκησης και τα όργανα της παράταξης, για τη λειτουργία οργάνων ελέγχου για τα οικονομικά της οργάνωσης, για την ίδρυση της Ακαδημίας στελεχών, για τις προτάσεις για τα τοπικά Συμβούλια Νέων.



Η εμπιστοσύνη του Γιώργου και χιλιάδων άλλων μελών της παράταξης που συστρατεύονται κάθε μέρα στην προσπάθεια για μια Νέα ΟΝΝΕΔ είναι για μένα μεγάλη ευθύνη, αλλά και πρόκληση να αποδείξουμε ότι η γενιά μας μπορεί να φτιάξει μια καλύτερη ΟΝΝΕΔ. Με σεβασμό στην ιστορία μας, στις ιδέες μας, στα μέλη μας, μπορούμε να επενδύσουμε σε ό,τι μας κάνει περήφανους και να αλλάξουμε ό,τι μας πληγώνει.

Θα συνεχίσω να μιλάω και να δρω μόνο πολιτικά πάνω στην οργανωτική και πολιτική πρόταση για μια Νέα ΟΝΝΕΔ. Με αυτή τη στάση, με αυτές τις αρχές τις αξίες, τις προτάσεις το μήνυμα της Αλλαγής συνεχίζει να απλώνεται παντού από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Μόνο Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την ΟΝΝΕΔ.

Γιώργο, σ’ ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ...ΕΞΑΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ... ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΡΕ ΑΚΟΜΑ;;;

ΚΡΥΨΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ...

Η χειρότερη περίοδος της ΝΔ! Ζαγορίτης ο αποτυχημένος! Ούτε να εκλεγεί δεν κατάφερε! Ευτυχώς κρύβεται! Λες να συναισθάνεται τις ευθύνες του στην καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ;..
fimotro.blogspot.com

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κάτσικας (απο ΤΑ ΝΕΑ)

Με την ψήφιση του ν. 3833/2010 « Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης » (ΦΕΚ 40 τ. Α΄/15-3-2010) διασαφηνίζεται συνολικά το πλαίσιο των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και των προσλήψεων αναπληρωτών για τα τρία επόμενα χρόνια...


Σύμφωνα με το νέονομοθετικό πλαίσιο στην δημόσια σχολική εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια) ο λόγος του αριθμού των ετήσιων διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού προς τον αριθμό των αποχωρήσεων, για την περίοδο 01-01-2011 έως 31-12-2013, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ένα προς ένα (παρ. 2 του άρθρου 11). Αυτό σημαίνει ότι τα σχολικά έτη 2011/12 και 2012/13 ο ανώτερος αριθμός εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν δεν θα ξεπερνάει τον αριθμό των εκπαιδευτικών που την περίοδο εκείνη θα συνταξιοδοτηθούν. Ωστόσο, σύμφωνα, πάλι με το νέο νόμο από τη ρύθµιση αυτή εξαιρούνται οι επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1 Ο λόγος του αριθμού των ετήσιων διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού προς τον αριθμό των αποχωρήσεων, για την περίοδο 01-01-2011 έως 31-12-2013, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ένα προς ένα.

2 Οι επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π. διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, µε έναρξη το β΄ εξάµηνο του έτους 2010 και ο διορισµός όλων όσων περιλαµβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται µέχρι την 31.12.2012.

3 Μείωση των μόνιμων διορισμών τη σχολική χρονιά 2010/11 κατά 50%

4 Μείωση της πρόσληψης αναπληρωτών κατά 70%

5 Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010


Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για τη σχολική χρονιά 2010/11 σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) θα διοριστούν μόνιμα περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (αντί για περίπου 6.500 που προέβλεπε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο). Όλα δείχνουν ότι οι υπόλοιποι θα διοριστούν τα επόμενα δυο σχολικά έτη (2010/11 και 2011/12). Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, τουλάχιστον για τους διοριστέους του ΑΣΕΠ του 2008 (διαγωνίστηκαν το 2009) προβλέπει ότι «οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσµατα µέχρι την 31.12.2009, διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, µε έναρξη το β΄ εξάµηνο του έτους 2010 για όσους εξαιρούνται από την αναστολή της προηγούµενης παραγράφου και ο διορισµός όλων όσων περιλαµβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται µέχρι την 31.12.2012.»

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για τη σχολική χρονιά 2010/11 σύμφωνα, πάλι,με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) θα προσληφθούνπερίπου 3 – 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (αντί για περίπου 10 -11.000 που προσλαμβάνονταν τα προηγούμενα χρόνια). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που μέχρι τώρα εργάζονταν ως αναπληρωτές στα σχολεία όλης της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη να μην προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά ή να «πέσουν» στην κατηγορία των ωρομισθίων με τις γνωστές αμοιβές… των 300 ευρώ μηνιαίως. Η προοπτική αυτή όπως γίνεται κατανοητό έχει κορυφώσει δικαιολογημένα την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση χιλιάδων ενδιαφερομένων που βλέπουν το μέλλον …σκοτεινό.

ΜΕΙΟΝ 50% ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα χιλιάδες κενά που θα δημιουργηθούν τόσο από τη μείωση των προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσο και από το κύμα φυγής που αναμένεται να διαμορφωθεί από τις δυσμενείς αλλαγές στο συνταξιοδοτικό το Υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να το καλύψει με δυο τρόπους

α. με τη εξοικονόμηση των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών από τις συγχωνεύσεις τμημάτων (ήδη υπάρχουν προφορικές εντολές των Περιφερειαρχών για 30άρια τμήματα)

β. με τη μείωση των αποσπάσεων σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας κατά 50%. Για το τελευταίο το νέο νομοθετικό πλαίσιο (ν. 38/33/2010) προβλέπει ότι (παρ. 8 του άρθρου 11) οι «αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010.»

Ωστόσο όσοι έχουν γνώση των διαδικασιών της σχολικής εκπαίδευσης εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για τη νέα σχολική χρονιά και προβλέπουν ότι μπορεί να εξελιχθεί στη χειρότερη χρονιά των τελευταίων πολλών χρόνων από την άποψη των κενών που δεν θα μπορούν να καλυφθούν, των εκπαιδευτικών που θα εξαναγκαστούν να «γίνουν λάστιχο» και κυρίως από την άποψη των χιλιάδων ωρών που θα χαθούν σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των μαθητών.

ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΕ61, ΠΕ71) ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Οι πτυχιούχοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής θα μπορούν μέσω της συμμετοχής τους στον επόμενο ΑΣΕΠ να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στις 18 Μαρτίου στη Βουλή στα πλαίσια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση. Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο θα περιέχει και κάποιες ειδικές άμεσες ρυθμίσεις που αφορούν κάποιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν μετέχουν σήμερα στον Α.Σ.Ε.Π. και αναφέρομαι στις κατηγορίες ΠΕ61, ΠΕ71 οι οποίοι πρέπει επιτέλους να μπουν στο Α.Σ.Ε.Π. για να έχουμε, επιτέλους, κάποια στιγμή σε αυτό το κράτος μόνιμους διορισμούς στα ειδικά σχολεία και την κατάργηση των σεμιναρίων των τετρακοσίων ωρών τα οποία πολλά από αυτά έτσι όπως διεξήχθησαν, μόνο εξειδικεύσεις και δεξιότητες δεν έδωσαν στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να εξειδικευτούν στην ειδική αγωγή, αλλά και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν άμεσες παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία της ειδικής αγωγής».

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας (Ιανουάριος του 2010) το νέο σύστημα προσλήψεων επρόκειτο να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Μαρτίου. Ωστόσο στις 16 Μαρτίου η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε στη Βουλήότι «…Όσον αφορά το πλαίσιο αποσπάσεων, μεταθέσεων, διορισμών εκπαιδευτικών ισχύουν οι διατάξεις σήμερα ως ισχύουν και παραμένουν. Σύντομα θα έρθει στη Βουλή -και πάντως μετά το Πάσχα- για πρώτη ανάγνωση αρχικά, το νομοσχέδιο που θα αφορά την αλλαγή αυτού του καθεστώτος» (Πρακτικά Βουλής ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕ΄ Τρίτη 16 Μαρτίου 2010).

Για τα ζητήματα αυτά η ΟΛΜΕ με Έγγραφό της ζητάει επειγόντως συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει στην Υπουργό από τις 26/02/2010 τις προτάσεις του κλάδου. Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών τονίζει ότι «με έκπληξη διαπιστώσαμε να νομοθετούνται διατάξεις που αφορούν τον εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών και την ανατροπή σύνθεσης των υπηρεσιακών μας συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ), όχι από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Αγαπητέ και αξιοσέβαστε κύριε Ρουμπόι, τα γνωρίζετε αυτά;


Το TaXalia πιστό στον KAI στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του! (Sleepless eye over Brussels!)
Όταν κύριε Rompuy.... oι Τούρκοι, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, παραβιάζουν στην πραγματικότητα τον εναέριο χώρο της Ευρώπης.

Κύριε Ρουμπόι (με μισθό > του Ομπάμα!)
Η παράγραφο 7 του άρθρου 44 της συνθήκης, αναφέρεται ότι "Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".Τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ χώρο ΠΑΝΟΠΛΑ, δεν αποτελούν επίθεση; Ε; Πείτε μας.

Τα κράτη μέλη οφείλουν να σπεύσουν σε βοήθεια του μέλους που έχει υποστεί την ένοπλη επίθεση.

Η όλη στρατιωτική βοήθεια που θα παράσχουν οι χώρες μέλη στη χώρα που θα υποστεί την επίθεση, τίθεται από πλευράς διεθνούς δικαίου κάτω από το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των ΗΕ , σύμφωνα με το οποίο, κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ έχει το δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας.

Γιατί λοιπόν δεν κάνετε ΕΣΕΙΣ (η αυτού Μεγαλειότης) ένα διάβημα;
Γιατί πρέπει εμείς με ΟΛΑ αυτά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να έχουμε και το δυσβάσταχτο κόστος των εξοπλισμών για αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και προστασία του Ευρωπαικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου;
Απαντήστε κύριε Ρουμπόι γιατί αλλιώς ο Φαρατζ θα έχει δίκιο!

Ο Σαμαράς τα αλλάζει όλα στο κόμμα!

Η πρόταση που θα καταθέσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προς το Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «για ένα Ανοιχτό Κόμμα» περιλαμβάνει τα εξής σημεία

1. Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος : Αμεσότητα – Συμμετοχή – Λογοδοσία – Αποτελεσματικότητα – Κοινωνική Ευθύνη – Διαφάνεια.
2. Αλλαγή ρυθμίσεων του Καταστατικού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της Άμεσης Δημοκρατίας : Καθιερώνεται η άμεση εκλογή, με ανοιχτή διαδικασία και με απευθείας προσφυγή στην κοινωνία κυρίαρχων διοικητικών οργάνων του

Κόμματος. Έτσι, εκτός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ( που έχει, ήδη, δρομολογηθεί και εφαρμοστεί η εκλογή του από την κοινωνία), θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.

3. Άνοιγμα στη νέα γενιά, με την καθιέρωση της ακόλουθης καταστατικής δέσμευσης : Το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, να απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

4. Διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο, που θα συνέρχεται ανά διετία.

5. Καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών, ώστε να μην αισθάνονται τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν και οι προσπάθειες τους δεν τυγχάνουν της σωστής αξιολόγησης και εκτίμησης που επιβάλλεται, από την Κεντρική Διοίκηση.

6. Τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος μετεξελίσσονται σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία. Αξιοποιείται το κίνημα του Εθελοντισμού και εισάγεται ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κ.λ.π.


7. Δημιουργείται μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και για τη χάραξη των ευρύτερων κατευθύνσεων της εφηρμοσμένης πολιτικής στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας.

8. Εισάγονται θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος: «Διαδραστικό Κόμμα», με ανοιχτές διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας κ.λ.π.

9. Καθιερώνονται διαδικασίες πλήρους Οικονομικής Διαφάνειας στη λειτουργία και τη διοίκηση του Κόμματος και ιδιαιτέρως στη συλλογή των οικονομικών του πόρων.

Διεθνής έκθεση με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αυστρία

Μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις από όσες παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας, αν όχι «τη μεγαλύτερη φυσιογνωμία», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι η...
μεγάλη διεθνής έκθεση που εγκαινιάζεται επίσημα αύριο βράδυ στο Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της πόλης Λέομπεν της Αυστρίας.

Στην έκθεση, που θα λειτουργεί για το κοινό από μεθαύριο Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου, παρουσιάζονται πάνω από 400 πολύτιμα εκθέματα από 25 μουσεία όλου του κόσμου, από το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο, το Ερμιτάζ, μέχρι τα Εθνικά Μουσεία του Τατζικιστάν και του Αφγανιστάν.

Η έκθεση λειτουργούσε μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο Μανχάιμ της Γερμανίας, από όπου και μεταφέρθηκε στο σύνολο της στην αυστριακή πόλη, όπου αναμένονται να την επισκεφθούν στη διάρκειά της πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο του Λέομπεν σε συνεργασία με εκείνο του Μανχάιμ, το γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, όπως επίσης και το ξακουστό βιεννέζικο μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, από το οποίο επίσης προέρχονται αρκετά εκθέματα.

Η ιδέα της έκθεσης και το περιεχόμενό της παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Λέομπεν σε διεθνή συνέντευξη Τύπου σε περισσότερους από 50 εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης που έφθασαν εκεί ειδικά και παρακολούθησαν στη συνέχεια μια διεξοδική ξενάγηση στις δεκάδες αίθουσες του Μουσείου, από τον ίδιο τον εμπνευστή και επιμελητή της έκθεσης, διευθυντή του Μουσείου του Μανχάιμ, Michael Telenmpach.

Στην παρουσίαση, ο πρώην γενικός διευθυντής του Μουσείου Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης, Bilfrint Zaimpel, έπλεξε το εγκώμιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου χαρακτηρίζοντάς τον «ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες, αν όχι τη σημαντικότερη, της παγκόσμιας ιστορίας», παραθέτοντας πολλές πτυχές της σύντομης αλλά λαμπρής ιστορίας του «μεγάλου στρατηλάτη και εκπολιτιστή, που συνένωσε τους λαούς του τότε γνωστού κόσμου».

Ο κ. Zaimpel τόνισε το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη, γενικά, έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο που διοργανώνεται στην Αυστρία, χαιρετίζοντας συγχρόνως και το γεγονός ότι αυτό το μεγάλο εγχείρημα ανέλαβε μια σχετικά μικρή πόλη, όπως το Λέομπεν. Ιδιαίτερα υπογράμμισε το γεγονός πως με τον Μέγα Αλέξανδρο γνώρισε μια πρωτοφανή εξάπλωση ο ελληνικός πολιτισμός, με τον οποίο εμπλουτίστηκε ο υπόλοιπος, εκτός της λεγόμενης Δύσης, κόσμος.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής του μουσείου Μανχάιμ, Michael Telenmpach, υπογράμμισαν τον τεράστιο παιδαγωγικό ρόλο της έκθεσης για μαθητές και νέους, στους οποίους ο Μέγας Αλέξανδρος είναι γνωστός και οικείος από όλα τα σχολικά βιβλία τους, και στο πλαίσιο αυτό η έκθεση στο Λέομπεν συμπληρώνεται από σειρά εκδηλώσεων, ειδικών ξεναγήσεων με θεματολογία γύρω από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Και από τους δύο τονίστηκε επανειλημμένα πως η εκστρατεία του μεγάλου Έλληνα και Μακεδόνα δεν υπήρξε τόσο στρατιωτική αλλά ήταν ουσιαστικά πολιτιστική, γεγονός που σχετίζεται βέβαια και με τη μαθητεία του στο μεγάλο δάσκαλό του και φιλόσοφο, Αριστοτέλη.

Κατά την εντυπωσιακή, και με ιδιαίτερα μεγάλο ενθουσιασμό και φιλελληνισμό εκ μέρους του, πολύωρη ξενάγηση του κ. Telenmpach για τους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, ο ίδιος έκανε επανειλημμένα αναφορές στο στόχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου να συνενώσει τους λαούς, φτιάχνοντας μία νέα κοινωνία εθνών, λαμβάνοντας υπόψη την αριστοτέλεια ιδέα για ισότητα των ανθρώπων, ενώ παρέπεμψε και στο γεγονός πως σε πολλές περιοχές από τις οποίες πέρασε ο ίδιος, γινόταν δεκτός ή λατρευόταν κατόπιν ως θεός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0iinRbmP6

Η καθηγήτρια με εξεταστέα ύλη το Κάμα Σούτρα και τις χορογραφίες του Ρουβά!

sexy-teacherΜία διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση φαίνεται πως είχε υιοθετήσει μία καθηγήτρια στ 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής.

Από τν περασμένο Οκτώβριο όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές είχε ξεχάσει μάλλον τη θέση της και το ρόλο της στην αίθουσα μετατρέποντας τα παιδιά σε μάρτυρες «κουφών»… καταστάσεων!

Συγκεκριμένα, ουκ ολίγες φορές η εν λόγω καθηγήτρια είχε εξετάσει τα παιδιά της τάξης της στις… χορογραφίες του Σάκη Ρουβά ένεκα και η αδυναμία της στον καλλιτέχνη!

Σα να μη φτάνει όμως αυτό, επανειλημμένα ανάγκαζε τους μαθητές της να διαβάζουν το «Κάμα Σούτρα» ενώ εμπλούτισε τη «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» με ποικίλες λεπτομέρειες από μία σχέση που διατηρούσε με πιανίστα.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς που είχε υιοθετήσει προς τα παιδιά, ήταν να αποκαλέσει μαθητή της στην αίθουσα… «γαλανομάτη παίδαρο»!

Και μπορεί μερικοί από εσάς να γελάτε στο άκουσμα της είδησης αλλά οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής δε διασκέδασαν καθόλου με αποτέλεσμα τα καμώματα της παράξενης καθηγήτριας να έχουν φτάσει ήδη στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος με τη σειρά του έχει παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό.

πηγή: pierialife.gr