PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σχετικά με την ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ανακοινώνεται ότι:

α) Όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ως άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

β) Όσοι λαμβάνουν διατροφικό επίδομα ως νεφροπαθείς, ή μεταμοσχευμένοι καρδιάς,

ήπατος, πνευμόνων ή μυελού των οστών.

γ) Όσοι λαμβάνουν την ενίσχυση απροστάτευτων παιδιών.

δ) Όσοι είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου.

« Εάν στην ίδια οικογένεια είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου περισσότερα από ένα μέλη της (σύζυγος και ανήλικα τέκνα), η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μόνο μία φορά».
Να προσέλθουν στη Νομαρχία – Τμήμα Πρόνοιας μέχρι 31-01-2010, για να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση που θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν πάρει την «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης »/(Α΄ δόση )από άλλο φορέα π.χ.(ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ)
Μαζί τους θα έχουν:
1. Βιβλιάριο οικονομικής ενίσχυσης της Πρόνοιας.
2. Φωτοτυπία βιβλιαρίου Υγείας.
Δικαιούχοι θεωρούνται όσοι είχαν πάρει αριθμ. Μητρώου ως Αμεα, ή έγιναν κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου έως την 3η Νοεμβρίου 2009.

Θ. Παπαγεωρίου: Απαίτηση των πολιτών η βελτίωση και αποτελεσματική λειτουργία του Α.Σ.Π.Ε.Π.

Ομιλία του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου στην ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις».
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού λαού, ο ΑΣΕΠ, ακυρώθηκε, καθηλώθηκε, παραμορφώθηκε και επανήλθε στην ημερήσια διάταξη το ιστορικό αμάρτημα του πολιτικού συστήματος ή τα πολιτικά αμαρτήματα, δηλαδή ο κομματισμός, η ημετεροκρατία και το ρουσφέτι. Ήταν κάτι που μας πλήγωσε όλους, γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι πιστέψαμε, μετά από εκείνη την κατάκτηση που είχαμε χαιρετίσει, ότι η κοινωνία, η οικονομία, το πολιτικό σύστημα, ο δημόσιος βίος πήγαν ένα βήμα μπροστά και πάνω σε αυτό το πρώτο βήμα μπορούσαμε να κτίσουμε τα επόμενα βήματα. Δυστυχώς, δεν έγινε αυτό και ζήσαμε αυτή τη δραματική κατάσταση που σας περιέγραψα νωρίτερα.

Τώρα το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτή καθεαυτή η βελτίωση του ΑΣΕΠ. Είναι, κατά τη γνώμη μου και κύριε Υπουργέ, το γεγονός ότι στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ακυρώθηκε πια εκείνη η μεγάλη κατάκτηση και θα πρέπει βήμα-βήμα να ξαναπείσουμε ιδιαίτερα τους νέους ότι δεν θα ξαναακυρωθεί αυτό το νέο βήμα που κάνουμε και ότι ο ΑΣΕΠ θα ξαναδικαιωθεί ιστορικά και ότι θα είναι μια κατάκτηση διαχρονικής ισχύος για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ζούμε όλοι οι κυβερνητικοί Βουλευτές –ιδιαίτερα στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- το δράμα της δυσπιστίας των πολιτών απέναντι σε όποια μεταβολή θετική, σε όποια μεταβολή βελτιώνει το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο. Τι λένε δηλαδή οι πολίτες; «Ωραία, κάνατε το ΑΣΕΠ, κάνατε ένα σύστημα, αλλά ήρθαν οι άλλοι και το ακύρωσαν. Τώρα θα το ξανακάνετε πάλι, αλλά θα το ακυρώσουν ξανά.» Δεν πιστεύουν, κυρίες και κύριοι, οι Έλληνες πολίτες ότι σε αυτόν τον τόπο μπορεί να στεριώσει μια μεγάλη μεταβολή, ότι μπορεί ένας θεσμός να έχει διαχρονική αξία και ισχύ! Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο έγκλημα που παρήχθη τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τώρα οι πολίτες, εμβρόντητοι, κάνουν τον απολογισμό τους. Τώρα οι πολίτες προσμένουν και πολύ σωστά η πρωτοβουλία που έφερε ο κύριος Υπουργός και η Κυβέρνηση είναι από τις πρώτες και είναι η θετική. Τώρα κάνουμε μια νέα αρχή. Γιατί;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
στον αντίποδα οι πολίτες και όλοι μας βιώνουμε την εξής κατάσταση: Όλοι συμφωνούμε και αποτελεί κοινό τόπο ότι το κράτος πάρα πολλές φορές είναι εχθρικό απέναντι στην κοινωνία. Το κράτος δεν βοηθάει την υπόθεση της ανάπτυξης.
Χρειάζονται μεγάλες τομές και αλλαγές στο κράτος. Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί που λένε ότι, αν κάνετε αλλαγές στο κράτος, αν φτιάξετε ένα σύγχρονο κράτος, θα έχετε βάλει μια μεγάλη υποθήκη, θα έχετε παραγάγει ένα σπουδαίο έργο, το σπουδαιότερο από τα σπουδαία έργα τα τελευταία χρόνια.
Είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να εκσυγχρονίσουμε, να βελτιώσουμε το κράτος και μια πτυχή του είναι το σύστημα πρόσληψης και στελέχωσης στο δημόσιο.
Όμως, κύριε Υπουργέ, επειδή αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί πρόκληση, για να καταθέσει κάθε Βουλευτής μερικές σκέψεις του, θέλω να πω ότι πρόκληση είναι και τα επόμενα βήματα. Θα έρθει και ο Προϋπολογισμός τις επόμενες ημέρες και θα δούμε, όπως και στους προηγούμενους Προϋπολογισμούς ότι το 50% των δαπανών αφορά ανελαστικές, πρωτογενείς δαπάνες και τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων. Το άλλο 25% αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές προς τους δημοσίους υπαλλήλους ή μάλλον –για να κυριολεκτώ- προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους.

Άρα, όλη η κοινωνία, η οικονομία και ο προϋπολογισμός κινούνται στη λογική του πως θα εξυπηρετήσουν την απασχόληση, το δημόσιο τομέα. Ακούμε από Υπουργούς να λένε πως δεν ξέρουν πόσους υπαλλήλους έχουν. Υπάρχουν Υπουργεία που έχουν είκοσι επτά κτήρια και δεν ξέρει κανένας Υπουργός -και ούτε θα μάθει και ο πιο μακρόβιος Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο- αν πάνε στην υπηρεσία, αν δουλεύουν, πόσοι είναι. Το έχουμε ακούσει και από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν ξέρει ο δημόσιος τομέας πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχει.
Δεν είναι τραγικό αυτό σε μια χώρα σύγχρονη; Δεν είναι τραγικό αυτό σε μια χώρα, η οποία δίνει την μάχη της σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό πεδίο να επιβιώσει η οικονομία, η κοινωνία και οι πολίτες της;
Άρα, τα επόμενα βήματα θα είναι τα πιο σοβαρά, θα είναι αυτά, τα οποία συζητούνε στις επιχειρήσεις, συζητούνε στον ιδιωτικό τομέα όλα αυτά τα χρόνια. Οργανόγραμμα, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, συστήματα αμοιβής, συστήματα bonus - malus, συστήματα δηλαδή που αμείβουνε, συστήματα που συνδέουν την εξουσία με την ευθύνη.
Διότι, κύριε Υπουργέ, ζήσαμε και αυτό το τραγικό τα προηγούμενα χρόνια, να λέμε σε ένα δημόσιο λειτουργό γίνε διευθυντής, αλλά δεν έχει εξουσία καμία. Πού ακούστηκε; Από την οικονομική θεωρία και από την θεωρία του management, η ευθύνη πάει με την εξουσία. Όταν δίνεις σε έναν ευθύνη, πρέπει να του δίνεις και εξουσία και όταν του δίνεις εξουσία πρέπει να του δίνεις και κίνητρα και όταν του δώσεις κίνητρα πρέπει να του έχεις σκληρό έλεγχο. Αυτά πρέπει να συζητήσουμε σε αυτόν τον τόπο. Αυτά πρέπει να συζητήσουμε με αφορμή τον προϋπολογισμό, κύριε Υπουργέ. Είναι τα επόμενα μεγάλα στοιχήματα για εσάς και την Κυβέρνησή μας, δηλαδή το πώς θα κάνουμε ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, που θα λειτουργεί επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ένα τελευταίο, κύριε Υπουργέ. Ξέρω ότι τα ξέρετε, ξέρω ότι θα κάνετε τα επόμενα βήματα. Επειδή όλοι ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια την δυσλειτουργία του Α.Σ.Ε.Π., θεωρώ -και κάνετε μνεία και κάνετε αναφορές- ότι δεν φτάνει μόνο να φτιάξουμε ένα σύστημα, δεν φτάνει μόνο να είναι καλό το σύστημα από τη βάση του, πρέπει να είναι και αποτελεσματικό. Δυστυχώς ο Α.Σ.Ε.Π. λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω γραφειοκρατίας, λόγω άλλων δυνατοτήτων που δεν του δώσαμε, δεν μπορούσε να απαντήσει γρήγορα στα αιτήματα των φορέων.
Θυμάμαι παλαιότερα, επειδή διετέλεσα την προηγούμενη περίοδο δημόσιος λειτουργός, ότι κάναμε αίτηση για ανάγκες, οι οποίες ήταν επείγουσες και περιμέναμε δυο χρόνια να μας στείλει το προσωπικό. Και ναι, μεν, το προσωπικό που ερχότανε -και πάντα σαν ιστορική κατάθεση το λέω- ήταν τα καλύτερα στελέχη, σε μια κρατική τράπεζα που δούλευα, αλλά δυστυχώς οι καθυστερήσεις ήταν σε βάρος των οικονομικών αποτελεσμάτων, σε βάρος της λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος.
Θα ήθελα εδώ να σας παρακαλέσω, εσείς προσωπικά και η Κυβέρνηση να δείτε το ζήτημα της λειτουργίας του Α.Σ.Ε.Π. γιατί θα ακυρωθεί, θα αυτοακυρωθεί αυτό το σύστημα, αυτή η πρωτοβουλία, αυτή η μεγάλη κατάκτηση, αν δεν έχει αποτελεσματική λειτουργία επ’ ωφελεία όσων έχουμε στοχεύσει.


Τομεάρχης Αθλητισμού στη «σκιώδη κυβέρνηση»του Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Κουκοδήμος





Ολοκληρώθηκε χθες με την ανακοίνωση των Τομεαρχών στα υπουργεία Δημοσίων Έργων, Μεταφορών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Εμπορικής Ναυτιλίας η σύνθεση της σκιώδους κυβέρνησης της Ν.Δ. Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος αναλαμβάνει καθήκοντα Τομεάρχη στον τομέα του Αθλητισμού.
Ο κ. Κουκοδήμος σε δήλωσή του για την ανακοίνωση του τομέα ευθύνης του τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και χαρά μου να αναλάβω την ευθύνη του Τομέα Αθλητισμού, τον οποίο υπηρέτησα τόσο ως αθλητής όσο και ως ΓΓ Αθλητισμού.

Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη όλων των θεμάτων που αφορούν τον Αθλητισμό. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του».

Συνεργασία του βουλευτή Γ. Άμοιρίδη και του δημάρχου Δίου



Συνεργασία του βουλευτή Γ. Άμοιρίδη και του δημάρχου Δίου, με τον υφ. Υποδομών Γ. Μαγκριώτη για τη χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών για τη χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου, απέσπασε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κ. Αμοιρίδης, το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Δίου Γρ. Παπαχρήστο είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την προώθηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Δήμου Δίου, η οποία έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η υλοποίησή της σταματούσε στις αρνήσεις της ηγεσίας του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ για χρηματοδότηση.
«Οι ολοένα συχνότερες και εντονότερες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Δήμου Δίου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη κατασκευής σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονήσει και καταθέσει ο Δήμος», ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.

Ο προϋπολογισμός των έργων της μελέτης ανέρχεται σε 11,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόθεση του Υπουργείου είναι η χρηματοδότησή τους, ώστε να «οχυρωθούν» οι περιουσίες των πολιτών της περιοχής, να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα νέων καταστροφών, αλλά και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, αφού οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις άφησαν εκτός των άλλων προβλημάτων και έναν αγνοούμενο.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μαγκριώτης, επισκέφθηκε το Δήμο Δίου στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, διαμορφώνοντας προσωπική άποψη για την αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών έργων.

«Παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, η Κυβέρνηση έχει την βούληση, αλλά κυρίως το σχέδιο να προχωρήσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας και ένα ακόμη δείγμα αποτελεί η αποδοχή του αιτήματος μας για χρηματοδότηση ενός τόσο σπουδαίου έργου, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Δίου», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Υποδομών ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κ. Αμοιρίδης, τόνισε επίσης ως ένα καθοριστικό στοιχείο για την αποδοχή του αιτήματος, την πλήρη ωριμότητα του φακέλου που κατέθεσε ο Δήμος Δίου, προς χρηματοδότηση.

"Ενίσχυση των μισθών"




«Για να βγούμε από την οικονομική κρίση χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής, κυρίως ενίσχυση των χαμηλών μισθών και των συντάξεων, ενίσχυση της απασχόλησης» τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ενορχηστρωμένη επίθεση"



«Ενορχηστρωμένη επίθεση δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες από αυτόκλητους οικονομικούς οίκους, οι οποίοι προέβησαν σε μείωση της αξιολόγησης για την πιστοληπτική της ικανότητα» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ στη χθεσινή συζήτηση, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε "ύποπτες" αυτές τις επιθέσεις «όχι μόνο λόγω της αναταραχής που δημιούργησε στην αγορά των Ελληνικών ομολόγων, αλλά και πιο πέρα στο κύρος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος» και πρότεινε την άμεση ίδρυση, πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανισμού, οποίος «θα προβαίνει στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της κάθε χώρας μέλους, κατά τρόπο φερέγγυο».
Τέλος, ζήτησε «επικαλούμενος και το άρθρο 47 της Συνθήκης της Ρώμης, τη συμπαράσταση που αρμόζει από κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε μέλος αυτής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική συνοχή της Ευρωζώνης που πλήττεται ύποπτα και κατά κύματα».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΠΟΡΝΤΟ


Η κληρωτίδα άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού προς τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η γαλλική Μπορντό θα βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» που γλίτωσαν τα μεγαθήρια!


Τα ζευγάρια της φάσης των «16»



Στουτγκάρδη-Μπαρτσελόνα


Ολυμπιακός-Μπορντό


Ίντερ-Τσέλσι...


Μπάγερν-Φιορεντίνα


ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σεβίλλη


Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης


Πόρτο-Άρσεναλ


Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

ΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ


Νέα ονόματα υπευθύνων τομέων πολιτικής ευθύνης (τομεαρχών) ανακοινώθηκαν από τη ΝΔ. Ξεχωρίζει η ανάληψη του τομέα Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην Ελίζα Βόζεμπεργκ ο τομέας Παιδείας, τον οποίο αρνήθηκε να αναλάβει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα τομεαρχών στα εξής στελέχη του κόμματος.
Η βουλευτής Α' Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ αναλαμβάνει τον τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τον τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Β' Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης.
Η βουλευτής Ρεθύμνου, Όλγα Ρεθύμνου, αναλαμβάνει τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης.
O βουλευτής Κοζάνης και τέως υφυπουργός, Γιώργος Κασαπίδης, αναλαμβάνει τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο τομέας Δημοσίων Έργων ανατέθηκε στον βουλευτή Ημαθίας, Μιχάλη Χαλκίδη, ενώ στον βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, ανατέθηκε ο τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο τομέας Υγείας περνά στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά και ο τομέας Δικαιοσύνης στον βουλευτή Β' Πειραιώς, Τάσο Νεράτζη.
Ο βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, αναλαμβάνει τον τομέα Πολιτισμού, ενώ ο βουλευτής Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος αναλαμβάνει τον τομέα Αθλητισμού.
Στον τομέα Περιφερειακής Πολιτικής τοποθετείται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης, ενώ στον τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Newsroom ΔΟΛ

Προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών




Τρεις προτάσεις για σύσταση ισάριθμων εξεταστικών επιτροπών με αντικείμενα τα "δομημένα ομόλογα", την υπόθεση Siemens και την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατατέθηκαν αργά χθες το βράδυ προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με υπογραφές 128 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

TOMEAΡΧΗΣ AΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ?

Ξεχωριστό τομέα αθλητισμού με Κουκοδήμο πάει να κάνει η Ν.Δ.


Ξεχωριστό τομέα για τον αθλητισμό θέλει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς που προφανώς κατάλαβε τι σημασία και την ουσία αλλά και τα οφέλη που έχει για την κοινωνία μας η ενασχόληση παιδιών και όχι μόνο με τον αθλητισμό.
Μάλιστα ενδέχεται για πρώτη φορά να μπει ξεχωριστός τομέας αθλητισμού με επικεφαλής τον ...Κώστα Κουκοδήμο που γνωρίζει καλά τα θέματα μιας και ήταν ΓΓΑ. Άλλωστε ο Γ.Ιωαννίδης ξέφτισε, ο Ορφανός ούτε καν εξελέγη και οι δύο τους έβαλαν ταφόπλακα στον αθλητισμό.
Ο Κουκοδήμος τουλάχιστον τον ξέρει καλά τον αθλητισμό και μπορεί να κάνει προτάσεις τις προκοπής. Ελπίζουμε.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ troktiko

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Κλειστή παραμένει από χθες το πρωί η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί Ιταλός μηχανικός, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους. Κομμένη στα δύο η Ελλάδα, καθώς όπως έγινε γνωστό, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται μέσω παρακαμπτηρίων. Οι βράχοι είχαν αρχίσει να αποκολλούνται από την Τρίτη, όποτε και έσκασαν τα λάστιχα διερχόμενου φορτηγού. Οι πτώσεις βράχων συνεχίστηκαν και την Τετάρτη στο ίδιο σημείο, ενώ η απόφαση να κλείσουν τα Τέμπη ελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Χθες, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο εργοτάξιο της σήραγγας, στο ύψος του 386ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε από πτώση βράχων ο επικεφαλής διευθυντής έργου της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «Μαλιακός - Κλειδί», Σέρτζιο Σιάνι, 62 ετών. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης αποκολλήθηκε σε ύψος περίπου 150 μέτρων από το οδόστρωμα, τεράστιος βράχος, ο οποίος τον καταπλάκωσε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα προς το ποτάμι, ενώ δύο τραυματίστηκαν ελαφρά.

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Στην εκπομπή της τηλεόρασης του «ΑΝΤ1» «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Στρατή Λιαρέλλη μίλησε το πρωί ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή δήλωση σε σχέση με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της 29ης Νοεμβρίου για τη Νέα Δημοκρατία. «Να ξέρετε ότι εγώ έφερα μεγαλύτερο ποσοστό από το 10% που του καταγράφηκε. Δεν θέλω να ξύσω πληγές, ούτε να πω κάτι περισσότερο. Ενωμένοι προχωρούμε όλοι, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά». Σε ερωτήσεις που του έγιναν στη συνέχεια, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι καθαρό, και άφησε αιχμές για τις πιέσεις που υποστηρίζει ότι ασκήθηκαν στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να εκλεγεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή. «Σφουγγάρι ο Σαμαράς, σφουγγαράκι εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


ME ISO O ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Απέκτησε επάξια τη διαχειριστική επάρκεια TUV



Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για την διαχειριστική επάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου Λιτοχώρου αναφορικά με τις διαδικασίες μελετών, δημοπρασιών, κατασκευών, ελέγχου και επίβλεψης δημόσιων, συγχρηματοδοτούμενων και κοινοτικών έργων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα στελέχη της TUV μετέφεραν στο Δήμαρχο Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμο, αλλά και στα στελέχη του Δήμου την ικανοποίησή τους σχετικά με την άψογη εικόνα που εμφανίζει ο Δήμος Λιτοχώρου σε όλα τα επίπεδα.


Ο Δήμος Λιτόχωρου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει ένα Σύστημα Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 που αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση:
α. της ικανοποίησης των αποδεκτών των παρεχομένων υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων, και
β. της εσωτερικής του λειτουργίας

Για την επίτευξη των ανωτέρω ο Δήμος Λιτόχωρου έχει θέσει ως προϋπόθεση τον αποτελεσματικό προγραμματισμό και έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων του που επιδρούν στην ικανοποίηση των αποδεκτών των ανωτέρω υπηρεσιών του, με στόχο τον-έγκαιρο εντοπισμό και άμεση υπέρβαση τυχόν δυσλειτουργιών καθώς και την συνεχή διερεύνηση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και παραπόνων των αποδεκτών αυτών. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχετικό εντοπισμένο πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία συνεχούς βελτίωσης.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου έχει δεσμευτεί και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων. Δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί επίσης η συνεχής παρακολούθηση νομοθετικών και λοιπών απαιτήσεων στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί, καθώς και η πλήρης και έγκαιρη συμμόρφωση με αυτές.

Αναγνωρίζοντας τα στελέχη του Δήμου ως το πλέον πολύτιμο κεφάλαιο του, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού όλων των τμημάτων του, ενισχύοντας συνεχώς το πνεύμα ομαδικής εργασίας μεταξύ τους.

Παράλληλα δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Λιτόχωρου αποτελεί η τακτική εκπαίδευση και η διαρκής καθοδήγηση όλων των εργαζομένων η εργασία των οποίων επηρεάζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και η τήρηση και βελτίωση ποιοτικών συνθηκών εργασίας.

Τέλος, αναγνωρίζοντας όλους τους προμηθευτές και συνεργάτες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου δυναμικού του Δήμου, η Διοίκηση του Δήμου Λιτόχωρου, μεριμνά για την ανάπτυξη σχέσεων εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με αυτούς.

Κυριακή 20/12 στις 12 ανοίγουμε ΟΛΑ τα διόδια


Με απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κατά των Διοδίων που συναντήθηκε στο Βόλο στις 12/12
την Κυριακή 20/12 στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κινητοποίηση σε ΟΛΟΥΣ τους σταθμούς διοδίων του εθνικού οδικού δικτύου.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επιτροπές κατοίκων (Αιγίνιο Πιερίας, Λοκρίδα, Αφίδνες κ.ά.), οι επιτροπές ακρίβεια-stop και ενεργοί πολίτες από όλες τις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί σταθμοί διοδίων.
Οι επιτροπες ακρίβεια-stop δίνουν ραντεβού για τα διόδια
Μαλγάρων, Λάρισας, Ζευγολατιού, Ελευσίνας και γέφυρα Ρίου.
Δείτε εδώ τις προσυγκεντρώσεις μας :
http://www.akribeia-stop.gr/index.php?view=categoryevents&id=7:-----&option=com_eventlist&Itemid=11
Για την Αθήνα: βρισκόμαστε την Κυριακή στις 10:00 στην Πλ. Καραϊσκάκη (θα φύγει λεωφορείο για τα διόδια Ελευσίνας)
Για Πειραιά: Κυριακή στις 10:30 Πλ. Κουμπάκη (Νίκαια)
Για Θεσσαλονίκη: Κυριακή 11:30 Άγαλμα Βενιζέλου
www.akribeia-stop.gr
http://diodiastop.blogspot.com/