PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Έσπασε" η κρυπτογράφηση των κινητών τηλεφώνων

Το σύστημα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από το 80% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, δεν είναι πλέον κρυφό και μάλιστα - με σχετικά απλό εξοπλισμό - συνομιλίες και μηνύματα μπορούν να παρακολουθηθούν. Αυτό υποστήριξε και απέδειξε ο γερμανός χάκερ και ειδικός της ψηφιακής κρυπτογράφησης Κάρστεν Νολ σε συνέδριο στο Βερολίνο.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!!!!!!!!!

Η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των υγειονομικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, παραδέχθηκε ότι ακόμα η ίδια δεν έχει εμβολιαστεί ενάντια στον ιό Η1Ν1.

"Έχω ζητήσει από την ιατρική υπηρεσία μου να με ενημερώσει που μπορώ να εμβολιαστώ", απάντησε η Μάργκαρετ Τσαν, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους εάν έχει εμβολιαστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "βεβαίως" θα κάνει το εμβόλιο.(ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ..?)
Η Μάργκαρετ Τσαν επισήμανε επίσης ότι "πολλά μέλη του προσωπικού" της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας έχουν εμβολιαστεί σε κέντρα στην Ελβετία.
Πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατείες για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, αλλά ο αριθμός των ενδιαφερομένων εξακολουθεί να είναι μικρός, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο απόθεμα εμβολίων.
Ήδη η Γερμανία εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μεταπωλήσει τα πλεονάσματα εμβολίων για τη νέα γρίπη. Η Ελβετία αποφάσισε εξάλλου να δωρίσει τα μισά αποθέματά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο ΑΠΟΦΙΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ 26 ΧΡΟΝΙΑ

Ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πως θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη γιγαντιαίου αστεροειδή σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.

"Το επιστημονικό-τεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε" για να μην επιτρέψουμε ο αστεροειδής Αποφις να καταστρέψει μέρος του πλανήτη Γη το 2036, δήλωσε ο Περμίνοφ στον ραδιοσταθμό "Φωνή της Ρωσίας".
"Καλύτερα να δαπανήσουμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποτρέψει την πτώση του αστεροειδή, παρά να περιμένουμε να συμβεί αυτό και να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Αν ο αστεροειδής Αποφις, με διάμετρο περίπου 350 μέτρα, χτυπήσει τη Γη κατά το πέρασμα του, που αναμένεται το 2036, η πρόσκρουση θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα έρημο στο μέγεθος της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.
Από την πλευρά της, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, η πιθανότητα μιας σύγκρουσης μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης, το 2036, έχει μειωθεί σημαντικά.
"Νέες τεχνικές υπολογισμού και νέα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα ο Αποφις να συγκρουστεί με τη Γη, στις 13 Απριλίου του 2036 μειώθηκε από 1/45.000 στο 1/250.000, είχε αναφέρει η NASA σε ανακοίνωση της.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο αστεροειδής θα μπορούσε να περάσει σε απόσταση 30.000 μιλίων από τη Γη το 2029 - δηλαδή πιο κοντά από ότι ορισμένοι γεωστατικοί δορυφόροι - και θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον γαλάζιο πλανήτη επτά χρόνια αργότερα.

ΤΟ Foreign Office για έτος 1979

Άνοιξαν για το κοινό και για τους ιστορικούς οι εμπιστευτικοί φάκελοι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office) για έτος 1979, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Μέσα σ' αυτούς υπάρχουν φάκελοι που αναφέρονται στην Ελλάδα και την πολιτική της, κυρίως, κατάσταση, εκείνη τη χρονική περίοδο.
Μία 14σέλιδη εμπιστευτική έκθεση του Foreign Office αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη, στο Λονδίνο, του Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, για συνομιλίες με την ομόλογό του Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1979. Σύμφωνα με την εμπιστευτική αναφορά, ο Κ. Καραμανλής ανέλυσε στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τις ελληνικές απόψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και για την επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, και ζήτησε τη βρετανική υποστήριξη στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, εκφράζοντας μάλιστα την ευχή το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη χώρα που θα επικυρώσει την ένταξη της Ελλάδας.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα υποστηρίξει ανεπιφύλακτα την ελληνική ένταξη. Στις συνομιλίες τους για τις διμερείς σχέσεις, η Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως αποκαλύπτεται στη σχετική εμπιστευτική έκθεση του «Φόρεϊν Όφις», εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό τη μεγάλη της επιθυμία, όπως βρετανικές εταιρίες να έχουν συμμετοχή στην κατασκευή μεγάλων έργων στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατασκευή σταθμών ενέργειας με άνθρακα και στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ηλεκτρικών σιδηροδρόμων. Η βρετανική πλευρά εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον να πουλήσει στην Ελλάδα στρατιωτικά άρματα τύπου "Τσόμπαμ".
Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής απέφυγε να δεσμευθεί για την αγορά πολεμικού υλικού, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολο στάδιο, ενώ για τα δύο έργα στα οποία αναφέρθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ είπε ότι αυτά θα τα συζητήσει στην προσεχή επίσκεψή του στο Λονδίνο ο υπουργός Συντονισμού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φέρεται να είπε ότι η πρωτοβουλία του για την ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας στα Βαλκάνια, συναντά την αντίδραση της Σοβιετικής Ένωσης. "Η Σοβιετική Ένωσης φοβάται ότι η πρωτοβουλία μου αυτή μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις βαλκανικές χώρες", ήταν η εκτίμηση του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση του «Φόρεϊν Όφις».
Στη συζήτηση για το Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στη Μάργκαρετ Θάτσερ ότι "για να λυθεί αυτό το θέμα χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και καλή διάθεση από την πλευρά της Τουρκίας. Οι ελληνοκύπριοι δεν εξαρτώνται από μένα, αλλά οι τουρκοκύπριοι εξαρτώνται από την Άγκυρα", είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Βρετανή πρωθυπουργό.
Μία εμπιστευτική έκθεση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το «Φόρεϊν Όφις» έχει θέμα την παραίτηση του Κώστα Σημίτη από το επταμελές εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Η επίσημη εξήγηση, γράφουν οι Βρετανοί διπλωμάτες, είναι ότι ο Κώστας Σημίτης ενέκρινε και επέτρεψε να κυκλοφορήσει μια αφίσα για την ευρωπαϊκή κοινότητα, με σλόγκαν το οποίο απείχε από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Ευρώπης. "Ωστόσο, σχολιάζει ο συντάκτης της εμπιστευτικής αναφοράς, οι πραγματικοί λόγοι της παραίτηση του Κ. Σημίτη, δεν είναι ξεκάθαροι".

Άλλα θέματα που αναφέρονται στα εμπιστευτικά έγγραφου του Φόρεϊν Όφις:


-Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα το ΗΒ και οι ΗΠΑ, καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, είχαν ασκήσει μεγάλες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει μια συμφωνία η οποία επέτρεπε στο σοβιετικό στόλο να χρησιμοποιεί τις ευκολίες στα ναυπηγεία της Σύρου. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι η σχετική συμφωνία με τη Μόσχα είχε γίνει με ιδιωτική ελληνική εταιρία και αφορούσε μόνο στον εμπορικό στόλο της Σοβιετικής Ένωσης.


-Οι Βρετανοί αστυνομικοί, οι οποίοι συνόδευαν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο ενημέρωναν το «Φόρεϊν Όφις» για όλες τις κινήσεις του, ακόμα και για τα ψώνια που έκανε στα καταστήματα "Σίμπσονς" για υποδήματα και στο "Μπέρμπερις" για ενδύματα.


-Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα παρακολούθησε το συνέδριο της ΝΔ στη Χαλκιδική, το πρώτο της συνέδριο μετά τη μεταπολίτευση. Στην αναφορά του προς το «Φόρεϊν Όφις», ο Βρετανός διπλωμάτης γράφει ότι "ο Κ. Καραμανλής χωρίς να είναι ιδεολόγος ή πολιτικός φιλόσοφος, στην καλά συγκροτημένη ομιλία του έδωσε έμφαση στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό στην κοινωνική πολιτική και γενικά η ομιλία του ερμηνεύεται ως διαθήκη για το κόμμα του, το οποίοι δημιούργησε".

Πρώτη στην ευρωζώνη η Ελλάδα στις αυξήσεις τιμών

Σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έχει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή για το Νοέμβριο.

Συγκεριμμένα:
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 2,1% όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 0,5%.
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις των ειδών ένδυσης (2,8%), με δεύτερο το Βέλγιο με 0,9%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 0%.
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις των ειδών υπόδησης (2,8%) και ακολουθεί η Αυστρία με 2,7%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 0,7%.
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις για τις επισκευές οικιακών συσκευών (4,8%), με δεύτερη την Ισπανία με 4%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 2%.
- Η Ελλάδα είναι πρώτη στις υπηρεσίες για επισκευή και συντήρηση κατοικίας με αύξηση 4%, με δεύτερη την Κύπρο με 3,5%, όταν ομέσος όρος στην ΕΕ είναι 1,7%.
- Η Ελλάδα πρώτη στον σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, με δεύτερη την Ιρλανδία με 8,3%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 4,1%.
- Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 19,7%, με δεύτερη τη Μάλτα (5,2%), όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 3,2%.

Newsroom ΔΟΛ

Ευχές για το νέο έτος Του βουλευτή Πιερίας και Τομεάρχη Αθλητισμου της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου

Εύχομαι το 2010 που σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε να είναι μια χρονιά γεμάτη Υγεία, Δύναμη και Δημιουργία. Ας είναι ένας χρόνος ειρηνικός και δημιουργικός. Ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος και ας ευχηθούμε να φέρει και πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ο χρόνος που ξεκινά μας βρίσκει σε μια κρίσιμη καμπή.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε όμως και θα τα καταφέρουμε, θα κερδίσουμε με κοινή προσπάθεια, μια καλύτερη προοπτική για όλους τους Έλληνες.
Εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, στον απανταχού Ελληνισμό.
Εύχομαι καλή χρονιά ευημερία και δημιουργικότητα σε όλους τους πολίτες της Πιερίας.
Χρόνια πολλά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ Βουλευτής Ν. Πιερίας-ΠΑΣΟΚ -ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Τούτες οι μέρες, είναι μέρες χαράς και γιορτής. Είναι και μέρες περισυλλογής.
Κάνουμε τον απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει.
Έχουμε προσδοκίες για τη χρονιά που έρχεται.
Βάζουμε νέους στόχους για να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μας και τα παιδιά μας.. Μια Ελλάδα ευημερίας, προόδου, κοινωνικής συνοχής και διαφάνειας.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σ’ όλους τους Πιεριείς, σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα , στον Ελληνισμό της διασποράς, αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας, μετανάστες και πρόσφυγες, που ζούνε στη χώρα μας, ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο 2010.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Πιερίας αλλά και σε όλους τους ομογενείς μας, το 2010 να είναι μία δημιουργική χρονιά, γεμάτη ειρήνη, υγεία και ευτυχία. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Γιώργος Παπαστεργίου
Νομάρχης Πιερίας

«Τιμή στον Άνθρωπο».

Την 1η Ιανουαρίου 2010 στην εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας



Τιμή στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης  «Ο Άρτος ο Επιούσιος»


Ο Νομάρχης Πιερίας θα τιμήσει για το κοινωνικό τους έργο όσους συμβάλουν στην καθημερινή εθελοντική προσφορά φαγητού
Την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αγαθονίκου για την καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους συνανθρώπους μας, τα γνωστά Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος», θα τιμήσει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Διοικητήριο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης «Τιμή στον Άνθρωπο» ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Όπως είναι γνωστό, την 1η του έτους ο Νομάρχης Πιερίας στη δεξίωση που διοργανώνεται στη Νομαρχία τιμά κάθε χρόνο φυσικά πρόσωπα και συλλογικούς φορείς που διακρίθηκαν για το κοινωνικό τους έργο στην Πιερία, σε μια συμβολική κίνηση για την ανάδειξη του πνεύματος του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η εκδήλωση που περιλαμβάνει και δεξίωση προς τους φορείς και τους πολίτες, διοργανώνεται αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία της 1ης Ιανουαρίου 2010, η οποία δοξολογία έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως, όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος» απασχολούνται εκ περιτροπής περισσότεροι από 200 εθελοντές που εργάζονται στην παραγωγή, τη συσκευασία και τη μεταφορά των 180 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε αντίστοιχο αριθμό συμπολιτών μας με την ευθύνη όλων των ενοριών της πόλης της Κατερίνης. Η εθελοντική αυτή δράση, που συντονίζεται από τριμελή επιτροπή ιερέων συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια κοινωνικού έργου και στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών και πολλών χορηγών.







ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω επί σειρά ετών η απαίτηση της Πιερίας για την ανακατασκευή της 13ης εθνικής οδού (Κατερίνης-Ελασσόνας) που με αφορμή το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών τις τελευταίες ημέρες «σηκώνει το βάρος» της κυκλοφοριακής σύνδεσης Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Αλλεπάλληλες επιστολές, αιτήματα, εκκλήσεις προς κάθε αρμόδιο υπουργό, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έπεσαν στο κενό.
Θεωρώ κρίσιμη τη χρονική στιγμή και απολύτως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας.
Την ίδια άποψη εξέφρασα με δήλωσή μου τον Αύγουστο του 2008 με επιστολή μου στον τ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα και με αφορμή την προκήρυξη για τα έργα που επρόκειτο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και αφορούσαν περιφερειακούς δρόμους.
Τόνισα και τότε και επαναλαμβάνω σήμερα πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε ο,τι αφορά τα οδικά έργα. Και αυτό σήμερα αποδεικνύεται από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί σε έναν δρόμο που μόνον κατ’ ευφημισμόν είναι «εθνική οδός».
Η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νομό Πιερίας και με αφορμή τις πλημμύρες του Νοεμβρίου για επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και πιθανή ένταξη του δρόμου, παρέπεμπε για ακόμη μια φορά το συγκεκριμένο έργο στις καλένδες και σε καμία περίπτωση δεν «απαντούσε» στο επιτακτικό ερώτημα των πολιτών της Πιερίας, για το αν θα ενταχθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό το συγκεκριμένο έργο.
Μήπως σήμερα θα πρέπει να αναθεωρήσει και να περάσει από τις γενικολογίες στις πράξεις;

"Η ΝΔ θέλει διαφάνεια παντού"

"Η ΝΔ θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές αδιακρίτως", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. "Η ΝΔ θέλει διαφάνεια παντού, δεν έχουμε να φοβηθούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, θέλουμε να φανεί η αλήθεια σε όλες τις υποθέσεις", πρόσθεσε.
Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ θέλει αφενός να διερευνηθεί η αλήθεια και αφετέρου να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρινίζει ότι ειδικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου ισχύει η γενική θέση της ΝΔ να διερευνηθούν τα πάντα και ότι η ΝΔ δεν φοβάται την αλήθεια, ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει "αστερίσκος" για την υπόθεση του Βατοπεδίου, επειδή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής στο παρελθόν στην οποία είχαν συμμετάσχει όλα τα πολιτικά κόμματα και είχε βγει με νόμιμο τρόπο πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συνεχίζοντας, λέει ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει να συνεισφέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου με καινούργια στοιχεία, τότε η ΝΔ θα είναι παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη της αλήθειας.


Νέοι επικεφαλείς στις γραμματείες του κόμματος

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετούνται ως επικεφαλής των Γραμματειών της Ν.Δ. τα ακόλουθα στελέχη του Κόμματος:

1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ
Γραμματέας: Ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, βουλευτής Κορινθίας
Αναπληρωτής: Ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Φλώρινας
2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΓραμματέας: Ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, καθηγητής Ιατρικής,
πρώην υφυπουργός-πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής: Ο κ. Άρης Τσατσούλης
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Γραμματέας: Η κα Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής: Η κα Χαρά Καραγιαννοπούλου
4. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γεώργιος Αναγνωστάκος
Αναπληρωτής: Ο κ. Χρήστος Γιάνναρης, Οικονομολόγος
5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Οικονομολόγος
Αναπληρωτές: Ο κ. Ευθύμιος Λυμπερόπουλος και
ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, επιχειρηματίας
6. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, πρώην υπουργός- πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής: Ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, πρώην υφυπουργός- πρώην βουλευτής
7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γιάννης Μανώλης (έχει, ήδη, ανακοινωθεί)
Αναπληρωτής: Ο κ. Φίλιππος Ταυρής, συνδικαλιστικό στέλεχος
8. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Γραμματέας: Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας (έχει, ήδη, ανακοινωθεί)
Αναπληρωτές: Ο κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, πρώην βουλευτής
Ο κ. Παναγιώτης Λειβαδάς, Οικονομολόγος- Πολιτικός Επιστήμων- πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης
Ο κ. Σπήλιος Λιβανός, πρώην βουλευτής
9. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Επαμεινώνδας Λεκέας, Νομικός
Αναπληρωτής: Ο κ. Δημήτριος Κούκης, Νομικός
10. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου
Αναπληρωτής: Ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου
11. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γραμματέας: Η κα Μαρία Κόλλια, βουλευτής Σερρών
Αναπληρωτής: Η κα Τέτα Διαμαντοπούλου
12. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Γραμματέας: Ο Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος, Χημικός Μηχανικός- Ειδικός για θέματα Περιβάλλοντος
Αναπληρωτές: Η κα Λιάνα Γούτα, Χημικός Μηχανικός
Ο κ. Κωνσταντίνος Μπέσης
13. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & Μ.Κ.Ο.
Γραμματέας: Η κα Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής Α΄ Αθηνών
14. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γραμματέας: Ο κ. Θεόδωρος Σολδάτος, πρώην βουλευτής

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθετεί σε θέσεις Συμβούλων του:
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό κ. Γεώργιο Σούρλα
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Σταμάτη

Με άλλη απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. τοποθετούνται:
Ο κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος διευθυντής Διαγραμματειακού
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζωντανός διευθυντής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας γραμματείας, της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, που στόχο θα έχει τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με ανοιχτές πόρτες στην κοινωνία.
Στη θέση του Γραμματέα τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Διονύσης Καραχάλιος με Αναπληρωτή Γραμματέα τον Δημήτρη Κανελλόπουλο.
«Πριν αναλάβω καθήκοντα Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκα "ένα κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία", δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Αυτή την υπόσχεση-δέσμευση προς τους Έλληνες πολίτες υλοποιούμε με τη συγκρότηση της Γραμματείας. Δεν θα ανοίξουμε μόνο τις πόρτες μας, για να μας πλησιάσουν οι πολίτες. Θα βγούμε και εμείς από τα γραφεία μας για να πάμε κοντά στην κοινωνία. Στόχος μας θα είναι "ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του". Οι σχέσεις Κοινωνίας-Κόμματος θα είναι η κρίσιμη δοκιμασία, που θα σφραγίσει τη νέα σχέση εμπιστοσύνης του κόμματός μας, όχι μόνο με τους 800.000 πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, για να αρχίσει σωστά και να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία"

"Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.
Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι δεν φοβάται απόρριψη του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο θα υποβάλει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σημείωσε ότι το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι διαφορετικό από εκείνο των άλλων χωρών. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα πετύχει στην προσπάθειά της.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην κατασπατάληση των πόρων οι οποίοι δεν κατευθύνθηκαν προς την ανάπτυξη, αλλά σε προγράμματα, οπως τα stage και στη διαφθορά.
Αναφέρθηκε και στις τράπεζες και τόνισε ότι παρότι έχουν χρηματοδοτηθεί δεν διοχέτευσαν τα χρήματα στην πραγματική οικονομία, αλλά προτίμησαν να κλείσουν κάποιες δικές τους τρύπες και να χρηματοδοτήσουν πολύ συγκεκριμένες εταιρίες.
Τόνισε ακόμη ότι ο πληθωρισμός δεν είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ απάντησε ότι δεν του έχει γίνει καμία τέτοια εισήγηση από το υπουργέιο Οικονομικών.
Εξάλλου σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν τη διεξαγωγή μιας απογραφής, από κοινού με τη ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι θα σκεφτόταν μια τέτοια πρόταση, ενώ χαρακτήρισε συμπαθητική την αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΝΔ Α.Σαμαρά στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος των τελών κυκλοφορίας έδειξε να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους.
Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση γενικών γραμματέων στα υπουργεία και τόνισε ότι είναι προτιμοτερο να περιμένουμε ακόμα κι έναν χρόνο για να γίνουν κάποιες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες δεν έχουν γίνει τα τελευταία 200 χρόνια.
Επίσης, σχετικά με την διγλωσσία που καταλογίζεται στην κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος θέλει τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως όταν λαμβάνεται μία απόφαση αυτή είναι που ισχύει.
Εμμέσως επέρριψε κάποιες ευθύνες και στον Τύπο για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι εάν κάποιος μιλήσει με τρεις υπαλλήλους ενός υπουργείου και στη συνέχεια γράψει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει αυτά, τότε δεν θα υπάρχει απλώς διγλωσσία αλλά πολυγλωσσία. "Πρέπει", πρόσθεσε, "να αποενοχοποιηθούν οι συζητήσεις".
Επίσης, τόνισε ότι από αξιολόγηση θα περνούν όλοι, ακόμη και οι υπουργοί.
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο και τις διαφωνίες που διατυπώνονται, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι προθυμος να συζητήσει κάθε πλευρά του θέματος και ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν με τον νέο εκλογικό νόμο και τον "Καπποδίστρια 2".
Επίσης, ερωτηθείς για τις διαφωνίες του νέου αρχηγού της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η εντύπωσή του είναι πως ο κ. Σαμαράς δεν είπε ακριβώς όχι στον εκλογικό νόμο, αλλά σκέπτεται μια παραλλαγή του συστήματος.
Αυτό που έχει σημασία, πάντως, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι όλοι συμφωνούν πως το σημερινό σύστημα πάσχει και παράγει μαύρο πολιτικό χρήμα.
Σε ερώτηση εξ άλλου αν τα μικρά κόμματα θα είναι τα χαμένα αν ισχύσει το γερμανικό μοντέλο, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι αυτό δεν είναι σωστό και οτι αν τα μικρά κόμματα χάσουν κάποιες έδρες στις μονοεδρικές, θα τις κερδίσουν - και ίσως και περισσότερες- στις περιφέρειες.
Για το θέμα των μεταναστών, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο των Εσωτερικών και σε ερώτηση αν έτσι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα, απάντησε ότι το εκλογικό σώμα δεν αλλοιώνεται, απλά αλλάζει και ότι, σε κάθε περίπτωση, όλα τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα, επί ίσοις όροις, να διεκδικήσουν την ψήφο όλων των Ελλήνων.
Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στη σύσταση εξετατιστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν γνώριζε το θέμα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είπε ότι η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει εάν υιοθετεί όσα συνέβησαν στο παρελθόν και από ό,τι δείχνει μέχρι στιγμής τα υιοθετεί.
Λέει ότι κάνει αυτοκριτική, αλλά στην ουσία δεν το κάνει. "Η ΝΔ πρέπει να βρει την ταυτότητά της και να αλλάξει πολλά πράγματα", είπε.

ANA-MPA.GR