PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Η ΦΩΝΗ...

Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ...

ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ...

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ...

ΤΙ, ΟΕΟ..?

TO ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ,...

Επίκαιρη ερώτηση για την κατάργηση του 14ου μισθού

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει αν σχεδιάζει η κυβέρνηση κατάργηση του 14ου μισθού, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.







Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι μισθωτοί και συνταξιούχοι στοχοποιούνται από την κυβέρνηση ως οι απόλυτοι ένοχοι και υπεύθυνοι για τη κρίση», σημειώνει ότι «ο 14ος μισθός δεν είναι ελληνική πολυτέλεια» και προσθέτει ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ο ελληνικός μισθός βρίσκεται μόλις στο 70% του μέσου μισθού της Ευρωζώνης.



«Οι μισθωτοί «πλήρωσαν» την οικονομική μεγέθυνση αν πληρώσουν και την κρίση, η οικονομία θα βυθιστεί σε μια μακροχρόνια ύφεση με δραματικές συνέπειες», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

ΡΕΛΑΞ....

...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΑΣ.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στη σκιά της απόφασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία και στον απόηχο των ασφυκτικών πιέσεων των ευρωπαίων εταίρων για λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων, πραγματοποιείται το απόγευμα συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από αίτημα του τελευταίου. Θα ακολουθήσει συνάντηση Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

ΕΤΕΡΟΝ ...ΕΚΑΤΕΡΟΝ!!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΙΧ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


    Άνοδος της στάθμης των υδάτων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες και στην Καστοριά.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα προβλήματα μέχρι στιγμής περιορίζονται σε κάποια σημεία του κεντρικού συγκοινωνιακού δικτύου της πόλης δίπλα στη λίμνη, όπου η στάθμη υδάτων έχει ανέβει.-

ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ....ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων από οδηγούς που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους φοβούμενοι ότι η απεργία των τελωνειακών, που άρχισε σήμερα, θα προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ

...ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ "ΔΡΑΣΗ" ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ...
ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ....

Ο 14ος ΜΙΣΘΟΣ

«Προχωράμε γρήγορα με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνουο οποίος  απάντησε σε ερώτηση για τον 14ο Μισθό...
14ος  μισθός
Ερωτηθείς για τις πιέσεις των κοινοτικών για περικοπη του 14ου μισθού, ο  Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση, λέγοντας ότι  «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων».

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους περισσότερους από τους κινδύνους τους οποίους επισημαίνει το Συμβούλιο Ecofin και πρόσθεσε: «Το βασικό είναι να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του προγράμματος».

Ωστόσο, ανέφερε ότι το γεγονός ότι η ύφεση το 2009 αποδείχτηκε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, αυτό μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που προβλέπεται για το 2010. Συμπλήρωσε, όμως, ότι τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει τους κινδύνους που περιβάλλουν το πρόγραμμα σταθερότητας και να το υλοποιήσει στο ακέραιο. Παράλληλα, θα πρέπει να συζητήσει τα θέματα αυτά με την Επιτροπή και να αποτιμήσει την πορεία της οικονομίας, σε έκθεση που θα υποβάλει στις 14 Μαρτίου στην Επιτροπή.

«Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι κεραίας στη τήρηση της διαδικασίας», ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται με ειδική πλειοψηφία από το Συμβούλιο των Υπουργών, ερήμην της άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας. ¨

Τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ιθύνοντες αναγνώρισαν ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο στο πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά και προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν σε άλλες χώρες του ευρώ. Σημείωσε, ακόμη, ότι έστω δειλά, έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν παρόμοια θεσμικά ζητήματα, από πλευράς χρηματοπιστωτικών εργαλείων.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σουηδού υπουργού οικονομικών Άντερς Μποργκ, ο οποίος είπε ότι τα ελληνικά μέτρα είναι ανεπαρκή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλιπούς πληροφόρησης και δήλωσε ότι για να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα η Ελλάδα θα ασκήσει τις επόμενες ημέρες «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε ότι η αρνητική ερμηνεία των μέτρων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση οφείλονται και στην έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει μάχη απέναντι στο χρόνο, προκειμένου να πείσει ότι αυτά που λέει δεν είναι απλώς ασκήσεις επί χάρτου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε μια σειρά από νομοσχέδια που θα περάσει η κυβέρνηση, τα οποία αφορούν τη φορολογία, την εισοδηματική πολιτική, την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ, κ.α.

Σε ό,τι αφορά την επιμονή της ΕΚΤ να γίνουν περισσότερες προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι η ΕΚΤ είναι θεματοφύλακας μιας πιο αυστηρής ανάγνωσης των πραγμάτων και τόνισε ότι η θέση που τηρεί ο διοικητής της, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προέρχεται από τρεις διαφορετικούς παράγοντες: Από το θεσμικό ρόλο της ΕΚΤ, από το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας και από τους ευρύτερους φόβους που εκφράζει η ΕΚΤ για τη σταθερότητα του συστήματος. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η Ελλάδα μπαίνει μπροστά ως παράδειγμα, ούτως ώστε όλες οι χώρες του ευρώ να γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Εξάλλου, ο υπουργός επανέλαβε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε στην απόλυτη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα μεγάλα υπουργεία για να μειωθεί η σπατάλη του δημοσίου.

Σημείωσε, ειδικότερα, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εξοικονομήσει χρήματα που δαπανά ο δημόσιος τομέας σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, σε ενοίκια, και σε συμβάσεις εργασίας τις οποίες μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί και επίσης τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση την παρέδωσε με απορρόφηση 3%.

Όσον αφορά στις αμυντικές δαπάνες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι καταγράφονται στον προϋπολογισμό κάθε έτους με βάση τις δαπάνες για παραλαβή συστημάτων. Άρα οι δαπάνες για φέτος εξαρτώνται από συμβάσεις που έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια. Σημείωσε, ωστόσο ότι υπάρχει μια πτωτική τάση.

"Είμαστε όλοι Ελληνες"

 γράφει γνωστή ιταλίδα ακαδημαϊκός



Άρθρο με τίτλο "Είμαστε όλοι Ελληνες", της Ιταλίδας καθηγήτριας αρχαίου ρωμαϊκού και ελληνικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου Εύας Κανταρέλα, δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα". Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει στη γνωστή ρήση του Βρετανού ποιητή και φιλέλληνα Πέρσι Σέλεϊ, κατά την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η Ιταλίδα καθηγήτρια, με μια σύντομη αναδρομή στον 19ο αιώνα, αλλά και στην κλασική περίοδο, θέλει να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους το χρέος τους, όπως τονίζει, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι σήμερα, πρέπει να επιδειχθεί ουσιαστική αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

"Το 1821, γινόταν αναφορά στο ελληνικό θαύμα, στη χώρα, στην οποία, κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., είχαν ανθίσει η φιλοσοφία, η ιστοριογραφία, οι τέχνες, η δημοκρατία, δηλαδή, ο πολιτισμός", γράφει η Εύα Κανταρέλα.

Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μιλάνου εξηγεί ότι "σήμερα γνωρίζουμε ότι οι Ελληνες διατηρούσαν επαφές και με άλλους λαούς της Μεσογείου και ότι ουκ ολίγες πλευρές του πολιτισμού τους, προέρχονται από ανατολικές επιρροές. Αυτό, όμως, δεν μειώνει με κανένα τρόπο το χρέος μας προς αυτό τον λαό". Η Εύα Κανταρέλα παραθέτει το παράδειγμα της ιστοριογραφίας, την οποία οι έλληνες εφηύραν ως "λογοτεχνικό είδος".

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή πραγματικότητα, η διακεκριμένη Ιταλίδα πανεπιστημιακός τονίζει ότι "ξαφνιάζει και μας αφήνει άναυδους το ότι σήμερα η Ευρώπη, ή τουλάχιστον ένα μέρος της ηπείρου μας, μοιάζει να είναι τόσο αδιάφορη ως προς τη μοίρα της χώρας που λειτούργησε ως κοιτίδα του πολιτισμού, όχι μόνον του ευρωπαϊκού, αλλά ολόκληρης της Δύσης. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι είναι χρέος μας, να επαναλάβουμε, μαζί με τον Σέλεϊ, ότι είμαστε όλοι Ελληνες".
www.nooz.gr