PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

χέρι χέρι Τσιμπονίδης και Αγρότες - ναι στην γιορτή του ακτινιδίου


ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ. ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...
PIERIA-GR Πίσω απ όλες αυτές τις κατά βάσην γιορτές των αγροτών μας είναι ο Γιάννης Τσιμπονίδης ο mr "κοντά στους αγρότες" της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ... ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΥΝΑΤΑ

Άγιο μου ...Τσιπουράκι, φύγαμε για Μ. Μηλιά;;;;


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙς 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ Μ.ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ 11η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΜΕΖΕΔΕΣ, ΝΤΟΠΙΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ!

πείτε στους δικούς μας ΚΤΕΛατζήδες να μας αγαπούν για πάντα


Το τραίνο φεύγει στις 8 ταξίδι για την Κατερίνη...
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΑΘΗΝΑ ΦΥΛΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!
Ας τους πουν κάποιοι να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές γιατί ο Πιεριεύς είναι που είναι ταλαιπωρημένος με τα διόδια και τον ΟΣΕ, μην τον ταλαιπωρήσουν και οι ίδιοι οι ΣΥΝΠΙΕΡΙΕΙΣ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... Έ ΡΕ ΜΠΑΛΑ!!!!

έχουν σχέση Σαραβάκος και Μαλτζάρης; μακάρι να μην έχουν...



το ταλέντο στην πολιτική σημερινή ιστορία του νομού είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ Γραμματεύς του ΠΑΣΟΚ Πιερίας...
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -


ΑΣ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΑΡΑΒΑΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...
γιά να δούμε τι θα δούμε!!!
γειά σου Γιάννη Αμοιρίδη με τα πολιτικά ...ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΕΡΙΑΣ....
makedonia ksakousti tou ALEXANDROU i xoraaa

σιγά μην το κάνουν...

Πριν λίγο ο Πανίκας ο Ψωμιάδης ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να τοποθετηθούν από τώρα στο θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων,
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΖΗΤΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,
θα το κάνουν;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
Κι όπως είπε ο Νίκος ο Κάκκαλος προ των εκλογών στον φίλο μου τον Ευγένιο Ολύμπιο στην ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ "ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ"
θα το κάνουν οι κύριοι και οι κυρίες ψηφοφόροι; έχουμε μέρες ακόμη...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
ΟΙ 5 ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ "ΣΤΗΝΟΥΝ" ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ...ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ;;;
ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ...ΠΟΝΗΡΑ!!!
Αυτή τη στιγμή στο Αθήνα γίνεται χαμός διαβουλεύσεων... Τα στελέχη Σαμαρά και Ντόρας προσεγγίζουν τους δικούς μας ανθρώπους - συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας για να στηρίξουν τις υποψηφιότητές τους. Τι θα γίνει; Στην Πιερία λέγεται πως το λόμπι Σαμαρά προηγείται...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;;;

Γέλιο! Κάνει καλό!

 05 Νοεμβρίου

Επιτέλους μετά από επίπονες προσπάθειες, η δαιμόνια δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας Τσαντίρ Μαχαλά Χαμπέρ, κατάφερε να φέρει στο φως αποσπάσματα από
τη νέα δουλειά του πανεπιστημιακού γλωσσολόγου κύριου Μπαμπινιώτη, που έχει ως πεδίο έρευνας τη δημιουργία Νέου Ελληνοτουρκικού Λεξικού.

Ιδού:
Ναυμαχία: καίκ καυγά
Βιβλιάριο απόρων κορασίδων: Τεφτέρ Χανούμ Μπατίρ
Λίμνη των κύκνων: Παπί Χαβούζ
Αναπηρική σύνταξη: Σακάτ Μπαξίς
Χειροβομβίδα: Μπαρούτ κεφτέ (σε μερικές περιοχές συναντάται ως «Σαματά κιοφτέ»)
Πυρηνική βόμβα: Γης-Μαδιάμ κεφτέ
PC: Μπλι-μπλικ ντουλάπ
Τηλεσυνδιάσκεψη: Παρτούζ τελεφόν
Υποβρύχιο: Μπουρμπουλίθρ παπόρ
Ψυγείο: Τουρτούρ Ντουλάπ (σε μερικές περιοχές συναντάται και ως «Μπουζ Ντουλάπ»)
Τηλεόραση: Μπανιστήρ Ντουλάπ
Τανκς: Τσαμπουκά Τουτού
Δημόσιος Υπάλληλος: Τεφτέρ Τσογλάν
Μάστορας: Μερεμέτ Μπαγαπόντ
Ραδιόφωνο: Τζερτζελέ Μαραφέτ
Βέρα: Μπουνταλά Χαλκά
Στομαχολόγος: Πατσά Ντοκτόρ
Πεθερά: Σιχτήρ Χανούμ
Κηπουρός: Ζαρζαβάτ Πασά
Σουτιέν: Μεμέ Ζεμπίλ
Προφυλακτικό: Τσουτσού Φερετζέ
Μαλακία: Τσουτσού Νταχτιρντί
Νεκροταφείο: Ψοφίμ Μπακτσέ
Γεροντοκόρη: Αχ Βαχ Τσουτσού Γιοκ!

Lightweight Porsche Spyder unveiled ΠΩ ΠΩ ΠΩ.....ΚΑΜΠΥΛΕΣ..!!!

Lightweight Porsche Spyder unveiled
Next month's LA Auto Show will host the world debut of an all-new production version of the best-selling Porsche Boxster called the Boxster Spyder.

Tracing its name back to the 550 Spyder of 1953, the new model is essentially a lighter, more powerful version of the current Boxster S, with a pared back roof designed for sunnier climes.
Porsche has done away with the Boxster's regular electrically folding hood in return for a lightweight item that is raised and lowered manually. Thanks to this, and other weight saving measures, the Spyder's weight has been reduced to 1,275kg, making it the lightest road-going Porsche available.

ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑ

ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ...
ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...
Ε, ΝΟΕΜΒΡΗΣ...ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ...

bikiropoulos.blogspot.com ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ...!

ΧΙΟΣ....ΕΜΕΙΣ "ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ"...ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ...

ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;"
Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.
Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας προκάλεσε, τότε, συγκίνηση και αποτροπιασμό για τις κτηνωδίες των Τούρκων, σε βάρος των κατοίκων της Χίου.
Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε...

ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.

"ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ"

Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε Τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή. Το Οσμανίε Τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα." Η κυρία Μπουρνιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: " Χώρος στο Μετζιτιέ Τζαμί, υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα".

"ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ(;)"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς. Για την Ιστορία πάντως, η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: "ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ" καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Τότε η τουρκική εφημερίδα TIME TURK (ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ ), κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: “Χειρονομία καλής θέλησης της Ελλάδας προς τον Ερντογάν”. Το άρθρο ανέφερε πως “Στο μοναστήρι Νέα Μονή στην Χίο στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές”… Έργα Οθωμανών” και “Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς” οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της Τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Να τονίσουμε πως το πρόβλημα της Τουρκίας με την Νέα Μονή Χίου δεν είναι πρόσφατο ,τον Νοέμβριο του 2007 ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Χίου την αφαίρεση της επιγραφής” Έργα Οθωμανών” και την εξάλειψη του οστεοφυλακίου, τονίζοντας στην επιστολή του “Θέλω να επικεντρώσω την προσοχή σας στο επίγραμμα του ναού της Νέας Μονής με τις εκφράσεις “Έργα Οθωμανών” στις προθήκες με τους σκελετούς .Οι επιτροπές και οι επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί σας αντιδρούν σε αυτό το επίγραμμα το οποίο βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες φιλίας που αναπτύσσονται…»Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.
Από www.tvpatrida.gr 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΑΙΓΑΛΕΩ

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του Πιερικού ενόψει του αυριανού αγώνα για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με το Αιγάλεω που θα γίνει στην Κατερίνη στις 3 το απόγευμα σ’ ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί ζωντανό από την τηλεόραση της ΕΡΤ3.
Ο προπονητής του Πιερικού Παπαδόπουλος έκανε χθες τακτική στους παίκτες του και σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και θα βγει η αποστολή.

ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ

Στο νέο σύγχρονο σύστημα ταχυπληρωμής που θέτει σε εφαρμογή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας,  αναφέρθηκαν σε συνέντευξη  τύπου χθες, ο αντινομάρχης Χ. Γκουγκουρέλας και η διευθύντρια Υγείας Πρόνοιας της Ν.Α κ.Μ. Τσαρούχα.



Αναφερόμενος στο νέο σύστημα, ο αντινομάρχης σημείωσε με τη σύμβαση συνεργασίας που υπεγράφη από το Νομάρχη Πιερίας Γ.Παπαστεργίου και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εξασφαλίζεται η γρήγορη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, που αγγίζουν τους 3, 5 χιλιάδες στην Πιεριά.

ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ME_OPLO_TO_PTYXIO_1
Σε μια λιτή τελετή, αλλά απόλυτα ανάλογη της σπουδαιότητάς της, ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι 19 ακόμη πρώην (πλέον) φοιτητές του Τμήματος Logistic του ΤΕΙ Κατερίνης.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος Παύλου Καρακολτσίδη, του προϊσταμένου του Τμήματος της Κατερίνης Δ. Τριανταφύλλου, καθηγητών, τοπικών παραγόντων και βεβαίως φίλων και συγγενώΝ.
ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ....ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ...ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ....ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

kinitopoihseis_gia_diodia_05-11
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντάει η Επιτροπή Αγώνα στην επιμονή της παραχωρησιούχου εταιρείας να κατασκευάσει νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο. Την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κόμβο του Αιγινίου, ενώ θα κλείσει και το ρεύμα της Εθνικής οδού από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς το σημείο κατασκευής του νέου σταθμού

KAVAFIS

Τα παράθυρα

Σ' αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για νάβρω τα παράθυρα. - Οταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία. -
Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.
Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιός ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Che fece... il gran rifiuto K.KAVAFIS


Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μιά μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ..ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!!


MELETH....!!!!


APO troktiko