PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

SMS από τον Θωμά... ένα παιδί της δικής τους "ξεφτίλας" των stage


Φίλοι και φίλες,

βλέπετε τι συμβαίνει και πως μας αντιμετωπίζουν. Μην φοβάστε και εκφράστε ανοιχτά την γνώμη σας. Όχι, δεν είμαστε οι 300 στις Θερμοπύλες, δεν έχουμε την ψυχή και το πάθος αυτό, αλλά σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε μαζί - όλοι μαζί τον κοπό μας.
Και δεν είναι άλλος από την δικαίωση μας και όχι το να γίνουμε καρεκλοκένταυροι όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
PIERIA-GR Θωμά δεν είστε 300 αλλά εμείς όλη η Κοινωνία είμαστε ΜΑΖΙ ΣΑΣ...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ...ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ... ΝΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΑ BLOG ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ...

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ STAGE ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ...

και να που τα παιδιά του νομού Πιερίας "παλεύουν" για κάτι που έχουν σίγουρα δίκιο! είμαστε κι εμείς στο πλευρό τους... ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΑ!!! ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ STAGE ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ...


www.facebook.com/search/?q=pont&init=quick#/group.php?gid=168725129207&ref=ts

STOCHOLM

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης, η παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αμμόχωστος – μία Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα». Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, ηγούμενος αντιπροσωπείας του δήμου, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλείς των δημοτικών ομάδων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, κκ. Κώστας Χατζηκακού και Σίμος Ιωάννου, αντίστοιχα. Στα εγκαίνια παρέστησαν Σουηδοί επίσημοι, μέλη του διπλωματικού σώματος, στελέχη ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, μέλη της κυπριακής και της ελληνικής ομογένειας και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αμμοχώστου αναφέρθηκε στη ξεχωριστή περίπτωση της πόλης της Αμμοχώστου που εδώ και 35 χρόνια κρατείται κλειστή και έρημη, παρά τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ για την άμεση επιστροφή της στους κατοίκους της, αφημένη στη φθορά του χρόνου.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η διευθύντρια του Μουσείου Δρ.Sanne Houby–Nielsen και ο πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία Παύλος Αναστασιάδης. Κατά τα εγκαίνια προβλήθηκε και ταινία μικρού μήκους με θέμα «Αμμόχωστος – μια Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα».

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ AUSTRALIA

του  Σ. Χατζημανώλη

Δύο ομογενείς αρχιτέκτονες κέρδισαν κορυφαία βραβεία αρχιτεκτονικής. Ο ομογενής Αθανάσιος Ανδρωνάς της εταιρίας Falkinger and Andronas κέρδισε το βραβείο για τα έργα συντήρησης του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο κέντρο της Μελβούρνης.
Ο ομογενής αρχιτέκτονας εργάστηκε επί εννέα συνεχή χρόνια για την αποκατάσταση του εντυπωσιακού ναού που είναι κτισμένος με πέτρα.
Σε εκδήλωση για να τιμηθούν οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες της χρονιάς βραβεύτηκε επίσης και η ομογενειακή εταιρία Cantalepas Associates με δύο βραβεία. Ένα για τα σχέδια της για το ομογενειακό σχολείο των Αγίων Πάντων στο Σίδνεϊ και ένα βραβείο για συγκρότημα πολυκατοικιών επίσης στο Σίδνεϊ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: Τι αναζητεί ο κ. Παμπούκης;


Πρωτοποριακές ιδέες αναζητεί –όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ - ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης για απλοποίηση διαδικασιών καν και απλοποίηση λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.

Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται έξη μήνες όπως είπε.
Μ αυτές τις πρωτοποριακές ιδέες θέλει να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων να αναδιαρθρωθούν οι δομές και να προωθηθεί νέο μοντέλο ανάπτυξης ώστε να υπάρχει συντεταγμένη διαδικασία για τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μία κυβέρνηση στην άλλη.
Αν δηλαδή καταλάβαμε καλά, θα χρειαστούν έξη μήνες για να μεταβιβαστεί η εξουσία από τη Νέα Δημοκρατία.
Εν ολίγοις, ενώ ακόμη η εξουσία παραμένει στην παλαιά κυβέρνηση, ο κ. Παμπούκης μετρά τους δημοσίους υπαλλήλους, αναζητεί τους υπολογιστές που πήραν από τα γραφεία τους οι υπουργοί και προσπαθεί να βρεί τρόπους ώστε τα παλαιά στελέχη να παραδώσουν στα νέα τα οποία αναζητούνται μέσω …Ίντερνετ.
Κι ως τότε…για τους επόμενους 6 μήνες…κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και αναζητείται πρωτοπορεία.

Ο Νομάρχης Πιερίας στην τουριστική έκθεση Philoxenia




Έκλεισε τις πύλες της την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και για μια ακόμη χρονιά το περίπτερο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών, με ένα καλαίσθητο χώρο, 100 τ.μ. που πρόβαλε με τον καλύτερο τρόπο τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού.
Το περίπτερο της Πιερίας επισκέφθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος της ΝΕΤΠ Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος συνομίλησε με τους τουριστικούς επιχειρηματίες του Νομού μας, που φιλοξενούνται στο περίπτερο, σημειώνοντας την έμφαση που δίνεται κάθε χρόνο στην τουριστική προβολή για την προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού.
Η δυναμική παρουσία της Πιερίας ήταν φανερή και από τη μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της ΝΕΤΠ Πιερίας, καθώς οι επιχειρηματίες του πιερικού τουρισμού είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής, μέσα από το πλούσιο έντυπο και ψηφιακό προωθητικό υλικό για τον τουρισμό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ





Σας προσκαλούμε σε σύσκεψη παρουσία του κ. Γιάννη Μαγκριώτη, Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή τις πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Πιερίας, με τους δημάρχους και τους βουλευτές του Νομού, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2009, στις 13:00, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, στο Διοικητήριο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ





Κατερίνη 30 Οκτωβρίου 2009



Προς τους κυρίους Υπουργούς

1.Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης

κ. Γιάννης Ραγκούσης

2.Υποδομών

κ. Δ. Ρέππας

Κοινοποίηση:

1.Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Νομάρχη Πιερίας κ.Γ. Παπαστεργίου

2.Δήμο Δίου

Δήμαρχο κ.Γρ.Παπαχρήστο

3.Δήμο Πέτρας

Δήμαρχο κ. Θ. Παπαδημητρίου

4.Δήμο Ελαφίνας

Δήμαρχο κ. Π. Κατσάρα

5.Δήμο Λιτοχώρου

Δήμαρχο κ.Αθ.Τσιφοδήμο

6.Δήμο Αν.Ολύμπου

Δήμαρχο κ. Δ.Αρωνιάδη



Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν πρωτοφανείς καταστροφές στις δημόσιες υποδομές και στις ιδιοκτησίες των πολιτών στην Πιερία.
Ειδικότερα επλήγησαν οι δήμοι Δίου, Πέτρας, Ελαφίνας, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου.
Από το κύμα της κακοκαιρίας, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και κινδύνευσαν δεκάδες άλλοι.
Κύριοι Υπουργοί,
Είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθούν άμεσα από τις υπηρεσίες σας τα προβλεπόμενα κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς ενίσχυση των πληγέντων.
Ο δήμος Δίου εδώ και δυο χρόνια έχει καταθέσει πλήρη αντιπλημμυρική μελέτη στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία πλήττεται πολύ συχνά από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο δήμος Πέτρας που διασχίζεται από την 13η εθνική οδό, αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα, ενώ καταστήματα, καλλιέργειες, αγροτικές αποθήκες και όλο το δίκτυο υποδομών του υπέστη σοβαρότατες ζημίες.
Η ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στο ΕΣΠΑ είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον σε όλη την Πιερία.
Ευελπιστώντας σε ταχείες διαδικασίες ανακούφισης των πολιτών αλλά και αποκατάστασης των ζημιών, ενόψει του χειμώνα περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.



Με εκτίμηση

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Πιερίας

6 «ήπια» κινεζικά βότανα CHINA



«Η ερώτηση αν υπάρχουν ήπια βότανα είναι μια καθαρά δυτική ερώτηση. Η απάντηση είναι πως αν όλα τα βότανα της συνταγής είναι ήπια, δεν θα κάνουν τίποτα!», λέει η κ. Revelli. Άλλωστε, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που ένα βότανο δίνεται μόνο του. Αν έπρεπε, ωστόσο, να αναφέρουμε μερικά, αυτά θα ήταν τα εξής:
1. Dang qui (Αngelica Sinensis): Τονώνει και διευκολύνει τη ροή του αίματος, κινητοποιεί την έμμηνο ρύση, σταματά τον πόνο.

2. Fu ling (Poria Cocos): Δυναμώνει τη σπλήνα και έχει διουρητική δράση.

3. Chen Pi (Citrus Reticulata): Απελευθερώνει την ενέργεια, δυναμώνει τη σπλήνα, σταματά το φλέμα, είναι κατάλληλο για προβλήματα πέψης.

4. Gan Cao (Glycyrrhiza Uralensis): Ενυδατώνει τους πνεύμονες, σταματά το βήχα και τον πόνο. 5. Bai shao (Paeonia Lactifora): Τρέφει το αίμα και το «γιν», προστατεύει το συκώτι και σταματά τον πόνο.

6. Dan Shen (Salvia Miltiorrhiza): Κινητοποιεί το αίμα, ρευστοποιεί το φλέμα, μειώνει το οίδημα, ηρεμεί την καρδιά και το πνεύμα.

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

Μία δημοσκόπηση που εμφανίζει αρκετά μειωμένη την εκλογική δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ένας διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Ντενίζ Μπαϊκάλ έχουν προκαλέσει στην Τουρκία συζητήσεις για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το δρόμο για την ταχεία είσοδο των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στην ευρύτερη αγορά της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις νέες προτάσεις που κατέθεσε για το θέμα του ψηφιακού μερίσματος.


Ειδικότερα, η Ε.Ε., στο κείμενο προτάσεων που κατέθεσε (την Τετάρτη 28.10.2009) παροτρύνει τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην ταχεία απελευθέρωση του αναλογικού ραδιοφάσματος -υιοθετώντας το σύστημα επίγειων ψηφιακών εκπομπών στην τηλεόραση- προκειμένου οι συχνότητες του αναλογικού φάσματος που θα απελευθερωθούν να αξιοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 3ης και 4ης γενιάς, που επιτρέπουν βίντεο συνεχούς ροής, πλήρη περιήγηση διαδίκτυο και ταχεία τηλεφόρτωση σε συσκευές κινητού τηλεφώνου.
Με την κίνηση αυτή, όταν εφαρμοσθεί, διευρύνεται τόσο το πελατολόγιο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όσο και το είδος των υπηρεσιών τους αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις προτάσεις, «οι ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο ραδιοφάσμα για παροχή διαδικτυακών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας σε περιοχές όπου δεν έχει ακόμη φτάσει η σταθερή τηλεφωνία.
Επίσης οι ελεύθερες πλέον αναλογικές συχνότητες μπορούν να αξιοποιηθούν για νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ραδιοφάσμα, όπως τα νέα διαδραστικά κανάλια τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας».

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

 , σε μετάφραση Σοφίας Νικολαΐδου, και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου ανεβαίνει στη νεανική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στη Μονή Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», από σήμερα Κυριακή...

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗMAΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο ELTON JOHN



Νοσηλεύεται εδώ και τρείς ημέρες στο Λονδίνο ο Ελτον Τζον, με τους γιατρούς του να έχουν διαγνώσει ότι ο καλλιτέχνης πάσχει από «προχωρημένη γρίπη» αλλά και «βακτηριακή μόλυνση», όπως γράφουν σήμερα Κυριακή πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο διάσημος τραγουδιστής «ακύρωσε ακόμα τρία προγραμματισμένα κοντσέρτα του, στο αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα»(...) «αποδεχόμενος τη συμβουλή των θεραπόντων γιατρών» του.
Ολες οι δημόσιες εμφανίσεις του Τζον, μετά την 23η Οκτωβρίου, έχουν ακυρωθεί.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΝΔ



Περιοδείες στην περιφέρεια πραγματοποιούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, μια ημέρα μετά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος για την εκλογή προέδρου από τα μέλη και όσους εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος.




Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε  το Αγρίνιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στην Πάτρα.
«Η οργανωτική ανανέωση είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για να ξανασηκωθούμε ψηλά» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια της περιοδείας της Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ «χρειάζεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την απήχησή της, ως η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δύναμη».




Σε συνέντευξη του που δημοσιεύται σήμερα στη «Real News» ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενωτικός, τονίζοντας πως αν εκλεγεί δεν θα διαιρέσει την κοινωνική βάση σε δεξιούς και κεντρώους.
Επισημαίνει δε πως θα διευρύνει τη ΝΔ προς όλες τις πλευρές και θα κάνει ξανά τις ιδέες της μαγνήτη για ολόκληρη την κοινωνία. Σε Περιστέρι, Μαρούσι και Ιωάννινα περιοδεύει ο Αντώνης Σαμαράς.




O Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σημειώνει την ανάγκη «επανίδρυσης της παράταξης», καταγγέλοντας πως η δύναμη της κομματικής γραφειοκρατίας εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΝΔ.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ


Ξεκάθαρη θέση υπέρ της εκλογής προέδρου από τα μέλη της ΝΔ έλαβε ο Κ.Καραμανλής, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής. Ο Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει από τον επόμενο αρχηγό. Σε παρέμβασή του λίγο αργότερα, ο κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ ενός διήμερου ή τριήμερου συνεδρίου, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και επανέλαβε ότι το νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι. «Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα του συνεδρίου, γιατί πραγματικότητα πιέζει. «Δεν βιάζομαι εγώ. Το επείγον είναι να έχει η παράταξη ηγεσία. Το καταλαβαίνουμε αυτό ή όχι; Όση κουνβέντα κι αν γίνεται, αν δεν έχεις αρχηγό δεν έχει νόημα» τόνισε. Παράλληλα υπεραμύνθηκε των χειρισμών Σιούφα ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, λέγοντας: «Κανένας δεν είπε ότι θα πάει ο κ. Σιούφας εκεί να υπαγορεύσει αποφάσεις, όλοι θα μιλήσουν. Και μετά θα πάμε σε μια μαζική εκλογή.»

ΛΙΤΟΧΩΡΟ, Η ΠΛΑΤΕΙΑ


ΙΕΡΟΣΕΒΑΣΜΙΑ ΓΥΒΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΚΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ



Οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων που προωθεί η κυβέρνηση από το 2010 αναμένεται να επιβαρύνουν κυρίως τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι αλλαγές θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.
Στις διατάξεις του θα προβλέπεται η κατάργηση του ΕΤΑΚ, που επιβαρύνει τους περισσότερους ιδιοκτήτες με άνισο τρόπο, και η επαναφορά των φόρων κληρονομιάς και γονικών παροχών, καθώς το ισχύον καθεστώς εκτιμάται ότι ευνοεί κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο.
Το οικονομικό επιτελείο προτείνει, μεταξύ άλλων, τον πενταπλασιασμό του φόρου για τα ακριβά ακίνητα, μέσω της επαναφοράς του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Σπουδαιο ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΑΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΤ....