PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

WWW.enimerosi922.gr


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ

Διχασμένος ο πλανήτης από το αποτέλεσμα της Συνόδου της Κοπεγχάγης

Την άποψη ότι ηδιαφαινόμενη Συμφωνία της Κοπεγχάγης ήταν η καλύτερη δυνατή με δεδομένο το χάσμα των απόψεων, ιδιαίτερα από τις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά και την Κίνα εξέφρασαν οι ηγέτες του ανεπτυγμένου κόσμου.





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη συμφωνία «σημαντική και χωρίς προηγούμενο», αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν ανεπαρκής.



Ακόμα παρατήρησε ότι μία νομικά δεσμευτική συμφωνία θα απαιτήσει χρόνο.



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η Συμφωνία δεν είναι «τέλεια», αλλά «είναι η καλύτερη δυνατή».



«Με τον Μανουέλ Μπαρόζο, την Ανγκελα Μέρκελ, τον Γκόρντον Μπράουν και τον Μπαράκ Ομπάμα επιλέξαμε να εγκρίνουμε αυτή τη συμφωνία, η οποία είναι το αποτέλεσμα μίας διαπραγμάτευσης εξαιρετικά δύσκολης γιατί δεσμεύει ολόκληρο τον πλανήτη» δήλωσε.



Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη θα εμμείνει στο σχέδιο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έως ότου συμφωνηθεί μία νομικά δεσμευτική συνθήκη.



Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε πως «έχουμε κάνει μια αρχή» για το κλίμα και πως επιθυμεί να υπάρξει γρήγορα συνέχεια για να μετατραπεί σε ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο.



Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κίνας, Ξίε Ζένχουα, τόνισε ότι η Σύνοδος είχε θετικό αποτέλεσμα και πως όλοι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι.



«Έπειτα από διαπραγματεύσεις και οι δύο πλευρές κατάφεραν να διατηρήσουν το τελικό τους κριτήριο, για τους Κινέζους αυτό ήταν η κυριαρχία μας και το εθνικό μας συμφέρον» εξήγησε.



Σε άλλο μήκος κύματος ο προεδρεύων της G77 (αναπτυσσόμενες χώρες): «Η συμφωνία είναι η χειρότερη στην ιστορία» τόνισε ο Σουδανός Λουμούμπα Στανισλάς Ντία-Πινγκ.



Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας Σέρζιο Σέρρα δήλωσε απογοητευμένος: «Δεν θα είναι αποτυχία η Σύνοδος αν συμφωνήσουμε να ξανασυναντηθούμε και να μιλήσουμε για τα ζητήματα που εκκρεμούν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.»



Σε ακόμα υψηλότερους τόνους η εκπρόσωπος της Βενεζουέλας: «Αναρωτιέμαι αν ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ θα εγκρίνουμε αυτό το πραξικόπημα ενάντια στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Εθνών».



Ο εκπρόσωπος του Τουβαλού, νησιωτικής χώρας του Ειρηνικού, η οποία κινδυνεύει με «εξαφάνιση» από την άνοδο της στάθμης του νέρού, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να δεχθήκαμε τα 30 αργύρια για να προδώσουμε το λαό μας και το μέλλον μας».



Επρόσωπος της Οργάνωσης «Φίλοι της Γης» δήλωσε: «Η Κοπεγχάγη υπήρξε μια αξιοθρήνητη αποτυχία. Δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνης. Με τη μη ανάληψη δράσης, οι πλούσιες χώρες καταδίκασαν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, τη δυστυχία και το θάνατο, αφού επιταχύνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Την ευθύνη φέρουν αποκλειστικά οι ανεπτυγμένες χώρες.»



Εκπρόσωπος της Greenpeace Βρετανίας χαρακτήρισε την Κοπεγχάγη «τόπο εγκλήματος με τους ενόχους να το σκάνε στο αεροδρόμιο»: ελάχιστοι πολιτικοί άνδρες σε αυτό τον πλανήτη μπορούν τελικά να δουν πέρα από το στενό προσωπικό τους συμφέρον, πόσο μάλλον να ενδιαφερθούν για τα εκατομμύρια ανθρώπων που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.»



Newsroom ΔΟΛ

ΒΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σέρβοι, Μαυροβούνιοι και πολίτες της ΠΓΔΜ θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέουν από αυτό το Σαββατοκύριακο μόνο με τα βιομετρικά τους διαβατήρια, σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν. Και οι τρεις χώρες στέλνουν πολίτες τους ταξίδι σε ευρωπαϊκούς προορισμούς γιορτάζοντας την κατάργηση της βίζας.

Περίπου 50 Σέρβοι υπήκοοι αναχώρησαν την Παρασκευή αεροπορικώς από το Βελιγράδι. Πρώτος σταθμός τους είναι η Βρυξέλλες. Στην συνέχεια θα μεταβούν στη Ρώμη, το Βερολίνο και το Παρίσι παραμένοντας δύο ημέρες σε κάθε πρωτεύουσα.
Οι Σέρβοι, που είναι στην πλειοψηφία τους νέοι και επιλέγησαν κατά την διάρκεια ενός διαγωνισμού «Η Ευρώπη για όλους», δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία μέχρι σήμερα να ταξιδέψουν εκτός Σερβίας.
Η εξαίρεση για τις θεωρήσεις εισόδου ισχύει από το Σάββατο και αφορά πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ που κατέχουν βιομετρικά διαβατήρια. Το μέτρο υιοθετήθηκε στις 30 Νοεμβρίου από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ και αναμενόταν διακαώς από πολλά χρόνια στις τρεις αυτές βαλκανικές χώρες.
Οι νεαροί Σέρβοι θα γίνουν δεκτοί στις Βρυξέλλες από πολλούς αξιωματούχους και κυρίως από τον επίτροπο της ΕΕ για την διεύρυνηση Όλι Ρεν.
Στα Σκόπια πολλές χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης για να εορτάσουν την άρση της βίζας. Για σήμερα, Σάββατο, έχει προγραμματισθεί ένα ταξίδι πολιτών της ΠΓΔΜ, ενώ την Κυριακή 100 Μαυροβούνιοι θα επισκεφθούν τη Ρώμη.

Newsroom ΔΟΛ

ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ 2 Η ΧΩΡΑ

Οι κατολισθήσεις βράχων (ή «μικρών και μεγάλων λίθων», όπως αναφέρει η Αιγαίο ΑΕ), τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ύψος των Τεμπών, έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Η διέλευση πλέον και για όσο χρειαστεί από και προς την Αθήνα, γίνεται κυρίως μέσω της (απαρχαιωμένης) 13ης Εθνικής Οδού.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κατολισθήσεις στην περιοχή έγιναν εντονότερες το βράδυ της Τετάρτης και κορυφώθηκαν, με τραγικά αποτελέσματα το πρωί της Πέμπτης. Από το βράδυ της Τετάρτης η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών με σκοπό συνεργεία της Εταιρίας να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και επισκευής που απαιτούνται για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Το πρωί της Πέμπτης, στο σημείο των κατολισθήσεων, έφτασε μαζί με συνεργάτες του και ο άτυχος 62χρονος Διευθυντής του Έργου. Οι «σποραδικές πτώσεις» έγιναν εντονότερες και «χωρίς καμία ένδειξη», σύμφωνα με την Αιγαίο, προκλήθηκε «κατολίσθηση μικρών και μεγάλων λίθων» με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ο Διευθυντής του Έργου και να βρει ακαριαίο θάνατο. Τυχεροί στάθηκαν οι άλλοι δύο συνεργάτες του, οι οποίοι κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον και σήμερα, αφού στο σημείο όπου έκλεισε η Εθνική Οδός δεν υπάρχει παράλληλο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα η κίνηση να προωθείται κυρίως στο δίκτυο της παλαιάς Εθνικής Οδού, όπου το οδόστρωμα είναι από κακό έως και επικίνδυνο σε κάποια σημεία του, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής εναλλακτική διαδρομή.

Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου–Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης έως τον Α.Κ. Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Αγίου Δημητρίου-Κατερίνης και εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη.

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και έως τον Α.Κ. Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

Ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται από το απόγευμα του Σαββάτου η πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Βασικός στόχος του προϋπολογισμού είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ (-8,4 δισ. ευρώ), από 12,7% φέτος.


O ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ NEWS24/7