PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΝ 13 ο ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ....!


ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ


ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ..?


Ο ΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ


ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?


ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ..

ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ,..!!!


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ...ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 -12-2009


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου


=====================

14:30 Ατρόμητος-Ξάνθη ΝOVA

14:30 Λάρισα-Πανιώνιος NOVA

16:45 Καβάλα-ΠΑΟΚ NOVA

16:45 Ολυμπιακός-Πανθρακικός ΝΕΤ

19:00 ΑΕΚ-Λεβαδειακός NOVA

Στη μάχη της Σούπερ Λίγκα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
Στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας πέρασε ξανά ο Παναθηναϊκός (ο Ολυμπιακός παίζει αύριο), που στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Το ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στον πράσινο πάγκο συνοδεύτηκε με "τρίποντο" για το "τριφύλλι", χάρη σε γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 73΄.

ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 0-1
Σπουδαία νίκη, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 57΄ λόγω αποβολής του Ουριμπάρι, πήρε ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Αρη με 1-0, στο πλαίσιο της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η σημερινή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Αρη στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος για 5ο συνεχόμενο ματς (3 ισοπαλίες και 2 νίκες). Το "χρυσό" γκολ για τους Αρκάδες πέτυχε ο Ουντότζι στο 12΄.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: 1-0
"Εσπασε το ρόδι" για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη στον πάγκο της ομάδας. Μετά από 5 ήττες και δύο ισοπαλίες, ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες με 1-0 επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ πέτυχε ο Κούσας στο 30΄ με κεφαλιά. Για τον Εργοτέλη η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα μετά τις 24/10 (2-1 από τον Ολυμπιακό), καθώς η ομάδα της Κρήτης "μετρούσε" 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

"Κρίση αξιοπιστίας"



Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου για την κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.
Επίσης, θα μιλήσει σε σεμινάριο που διοργανώνει η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, το Die Linke Γερμανίας, το Μπλόκο της Αριστεράς Πορτογαλίας, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας με θέμα «Ο καπιταλισμός και η κλιματική κρίση: Αριστερές εναλλακτικές προτάσεις».

"Να τονωθεί η αγορά"



«O πρωθυπουργός επιστρέφει με ένα νέο πακέτο μέτρων φορολογικού περιεχομένου από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα» εκτιμά σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ και σημειώνει: «Του θυμίζουμε το οικονομικό παράδοξο του μεγαλύτερου πληθωρισμού στην ΕΕ και μάλιστα με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη θέση μας ότι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη σημερινή δυσχερή οικονομική της θέση είναι η τόνωση της αγοράς και όχι το πνίξιμό της με νέους φόρους».
Σε άλλη ανακοίνωση του κόμματος, για για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αναφέρει πως «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει στο ξεσκέπασμα όλων εκείνων (πολιτικών και μη) που έγδυσαν οικονομικά τη χώρα, οικειοποιήθηκαν τον πλούτο της και υπονόμευσαν το μέλλον της» και καλεί τον πρωθυπουργό «να ξεσκεπάσει όλους τους εμπλεκόμενους στην τεράστια κλοπή που διεπράχθη σε βάρος της χώρας και όχι να ζητά από τους απλούς πολίτες να "πληρώσουν τα σπασμένα"».
«Εάν λέγοντας πως τα χρήματα υπάρχουν εννοούσε πως τα χρήματα βρίσκονται στις τσέπες των πολιτών, τότε όχι μόνο σφάλλει, αλλά και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό καλύπτοντας όσους θησαύρισαν μέσα από τις συστηματικές κλοπές του δημοσίου πλούτου. Τον καλούμε να το τολμήσει» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

"Όσοι βιαιοπραγούν θα πηγαίνουν σπίτι τους"

«Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε σε περιστατικά αυθαιρεσίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όσοι βιαιοπραγούν ή ασκούν παράνομη βία σε βάρος πολιτών θα πηγαίνουν σπίτι τους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα διαλευκανθεί πλήρως, μέσω εισαγγελικής έρευνας, και δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί με ημίμετρα ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, Πακιστανού μετανάστη.

Ουγκάντα: «Οχι» στην κλειτοριδεκτομή


Το κοινοβούλιο στην Ουγκάντα ενέκρινε ομόφωνα νόμο που καθιστά παράνομη την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, επισύροντας ποινή κάθειρξης 10 ετών σε βάρος όποιων διεξάγουν τέτοιες επεμβάσεις και ισόβιας κάθειρξης σε βάρος όσων αναγκάζουν γυναίκες να τις υποστούν, δήλωσε ένας από τους βασικούς εισηγητές του νομοσχεδίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η πρακτική αυτή έχει καταστήσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών αβίωτη. Λέμε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορούμε πια να επιτρέπουμε μια τέτοια απάνθρωπη μεταχείριση σε βάρος των γυναικών», είπε ο Φράνσις Επέτετ, σκιώδης υπουργός Υγείας.
Παρότι ο Επέτετ είναι ηγετικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νόμος πέρασε με σχεδόν καθολική έγκριση, εξαιρουμένου ενός βουλευτήΑν και η κλειτοριδεκτομή δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ουγκάντα, ορισμένες κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας εξακολουθούν να αναγκάζουν γυναίκες να υποβάλλονται σε επεμβάσεις αυτού του είδους.
Τον Οκτώβριο του 2008 προύχοντες και στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Καπτσόρουα, όπου είναι πιο διαδεδομένη, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις επεμβάσεις του είδους.
Το 2007, ο ΟΗΕ είχε εγκρίνει απόφαση που χαρακτήριζε τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών και τόνιζε ότι αποτελεί «ανεπανόρθωτη, μη αναστρέψιμη κακοποίηση». Στην απόφαση αναφερόταν επίσης ότι οι επεμβάσεις του είδους μεγεθύνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV, καθώς και την μητρική και βρεφική θνησιμότητα.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 100-140 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί τέτοιες επεμβάσεις.

Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου




Στη σκιά της βέβηλης ενέργειας, της σύλησης του τάφου και της εξαφάνισης του λειψάνου του από αγνώστους, τελέστηκε το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Κυπρίου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Δευτεράς, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος.
Από κυπριακής πλευράς παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, υπουργοί, αρχηγοί και στελέχη κομμάτων, η οικογένεια του αείμνηστου προέδρου, συνεργάτες του και πολύς κόσμος.
Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο ιατρός Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης επεσήμανε πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν «ένας ηγέτης που γνώριζε ότι διαχειρίζεται τη μελλοντική πορεία ενός ολόκληρου έθνους» και πως γι' αυτό το λόγο «δεν λογάριαζε απειλές και πιέσεις».
Ο κ. Νικολαΐδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του Τάσσου Παπαδόπουλου ως «σημαιοφόρου του κυπριακού λαού» τον Απρίλιο του 2004 κατά την απόρριψη του «αγγλοαμερικανικού», όπως το χαρακτήρισε, Σχεδίου Ανάν, το οποίο, όπως είπε, «κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και νομιμοποιούσε την τουρκική κατοχή στην Κύπρο». Είπε, επίσης, πως το «Οχι του Τάσσου, ήταν Οχι στο συγκεκριμένο σχέδιο και όχι Οχι στη λύση», προσθέτοντας πως «σκοπό είχε να πετάξει στα σκουπίδια τις διαιρετικές μεθοδεύσεις των ξένων και όχι να διχάσει το λαό».Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κοιμητήριο Κάτω Δευτεράς, όπου είχαν αναρτηθεί πανό με συνθήματα υπέρ της πολιτικής του στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις για ανεύρεση του λειψάνου.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η κυπριακή αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια.
Το πρώτο αφορά τη διασύνδεση ορισμένων στοιχείων αλλά και προσώπων με εθνικιστική οργάνωση. Διερευνήθηκε η πιθανότητα να ήρθαν κάποιοι πυρήνες της εν λόγω οργάνωσης από το εξωτερικό και να υποκίνησαν την κλοπή της σορού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αναταραχής.
Το δεύτερο σενάριο, σχετίζεται με τη δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αποτελείται από Ρουμάνους. Πρόσφατα είχαν προβεί σε εκταφή Αυστριακού και ζήτησαν λύτρα από τη σύζυγό του. Οι αρχές αποτάθηκαν στην πρέσβειρα της Ρουμανίας για παροχή στοιχείων σε σχέση με την υπόθεση.

ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...





Η χιονόπτωση σταμάτησε από το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά, το κρύο όμως παραμένει τσουχτερό και στον ορεινό όγκο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ίδιο ισχύει και για την κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα «3 - 5 Πηγάδια» και Σέλι Ημαθίας, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας.
Οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλές.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται, κυρίως, στο ορεινό οδικό δίκτυο των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης αλλά και του παγετού.
Το κρύο θα διατηρηθεί και την Κυριακή. Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.



Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακά όμως και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία την Δευτέρα. Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με σταδιακή ανατολική επέκταση.
Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!!


ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2009