PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ + Capital 97.7 = ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - Capital 97,7 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ... ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ...

Η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ - 2 ΕΡΓΑ 2 Ά - ΡΕ ...ΔΙΟΝΥΣΙΑ!!!



Επί τάπητος τα προβλήματα της Χράνης

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού & Μορφωτικού Σωματείου "Το Αθάνατο"



Γενική Συνέλευση παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής
Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα του οικισμού της Νέας Χράνης σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Κοινωνικού & Μορφωτικού Σωματείου του οικισμού "Το Αθάνατο". Στη συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Ίτσιος και Ζ. Σατραζέμης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Παπαζιώγας, οι οποίοι αφού άκουσαν τα προβλήματα δεσμεύτηκαν για την επίλυσή τους, ενώ για άλλα τα οποία δεν αφορούν τη Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκαν για την προώθησή τους.
Ανοίγοντας τη συνέλευση ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε σε μία σειρά επαφών που ξεκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο με τη Δημοτική Αρχή από τις αρχές του 2009 για την επίλυση των προβλημάτων του οικισμού, υπογραμμίζοντας πως "η διοίκηση του Σωματείου θεωρεί ότι επιτελεί κάποιους σκοπούς και μέσα σε αυτούς είναι και η ανάδειξη των προβλημάτων".
Τα θέματα που έθεσε ο κ. Πρόεδρος αφορούν στην κατάσταση του δρόμου στην παλιά Χράνη, αλλά και το νερό το οποίο, όπως είπε, χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες από το ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να στερεύει ειδικά το καλοκαίρι, για τα τέλη ύδρευσης, αλλά και την ποιότητα του νερού στη Νέα Χράνη. Ακόμη τέθηκε και το ζήτημα της εθελοντικής δενδροφύτευσης με πρωτοβουλία του Σωματείου, περιμετρικά του οικισμού, την κατασκευή πεζογέφυρας για την ασφαλή διάβαση των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών προς το γήπεδο του οικισμού, το θέμα των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ και τοποθέτηση στεγάστρων. Ειδική αναφορά έγινε στη λειτουργία του ΧΥΤΑ και αν αυτή γίνεται κανονικά.
πηγή! πιερικοι αντίλαλοι
PIERIA - GR TA MATIA ΣΑΣ 14 ΡΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ...ΚΑΘΟΛΟΥ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΟΝΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΡΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ!!!!

Αντ. Σαμαράς-Ντ. Μπακογιάννη μαζί σε Συνέδριο του ΕΛΚ

Και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία της ΝΔ που θα συνοδεύσει τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στη Βόννη προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.




Πιο αναλυτικά, η αντιπροσωπεία της ΝΔ, η οποία θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο του κόμματος, έχει ως ακολούθως:

· Μπακογιάννη Ντόρα
· Αβραμόπουλος Δημήτριος
· Βαρβιτσιώτης Ιωάννης
· Παναγιωτόπουλος Πάνος
· Χατζηδάκης Κωστής
· Τασούλας Κώστας
· Σταϊκούρας Χρήστος
· Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα
· Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος
· Παπασταύρου Σταύρος
· Πεγκλής Μιχάλης

Τα πιο ωραία παραμύθια

θα μας διηγηθεί ο Σαββόπουλος από 19 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου.

 O Διονύσης Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του γιορτάζουν τα 40 χρόνια από το «Περιβόλι του Τρελού», δίσκο σταθμό μιας ολόκληρης εποχής. Έτσι προέκυψε και το φετινό μεγάλο πάρτι, που τιτλοφορείται «Σαββόπουλος και φίλοι. Το Περιβόλι του Τρελού. Αφιέρωμα στα 60's. Στο ροκ του μέλλοντός μας».






Από τις 18 Δεκεμβρίου -με επίκεντρο τις συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)- θα παρουσιαστεί πλήθος εκδηλώσεων σε ιστορικούς χώρους, στην καρδιά της Αθήνας.
Στο μικρό Παλλάς (Στοά Σπυρομήλιου) παραμυθάδες, καραγκιοζοπαίχτες και ο «Νιόνιος» αφηγούνται στα παιδιά -που όπως ο ίδιος έχει πει «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»-, «Τα πιο ωραία παραμύθια», σε 6 θεατρικά δρώμενα, με αφηγήσεις και θέατρο σκιών σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Θεαμάτων (από 19 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου).
Στο City Link (Αμερικής 2) ο σπουδαίος τραγουδοποιός και 20 επιφανείς ομότεχνοί του, θα ερμηνεύσουν μυθικά τραγούδια απ' τον πλανήτη του '60.
Στην παλιά Βουλή, θα γίνουν ομιλίες και συζητήσεις πάνω στα επιτεύγματα της Τέχνης, της Επιστήμης και της πολιτικής, με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί» (από 14 Δεκεμβρίου έως 13 Ιανουαρίου). Σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τις συναντήσεις -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- θα συντονίσουν ονόματα όπως οι: Παύλος Τσίμας, Γιώργος Χρονάς, Βασίλης Παπαβασιλείου, Μαρία Κοτζαμάνη, Πλάτων Ριβέλλης. Με τίτλο «Φιλημένη μες στους κινηματογράφους» θα παρουσιαστεί αφιέρωμα σε αγαπημένες ταινίες των 60's -από 17 έως 23 Δεκεμβρίου- στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).
Εκεί, ο Σαββόπουλος και φίλοι του θα προλογίσουν 23 αγαπημένες ταινίες και θα ερμηνεύσουν τραγούδια απ' τις οθόνες εκείνης της εποχής, σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Τέλος, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) διοργανώνεται έκθεση με τίτλο «Εμείς του '60 οι εκδρομείς» (από 16 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου).

Πλημμύρισε και πάλι ο Δήμος Δίου, ζημιές και στο Μακρύγιαλο

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν με την πρώτη νεροποντή τα έργα αποκατάστασης των ζημιών της προηγούμενης πλημμύρας, του Οκτώβρη, στον πολύπαθο δήμο Δίου Νέα προβλήματα δημιούργησε στο δήμο Δίου η δυνατή βροχή που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης, κάνοντας αδιάβατο το δρόμο προς Καρίτσα. Από το πρωί χθες μηχανήματα της Νομαρχίας προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο, στο ύψος της διασταύρωσης του δρόμου με τη Βροντού, καθώς η βροχή τον γέμισε με χαλίκια, όπως και τα παρακείμενα χωράφια.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου τόνισε ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ετοιμάζεται μία μελέτη για την περιοχή, σύμφωνα με την οποία θα κατασκευαστούν τσιμεντένια αυλάκια, στις άκρες του δρόμου, που θα δέχονται τα νερά για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια.
Στην περιοχή πάντως, παραμένει ζητούμενο το έργο της συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς τα αποσπασματικά έργα αποδεικνύονται αναποτελεσματικά.

Ζημιές και στον Μακρύγιαλο

Ζημιές προκάλεσε η νεροποντή της Τετάρτης σε βάρκες και σε δίχτυα στον Μακρύγιαλο.
Ο Νομάρχης επισκέφθηκε χθες την περιοχή και ενημέρωσε τους ψαράδες για τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Τον κ. Νομάρχη συνόδευαν και οι υπάλληλοι του Τμήματος Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε βάρκες και σε εξοπλισμό των αλιεών της περιοχής, καθώς χάθηκαν και δίχτυα από το ισχυρό κύμα…
πηγή: ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

COPE PASTE...

Η νομοθετική πρωτοβουλία για τις ΑΠΕ την οποία παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος είναι αυτούσιο το σχέδιο νόμου που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. «Χθες η αρμόδια υπουργός παρουσίασε το νομοσχέδιο που παραδώσαμε χωρίς να αναφερθεί καν στο ότι το παρέλαβε από εμάς», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αντίθετα, το παρουσίασε αυτούσιο ως έργο του ΠΑΣΟΚ».


«Κι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει πολιτικό πολιτισμό ξεκαθαρίζοντας πώς έχουν τα πράγματα, όφειλε να το πράξει προς τους ανθρώπους που εργάστηκαν επί ενάμισι χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι η μόνη αλλαγή που έγινε από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο «για επικοινωνιακούς λόγους» είναι το πρώτο άρθρο: «Μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους το πρώτο άρθρο: Αλλάζει ο εθνικός στόχος: Από 18% που καθορίζει η ΕΕ ως διείσδυση ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας το 2020, το ΠΑΣΟΚ το αυξάνει σε 20% διείσδυση», είπε.
«Εξόχως επικοινωνιακό, αφού για κάθε κράτος μέλος υπάρχει προκαθορισμένος στόχος για το 2020 και το ΠΑΣΟΚ πρωτοτυπεί στην Ε.Ε. ανεβάζοντας τον ελληνικό.
«Ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να πει μια λέξη για τη σκληρή δουλειά μας, δεν πειράζει», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και κατέληξε: «Μας φτάνει ότι την αποδέχεται δημοσιεύοντας το νομοσχέδιο αυτούσιο».

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΥΜΕ COFFEE PASTE ΚΑΙ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 !!!!!!!

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΟΧΩΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΗΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....

ΕΛΥΤΗΣ.

«Η εκμετάλλευση αυτού του τραγικού γεγονότος είναι αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη».

«Η μετατροπή του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε "επέτειο καταστροφών" είναι προσβολή στη μνήμη του», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του 16χρονου μαθητή. «Σήμερα οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό στη μνήμη του και με ειλικρινή διάθεση να δούμε τις δικές μας ευθύνες, ως κοινωνία κι ως οργανωμένη Πολιτεία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε: «Η εκμετάλλευση αυτού του τραγικού γεγονότος είναι αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη».

Αλλάζει τιμολογιακή πολιτική η ΔΕΥΑΚ

Πολιτεία/Β.Ζ.

Την ανά δίμηνο έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε το συμβούλιό της, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά της. Ευνοούνται όσοι υπερέβαιναν σε κατανάλωση τα 120 κυβικά, ανά 6μηνο
Σε αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής προσανατολίζεται η ΔΕΥΑΚ, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επιχείρησης, να αποστέλλει λογαριασμούς ανά δίμηνο, ενώ πλέον ο εκκαθαριστικός λογαριασμός θα φτάνει στον καταναλωτή κάθε δεύτερο δίμηνο, αντί του 6μήνου όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
PIERIA-GR To «γωνιακό» μαγαζί της Κατείνης δείχνει να είναι σε καλό δρόμο! Όμως λέμε λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει! Νέε πρόεδρε γερά με τσαμπουκάααααααα!!!

Ρόλο αλά Πάγκαλου θα έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

 στην σκιώδη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Θα είναι δηλαδή ο συντονιστής - αντιπρόεδρος της «γαλάζιας κυβέρνησης». Αυτό αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο parapolitika.gr. Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιέται το «θεσμικό» θέμα που υπήρχε με την θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Ο Αβραμόπουλος που «τρελαίνεται» με τους πολυσύνθετους (και ενίοτε και τους ακατανόητους) δηλώνει ενθουσιασμένος από τον συγκεκριμένα «μαϊμού» κυβερνητικό θώκο. Ο πρώην υπουργός Υγείας θα έχει και ένα μοναδικό προνόμιο έναντι όλων των άλλων «υπουργών». Θα διαθέτει γραφείο στο ισόγειο της Ρηγίλλης. Εκεί, που στεγάζοντας παλιά ο Σιούφας, και τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Σταϊκούρας. Ο Καλογερόπουλος, που γνωρίζει τα χούγια του Αβραμόπουλου, τσακώθηκε με τα παλικάρια του Σαμαρά, προφανώς γιατί διεκδικούσε καλύτερο γραφείο για τον πρόεδρο Δημήτρη. Εδώ που τα λέμε, ένας Αβραμόπουλος δεν είναι δυνατόν να εγκαθιστάτε στο ισοζύγιο ενός νεοκλασικού, λες και είναι θυρωρός.
http://www.parapoltika.gr/

Πανδημία παράνοιας

LIFO.GR


Τι κοινό έχουν οι μεταλλαγμένες τροφές, τα κινητά τηλέφωνα και το εμβόλιο για τη νέα γρίπη; Το γεγονός ότι τα φοβόμαστε χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι βλάπτουν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ



• Πρόκειται για ένα νέο φοβικό σύνδρομο που μας καταλαμβάνει απέναντι σε κάθε καινούργιο πράγμα που προέρχεται από ισχυρές και μεγάλες εταιρείες. Γιατί και αυτές τις φοβόμαστε. Κάτι η γνωστή προπαγάνδα για «τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια που μας πίνουν το αίμα», κάτι η καχυποψία ότι μπορούν να αλλοιώνουν τα στοιχεία, μας κάνουν και κουμπωνόμαστε. (Χωρίς να σκεπτόμαστε ότι ρισκάρουν τη φήμη και την αγορά τους.)



• Και τα μεν κινητά τα χρησιμοποιούμε, διότι μας έχουν γίνει απαραίτητα (και σωστά - είναι η πιο χρήσιμη εφεύρεση των τελευταίων δεκαετιών). Αλλά εξακολουθούμε να τα φοβόμαστε. Τα μεταλλαγμένα τα ξορκίζουμε - έστω κι αν τα έχει επιτρέψει η μισή υφήλιος και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εμβόλιο, όμως, δεν θα το κάνουμε με καμία κυβέρνηση!



• Γιατί; Ενάμιση εκατομμύριο Σουηδοί εμβολιάστηκαν και δεν άνοιξε μύτη. Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί, εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποι - χωρίς επιπτώσεις. Κι όμως, κυκλοφορούν φήμες για νοσοκόμες που πέθαναν, για ανθρώπους που παρέλυσαν - όλες ανεπιβεβαίωτες από το ράδιο αρβύλα.



• Βλέπω στο YouTube επιστήμονες (μη ειδικούς) να εξηγούν ότι ο ιός της γρίπης Η1Ν1 κατασκευάστηκε κατόπιν εντολών του Διεθνούς Διευθυντηρίου με βάση σχέδιο του Χένρι Κίσιντζερ (πάλι αυτός!) για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 10%. Άλλο ένα 10% θα καθαρίσει το εμβόλιο, που περιέχει δραστικά δηλητήρια.



• (Τώρα γιατί οι ΗΠΑ, επικεφαλής του Διευθυντηρίου, εμβολιάζουν τον δικό τους πληθυσμό, δεν αναλύεται.)



• Διαβάζω σε άρθρο δικού μας επιστήμονα ότι το εμβόλιο περιέχει «ανοσοενισχυτικό σκουαλένιο», για το οποίο έχουμε περιορισμένες αποδείξεις ότι ΔΕΝ βλάπτει. (Αποδείξεις ότι βλάπτει δεν έχουμε.)



• Αλλά με αυτήν τη λογική δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα. Και με το να απαξιώνουμε όλους τους ειδικούς, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των αρμόδιων ντόπιων και ξένων οργάνων, τους εαυτούς μας θέτουμε σε κίνδυνο.



• Το θέμα είναι όμως να μην κερδίσουν οι πολυεθνικές. Κι ας καταλήξουμε εμείς στην εντατική.

ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ H δυστυχία τού να είσαι Ντόρα

LIFO.....ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ


• Η φράση αυτή μπορεί να αναλυθεί σε τρία: α) η δυστυχία του να είσαι πολύ έξυπνη, β) η δυστυχία του να είσαι γυναίκα και γ) η δυστυχία του να είσαι κόρη Μητσοτάκη.



• Αντικειμενικά η Ντόρα ήταν η καλύτερη επιλογή. Σαφώς πιο ικανή και πιο σωστή, είχε ως τώρα υπηρετήσει άψογα το κόμμα και τη χώρα. Αντίθετα, στον Αντώνη οφείλουμε μόνο μία από τις πιο γερές εθνικές αποτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Το «Μακεδονικό» πρόβλημα θα είχε ήδη λυθεί από το 1992, αν ως υπουργός Εξωτερικών δεν είχε απορρίψει τότε το «πακέτο Πινέιρο». (Περιείχε τους όρους που προσπαθούμε σήμερα να πετύχουμε). Με την αδιαλλαξία που επέβαλε ο εθνικισμός του Σαμαρά, όλες οι χώρες του κόσμου αναγνώρισαν το γειτονικό κράτος ως Μακεδονία...



• Ωστόσο, η τριπλή «δυστυχία» έφαγε την Ντόρα. Δεν νομίζω ότι η προτίμηση στον Αντώνη εκφράζει τόσο ιδεολογικούς λόγους, όσο προσωπικούς. Στην Ελλάδα ψηφίζουμε πρόσωπα, όχι ιδέες. Και τον Κώστα Καραμανλή ως συμπαθές και (έτσι φαινόταν) ικανό άτομο τον ψήφισαν, όχι ως φορέα ιδεολογίας. Δεν θεωρώ πως οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας μεταμορφώθηκαν ξαφνικά από κεντροδεξιούς σε ακραιφνείς δεξιούς. (Θέλω τουλάχιστον να το ελπίζω.)



• Οι πολύ ευφυείς άνθρωποι δεν ευημερούν στην πολιτική - εκτός αν (όπως ο Ομπάμα ή ο Κένεντι) ακτινοβολούν και ζεστασιά. Ένας πολιτικός μετρίας εξυπνάδας (είμαι επιεικής), όπως ο υιός Μπους, γίνεται πολύ πιο εύκολα αποδεκτός από έναν διανοούμενο (κλασική η περίπτωση του Αντλάι Στίβενσον). Και σε μας τα ίδια ισχύουν. Π.χ. ο Μαρκεζίνης ήταν ευφυέστατος...



• Το ποιος εξελέγη θα μπορούσε να μου είναι αδιάφορο. Όχι μόνο δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε την έχω ψηφίσει, παρόλο που είχα φιλικές σχέσεις με τον ιδρυτή της (το γνώριζε).



• Όμως πέρα από τα πολιτικά, υπάρχουν και τα προσωπικά δράματα. Μία ζωή η Ντόρα προετοιμαζόταν γι' αυτόν το ρόλο. Και ξαφνικά ήρθε ο άλλος από το πουθενά, εκμεταλλεύτηκε τις τρεις δυστυχίες και της πήρε το στέμμα...

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Όταν μπορούσα ακόμα να αλλάζω, υπήρξε ένας συγγραφέας που με άλλαξε. Ο Ντύλαν Τόμας. Ήταν ένα μικρό, πράσινο βιβλίο ενός οίκου που δεν υπάρχει πια. Τίτλος: Κάτω από το Γαλατόδασος. Και μετά, ένα άλλο με τέσσερα σύντομα διηγήματά του από το Portrait of the artist as a young dog - χάλια μετάφραση, αλλά τη δουλειά της την έκανε. Πρωτοετής στη Νομική, προβλήματα και όνειρα, στριμωξίδι μέσα κι έξω. Ένιωθα ότι δεν με καταλαβαίνει κανείς.

Άκουγα μουσική και διάβαζα. Με την τρυφερή μοναξιά του Αταίριαστου. Με ένα μολύβι υπογράμμιζα τις φράσεις που θεωρούσα δυνατές και τις κόπιαρα στα κομπιασμένα μου χειρόγραφα. Ήμουν περίπου μια όρθια τραγωδία που αναζητά την κάθαρσή της - συνεπώς, με είλκυαν τα ερέβη, οι σκοτεινοί ήρωες, ένας σχετικός στόμφος. Η μεταπολίτευση, με τα μπαγλαμαδάκια της, με σιγοντάριζε. Δεν ήξερα ότι όλα τα παιδιά της ηλικίας μου τραβάνε ανάλογα ζόρια, αν και όχι ακριβώς τα ίδια.
Ώσπου διάβασα το Γαλατόδασος - και ένας ανεμοστρόβιλος με πήρε και με σήκωσε σε μια χώρα από όπου δεν γύρισα ποτέ. Κυριολεκτώ. Στη χώρα του εαυτού μου. Η πραγματικότητα σκίστηκε, σαν αλλεπάλληλα σεντόνια, και είδα από πίσω έναν τόπο όπου ήμουν αποδεκτός, για πρώτη φορά. Το αίσθημα μιας τέτοιας ορμής και ευεργεσίας ήταν (και είναι) το πιο κοντά σε μαγεία που ένιωσα ποτέ στη ζωή μου - αν εξαιρέσουμε τον έρωτα και ορισμένες ταινίες. Αγάπησα τις φράσεις, τις λέξεις και τα γράμματα εκείνης της μονοτυπίας σαν ζηλωτής, σαν άρρωστος που ψάχνει τη γιατρειά του: τις διάβαζα μεγαλόφωνα, παράφορος και ανακουφισμένος - γιατί ό,τι νόμιζα λόξες μου τα είχε υψώσει η ποίηση σε νόημα της ύπαρξης, σε τρόπο για να ζεις και όλα αυτά που με είχαν πληγώσει είχαν πληγώσει και άλλους, παιδιά της Ουαλίας με γδαρμένα γόνατα και ευπαθή καρδιά. Το βράδυ αποκοιμιόμουνα πάνω στις φτέρες του Laugharne (που προφέρεται Ι-α-αρν), στις αμμουδιές του Τοwy (που προφέρεται Το-ι-ι), μαζί με κέλτικα τραγούδια, ποτάμια ουίσκι και το πρώτο αληθινό αίσθημα ελευθερίας που ένιωσα στη ζωή μου. Την ελευθερία που νιώθεις όταν κεντράρεις την εικόνα σου και ψιλοκαταλαβαίνεις ποιος είσαι. Είναι σαν τη στιγμή που κάνεις τιλτ και όλα φωταγωγούνται - πυροτεχνήματα στον ουρανό των ελάχιστων, κοσμικός οργασμός.
Η μαγεία με τον Ντύλαν Τόμας κρατάει ακόμα. Έχουν συμβεί κι άλλες αποκαλύψεις με χαρακτηριστικά μαγείας (αυτό το αίσθημα ότι μεταστοιχειώνονται τα σα εκ των σων): ο Κάλβος, ο Σολωμός, η Γιουρσενάρ (αυτήν, την ξεπέρασα). Αλλά εκείνη η φάση δεν επαναλήφθηκε. Ούτε χρειάζεται. Γιατί με το βιβλίο που σε άλλαξε ζεις διά βίου. Όχι λίγες φορές, στο μπαρ που πίνω, συνομιλώ με το Κακόπαιδο του Γαλατόδασους κι ακούω το κυνηγετικό κόρνο πάνω από τη χλόη των λόφων της Ουαλίας.
Δεν είμαι πια τόσο ευεπίφορος στα θαύματα. Αλλά αν ξανάσυμβεί, ξέρω ότι θα' ναι πάλι από βιβλίο...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ LIFO

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ...

Ο Γκάσπάρε Σπατούτσα-ο μετανοημένος μαφιόζος που καταθέτει στην δίκη του γερουσιαστή Μαρσέλο Ντελ Ούτρι που κατηγορείται για σχέσεις με τη μαφία- δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου του Τορίνο ότι ένας μαφιόζος του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνδέεται με τη μαφία.

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ

ΣΑ ΜΙΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ ΧΟΡΔΗ ΤΟΞΟΥ...
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΙΛΙΑ" ΜΑΣ...!!!
γύρισαααααααααααααα ρε
γκρεμίστε ρε γαϊδούρια τα διόδια