PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Focus»

Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε το δημοσίευμα του περιοδικού «Focus» και το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, απασχολεί μερίδα του γερμανικού Τύπου.


Για «μια συζήτηση με αυξανόμενο παραλογισμό» κάνει λόγο στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που κατηγορούν τη Γερμανία ότι αντιμετώπισε πολύ σκληρά την Αθήνα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενθαρρύνει την Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της», προστίθεται σε δημοσίευμά του ενώ γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.
«Πολλοί Έλληνες πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αναφέρθηκαν στην άρνηση του Βερολίνου να καταβάλει επανορθώσεις για τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου».
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung , αναφερόμενη στο επίμαχο δημοσίευμα του περιοδικού Focus, κάνει λόγο για «φτηνές γενικεύσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» όταν συλλήβδην κατηγορούνται οι Έλληνες ότι «εξαπατά ο ένας τον άλλο σε κάθε ευκαιρία ή ότι οι Ελληνες εργάζονται μόνο όταν έχουν δωροδοκηθεί».
«Τέτοιες απόψεις δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη δυσφορία, οι οποίοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι, και όλους εκείνους τους Έλληνες που υποφέρουν, και που τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό», προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Όταν οι επιθέσεις προέρχονται από τους Γερμανούς, είναι διπλά επιβλαβείς. Ο μεγαλύτερος καταβολέας δωροδοκιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η γερμανική εταιρεία Siemens», τονίζει η Suddeutsche Zeitung, ενώ γίνεται επίσης εκτενής αναφορά και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων:
«Επιπλέον, οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί με τη μη καταβολή των επανορθώσεων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Η διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής, γιατί ρίχνει νερό στο μύλο των λαϊκιστών και στις δύο πλευρές και δυσκολεύει εκείνους που αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει πάντως από την πλευρά της ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις και για το λόγο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, στο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας στη χώρα».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από τέσσερα γκαζάκια εξερράγη στις 20.49 στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Πέμης Ζούνη, στην οδό Βουλής 16.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του γραφείου της κ. Ζούνη στον 5ο όροφο.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο


Δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 1/2010 απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) με την οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - STUDIO GOUDAMANI

Όταν η τέχνη συναντά την φωτογραφία ...STUDIO GOUDAMANI!!! Σε νέα ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ STUDIO, επί της 25ης Μαρτίου!!! ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑΜΑΝΗ!!!
Το ραντεβού με την φωτογραφία δεν δίνεται πλέον στην Παναγή Τσαλδάρη(παλιά διεύθυνση) αλλά στην οδό 25ης Μαρτίου 17, στην πλατεία Ευκαρπίδη, απέναντι ακριβώς από την στάση των Αστικών για Παραλία!!!

τον Παρθενώνα κατεστραμμένο !!!!!!!!!!!!!!


Να προβάλει τον Παρθενώνα κατεστραμμένο επέλεξε μία βρετανική εταιρεία, που δραστηριοποιείται διεθνώς σε χρηματιστηριακά παράγωγα και τα spread.

«Αν σκέφτεσαι 'μήπως το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή;' επικοινώνησε μαζί μας» γράφει η εταιρεία IG INDEX, σε διαφήμισή της με φόντο το κορυφαίο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η διαφήμιση κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι, πρώτον, πρόκειται για την πρώτη αρνητική διαφήμιση στην ιστορία του μνημείου και, δεύτερον, πως για τη χρήση της φωτογραφίας ουδέποτε δόθηκε η άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, αφού κανένα σχετικό αίτημα δεν έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ....ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν θα πίστευαν παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και οπαδοί του Παναθηναϊκού, ότι έπειτα από την ολική... επαναφορά του ΟΑΚΑ, η ομάδα τους θα πήγαινε στη ρεβάνς του Ολίμπικο και θα έπαιρνε την πρόκριση στους «16» του Europa League με ακόμα μία «διαστημική» ανατροπή και νίκη 3-2 σε ρυθμό... προπόνησης!

Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν στο 11' με τον Ρίισε, αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν με τρία γκολ μέσα σε 7' λεπτά με σκόρερ τους Σισέ (40' πεν, 45'+2) και Νίνη (43').
Η Ρόμα πίεσε στην επανάληψη και μείωσε στο τελικό 2-3 με γκολ του Ντε Ρόσι στο 67'.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τη Σταντάρ Λιέγης για μια θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ?

ΔΥΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ -ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ- ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ...

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ, ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ
...ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ....

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΥΤΕ ΦΟΒΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ...
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ "ΤΟΥΡΚΟΙ"...Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ" ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ...
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ...
ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....

Θανάσης Παπαγεωργίου




Αντιμετώπιση των επιπτώσεων για την Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών



Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για την άμεση λήψη μέτρων και την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Πιερίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην τοπική οικονομία από το κλείσιμο των Τεμπών.



Με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέδρο, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ζητά την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε από το κλείσιμο των Τεμπών.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου είναι επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα και προγράμματα ενίσχυσης για την Πιερία έτσι ώστε να αποτραπούν περιπτώσεις χρεοκοπίας, οριστικού κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων και οικονομικού μαρασμού της περιοχής.

Τα μέτρα που προτείνει είναι:

1. Το πάγωμα και η ευνοϊκή ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κι αλλά ασφαλιστικά ταμεία.

2. Η εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού όλων των κατηγοριών, από φέτος και για την επόμενη διετία, με προορισμό την Πιερία για την αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης.

3. Η εφαρμογή έκτακτων προγραμμάτων επιδότησης απασχόλησης ανέργων για να αντιμετωπίσθουν τα προβλήματα της αλματώδους αύξησης της ανεργίας στο Νομό

4. Η επίσπευση της διαδικασίας ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων με βάση τον πρόσφάτως ψηφισθέντα νόμο.

Στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου F.re.e. συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας

H Πιερία στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου






Στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου F.re.e. συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιεί για τη φετινή τουριστική περίοδο.
Η έκθεση που διήρκησε από 18-22 Φεβρουαρίου 2010 έδωσε την ευκαιρία στους εκθέτες να προβληθούν στην τουριστική αγορά της Γερμανίας, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες όλη την γκάμα προσφορών για ταξίδια, αναψυχή και διασκέδαση.
Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση προβολής ειδικών μορφών τουρισμού στην Νότια Γερμανία, που επισκέφθηκαν περισσότεροι από 100.000 πολίτες, στην οποία η Πιερία έδωσε και στη φετινή διοργάνωση ένα δυναμικό «παρών», προβάλλοντας τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού.
Το καλαίσθητο περίπτερο της Ν.Α Πιερίας επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να ενημερωθούν για τον φυσικό πλούτο του νομού, τα αξιοθέατα καθώς και τις προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται στην Πιερία όλο το χρόνο.
Σημαντικές επαφές με παράγοντες του τουρισμού αλλά και με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ στη Γερμανία Ηλία Γαλανό είχε η Πιερική Αντιπροσωπεία, ενώ και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας που εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γεώργιος Σαμαράς προσέφερε τα μέγιστα για την προβολή της Πιερίας στη έκθεση σε μία κρίσιμη οικονομική περίοδο.
Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στην τουριστική έκθεση του Μονάχου εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Αθανάσιος Φωτίου, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ροδή Χρυσοστόμου και ο υπάλληλος της Νομαρχίας Μίλτος Νικολάου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΓ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΘΕΜΑ: «Πληροφορίες για το τοξικό ψάρι Lagocephalus sceleralus (Λαγοκέφαλος)»
















Το Τμήμα Αλιείας Πιερίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας πληροφορεί σχετικά με το τοξικό και επικίνδυνο για τον άνθρωπο ψάρι με την κοινή ονομασία Λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleralus) ότι ο πληθυσμός του είδους αυτού έχει αυξηθεί σημαντικά τον περασμένο χρόνο και αλιεύεται σε δίχτυα και τράτες μαζί με γόπες, αθερίνες και μαρίδες στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την Υπηρεσία έχουν διανεμηθεί αφίσες καθώς και έντυπο υλικό για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (καταναλωτικού κοινού και αλιέων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών).

Το Τμήμα Αλιείας της Ν.Α. Πιερίας είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΑΠΟΨΕΙΣ

Δήλωση του βουλευτή Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννη Αμοιρίδη,

για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα





Δεν σταματούμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για το νομό μας, ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου η Πιερία υφίσταται επώδυνες επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών. Μετά τη συνάντηση εκτιμώ ότι η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πριν το Πάσχα και αυτό είναι το σημαντικό.

Από την τρίωρη συνάντηση επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία των Πιεριέων για το εύρος των επιπτώσεων από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, καθώς και τις φωνές που εναντιώνονται στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων. Η βούληση του Υπουργείου Υποδομών είναι να συνεχίσει να συζητά με τους φορείς τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, χωρίς να παραβλέπει τα περιορισμένα περιθώρια ελιγμών που αφήνει η σύμβαση την οποία υπέγραψε με την παραχωρησιούχο, η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το θετικό είναι οτι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών παραμένει η κατασκευή των τριών κόμβων στη βόρεια Πιερία και των παράλληλων έργων της Εθνικής Οδού. Επίσης, θετικά είναι τα μηνύματα για την 13η Εθνική Οδό, αλλά και για την Περιφερειακή της Κατερίνης.

Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του νομού, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του και να αντιστρέψουμε το κλίμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να κινούμε, στηρίζοντας τις προτάσεις και τον σχεδιασμό των φορέων της Πιερίας.

 
Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου


μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό Μεταφορών

και Υποδομών Δημ.Ρέππα



«Αναπάντητο, παρέμεινε το ερώτημα που επιτακτικά έθεσαν οι φορείς της Πιερίας, και που εδώ και μήνες θέτουν οι επαγγελματίες, οι απλοί πολίτες, οι τουριστικοί φορείς του νομού για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας της εθνικής οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη σημερινή σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Ρέππα.



Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία δεσμευτική απάντηση, κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το μείζον αυτό θέμα που ως φαίνεται μεσούσης της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλη την Ελλάδα έρχεται να προστεθεί ως «ταφόπλακα» για την οικονομικό-κοινωνική ζωή της Πιερίας.

Κραυγή αγωνίας επαναλάβαμε στον αρμόδιο υπουργό, ασαφείς απαντήσεις λάβαμε.



Επανέλαβα και στη διάρκεια της σύσκεψης και ζήτησα από τον κ. Ρέππα να ασκήσει κάθε πίεση προς την κατασκευάστρια εταιρία ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία πριν το Πάσχα. Σε αντίθετη περίπτωση και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού η Πιερία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε ποτέ.



Η πολιτεία οφείλει άμεσα, τώρα, να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από το κλείσιμο της εθνικής οδού, αν δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών που αισθάνονται μήνες τώρα την οικονομική ασφυξία.



Η πολύωρη σύσκεψη δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για κανένα από τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Υπουργό, όπως το θέμα των διοδίων και των παράλληλων έργων».

 
Θανάσης Παπαγεωργίου


Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από το κλείσιμο των Τεμπών που ανοίγουν από το Πάσχα – Σε προτεραιότητα χρηματοδότησης τα βασικά οδικά έργα της Πιερίας





Μετά τη συνάντηση των Βουλευτών και των εκπροσώπων των φορέων της Πιερίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:



“Η συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εμφανής η διάθεση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών, τα διόδια και την έλλειψη έργων υποδομής.

Ουσιαστικά η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τέσσερα θέματα: Το άνοιγμα των Τεμπών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το κλείσιμό τους, την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού και την επαναδιάταξη των διοδίων και την χρηματοδότηση των βασικών οδικών έργων υποδομής που δεν ευτήχησε να αποκτήσει η Πιερία τα προηγούμενα χρόνια.

Για την εξέλιξη στο πρόβλημα των κατολισθήσεων στα Τέμπη υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Ρέππα πως ο δρόμος θα ανοίξει και θα δοθεί στην κυκλοφορία - έστω και σταδιακά – από το Πάσχα.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών, που είναι πράγματι οδυνηρές για τις επιχειρήσεις της Πιερίας και ιδιαίτερα της Νότιας Πιερίας, προτάθηκαν διάφορα μέτρα υποστήριξης, τα οποία όμως είναι αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων και θα μεταφερθούν εκεί. Ήδη, εκ μέρους μου έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στα Υπουργεία Οικονομίας Αναγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, καθώς και στο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού στην εταιρία “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.” ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως η επαναδιαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ δέχτηκε θετικά την εισήγηση για επαναδιάταξη των διοδίων και την κατάργηση των διοδίων των Μαλγάρων καθώς και την ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων με την εθνική οδό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Πιερίας στις τοπικές, εντός του νομού, κινήσεις τους.

Τέλος, κι αυτό είναι το σημαντικό, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία. Δηλαδή, την 13η Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, την Περιφερειακή οδό της πόλης Κατερίνης, την Παραλιακή οδό, και τους κόμβους Πύδνας και Κίτρους. Ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθούν πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των βασικών έργων υποδομής για την Πιερία.

Νομίζω πως από την συνάντηση αυτή η Πιερία έχει να αναμένει θετικά αποτελέσματα και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μεγάλα προβλήματα της Πιερίας αρχίζουν να υλοποιούνται”

 
 
 

Σκληρή γλώσσα …πριν τη συνάντηση με τον υπουργό

Σε επιστολή της, που απευθύνει προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών και φέρει ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου (μια μέρα πριν τη συνάντηση με τον κ. Ρέππα), η Επιτροπή χρησιμοποιεί σκληρή και δηκτική γλώσσα, πριν, καταλήγοντας, εκφράσει τη βεβαιότητά της για τις θετικές ενέργειες του υπουργού.
«Το δρόμο αυτό», τονίζει, «τον έκαναν οι γονείς μας και οι μέχρι τώρα χειρισμοί των κυβερνώντων, μας έκαναν να τον χρωστάμε στην Αιγαίον. Σταματήστε αυτό το κακό και αποδώστε κοινωνική δικαιοσύνη. Κηρύξτε έκπτωτη την εταιρία που ήρθε για να στραγγίξει τον κόσμο επενδύοντας χωρίς άδειες, νύχτα και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία μάλιστα η Εγνατία ΑΕ της τα επεσήμανε γραπτώς. Σας εκθέτει.
Γιατί σε μια τέτοια ‘έκτακτη ανάγκη’ δεν μπήκε το κράτος να ανοίξει τα Τέμπη και να δώσει στη συνέχεια το λογαριασμό στην εταιρία; Η εταιρία χρονοτριβούσε εις βάρος μας, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Μήπως η σύμβαση περιορίζει την εθνική μας κυριαρχία στον τόπο μας; Έχετε ιστορική ευθύνη να διορθώσετε τα κακώς κείμενα τώρα που τα προβλήματα ανεδείχθησαν. Ο λαός γι’ αυτό σας έκανε ισχυρή κυβέρνηση, για να τολμάτε και να διορθώνετε. Αν δεν τα διορθώσετε εσείς τώρα που τα έχετε μπροστά σας ποιος θα τα διορθώσει; Θα μας αφήσετε βορά σ’ αυτούς τους κερδοσκόπους;».
«Καταλάβατε τις θέσεις που έχετε», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, «γιατί ο λαός πείστηκε ότι έχετε κοινωνική ευαισθησία. Τώρα, που ο λαός της Πιερίας δοκιμάζεται, περιμένει και να το δει. Ήδη πήρε το πρώτο δείγμα από το κλείσιμο των διοδίων στο Αιγίνιο. Ακυρώστε οριστικά τα διόδια στο Αιγίνιο και αφήστε την Πιερία να αναπτυχθεί ισότιμα με τους άλλους. Είμαστε βέβαιοι για τις θετικές σας ενέργειες».
Μια μέρα μετά τη σύνταξη του παραπάνω κειμένου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα άκουσαν δια στόματος υπουργού τα «κακά μαντάτα», χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες, να αναπτύξουν και προφορικά τα παραπάνω δηκτικά επιχειρήματα. Προφανώς πείστηκαν
ότι η κυβέρνηση είναι ανίσχυρη απέναντι στη σύμβαση παραχώρησης και εξ αυτού θα πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο.

PIERIA-GR ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ "ΚΟΝΟΜΑΝΕ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ;;; ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΩΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΟΥΣ!!!

«Πράσινο τείχος» η «πράσινη διαδρομή»

E-mail Εκτύπωση PDF
BASIKO_1
Το σχέδιο για την ανάπλαση του Λεύκου ποταμού (Πέλεκα), παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κατερίνης, ένα χρόνο ακριβώς μετά τις παρεμβάσεις που ξεκίνησε ο δήμος στην περιοχή και οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση περιβαλλοντικών οργανώσεων. Το σχέδιο καταρτίστηκε, από ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή Π. Σταθακόπουλο.

PIERIA-GR Άντε επιτέλους να ζήσουμε και ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΛΕΚΑ... Εμείς που γνωρίσαμε εκείνον τον ΠΕΛΕΚΑ! Τότε όμως ήταν γύρω μας μόνο η μυρουδιά του ΠΕΛΕΚΑ, γύρω μας όμως ΕΙΧΕ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ!!! Ά ρε εποχές...

10 σύζυγοι.

Ένας δικηγόρος παντρεύεται κάποια η οποία προηγουμένως είχε πάρει δέκα διαζύγια. 
Την πρώτη νύχτα του γάμου λέει στο νέο της σύζυγο:
"Σε παρακαλώ, να είσαι ευγενικός, γιατί ακόμη είμαι παρθένα".
"Τι πράγμα;" ρωτάει προβληματισμένος ο γαμπρός.
"Πώς είναι δυνατόν αφού παντρεύτηκες δέκα φορές;"
"Να σου πω.

Ο πρώτος σύζυγος ήταν αντιπρόσωπος πωλήσεων. Συνέχεια μου έλεγε πόσο μεγάλο θα ήταν.
-Ο δεύτερος ασχολούνταν με λογισμικό.
Ποτέ δεν ήταν βέβαιος πώς λειτουργούσε αλλά είπε ότι θα το έψαχνε και θα επέστρεφε.
- Ο τρίτος ήταν από τον τομέα των υπηρεσιών. Είπε ότι όλα ήταν ελεγμένα εκ των προτέρων αλλά όμως δεν κατάφερνε να σηκώσει το σύστημα.
-Ο τέταρτος ήταν στις τηλεπωλήσεις. Αν και γνώριζε ότι είχε την εντολή, δεν ήξερε πότε θα μπορούσε να κάνει την παράδοση.
-Ο πέμπτος ήταν μηχανικός. Γνώριζε τη βασική διαδικασία αλλά χρειαζόταν τρία χρόνια για την έρευνα, την εφαρμογή και τη σχεδίαση μιας νέας εξειδικευμένης μεθόδου.
-Ο έκτος σύζυγος ήταν από τον τομέα της διοίκησης. Γνώριζε πώς, αλλά δεν ήταν σίγουρος αν ήταν δική του δουλειά ή όχι.
-Ο έβδομος σύζυγος ασχολούνταν με την προώθηση προϊόντων. Αν και διέθετε ένα ωραίο προϊόν, ποτέ δεν ήταν σίγουρος πώς πρέπει να το τοποθετήσει. Ό ένατος σύζυγος ήταν γυναικολόγος. Μόνο το κοίταζε.
-Ο δέκατος ήταν συλλέκτης γραμματοσήμων.
Το μόνο που έκανε ήταν... Θεέ μου, μου έλειψε. Αλλά τώρα που παντρεύτηκα εσένα είμαι αναστατωμένη. "Καλά, αλλά γιατί;" ρωτά ο σύζυγος.
"Γιατί είσαι δικηγόρος. Αυτή τη φορά σίγουρα ... θα με κανονίσουν".

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΓΕΛΙΟΥ - ΧΑΡΕΙΤΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ...

χο χο χο

Παπάς στην Κρήτη

 
Ειναι ένας παπάς ο οποίος μόλις διορίζεται σε μια εκκλησία στην Κρήτη.
Έχει όμως ενα πρόβλημα. . . δεν συμπαθεί τους Κρητικούς.

Την πρώτη Κυριακή κατά το κύρηγμα του λέει στους πιστούς...
-Θα σας μιλήσω σήμερα για την Μαρία τη Μαγδαλινή , η οποία ήταν μια πόρνη απο τα Χανιά....

Αμμέσως οι πιστοί αντέδρασαν:
-Από τα Χανιά πάτερ ... τι είναι αυτά που λες...κτλ

Ο παπάς όμως επέμενε.

Την επόμενη κυριακή πάλι τα ίδια ο παπάς:
-Σήμερα θα σας μιλήσω για την παραβολή του "Ασώτου Υιού" , ο οποίος ήταν ο γιός ενός βοσκού απο το Ηράκλειο...

Αγανακτούν οι πιστοί και κάνουν παράπονα στον Μητροπολίτη. Φωνάζει αυτός τον
παπά και του λέει:
-Ξέρω οτι δεν συμπαθείς τους Κρητικούς , ούτε και εγώ τους γουστάρω, προσπάθησε όμως να είσαι πιο διακριτικός και να μην τους τη λες χύμα....

Οπότε την επόμενη Κυριακή λέει ο παπάς στους πιστούς:
-Σήμερα θα μίλήσουμε για το Μυστικό Δείπνο...
Και συνεχίζει...
-Μαζεύει ο Χριστός τους μαθητές του και τους λέει "απόψε κάποιος από εσάς θα με προδώσει". Και αμέσως του απαντά ο Ιούδας: "Ίντα λες μωρέ σύντεκνε"..........!!!!!!!!!!!!!!!!!
inout.gr

χα χα χα

Το.....Πήδημα...!!!!!!!!

 
Κάποιος ήθελε να πηδ... μια γκόμενα,που δούλευε στο ίδιο γραφείο με αυτόν και του άρεσε πάρα πολύ, αλλά αυτή είχε γκόμενο και δεν δεχόταν.

Μια μέρα, ο τύπος παίρνει την απόφαση και της προτείνει να της δώσει 100 Ευρώ, άν καθόταν να την πηδ...

Αυτή αρνήθηκε.
Τότε της λέει ότι αν τον άφηνε να την πηδ... θα ήταν πάρα πολύ σύντομος.

Θα πέταγε τα χρήματα στο πάτωμα,αυτή θα έσκυβε και μέχρι να τα πιάσει αυτός θα είχε τελειώσει.

Η γκόμενα το σκέφτηκε για λίγο και του είπε ότι θα ήθελε να ρωτήσει τον γκόμενο της.

Έτσι τηλεφώνησε στον γκόμενο της και του εξήγησε την περίπτωση.

Εκείνος της λέει: ΟΚ ζήτησε 200 Ευρώ και πιάσε πολύ γρήγορα τα λεφτά από το πάτωμα, ώστε ο τύπος να μην προλάβει να κατεβάσει ούτε τα παντελόνια του.

Η γκόμενα λοιπόν λέει στον τύπο ότι δέχεται την πρόταση για 200 Ευρώ και ο τύπος συμφωνεί.

Μετά από μισή ώρα ο γκόμενος της κοπέλας περιμένει ακόμη τηλέφωνο της για να δει τι έγινε.

Τελικά μετά από 45 λεπτά της τηλεφωνεί και ρωτάει τι έγινε...

Και αυτή λαχανιασμένη του απαντάει: "Τον πούσ..., πέταξε στο πάτωμα κέρματα".!!!!!!!
inout.gr
InOut.gr

ΚΟΥΙΖ

ΤΙΝΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;

ΚΟΥΙΖ

ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ;;; ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;;; Ποιός απ τους δύο λέγεται Αποστόλης Λέινας και ποιός Βαγγέλης Μπαντές;;; Εδώ σε θέλω ...κάβουρα!!! Για να βοηθήσω θα γράψω πως και οι δύο είναι ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

και στο internet στο www.live24.gr ο Διαναντίδης, παρέα μας. του ΣΚΑΪ Κατερίνης στου 92.6

Ο Γιάννης Διαμαντίδης κάθε μέρα στην εκπομπή του από την Κατερίνη στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 92.6 από τις εννιά το πρωί ως τη μία το μεσημέρι... με κρατάει συντροφιά στον πρωινό μου καφέ!

Στην ώρα του πίνοντας το καφεδάκι μου στην χώρα των δήθεν και των τάχα, ενημερώνομαι για τα πάντα στην Πιερία μου...
Βέβαια με τα ...έτσι του και τις ...φωνές του πολλάκις με τσιτάρει, αλλά ...χαλάλι του!!!