PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Π. ΒΑΡΔΑΚΑ  ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑ..
2 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ...Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ..
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΑΣ

Ατυχής

 υπήρξε κατά κοινή παραδοχή η χθεσινοβραδινή (τηλεοπτική) εμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Δελτίο Ειδήσεων του Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο πρώην υπουργός έδειχνε εκνευρισμένος. Μάλιστα, αυτό αποτυπώνονταν με τον χειρότερο τρόπο στο γυαλί. Αν και άριστος γνώστης της επικοινωνίας (και δη μέσω της τηλεόρασης) ο Αβραμόπουλος φώναζε, λες και ήθελε να επιβάλλει το δίκιο του. Αν και πήγε να κερδίσει τις εντυπώσεις, η αλήθεια είναι ότι έχασε παταγωδώς το στοίχημα. Ο κόσμος κατάλαβε ότι προσπαθεί να κάνει τούμπα. Πέραν αυτού ο Αβραμόπουλος άρχισε να λέει πολλά και διάφορα που δεν είχαν καμία θέση στην συζήτηση. Για παράδειγμα επικαλέστηκε την διπλωματική του εμπειρία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Εγώ κύριε Χατζηνικολάου ως διπλωμάτης έχω συζητήσει με πενήντα χώρες του ΝΑΤΟ». Τεράστιο φαουλ που καταδεικνύει τον πανικό του Αβραμόπουλου. Οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι 28 και αυτό θα όφειλε να το γνωρίζει ως διπλωμάτης. Με κάτι τέτοιες εμφανίσεις σε λίγο θα τον περάσει και ο Ψωμιάδης.
parapolitika.gr

ΜΜΕ ΕΝ ΔΡΑΣΗ


ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ....ΟΙ ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο "ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2"...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.





Από την πρώτη στιγμή το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, το απόγευμα, υπήρξε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πέτρας και τους αντιδημάρχους από τον Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας για τον συντονισμό των ενεργειών




Το ίδιο βράδυ έσπευσαν στην περιοχή του Μοσχοχωρίου ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας, καθώς και μηχανικοί και υπάλληλοι της Νομαρχίας. Την ίδια στιγμή ο Νομάρχης συντόνιζε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής τον απεγκλωβισμό των πολιτών στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Δίου, πριν από την Καρίτσα.



Το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2009, ο κ. Νομάρχης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πέτρας, τόσο το Λόφο όσο και στο Μοσχοχώρι, όπου επισκέφθηκε τις κατοικίες που πλημμύρισαν και συνομίλησε με τους πολίτες. Επίσης, ο Νομάρχης από το Μοσχοχώρι επισκέφθηκε και τους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, καθώς και το δρόμο από το Μοσχοχώρι προς τη Λαγόραχη, φθάνοντας έως και το ρέμα του ποταμού.

Συγχρόνως, ο αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Άκης Ελευθεριάδης, καθώς και μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας επισκέφθηκαν τον Δήμο Πέτρας και τους Δήμου Πιερίων και Ελαφίνας καθώς και όλους τους Δήμους που επλήγησαν.

Ο Νομάρχης Πιερίας στη συνεδρίαση της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.




Στη συνεδρίαση της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής που έχει συστηθεί από την Επιτροπή των Περιφερειών και αφορά στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. θα συμμετάσχει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης της Επιτροπής που θα γίνει στις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται εισηγήσεις που αφορούν στις προϋποθέσεις ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός θεσμικού γνωμοδοτικού οργάνου της Επιτροπής των Περιφερειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου είναι μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών από το 2007, συμμετέχοντας στις επιτροπές RELEX και DEVE και συγχρόνως έχει οριστεί από τον Μάρτιο του 2009 ως τακτικό μέλος της Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης των Μεσογειακών Χωρών.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ...ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!


ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ?


ΠΡΟΕΚ-ΛΟΓΙΚΑ ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ...ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ ΜΕ BLOGGERS!


3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


«Troades performance Directed by Leonidas Loizides»


Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στη φάση των 32:






ΤΡΙΤΗ (27/10)

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1

Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννενα 0-3

Παναιτωλικός-Πανιώνιος 7-8 (πεν)

Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης 0-3



ΤΕΤΑΡΤΗ (28/10)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1

Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3

Πιερικός-Εργοτέλης 6-4 (4-2 πέν.)

Ιωνικός-Λεβαδειακός 1-2

Εθνικός-Skoda Ξάνθη 1-2

Καλλιθέα-Πανθρακικός 1-0

Βισαλτιακός-Ατρόμητος 0-0, 4-5 πέναλτι

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 2-1

Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός 0-3

Ασπρόπυργος-Αρης 2-1 (11' αυτογκόλ Πρίττας, 21' Ξύδης / 16' Πίτου Γκαρσία)



ΠΕΜΠΤΗ (29/10)

Τρίκαλα-Ηρακλής (17:00-Δημ. Τρικάλων)

Θρασύβουλος-ΑΕΚ (17:00-Δημ. Φυλής / Alpha)

Εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στην Αλβανία

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για την επέτειο του «ΟΧΙ» ήταν το Στρατιωτικό Νεκροταφείο στο Βουλιαράτι, όπου με εκδηλώσεις μνήμης τιμήθηκαν οι πεσόντες στο έπος του 40.



Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα Νικόλαος Πάϊζος, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σ. Κουβέλη.
Ο κ. Πάϊζος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Ομογένειας, για την οποία «αισθανόμαστε υπερήφανοι».
Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος τέλεσε τρισάγιο στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο, όπου παραβρέθηκαν ο Πρόξενος Αργυροκάστρου Ιωάννης Ριζόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου οργανώθηκε η εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Βασίλης Μπολάνος, ο υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ στα Τίρανα, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, έπαρχοι, και δήμαρχοι της περιοχής.
Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στο ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε μαθητική παρέλαση, στην οποία προπορεύονταν οι σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ- ΕΡΩΤΗΣΗ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ, ΓΡ.ΨΑΡΙΑΝΟΥ- Κατάργηση μαθητικών παρελάσεων




27/10/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Κατάργηση μαθητικών παρελάσεων»

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τις παιδαγωγικές αντιρρήσεις του στο θεσμό της μαθητικής παρέλασης, αντιτάθηκε στη συμμετοχή των μαθητών του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, παρά την άρνηση των δασκάλων, οι μαθητές του 1ου Πειραματικού θα παρελάσουν με απόφαση του Διευθυντή του 1ου Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στο πλαίσιο του εθίμου των μαθητικών παρελάσεων που, από όλη την Ευρώπη μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο ισχύει, ενός εθίμου που καθιερώθηκε στη χώρα μας επί Μεταξά, αναζωογονήθηκε επί Χούντας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ως κατάλοιπο μιας άλλης εποχής χωρίς να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στη σημερινή, σύγχρονη εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία. Βρίσκεται μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις που αντίκεινται στην «στρατικοποίηση» των μαθητών.
Υπάρχουν άλλοι, πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να καλλιεργηθεί η ιστορική μνήμη και να βοηθηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να εμβαθύνουν στο νόημα των ιστορικών γεγονότων. Ολόκληρη η μαθητική κοινότητα μπορεί να πραγματοποιεί εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου μέσα στον χώρο του σχολείου και έτσι οι μαθητές με ποικίλες δράσεις βιωματικού χαρακτήρα να έρθουν σε άμεση επαφή με το ιστορικό παρελθόν, ώστε να καλλιεργηθεί η ιστορική τους μνήμη.

Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός:
· Αν θεωρήσουμε ότι οι παρελάσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό έργο, ποιος ακριβώς είναι ο παιδαγωγικός τους ρόλος;
· Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων και αντικατάστασής τους με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα σχολεία που να δίνουν τη δυνατότητα ουσιαστικής εμβάθυνσης στα ιστορικά γεγονότα;



Οι ερωτώντες βουλευτές


Τάσος Κουράκης
Γρηγόρης Ψαριανός

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ΔΙΟΔΙΑ


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα διόδια Αφιδνών το μεσημέρι της Τετάρτης η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής. Ζητούν την απομάκρυνση όλων των διοδίων από το λεκανοπέδιο.


Στο διάστημα αυτό η διέλευση των οχημάτων ήταν ελεύθερη.

Συγκέντρωση στα διόδια της Τραγάνας πραγματοποίησαν την ίδια ώρα κάτοικοι της Φθιώτιδας.

Οι κάτοικοι ζητούν την κατάργηση της σύμβασης Δημοσίου - Ιδιωτών για την εκμετάλλευση των διοδίων, απομάκρυνση όλων των διοδίων από την Αττική και άμεση κατασκευή των παράδρομων του εθνικού οδικού δικτύου.
ΕΔΩ ...ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ..!!!

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, τόνισε: «Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σήμερα στη Μακεδονία. Χτύπησε στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα στρατευμένα νιάτα μας. Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και παραδειγματισμού. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τη θυσία των ηρώων του 1940. Σήμερα να πούμε όλοι το μεγάλο όχι στην τρομοκρατία, να πούμε το μεγάλο όχι στη διαφθορά και να πούμε το μεγάλο ναι στις δημοκρατικές διαδικασίες, να πούμε το μεγάλο ναι στη διαφάνεια και να πούμε το μεγάλο ναι στην ενότητα των Ελλήνων».




Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Πριν 69 χρόνια ο ελληνικός λαός σύσσωμος είπε το όχι απέναντι στον εξωτερικό εχθρό. Σήμερα πρέπει να πούμε σύσσωμα πάλι όχι στον εχθρό που είναι εντός των πυλών. Πρέπει να νικήσουμε την τρομοκρατία. Πρέπει να νικήσουμε αυτό που βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. Πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε».



Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: «Πατρίδα σημαίνει να μπορείς να λες όταν πρέπει το ΌΧΙ. Και αυτό το 'όχι' να το μετατρέπεις σε αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Αυτή την πατρίδα τιμούμε σήμερα.»





Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε: «Σήμερα ζήσαμε εδώ στην Θεσσαλονίκη στιγμές πατριωτικού ενθουσιασμού και εθνικής αυτοπεποίθησης. Μια μεγάλη μέρα που όμως σκιάστηκε από τα δραματικά γεγονότα που τούτη την ώρα δοκιμάζουν οικογένειες και παιδιά της Ελλάδας που προσφέρουν από τη θέση του αστυνομικού τις υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Είμαστε κοντά τους. Συνάμα εμείς εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Η δημοκρατία αντέχει».

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη
Με τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο Κάρολος Παπούλιας σε δήλωση που έκανε μετά την παρέλαση αναφέρθηκε στα μηνύματα του έπους του '40, της Εθνικής Αντίστασης και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Αναφέρθηκε όμως και στους σημερινούς αγώνες και υπογράμμισε: «Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα σε πολλά επίπεδα για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη παιδεία, για μια καινούρια κοινωνική συνείδηση, συνείδηση αλληλεγγύης για τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο, για τη δημιουργία μιας πατρίδας που θα αγκαλιάζει όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους που ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής».
γούσταρα τους πολιτικούς μας στην ...παρέλαση!
όμως όλα τα "λεφτά" ήταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι.
τα πιτσιρίκια με τις παραδοσιακές στολές τους!!!
μπράβο στους γονείς και τους δασκάλους τους.
Τελικά είδατε τι έγινε στην παρέλαση;
Σ αυτήν την παρέλαση που η πολιτεία θέλει να καταργήσει...
Είναι η πιο ΜΕΓΑΛΗ εκδήλωση ενότητας του ΛΑΟΥ ΜΑΣ σ αυτή την σάπια σύγχρονη κοινωνία μας...
Και δεν μιλώ βέβαια για αυτή και μόνο την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ, αλλά και για τις 3!
Ο κόσμος ήταν χαρούμενος, με ηθικό, με καμάρι για την λαμπρή ιστορία του και με…
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ «ΓΡΟΘΙΑ» ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΑΝ…
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ …ΧΑΜΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ …ΣΤΡΑΤΑ!
Ο λαός το θέλει, τα λαμόγια της εξουσίας γιατί δεν το θέλουν;;;
Μήπως γιατί μας η παρέλαση μας ενώνει;;;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες σ αυτόν τον τόπο...
και επειδή η αλήθεια πονάει...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙ
ΑΣ ...ΕΡΘΕΙ
ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ
ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ...ΠΕΘΑΝΕ ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ...ΑΛΗΘΕΙΑΣ
γκρεμίστε ρε γαϊδούρια τα διόδια...
κι επειδή τα γαϊδούρια δεν γκρέμισαν τα διόδια - τα διόδια γκρέμισαν τους πολιτικούς

ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ Η ΝΤΟΡΑ ΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ

  • Το μεγάλο φαβορί στις εκλογές για πρόεδρο στην Νέα Δημοκρατία, είναι αν μη τι άλλο η Ντόρα...
  • Όμως η ιστορία στα Αθλητικά κι όχι μόνο μας διδάσκει πως η ιστορία πολλάκις επαναλαμβάνεται...
  • Τα αουτσάιντερ κερδίζουν ...πολλάκις και ...πλειστάκις!
  • Αουτσάιντερ σε αυτές τις εκλογές είναι ο Αντώνης Σαμαράς!!!
  • ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;;
  • η Ντόρα ξέρει και παίζει ως φαβορί, ο Σαμαράς ξέρει και παίζει γιατί είναι ...παίκτης!
  • ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
                           του Δημήτρη Παν Κεραηλίδη

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο ΚΙΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ....                 
                                 με τον Δημήτρη Παν Κεραηλίδη
  • μπορεί να λένε όλοι πως ...τελείωσες!
  • μπορεί να λένε πως ήσουν μέτριος!
  • μπορεί να λένε πως είσαι ...τρίτος!
  • ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...
  • ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ!
  • ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!
  • ΚΙ ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΔΙΣ ΤΡΙΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!
  • ΚΑΙ ΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
  • μια άγνωστη λέξη για κάποιους άλλους...
  • ονόματα δεν λέω!
  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΟΥΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΙΜΠΑΡΙΚΙΑ" ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ... ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΟ ...ΓΥΡΙΣΕΙ!
  • αν και κάποια στιγμή εσύ με τον δικό μου γιό με πίκρανες - δεν πειράζει!
  • όλα στην πολιτική κάποια στιγμή ξεχνιόνται...
  • και το πάρτι συνεχίζεται!
  • και για να μην ξεχνιόμαστε - γκρεμίστε ρε γαϊδούρια τα διόδια!
  • ΑΕΡΑΑΑΑΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι συνώνυμη με την ελευθερία, τον ηρωισμό και την περηφάνεια των Ελλήνων. Ημέρα μνήμης και τιμής σε όλους τους Έλληνες αγωνιστές που με αυτοθυσία και ασύγκριτη δύναμη βροντοφώναξαν και έκαναν πράξη το ηρωικό “ΟΧΙ” στις Δυνάμεις του Άξονα οδηγώντας, μέσα από σκληρές μάχες, τον ελληνικό λαό στη νίκη, στην ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

Σήμερα, εξήντα εννέα χρόνια μετά, οφείλουμε όλοι μας να ζωντανεύουμε τις εθνικές μνήμες και τα μηνύματα της εποποιίας του '40. Οφείλουμε να τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας με καθημερινές πράξεις που εμπνέονται και πραγματώνουν τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αξίες που ενέπνευσαν και φώτισαν τους αγώνες τους. Το πάθος για την ελευθερία, η ψυχική ενότητα των Ελλήνων, η αποφασιστικότητα με την οποία απαντάμε ως λαός στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής αποκτούν νόημα μόνο όταν γίνονται τα “όπλα” του καθημερινού μας αγώνα για μία Ελλάδα ανεξάρτητη, ισχυρή και ασφαλή. Μια Ελλάδα που προασπίζεται αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά της δίκαια και τις σπάνιες αξίες της και επιτυγχάνει τους εθνικούς της στόχους.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ


TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE EINAI ΣΤΟΝ "ΔΡΟΜΟ" ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΓΩΝΑ...
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ...
ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
http://www.stageunion.blogspot.com/
αλλά και στο facebook στην ομάδα...
STAGE GREECE
στηρίξτε τους και επισκευτείτε και ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!!!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE

Σήμερα ημέρα Τρίτη 27/10/2009 πραγματοποιήθηκε ευρεία Πανελλαδική σύσκεψη όλων των φορέων και συντονιστικών επιτροπών εργαζομένων με Stage στον Δημόσιο Τομέα.Συγκροτήθηκε Ενιαία Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
1) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση όλων των Εργαζομένων με Stage, όλων των φορέων την Πέμπτη 5/11/2009 και ώρα 11:00 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στην Βουλή.
2) Συμμετοχή των Εργαζομένων με Stage όλων των φορέων της Αθήνας στις Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των Ο.Α.Ε.Δ. και Ι.Κ.Α. την Πέμπτη 29/10/2009 στην Ομόνοια.
3) Την Παρασκευή 6/11/2009 όλοι οι εργαζόμενοι με Stage, όλων των φορέων Απεργούμε και θα βρισκόμαστε καθ΄ όλη την διάρκεια του ωραρίου έξω από τις υπηρεσίες μας διαδηλώνοντας και ενημερώνοντας το κοινό ζητώντας την συμπαράστασή του.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1) Σταθερή και μόνιμη Δουλειά με πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα για όλους.
2) Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
3) Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4) Καταβολή όλων των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων.
5) Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των Εργαζομένων με Stage και να μην Απολυθεί Κανείς.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΡΟΒΥΘΑΚΗ ΝΤΙΝΑ -6976280454
ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΑΣΠΑ -6937251241
ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ -6980399974

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα

reuters

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, το βράδυ της Τρίτης. O ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στην αριστερή κνήμη. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση για την εμφάνιση τυχόν επιπλοκών.
Όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι δράστες έβαλαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροβόλα όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία -όπως διαπιστώθηκε- δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Επίσης, από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 96 κάλυκες.
Εκτιμάται, ακόμα, πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε. Η αστυνομία εντόπισε τρεις μοτοσικλέτες κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και από την έρευνα προκύπτει πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Οι μοτοσικλέτες έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Σήμανσης, όπου θα εξεταστούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Σύμφωνα με την Αστυνομίας, οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί από την Αγία Παρασκευή, τον Νέο Κόσμο και την Ηλιούπολη.

ZHTΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940