PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

"...δεν ξέρουμε να πολιτευόμαστε κατά τον ορθό τρόπο»

Αναφορές στα ζητήματα της διαφθοράς, της δημοκρατίας, της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας, αλλά και στο ρόλο των πολιτικών και των πολιτών έκανε, μεταξύ άλλων, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα δύο σχολών Πανεπιστήμιου Πατρών.
Ο κ. Στεφανόπουλος, αναφερόμενος στη δημοκρατία, σημείωσε ότι «έχει εμάς τους ίδιους ως αντιπάλους της, διότι δεν ξέρουμε να πολιτευόμαστε κατά τον ορθό τρόπο» και ότι «προσβάλλεται ποικιλοτρόπως από ανθρώπους που λειτουργούν μέσα στο πολίτευμα και σε αρκετές περιπτώσεις το διοικούν».
«Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και δεν τηρούνται στην Ελλάδα» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη διαφθορά, είπε ότι «έχει διεισδύσει ακόμα και στον ιερό χώρο της δικαιοσύνης, η οποία την εποχή τη δική μου, όταν ήμουν δικηγόρος, ήταν σ' ένα υψηλό βάθρο και κανείς δεν διανοούνταν να διαβάλει».
Όσον αφορά στα κόμματα, ο Κωστής Στεφανόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στον κομματισμό λέγοντας ότι «είναι πέρα από το κόμμα και αφορά την εξασφάλιση κομματικών στελεχών, χωρίς αξιοκρατικούς κανόνες σε υψηλές θέσεις. Αυτή η αναξιοκρατία οδηγεί στα σκάνδαλα και τα σκάνδαλα είναι η καταστροφή της δημοκρατίας».
Σχετικά με την δημόσια διοίκηση, ο Κωστής Στεφανόπουλος τόνισε ότι «λειτουργεί μόνον εκβιαστικά και χρηματιζόμενη, όπως λέγουν, και το πιστεύω κι εγώ».
Για την παιδεία, υπογράμμισε ότι κανείς σήμερα δεν ενδιαφέρεται να καταστήσει τους μαθητές του ηθικά άτομα, υπογραμμίζοντας: «Ο δάσκαλος μεταδίδει γνώση στους μαθητές, αλλά όχι ήθος. Ο δάσκαλος θα έπρεπε από την πρώτη δημοτικού να υπενθυμίζει στους μαθητές του τις ηθικές αρχές κάτω από τις οποίες πολιτευόμαστε ή οφείλουμε να πολιτευόμαστε. Κανείς δεν τονίζει στους μαθητές τους ότι πατριωτισμός δεν σημαίνει το να πας στην εκστρατεία, αλλά σημαίνει να εκπληρώνεις καθημερινά το καθήκον σου έναντι του κράτους και των συνανθρώπων σου».

Επίσης, τόνισε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη ηθικών προτύπων, ενώ σημείωσε ότι «οι διοικούντες το κράτος πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα, ώστε στη συνέχεια να το ακολουθήσουν οι πολίτες». «Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε το κράτος πρέπει να γίνουμε περισσότερο πατριώτες» υπογράμμισε στην συνέχεια ο Κωστής Στεφανόπουλος και πρότεινε:
«Να καταπολεμήσουμε τη συνήθειά μας της φοροδιαφυγής, την συνήθειά μας να κοροϊδέψουμε το κράτος, τη συνήθειά μας να παραβιάζουμε τους νόμους. Μπορεί να είναι ουτοπικό να δέχεται κανείς αυτή την άποψη, αλλά αυτή η ουτοπία είναι τόσο προσφιλής, τόσο ελκυστική, ώστε μπορεί να γίνει και πειστική και έτσι κάποτε η δημοκρατία μας θα ανέβει στο υψηλότερο βάθρο, κάποτε οι Έλληνες θα γίνουν περισσότερο πατριώτες, κάποτε οι ηθικές αρχές θα επανακτήσουν την αξία τους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

18η Αγωνιστική ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 ΠΑΟΚ Αστέρας Τρίπολης 1 - 0

 Ηρακλής ΑΕΚ 1 - 1

Ξάνθη Εργοτέλης 1 - 0

 Πανιώνιος Λεβαδειακός 2 - 2

 Ατρόμητος Λάρισα 2 - 1

ΠΑΣ Γιάννινα Αρης 0 - 1

 Παναθηναϊκός Πανθρακικός 2 - 0

Καβάλα Ολυμπιακός 0 - 0



 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ...ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΦΕΤΟΣ!!!

Με πολύχρωμα πυροτεχνήματα και την εντυπωσιακή είσοδο του βασιλιά Καρνάβαλου στην πλατεία Γεωργίου, που τον υποδέχτηκε η Μπάντα του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού.

Παράλληλα, μια τεράστια ηλιόσφαιρα περιφερόταν πάνω από την πλατεία, ενώ ακροβάτισσα «έραινε» με κομφετί τους καρναβαλιστές και τους θεατές της τελετής. Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε παρουσίαση παλαιοτέρων καρναβαλιών μέσα από γιγαντοθόνες που ήταν τοποθετημένες στη μεγάλη σκηνή.

Την έναρξη του Καρναβαλιού κήρυξε δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, παρουσία του προέδρου των καρναβαλικών πόλεων της Ευρώπης Βαν ντα Κρούον.

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε χορευτικά, μουσικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, μουσικούς ρυθμούς με έντονα τα στοιχεία λάτιν και ντίσκο, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Μάικλ Τζάκσον.
Το φετινό καρναβάλι είναι από τα μικρότερα σε χρονική διάρκεια, αφού θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη παρέλαση στις 14 Φεβρουαρίου.



Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ

Κυριακή (17/01):



Αγροτικός Αστέρας - Αιγάλεω 1-0

(53' Στεφανίδης)



Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

(42' Σκαρλάτος)



Ιωνικός - Ρόδος 1-0

(8' Φουρτάδο)



Δόξα Δράμας - ΟΦΗ 1-2

(9' Tσιμπλίδης- 67' Σαμαράς (αυτ), 80' Ογκουνσότο )



Ηλιούπολη - Παναιτωλικός 2-0

(41' Κρητικός, 86' Μουνιόθ)



Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας 3-1

(17' Δήμου, 25', 60' Ταραχούλσκι - 85' Καγκιούζης)

ENTYΠΩΣΙΑΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΒΡΕΤΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


PIERIA-GR Χαμός έγινε στην έναρξη του νέου προγράμματος του exodos με πρώτο όνομα τον Λάζαρο Βρεττό. Εκπλήξεις στο υπόλοιπο πρόγραμμα με νεανικές - φρέσκιες φωνές. Ωραίες παρουσίες διανθίζουν την βραδιά και σε συνάρτηση με την άψογη συμπεριφορά του προσωπικού, υπάρχει η υπόσχεση για μαγικές βραδιές διασκέδασης... EXODOS LIVE - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ...ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ! ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ NEWS 24/7


ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ -Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού του καιρού της εβδομάδας, διατηρώντας το χειμωνιάτικο σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.




Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.



Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανώς καταιγίδες στα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα.



Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.



Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί την Τετάρτη. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και νότια.



Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.



Newsroom ΔΟΛ




ΕΠΤΑΝΕWS

Είτε με διόδια, είτε χωρίς διόδια, η Πιερία έχει εισέλθει σ’ ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στην οικονομία της και τα οποία αναμένεται να οξυνθούν με γεωμετρική πρόοδο όσο η Κοιλάδα των Τεμπών θα παραμένει κλειστή. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν παραγωγικοί και ξενοδοχειακοί φορείς του νομού μας, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών και των συγκοινωνιών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 14:30 ΝOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14:30 ΝOVA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ 16:45 ΝOVA

ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA

Β ΕΘΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:




Παρασκευή

Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός 2-0 (55' Μπουλούτ, 69' Σολάκης)



Σάββατο



Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος (2', 23' πεν. Λεοζίνιο - 10' Σαπάνης, 20' Χατζηπαντελίδης)



Κυριακή

15:00 Αγροτικός Αστέρας - Αιγάλεω

15:00 Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας

15:00 Ιωνικός - Ρόδος

15:00 Δόξα Δράμας - Κέρκυρα

15:00 Ηλιούπολη - Παναιτωλικός

15:00 Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας



Δευτέρα


18:00 Πιερικός - Κέρκυρα



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

1. Κέρκυρα 37

2. Ολυμπιακός Βόλου 32 -17αγ.

3. Εθνικός 29 -17αγ.

4. ΟΦΗ 27

5. Εθνικός Αστέρας 27

6. Δόξα Δράμας 26

7. Παναιτωλικός 24

8. Πιερικός 22

9. Διαγόρας 21

10. Ρόδος 19

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 19

12. Πανσερραϊκός 19 -17αγ.

13. Ηλιούπολη 18

14. Αγροτικός Αστέρας 17

15. Θρασύβουλος 17 -17αγ.

16. Ιωνικός 15

17. Καλαμάτα 14

18. Αιγάλεω 4