PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

«Οι Φίλοι της Μουσικής»,

Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις (4 και 5 Ιανουαρίου) εκλήθη από τον αντιπρόεδρό του Κωνσταντίνο Πυλαρινό το ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», προκειμένου να επιληφθεί σειράς επειγόντων θεμάτων.




Σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του Συλλόγου, το ΔΣ προέβη στη συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων λόγω θανάτου του προέδρου του Χρήστου Δ.Λαμπράκη και του μέλους Αρντας Μαντικιάν.



Κατόπιν εισήγησης του προεδρεύοντος Κωνσταντίνου Πυλαρινού, ομόφωνα το ΔΣ επέλεξε τους κ.κ. Στάθη Ευσταθιάδη, δημοσιογράφο, και Μανώλη Σαββίδη, φιλόλογο.



Στη συνέχεια, το ΔΣ με τη νέα σύνθεση του συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας ομόφωνα ως νέο πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» τον Κωνσταντίνο Πυλαρινό και ως αντιπρόεδρό τον επίτιμο Σύμβουλο Επικρατείας Πέτρο Χριστόφορο.



Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:



Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Πυλαρινός

Αντιπρόεδρος: Πέτρος Χριστόφορος

Γραμματέας: Ιωάννης Μαρίνος

Ταμίας: Γιώργος Αϊδίνης

Μέλη: Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, Πάνος Δημαράς, Στάθης Ευσταθιάδης, Ιωάννης Μάνος, Πωλίνα Πεταλωτή, Νίκος Πετρόπουλος, Μανώλης Σαββίδης.





Το Συμβούλιο ομόφωνα επίσης αποφάσισε να προτείνει ως μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και σε αντικατάσταση του θανόντος Χρήστου Λαμπράκη την Λένα Σαββίδη. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.



Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού πρότεινε για τη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιωάννη Μάνο.



* Στις 4 Ιανουαρίου συνήλθε σε ολομέλεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» και αφού συμπλήρωσε τη θέση του αποθανόντος προέδρου Χρήστου Λαμπράκη με την αδελφή του Αννα Λαμπράκη, αρχαιολόγο, προχώρησε στη συγκρότησή του σε αώμα ως εξής:



Πρόεδρος: Κων.Πυλαρινός

Αντιπρόεδρος: Αννα Λαμπράκη

Γραμματέας: Αρης Γαρουφαλής

Ταμίας: Αγγελος Δεληβοριάς

Μέλος: Γιώργος Κουρουπός



Newsroom ΔΟΛ

τΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς και κυρίως στα θέματα της οικονομικής πολιτικής, ώστε η δημοσιονομική προσαρμογή να επιτευχθεί σε τρία χρόνια, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου.




Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.



Όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη ο Γ.Παπακωνσταντίνου, συζητήθηκαν το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο η κυβέρνηση ονομάζει και πρόγραμμα ανασυγκρότησης, η οικονομική πολιτική και οι μεγάλες αλλαγές, με το πρόγραμμα ριζικών ανατροπών, που πρέπει να γίνουν στην οικονομία και στη δημόσια διοίκηση.



Ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε άμεσες αποφάσεις και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε τρία χρόνια, ώστε στο τέλος της τριετίας να έχει μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% το οποίο, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι η διάρκεια προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας δεν θα είναι τετραετής, αλλά τριετής.



Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό σημαίνει ότι το 2010 το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί κατά τέσσερις μονάδες και τα δύο επόμενα χρόνια ανά τρεις μονάδες.



Στόχος, όπως είπε ο υπουργός των Οικονομικών, είναι να καλυτερεύσει η οικονομία της χώρας και να δει μεγαλύτερο εισόδημα ο πολίτης.



Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτιθεται να λάβει σκληρά μέτρα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν σκληρά, αλλά δίκαια, μέτρα και ότι είναι πιο δίκαιο για τον Έλληνα πολιτη η προσαρμογή να γίνει γρήγορα.



Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι, σύμφωνα με την οδηγία του πρωθυπουργού, όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να είναι εμπροσθοβαρείς, με την έννοια ότι θα πρέπει οι μεγάλες αλλαγές να γίνουν πολύ γρήγορα.



Στο επίκεντρο, τόνισε η κ. Κατσέλη, είναι ο πολίτης, η τόνωση της αγοράς, η ενίσχυση των επενδύσεων και το να αισθανθεί ασφαλής ο πολίτης. Επισήμανε ότι η προσαρμογή και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πηγαίνουν μαζί.



«Όχι» σε αυξήσεις σε ΦΠΑ και καύσιμα



Στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει η αύξηση του ΦΠΑ από το 9% και το 19% που βρίσκεται σήμερα, αλλά ούτε κι η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.



Επίσης, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει αναδρομικά, από το 2009, την αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων. Αυτό θα γίνει από το 2010.



Σε βάθος τριετίας θα επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

οι ΝΕΟΙ Αντινομάρχες

Με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου ορίστηκαν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010 οι Αντινομάρχες, επικεφαλής των Νομαρχιακών Επιτροπών.




1. Ο κ. Μπουρονίκος Νικόλαος, Αντινομάρχης, Πρόεδρος της 1ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί θεμάτων Υποδομών, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.



2. Ο κ. Φωτίου Αθανάσιος, Αντινομάρχης, Πρόεδρος της 2ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί θεμάτων Οικονομικού, Διοίκησης, Απασχόλησης και Υποστήριξης του Πολίτη.



3. Ο κ. Παπανικολάου Πέτρος, Αντινομάρχης, Πρόεδρος της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας, Κτηνιατρικής, Αγροφυλακής και Τοπογραφικής.



4. Ο κ. Χριστογιάννης Δημήτριος, Αντινομάρχης, Πρόεδρος της 4ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί θεμάτων Παιδείας, Πολιτισμού- Αθλητισμού, Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ, Αντιπρόεδρος

ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΤΙΡΩΚΗΣ, Εκπρόσωπος Ερασιτέχνη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, Μέλος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Μέλος-Εκπρόσωπος Φιλάθλων

Ο Νομάρχης είναι ΟΜΗΛΙΤΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ της Επιτροπής Των Περιφερειών



για την ένταξη Κροατίας, Π.Γ.Δ.Μ. και Τουρκίας στην Ε.Ε.



Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διεξαχθεί στη Σμύρνη από 7-8 Ιανουαρίου 2010, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος είναι ο εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης 7ης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον της Σμύρνης θα γίνουν παρεμβάσεις από τα μέλη της ομάδας που θα αφορούν στα θέματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τη δεύτερη ημέρα διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα τις δημιουργικές και καινοτομικές πόλεις και περιφέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας να εκλεγεί από τα μέλη της RELEX της Επιτροπής των Περιφερειών, για να συντάξει και να εισηγηθεί μιας στρατηγικής σημασίας γνωμοδότηση για την ένταξη της Κροατίας, της Π.Γ.Δ.Μ. και της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το κείμενο που θα συντάξει ο κ. Παπαστεργίου θα κατατεθεί την άνοιξη του 2010 και θα αποτυπώσει την άποψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ των υποψηφίων χωρών και γειτόνων μας, με κεντρικό σημείο αναφοράς το σχετικό πακέτο Εκθέσεων για την Διεύρυνση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο.

ΠΑΓΕΤΟΣ....!



Χιονόνερο πέφτει από νωρίς το πρωί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, με το θερμόμετρο να είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αραιά χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.


Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο οδικό δίκτυο.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην παράκαμψη των Τεμπών.
Αλυσίδες απαιτούνται στα τελευταία 10χλμ, στις οδικές προσβάσεις από τον Αγιο Αθανάσιο, την Αρνισσα και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).
Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από Βέροια και Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο Βέρμιο.

Αραιά χιονόπτωση σημειώνεται στη Βέροια, αλλά και στην πόλη του Κιλκίς.

Ομαλή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται περιφερειακά της πόλης των Γρεβενών, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κοζάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ιωάννης Σακελάκος, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Ο κ.Σακελάκος διέταξε αυτεπάγγελτα την έρευνα μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για ενδεχόμενες ευθύνες του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η εισαγγελέας πρωτοδικών κ.Μπότσα, η οποία έχει εντολή παράλληλα να ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτουν ευθύνες και για παραβίαση ιατρικού απορρήτου που αφορά δημοσιοποίηση στοιχείων του φακέλλου του εκλιπόντος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ