PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ..!!!

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

στο Club Daluxe στην Παραλία Κατερίνης, Δήμος Αναστασιάδης Live!!!

Υπάρχει και Φιλότιμο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ:


Η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τιμά. Χωρίς να μου ζητήσει να κάνω ή να πω ο, τιδήποτε δεν με εκφράζει, μου άνοιξε την πόρτα του κόμματός του με την επεξήγηση του ότι ζητάει συνεργασία μόνο με «καθαρούς» ανθρώπους.



Γι’ αυτό και θα είμαι μαζί του, στην Α΄. Αθηνών, χωρίς να ξεχάσω τα καλά και ευπρεπή που συνάντησα στη Νέα Δημοκρατία και –κυρίως- την αγάπη του απλού ψηφοφόρου που με τίμησε τρεις φορές που του ζήτησα την ψήφο του. Δεν τον πρόδωσα.. Έδωσα μάχες. Στάθηκα στο πλευρό του, ακόμα και τις πολύ δύσκολες ώρες.



Αυτό και θα συνεχίσω να κάνω. Δεν ξέρω αν όλοι το έκαναν ή θα το κάνουν. Έτσι είμαι αναγκασμένος να θυμηθώ τη φράση του Σακελάριου που έβαλε στο στόμα του Μαυρογιαλούρου και την έκανε διάσημη ο πατέρας μου: « Υπάρχει και φιλότιμο».

Δήλωση Κ.Κουκοδήμου για τις πρόωρες εκλογές

«Ο πρωθυπουργός μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη. Την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να την οδηγήσει. Δηλώνουμε πως δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.
Είμαι βέβαιος πως σύσσωμη η παράταξη, σύσσωμη η Ν.Δ. θα δώσει μια μεγάλη μάχη που θα αποβεί νικηφόρα.
Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ποιος μπορεί και ποιος θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, συνεχίζοντας τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται.
Σε αυτές τις εκλογές, στην κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, ο αγώνας είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Για να διατηρήσει το κλίμα σταθερότητας, εμπιστοσύνης, συνεργασίας σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς.
Η χώρα δεν μπορεί τώρα να γυρίσει πίσω».

Μία απίστευτη υπόθεση

σεξ, αλκοόλ και πορνείας, στην οποία εμπλέκονται άνδρες ασφαλείας της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Αφγανιστάν, συνταράσσει τον Λευκό Οίκο.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, έχει ήδη διατάξει έρευνα σχετικά με πληροφορίες ότι γίνονταν σεξουαλικά πάρτι στο κτίριο της πρεσβείας, όπου οι συμμετέχοντες επεδείκνυαν «άσεμνη και αποκλίνουσα συμπεριφορά».

Η υπουργός ενημερώθηκε, αφού της στάλθηκε ένας τεράστιος φάκελος με 10 σελίδες γεμάτες με στοιχεία για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αφορούν σε φρουρούς της πρεσβείας, που ενεπλάκησαν σε «μεθυσμένα» όργια με ιερόδουλες και σεξ.

Ζήτημα περιουσιών Σλαβομακεδόνων θέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες από την εποχή του Εμφυλίου, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τάκη Μίχα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν ορισμένοι από αυτούς διεκδικούν περιουσίες τους από την εποχή που ήταν Έλληνες πολίτες, τότε μπορούν να απευθυνθούν στα δικαστήρια, προσθέτει ο κ. Λοβέρδος, σε μία εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα, η οποία επικεντρώνει στο σύνολο των υφισταμένων προβλημάτων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το επίμαχο σημείο στη συνέντευξη που σίγουρα θα προκαλέσει τις αντιδράσεις συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, ιδιαίτερα μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, και αφορά το ζήτημα διεκδίκησης περιουσιών από Σλαβομακεδόνες έχει ως εξής :

Ερ. O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;»

Απ.. «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»

Η «zougla.gr» απευθύνθηκε στον κ. Λοβέρδο, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινήσεις επί του λεπτού αυτού θέματος, που είναι δυνατόν να προκαλέσει αντιδράσεις και πολεμικές.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚE ΑΠΟ zougla.gr

Από το Θησείο

ξεκινά ΑΠΟΨΕ η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου.

Η επιλογή, αν και προγενέστερη της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι σημαδιακή.

Η έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Κινήματος γίνεται ανήμερα της 35ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«βόμβα» Μιχάλη Λιάπη...

Δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώτος εξάδελφος του Κώστα Καραμανλή διαφώνησε κάθετα με τις επιλογές του αρχηγού τής ΝΔ να προσφύγει στις κάλπες. Την διαφωνία του αυτή, μάλιστα, έσπευσε να την δημοσιοποιήσει 48 ώρες πριν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δεν σχολίασε τις αποφάσεις του Μιχάλη Λιάπη, και περιορίστηκε να δηλώσει πως η παράταξη τον τιμά.

Σπάνιοι χάρτες

που παρέχουν σημαντικά ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία για τη Μακεδονία και τη Θράκη, κατά το πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα, θα παρουσιαστούν στην αίθουσα τέχνης της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για την έκθεση «Μεταλλεία - Τόποι - Πόλεμοι», που διοργανώνει το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού - Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς - Εθνική Χαρτοθήκη».

Στην έκθεση παρουσιάζονται (για πρώτη φορά ολοκληρωμένα) περίπου 60 χάρτες, με απεικονίσεις της Βόρειας Ελλάδας, οι παλαιότεροι από τους οποίους χρονολογούνται στις αρχές του 20ού αιώνα.

ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Λίγες ώρες μόνο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για ξεκαθάρισμα στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Πρώτος απ' όλους ο παλαιότερος βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Καραμάριος ο οποίος απηύθυνε σαφές μήνυμα μπροστά στο ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο Αριστοτέλης Παυλίδης στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για τα Δωδεκάνησα.

«Προτιμώ να πάω σπίτι μου αν μπει στα ψηφοδέλτια πρόσωπο που πλήγωσε την παράταξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάριος μιλώντας στον Alpha 989.

Tην ίδια ώρα πολλά στελέχη της ΝΔ ζητούν ευθέως τον αποκλεισμό από τις λίστες των λεγόμενων Βατοπεδινών και όσων τα ονόματα έχουν εμπλοκεί σε υποθέσεις σκανδάλων.

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΣ Ο Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ






















Την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κωνσταντάρας. Γ. Καρατζαφέρης: Μαζί με τον κ. Κωνσταντάρα είναι και άλλη μία ομάδα βουλευτών προς ένταξη στο ΛΑΟ.Σ.. «Να περιμένετε κι άλλες εκπλήξεις», σημείωσε με νόημα.


Την προσχώρησή του στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Γαρουφαλιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Γαρουφαλιάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα την συμμετοχή μου στις δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ για το νομό της Λάρισας. Θα δώσουμε την μάχη, βοηθώντας τον Πρόεδρό μας, τον αγαπημένο μου φίλο από τα κοινοβουλευτικά χρόνια από το 1996 που συνυπηρετήσαμε στην παράταξη της εποχής και σημερινό πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, την κοινωνία, τους πολίτες, τις αγωνίες τους, τις αναζητήσεις τους, να δώσουμε μια ασφάλεια στον πολίτη, που την έχει τόσο ανάγκη από τους πολιτικούς και από την καθημερινή του διαβίωση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Χαίρομαι που συστρατεύεται μαζί μας σε αυτόν τον τίμιο και καλό αγώνα, και προσωπικότητες σαν τον κ. Γαρουφαλιά τις χρειαζόμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης.

Η Εθνική ομάδα

ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους και αναχώρησε το απόγευμα για την Βασιλεία για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου με τους Ελβετούς στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν θα ταξιδέψει με τους υπόλοιπους διεθνείς καθώς δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι. Θα συνεχίσει το πρόγραμμα θεραπείας και αν είναι καλύτερα, θα πάει την Δευτέρα στο Κισινάου για να ενισχύσει την ομάδα στο παιχνίδι με την Μολδαβία.

Ο Οτο Ρεχάγκελ θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Σαμαρά που πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση ενώ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Χρήστο Πατσατζόγλου σε θέση κεντρικού χαφ, μαζί με τον Κατσουράνη, με τη θέση του Καραγκούνη να διεκδικείται από τον Σωτήρη Νίνη.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα και στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης;

«Ξεκινάμε ένα μακρύ ταξίδι. Είμαστε αισιόδοξοι. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, πήγα στους παίκτες και είδα ότι είναι αποφασισμένοι. Πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση και με 4 βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς θα είμαστε ευχαριστημένοι. Εμείς είμαστε επικεφαλής του ομίλου αυτή τη στιγμή. Αυτό το άγχος πρέπει να έχει η ομάδα της Ελβετίας».

Ο Οτο Ρεχάγκελ τόνισε ότι οι διεθνείς θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους:

Η Beyonce έρχεται στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά η Beyonce έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει μία μοναδική συναυλία στις 8 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ντίβα της παγκόσμιας pop και R&B σκηνής θα εμφανιστεί στο αθηναϊκό κοινό, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της «I Am... Tour».

Όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες θαυμαστές της θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό show. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την Beyonce να περνά μέσα από το κοινό στην αρένα, αφού στα στάδιο θα δημιουργηθούν για τις ανάγκες του show τρεις πασαρέλες.

Την εντυπωσιακή pop star με τις διάσημες… καμπύλες και την εκπληκτική κίνηση, που το περιοδικό Billboard ανέδειξε ως Γυναίκα της Χρονιάς, θα συνοδεύει ένα επιτελείο 80 ατόμων, μακιγιέρ, στυλίστες, χορευτές, τεχνικοί, φωτιστές και φυσικά η μπάντα της Suga Mamma.

Στο ΟΑΚΑ θα στηθούν τρία καμαρίνια για να φιλοξενήσουν τη Beyonce, αφού στο ένα πρόκειται να ντυθεί, στο άλλο να βαφτεί και στο τρίτο να δεχτεί τους φίλους της, ενώ το μενού που έχει ζητηθεί από τους συνεργάτες της περιλαμβάνει βραστά λαχανικά, σαλάτες, light εδέσματα και μεταλλικό νερό.

Ακόμα αναζητείται ο Έλληνας καλλιτέχνης, που θα κάνει support. Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα της Δέσποινας Βανδή – προφανώς επειδή τη Beyonce φέρνει στην Ελλάδα η Eleven Concerts του Ντέμη Νικολαϊδη -, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης

του Σίδνεϊ, “A Streetcar Named Desire”, η πρωταγωνίστρια Κέιτ Μπλάνσετ, τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο συμπρωταγωνιστής της διάσημης ηθοποιού, αντί να πετάξει το ραδιόφωνο από το παράθυρο, όπως απαιτεί το σενάριο, του γλίστρησε και βρέθηκε στο κεφάλι της Κέιτ.

Το χτύπημα ήταν δυνατό με αποτέλεσμα η 40χρονη ηθοποιός για μια στιγμή να πέσει στα γόνατα, ενώ μετά από λίγα λεπτά συνέχισε να παίζει κανονικά στην παράσταση. Όμως, λίγο αργότερα αναγκάστηκε να σταματήσει και να φύγει από τη σκηνή , καθώς έτρεχε αίμα από το πρόσωπό της.

Η παράσταση ακυρώθηκε, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες ανάγκες στην Μπλάνσετ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η ηθοποιός χαίρει άκρας υγείας.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ ...ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ

ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΡΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...!!!

"μεταμορφώνεται" σε άνδρα

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, καταγράφηκε από τους νευροεπιστήμονες περίπτωση επιληπτικής γυναίκας, η οποία, στη διάρκεια των κρίσεων της, έχει το αίσθημα ότι "μεταμορφώνεται" σε άνδρα.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι κατά τις επιληπτικές κρίσεις κύματα μη φυσιολογικής ηλεκτρικής δραστηριότητας "σαρώνουν" τον εγκέφαλο και μπορεί να δημιουργήσουν διάφορες περίεργες υποκειμενικές εμπειρίες και ψευδαισθήσεις στον πάσχοντα, ποτέ όμως δεν είχε αναφερθεί περιστατικό νοητικής "αλλαγής φύλου".

Η σχετική περίπτωση παρουσιάστηκε από ομάδα γερμανών ερευνητών του πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νίρνμπεργκ υπό τον Μπούρκχαρτ Κάσπερ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Epilepsy & Behaviour" (Επιληψία και Συμπεριφορά), σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία του περιοδικού Science.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις αντιδράσεις μιας 37χρονης γυναίκας, η οποία παροδικά αισθάνεται ότι η φωνή της γίνεται βαριά σαν ανδρική, ότι τα χέρια της γίνονται πιο τριχωτά, νιώθει τον εαυτό σαν άνδρα κλπ. Οι μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου έδειξαν βλάβη στην περιοχή της δεξιάς αμυγδαλής, πιθανόν λόγω κάποιου μικρού όγκου, ενώ τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα κατέγραψαν αφύσικη ηλεκτρική δραστηριότητα στην πέριξ περιοχή του δεξιού κροταφικού λοβού, από όπου πιθανότατα προέρχονται οι επιληπτικές κρίσεις.

Πέρα από κάποια συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, η ασθενής δεν έχει κανένα ιστορικό ψυχιατρικής πάθησης και ποτέ δεν αισθάνεται να "μεταμορφώνεται" σε άνδρα σε άλλη στιγμή πέρα από τη φάση των επιληπτικών κρίσεων. Μέχρι σήμερα περιπτώσεις ψευδαισθητικής "αλλαγής φύλου" είχαν αναφερθεί σε πάσχοντες από σχιζοφρένεια ή άλλες ψυχώσεις, αλλά ποτέ από επιληψία.

Οι επιστήμονες αποφεύγουν την εικασία ότι υπάρχει ένα "κέντρο" σεξουαλικής ταυτότητας των ανθρώπων στην περιοχή της δεξιάς αμυγδαλής του εγκεφάλου. Πιο πιθανό θεωρείται ότι η αμυγδαλή αποτελεί έναν "κόμβο" σε ένα ευρύτερο δίκτυο του εγκεφάλου, το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα του ατόμου και το αίσθημα του εαυτού του. Όταν, για κάποιο λόγο, η νευρωνική δραστηριότητα σε αυτό το δίκτυο διαταράσσεται, τότε μπορεί ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει περίεργα και αφύσικα πράγματα για τον εαυτό του.

Οι ομάδες

και οι αθλητές που φοράνε κόκκινα, νικάνε συχνότερα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη.

Κατά μέσο όρο, όσοι συμμετέχουν σε κάποιο ανταγωνιστικό άθλημα και φοράνε κόκκινα ρούχα, νικάνε 10% φορές περισσότερο σε σχέση με όσους φοράνε οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Σύμφωνα με τους γερμανούς ειδικούς, η εξήγηση είναι διπλή: οι αθλητές που είναι ντυμένοι στα κόκκινα, νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα γίνονται αντιληπτοί από τους αντιπάλους τους ως πιο επιθετικοί και κυρίαρχοι. Το γεγονός αυτό μπορεί να ερμηνεύσει την επιτυχία κόκκινων ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ και η Άρσεναλ στην Αγγλία ή ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα.

Η μελέτη έγινε από ομάδα αθλητικών ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Μίνστερ, υπό τον Νόρμπερτ Χάγκεμαν, σύμφωνα με το New Scientist και το βρετανικό Τύπο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν σε ένα αγώνα η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ή σε δύο ομάδες, ο παράγων του χρώματος δεν μπορεί να κάνει το…θαύμα του. Όμως όσο μικρότερη γίνεται η διαφορά δυναμικότητας, τόσο το κόκκινο χρώμα στα ρούχα των αθλητών παίζει το ρόλο του και μπορεί να καθορίσει την έκβαση είτε ενός αγώνα τάε-κβο-ντο υπέρ του "κόκκινου" αθλητή, είτε ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

Μια προηγούμενη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", που είχε γίνει από τους εξελικτικούς ανθρωπολόγους Ράσελ Χιλ και Ρόμπερτ Μπάρτον του βρετανικού πανεπιστημίου Ντέραμ, ανέλυσε το πώς το χρώμα των στολών των αθλητών επηρέαζε το αποτέλεσμα σε διάφορους αγώνες (πυγμαχίας, τάε-κβο-ντο, πάλης κ.α.) στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Όπως προέκυψε, περίπου το 55% των νικών αφορούσαν τους "κόκκινους" αθλητές και το 45% τους "μπλε", ενώ στις περιπτώσεις των αμφίρροπων αγώνων οι "κόκκινοι" αθλητές είχαν σημαντικά περισσότερες νίκες (66%) έναντι των "μπλε".

Μια άλλη μελέτη, υπό τον Μάρτιν Άτριλ του πανεπιστημίου του Πλίμουθ της Βρετανίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Sports Sciences" και ανέλυσε 56 αγγλικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι ομάδες με κόκκινο χρώμα στις φανέλες τους πέτυχαν υψηλότερες θέσεις στην τελική κατάταξη - ή κέρδισαν το πρωτάθλημα. Μια άλλη έρευνα των Χιλ και Μπάρτον διαπίστωσε ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας το 2004, όπου θριάμβευσε η Ελλάδα, οι ομάδες με κόκκινο χρώμα στη φανέλα τους πέτυχαν περισσότερες νίκες και περισσότερα γκολ.

Εξάλλου μια άλλη μελέτη, από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Τσίτσεστερ, υπό τον Ίαν Γκρίνλις, που δημοσιεύτηκε επίσης στο περιοδικό "Journal of Sports Sciences", διαπίστωσε ότι οι τερματοφύλακες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας που χτυπά πέναλτι, φορά λευκά ρούχα και φοβούνται περισσότερο όταν αυτός φορά κόκκινα.

Και οι διαιτητές προτιμούν το κόκκινο (για εξελικτικούς λόγους!)

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι ορισμένα χρώματα -και ιδίως το κόκκινο- έχουν μια σημαντική και παραγνωρισμένη επίδραση στο μυαλό των αθλητών. Επιπλέον (κι εδώ οι Παναθηναϊκοί θα συμφωνήσουν σίγουρα!), σύμφωνα με τους ερευνητές, σε ένα βαθμό, η υπέρ των "κόκκινων" διαφορά οφείλεται στο ότι οι διαιτητές έχουν μια υποσυνείδητη και κληρονομημένη -για εξελικτικούς λόγους- προτίμηση στο κόκκινο χρώμα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όπως συνέβη και με τους πιθήκους, οι άνθρωποι εξ αρχής ανέπτυξαν την ικανότητα να ξεχωρίσουν το κόκκινο χρώμα στη φύση για να διακρίνουν εύκολα τα ώριμα φρούτα!

Από την άλλη, σύμφωνα με μια εναλλακτική ερμηνεία, οι άνθρωποι είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να αποφεύγουν το κόκκινο χρώμα, δηλαδή να το φοβούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή το κόκκινο χρώμα (του αίματος και της οργής) συνδέθηκε στο νου των ανθρώπων με τον κίνδυνο, την επιθετικότητα και την κυριαρχικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σήματα προειδοποίησης (όπως το "Stop") είναι κόκκινου χρώματος.

Οι έρευνες των ζωολόγων εδώ και δεκαετίες έχουν δείξει ότι το κόκκινο χρώμα αποτελεί σύμβολο ισχύος και μαχητικής ετοιμότητας. Όσο π.χ. πιο κόκκινος είναι ένας πίθηκος, τόσο υψηλότερη είναι η τεστοστερόνη του και τόσο μεγαλύτερη η επιθετικότητά του. Στις διάφορες μάχες μεταξύ πιθήκων, όσοι έχουν λιγότερο έντονο χρώμα, συνήθως υποχωρούν. Ενώ στις μάχες μεταξύ πουλιών, τα κόκκινα συνήθως επικρατούν - ακόμα κι όταν αυτό δεν είναι το φυσικό τους χρώμα, αλλά τα έχουν βάψει έτσι οι επιστήμονες για να κάνουν το σχετικό πείραμα.

Σε ένα ψυχολογικό πείραμα του Άντριου Έλιοτ από το πανεπιστήμιο Ρότσεστερ των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό "Journal of Experimental Psychology", διαπιστώθηκε ότι ακόμα και η θέαση κόκκινου χρώματος για λίγα δευτερόλεπτα έκανε τους εθελοντές πιο δειλούς. Από την άλλη, όταν πρόκειται για άτομα διαφορετικού φύλου, το κόκκινο χρώμα αποτελεί στοιχείο σεξουαλικής έλξης.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ




















Τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η απόφασή του για πρόωρες εκλογές είναι πράξη ευθύνης, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία πιο δυνατή.

Σε νέο μήνυμά του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είχε το δικαίωμα να αφήσει τον τόπο να σέρνεται μέσα ένα προεκλογικό κλίμα για έξι μήνες, αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλούσε εκλογές τον Φεβρουάριο.

Ο πολίτες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της ευθύνης και τον δρόμο της ανευθυνότητας, τόνισε ο κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας ότι ο εύκολος δρόμος μπορεί να ακούγεται ωραίος, αλλά επιδεινώνει την κρίση, ενώ ο δύσκολος απαντά στις ανάγκες του τόπου.

«Οι πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και θα πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία της χώρας στο μέλλον» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κ.Καραμανλής είπε στον κ. Παπούλια: «Θέλω να γνωρίζετε ότι έλαβα την απόφασή μου με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

Ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε: «Είναι μια απόφαση δική σας, εσείς εκτιμήσατε και ελπίζω ακριβώς να κατατείνει στο συμφέρον του τόπου».






Από Δευτέρα σε προεκλογική περίοδο

Από τη Δευτέρα ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και για άλλες διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Επίσης, από τη Δευτέρα ανακαλούνται όλες οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία, ενώ «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αντικατασταθούν ως είθισται οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

2.414.21 ΤΟ ΧΑ










Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου καθορίζει το κλίμα στην αγορά και στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα κυριαρχήσει το θέμα της αυτοδυναμίας και συνεπώς της πολιτικής σταθερότητας για το κόμμα που θα κερδίσει.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,57% στις 2.414,21 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 375,9 εκατ. ευρώ.

Απώλειες που ξεπέρασαν ακόμη και το 4% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, ωστόσο μετά το μέσο των συναλλαγών η πτώση περιορίστηκε αισθητά και η αγορά έκλεισε πάνω από τις 2.400 μονάδες.
Κέρδη κατέγραψαν 24 μετοχές, απώλειες 199, ενώ αμετάβλητες έκλεισαν 96 μετοχές.

ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

helloooo....!