PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

LIBIDO, HARRIS BIKIROPOULOS, POEM'S

Libido

I submerged into
your eyes
molding in the masculine
corridors
of my mind
my contact with the electrified particles
of
your youth
with thoughts a kind of sinful
but indeed
instictively drawn
by the depths
of
the chemical reaction
of my body cells
-at your view,oh little,earthly goddess-
thirsty to taste the flavour
of your wet promises...


translate, Marriane Kate
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ από το bikiropoulos.blogspot.com

Στην 25η Philoxenia συμμετέχει η Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας





Σε ένα εντυπωσιακό και σύγχρονα διαμορφωμένο περίπτερο η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO από τις 29 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.
Στο άρτιο, αισθητικά και λειτουργικά, εκθεσιακό περίπτερο της Πιερίας, επιφάνειας 100 τ.μ. οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι επιχειρηματίες του πιερικού τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το τουριστικό προϊόν και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, μέσα από το πλούσιο έντυπο και ψηφιακό προωθητικό υλικό, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκθεση Philoxenia αποτελεί την κορυφαία διεθνή συνάντηση των τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων που, εδώ και 25 χρόνια, οδηγεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, παρουσιάζοντας τις πιο σύγχρονες τάσεις στο διεθνή Τουρισμό.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τις 20:00, μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο την έκθεση μπορεί να επισκέπτεται και το κοινό.

Μήνυμα του Νομάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ο.Η.Ε.








Την 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ο.Η.Ε., έχουμε όλοι μας μία μοναδική αφορμή να αναλογιστούμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη διαμόρφωση του σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος και την πρόοδο της Ανθρωπότητας, αλλά και τη παγκόσμια διάσταση των ζητημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς, στις τοπικές κοινωνίες.

Σε μια εποχή εύθραυστων ισορροπιών και έντονων προκλήσεων για τις σχέσεις μεταξύ των εθνών και την ευημερία των ανθρώπων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καλείται να δώσει επιτακτικές λύσεις στην ανάγκη των λαών για ειρήνη, αξιοπρεπή διαβίωση, ασφάλεια καθώς και να υπερασπιστεί με δύναμη το Διεθνές Δίκαιο, τις παγκόσμιες αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Ο.Η.Ε. στους σημαντικότερους τομείς διεθνούς δράσης, σε κάθε γωνιά του κόσμου, αξίζουν την επιδοκιμασία και την υποστήριξη όλων μας.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε όχι απλά να επικροτούμε αλλά και να συμβάλουμε στο έργο του Ο.Η.Ε., με διάθεση για συνεργασία και συνεισφορά σε θέματα παγκόσμιας σημασίας και επίδρασης. Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε, με τις δικές μας δημιουργικές παρεμβάσεις, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αμοιβαία συνεννόηση καθημερινή πράξη, για το καλό όλης της ανθρωπότητας.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

NIKH ...ΚΑΛΛΙΤΕΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 6983 448431


Αποδεικνύεται καλός μαθητής



πηγή: Πολιτεία .
                            Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Γραμματέα της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ



Καλό θα είναι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και συγκεκριμένα ο γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κύριος Γιάννης Μαλτζάρης να κατέβει από το καλάμι και έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να δείξει την πολιτική αλαζονεία του.
Σαν καλός μαθητής του «σχολείου» ΠΑΣΟΚ ξέρει καλά την τέχνη της προβοκάτσιας και συκοφαντίας και το απέδειξε περίτρανα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα του νομού μας καλώντας τον να σχολιάσει σχετικά για το ΚΚΕ
Αναπαράγοντας παλιές αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ περί ψαλτών και άλλα σαθρά που δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ προσπάθησε να μειώσει το κύρος του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ κάνει πολιτικές κριτικές σε όλα τα κόμματα έτσι και στο ΠΑΣΟΚ. Η κριτική του γίνετε στη βάση θέσεων, αρχών, κοσμοθεωρητικής αντίληψης κάτι που από ότι φαίνεται δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ και δεν επιθυμεί.
Το ΚΚΕ μιλάει σταράτα και ξεκάθαρα. Έχει συνέπεια λόγων και έργων και αυτό το αναγνωρίζουν οι συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού άσχετα αν το υποστηρίζουν η όχι.
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κουβαλήσει νερό στο μήλο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι. Αναδεικνύει και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να αναδεικνύει πολιτικά τον ταξικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα της πλουτοκρατίας, την στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ σαν κόμματα του ευρωμονόδρομου, της κερδοφορίας των μονοπωλίων της ανταγωνιστικότητας.
Στο «φιλολαϊκό» λίφτινγκ του ΠΑΣΟΚ δε θα συμμετάσχουμε. Για αυτό συμμάχησαν εκδοτικοί οργανισμοί μεγάλα αστικά τηλεοπτικά δίκτυα διατεταγμένοι δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί ταγοί του αστικού πολιτικού συστήματος
Αλήθεια ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τα λιμάνια; Να είναι δημόσια περιουσία ή να τα ξεπουλήσουμε σε μονοπωλιακούς ομίλους; Η μόνη διαφορά με τη ΝΔ είναι ότι αυτή παλεύει για μπλέ ιδιωτικοποίηση ενώ το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ για πράσινη ιδιωτικοποίηση. Μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε για συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρίες των εθνικών δρόμων και σήμερα υποκρίνεται και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα νέα διόδια στο Αιγίνιο. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε με τη συναίνεση της ΝΔ όλο το αντεργατικό, νομικό οπλοστάσιο που έριξε την τιμή της εργατικής δύναμης και υπάρχουν σήμερα αυτοί οι εξευτελιστικοί μισθοί, αυτό έγινε μέσα από τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την υπονόμευση του 8ωρου, την εκ περιτροπής εργασίας, τα stage και άλλα πολλά. Αλήθεια για τα ιδιωτικοποιημένα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά που ξεπουλήθηκαν επί ημερών ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία της ΝΔ τώρα τι θα πουν στους 1300 εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά επωδή οι Γερμανοί καπιταλιστές τα μαζεύουν και φεύγουν; Θα τους βάλουν σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και φτώχειας όπως με τους απολυμένους της Κόρνταγκ στην Κατερίνη; Αυτοί με προγράμματα ζούνε; Η μελάνη και το χαρτί δε θα φτάσει για να αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες θέσεις την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Μαλτζάρη και κρατήστε τις ψαλμωδίες για την πάρτη σας θα σας χρειαστούν.
Θα καταπολεμήσει το ΠΑΣΟΚ τα ρουσφέτια Κύριε Μαλτζάρη;
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Γιατί όλοι μας σε αυτό το νομό και την πόλη ζούμε, μην μας υποτιμάτε.
Το λέμε ξεκάθαρα, καμία πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καμία ανοχή. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πεπατημένη της ΝΔ ότι επικοινωνιακά τρικ και να κάνει, φιλολαϊκή πολιτική δεν γίνεται με επιδόματα, λογικής πτωχοκομείου. Γρήγορα θα διαψευστούν οι ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που μοίρασε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα που θέλει να διαχειριστεί.
Για αυτό λαϊκή οργάνωση, συσπείρωση, ταξικός λαϊκός αγώνας για τη λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία, σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ δίνει τον καλύτερο εαυτό του.
Ποιοί είναι εκείνοι που "φίλησαν" το χέρι της Ντόρας Μπακογιάννη στο Νομό Πιερίας και τώρα παίζουν διπλό παιχνίδι;;; Και με Σαμαρά ρε; Και με Ντόρα; Και αύριο με ποιόν, με "Ατσαλάκωτο";;;

«Καλλωπίστηκε» η είσοδος του Αρωνά

πηγή: Πολιτεία .


Ολοκληρώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο της διαμόρφωσης της επαρχιακής οδού που βρίσκεται στην είσοδο του Αρωνά του Δήμου Ελαφίνας, ένα έργο που προσφέρει ασφαλή μετακίνηση στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς και συγχρόνως αναβαθμίζει αισθητικά το δημοτικό διαμέρισμα.
Με το έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έγινε διαπλάτυνση της οδού κατά μισό μέτρο από τις δύο πλευρές του δρόμου και βελτιώθηκαν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου σε μήκος 180 μέτρων. Επίσης κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο μήκους 300 μέτρων και πλάτους 1,65 μέτρων, τοποθετήθηκαν στύλοι ηλεκτροφωτισμού, προστατευτικά στηθαία κυκλοφορίας και κάγκελα για την ασφάλεια των πεζών, ενώ έγιναν και έργα απορροής και απομάκρυνσης των ομβρίων υδάτων.
Αναφερόμενος στη σημασία του έργου ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου τόνισε ότι με την παρέμβαση που έγινε οι κάτοικοι του Αρωνά κινούνται με ασφάλεια μέσα στο χωριό, όπως και οι μαθητές προς το σχολείο τους. Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι ακόμα και οι μικρές παρεμβάσεις είναι σημαντικές για τους πολίτες, όταν μάλιστα σώζουν ζωές, προσθέτοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας κινείται προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πιεριέων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελαφίνας Πασχάλης Κατσάρας ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς εκτός από το ότι βελτιώθηκε η μετακίνηση των κατοίκων, ενώθηκαν οι δύο οικισμοί του χωριού, δημιουργήθηκε ένας όμορφος πεζόδρομος περιπάτου και βελτιώθηκε και η πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Ελαφίνας προς το νέο Νοσοκομείο.

PIERIA-GR Αυτό που έγινε στον Αρωνά θα πρέπει να γίνει σε όλα τα χωριά μας. Και στα πιό απομακρισμένα. Θα πρέπει να τα κάνουν "μπουμπούκια" έτσι ώστε να τα χαίρονται και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες... Άλλωστε εξ όσων γνωρίζω ζούμε στο 2009, έτσι δεν είναι;;;;

EGYPT -KAVAFIS

  Αίγυπτος - Ένα αλλιώτικο "ταξίδι" με ποιήματα του Καβάφη, με το τραμ της Αλεξάνδρειας

Ένα αλλιώτικο δρομολόγιο έκανε το τραμ της Αλεξάνδρειας την περασμένη Παρασκευή, το οποίο θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, συντροφιά με τα ποιήματα του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
Από το σταθμό Ραμλίου μέχρι τη Βικτώρια, και με σύνθημα "Ταξίδι με τον Καβάφη", οι λάτρεις της Καβαφικής ποίησης έζησαν στην ατμόσφαιρα του Αλεξανδρινού ποιητή, γυρίζοντας το ρολόι του χρόνου αρκετές δεκαετίες πριν, όταν ο σπουδαίος Ελληνας ποιητής παρέα με το φίλο του Άγγλο συγγραφέα Ε.Μ.Φόρστερ μελετούσαν μέσα από τις διαδρομές του τραμ, την αγαπημένη τους πόλη, την καθημερινότητα και τους ανθρώπους της.
Κατά τη διάρκεια της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης του "ταξιδιού", διαβάστηκαν ποιήματα του Καβάφη στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Αραβικά με τη συνοδεία του παραδοσιακού ούτι.
Για την εκδήλωση, συνεργάστηκαν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Αλεξάνδρειας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Φίλων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Αλεξάνδρειας.

ΝΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΗΤΤΑ Η ΑΕΚ

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο
ΠΑΟ που νίκησε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς.
Με 2-1 ηττήθηκε η ΑΕΚ από την Μπάτε Μπορίσοφ.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, με τους κατοίκους της να είναι αναγκασμένοι να ζουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μέσα σε ένα δηλητηριώδες νέφος.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η συμπρωτεύουσα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο μολυσμένες πόλεις της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια, σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας εργασίας που συγκρότησε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για να ερευνήσει το θέμα των αιωρούμενων σωματιδίων που συντελούν στις υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη.

Προσωρινή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του BLOGGER...


Όπως ενημερωθήκαμε από διάφορες ιστοσελίδες αλλά και από το Twitter, η υπηρεσία ιστολογίων BLOGGER αντιμετώπισε παγκοσμίως διάφορες τεχνικές δυσχέρειες μεταξύ 9 και 10:40 σήμερα το πρωί,με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε πλήθος blogs, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.

Πλέον το πρόβλημα, σύμφωνα με τους υπευθύνους του Blogger, αποκαταστάθηκε και η λειτουργία των blogs συνεχίζεται απρόσκοπτα...

70 ΕΚΘΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Εβδομήντα και πλέον εκθέτες από την Πιερία παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην πρώτη Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του νομού Πιερίας, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν με κάθε επισημότητα στις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Μια μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων, από 18 διαφορετικές κατηγορίες, παρουσιάζει η έκθεση, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης (στο χώρο της εμποροπανήγυρης, στην Ανδρομάχη).
Με μοναδικές ευκαιρίες, μεγάλες εκθεσιακές προσφορές, πλούσιες εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις, η έκθεση παρουσιάζει, σε 3000τ.μ. σύγχρονου εκθεσιακού χώρου, τις τοπικές επιχειρήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τις πιερικές παραδόσεις.
Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 16:30 – 21:30 ενώ την Κυριακή θα είναι ανοιχτή από τις 11:00π.μ. – 21:30.

XΩΡΙΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άρχισαν να βαράνε τα όργανα στην κυβέρνηση, με υπουργούς να συγκρούονται παρασκηνιακά, άλλους να μην ξέρουν τι να κάνουν και άλλους να δείχνουν ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο και πρόγραμμα για τα φλέγοντα θέματα των υπουργείων τους. Και μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό της ημι-διάλυσης προστίθενται και τα άδεια ταμεία, η δαμόκλειος σπάθη της Κομισιόν και οι πρώτες γκρίνιες γιατί τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς λεφτά. Χθες έγιναν τόσα γεγονότα που δείχνουν ότι κάποιοι έχουν χάσει τον μπούσουλα μόλις 3 εβδομάδες από τη νίκη στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε και λέμε:
 1. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, καλεί τους συντάκτες σε συνέντευξη τύπου και όλοι περιμένουν με αγωνία να κάνει ανακοινώσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους και τις περιοχές που κάηκαν και κινδυνεύουν να καταπατηθούν. Αντ’ αυτών η κ. Μπιρμπίλη μετέθεσε για ένα εξάμηνο αργότερα τις όποιες ανακοινώσεις για το πώς θα λυθεί το θέμα των ημιυπαίθριων. Πάγωσε το νόμο Σουφλιά και υποσχέθηκε να επανέλθει σε 6 μήνες με συνολική λύση για τις αυθαιρεσίες στην οικοδομή. Τι κατάφερε μ’ αυτό; Κατ’ αρχάς απέδειξε ότι ανέλαβε ένα υπουργείο χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και δεύτερον άνοιξε το δρόμο στους εργολάβους να κτίζουν επί ένα εξάμηνο ότι ακίνητο θέλουν με όποια αυθαιρεσία μπορούν (ημιυπαίθριους, υπόγεια, σοφίτες, εξώστες, πάρκινγκ κ.λπ) ώστε να μπορέσουν μετά να τους νομιμοποιήσουν. Χαράς ευαγγέλια για τους κατασκευαστές δηλαδή. Κατά τα λοιπά γενικολογίες για πολεοδομικές ρυθμίσεις, σεβασμό στο περιβάλλον και πράσινα άλογα. Όσο για τα καμένα, εκεί που όλοι περίμεναν σχέδιο νόμου και πάγωμα των οικοδομικών αδειών στην Αττική ώστε να μείνει και κάτι όρθιο, τελικά η κ. Μπιρμπίλη δεν είπε τίποτε.
2. Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας, το απόλυτο χάος. Από το ένα υπουργείο δεν έλεγαν τίποτε και από το άλλο διέρρεαν πίνακα με τα ισχύοντα τέλη.
3. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στους αγρότες πως δεν υπάρχει φράγκο, μην περιμένουν ενισχύσεις πριν από τον Δεκέμβριο, το νωρίτερο, οπότε ας πορευτούν όπως μπορούν. Όλο θα δούμε και προσπαθούμε ήταν, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ασφυκτική την πίεση στους αγρότες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε μέσα στα Χριστούγεννα μπλόκα…
4. Η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «θέλει», «επιθυμεί», «επιδιώκει» (βάλτε όποιο άλλο ρήμα αοριστίας νομίζετε) να ρυθμίσει χρέη τουλάχιστον 6 δισ. που βρήκε στην Υγεία. Είπε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να εντάξει μέρος των χρεών στον προϋπολογισμό του 2010. Πώς θα τους πληρώσει όμως όλους τους πιστωτές; Με ομόλογα, με ρευστό, με … μεταχρονολογημένες επιταγές άγνωστο. Και τα λεφτά είναι πολλά ενώ το έλλειμμα είναι στα ύψη και πρέπει να μειωθεί.
5. Η Λ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει 5 νομοσχέδια, μεταξύ αυτών εκείνο που αφορά στο πάγωμα των “επικίνδυνων” δανείων για χρεωμένες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη αντίδραση των τραπεζιτών οι οποίοι λένε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα χάσουν πολλά κέρδη, θα αναθεωρήσουν τα στοιχεία τους, θα… καταστραφούν. Μάλιστα φέρεται να είχαν συνάντηση με την κ. Κατσέλη η οποία τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, θα το δουν και άλλα τέτοια που θέτουν εν αμφιβόλλω μια κατά τα άλλα φιλολαϊκή ρύθμιση.
6. Χάος και με τα stage. Η ανακοίνωση για κατάργησή τους ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, η κυβέρνηση φαίνεται εγκλωβισμένη σε μια παγίδα που της έστησε η Νέα Δημοκρατία με χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις. Από την απόλυτη άρνηση να συνεχίσουν τα stage τώρα το ΠΑΣΟΚ λέει ότι μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση για όσους έχουν πολλούς μήνες προϋπηρεσία. Δεύτερες σκέψεις υπό το φόβο του πολιτικού κόστους δηλαδή και νέα γενιά ομήρων υπαλλήλων. Και προς θεού, εμείς δε λέμε να μείνουν αλλά εμείς δεν κυβερνάμε για να δώσουμε και λύση.
7. Στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση με την Κομισιόν. Ο Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται σταθερός στο πρόγραμμα ενίσχυσης των εισοδημάτων ύψους 2,5 δισ ευρώ όσο σταθεροί εμφανίζονται και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών που δεν το έχουν σε τίποτε να “κόψουν” τον προϋπολογισμό του 2010.
8. Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης φέρεται αποφασισμένος όπως λέει να επαναφέρει στο 2% το τέλος παρεπιδημούντων κάνοντας το χατίρι των δημάρχων. Όμως, οι επιχειρηματίες “βγήκαν στο κλαρί” οπότε μην απορήσετε αν δείτε υπαναχώρηση.
9. Μόνο ο Μ. Χρυσοχοΐδης δείχνει να έχει κάποια σταθερότητα σε όσα λέει, τουλάχιστον αυτά που λέει στις συνεντεύξεις και την τηλεόραση. Γιατί δύο πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Είτε ο κ. Χρυσοχοΐδης άλλα λέει στους αστυνομικούς για τις επιχειρήσεις σκούπα και τις προσαγωγές και άλλα στους δημοσιογράφους είτε κάποιες ομάδες αστυνομικών έχουν αυτονομηθεί και κάνουν ότι τους καπνίσει, γεγονός ακόμη πιο επικίνδυνο από το πρώτο.
Τα επεισόδια στην κυβέρνηση θα αυξάνονται όσο μπαίνουν οι υπουργοί στα πραγματικά προβλήματα και αφήνουν τις γενικόλογες προεκλογικές κορώνες.
Η προσγείωση είναι, μάλλον ανώμαλη…
www.antinews.gr

XAXAKES

Οι Xaxakes επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια για ένα δυναμικό, νοσταλγικό αλλά και φρέσκο live στη σκηνή του Block33 την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Θα παρουσιάσουν το πλούσιο, αξέχαστο ρεπερτόριό τους, αλλά και τα instant classics κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ «To Valse Των Ελαφιών». Πάντοτε με την κομψότητα και την ανατρεπτική ματιά που τους έκανε ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα των μέσων της δεκαετίας του ’90.
Θυμίζουμε ότι το συγκρότημα του Γιάννη Νάστα επέστρεψε φέτος στη δισκογραφία μετά από 10 χρόνια με «To Valse Των Ελαφιών», ένα ατμοσφαιρικό, sexy και ευδιάθετο vintage rock διαμάντι. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για το αδιαμφισβήτητο καλύτερου comeback της χρονιάς. Οι Xaxakes ενώνουν δύο γενιές μουσικόφιλων συνδυάζοντας παλιές ιστορίες και δημιουργώντας νέες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό για πάντα.
Οι Xaxakes δημιουργήθηκαν το 1996 στη Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο με τίτλο «Hey Mister Όμορφε». Το 1999 επέστρεψαν με δύο singles, το γνωστό «Monte Carlo» και το «Βασιληάς». Την επόμενη χρονιά έρχεται ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με τίτλο «Casanova» ενώ το 2001 συμμετέχουν με ένα κομμάτι στο soundtrack της ταινίας «Ο Καλύτερός Μου Φίλος» του Λάκη Λαζόπουλου. Τελευταία τους δουλειά, πριν την φετινή τους επιστροφή ήταν το 2004 όταν κυκλοφόρησαν το single «Love Me».
Το Block33 βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου 33, στις Δυτικές Συνοικίες (Πρώην Σφαγεία) της Θεσσαλονίκης (τηλ 2310-533533). Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα δισκοπωλεία Metropolis, Stereodisc, στο Block 33 και μέσω internet στο www.ticketquest.gr.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ -ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΟΜΙΛΕΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ(ΕΚΑΒΗ)  ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7μμ.

ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ κ. ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ" ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 .