PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Τελειώσανε τα ψέματα

E-mail Εκτύπωση PDF
NOS_1
Η κατασκευάστρια εταιρεία παραδίδει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσει χρονικά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του παλιού Νοσοκομείου στο νέο

Τέλος Φλεβάρη το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο παραδίδεται στο σύνολό του από την κατασκευάστρια εταιρεία στη ΔΕΠΑΝΟΜ. Τέλος Μαρτίου το παραλαμβάνει από τη ΔΕΠΑΝΟΜ η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης. Το πότε ακριβώς, όμως, θα μεταστεγασθούν εκεί οι υπηρεσίες του υπάρχοντος, ώστε να παραδοθεί προς πλήρη χρήση στο Πιερικό λαό, παραμένει άγνωστο και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

PIERIA-GR ΠΟΤΕ;;; ΠΟΤΕ ΙΣΩΣ;;; Ή ...ΚΑΠΟΤΕ ΙΣΩΣ!!! Άιντε ρε Βέτα γλέντια... Τέτοια ξεφτίλα στον τόπο μας δεν είχαμε ξαναζήσει! Ήρθε τώρα το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα και όπως είχε πει ο Γραμματεάς του στην Πιερία, Γιάννης Μαλτζάρης, θα κρεμάσουν ταμπέλα που θα γράφει "ΣΥΓΝΩΜΗ"αν και δεν το βλέπω... Κατ αρχάς για να γράψετε συγνώμη θα πρέπει να το λειτουργήσετε πρώτα... ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!

Μαχαιριά στα στήθια του βουνού

Μπορεί η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη να μην αφορά άμεσα τον Όλυμπο και το σημερινό του χάλι. Επιμένω όμως, πως η δήλωση αυτή πρέπει να φιλοξενηθεί, μαζί με τις παρακάτω αεροφωτογραφίες στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου μας, μαζί με τα υπόλοιπα άρθρα που αφορούν την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.
Είναι ντροπή! Μεγάλη ντροπή και κατάντια, να επικαλείται κανείς την ανάπτυξη, την βελτίωση των αριθμητικών μεγεθών, την ευημερία των πολιτών και να γαμαρίζει την ιστορία, τον πολιτισμό και το μέλλον μιας χώρας.
Image 
Ο δρόμος Λεπτοκαρυά - Καρυά στον Μακεδονικό Όλυμπο
Ας μας πουν αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους και ενέκριναν, αυτοί που κατασκεύασαν και αυτοί που παρέλαβαν αυτό το έργο, αυτόν το δρόμο της ντροπής, αν αισθάνονται  σήμερα περήφανοι βλέποντας τις παρακάτω εικόνες, αυτή την μαχαιριά στα στήθια του βουνού. Το μέγεθος της αθλιότητας είναι ορατό ακόμη και από το σύμπαν. Το θέμα είναι, πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε εμείς οι απλοί πολίτες να επιλέξουμε τους δέκα ικανούς ανθρώπους για να ανοίξουν το δρόμο αυτής της χώρας.
Οι φωτογραφίες είναι από το Google Earth.
Image 
Τα υλικά που περίσσεψαν από τις εκσκαφές για τη διάνοιξη του δρόμου, πετάχτηκαν ανελέητα στις χαράδρες με αποτέλεσμα την οριστική καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Image
Το φάρδος του δρόμου είναι περίπου 8-10 μ. Υπολογίστε την έκταση που έχει καταστραφεί από την απόρριψη των υλικών εκσκαφής.
Image
Ποια αρμόδια αρχή έλεγξε τον εργολάβο για αυτές τις απαράδεκτες κατασκευαστικές ασχήμιες; Ποιος υπάλληλος έβαλε την υπογραφή του και παρέλαβε αυτό το έργο;
Image
Βέβαια, οι διανοίξεις δρόμων ανοίγουν πάντα την όρεξη για κατασκευές και συμβάλλουν στην …ανάπτυξη της περιοχής.
Image 
Να λοιπόν γιατί η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη αφορά και το χάλι του Ολύμπου:
Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την ....κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.
Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.
Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..
Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...
Image 
Είναι ντροπή, γιατί κανένας  κρατικός λειτουργός, καμία υπηρεσία δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για όλα αυτά τα «λουλούδια» που ξεφύτρωσαν και συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν καθημερινά στις πλαγιές του μυθικού βουνού. Απεναντίας, όλοι μαζί, Πιεριείς και Θεσσαλοί, πιέζουν ασφυκτικά για την αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή και τη βελτίωση των αριθμών!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Τοποθεσία:Ο.Α.Κ.Α ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ώρα:3:00 μ.μ. 
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Ας είμαστε εκεί όλοι…


Ας είμαστε εκεί όλοι…
Ο ΣΦΙΠ ως μέλος της Πιερικής Οικογένειας, χαιρετίζει την εκδήλωση βράβευσης των Πόλυ Φουλίδη και Λάκη Παπαϊωάννου, που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, και που θα γίνει στο ημίχρονο του αυριανού αγώνα με τον Ιωνικό. Ας είμαστε εκεί όλοι, για να τιμήσουμε με την παρουσία μας για άλλη μια φορά τους δύο ανθρώπους μας. Είναι χρέος μας να τιμάμε τους πρωτεργάτες του ενδόξου παρελθόντος μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην «οικογένειά» μας. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι είμαστε «άξια τέκνα», μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι η Ιστορία μας χρωστάει μια επανάληψη…
PIERIA-GR Όλοι εκεί... Τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να λείπουν απ την ζωή κανενός από μας που είμαστε ΠΙΕΡΙΚΟΙ!!! ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ; Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις τιμής στην ιστορία του Πιερικού μου και να μην το ξέρουν σίγουρα θα το μάθουν!!!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Το πρόγραμμα






Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

16:45 Ηρακλής - Λεβαδειακός (novasports1)

16:45 Καβάλα - Ξάνθη (ΣΚΑΪ)

19:00 Εργοτέλης - Ολυμπιακός (novasports1)



Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

14:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος (novasports1)

14:30 Λάρισα - Πανθρακικός (novasports2)

14:30 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη)

16:45 ΑΕΚ - Αρης (novasports1)

19:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (novasports1)

....................................................................................................................................
Β ΕΘΝΙΚΗ
 
22η Αγωνιστική


20/02/2010                  Παναιτωλικός             Αναγέννηση Καρδίτσας -

21/02/2010                    Ηλιούπολη                      Θρασύβουλος -

21/02/2010                     ΟΦΗ                                Ρόδος -

21/02/2010                       Κέρκυρα                     Αιγάλεω -

21/02/2010                 Ολυμπιακός Βόλου             Δόξα Δράμας -

21/02/2010                          Αγροτικός Αστέρας             Καλαμάτα -

21/02/2010                            Πιερικός                       Ιωνικός -

22/02/2010                        Διαγόρας                  Πανσερραϊκός -

22/02/2010                          Εθνικός Αστέρας                Εθνικός

ΚΟΥΝΟΥΠΟΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ

Τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2010, που εφαρμόζεται με επιτυχία από την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. στην παραλιακή ζώνη του νομού, αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας στην τελευταία του συνεδρίαση, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010.

Αιδώς Αργείοι

«Αιδώς Αργείοι. Ντροπή, Φαρισαίοι υποκριτές της ΝΔ για την κατάντια στην οποία οδηγήσατε τη χώρα. Και έρχεστε στη Βουλή με θράσος να γίνετε τιμητές της αξιοπιστίας της χώρας», ανέφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. Χρήστος Παπουτσής.


Το ίδιο, ισχύει και για εκείνους που άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά και τώρα σχεδιάζουν την κατάργηση ακόμη και του 14ου μισθού…
http://www.eptanews.gr/

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ.....

ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ...


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ...ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ...!

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ...

ΤΙ ...ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ...?

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΡΕΠΠΑ

Με φορείς της Πιερίας, θα συναντηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας






Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης. Βασικό αντικείμενο συζήτησης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., θα είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πιερία από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, καθώς και οι συνέπειες που θα προκύψουν από ενδεχόμενη λειτουργία επιπλέον σταθμών διοδίων στα όρια του νομού μας.

Στη συνάντηση, έχουν κληθεί οι βουλευτές Πιερίας, ο Νομάρχης, οι δήμαρχοι Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας και της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων.

Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε θέμα επιπλέον διοδίων στην Πιερία, που αρμόδιος Υπουργός, δέχεται να συναντηθεί με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα.

ΝΕΟ-ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Τέλος Φλεβάρη το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο παραδίδεται στο σύνολό του από την κατασκευάστρια εταιρεία στη ΔΕΠΑΝΟΜ. Τέλος Μαρτίου το παραλαμβάνει από τη ΔΕΠΑΝΟΜ η διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης. Το πότε ακριβώς, όμως, θα μεταστεγασθούν εκεί οι υπηρεσίες του υπάρχοντος, ώστε να παραδοθεί προς πλήρη χρήση στο Πιερικό λαό, παραμένει άγνωστο και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Καρατζαφέρης: "Τελικά θα πάρω 5 από τη Ν.Δ."



Τα πέντε λευκά ψηφοδέλτια και τα δύο άκυρα κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα, έδωσαν την αφορμή στον Καρατζαφέρη για να ξεκινήσει ένα περίεργο παιχνίδι διαρροών. «Νόμιζα ότι θα ερχόταν τρεις μόνον βουλευτές που έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής μαζί μου. Τελικά, είναι πέντε» έλεγε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος πιστεύει ότι οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Τασούλα είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από την Ν.Δ. Ο Καρατζαφέρης χαρακτήριζε «μεγάλη μαγκιά» την ένταση Κιλτίδη, επισημαίνοντας ότι είναι ολέθριο λάθος να «χρεώνουν ένα αυθεντικό δεξιό στην νεοφιλελεύθερη Ντόρα». Από την πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να καταλάβει κανείς πως θα εκμεταλλευτεί τα λευκά και τα άκυρα που έπεσαν σήμερα στην κάλπη.
http://www.parapolitika.gr/

Γιορτάζει η Ντόρα.

ΦΩΤΟ, 1992, ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Γιορτάζει  η Ντόρα. Από το πρωί θα δέχεται κόσμο στο γραφείο της, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν μείνει στην Αθήνα ενόψει της προσυνεδριακής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που ενώ θα βρίσκονται στην Αθήνα θα προτιμήσουν να ευχηθούν δια τηλεφώνου στην Ψηλή. Πέραν της παρουσίας των βουλευτών θα έχει αξία να μάθουμε αν θα την πάρει τηλέφωνο ο Καραμανλής μετά το "άντε και γ..." που αποκάλυψε ο Πρετεντέρης. Την Κυριακή, η Ντόρα θα πάει ν' ακούσει τον Σαμαρά και τον Αβραμόπουλο, διαψεύδοντας όσους εκτιμούσαν ότι απέφευγε να κατέβει στο Φάληρο.

Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στην Αθήνα

Συγκέντρωση υπέρ του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των μεταναστών προγραμματίζουν για τις 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια 55 μεταναστευτικές αντιρατσιστικές οργανώσεις και συνδικάτα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 Στις 17.00 θα ξεκινήσει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με συγκροτήματα μεταναστών δεύτερης γενιάς. Παράλληλα, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας οργανώνει το ΚΚΕ.

Οι βασικές πορείες στη 1 το μεσημέρι είναι: Στην πλατεία Ομόνοιας, Στο ΜΕΤΡΟ του Αγίου Αντωνίου, στο Περιστέρι, Στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια, στη Νέα Ιωνία,

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνη, Στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, στα Ιλίσια, Στο ΜΕΤΡΟ της Δάφνης. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ....!!!

Με τη φράση «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα στην εξεταστική επιτροπή», ο Γιάννης Παπαθανασίου για όσο διάστημα διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν διασύρθηκε επί των ημερών του». Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για το σκηνικό που έχει στηθεί σε βάρος της χώρας. Για την εξεταστική επιτροπή λέει ότι «γίνεται με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα νέα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση και αποτελεί μεγάλο λάθος». Υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «φούσκωσε το έλλειμμα τόσο που δεν το δέχεται ούτε η ΕΕ». Πάντως, παραδέχεται πως το σύστημα συλλογής στοιχείων έχει πρόβλημα από δομικές αδυναμίες που γεννούν κρυφά χρέη. Τέλος, κάνει την πρόβλεψη πως τον Μάρτιο θα έχουμε πρόσθετα μέτρα και προσθέτει: «Δεν ξέρω ποια θα είναι αυτά. Και την ευθύνη γι' αυτή την εξέλιξη θα την έχει η ίδια η κυβέρνηση».

Νόμος κατά των προσθετικών στήθους

Η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε  σχέδιο νόμου που απαγορεύει να υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις στήθους τα κορίτσια που δεν έχουν ενηλικιωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της συνεδρίασής του σήμερα Παρασκευή.




Πρόσφατες στατιστικές έρευνες, τις οποίες επικαλείται η ιταλική κυβέρνηση στην ανακοίνωση της, απέδειξαν ότι ελάχιστες από τις επεμβάσεις αυτού του είδους συνδέονται με ιατρικά προβλήματα, ενώ οι περισσότερες γίνονται καθαρά για αισθητικούς λόγους.
Πάντως, πριν από δύο μήνες, οι εφημερίδες έγραφαν σχετικά ότι το σχέδιο νόμου προέβλεπε τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε τέτοιες επεμβάσεις ανήλικες μόνο όταν συντρέχουν λόγοι διόρθωσης σημαντικών δυσμορφιών.
Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει εξάλλου στόχο "την περαιτέρω πληροφόρηση για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, τις μορφές των επεμβάσεων και τα υλικά που χρησιμοποιούνται" και προβλέπει "καταγραφή σε εθνικό επίπεδο των προσθετικών στήθους", κι όλα αυτά για να υπάρξει "ένα επιπλέον μέσο για την προστασία της υγείας των γυναικών", προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.
"Πρόκειται για νόμο που είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας των γυναικών. Εξακολουθούμε να μην συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια πραγματική εγχείρηση, η οποία έχει τους κινδύνους της και τις αντενδείξεις της, κι ότι δεν πρόκειται για ένα μασάζ ή αλλαγή χρώματος στα μαλλιά", είχε δηλώσει πριν από δύο μήνες η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Φραντσέσκα Μαρτίνι.
Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, 25.000 γυναίκες υποβάλλονται ετησίως στην Ιταλία σε επεμβάσεις στήθους. Οι τιμές των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων κυμαίνονται μεταξύ 4.500 και 12.000 ευρώ, ενώ οι τιμές των προσθετικών στήθους μεταξύ 800 και 1.600 ευρώ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

http://www.news247.gr/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ www.news247.gr