PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΑΣΔΡΑΑΑΑ 
ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΕ ΧΑΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ 

Στεγνή η αγορά, στενάζουν οι έμποροι της Πιερίας...

«Αν η κυβέρνηση δεν θερμάνει τώρα την αγορά, θα στενάξουμε ομαδικά», λέει στην «Η» καταστηματάρχης του κέντρου
Με μεγάλες εκπτώσεις επιχειρούν έμποροι της Κατερίνης να προσελκύσουν το κοινό της πόλης και της περιφέρειας για να προβεί σε αγορές αυτή την περίοδο. Οι εκπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι κυρίως της τάξης του 50% ενώ σε ορισμένα καταστήματα οι εκπτώσεις φθάνουν μέχρι και 60%.
Την ίδια στιγμή, σε κάποια άλλα εμπορικά έχουν αναρτηθεί επιγραφές που καλούν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με διευκολύνσεις, όπως λ.χ. με πολλές και άτοκες δόσεις.

PIERIA GR Ας προσέξει όμως η κυβέρνηση του Γιωργάκη που έγινε Γιώργος μην απ την πολύ θερμότητα μας ...κάψει!!!

ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ - ΚΩΤΙΚΑΣ 4 γενιές επιχειρείν

Διαχρονική και πετυχημένη είναι η συνεργασία της οικογένειας Κωτίκα που δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοκίνησης στο νομό Πιερίας με τον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη της Honda & Mitsubishi.
 
PIERIA GR Πράγματι συμφωνούμε με τον τίτλο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ για 4 γενιές επιχειρίν, που αφορά την οικογένεια ΚΩΤΙΚΑ... από τέτοιες βέβαια οικογένειες τις Πιερίας μας θέλουμε ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

μετά τα Κινέζικα να και τα Ισπανικά για τον Νομάρχη μας!!!

Στην πρώτη εναρκτήρια συνάντηση της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2010 συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Ο Νομάρχης είναι το μοναδικό τακτικό μέλος από την Ελλάδα που συμμετέχει στην ARLEM, η οποία αποτελεί το θεσμικό όργανο που συστήθηκε με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μεσογείου. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κ. Παπαστεργίου αποτελεί μεγάλη τιμή για την Πιερία, καθώς η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών είναι το μοναδικό και μόνιμο πολιτικό όργανο που λειτουργεί ως συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βακελώνης, που προβλέπει την ένωση των Μεσογειακών χωρών.

PIERIA GR Τιμή για την Πιερία μας αυτή η δυναμική παρουσία του Παπαστεργίου στην κίνηση αυτή που προβλέπει την ένωση των Μεσογειακών χωρών - ΚΥΡ ΝΟΜΑΡΧΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ...ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ...ΙΣΠΑΝΙΚΟ;;;; (διάλογο)
PIERIA GR Σαφώς και είμαστε υπέρ της πιό δυντατής και ενωτικής προοπτικής για την Πιερία εν όψει του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ... ΑΡΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!!

Υπογράψτε για την


 ...ένταξη των δήμων Πιερίων , Πέτρας και Ελαφίνας στο νέο δήμο Κατερίνης που θα προκύψει από το σχέδιο Καλλικράτης.
http://www.gopetition.com/online/33524.html

Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ

Miloneros Dimitris
1. Οικονομία. Περάσαμε ακόμη έναν σκόπελο. Το ζητούμενο τώρα είναι η υλοποίηση όσων δεσμευτήκαμε
Επαναλαμβάνουμε: Μπορούμε και περνάμε σκοπέλους, γιατί η κυβέρνησή μας έχει σχέδιο και μπορούμε να κοιτάμε τους εταίρους μας στα μάτια. Αν δεν είχε γίνει η κυβερνητική αλλαγή τον Οκτώβριο, το καράβι θα είχε ήδη βουλιάξει.
Είναι στο χέρι μας τώρα να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να δώσουμε απάντηση σε όσους λοιδορούν τη χώρα μας. Να αποδείξουμε σε όλους ότι οι Έλληνες μπορούμε. Μπορούμε να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση, με δίκαιο και μόνιμο τρόπο, αξιοποιώντας το μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό και τον φυσικό πλούτο αυτής της χώρας.
2. Οικονομία. Από εκεί που μας κατηγορούσαν ότι δεν έχουμε σχέδιο, τώρα μας ρωτάνε αν έχουμε και σχέδιο Βʼ!
Απαντάμε ξεκάθαρα: Είχαμε και έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας. Σχέδιο το οποίο αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας. Σχέδιο που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το εφαρμόσουμε.
3. Γ. Παπανδρέου για την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου: Είμαστε αποφασισμένοι να εδραιώσουμε την ευνομία στη χώρα
Να εμπεδώσουμε αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, προστατεύοντας παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

PIERIA GR Ναι ρε συ Γιωργάκη έχετε σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας... Στο σχέδιο σας ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ...ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;

Ανάλυση Οι ροές μετρητών αιτία για αισιοδοξία στην αγορά

Αναλυτές προειδοποιούν ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά αποτελέσματα δεν δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο των αμερικανικών μετοχών, που έχουν ενισχυθεί περίπου 70% από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.
Παρ' όλα αυτά υπάρχει ένας παράγοντας, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι το ράλι θα έχει συνέχεια. Το ρευστό, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι αμερικανικές επιχειρήσεις, είναι περισσότερο από ποτέ.
Βάσει της αναλογίας τιμών προς κέρδη οι μετοχές του δείκτη S&P 500 είναι ακριβές, καθώς οι αποτιμήσεις τους βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2002. Ωστόσο βάσει της αναλογίας τιμών προς ροή ρευστού οι μετοχές εμφανίζονται φθηνές, με τις αποτιμήσεις τους να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2007, πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg οι εταιρείες του S&P 500 παρήγαγαν ρευστό ύψους 1,29 τρισ. δολαρίων τα τέσσερα τρίμηνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι περικοπές θέσεων εργασίας και εν γένει οι δραστικές μειώσεις δαπανών είχαν ως αποτέλεσμα οι ροές μετρητών να ανέλθουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Ολοένα και περισσότεροι επενδυτές εστιάζουν σήμερα την προσοχή τους στο ρευστό, την ώρα που τα εταιρικά κέρδη παραμένουν υπό πίεση. Την περίοδο Οκτωβρίου 2008-Σεπτεμβρίου 2009 τα καθαρά κέρδη των εταιρειών του S&P 500 ήταν σύμφωνα με στοιχεία, που συγκέντρωσε το Bloomberg, μειωμένα κατά 67% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Αντιθέτως, το ίδιο διάστημα οι ροές μετρητών ενισχύθηκαν 29%.
Τα στοιχεία αυτά, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές στην αμερικανική αγορά μετοχών.
Πάνω από όλα αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο σε διάρκεια ράλι από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης δεν χρειάζεται να σταματήσει εδώ, αλλά μπορεί να συνεχιστεί χωρίς σημαντικά «διαλείμματα» έως τα τέλη της χρονιάς.
Οι υψηλές αναλογίες P/E δεν θα πρέπει πλέον να τρομάζουν τους επενδυτές, καθώς δεν αποδεικνύουν από μόνες τους ότι οι μετοχές είναι ακριβές, εξηγούν οι αναλυτές. Όπως μάλιστα επισημαίνεται σε έκθεση της HSBC οι αμερικανικές μετοχές φέτος μπορούν μόνο ευχάριστες εκπλήξεις να επιφυλάσσουν για τους επενδυτές, με τον S&P 500 ίσως να ξεπερνά σε κέρδη ακόμη και τον παγκόσμιο δείκτη MSCI Global Index.

www.naftemporiki.gr

Από 1-22/2 οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Αν. Λοβέρδος: «Κυνήγι» κατά της εισφοροδιαφυγής

Ελέγχους στην αγορά με σκοπό την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής ξεκινούν από την 1η Φεβρουαρίου μικτά συνεργεία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά σχετική ενημερωτική καμπάνια με σύνθημα «Το νόμιμο συμφέρει».

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί προτάσεως νόμου του ΚΚΕ για τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών- συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι «η εισφοροκλοπή φθάνει τα 4,7 δισ. και αφορά 239.000 επιχειρήσεις- οφειλέτες, με μεγαλύτερο οφειλέτη την κρατική Ολυμπιακή με 600εκατ. ευρώ».
Η πρόταση του ΚΚΕ, όπως αναλύθηκε από τον εισηγητή της Γιώργο Μαυρίκο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιστροφή όλων των απωλειών των ταμείων από το 1950, κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει επενδύσεις σε μετοχές και χρηματοοικονομικά προϊόντα, εκτός από τίτλους του δημοσίου με εγγυημένη απόδοση, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για άνδρες και 55 για γυναίκες και πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, σύνταξη στο 80% των συνολικών αποδοχών του τελευταίου μήνα πριν από τη συνταξιοδότηση και προοπτική απαλλαγής των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές εισφορές.
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου τόνισε ότι από τη βαθειά κρίση στην οποία βρίσκεται η οικονομία δεν μπορεί να βγει κανείς αλώβητος.
Αναφέρθηκε δε στη συνολική προσπάθεια που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της εξυγίανσης, χωρίς να θιγεί το σημερινό πλαίσιο παροχών, ενώ τάχθηκε υπέρ βαθιών, καθοριστικών, δομικών αλλαγών και όχι ημίμετρων.
Αναφερόμενη δε στην πρόταση του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι επιβαρύνει υπέρογκα τον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου δεν γίνεται αποδεκτή.

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών


 Στην ενίσχυση των μπλόκων με επιπλέον αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ προχωρούν οι αγρότες, προειδοποιώντας για αποκλεισμό και των παρακαμπτήριων οδών. Άνοιξε ο κόμβος της Στέρνας, στην Κορίνθου - Τριπόλεως. Αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσω του διαλόγου ζητά ξανά η Κ. Μπατζελή.

Σε θέση μάχης και τα Πιερικά τρακτέρ

Θέση σε κομβικά σημεία της ΠΑΘΕ και της παλαιάς Εθνικής Οδού παίρνουν σήμερα οι αγρότες της Πιερίας, προβάλλοντας μια σειρά αιτήματα και παλεύοντας για «κεκτημένα», που περικόπηκαν από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως δήλωσε στην «Π», ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέτρος Παπανικολάου.

PIERIA GR Θέση ...μάχης για τους Πιεριείς Αγρότες;;;; ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΕΤΡΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΝΤΕ ΡΕ "ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗ" ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!! Για να δούμε τι θα δούμε... 
TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ; ΑΣΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΑ... ΒΡΑΖΕΙ Η ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ! ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ; ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ...
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην οδό Αυγουστίνου και  Παπαρηγοπούλου στις Εργατικές Κατοικίες Κατερίνης. Το έργο εντάσσεται όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος  στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Κατερίνης για τη δημιουργία ασφαλών διαδρομών για τους πεζούς και τους οδηγούς.
 Σε πολύ μικρή απόσταση περίπου 100 μέτρων  βρίσκεται  το 7ο δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο, και η δημιουργία του κυκλικού  κόμβου θα συμβάλλει όπως επισημάνθηκε στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη περιοχή   δημιουργώντας παράλληλα ασφαλέστερες συνθήκες για την μετακίνηση των μαθητών και των γονέων.
Ο κ.Λιακόπουλος ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για την ταλαιπωρία που υφίστανται και πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δημότες.
*PIERIA GR - ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΡΕ ΣΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ… ΕΤΣΙ!