PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

 είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ρηγίλλης ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με στελέχη της παράταξης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «μία εγκάρδια, φιλική και γόνιμη συνεργασία για το μέλλον, την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της παράταξης».
«Μας ενώνει ο κοινός στόχος», πρόσθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας».
Εκανε επίσης λόγο για κοινό μέτωπο «που θα οδηγήσει αυτήν την παράταξη σε μία λαμπρή εποχή» και πρόσθεσε ότι «μέσα από ένα δυναμικό αντιπολιτευτικό ρόλο θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος για να επιστρέψει κυρίαρχη στην πολιτική σκηνή η καινούρια ΝΔ».
Σε ερώτηση για το αν θα αναλάβει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι τους ρόλους και τις αποστολές τις ανακοινώνει και τις αναθέτει ο πρόεδρος του κόμματος και πρόσθεσε ότι όλοι έχουν θέση και ρόλο στη ΝΔ.



Newsroom ΔΟΛ

Τηρούμε με συνέπεια αυτά που υποσχεθήκαμε

"Τηρούμε με συνέπεια αυτά που υποσχεθήκαμε, χαράσσοντας σαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές της ΝΔ και τις πολιτικές αναδιανομής και κοινωνικής δικαιοσύνης της κυβέρνησής μας", τόνισε ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει σήμερα σειρά συναντήσεων, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ.

Ερώτηση Καρατζαφέρη



Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, για την ετοιμότητα των αρχών να αντιμετωπίσουν "τυχόν επανάληψη επεισοδίων" κατά την 6η Δεκεμβρίου, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Στην ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρεται σε δημοσιεύματα στα οποία εκφράζονται φόβοι για εκδήλωση επεισοδίων βίας κατά τις διαδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του θανάτου, πέρυσι, του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε πληροφορίες που κάνουν λόγο ακόμα και για προσέλευση αλλοδαπών αντιεξουσιαστών, με στόχο την πρόκληση αναταραχής αλλά και στην εξώδικη δήλωση ομάδας καταστηματαρχών του κέντρου των Αθηνών, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους για πιθανή επανάληψη των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

"Όσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φοβούνται να παρέμβουν δυναμικά στο ασφαλιστικό και υποχωρούν- όπως έγινε επί Ρέππα και Πετραλιά- πάντα οι επόμενοι Υπουργοί εργασίας θα καταπίνονται από την μαύρη τρύπα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με το ασφαλιστικό.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, τόνισε:
«Συμπαθής ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης απέναντι στο δυσμενέστατο κλίμα που επικρατεί στο Εcofin και στο Εurogroup. Επαναφέρουνε την πρόταση που κάναμε πέρυσι τέτοια εποχή: Όχι στην "εξέδρα" ο κος Παπαδήμος. Να του δοθεί ενεργός ρόλος αφού ο κ. Παπαδήμος είναι το μόνο πρόσωπο που σέβονται στην Ευρώπη».

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας, μετά από ενημέρωσή του από τον Γενικό Διευθυντή του Κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκη και όπως προκύπτει από τα εισαχθέντα αποτελέσματα των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου 2009, ανακοίνωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών τμημάτων είναι το ακόλουθο:




ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ

782.136



Έλαβον επί των εγκύρων ψηφοδελτίων:



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

386.400 ........................................50,06%



ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

306.625....................................39,72%



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

78.870.....................................10,22%

AEK .Θέλει την πρόκριση

Χαρακτήρα... τελικού έχει για την ΑΕΚ η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Έβερτον (20:00), στο πλαίσιο της 5ης ημέρας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα και την γκρίνια των απλήρωτων παικτών, θέλει μόνο τη νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει τη πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΟΛΕ..!!!

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των Αικατερινείων, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης τίμησε μεγάλες και αξέχαστες δόξες του Πιερικού για την προσφορά τους στους μελανόλευκους και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος φίλων του Πιερικού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Η Κατερίνη τιμά τους ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή στο πιερικό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαζί τους θυμόμαστε πανέμορφες και ανεπανάληπτες στιγμές. Καλή επιτυχία όμως ευχόμαστε στο παρόν και στο μέλλον για την ομάδα της πόλης μας, που προσπαθεί συστηματικά να μας χαρίσει και άλλες συγκινήσεις. Ευχόμαστε ολόψυχα και προσδοκούμε στο άμεσο μέλλον να ξαναδούμε τον Πιερικό πρωταγωνιστή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
«Από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τις μοναδικές στιγμές που μας χαρίσατε και για τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που μας πλημμύρισε η παρακολούθηση των προσπαθειών σας και η επιτυχία σας. Πετύχατε διαχρονικά να ταυτίσετε το όνομα του Πιερικού με την ίδια την πόλη μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου.

AIKATER_PIERIKOS_2Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ζωντάνεψαν μνήμες από το καμάρι και το καύχημα της αθλητικής Πιερίας, ενώ τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της περιόδου 1962-63, που συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής.
Παράλληλα, τιμήθηκαν και οι άσσοι του Πιερικού, οι οποίοι όσο ήταν μέλη της Κατερινιώτικης ομάδας κλήθηκαν και αγωνίστηκαν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Ξεχωριστές στιγμές στην αίθουσα των αναμνήσεων πρόσφερε η παρουσία μεγάλων μορφών του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Τάκης Λουκανίδης και ο Κώστας Καραπατής, ενώ παρόντες ήταν γνωστοί δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ όπως ο Παύλος Γερακάρης (Πρόεδρος του ΠΣΑΤ) και ο Γιάννης Δέλκος (ΕΡΤ 3).
Την παρουσίαση των πάλαι ποτέ άσσων του ποδοσφαίρου και της εκδήλωσης γενικότερα έκανε ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης και με την αναφορά κάθε ονόματος, η αίθουσα σειόταν από ιαχές και χειροκροτήματα.
Αναφορά έγινε όχι μόνο στους παρευρισκόμενους μεγάλους ποδοσφαιριστές και αθλητικούς παράγοντες του παρελθόντος, αλλά και σε εκείνους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ξεχωριστή στιγμή η μετάδοση εικόνας-ντοκουμέντου από την συμμετοχή του Πιερικού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1963 και η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον βετεράνο του Ολυμπιακού Γιώργο Σιδέρη και τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Λογοθέτη.
Αναφορές με χαρακτηριστικά περιστατικά έγιναν και σε όλους εκείνους τους αφανείς εργάτες που πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες τους στον Πιερικό.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν είναι οι εξής:

Οι Διεθνείς παίκτες του Πιερικού
Χριστοφορίδης Ιωάννης, Καμπάς Ντίνος, Πανταζής Νικόλαος, Καλαμπάκας Νικόλαος, Παπαϊωάννου Απόστολος, Κωστίκος Γεώργιος, Γιώτσας Αστέριος.

Ομάδα ΠΙΕΡΙΚΟΥ 1962-1963
Μαρινόπουλος Ιωάννης, Κεφαλίδης Γεώργιος, Αναστασιάδης Τάσος, Πορτοκαλίδης Παρασκευάς, Ταξίδης Αλέκος, Κιζίρογλου Θεόδωρος, Ορφανίδης Κωνσταντίνος, Χριστοφορίδης Ιωάννης, Καραφουλίδης Ευάγγελος, Θεοδωρίδης Χρήστος, Φουλίδης Πόλυς, Αμανατίδης Λάκης, Μπίκας Κων/νος, Σιδηρόπουλος Θεόδωρος, Τσίρος Χρήστος και οι αποβιώσαντες Μουστακίδης Ιωάννης και Δρανδάκης Ευάγγελος.

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

«Ιστορική για το μέλλον της Κατερίνης», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κατερίνης την προχθεσινή ημέρα, κατά την οποία υπογράφτηκαν τα συμβόλαια αγοράς της πλατείας Δημοκρατίας (πλατείας Ευκαρπίδη), ενός οικοπέδου 12 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτήτες του οποίου ήταν συνολικά 17 συνκληρονόμοι-ιδιοκτήτες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

Μιλώντας στο Alter και τον Γιώργο Αυτιά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, άρχισε να βάζει δύσκολα στον νέο αρχηγό της Ν.Δ. Ο Καρατζαφέρης ζήτησε από τον Σαμαρά ν' αλλάξει την στάση του σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο. «Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει παρένθεση ο Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος επισήμανε ότι με το νόμο Σκανδαλίδη επιτρέπεται η προεκλογική συνεργασία των κομμάτων. «Πάμε για να ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται αδύναμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος» ανέφερε ο Καρατζαφέρης. Μάλιστα, χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία για τον Σαμαρά να κάνει αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση. «Αν δεν θέλει να παραμείνει για οκτώ χρόνια το ΠΑΣΟΚ θα πει ναι» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Αν και ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι μετά την πρόταση Καρατζαφέρη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά ότι ο Σαμαράς και το '95 είχε στηρίξει προεκλογικά τον Στεφανόπουλο, γεγονός που κόστισε δέκα χρόνια αντιπολίτευσης στην Ν.Δ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη θέση του διευθυντή του γραφείου του στη Ρηγίλλης. Για τους καλά γνωρίζοντες τον νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας όμως, η επιλογή δεν ήταν έκπληξη. Οι δυο άνδρες συνδέονται με πολυετή φιλία και εκτίμηση, ενώ επιπροσθέτως, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαδραμάτισε «αθόρυβο» ρόλο για τον Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική περίοδο, επηρεάζοντας κρίσιμη μάζα στελεχών της καραμανλικής πτέρυγας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος βρέθηκε στο περιθώριο από τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, όταν του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007, η αρμοδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, προκειμένου να επανέλθει στο πόντιουμ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ενώ και μετά τις εκλογές, δεν αξιοποιήθηκε σε κανένα κυβερνητικό πόστο.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Με ... μέτρο η ανανέωση στα κομματικά πόστα της Ρηγίλλης. Ο Σαμαράς προτίθεται να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές κυρίως στις γραμματείες Συνδικαλισμού, Οργανωτικού και Αγροτικού και φυσικά στον Πολιτικό Σχεδιασμό, χωρίς όμως αποκλεισμούς και αδικίες. Μια σκέψη είναι - και μάλλον αυτή θα ακολουθηθεί - να αναλάβουν τις περισσότερες γραμματείες εν ενεργεία βουλευτές . Η τοποθέτηση εξάλλου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., σηματοδοτεί την αξιοποίηση ομάδας επιστημονικών στελεχών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» όπου υπηρετούσε ως γενικός διευθυντής. Ο νέος πρόεδρος επιθυμεί την αξιοποίηση έμπειρων στελεχών, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τους περισσότερους ανά την Ελλάδα κομματικούς παράγοντες. Θα δώσει μεν έμφαση στην ανανέωση αλλά δεν πρόκειται να παραγκωνίσει τους παλαιότερους. Η σημερινή του συνάντηση με τον Αβραμόπουλο, με τον οποίο έχουν υπογράψει κοινό κείμενο αρχών, είναι σημαντική καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας θα προχωρήσει με γοργά βήματα στο άνοιγμα του προς το Κοινωνικό Κέντρο. Δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο ούτε μία ημέρα, λένε από τη Ρηγίλλης αναφέροντας ότι αν το κόμμα οργανωθεί γρήγορα και σωστά, τότε θα καταφέρει να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να διεκδικήσει την επάνοδο του στην εξουσία, πολύ νωρίτερα.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΙΩΡΗ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ...ΝΗΝΕΜΙΑ...!

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ

Ο αστροφυσικός και Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύσιος Σιμόπουλος ήταν ο καλεσμένος της Σχολής Γονέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης στη διάλεξη της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2009, ο οποίος μίλησε απέναντι ενός πυκνού ακροατηρίου με θέμα: « Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ».

Ο κ. Σιμόπουλος στην εκλαϊκευμένη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Το σύμπαν είναι το σπίτι μας, η γειτονιά μας και μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό περίπατο σ’ αυτό. Το σύμπαν είναι ότι βλέπουμε γύρω μας, αλλά και ότι δεν βλέπουμε. Ο άνθρωπος προσπαθεί ν’ αποκαλύψει τα μυστικά του από τον καιρό της δημιουργίας του. Και θα συνεχίσει για πολλές χιλιετίες ακόμα, αν δεν καταστρέψουμε τον πλανήτη μας και τον εαυτό μας.

Είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να μάθει (Αριστοτέλης) και η σημερινή επιστήμη βασίζεται σε προγενέστερες ανακαλύψεις. Το ταξίδι αυτό του ανθρώπου θα συνεχιστεί και μάλιστα χωρίς τέλος.

Ο αστρονόμος είναι ο αρχαιολόγος του σύμπαντος. Όταν κοιτούμε στον ουρανό, βλέπουμε το παρελθόν του. Γιατί βλέπουμε την εικόνα που ξεκίνησε και έφτασε σ’ εμάς πριν από πολύ καιρό. Ο Γαλαξίας μας αποτελείται από 200 δις. Άστρα σαν το δικό μας ήλιο. Και μόνο από αυτό αντιλαμβανόμαστε την απεραντοσύνη του σύμπαντος.

Οι πρώτες παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο έγιναn από το Γαλιλαίο. Σήμερα βέβαια έχουμε σύγχρονα μέσα, όπως ηλεκτρονικά τηλεσκόπια, ραδιοτηλεσκόπια αλλά και τις διάφορες διαστημοσυσκευές, που ερευνούν τα διάφορα ουράνια σώματα και μας στέλνουν τις πολύτιμες πληροφορίες τους. Η αστρονομική έρευνα σήμερα χρειάζεται πανίσχυρα τηλεσκόπια, για να μελετήσει το σύμπαν σε μεγάλο βάθος. Και επειδή τα θέματα της αστρονομίας είναι πολύπλοκα δημιουργήθηκαν ιοι αστρονομικές ειδικότητες, όπως της αστροχημείας , της αστροβιολογίας κ.λ.π.

Γιατί όμως πρέπει να δαπανούμε χρήματα, για να ερευνούμε όλα αυτά τα θέματα; Σε τι μας χρησιμεύουν οι αστρονομικές γνώσεις; Μας χρησιμεύουν σε πολλά καθημερινά ζητήματα. Π. χ. στις τηλεπικοινωνίες, στην επισήμανση των κλιματικών αλλαγών, στην ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων, στην ναυτιλία και γενικά στην επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Έτσι λοιπόν, σίγουρα η αστρονομία επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή και θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο των άστρων, στα πλανητικά νεφελώματα, τα πάλσαρ(άστρα νετρονίων), τις μαύρες τρύπες. Στην ερώτηση αν υπάρχουν στο σύμπαν άλλοι πλανήτες σαν τη δική μας γη, απάντησε πως έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα 400 περίπου. Όμως ο μικρότερος απ’ αυτούς έχει διπλάσιο μέγεθος από τη γη.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η επόμενη διάλεξη της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 με ομιλητή τον κ. ΓΚΟΡΖΗ Κωνσταντίνο, Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α. και θέμα: «Το κίνημα του Ναυτικού το 1973 και η ανταρσία του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η 3η Δεκεμβρίου δεν μπορεί να αποτελεί παρά ημέρα προβληματισμού. Για όλα εκείνα που τα προηγούμενα χρόνια πολύ εύστοχα όλοι έθεσαν ως μείζονα ζητήματα. Για όλα όσα ως πολιτεία υποσχεθήκαμε για τα Άτομα με Αναπηρία και δεν πράξαμε.
Η προσβασιμότητα, οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό, στην αγορά εργασίας των Ατόμων με Αναπηρία δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι η καθημερινότητα όλων μας, είναι τα αυτονόητα που για τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν ζητούμενα.
Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με αναπηρία έχουν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, σε ίση μεταχείριση, σε αυτόνομη ζωή και σε πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία
Όσο δεν ικανοποιούμε ως πολιτεία, ως κοινωνία, ως πολίτες του κόσμου αυτές τις βασικές και αυτονόητες ανάγκες τους, δεν μπορούμε μια μέρα σαν κι αυτή να περιοριζόμαστε σε ευχές.
Η αρχή αποτελεί ίσως το ήμισυ του παντός. Ας την κάνουμε.

Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Από το πολιτικό γραφείο

Μήνυμα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας, Γιάννη Αμοιρίδη για την παγκόσμια ημέρα Α.Μ.Ε.Α

Η 3η Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία, αποτελεί αφενός ημέρα ευαισθητοποίησης για τους συνανθρώπους μας που δίνουν την μάχη της επιβίωσης, και αφετέρου μια ευκαιρία για όλους εμάς να υιοθετήσουμε τη σωστή συμπεριφορά, τη σωστή στάση ζωής απέναντι στη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης, καταργώντας την διάκριση και τον αποκλεισμό και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την χωρίς όρους ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.


Η ισότιμη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στην παιδεία, την υγεία, την απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό είναι αδύνατο να γνωρίζει εξαιρέσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και για το θεσμικό πλαίσιο στήριξης αλλά και για τις κατάλληλες υποδομές πρόσβασης, ώστε τα άτομα με ιδιαιτερότητες να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Το θέλουμε και το διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Σεβόμαστε και προασπίζουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα τους καθώς η ευτυχία δεν είναι προνόμιο των λίγων είναι προνόμιο όλων…Η ζωντάνια, το χαμόγελο, η ισοτιμία δεν είναι για λίγους είναι για όλους…καθώς όλοι μας έχουμε το ίδιο δικαίωμα στη ζωή, στις ίσες ευκαιρίες και στην ποιότητα ζωής. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και ατομική και συλλογική. Η 3η Δεκεμβρίου 2009 ας είναι η αρχή της αλλαγής στη στάση μας και στη συμπεριφορά μας απέναντι στη διαφορετικότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 ξεκίνησε ο προαιρετικός εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού από τα 2 εμβολιαστικά κέντρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.
Τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 09:00 – 14:00, στα ακόλουθα σημεία:
1) Διοικητήριο, 28ης Οκτωβρίου 40, στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας, στον 1ο όροφο
και
2) Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», 7ης Μεραρχίας, στον 1ο όροφο.

Επίσης, με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
Η διακοπή της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες, από 02-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 1-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Γυμνασίου Λιτοχώρου για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του ΓΕΛ Λιτοχώρου για επτά ημέρες, από 2-12-2009
Η διακοπή της λειτουργίας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του 13ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Γ5 του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 2-12-2009
Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος Α1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 2-12-2009
Η διακοπή της λειτουργίας του Β6 του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του 1ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Γανόχωρας Πιερίας, για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος Α2 του Γυμνασίου Περίστασης για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των τμημάτων Ε2 και ΣΤ1 του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες από 02-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του τμήματος Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των τμημάτων Α1, Β1, Δ1 και Ε2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες από 02-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των Β και Γ τάξεων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των Α1, Γ2 και ΣΤ1 τμημάτων και της Β τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των Α1 και Β1 τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου Κορινού Πιερίας για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας Β και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Λόφου Πιερίας για επτά ημέρες από 01-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του 1ου Τμήματος του 21ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, για επτά ημέρες από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας των τμημάτων Δ και ΣΤ1 του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Γ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, για επτά ημέρες, από 2-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Α2 του Δημοτικού Σχολείου Κορινού, για επτά ημέρες, από 2-12-2009.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 57 -37

Στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

● Για την 5η αγωνιστική του α΄ γύρου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου νίκησε στην Κατερίνη την Αναγέννηση Λιτοχώρου με 57-37.
Στα 10λεπτα: 10-10, 24-17, 42-25, 57-37

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Λάλας 12, Τσολακίδης 6, Ράλλης 7, Πιπερίδης 10, Τσιούπρος 2, Γρηγοριάδης 4, Ουσταμπασίδης 2, Καρόζας 2, Τσιμήτρης 4, Καραγιώργος 8, Γρηγοριάδης Χρ.

ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: Γιόβανος 4, Κρομμυδάς 2, Αρμεντσούδης, Γραμματόσης 2, Κουκιώτης 7, Κλιγγόπουλος 13, Κανέλλος 7, Στογιάννος 2.
● Για τη 2η αγωνιστική του β΄ γύρου του προπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ ο Βατανιακός Σάρισσα ηττήθηκε από τη θυγατρική Κατερίνη 2008 με 64-29.
Στα 10λεπτα: 7-12, 13-36, 17-50, 29-64.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΣ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΣΑΡΙΣΣΑ: Πιτσιάβας 6, Ζώγος, Ταπόπουλος 6, Βούλγαρης, Δακάκης 4, Ρίζος, Καστόρης 8, Καντερόπουλος 1, Οφίδης, Τσελέπης 4, Κυριακού.

ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008: Πρισκομάτης 4, Μαγιώνας 2, Καρμίρης 2, Ζαδές 16, Διαμαντόπουλος 2, Νατσιάβας 8, Συμεωνίδης 11, Κοντσές, Μπατσογιάννης 5, Τσαλμπούρης 6, Αναστασιάδης 4, Τσίπας 4.

Καταβολή απαιτήσεων από νοσήλια

Κύριε Διοικητά,
Σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου για τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το εν λόγω νοσοκομείο αφού δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του λόγω μη έγκαιρης πληρωμής των νοσηλίων έτους 2008.
Το σύνολο των απαιτήσεων από τον Ασφαλιστικό σας Φορέα με τα νοσήλια μηνός Ιουλίου 2009 ανέρχεται στο ποσό των 1.835.521,56 ευρώ.
Η τελευταία προκαταβολή που έλαβε το νοσοκομείο ήταν στις 18 Αυγούστου 2009 και αφορούσε νοσήλια μηνός Ιανουαρίου 2008.
Η τελευταία εκκαθάριση που έλαβε το νοσοκομείο ήταν 14 Ιουλίου 2009 και αφορούσε την εκκαθάριση νοσηλίων μηνός Ιουλίου 2006.
Η καθυστέρηση της πληρωμής των νοσηλίων αντιλαμβάνεστε ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην πληρωμή των προμηθευτών του νοσοκομείου και καθίσταται αναγκαία η άμεση πληρωμή των οφειλομένων για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Πιερίας

Στην συνδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών ο Νομάρχης Πιερίας




Στη συνδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών που αφορά στη διαδικασία σύστασης του νέου θεσμικού οργάνου, της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Χωρών (ARLEM), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, συμμετείχε την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.


Η συνδιάσκεψη αφορούσε στην προετοιμασία των μελών της ARLEM ενόψει της εναρκτήριας συνάντησης που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το 2010, ενώ κατά τη διάρκεια της θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα, όπως η αυτοδιοίκηση και η αποκέντρωση στις χώρες της Μεσογείου, η βιώσιμη περιβαλλοντική και εδαφική ανάπτυξη κ.α.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση των Μεσογειακών Χωρών αποτελεί ένα μόνιμο πολιτικό όργανο που εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με στόχο να λειτουργήσει ως ένα συμβουλευτικό σώμα στις διαδικασίες της Βαρκελώνης, που προβλέπει την ένωση των μεσογειακών χωρών.

Στο νέο θεσμικό όργανο, που συστήθηκε στις 16 Ιουλίου 2008, στη Σύνοδο Κορυφής, στη Γαλλία συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών από την Επιτροπή των Περιφερειών που προέρχονται από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, της Πολωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Κύπρο, καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Μοναδικός εκπρόσωπος στο συγκεκριμένο όργανο από την Ελλάδα είναι ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου.

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ  ΚΑΝΑΛΙ, "ΑΠΑΞΙΕΙ" ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ -ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ-, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ..ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ...ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ...ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ...
Η "ΑΠΑΞΙΩΣΗ" ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ...
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ..!
ΔΕΝ ΑΠΚΛΕΙΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ...περίεργο σας φαινεται? 
οτι δηλωσεις εισαι..!