PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Με εντολή της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προς διερεύνηση τροχαίου δυστυχήματος με νεκρό νεαρό δικυκλιστή.




Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Φαρακλάτα-Δειλινάτα της Κεφαλονιάς.




Η ΕΔΕ διετάχθη, επειδή το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δεν απάντησε στις επείγουσες κλήσεις για συνδρομή ασθενοφόρου.

Συγχαρητήρια


επιστολή απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης 2009.

Τη μετατροπή της Ηλείας


 σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, περιοχή που, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θα επισκεπτόταν πρώτη ως πρωθυπουργός.

Τη στρατηγική

 για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης αναμένεται να καθορίσουν τη Δευτέρα οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ, που συναντώνται στο Λουξεμβούργο.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα αρχίσουν αφού υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ιατρικές γνωματεύσεις και το επίσημο «πράσινο φως» από τον ΠΟΥ και την ΕΕ.
Στη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, θα συζητηθεί το πως εξελίσσεται η νέα γρίπη και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το συντονισμό των ενεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1.
Σε αυτό το πλαίσιο θα οριστεί η στρατηγική για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης.

μυριζουν οι ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

 Όσοι μυρίζουν άσχημα, οι παχύσαρκοι, όσοι βήχουν και φταρνίζονται, είναι οι χειρότεροι συνεπιβάτες σε αεροπλάνο, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.   

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα της Travelocity απάντησαν ότι οι χειρότεροι συνεπιβάτες σε αεροπλάνο είναι εκείνοι που μυρίζουν, ενώ 30% απάντησαν ότι δεν αντέχουν όσους βήχουν και φταρνίζονται και 15% δεν μπορούν να κάθονται δίπλα σε χοντρούς.   

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η πιο αγενής συμπεριφορά μέσα σε ένα αεροπλάνο είναι να κλωτσάς το κάθισμα του μπροστινού σου και ακολουθεί η δυνατή ομιλία, η υβριστική συμπεριφορά και το να γέρνει κανείς εντελώς πίσω το κάθισμά του.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ

Ανάσα στους φορολογούμενους πολίτες δίνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται του φόρου για την αγορά πρώτης κατοικίας όλα τα έγγαμα ζευγάρια, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν αν ο ένας από τους δύο συζύγους είχε τύχει ανάλογης φοροαπαλλαγής πριν από τον γάμο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η επταμελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, κρίνοντας ότι στην περίπτωση απόκτησης κατοικίας μετά τον γάμο δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση απαλλαγής από τον φόρο η εκποίηση του ακινήτου που έχει αγοράσει πριν από τον γάμο ο ένας από τους δύο συζύγους, ο οποίος είχε τύχει φοροαπαλλαγής, καθώς «για την οικογένεια, η απαλλαγή αυτή είναι η πρώτη που χορηγείται». Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος η οικογένεια και ο γάμος τελούν υπό την προστασία του κράτους, το ΣτΕ έκρινε ειδικότερα ότι «οι έγγαμοι δικαιούνται απαλλαγής από τον φόρο μεταβιβάσεως ακινήτων, για την απόκτηση οικογενειακής στέγης, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν απαλλαγή από τον φόρο αυτόν, της οποίας είχε τύχει ένας από τους συζύγους πριν από τον γάμο».

Και διευκρινίζει: «Ο άγαμος δεν τελεί υπό τις αυτές συνθήκες με τον έγγαμο ή την οικογένεια και συνεπώς η απαλλαγή της οποίας είχε τύχει, υπηρετούσε, όταν είχε δοθεί, διαφορετικό σκοπό».

Από προσφυγή οικογενειάρχη

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει οικογενειάρχης ο οποίος διεκδικούσε επιστροφή του φόρου που είχε καταβάλει για την αγορά κατοικίας 93 τ.μ., ενώ η σύζυγός του πριν από τον γάμο είχε προβεί στην αγορά κατοικίας, είχε τύχει της ανάλογης φοροαπαλλαγής και δεν είχε μεταβιβάσει το ακίνητο σε άλλον. Ωστόσο η αρμόδια ΔΟΥ, εναντίον της οποίας στράφηκε ο φορολογούμενος πολίτης, δεν συμμεριζόταν το αίτημά του με το επιχείρημα ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις χορήγησης φοροαπαλλαγής για την αγορά πρώτης κατοικίας, όπως προβλέπει ο Ν. 1078/1980, λόγω της προηγούμενης απαλλαγής που είχε χορηγηθεί στη σύζυγό του.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ


ΧΤΥΠΗΣΕ Ο "ΜΙΣΕΛ"

Παρέμβαση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας κάνει την Κυριακή με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο Μιχάλης Λιάπης...

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει ακατάλληλη την Ντόρα Μπακογιάννη για αρχηγό της ΝΔ και ζητά «ο καραμανλισμός να επιστρέψει στις ρίζες του».

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ

Με θετικές αναφορές υποδέχθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην ΠΓΔΜ, την πρώτη επαφή και χειραψία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή, στη διάρκεια των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP).
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, «Ντνέβνικ», δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα, φωτογραφία με τη χειραψία των δύο ανδρών.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Μιλόσοσκι, η πρώτη επαφή που είχαν στην Κωνσταντινούπολη «αναγγέλλει το σπάσιμο του πάγου και σηματοδοτεί νέο κλίμα στις διακρατικές σχέσεις».

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, «Α1», αναφέρει ότι «η πρώτη επαφή των δύο ανδρών μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετικό σημάδι για το ενδεχόμενο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών».

4ΣΑΡΡΑ Ο ΓΚΕΚΑΣ 5 Η ΕΘΝΙΚΗ

Με τον Φάνη Γκέκα να βρίσκεται σε... τρελά κέφια και να σημειώνει τέσσερα γκολ, η Ελλάδα επικράτησε με 5-2 της Λετονίας και πλησίασε ακόμη περισσότερο στο μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010. Γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Σαμαρά αλλά και τον Βερπακόφσκις, ο οποίος πήγε να μας κάνει μόνος του τη ζημιά.
Αποφεύγει Γαλλία και Ρωσία στα μπαράζ
Η Εθνική μετά τη νίκη επί της Λετονίας βρίσκεται με το ένα πόδι στα μπαράζ, που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών και θα αποφύγει τις Ρωσία και Γαλλία. Σίγουρη πιθανή αντίπαλος για την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ θα είναι η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ?

Ενοχλημένος εμφανίζεται με τον Αντώνη Σαμαρά ο τέως υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αφορμή διάφορα παραπολιτικά (και διαρροές) που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία σχετίζονται με την πρωτοβουλία που ανέβαλε από χθες ο Μεϊμαράκης. Ως γνωστόν ο τέως υπουργός είχε ζητήσει να συναντηθεί με τους φερόμενους για την προεδρία της Ν.Δ. Στο αίτημα του Βαγγέλα ανταποκρίθηκαν άμεσα η Ντόρα και ο Αβραμόπουλος. Την ίδια ώρα ο Σαμαράς επικαλούνταν φόρτο εργασίας, δίνοντας ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα με τον βουλευτή της Β' Αθήνας. Ουσιαστικά ο Μεσσήνιος πολιτικός απέφυγε να συναντηθεί χθες με τον Μεϊμαράκη. Σήμερα, έχοντας καταλάβει το λάθος του, εξέδωσε γραπτή δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, είναι αργά, αφού ο τέως υπουργός Άμυνας δεν πρόκειται να συναντήσει τον Σαμαρά την Δευτέρα.