PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΠ...!!!


ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ...!!!

ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ


ΜΕ...ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ "ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ" ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΕ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ...!!1
ΓΑΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.....!!!

Δύο αίθουσες διδασκαλίας στο Νηπιαγωγείο των Φωτεινών

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου η εργολαβική σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο αιθουσών διδασκαλίας, ελαφράς κατασκευής, στο Νηπιαγωγείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Φωτεινών του Δήμου Πέτρας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 40.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και πρόκειται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του νηπιαγωγείου των Φωτεινών, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες διδασκαλίας.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

ΚΕΡΔΙΣΕ 13.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνεται ο Δήμος Λιτοχώρου κερδίζοντας επίσημα από το Ελληνικό Δημόσιο 13.500 στρέμματα, τα οποία διεκδικήθηκαν επί Δημαρχίας Νικολάου Κουκουτάτσιου, μέσω του Δικηγόρου του Δήμου Κωνσταντίνου Καραμήτρου, καταθέτοντας αγωγή το 1980 κατά του Δημοσίου, και η οποία στη συνέχεια ξεχάστηκε για πολλά χρόνια.
Η απόφαση της ηγεσίας της Μονής Αγίου Διονυσίου, το 1997, να διεκδικήσει 4.250 στρέμματα τα οποία κέρδισε το 2002 ήταν η αιτία να ενεργοποιηθεί από τους νομικούς του Δήμου η ξεχασμένη αγωγή του 1980, διότι μεταξύ των 4.250 στρεμμάτων τα 1860 στρέμματα ήταν τμήμα των 13.500 στρεμμάτων, που κέρδισε ο Δήμος. Τα 1860 στρέμματα εξαιρέθηκαν από τον Άρειο Πάγο και θα επανεξεταστούν εκ νέου από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Δήμου και της Ιεράς Μονής, που υποστηρίζει ότι είναι πατριαρχική και σταυροπηγιακή η Μονή και δε χρειάζεται τη συγκατάθεση και υπογραφή του φυσικού της προϊσταμένου, Μητροπολίτου κ.κ. Αγαθόνικου, αρκεί η απόφαση του ηγουμενοσυμβουλίου.
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την τελευταία απόφασή της, επιστρέφει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης να επαναδικαστούν τα 1860 στρέμματα, δίνοντας μια ευκαιρία στην ηγεσία της Μονής να προσπαθήσει να αποσπάσει τη συγκατάθεση και υπογραφή του κ. Αγαθόνικου, για να θεωρηθεί ως νόμιμη η διεκδίκησή της.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Στις επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κύριος Αγαθόνικος συστήνει και συμβουλεύει τον πατέρα Μάξιμο, να αποτραβηχθεί από την επίδικη έκταση των ιδιωτών και του Δήμου Λιτοχώρου και να πρυτανεύσει η ειρήνη, η λογική και η δικαιοσύνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία της Μονής δε θα κάνει πίσω με τίποτα, διεκδικώντας, με οποιοδήποτε τρόπο, την επίδικη έκταση ακόμα και σήμερα που λιγόστεψαν σημαντικά οι προστάτες της.
Γνωρίζοντας τον ακέραιο χαρακτήρα και την διαδρομή του Μητροπολίτη κ.κ. Αγαθόνικου στην
Πιερία, είμαστε βέβαιοι ότι δε θα βάλει την υπογραφή του στα κατάπτυστα κείμενα διεκδίκησης του κ. Μάξιμου Κυρίτση, οδηγώντας την περιοχή σε καινούριες περιπέτειες και προβλήματα.
Τα 13.500 στρέμματα, που κέρδισε ο Δήμος Λιτοχώρου έχουν την εξής όριογραμμή:
Επεκτείνεται ανατολικά του οικισμού Αγία Μαρίνα- Παλαιά Σφαγεία- ρέμα Κλέφτης- Τομ Πηγάδι-, ακολουθεί βόρεια προς παλαιά Σιδηροδρομική Γραμμή- Φυλάκιο (Γρίτσα)- Παλαιόπορος- Πέλλα ακολουθεί δυτικά Καναπίτσα- Λεκάνες- ρέμα Μανουσιάκη- Κούτρες- Όρνια- Μαυρωτά γεφύρι και καταλήγει στο Δημοτικό Πάρκο (Κατούνια). Τα 13.500 στρέμματα αποτελούν το 12 κτήμα του Δήμου Λιτοχώρου από τα 15 κτήματα που αναφέρονται στο κτηματολόγιό του από το 1940. Το κτηματολόγιο τοπογραφήθηκε, συντάχθηκε και κατατέθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Λιτοχώρου, αείμνηστο Ευάγγελο Μπιτσικάρη, και αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία επίσημα. Στο Δημοτικό κτηματολόγιο στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θετικές αποφάσεις του Εφετείου Θεσσαλονίκης το 2006, αναγνωρίζοντας την ισχυρότητα και εγκυρότητά του.
Ο Δήμος Λιτοχώρου είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει χωρίς χρονοτριβή τα τρία πιο σημαντικά κτήματα, τα οποία είναι μείζονος σημασίας για την παραπέρα ανάπτυξη της πόλης μας. Το κτήμα Νο 11, που αναφέρεται σε 2.520 στρέμματα στην περιοχή «Τσαρούχα», είναι επίδικη έκταση, όπως επίσης και το κτήμα Νο 10 με έκταση 260 στρέμματα που βρίσκεται στην περιοχή Γρίτσα Μπαλκόνι και Αγρογή, καθώς και το Νο 15 κτήμα με έκταση 1104 στρέμματα στην περιοχή Καψούρα Βαρικού, παραθαλάσσια προς Γρίτσα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κτήματα πρέπει να εγκαταλειφθούν.
Επίσης, ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να διεκδικήσει από το Κράτος χρηματική αποζημίωση για τη διέλευση της Εθνικής Οδού και του Σιδηροδρόμου μέσα από τις Δημοτικές του εκτάσεις.
Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αιγινίου, με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με το Δήμο Λιτοχώρου, αποζημιώθηκε από το Κράτος με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.
Με τη σκέψη μας πάντα στις υπόλοιπες καταπατημένες Δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις από την ηγεσία της Ιεράς Μονής, καλούμε όλους τους Λιτοχωρίτες ακόμη και αυτούς τους λίγους που είναι εγκλωβισμένοι στην πλευρά του Ηγούμενου, πιστεύοντας ότι ο γέροντάς τους πράττει το σωστό, το τίμιο και το ηθικό, να συζητήσουν μαζί μας, να ακούσουν και την άλλη άποψη που ίσως τους βοηθήσει να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματα, προσκομίζοντάς τους επίσημα έγγραφα- τίτλους της Μονής, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, συμβολαιογραφικές πράξεις, αυτά που επιμελώς αποκρύπτει η ηγεσία της Ιεράς Μονής.
Η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα έχει την απόλυτη στήριξη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου όπως και του προηγούμενου με ομόφωνες αποφάσεις. Συνεχίζοντας τον ανιδιοτελή και δίκαιο αγώνα υπέρ του Λιτοχώρου, σε συνεργασία πάντα με το Δήμο, καλεί όλη την τοπική κοινωνία σε συστράτευση – αντίσταση έναντι σε κάθε είδους καταπατητές. Είμαστε βέβαιοι για την τελική δικαίωσή μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, αλλά και στις επόμενες γενιές, κάνοντάς τους να αισθάνονται υπερήφανοι για μας.

Δημοτική Επιτροπή Αγώνα, Νοέμβριος 2009


Επιχορήγηση των προγραμμάτων της Μέριμνας Παιδιού

Εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Πιερίας και Μέριμνας Παιδιού






Εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την οικονομική ενίσχυση της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης με το ποσό των 50.000 ευρώ, για την εκτέλεση προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.
Όπως είναι γνωστό από το 2004 έως σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας προχωρά στην επιχορήγηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου με το ποσό των 50.000 ευρώ ετησίως, μετά από προγραμματική σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ της Ν.Α. Πιερίας και της Μέριμνας Παιδιού. Η επιχορήγηση που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2009, αφορά στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να καλυφθεί η χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του σωματείου, που όπως είναι γνωστό παράγει ένα σημαντικό έργο για τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία στο Νομό Πιερίας.
Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης γίνεται μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας που επιτρέπει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να χρηματοδοτούν αντίστοιχα σωματεία που παράγουν κοινωνικό έργο.

Ο . ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων


Η πρωτεύουσα της Βοσνίας, το Σαράγεβο, έχει τουρκογενές όνομα. Προέρχεται από τις λέξεις Σαράϊ-Μπόσνα, δηλαδή το ανάκτορο του πασά της Βοσνίας. Αυτός ο συμβολισμός φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και από την πόλη αυτή υπογράμμισε τα νεο-οθωμανικά σχέδια της χώρας του και τον θαυμασμό του για την καλή εποχή των Οθωμανικών Βαλκανίων.
Προφανώς ο κ. Νταβούτογλου διαβάζει επιλεκτικά την Ιστορία. Αποφεύγει να διαβάσει για τα μαρτύρια, τις εκτελέσεις και τις σφαγές των Χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς στα Βαλκάνια. Δεν θέλει να θυμηθεί τον Τούρκο περιηγητή του 17ου αιώνος Εβλιγιά Τσελεμπή, ο οποίος στο χρονικό του καταγράφει βιαίους εξισλαμισμούς και παιδομάζωμα σε όλο τον Βαλκανικό χώρο. Προτιμά να μη διαβάζει τον Γάλλο Πρόξενο στην Πάτρα του 18ου αιώνος Φραγκίσκο Πουκεβίλ, ο οποίος περιγράφει ως αυτόπτης μάρτυς το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου από τη Σαμαρίνα στα χέρια του Αλή Πασά. Ούτε ενδιαφέρθηκε να διαβάσει τις δημοσιευμένες αποφάσεις του οθωμανικού ιεροδικαστηρίου Βεροίας του 1600 -1650 όπου αναφέρονται εκτελέσεις αθώων Ελλήνων και εξισλαμισμοί παιδιών παρά την αντίθεση των μητέρων τους!
Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας του. Το ερώτημα είναι εμείς τί κάνουμε για να τον αποθαρρύνουμε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι πρέπει πρωτίστως να παύσουμε να καλλιεργούμε αναθεωρητικές απόψεις στα σχολικά βιβλία, όπως εκείνες της κ. Ρεπούση, η οποία παρουσίαζε την Οθωμανική Αυτοκρατορία σαν ένα θαυμαστό χώρο σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης πρέπει να μην επαναλάβουμε λανθασμένους χειρισμούς, όπως τα λάθη του 1996 με τα Ίμια και του 1997 με τη Μαδρίτη, όπου αναγνωρίσαμε τα «νόμιμα ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Επιπλέον οφείλουμε να περιορίσουμε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής στον ρόλο που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις και να μην επιτρέπουμε να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Και φυσικά χρειάζεται να διαμηνύσουμε ότι η Τουρκία δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική όσο διατηρείται το casus belli για τα 12 μίλια και όσο παραμένει ο Αττίλας στην Κύπρο.
Μπορεί οι κυβερνώντες ισλαμιστές να διαφωνούν σε πολλά με τους στρατιωτικούς στην Άγκυρα, αλλά σε ένα συμφωνούν: Στον επεκτατισμό κατά του Ελληνισμού.



Κ.Χ.

ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥ


..ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ "ΚΑΤΕΘΕΣΕ" ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ- Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ...ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ..!

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο Κ.Κουκοδήμος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



Κατατέθηκε προς τους υπουργούς Απασχόλησης

και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εσωτερικών






Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές δηλώσεις περί ενιαίας και δίκαιης αντιμετώπισης όλων των πολιτών, σπεύδει με το καλημέρα της κυβερνητικής της θητείας να δείξει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της με το εκδιώξει, 35.000 εργαζόμενους με συμβάσεις stage και συμβάσεις έργου.
Τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage) που υλοποιούνται στη χώρα μας, δίνουν τη δυνατότητα σε ανέργους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας αποκτώντας πολύτιμη εργασιακή εμπειρία τόσο για τους ίδιους όσο και για τον φορέα στον οποίο έχουν ενταχθεί.
Όσοι εντάχθηκαν στα προγράμματα αυτά, με 462 ευρώ ανασφάλιστα, εντάχθηκαν με τη βεβαιότητα της μοριοδότησης λόγω προσαύξησης της αποκτηθείσας εμπειρίας κατά 50% για προκηρύξεις μέχρι 31/12/2010, που προβλέπεται στους ν.3320/2005 (αρ.2), ν.3613/2007 (αρ.11) τους οποίους θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση και ψήφισε η Ελληνική βουλή.
Με δεδομένο ότι πολλοί εξ αυτών εργάζονται 3,5, ακόμη και 8 χρόνια με ανανεωμένες συμβάσεις, εκτελώντας καθήκοντα που καλύπτουν κατά κανόνα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ όπου απασχολούνται, η υποκρύπτουσα σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενός εκάστου εξ αυτών, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από πλευράς της κυβέρνησης με βάση το θεσπισμένο νομοθετικό πλαίσιο, σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, με στόχο τη δίκαιη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο κοινωνικό, καθώς αφορά σε χιλιάδες νέους ανθρώπους με γνώσεις και προσόντα που αισθάνονται ότι βιώνουν μια ιδιότυπη εργασιακή ομηρία. Η πολιτεία που δαπανά πόρους για την επαγγελματική κατάρτιση ικανών στελεχών είναι αδιανόητο να μην τα αξιοποιεί στη δημόσια διοίκηση, που εξακολουθεί να χωλαίνει.
Θυμίζουμε ακόμα ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ 2 φορές (ν.2738/1999 άρθρο 30 και ν.2839/2000 άρθρο 11) αποφασίσθηκε η μονιμοποίηση των συμβάσεων των τότε εργαζομένων που είχαν προσληφθεί σε προγράμματα επιμόρφωσης (stage).
Άραγε τώρα γιατί, δεν μετατρέπονται οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου αλλά οι εργαζόμενοι εκδιώκονται και οδηγούνται στην ανεργία;
Η κατάργηση των stage στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση αποτελεί ακραία μορφή αδικίας κομματικού ρεβανσισμού και κατάφορη καταπάτηση του ελληνικού εργατικού δικαίου.

Λαμβάνοντας υπόψη:

-τις ανάγκες σε προσωπικό σε πλήθος υπηρεσιών του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου τομέα (ιδιαίτερα σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία).

-την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέσα από την άσκηση των ίδιων καθηκόντων με αυτά των μονίμων υπαλλήλων.

-την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στις υπηρεσίες όπου έχουν τοποθετηθεί.

-τις συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων τους με σκοπό την παραμονή στις θέσεις αυτές ή τη μοριοδότησή τους.

Ερωτώνται οι κύριοι υπουργού:

1.Εάν προτίθενται να καταργήσουν τις διατάξεις των ν.3320/2005 και 3613/2007 που προβλέπουν την προσαύξηση της αποκτηθείσας εμπειρίας κατά 50% ενός εκάστου των απασχολουμένων σε προγράμματα stage, με δεδομένη την ισχύ των διατάξεων αυτών κατά την έναρξη του κάθε stage, το οποίο γνώριζε ο κάθε εργαζόμενος πριν συναινέσει στην απασχόλησή του με το καθεστώς αυτό.

2.Θα αξιολογηθεί –έστω και με την παρέμβαση του ΑΣΕΠ-η κάθε σύμβαση από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα των φορέων απασχόλησης, των ως άνω εργαζομένων με σκοπό τη μετατροπή των συμβάσεων stage σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου;

3.Θα διαιωνισθεί το εργασιακό καθεστώς κάλυψης των αναγκών του Δημόσιου Τομέα και των ΟΤΑ με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που όμως θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών απασχόλησής τους, αντί της ορθολογικής και δίκαιης λύσης της μετατροπής των ανωτέρω συμβάσεων stage σε αυτές που πραγματικά είναι δηλαδή συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου;

Από το Πολιτικό Γραφείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ






Ο Νομάρχης Πιερίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν για την συμπλήρωση 143 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου (8 Νοεμβρίου 1866) που θα γίνουν στον Συνοικισμό Ανδρομάχης Κατερίνης την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.





Ο Νομάρχης Πιερίας                 Ο πρόεδρος του Συλλόγου

Γιώργος Παπαστεργίου               Κων/νος Μανιουδάκης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009


Ανδρομάχη Πιερίας


Ώρα 10.00΄π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στον


Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά


του Αιτωλού στην Ανδρομάχη.


Ώρα 10.15΄π.μ.: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της επετείου


από τον Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομόκο,


Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο


της Ιεράς Μητροπόλεως.




Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου για την 13η εθνική οδό και την επίσκεψη του υφ. Υποδομών Γ.Μαγκριώτη


Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Πιερία ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη της ανακατασκευής της 13ης εθνικής οδού. Τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν με το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθούν. Θεωρώ κρίσιμη τη χρονική στιγμή και απολύτως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας.
Την ίδια άποψη εξάλλου εξέφρασα με δήλωσή μου τον Αύγουστο του 2008 με επιστολή μου στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα και με αφορμή την προκήρυξη για τα έργα που επρόκειτο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και αφορούσαν περιφερειακούς δρόμους.
Τόνισα και τότε και επαναλαμβάνω σήμερα πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε ο,τι αφορά τα οδικά έργα του νομού μας.
Στην ίδια επιστολή ανέφερα: «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται εθνική οδός αυτός ο δρόμος και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή του για την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η 13η εθνική οδός είναι αυτή που σηκώνει κάθε φορά το βάρος της διέλευσης των οχημάτων από την υπάρχουσα εθνική οδό, σε περιπτώσεις ανάγκης.
Με αυτή λοιπόν την αφορμή θεωρώ αναγκαίο το συντονισμό όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να τονίσουμε την αναγκαιότητα, χρησιμότητα και κρισιμότητα του συγκεκριμένου έργου στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα».
Η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη στην πρόσφατη επίσκεψή του στο δήμο Πέτρας, για επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και πιθανή ένταξη του δρόμου, παραπέμπει για ακόμη μια φορά το συγκεκριμένο έργο στις καλένδες και σε καμία περίπτωση δεν «απαντά» στο επιτακτικό ερώτημα των πολιτών της Πιερίας, για το αν θα ενταχθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό το συγκεκριμένο έργο.
Εξίσου αόριστες, γενικόλογες υπήρξαν όλες οι απαντήσεις του κ. Μαγκριώτη στα μείζονα θέματα που έθεσαν οι δήμαρχοι και ο νομάρχης Πιερίας σχετικά με τις πλημμύρες, την αποζημίωση των πολιτών και την αποκατάσταση των έργων.
Επικοινωνιακή πολιτική και εύκολοι εντυπωσιασμοί σε έναν νομό που μετρά ακόμη τις πληγές του δεν έχουν καμία θέση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ 16
ΤΗΛ.2351022495 2351039829
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΚΑΣ


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2009 σκαφών J 24» με δεύτερο το γερμανικό σκάφος Gunni με κυβερνήτη τον Ματίας Γκάρτσμαν και τρίτο το αγγλικό Inmarsat, με κυβερνήτη τον Ιαν Σαουθγουέρθ., που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, το διάστημα από 27 έως και 30 Οκτωβρίου. Το σκάφος της ομάδας, που έφερε την ονομασία Hellenic Police, επάνδρωσε 8μελές πλήρωμα με προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας! Ειδικότερα, κυβερνήτης ήταν ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και πλήρωμα οι Νίκος Παπάζογλου, Δημήτρης Κόκορης, Περικλής Αϊδινίδης, Νίκος Μαύρος, Αντώνης Καραγίαννης, Μαρίνα Τσιλιγκίρη και ο δικός μας, Κατερινιώτης ιστιοπλόος Γιάννης Φάκας!
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας κατέλαβε την πρώτη θέση σε σύνολο 28 διαγωνιζόμενων πληρωμάτων από τις χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας διαγωνίστηκε με σκάφος που της παραχώρησε αφιλοκερδώς η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το όλο το διάστημα της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των αγώνων. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η ιστιοπλοϊκή ομάδα Χανίων Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Σκαφών J /24 και την Ελληνική Κλάση Σκαφών J/24, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας/Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης.

Στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες


για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ύστερα από συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και με τους υποψήφιους για την ηγεσία. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι δυο βασικοί υποψήφιοι, Μπακογιάννη και Σαμαράς, επιχειρούν να προσεγγίσουν τον Δ. Αβραμόπουλο. Η κ. Μπακογιάννη σε ομιλία της το βράδυ της Τρίτης στο Χολαργό δήλωσε ότι "θέλω με μαζί μας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ από την πλευρά Σαμαρά, αίσθηση προκάλεσε η άτυπη πρόσκληση του Π. Παναγιωτόπουλου προς τον τέως υπουργό Υγείας να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά, διεκδικώντας τη θέση του γραμματέα της ΝΔ.



Πιέσεις καταγγέλλει ο Ψωμιάδης
Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής.

ΝΤΟΥΜΑΝΙ...!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΤΣΙΓΑΡΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ?
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ "ΚΡΥΑ" ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΕΞΩ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΤΑ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ...?

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να γεννηθούν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών και βρετανών επιστημόνων, όπως μετέδωσε το BBC. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κάπνισμα της εγκύου μπορεί να κάνει ζημιά στην αναπτυσσόμενη δομή του εγκεφάλου του εμβρύου.

Η έρευνα, που έγινε μεταξύ 14.000 ατόμων, από ερευνητές των πανεπιστημίων της Υόρκης, του Χουλ και του Ιλινόις και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Epidemiology and Community Health" (Περιοδικό Επιδημιολογίας και Υγείας της Κοινότητας), διαπίστωσε ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς -όπως η υπερδραστηριότητα και η ανικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής κυρίως στα αγόρια- μπορεί να είναι ήδη ορατά σε τρίχρονα παιδιά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Πίκετ, τόνισαν ότι τα πορίσματα της μελέτης δείχνουν στις εγκύους ότι έχουν ένα ακόμα λόγο να κόψουν το κάπνισμα. Όσες έγκυοι κάπνιζαν ελαφρά, ήταν 44% πιο πιθανό να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ στις εγκύους που κάπνιζαν πολύ, το ποσοστό αυτό αυξανόταν στο 80%.
Η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα συμπεράσματα προηγούμενων μελετών με πειραματόζωα.

ΕΦΑΓΕ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙ AUSTRALIAN SHOE..!!!


Μετά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, άλλος ένας βασικός υποστηριχτής του πολέμου στο Ιράκ δέχθηκε την τιμωρία του …παπουτσιού!

Πρόκειται για τον πρώην Αυστραλό πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ, ο οποίος μίλησε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με θέμα "Η Ηγεσία στο νέο αιώνα".
Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του ο κ. Χάουαρντ, αναφέροντας τα επιτεύγματα της 12χρονης παραμονής του στην εξουσία, δέχθηκε επίθεση με παπούτσι από ένα φοιτητή, ο οποίος του είπε:
"Εγώ όλα αυτά τα χρόνια ντρεπόμουνα που είμαι Αυστραλός, ρατσιστή".
Το παπούτσι δεν βρήκε τον στόχο του, καθώς ένας άλλος φοιτητής πρόλαβε και το έπιασε πριν κτυπήσει τον πρώην Αυστραλό πρωθυπουργό.
O φοιτητής ανακρίθηκε από την αστυνομία, ενώ ο κ. Χάουαρντ αντιμετώπισε το περιστατικό με χιούμορ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΟΥΙΖ ΜΑΣ ... ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ. ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ...



PIERIA-GR ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ... ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ" ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ... Άντε ρε παιχταρά Τσίμπο και Βασιλειάδη!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ?


Ο Ολυμπιακός πάει για τη νίκη απόψε στη Λιέγη απέναντι στην Σταντάρ για να προκριθεί από την τέταρτη κιόλας αγωνιστική στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει στην πολυετή παρουσία του στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός θέλει μία νίκη στους τρεις εναπομείναντες αγώνες του για να περάσει και θέλει να την κάνει από σήμερα (21.45-ΝΕΤ).

Στοπ στην απόσυρση των Ι.Χ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009 07:00

 Καταργείται από σήμερα το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και του πράσινου δακτυλίου, ενώ τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας με «κερδισμένους» όσους έχουν Ι.Χ. μέχρι και 1.357 κ.ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
JOHN 4/11/2009 14:12

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ Ε-Ξ-Α-Π-Α-Τ-Η-Σ-Α-Τ-Ε !!!!!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ
ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ
ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ (ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟ-
ΣΥΡΕΙ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ι
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ
ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙΑ
15ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ 20ΕΤΙΑΣ 30ΤΙΑΣ

"Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλάζει ..."



τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι την εθνική μας ταυτότητα, αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι μας βλέπουν».

Με τα λόγια αυτά -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, χαιρέτισε το επετειακό, 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφο Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει τον ιωβηλαίο του, προσκαλώντας κοινό και δημιουργούς σε μια περιπλάνηση στο συναρπαστικό τοπίο της 7ης Τέχνης.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, από τη διευθύντριά του Φεστιβάλ, Δέσποινα Μουζάκη, η οποία μετέφερε και το χαιρετισμό του υπουργού, που δεν παρέστη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Για δέκα ημέρες, από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ θα μεταμορφώσει τις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας -την ιστορική δηλαδή έδρα του-, αλλά και τις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, την αίθουσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τους εκθεσιακούς χώρους των Αποθηκών του Λιμανιού, σε έναν τόπο ανακάλυψης των πρωτοποριακών κινηματογραφικών τάσεων, αλλά και ένα σημείο συνδιαλλαγής, διάδρασης και επικοινωνίας.
Με κεντρικό σύνθημα, το ερώτημα «Why Cinema Now?», η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση, που θα τροφοδοτήσει τη σκέψη και θα προκαλέσει το διάλογο, που θα εξερευνήσει το νόημα και την αξία, τα όρια και τις προοπτικές του κινηματογράφου στις μέρες μας.
Το ελληνικό τμήμα του Φεστιβάλ φιλοξενεί οκτώ ταινίες ελληνικής παραγωγής -δημιουργίες των Περικλή Χούρσογλου, Σταύρου Ιωάννου, Σταύρου Καπλανίδη, Κυριάκου Κατζουράκη, Ερρίκου Ανδρέου, Βασίλη Νεμέα, Σοφίας Παπαχρήστου και Δημήτρη Κολλάτου-, αν και τα περισσότερα βλέμματα έχουν συγκεντρώσει οι ταινίες που λείπουν, παρά εκείνες που θα προβληθούν.

Συζήτηση για τα αίτια της ήττας ζητεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος


Mε επιστολή του προς τον κ. Δ. Σιούφα, την οποία κοινοποίησε στους υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Α. Σπηλιωτόπουλος, αναφέρει ότι:
«Η Νέα Δημοκρατία διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους από την ίδρυσή της. Μια περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τις πολιτικές πρωτοβουλίες εκείνες οι οποίες είναι αντάξιες της ιστορίας και της προσφοράς της στον τόπο.
Ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός, η Νέα Δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα έχει μείνει μακριά από την πολιτική συζήτηση.
Μια συζήτηση τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για τις πολιτικές που απαιτούνται για να ανασυγκροτηθούμε, να αναγεννηθούμε και να επανιδρύσουμε τη μεγάλη, δημοκρατική, φιλελεύθερη παράταξη.
Στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού, θα πρέπει να επιδιώξουμε συλλογικούς τρόπους συζήτησης με τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα.
Να επιδιώξουμε διαδικασίες συλλογικές που δεν διαιρούν σε στρατόπεδα το ανθρώπινο δυναμικό αλλά συνενώνουν δυνάμεις, προσπάθειες και προτάσεις.
Γιατί μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε ξανά σε στέρεες βάσεις τη σχέση μας με την ελληνική κοινωνία μέσα από μια σαφή πολιτική ταυτότητα αλλά και ξεκάθαρους κοινωνικούς στόχους.
Οι μεμονωμένες περιοδείες των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελούν μέρος της ατομικής προσπάθειας, δεν μπορούν, όμως να υποκαταστήσουν, το ρόλο της κεντρικής διοίκησης του κόμματος.
Έναν ρόλο ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα και τη συλλογικότητα της παράταξης».
Στο μεταξύ χθες, κατατέθηκε από την «κίνηση νέων», που την αποτελούν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα, στην Οργανωτική Επιτροπή, κείμενο, το οποίο «δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ».

Σε τρεις Επιτροπές η Μαρία Μίχου



Σε τρείς κοινοβουλευτικές Επιτροπές συμμετέχει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρία Μίχου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργου Παπανδρέου, που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, η κ Μίχου συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
PIERIA-GR Καλή επιτυχία στο έργο σας κυρία Μίχου... Να είστε πάντα στο πλευρό του κάθε ανώνυμου και πονεμένου συμπολίτη μας...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΑΤΟΥΛΗ


Για όσους στην ιστοσελίδα μου, με ρωτούν «μα, καλά Πέτρο, τίποτε δεν σου αρέσει σε αυτήν την παράταξη;», απαντώ ξεκάθαρα. Δεν μου αρέσουν δύο πράγματα αυτής της παράταξης, που αυτή την στιγμή την ηγεμονεύουν. Τα ανδρείκελα. Και οι χειροκροτητές. Και οι δύο τσαμπουκάδες, που όταν όμως βρεθούν μπροστά στην καρπαζιά της αλήθειας, αναφωνούν σαν δευτεραγωνιστές ελληνικής ταινίας «Μη βαράς καλέ κύριε...». Ήδη τους τις έβρεξε ο ελληνικός λαός. Έπονται όμως κι άλλες καρπαζιές.

Από το blog του Π. Τατούλη

3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


ΤΡΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΧΕ  ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΧΙ...
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ?

Αίσθηση προκάλεσαν


... όσα είπε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, η Κατερίνα Παπακώστα. Η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, που επί ημερών Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης είχε επιλεγεί για τη θέση της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων, άσκησε κριτική στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για όσα υποστήριξε στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η ίδια έχει συνταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. «Με τον Αντώνη Σαμαρά θα κηρυχθεί το τέλος του ιδεολογικού αποκλεισμού της Νέας Δημοκρατίας», είπε η κα Παπακώστα, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού θα μπορέσει να επαναπατρίσει όσους οπαδούς της Παράταξης στήριξαν στις τελευταίες εκλογές τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Δηλαδή, θα πάει τη Νέα Δημοκρατία πιο δεξιά, σε μια περίοδο πολιτικής αδυναμίας της πρώην Κυβέρνησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ bikiropoulos.blogspot.com



ΧΩΡΙΣ ΙΘΑΚΗ, Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ


Χωρίς Ιθάκη

Αν η εκδίκησή σου
προσφέρει στο αλλοπρόσαλλο Εγώ σου
την απόλυτη ικανοποίηση της Κίρκης
θα τρέξω στις Σειρήνες της
Ζωής μου
χωρίς επιστροφή.
Θα σ’εκδικηθώ
αναβάλλοντας το ταξίδι στην Ιθάκη
της γαλήνης μου
κι εσύ θα αναζητάς
τη λήθη στο νησί των Λωτοφάγων
Μόνη
χαμένη στα υπόγεια ρεύματα του μίσους
που σε παρασύρει.

Δεύτερο εσωκομματικό ταρακούνημα στο ΠΑΣΟΚ Πολιτική


«Λεφτά υπάρχουν, τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα» έλεγε και ξανάλεγε προεκλογικά ο Παπανδρέου κι όμως ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε την επιβολή άγριας φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, υπό τη μορφή έκτακτης εισφοράς και σε δεκάδες χιλιάδες ακινήτων. Κορυφαίοι οικονομικοί και τραπεζικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι πρόσθετοι φόροι ειδικά στις επιχειρήσεις, θα επιφέρουν κύμα απολύσεων από αυτές καθώς μεγάλο μέρος των κερδών τους δεν είναι πραγματικό αλλά λογιστικό, με την έννοια ότι αρκετές από τις οφειλές πελατών τους (επιταγές, εγγυητικές κτλ) θα παραμείνουν ανείσπρακτες λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης. Το πρόβλημα είναι μεγάλο γι΄ αυτό χθες ο Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» των αλλαγών στο νομοσχέδιο του Παπακωνσταντίνου ενώ πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έσουραν στον Πετσάλνικο, λέγοντας του ότι η κυβέρνηση βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω, ειδικά με τις τελευταίες αποφάσεις της. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που εκδηλώνεται εσωκομματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη, παραλίγο να την ... πληρώσει ο Ξυνίδης ο οποίος μόλις και μετά βίας εξελέγη γραμματέας χάρη στα λευκά και τα άκυρα, καθώς η υποψηφιότητα του που υποδείχθηκε από τον Παπανδρέου δεν έτυχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Αναρτήθηκε απο parapolitika.gr

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ...ΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ;;;;


ΑΝΔΡΟΠΑΥΣΗ



Το άγχος για το χρόνο που περνά δεν πρέπει να θεωρείται πια αποκλειστικό "προνόμιο" των γυναικών.
Το βιολογικό ρολόι δεν κάνει διακρίσεις, επαληθεύοντας και ορμονικά την ισότητα των δύο φύλλων.

Μπορεί η ανδρόπαυση να μη σημαίνει για τον άντρα το τέλος της γονιμότητας - όπως η εμμηνόπαυση για τις γυναίκες, - τα συμπτώματά της, ωστόσο, έχουν τη "δύναμη" να μετατρέψουν "εν μια νυκτί" το ισχυρό φύλο σε...ασθενές.

Κόπωση, αδυναμία, μείωση της libido, στυτική δυσλειτουργία.. Αυτή είναι η "βασική" τετράδα της ανδρόπαυσης, η οποία εμφανίζεται στους άντρες μετά τα 50 και οφείλεται στην έλλειψη της βασικής ανδρικής ορμόνης, της τεστοστερόνης. Καταθλιπτική διάθεση, έκπτωση νοητικής λειτουργίας, αναιμία και άλλα συμπτώματα έρχονται να συμπληρώσουν την "εικόνα ενός γηράσκοντος άντρα"

Τα συμπτώματα της ανδρόπαυσης : Μειωμένη ερωτική επιθυμία , Στυτική δυσλειτουργία, Δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, Μειωμένη ένταση της εμπειρίας οργασμού, Μειωμένη σεξουαλική αίσθηση του πέους, Αυξημένη κόπωση, Καταθλιπτική διάθεση, Έκπτωση νοητικής λειτουργίας, Μειωμένη μυική μάζα και δύναμη, Μειωμένη οστική πυκνότητα , Αναιμία.

popular medicine

http://i-diadromi.blogspot.com/

Ελλάδα χώρα του παραλόγου. Ελλάδα χώρα της μίζας και του ρουσφιετού.Ελλάδα των δήθεν και των ΘΑ....

 Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου από αυτά που μας έχει συνηθίσει η μπανανία στην οποία ζούμε και λέγετε ΕΛΛΑΝΤΑ.Παρακολουθούμε το "Δράμα" αυτών των αδικημένων παιδιών των stage. Το δράμα εκείνων που διεκδικούν μοριοδότηση και μονιμοποίηση ασχέτως από τα προσόντα τους, χωρίς καμία αξιολόγηση απλά γιατί είχαν πρόσβαση στα γραφεία του Κώστα , του Γιώργου και του Αντώνη. Εκείνων που αποδέχτηκαν την ξεφτίλα με την ελπίδα ότι θα μπούν από την πίσω πόρτα.Αυτών που ζητούσαν αξιοκρατία προεκλογικά (για τα μάτια του κοσμου) αλλά τώρα θέλουν να μονιμοποιήθουν . Ας ισχύσει η αξιοκρατία για τους άλλους όχι για εμάς. Ας μπούμε οι stagers στο δημόσιο μόνιμοι και ας μπούν οι υπόλοιποι με ΑΣΕΠ.Και αν θεωρείτε αδικημένους τους εαυτούς σας που δουλεύατε με 500 σκέφτητε αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα ούτε για αυτά, αν και είχαν τα ίδια ίσως και περισσότερα προσόντα από πολλούς από εσας αλλά δεν είχαν πρόσβαση στα γραφεία εύρεσης εργασία (Γνωστα ώς Βο(υ)λευτικά).Κύριοι θα πρέπει επιτέλους να αποδεχτείτε ότι ο μοναδικός λόγος που μπήκατε και παραμείνατε εξετευλιζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα ήταν η πονηριά που χαρακτηρίζει τον Ελλήνα για μελλοντική μονιμοποίηση από την πίσω πόρτα πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες με τις διεκδικήσεις σας.Θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι πουθενα σε κανένα νόμο για τα προγράμματα stage δεν έλεγε για μονιμοποίηση, όταν βάζατε την τσίφρα σας και αποδεχόσασταν την θέση και το ξέρατε.Όπως γνωρίζετε ότι είναι παράλογο και μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ένας 20χρονος που έβγαλε το λύκειο με 11 , απλά γιατί μπήκε με την βοήθεια των τριών σωματοφυλάκων (Κώστα, Αντώνη, Γιώργου) των γαλάζιων παιδιών σε ένα πρόγραμμα (Απόκτησης εμπειρίας και όχι μονιμοποίησης) να έχει περισσότερα μόρια από κάποιον που έχει ξοδέψει το 1/3 της ζωής του στα θρανία βγάζοντας τα μάτια του, χάνοντας τα καλύτερα χρόνια της ζωής του για να αποκτήσει ένα κωλόχαρτο (όπως το κατάντισε ο Παϊδάκιας Κωστάκης και η παρέα του) με την ελπίδα ότι αύτη ή έρμη η ψαροκώσταινα που λέγετε Ελλάδα θα σεβόταν τους κόπους του και θα του παρείχε τις ευκαιρίες που βάση προσόντων θα δικαιούταν.Κύριοι και κυρίες "αδικημένοι" των προγραμμάτων stage αν πιστεύετε ότι αξίζετε, αν νομίζετε ότι είστε οι καλύτεροι, πάμε όλοι μαζί μέσω ΑΣΕΠ απο το μηδέν. Απο την ίδια αφετηρία. Αν πιστεύετε ότι έχετε τα απαραίτητα βαρίδια στο κέντρο βάρος του σώματός σας πάμε όλοι επί ίσης όροις.Αν είστε καλύτεροι και μπείτε θα σας χειροκτοτήσουμε. Απλά μην μπερδευτείτε..δεν υπάρχει πια συνέντευξη............................
Υ.Γ αν το 80% των δημοσίων υπάλληλων ήταν ΠΑΣΟΚ οι παράταξη της ΠΑΣΚΕ θα είχε σταλινικά ποσοστα στα συνδικαλιστικά όργανα. Αλλά δεν έχει.........οπότε.....

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

PIERIA-GR Να ξέρεις αδερφέ κι εγώ είμαι στην ίδια πλευρά με σένα... Όμως η ιστορία των stage είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις... Και ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκμεταλλεύτηκαν την νεολαία μας και τα μαγαζιά τους είχαν πολύ πελατεία... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ STAGERS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ... Έ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ... τώρα σαφώς κι εγώ κι εσύ ζητούμε αξιοκρατία σ αυτό το μπουρδελοκράτος... ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ...

Έντονα αντιδρούν οι ωρομίσθιοι καθηγητές

Με τις νέες αιτήσεις πρόσληψης επανέρχεται σε ισχύ το ασυμβίβαστο, που απαγορεύει στους ωρομισθίους να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα
Το ασυμβίβαστο μεταξύ ωρομίσθιας εργασίας και ιδιαίτερων ή φροντιστηριακών μαθημάτων επαναφέρει σε ισχύ η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό 20.000 εκπαιδευτικούς σε αμοιβές της τάξεως των 360 ευρώ μηνιαίως! Χρήματα, τα οποία συνήθως καταβάλλονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών απέναντι στη νέα πραγματικότητα που επιδεινώνει αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας τους. Ενώ περίμεναν την υλοποίηση της δέσμευσης της νυν υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου ότι ο θεσμός του ωρομισθίου θα καταργηθεί -δέσμευση την οποία είχε αναλάβει τον περασμένο Ιούνιο, κατά την ομιλία της στο 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ως πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας τότε- βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μορφή... stage στη δημόσια εκπαίδευση. Στις νέες αιτήσεις πρόσληψης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που απέστειλε ηλεκτρονικά το υπουργείο Παιδείας στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναγράφεται ότι: “Δεν είμαι ιδιοκτήτης, μέτοχος ή συμμέτοχος φροντιστηρίου, ούτε εργάζομαι σε αυτά και σε παράδοση κατ΄ οίκον μαθημάτων. Δεν εργάζομαι ως ωρομίσθιος στην ιδιωτική εκπαίδευση με πλήρες ωράριο, αλλά συνολικά --- ώρες εβδομαδιαίως” (το κενό συμπληρώνεται από τον αιτούντα).
“Το υπουργείο Παιδείας ξεκινά τον “πόλεμο της διαφθοράς” από τους ωρομίσθιους συναδέλφους αλλά ενισχύει τη μαύρη εργασία και δεν έχει πρόβλημα να εργάζονται εκπαιδευτικοί με 3,60, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι”, τονίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι “50 μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν χιλιάδες κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και, ακόμη και μετά την αναδίπλωση του υπουργείου στο θέμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, προσλήψεις δεν έχουν γίνει, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες καθημερινά και να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το δημόσιο σχολείο”.
Οι ωρομίσθιοι ζητούν άμεση άρση του ασυμβίβαστου, τονίζουν ότι δεν δέχονται το φόρτωμα εξωδιδακτικών καθηκόντων για τα οποία δεν πληρώνονται και διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις τις προσεχείς ημέρες, τόσο τοπικού όσο και πανελλαδικού χαρακτήρα.
Πηγή: Της ΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, 30.10.2009

PIERIA-GR Άντε πάλι αυτό το δήθεν καθαρό κράτος να ευνουχίζει μιά κοινωνική ομάδα... Να ταλαιπωρεί ...ταλαιπωρημένους ανθρώπους και να τους ρίχνει στον Καιάδα του τίποτα!!! ΡΕ ΟΥΣΤ...

η ξεφτίλα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών

κ κεραηλιδη
χθες βρηκα στο διαδικτυο το παρακατω αρθρο. Επειδη ξερω οτι λίγοι θα το διαβάσουν (επειδη ειναι μεγάλο), σας λεω οτι αναφερεται στους ορομίσθιους εκπαιδευτικους που παιρνουν 300 ευρω το μήνα και -προσθετω εγω- πολυ λιγοτερα μορια απο τουσ stagers. Συνοπτικά:
  • δεν μονιμοποιουνται με 18 μηνες προυπηρεσια αλλα μπορεί να περάσουν κ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!
  • για να εργαστουν σαν ωρομίσθιοι θα πρεπει (αναλογα με τον κλάδο τους) να περιμένουν χρόνια
  • δεν δουλεύουν στην πόλη τους αλλα πολλεσ φορές χρειάζεται να ξεκινήσουν από νησιά (που το χειμώνα δεν ερχεται ουτε ταχυδρομοσ) ή πολυ μικρά χωριά σε υψόμετρο +1500m.
Οι περισσότεροι από αυτούσ έχουν παραπάνω απο ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2ξένες γλωσσεσ και δεν ξερω κ εγω τι άλλο. Πριν λίγες μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα για μια προκύρηξη του ΑΣΕΠ δεν(θυμάμαι ποια ακριβώς) και εβλεπα τους επιτυχόντες. σε μια κατηγορία ο επιτυγχών ειχε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (στο αντικείμενό του) 3 ΞΕΝΕς ΓΛΩΣΣΕΣ (οι δυο Άριστα και η τρίτη καλά). Αυτός ο κύριος όμωσ που σπούδαζε 15 χρόνια, θα είχε λιγότερα μόρια από έναν stager που είχε προυπηρεσία στο δημόσιο.
όσο γι αυτο που διάβασα κάπου οτι, "τα βάλαμε με τη νεολαία" δεν τα βάλαμε με κανένα νέο. με το σύστημα τα έχουμε βάλει. Με το σύστημα που, για μας με τα μεταπτυχιακά και τισ 2 ξενες γλώσσες, δεν προέβλεπε τίποτα. δεν προέβλεπε τίποτα για μας που δεν είχαμε θείο-βουλευτή ή...
 
PIERIA-GR Φίλε αναγνώστη, εμείς σαφώς είμαστε με όλες τις "ριγμένες" κοινωνικές ομάδες. Τώρα υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά του stage, το δικό σας πρόβλημα μας ταλανίζει διαρκώς και ξέρουμε ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ!!!