PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ο μύθος του γαλλικού κρασιού και η "ρετσινιά"...της ρετσίνας

  Κοινωνία , NEWSTIME

Κουβαράς Γιώργος

Η περιοχή της Αλσατίας για χρόνια ήταν το μήλο της έριδος ανάμεσα σε Γερμανούς και Γάλλους. Σήμερα πλέον αποτελεί γαλλική περιοχή, της οποίας ο λαός έχει διαμορφώσει ένα κράμα πολιτισμού των δύο χωρών. Η Αλσατία δελεάζει με την γαστρονομία της, κυρίως όμως με τον οινικό πλούτο της. Σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου οργανώνονται εκδρομές για τους «δρόμους του κρασιού» και τα παραμυθένια χωριά της περιοχής. Το κρασί αποτελεί έναν οικονομικό πνεύμονα όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά για ολόκληρη τη Γαλλία,
Πήραμε το δρόμο του Κολμάρ την πρωτεύουσα του γαλλικού νομού του Άνω Ρήνου, περνώντας από φημισμένους αμπελώνες . Ο Μαρσέλ Μπλανκ είναι ένας μεγαλοπαραγωγός στο χωριό Κιντζχάϊμ και δέχθηκε να μας ξεναγήσει στα μυστικά των γαλλικών αλσατικών κρασιών. Ο Μπλανκ εξάγει σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τις κάβες του επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να προμηθευτούν τα μεγάλα grand cru classes λευκά κρασιά της παραγωγής του. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή με μεγάλη ιστορική παράδοση που περνά εδώ και χρόνια από πατέρα σε γιό. Στην Αλσατία για την προώθηση των γαλλικών κρασιών υπάρχει μια ομοφωνία μεταξύ συνδικάτων παραγωγών και εργαζομένων και αυτό που «πουλάνε» είναι κυρίως το κλίμα της περιοχής και τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή των μαγικών ποικιλιών κρασιών. Τα γαλλικά κρασιά είναι μεγάλα, αλλά ο μύθος τους είναι μεγαλύτερος. Και αυτόν τον μύθο τον έχουν κάνει οικονομική στρατηγική.
Σκεφτείτε λίγο: όλοι ξέρουν ότι το γαλλικό κρασί είναι καλό. Πόσους Γάλλους παραγωγούς ξέρει ο μέσος Ελληνας καταναλωτής; Σχεδόν κανέναν! Ομως, αν του προτείνουν ένα γαλλικό κρασί, θα το δεχτεί με ευχαρίστηση και θα το απολαύσει με θετική προδιάθεση ως προς την ποιότητά του.
Σε αντίθεση με τη Γαλλία στην Ελλάδα οι εξαγωγές του ελληνικού κρασιού χρόνο με το χρόνο μειώνονται. Επισκεφτήκαμε στην Πελοπόννησο τα κελλάρια του Γιώργου Σκούρα και στην Στερεά τους αμπελώνες του Χατζημιχάλη. Υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές ποικιλίες είναι εξαιρετικές ωστόσο οι έλληνες παραγωγοί δεν κατάφερναν ποτέ να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και με απλά λόγια και σύγχρονες μεθόδους να προωθήσουν το brand «ελληνικό κρασί». Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαν και την στήριξη της πολιτείας γι αυτό.
Στην Ελλάδα μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης θεωρεί καλό κρασί το «χύμα» ενώ για χρόνια η ρετσίνα κυριαρχούσε σε μια λάθος εικόνα. Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα που έχουν οι ξένοι για το ελληνικό κρασί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που έχουν οι Ελληνες. Απόδειξη αυτού είναι ότι το 95% των πωλήσεων γίνονται εντός των συνόρων. Ο ρυθμός ανάπτυξης δεν ξεπερνά το 0,5%, όταν οι πέντε χώρες του Νέου Κόσμου τρέχουν με 600%!
Στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων έχουν συμβάλει καταλυτικά οι ξένοι που επισκέπτονται την πατρίδα μας, γιατί η εμπειρία που αποκομίζουν δοκιμάζοντας «ελληνικό κρασί» στον τόπο όπου παράγεται είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου. Το κρασί που τους προσφέρεται στα all inclusive ξενοδοχεία είναι κακής ποιότητας, ενδεχομένως ούτε καν ελληνικό, ενώ στα εστιατόρια και στις ταβέρνες είτε θα τους σερβίρουν αμφιβόλου προελεύσεως χύμα είτε κρασί εμφιαλωμένο σε ακατάλληλα σκεύη και συνθήκες συντήρησης, ζεστά ή πολύ κρύα. Η έλλειψη οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα έχει επιφέρει τα πολύ αρνητικά αποτελέσματα.

http://www.newstime.gr/

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Τη θέση του γ.γ στο Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Λιβανός, στο επάγγελμα δικηγόρος. Στο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης τη θέση του γ.γ αναλαμβάνει ο πρώην υφυπουργός κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ως επικεφαλής ο κ. Δημήτριος Χαλκιώτης, Σύμβουλος-Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ορίζεται ο κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός-Οικονομολόγος MSc.

Η Αξία:

«2010: Κρίση και Ευκαιρίες – Σοφοκλέους: Στο επίκεντρο των διεθνών οίκων οι καλές εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης»


Κύριο θέμα: «Ένας δύσκολος χρόνος έρχεται για την οικονομία και σε αυτό συμφωνούν άπαντες. Από τους τραπεζίτες και τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες μέχρι τη βάση της οικονομίας, δηλαδή τους λεγόμενους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι προφανές ότι οι μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλάδους με ισχυρό ανταγωνισμό θα είναι αυτές που θα πληγούν περισσότερο και ο μετασχηματισμός μέσα από την κρίση θα έχει συνέπειες στην αναδιάρθρωση της αγοράς. Το βάθος της κρίσης χρονικά θα παίξει μεγάλο ρόλο στο τεστ αντοχής στο οποίο υποβάλλεται το ελληνικό επιχειρείν και διαφαίνεται ότι οι επιρροές της ύφεσης θα έχουν διάρκεια μέχρι το 2011. Εκτός από μια δύσκολη εσωτερική αγορά στην πραγματική οικονομία, της χώρας είναι αυξημένο και λειτουργεί αποτρεπτικά για όλες τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει να λειτουργεί και υποτιμητικά για τις αξίες του συνόλου των ελληνικών assets. Η κρίση όμως θα δημιουργήσει και ευκαιρίες, εφόσον μάλιστα η κυβέρνηση επιδείξει αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των ζητημάτων. Οι ξένοι στην παρούσα φάση παρουσιάζονται από αρνητικοί έως επιφυλακτικοί για την Ελλάδα περιμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας το 2010.»

Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το 31,3% της Proton Bank

Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πέρασε το 31,315% που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς στην Proton Bank, σηματοδοτώντας την είσοδο του επιχειρηματία στον τραπεζικό κλάδο. Στην επίσημη ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει: "Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι σήμερα μεταβίβασε στον κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη 19.629.247 μετοχές (ποσοστό 31,315% του μετοχικού κεφαλαίου) εκδόσεως της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας "Proton Τράπεζα Α.Ε.", έναντι συνολικού τιμήματος 70.665.289,20 Ευρώ".
Η μετοχή ξεχώρισε σ' όλη τη συνεδρίαση της Τετάρτης, κλείνοντας στο φινάλε στα 1,94 ευρώ με άνοδο 8,29%, διακινώντας συνολικά - μαζί με το πακέτο - 21,5 εκατ. τεμάχια.

ΤΟ 2010 ΗΡΘΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το έτος 2010 υποδέχτηκαν στην Αυστραλία και τη Νέας Ζηλανδίας, ενώ σταδιακά και οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη προετοιμάζονται να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά. Η Ωκεανία ήταν η πρώτη περιοχή που υποδέχθηκε το 2010, με σόου πυροτεχνημάτων

“Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα”.

Ένα από τα πιο καυτά πρόσωπα που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση το 2009, είναι η εκρηκτική Πετρούλα Κωστίδου. Η νεαρή παρουσιάστρια του Star, από τις αρχές του χρόνου προβλέπει ναζιάρικα τα καιρικά φαινόμενα λέγοντας την ατάκα της χρονιάς “Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα”.

Το κορίτσι φωτιά, άφησε με το στόμα ανοιχτό το κοινό, με την πρωτότυπη και σέξι ενημέρωση καιρού, για τα ελληνικά δεδομένα. Η Πετρούλα, εμφανίστηκε στις οθόνες μας παρουσιάζοντας τον καιρό με λιγοστά σέξι ρούχα, εσώρουχα ή μαγιό, επιδεικνύοντας το υπέροχο, καλλίγραμμο κορμί της και φυσικά το πλούσιο στήθος της! “Μου αρέσει να είμαι σέξι, άλλωστε αυτό νομίζω ότι αρέσει σε κάθε γυναίκα” είπε η Πετρούλα στην “Πρωινή Μελέτη”.
Η 21χρονη παρουσιάστρια, έγινε πασίγνωστη και κέρδισε την αγάπη και το θαυμασμό όχι μόνο του αντρικού φύλλου, αλλά των γυναικών, των παιδιών ακόμα και των ηλικιωμένων! “Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Με πλησιάζουν και μου μιλάνε από παιδιά μέχρι παππούδες. Με αγκαλιάζουν...” δήλωσε η Πετρούλα.
Επίσης, να θυμίσουμε ότι η χάρη της Πετρούλας έφθασε μέχρι το εξωτερικό! Η ιταλική κρατική τηλεόραση έκανε εκτενές ρεπορτάζ για την ναζιάρα παρουσιάστρια και ανέφερε ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τον καιρό όταν βλέπουν το συγκεκριμένο δελτίο, αλλά για τα κάλλη της Πετρούλας.
http://www.nooz.gr/

"People's Choice Awards"

Η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ θα τραγουδήσει και η Κουίν Λατίφα θα συμμετέχει στην λαμπρή τελετή των People's Choice Awards που εγκαινιάζει την περίοδο βραβείων και διακρίσεων στο Χόλιγουντ.
Οι οργανωτές της εκδήλωσης, που οι νικητές επιλέγονται απευθείας από το κοινό, ανακοίνωσαν πως οι συμμετοχές στην ψηφοφορία έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Συνολικά συγκεντρώθηκαν εξήντα εκατομμύρια ψήφοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peopleschoice.com. και η ψηφοφορία για τις αγαπημένες τηλεοπτικές κωμικές και δραματικές σειρές συνεχίζεται ως τις 6 Ιανουαρίου.
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Νέα Σελήνη" Τέιλορ Λότνερ, οι ηθοποιοί Στιβ Καρέλ και Σάντρα Μπούλοκ, οι τραγουδιστές Μαράια Κάρεϊ, Κάρι Αντεργουντ και LL Cool J θα είναι ανάμεσα στις διασημότητες που θα παραβρεθούν στην τελετή, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Λος Άντζελες και θα είναι "γεμάτη εκπλήξεις", σύμφωνα με τους παραγωγούς της. Τα People's Choice Awards απονέμονται στις κατηγορίες της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Η ταινία "Λυκόφως" είναι υποψήφια για επτά κατηγορίες.
15η Αγωνιστική


03/01/2010 Ηλιούπολη Εθνικός -

03/01/2010 Καλαμάτα Ιωνικός -

03/01/2010 Διαγόρας Αναγέννηση Καρδίτσας -

03/01/2010 Πιερικός -Ρόδος -

03/01/2010 Αγροτικός Αστέρας Θρασύβουλος -

03/01/2010 Ολυμπιακός Βόλου Πανσερραϊκός -

03/01/2010 Δόξα Δράμας Εθνικός Αστέρας -

03/01/2010 Παναιτωλικός Κέρκυρα -

03/01/2010 ΟΦΗ Αιγάλεω -

Ο Λούα Λούα επέστρεψε στον Ολυμπιακό

χαρούμενος και... μετανιωμένος για τη φυγή του


Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και πάλι ο Λομανά Τρεζόρ Λούα Λούα. Ο επιθετικός από το Κονγκό υπέγραψε την Πέμπτη συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με τους πρωταθλητές Ελλάδας, με οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας για ακόμη δύο χρόνια. Ο 28άχρονος διεθνής είχε αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» και την περίοδο 2007-08, προερχόμενος από την Αγγλία και την Πόρτσμουθ, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην Αλ Αράμπι του Κατάρ. «Δεν έπρεπε να είχα φύγει...» είπε με δόση αυτοκριτικής ο Κονγκολέζος επιθετικός.

Με κέρδη 22,93% έκλεισε το 2009 για το ελληνικό χρηματιστήριο

Με κέρδη σε ποσοστό 22,93% έκλεισε το 2009 για το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από ένα ιδιαίτερο αρνητικό 2008, το οποίο ήταν από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του Χ.Α, καθώς οι απώλειες που σημειώθηκαν ξεπέρασαν τα κέρδη ολόκληρης της προηγούμενης πενταετίας.
Η χρηματιστηριακή αγορά στο μεγαλύτερο διάστημα του 2009 συντονίσθηκε με την ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών, οι οποίες προεξόφλησαν το τέλος της ύφεσης, ενώ προς το τέλος του 2009 κινήθηκε με βάση τις εγχώριες εξελίξεις που αφορούσαν τα δημοσιονομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και που αποτυπώθηκαν στην αγορά των ομολόγων, μετά τις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε το 2009 στις 2.196,16 μονάδες, έναντι 1.786,51 μονάδων του κλεισίματος του 2008 καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό22,93 %.
Ο Γενικός δείκτης κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.457,81 μονάδες και ανώτερη στις 2.932,45 μονάδες.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2010 παρατείνεται από τις 31/12/2009 ως τις 15/1/2010. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1/2010.

Χαμόγελα στα χιονοδρομικά κέντρα της Β.Ελλάδας

Με χαμόγελα "στολίστηκαν" τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες των υπευθύνων. Η πληρότητα στα σαλέ, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα άλλα καταλύματα που "επιστρατεύονται" για τη φιλοξενία των επισκεπτών, αγγίζει το 100%.
Στα χιονοδρομικά κέντρα του Ελατοχωρίου (Πιερία) του Καϊμακτσαλάν (Πέλλα), του Φαλακρού (Δράμα), της Βίγλας - Πισοδερίου (Φλώρινα), Σελίου (Ημαθία), Βασιλίτσας (Γρεβενών) η επισκεψιμότητα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολο για όσους αποφάσισαν την… τελευταία στιγμή να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα, να σταθούν τυχεροί και να βρουν κατάλυμα.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ

Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Αλμούνια για την ελληνική οικονομία ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, ανέφερε:

«Ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τελείωσε. Αυτά που έρχονται δεν είναι απλώς δύσκολα, είναι τραγικά. Από ό,τι φαίνεται, τόσο ο ίδιος όσο και το δυναμικό που έχει στη διάθεσή του δεν είναι αρκετά να δρομολογήσουν αποτελεσματικές λύσεις».

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ





31 Δεκεμβρίου 2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου, Νίκου Κακαουνάκη, ο οποίος έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή, αφού νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα μετά από μετεγχειρητικά προβλήματα.
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων. Σπούδασε σε εκκλησιαστικό λύκειο και στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1965, κάνει το πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Μετά τη δικτατορία δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις.
Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, ξεκινώντας μία μακρά πορεία στο ραδιόφωνο.
Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση ΣΚΑΙ TV αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού.
Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια, όπου και επέστρεψε πριν από λίγους μήνες, και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER, MEGA και ALPHA.
Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί», η οποία εκδίδεται μέχρι σήμερα.
Είχε γράψει τα βιβλία «2650 μερόνυχτα συνωμοσίας» και «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα».
Ο Νίκος Κακαουνάκης υπήρξε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος άφησε το προσωπικό του στίγμα όπου κι αν εργάστηκε. Είχε προσωπική άποψη, την οποία υπερασπιζόταν με πάθος και ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ή όχι, του αναγνωρίζουν όλοι τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Υπήρξε μεγάλο κυνηγός της είδησης, ένας ρεπόρτερ με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ η έντονη προσωπικότητά του θα μείνει αξέχαστη σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Νίκο Κακαουνάκη θα γίνει το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010, στις 4 μ.μ., στο Μητροπολιτικό Ναό Καστελίου Χανίων και η ταφή του στο Κοιμητήριο Παρθενώνας στο Καστέλι Χανίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του, τις κόρες του Μαριάννα και Δήμητρα καθώς και τα εγγόνια του και αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο, που διέγραψε μία ξεχωριστή πορεία στη δημοσιογραφία.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων τηλ.: 2821094848 ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου τηλ: 2822024148.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΟΝ ΑΛΤΕΡ

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ...
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ...ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΕΝΘΗΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ , ΡΑΨΑΝΗ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ κλπ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ 13η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Η σπουδαιότητα της χρηματοδότησης κατασκευής της νέας 13ης Εθνικής Οδού και της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία Πιερίας, παρούσης και της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρίας Λιονή.


Στη σύσκεψη, εκτός από το Νομάρχη Πιερίας, συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Πιερίας, (απουσίαζε ο Κώστας Κουκοδήμος), ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Κατερίνης, δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και των μεταφορών.

Η νεοδιορισθείσα Περιφερειάρχης, προτίμησε να ακούσει περισσότερο, παρά να δεσμευθεί για την χρηματοδότηση των έργων, δείχνοντας αν μη τι άλλο διάθεση για συνεργασία και κατανόηση των προβλημάτων της Πιερίας, ειδικά σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία μετά και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών.

ΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Οι δυο ταμίες του Δήμου Παγγαίου είναι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, που βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ σε ερημική παραλία δυτικά της Καβάλας.

Το θύμα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Τριαντάφυλλος Κουκούδης.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Αλέξανδρος Μπιτζής έκανε λόγω για πρωτοφανή αγριότητα των δυο δραστών σε βάρος του θύματος.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δήμαρχος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο από αιχμηρό αντικείμενο και οκτώ πυροβολισμούς στο θώρακα και το κεφάλι. Στον τόπο της δολοφονίας οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά δεκατέσσερις κάλυκες, ενώ υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα στο θύμα και τους δράστες.
Όπως τόνισε ο υποστράτηγος, το κίνητρο της δολοφονίας των δυο δραστών ήταν το οικονομικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί στο ταμείο του Δήμου τόσο από το δήμαρχο όσο και από τους δυο δράστες.
Ο κ. Μπιτζής σημείωσε πως ο δήμαρχος πίεζε τους ταμίες να βρουν τρόπο για να καλύψουν το έλλειμμα ενώ ο ίδιος είχε βρει τα χρήματα που του αναλογούσαν και σημείωσε πως το ποσό των δυο δραστών ήταν και το μεγαλύτερο.
Οι ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στο δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου να του δώσουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια ακινήτων τους ώστε ο δήμαρχος να τα βάλει ως εγγύηση και να βγάλει δάνειο στο όνομα τους για να καλυφθεί έτσι το χρέος.
Τότε του επιτέθηκαν και αφού πρώτα τον χτύπησαν με αγριότητα στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το πυροβόλο όπλο οι δυο δράστες το προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικού τιμήματος, ως ενοίκιο, από κάτοικο της περιοχής ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, καθώς και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων.

Σημειώνει επίσης ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.
Προσθέτει δε πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.
«Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της ΝΔ, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.
Αυτή η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.
«Ετσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα», καταλήγει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.



KKE: Η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει το φόβο μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του
«Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει την επιδίωξη της πλουτοκρατίας να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά και με ανοιχτή σύμπραξη όλων των αστικών πτερύγων η αντιλαϊκή θύελλα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και που την στηρίζει η ΝΔ επί της ουσίας», σχολίασε το ΚΚΕ
Τόνισε δε ότι «ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική» και πρόσθεσε ότι «η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει και το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γι' αυτό και τα περί 'εθνικής ομοψυχίας'».
«Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα. Να συγκροτήσουν τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, αποφασιστικά να προχωρήσει η αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», κατέληξε το ΚΚΕ.



ΣΥΝ: Η πρόταση Μητσοτάκη δεν αφορά την αριστερά
«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ώστε να παρθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, που θα φέρουν σε πιο δύσκολη θέση την ελληνική κοινωνία και θα βυθίσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν αφορά σίγουρα την αριστερά», παρατήρησε ο ΣΥΝ
Όπως τόνισε, «απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο».

«Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες προτάσεις, αλλά από μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα προστατεύει το εισόδημα, την εργασία και το περιβάλλον», πρόσθεσε.
Κάλεσε τέλος «τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε αγώνες για μια ριζοσπαστική προοδευτική αλλαγή για την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΠΑΝ

* «Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία δεν μπορούν να περιμένουν έως το 2011 για να θέσουν υπό έλεγχο τα ελλείμματά τους. Θα πρέπει να δράσουν νωρίτερα».

ΜΑΡΕΚ ΝΤΕΛΚΑ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ΔΝΤ

* «Οι τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν τα επιτόκια των δανείων περιορίζοντας τη διαφορά τους από τα επίσημα επιτόκια. Πρέπει και εκείνες να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη».
ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ, Ρώσος πρόεδρος.

* «Η οικονομία αναπτύσσεται, βελτιώνεται, γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πολλά για τους πολίτες όσο δεν βρίσκουν εργασία».
ΤΙΜΟΘΙ ΓΚΑΪΤΝΕΡ, Αμερικανός υπουργός Οικονομίας.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης


Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες επεμβάσεις, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κακουνάκης.

Ο Νίκος Κακαουνάκης είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση πολύποδα στο έντερο, έπειτα από την οποία όμως παρουσιάστηκαν επιπλοκές.
Στη συνέχεια διακομίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν στην εντατική. Εκεί κατέληξε την Τετάρτη λίγο μετά τις 21.00.
Στην αρχή της δημοσιογραφικής του καριέρας, ο Νίκος Κακαουνάκης εργάστηκε επί χρόνια στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα.
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία ως εκδότης, με την εφημερίδα «Στο Καρφί».