PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Γιορτές τέλος.(οι παλαιοημερολογητες μπορουν να συνεχιζουν!!!) Ο,τι φάγατε φάγατε, ό,τι ήπιατε ήπιατε, ό,τι ξεσαλώσατε ξεσαλώσατε, τώρα τα κεφάλια μέσα, γιατί ο 2010, το ‘κοψα για πολύ ζόρικο έτος.

Και παρακαλώ μην αφαιρείσθε, διότι η κυβέρνηση βάζει (λέει) μπρος το πρόγραμμα σταθερότητας. Ξέρετε ποιο. Εκείνο που σταθεροποιεί τον κάθε κατεργάρη στο επίπεδό του. Δηλαδή υψηλά τον υψηλόμισθο, χαμηλά τον χαμηλόμισθο.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ...Άρτο τον Επιούσιο

Την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Μητροπολίτη κ.κ. Αγαθονίκου για την καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους συνανθρώπους μας, τα γνωστά Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος», τίμησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Διοικητήριο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης «Τιμή στον Άνθρωπο», ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Στη φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος, τιμήθηκε η 11χρονη δράση της Ιεράς Μητρόπολης με την επωνυμία «Ο Άρτος ο Επιούσιος», που αφορά στην καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους της πόλης της Κατερίνης.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από τον Νομάρχη Πιερίας στον Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Αγαθόνικο, στους ιερείς Ευάγγελο Πουλατσίδη, Κυριάκο Κοκελίδη και Βασίλειο Τορτοπίδη, οι οποίοι αποτελούν την τριμελή συντονιστική επιτροπή της κοινωνικής δράσης «Ο Άρτος ο Επιούσιος», καθώς και στον εκπρόσωπο των εθελοντών Παναγιώτη Ευθυμίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και συλλογικών φορέων του νομού.

Στη σύντομη ομιλία του ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και στη συνεργασία που υπάρχει με τους βουλευτές, τους δημάρχους και τους άλλους φορείς του νομού, τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν όλοι μαζί, και τη νέα χρονιά, για τα συμφέροντα των πολιτών της Πιερίας.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κίτρους για καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους πολίτες της Κατερίνης αποτελεί μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης που αρμόζει στην Κοινωνία των Πολιτών. Επίσης, πρόσθεσε ότι στο πρόσωπο του Μητροπολίτη, των τριών ιερέων και των εθελοντών τιμώνται όλοι οι πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό τους.

Ο Νομάρχης Πιερίας ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης, που καθιερώθηκε εδώ και 11 χρόνια, είναι να τιμώνται φυσικά πρόσωπα ή συλλογικοί φορείς που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά, αλλά και διαχρονικά για το κοινωνικό τους έργο, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος» απασχολούνται εκ περιτροπής περισσότεροι από 200 εθελοντές που εργάζονται στην παραγωγή, τη συσκευασία και τη μεταφορά των 180 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε αντίστοιχο αριθμό συμπολιτών μας με την ευθύνη όλων των ενοριών της πόλης της Κατερίνης. Η εθελοντική αυτή δράση, που συντονίζεται από τριμελή επιτροπή ιερέων συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια κοινωνικού έργου και στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών και πολλών χορηγών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και με δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων.

Δόθηκε στην κυκλοφορία η υπογειοποίηση της Λ. Ιασωνίδη

Την τελευταία μέρα του 2009, δόθηκε στην κυκλοφορία η υπογειοποίηση της Λ. Ιασωνίδη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, βάζοντας τέλος σε μια πολύμηνη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, αλλά κυρίως των επαγγελματιών πέριξ του έργου, που είδαν το τζίρο των επιχειρήσεών τους να μειώνεται δραματικά.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, ο δήμαρχος Κατερίνης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας ήταν παρόντες στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία της υπόγειας διάβασης. Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη τυπικώς στο δήμο Κατερίνης, αν και έχει ολοκληρωθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Το πρώτο όχημα που επισήμως πέρασε από την υπογειοποίηση, κόβοντας την κορδέλα, ήταν ένα αστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ως μια συμβολική πράξη ότι η πόλη και πάλι ενώνεται οδικά μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία.
«Πιάσανε τόπο οι προσπάθειες οι δικές μου, αλλά και όλου του δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Σάββας Χιονίδης, χαρακτηρίζοντας τη στιγμή σημαντική και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έργο θα ξαναδώσει ζωντάνια στην περιοχή.
«Τελείωσε το έμφραγμα που είχε η οδός Ιασωνίδη», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος μίλησε για ένα «χρήσιμο έργο», εκφράζοντας την ελπίδα να παραδίδονται τέτοιας χρησιμότητας έργα συνεχώς στην πόλη. Ο κ. Χιονίδης, τόνισε ότι χρειάστηκε «πάρα πολύς κόπος» μέχρι να ολοκληρωθεί και να δοθεί η υπογειοποίηση σε κυκλοφορία, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που είχε για το ζήτημα με το δημοτικό συμβούλιο, τον πρόεδρο του ΕΒΕ, αλλά και τον «συνεργολάβο» της ΕΡΓΟΣΕ, «παρόλο που μας καθυστέρησε 8 μήνες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, αναφερόμενος στο έργο, είπε ότι εξυπηρετεί την κίνηση των οχημάτων, αλλά και των πεζών, παύει να διχοτομεί το Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε να διέρχονται από την υπογειοποίηση τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά όχι μεγαλύτερα οχήματα.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δίνεται προς χρήση ένα έργο το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην κυριότητα του δήμου από την ΕΡΓΟΣΕ, ο Σάββας Χιονίδης, απάντησε ότι πρόκειται για ένα τυπικό ζήτημα. «Το έργο όμως ολοκληρώθηκε και δεν θέλαμε να καθυστερήσει άλλο. Ο δήμος έκανε τις διαγραμμίσεις και την οδική σήμανση βάση μελέτης. Οφείλουμε να ακούμε τη φωνή του κόσμου, τη φωνή της ανάγκης του Κατερινιώτη, αλλά κυρίως εκείνων που ταλαιπωρήθηκαν στην περιοχή και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών και των κατοίκων που είναι κοντά στην υπογειοποίηση», κατέληξε ο κ. Χιονίδης.
Ικανοποιημένος από την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, υπογραμμίζοντας πως μια πολύμηνη ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες του Σιδηροδρομικού Σταθμού ανήκει πλέον στο παρελθόν. «Οι επαγγελματίες ήταν αυτοί που πληρώσανε το μάρμαρο», είπε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το έργο μπορεί να τελείωσε, αλλά πρόθεση του ΕΒΕ είναι να προχωρήσει στη διεκδίκηση «ότι καλύτερου μπορεί», για τους επαγγελματίες του Σιδηροδρομικού Σταθμού ο οποίοι ταλαιπωρήθηκαν. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ, προανήγγειλε τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από όσους ευθύνονται για την καθυστέρηση περάτωσης του έργου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τον αγώνα που έδωσαν, ώστε να παραδοθεί στους Κατερινιώτες ένα «τόσο χρήσιμο έργο».
Στο γεγονός ότι η ΕΡΓΟΣΕ δεν έχει παραδώσει ακόμη το έργο, έμεινε αρχικά στις δηλώσεις του, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Γιώτης Ιορδανίδης. «Ο δήμαρχος έκρινε και μέχρι κάποιο σημείο έχει δίκιο, ότι πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία», είπε ο κ. Ιορδανίδης, σημειώνοντας ότι καθημερινά γινόταν δέκτης της αγωνίας των κατοίκων της περιοχής «οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά». Ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου το έργο δεν έχει παραδοθεί από την ΕΡΓΟΣΕ επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες «και όχι επειδή δεν είναι έτοιμο».

Αναφερόμενος στη «χρησιμότητα» του έργου, ο κ. Ιορδανίδης δήλωσε ότι σε πρώτη φάση το καλό είναι ότι τελείωσαν οι εργασίες «το πόσο θα πετύχει ή όχι, θα το δούμε αργότερα και θα το δούνε περισσότερο από μας οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, ειδικά του συγκεκριμένου σημείου», κατέληξε.

Πριμ για πρόσληψη νέων ανέργων ηλικίας έως 30 ετών

Πριμ για πρόσληψη νέων ανέργων ηλικίας έως 30 ετών με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζομένων και εργοδοτών) έως και 100% τον πρώτο χρόνο προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας, το νομοσχέδιο προωθείται σε μια προσπάθεια να αναχαιτισθεί η αύξηση της ανεργίας. Ενδεικτικό είναι ότι το 2009 προστέθηκαν 200.000 νέοι άνεργοι στις λίστες της ανεργίας του ΟΑΕΔ, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι με το μέτρο της επιδότησης, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος θα μπορέσουν να βρουν δουλειά έως και 50.000 άνεργοι (μείωση του ποσοστού κατά 1%).
Το μέτρο θα αφορά νέους, ηλικίας μέχρι 30 ετών (όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας), και ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες κατά την ημέρα έναρξης του προγράμματος απασχολούν έως 50 άτομα.
Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος θα καλύπτεται από το κράτος το 100% των εισφορών, τον δεύτερο το 75%, τον τρίτο χρόνο το 50%, ενώ τον τέταρτο χρόνο η επιδότηση θα καλύπτει το 25% των εισφορών.
Για την προστασία των ήδη απασχολουμένων εισάγεται ως προϋπόθεση ότι ο εργοδότης που επιθυμεί να προσλαμβάνει ανέργους με επιδότηση των εισφορών δεν θα πρέπει να προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού, χωρίς την ύπαρξη σπουδαίου λόγου, τόσο κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος όσο και για έναν χρόνο πριν και ύστερα από αυτό. Διαφορετικά, χάνει το δικαίωμα της επιδότησης.

Newsroom ΔΟΛ

1 ΜΕΤΡΟ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη ...Βενετία. Στη Σύμη, δε, τα λαβράκια βγήκαν στους δρόμους και οι κάτοικοι τά ψάρευαν με απόχες! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της ΑφρικήΤο τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Σύμη, την Πάτμο, την Τήλο, την Κάλυμνο, τη Σάμο, αλλά και στα παράλια της Νοτιοδυτικής Τουρκίας. Μάλιστα, στην Αλικαρνασσό, που βρίσκεται απέναντι από την Κω, προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες.
Όπως δήλωσε στα Νέα ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ορισμένες περιπτώσεις που η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πολύ, τα λαβράκια βγήκαν στον παραλιακό δρόμο της Σύμης και τα κυνηγούσαν οι κάτοικοι με τις απόχες!
Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην Πάτμο, όπου τα νερά κάλυψαν όλη την παράκτια ζώνη του λιμανιού τής Σκάλας και έφθασαν μέχρι τη μικρή πλατεία του νησιού.
Έντονο ήταν, επίσης, το φαινόμενο σε Σάμο και Κάλυμνο, όπου και εκεί βρήκαν ψάρια στη στεριά, ενώ στην περιοχή Αγιος Αντώνιος της Τήλου το ύψος των νερών της θάλασσας ξεπέρασε το ένα μέτρο.
Newsroom ΔΟΛ