PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ TRAFFICKING ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πρόσφατες εκτιμήσεις για τα προγράμματα αντιμετώπισης της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών (child trafficking) σε επτά χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας διαπιστώνουν πως η έκταση του προβλήματος δεν φαίνεται να υποχωρεί παρά τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες από μέρους των κυβερνήσεων, των δωρητών και διεθνών και τοπικών οργανώσεων βοήθειας και πως απαιτείται μια νέα προσέγγιση για να αντιμετωπιστεί όχι μόνο το trafficking παιδιών αλλά επίσης και άλλες σχετικές μορφές κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Η μελέτη της UNICEF, «Trafficking Παιδιών στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία», που δημοσιοποιείται αύριο στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, διαπιστώνει πως έχουν επιτευχθεί πάρα πολλά στην περιοχή αυτή στον τομέα της προώθησης της διμερούς και διεθνούς συνεργασίας. Υπήρξαν επίσης χωρίς προηγούμενο εξελίξεις στην αναμόρφωση νομοθεσιών και πολιτικών.

Όμως, η μελέτη διαπιστώνει επίσης πως παρά το ότι οι περισσότερες χώρες ανέπτυξαν και προσάρμοσαν νόμους και πολιτικές με κατάλληλο τρόπο, η εφαρμογή τους γενικά υπήρξε ασθενής, εξαιτίας κατά ένα μέρος ανεπάρκειας πόρων, περιορισμένων δυνατοτήτων, κακού συντονισμού ή έλλειψης ηγεσίας.

Ένα από τα κύρια ευρήματα της μελέτης είναι η κατανομή του βαθμού τρωτότητας των παιδιών σε κατηγορίες και η δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων και προσεγγίσεων για κάθε μία από αυτές. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF Ανουπάμα Ράο Σινγχ: «Τώρα έχουμε δεκάδες προγράμματα κατά του trafficking παιδιών στην περιοχή, όμως υπάρχουν επίσης δεκάδες προγράμματα κατά της παιδικής εργασίας, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της βίας και παραμέλησης αλλά και για το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στους εφήβους επίσης. Όμως οι βαθύτερες αιτίες που εκθέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει πραγματικά να αντιμετωπισθούν ταυτόχρονα παρά η κάθε μια ξεχωριστά.»

Ως αποτέλεσμα οι ίδιες υποδομές και το προσωπικό δικαιοσύνης και κοινωνικής πρόνοιας στις χώρες αυτές είναι γενικά υπεύθυνα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των παραβιάσεων της παιδικής προστασίας. Αυτό μοιράζει τους πόρους, επιβαρύνει το ανθρώπινο δυναμικό και δοκιμάζει τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες στην προσπάθεια να παρακολουθούνται νέοι νόμοι, κανονισμοί και παρεμφερής όμως διαφορετική εκπαίδευση, διαδικασίες και κατευθυντήριες γραμμές.

Οι ίδιοι παράγοντες που κάνουν τα παιδιά ευάλωτα στο trafficking, συμπεριλαμβανομένων της φτώχειας, της διάλυσης της οικογένειας, της έλλειψης ευκαιριών στην εκπαίδευση, των διακρίσεων, της ζήτησης φθηνών εργατικών χεριών ή νυφών και των αυξανόμενων ανισοτήτων μεταξύ και εντός των χωρών, είναι αυτοί που καθιστούν τα παιδιά ευάλωτα σε άλλες μορφές κακοποίησης, βίας και εκμετάλλευσης.

Η μελέτη καταλήγει πως αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση είναι η ανάπτυξη εθνικών συστημάτων παιδικής προστασίας εντός των χωρών παρόμοια με τη δημιουργία αποτελεσματικών συστημάτων υγείας πολλές δεκαετίες πριν. Έχοντας μια ολοκληρωμένη, βασισμένη σε σύστημα προσέγγιση για τα προβλήματα των παιδιών στην περιοχή, το trafficking, όπως και άλλες παραβιάσεις, θα μπορεί να προληφθεί πιο αποτελεσματικά.

Οι επτά χώρες που εξετάζει η μελέτη είναι: Κίνα, Ινδονησία, Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ και Ταϊλάνδη. Μόνο στην τελευταία το 5% των νεογέννητων δηλαδή 50.000 παιδιά το χρόνο δεν καταγράφονται σε ληξιαρχεία με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα trafficking. Η μελέτη δημοσιεύεται εν όψει Φόρουμ του Ειρηνικού για την Παράνομη Διακίνηση Ατόμων που θα γίνει στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας από 2-4 Σεπτεμβρίου.


Πηγή UNICEF

Δείτε ή κατεβάστε την πλήρη έκθεση εδώ:

http://www.unicef.gr/pdfs/Unicef_Trafficking_Report_Aug09.pdf

όνος με αφορμή το Facebook

Με την κατηγορία ότι σκότωσε τη σύντροφό του επειδή δεν άντεξε την «αφοσίωση» και τις ώρες που εκείνη ξόδευε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, δικάζεται αυτές τις μέρες στη Μ. Βρετανία ο 31χρονος Brian Lewis.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται ότι σκότωσε την 26χρονη Hayley Jones, στο σπίτι που διέμεναν μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφτηκε ότι το ζευγάρι περνούσε κρίση στη σχέση του, επειδή ο 31χρονος έχασε τη δουλειά του και ταυτόχρονα η 26χρονη βρήκε μια καινούργια δουλειά.

Σταδιακά αποξενώθηκαν και τα πράγματα έφτασαν σε κρίσιμο σημείο, όταν η Hayley Jones άρχισε να περνάει πολλές ώρες στο Facebook, ενώ εμπόδιζε ηλεκτρονικά τον σύντροφό της να δει τη σελίδα της και έκλεινε τον υπολογιστή απότομα, όταν εκείνος πλησίαζε ξαφνικά στο δωμάτιό που βρισκόταν.

Φίλοι του 31χρονου κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά της συντρόφου του τον είχε στεναχωρήσει και ότι εκνευρίστηκε πάρα πολύ, όταν έμαθε ότι η 26χρονη άλλαξε την «προσωπική της κατάσταση» σε «ελεύθερη», δηλαδή χωρίς αισθηματικό δεσμό στη ζωή της.

Αυτό συνέβη περίπου μία εβδομάδα, πριν από το πρωί που τα τέσσερα παιδιά τους βρήκαν την 26χρονη νεκρή στο σπίτι τους, στο Κάρντιφ, ενώ ο 31χρονος είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στις 03:59 τα ξημερώματα, ο Brian Lewis είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και ανέφερε ότι στραγγάλισε τη σύντροφό του.

Ωστόσο, η νεκροψία στο σώμα της 26χρονης έδειξε ότι είχε μαχαιρωθεί στο στήθος, την ώρα που εκείνη κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού.

Woman 'murdered over Facebook time'

A man killed his girlfriend after becoming resentful of the time she spent on Facebook, a court has heard.



Brian Lewis is accused of strangling his partner Hayley Jones to death at the home they shared with their four children.

The defendant fled the scene during the early hours of March 12 of this year and drove to a police station, leaving his kids to find their mother's body in the living room, Cardiff Crown Court heard.

Lewis, 31, of Pritchard Terrace, Phillipstown, New Tredegar, south Wales, denies murder.

The jury heard cracks began to appear in the couple's relationship due to financial problems after he lost his job. As a result, the 26-year-old mother found work as a care assistant having previously stayed at home to look after their children.

Prosecutor Mark Evans QC said: "Hayley had at the same time started to expand her social horizons.

"She had began spending a lot of time on the internet chat site Facebook. Brian Lewis was to state in interview and to other people that she had been quite secretive about this.

"For example, preventing him from accessing the site and switching the computer off to prevent him from seeing any of the content. It is quite clear from the evidence, you will hear, this rankled with him."

Mr Evans said the relationship between the accused and Ms Jones deteriorated to such an extent that she changed her Facebook status to "single" on March 2 of this year, just over a week before her death. The prosecutor added: "It is quite clear that Brian Lewis became quite anxious and suspicious of her internet activity."

from Yahoo.com

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης και τον χαιρετισμό από τον δήμαρχο Κατερίνης, ξεκίνησε επίσημα την Κυριακή τη λειτουργία της η Εμποροπανήγυρη της πόλης, στο γνωστό χώρο, στη δυτική όχθη του Πέλεκα, στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Αγορές, φαγοπότι και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις

Εκτός από τα παντός είδους εμπορικά περίπτερα, τα περίπτερα εστίασης, τον χαρακτηριστικό χαλβά Φαρσάλων και τα λούναπάρκ, η Εμποπανήγυρη προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες της παράλληλες εκδηλώσεις, αποκλειστικά μουσικοχορευτικές, από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Την Κυριακή, η καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε διέκοψε την εμφάνιση του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αγ. Ιωάννη «ΤΟ ΑΡΓΟΣ», ενώ κανονικά ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του, το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης.

Αύριο, Τετάρτη, καιρού επιτρέποντος, το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια, ενώ το Σάββατο ο Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου και ο Σύλλογος Λιβαδιωτών θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Η 25 Εμποροπανήγυρη, συνδιοργανωτής της οποίας είναι φέτος ο νεότευκτος Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου.

Εκατομμύρια χρήστες του Facebook

δημοσιεύουν προσωπικές πληροφορίες για το σπίτι τους, όπως τις ημερομηνίες που θα πάνε διακοπές, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη λεία για τους επίδοξους ληστές. Όπως προειδοποιούν ασφαλιστές από την...

Αγγλία, υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τα προφίλ μας, μαθαίνουν την οικονομική μας κατάσταση, και βλέποντας πότε θα λείπουμε για διακοπές...
μπαίνουν στα σπίτια μας ανενόχλητοι.
Περίπου το 40% των χρηστών δημοσιεύουν πληροφορίες όπως η καταγωγή, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, κάτι που είναι το ίδιο επικίδυνο πλέον με το να αφήνεις ανοιχτό παράθυρο το βράδυ.
Σε πείραμα που έγινε στο Facebook, από τα 100 άτομα που δέχτηκαν αίτημα φιλίας από άγνωστο, τα 30 ενέκριναν την αίτηση, χωρίς να ξέρουν απολύτως τίποτα για το άτομο αυτό. Ειδικά στις ηλικίες 16-24 τα ποσοστά αυξάνονται, πράγμα πολύ ανησυχητικό.
Γι'αυτό προσοχή με τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΑΠΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

«Άλλαξε το σπίτι σου» στην 74η ΔΕΘ!

Τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις για τη δωρεάν αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού τους θα έχουν οι επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ, μέσω της δράσης «Άλλαξε το Σπίτι σου!».

Το «Άλλαξε το σπίτι σου!» βασίζεται στις θεματικές ενότητες διακόσμησης που παρουσίαζε ο γνωστός τηλεοπτικός διακοσμητής Νίκος Κωνστάντης στις εκπομπές των Ρούλας Κορομηλά, Ελένης Μενεγάκη, Γρηγόρη Αρναούτογλου και Σοφίας Αλιμπέρτη. Ο γνωστός διακοσμητής θα φτιάχνει live έξυπνες κατασκευές με προϊόντα των εκθετών, δίνοντας παράλληλα συμβουλές διακόσμησης στους επισκέπτες, προωθώντας με αυτό τον τρόπο και τα προϊόντα των εκθετών.

Επίσης, κατόπιν κλήρωσης, κάθε ημέρα, 1 ή 2 επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού τους από τα υλικά, που προσφέρονται από τις εκθεσιακές ενότητες Domisis, Energyland, Modacasa και Gardenland .



Οι τέσσερις αυτές Εκθεσιακές Ενότητες, μαζί με την εκθεσιακή ενότητα Real Estate Expo - στην οποία υπενθυμίζεται ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημοπρασίες ακινήτων με τον τίτλο «Χτύπησέ το!» και να «χτυπήσουν» το ακίνητο που επιθυμούν - συνθέτουν τη μεγάλη θεματική ενότητα «HOME» της 74ης ΔΕΘ.

ΡΙΤΣΟΣ ΣΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

Ποιήματα του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου, περιλαμβάνονται στη δίγλωσση έκδοση (στην ελληνική και τη ρουμανική γλώσσα) "Ποιητική Ανθολογία".


Η έκδοση της «Ποιητικής Ανθολογίας» πραγματοποιήθηκε από τον εκδοτικό οίκο "Ομόνοια", στη Ρουμανία, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το ρουμανικό αναγνωστικό κοινό το σύνολο του έργου του Γιάννη Ρίτσου και όχι μέρος αυτού, όπως γινόταν την περίοδο του καθεστώτος Τσαουσέσκου.


Στη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, ο Γιάννης Ρίτσος ήταν από τους πιο δημοφιλείς ποιητές στη Ρουμανία και πολλά έργα του είχαν μεταφραστεί στη ρουμανική γλώσσα. Ωστόσο, λόγω της ιδεολογίας που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, τα ποιήματα που μεταφράζονταν επιλέγονταν κυρίως με βάση τα πολιτικά κριτήρια, με αποτέλεσμα το προφίλ του Γιάννη Ρίτσου να παρουσιάζεται στο κοινό με αλλοιωμένη μορφή.


Είκοσι χρόνια μετά τις πολιτικές αλλαγές που συντελέστηκαν στην ανατολική Ευρώπη και εκατό χρόνια μετά τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ο εκδοτικός οίκος "Ομόνοια" εξέδωσε την "Ποιητική Ανθολογία", επιχειρώντας να καλύψει όσο πιο περιεκτικά μπορεί, την περίοδο μεταξύ του 1930 και της όγδοης δεκαετίας του 20ου αιώνα.


Το έργο, που πήρε "σάρκα και οστά" από τον Τούντορ Ντίνου, λέκτορα ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, περιλαμβάνει αριστουργήματα, μεταξύ των οποίων: «Εαρινή Συμφωνία», «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» και «Ορέστης», ένα ποίημα που ξεκίνησε να γράφει ο Γιάννης Ρίτσος, το 1962, στο Βουκουρέστι.


Η επιλογή των έργων καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, ενώ τα ποιήματα, που συνοδεύονται από τη ρουμανική μετάφραση, έχουν στόχο να φέρουν πιο κοντά τους Ρουμάνους σε κορυφαίες στιγμής ποίησης του Γιάννη Ρίτσου.

Έλληνες βετεράνοι του Βιετναμ σε βιβλίο

«Αν και πέρασαν 40 χρόνια, το Βιετνάμ είναι ακόμα μέσα μου και δεν φεύγει με τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς άλλους βετεράνους. Τα δάκρυα τρέχουν όταν οι αναμνήσεις μάς πηγαίνουν στα γεγονότα της εποχής εκείνης. Τα παιδιά, οι άμαχοι, οι φαντάροι, που έχασαν την ζωή τους. Το αίμα, οι βόμβες, οι φωτιές, οι καταστροφές είναι μέσα στον εγκέφαλό μας και θα μείνουν για πάντα».


Είναι λόγια του ομογενή Αναστάσιου Κυρίτση, που πολέμησε στο Βιετνάμ. Οι φρικιαστικές αναμνήσεις του ίδιου και δεκάδων άλλων Ελλήνων της Αυστραλίας από τον πόλεμο του Βιετνάμ περιλαμβάνονται σε ένα δίγλωσσο βιβλίο, που έγραψε ο κ. Κυρίτσης και παρουσιάστηκε στη Μελβούρνη από τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτόριας, Τζον Μπράμπι.


Τέσσερα χρόνια τού πήρε να γράψει το βιβλίο. «Στην πρώτη προσπάθειά μου κατέγραψα τις προσωπικές ιστορίες μερικών μόνο βετεράνων. Θα υπάρξει και δεύτερος τόμος, στο μέλλον, με τις προσωπικές ιστορίες και άλλων βετεράνων», καταθέτει.


Ο κ. Κυρίτσης κατάφερε να εντοπίσει 120 βετεράνους ελληνικής καταγωγής. Πιστεύει, όμως, ότι ο συνολικός αριθμός των Ελληνοαυστραλών, εθελοντών και επιστρατευμένων, που πολέμησαν στο Βιετνάμ πλησιάζει τους 200.


«Είδα και έζησα πολλά. Γεύτηκα τον πόνο των κυνηγημένων και την απώλεια συναδέλφων μου. Εικόνες σκληρές που εναντιώνονται στο χρόνο και είναι βαθιά χαραγμένες στην ψυχή μου», υπογραμμίζει.


Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι Έλληνες βετεράνοι, που συμμετείχαν στον πόλεμο την περίοδο 1962-1972, με τις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις.

«Wog Boy 2: Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου»,

Ξεκινούν στη Μύκονο τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας "Ελληνάρας 2"



Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Wog Boy 2: Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου», με πρωταγωνιστή το δημοφιλή Ελληνοαυστραλό ηθοποιό Νίκο Γιαννόπουλο, ξεκίνησαν στη Μελβούρνη και θα συνεχιστούν μέσα στο Σεπτέμβριο στη Μύκονο.

Η ταινία αποτελεί συνέχεια του φιλμ «Wog Boy» του Γιαννόπουλου, που γυρίστηκε το 2000 και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Αυστραλία. Προβλήθηκε μάλιστα και στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Ελληνάρας». Σ΄εκείνη την ταινία, ο Γιαννόπουλος σατίριζε την προσπάθεια ενός Αυστραλού ελληνικής καταγωγής να επιβιώσει μέσα στην αυστραλιανή κοινωνία.

Αυτή τη φορά, συμπρωταγωνιστής του θα είναι ένας άλλος αξιόλογος Αυστραλός ηθοποιός (ιταλικής καταγωγής), ο Βινς Κολόσιμο και οι δυο τους θα υποδύονται ομογενείς δεύτερης γενιάς, που επιστρέφουν στη Μύκονο από την Αυστραλία για να διεκδικήσουν μια κληρονομιά.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος έχει καθιερωθεί στην Αυστραλία (θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση) ως ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της χώρας, ενσαρκώνοντας συνήθως το «μεταναστόπουλο», που δεν το βάζει κάτω. Παρά τον ρατσισμό που υφίσταται, αγωνίζεται, αυτοσαρκάζεται, σατιρίζει τους Αυστραλούς και επιβιώνει.

Σημειώνεται ότι ο Γιαννόπουλος ήταν εκείνος, που έδωσε την ευκαιρία στον Ράσελ Κρόου να κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη. Ο ομογενής πρωταγωνιστούσε τότε στην πολύ πετυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Acropolis Now», όταν έκανε πρόταση στο φίλο του -άσημο τότε- Ράσελ, να εμφανιστεί κοντά του, για πρώτη φορά στην αυστραλιανή τηλεόραση.

Το 2000 ο Γιαννόπουλος ανακηρύχθηκε κορυφαίος κωμικός ηθοποιός της Αυστραλίας.

Το σενάριο της ταινίας «Wog Boy2: Kings of Mykonos», έγραψε μαζί με τον Γιαννόπουλο, ο επίσης ομογενής Κρις Αναστασιάδης, ενώ και η σκηνοθεσία θα γίνει από Έλληνα της Αυστραλίας, τον βραβευμένο σκηνοθέτη Πίτερ Ανδρικίδη.

Στο φιλμ θα συμμετάσχουν και ηθοποιοί από την Ελλάδα.

Δωρεάν πάρκινγκ για τους επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ στη Νέα Παραλία

Δωρεάν πάρκινγκ στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος της παλιάς "ηλεκτρικής εταιρίας", θα έχουν οι επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ. Ο συγκεκριμένος χώρος, βάσει σημερινής ανακοίνωσης της Helexpo, παραχωρείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στήριξης της 74ης ΔΕΘ.

ΕΝΑΣ "ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΣ" ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ























Εάν είστε λάτρεις του ποδηλάτου, του βουνού και του υγιούς συναγωνισμού, λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις 18, 19 και 20 του μήνα, μπορείτε να απολαύσετε έναν διαφορετικό ποδηλατικό αγώνα βουνού, στο καταπράσινο τοπίο των Πρεσπών.

Οι Εταιρίες Οικοτουρισμού Βιτσίου και Γράμμου και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Αρκτούρος και Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, σε συνεργασία με την ποδηλατική Ομοσπονδία Βόρειας Ελλάδας και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports συνδιοργανώνουν έναν ποδηλατικό αγώνα βουνού, σε τρία επίπεδα-etapes (Νεστόριο - Γράμμος, Νυμφαίο- Αμύνταιο και λίμνες Πρεσπών).

Οι περιοχές Νεστόριο - Γράμμος, Νυμφαίο - Αμύνταιο, και οι λίμνες των Πρεσπών στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού υπαίθρου με κύρια δύναμη τη συνεργασία των τοπικών παραγόντων και σύνθημα "Ένας προορισμός - Τρεις τόποι - Χίλιες αναμνήσεις".

Ο ποδηλατικός αυτός αγώνας αποτελεί τον πρώτο σταθμό σε μια προσπάθεια σύνδεσης των τριών αυτών περιοχών, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική βιοποικιλότητα, για τα δάση, τα ορεινά λιβάδια, τις λίμνες και τα ποτάμια, για τα τοπικά προϊόντα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Ο πρώτος αυτός αγώνας θα είναι πιλοτικός και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και αθλητές ποδηλάτες. Στόχος των διοργανωτών είναι, από το 2010 να καθιερωθεί ο ποδηλατικός αυτός αγώνας βουνού σ' έναν διεθνή ποδηλατικό αγώνα, με τη συμμετοχή και επαγγελματιών ποδηλατών.

Θέατρο Δάσους

ΣΗΜΕΡΑ: Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει μαζί με τις μεγάλες της επιτυχίες και τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ της με τίτλο «Και τα μάτια κι η καρδιά». Μαζί της η Μελίνα Ασλανίδου. Την επιμέλεια του ήχου έχουν οι Μανώλης Ολλανδέζος και Αργύρης Λιανός και το σχεδιασμό των φώτων έχει ο Phil Hills.

Αναστολή πλειστηριασμών από τις τράπεζες μέχρι 31/12


















Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Παπαθανασίου, αναστέλλονται μέχρι τις 31/12/2009 όλοι οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από τραπεζικά ιδρύματα για οφειλές χρηματικών ποσών κάτω των 200.000 ευρώ. Συμφωνία ΕΕΤ-ΥΠΟΙΟ για το θέμα. Επί τάπητος και το θέμα των ακάλυπτων επιταγών.

ΜΙΝΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 40...



















Οι σύγχρονες βρετανίδες φοράνε μίνι μέχρι τα 40 τους, σύμφωνα με έρευνα του πολυκαταστήματος Debenhams.

Πριν από 20 χρόνια, ελάχιστες γυναίκες τολμούσαν να φορέσουν μίνι φούστα μετά τα 33 τους, αναφέρει η έρευνα.

"Αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και χαίρονται να ντύνονται αναλόγως. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, αναμφίβολα, μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι γυναίκες μετά τα 40 και στα 50 τους θα θεωρούν σωστά τη μίνι φούστα ως ένα απαραίτητο κομμάτι των καθημερινών τους ενδυματολογικών επιλογών", προσθέτει η έρευνα.

Τα στοιχεία προέκυψαν όταν το πολυκατάστημα εξέτασε την ηλικιακή ταυτότητα των γυναικών που αγόρασαν κοντές φούστες, μήκους 36 εκ, τους τελευταίους έξι μήνες.

Όπως προέκυψε, ενώ στις αρχές της χιλιετίας ο μέσος όρος ηλικίας αυτής της κατηγορίας ήταν τα 36 χρόνια, σήμερα είναι τα 40.

Όπως επισημαίνει το πολυκατάστημα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η συχνότητα με την οποία πηγαίνουν σήμερα οι γυναίκες στο γυμναστήριο και αποκτούν ωραία κορμιά, αλλά και ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των Βρετανίδων που ζουν μόνες τους, είναι δύο πιθανοί παράγοντες για τη νέα αυτή τάση.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη,

δεν θα βρίσκεται στου τηλεοπτικούς δέκτες μας την επόμενη σεζόν. Η γνωστή ηθοποιός, για την οποία πολύ “ντόρος” είχε γίνει τον περασμένο χειμώνα, υποδύοντας την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη σειρά “Έχω ένα μυστικό”, αποφάσισε να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα τον ερχόμενο χειμώνα.

Η Παπουτσάκη είπε “όχι” σε πρόταση που της έγινε από το ANT1, να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά “Κάρμα”, ενώ είπε “ναι” στην σκηνοθέτρια και συνάδελφό της Μπέσυ Μάλφα, η οποία θα ανεβάσει στο “Club 22” δικό της έργο, στο οποίο παρωδεί γνωστά έργα του Ουίλιαμ Σέξπιρ.

Ωστόσο, η Κατερίνα, συνεχίζει τα γυρίσματα για την καινούργια κινηματογραφική ταινία του Στράτου Μαρκίδη.

ΤΖΑΖ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
























































Δυο βδομάδες μουσικής, 20 σχήματα, 100 μουσικοί από Ελλάδα, Βουλγαρία, Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, και Ιταλία, σεμινάρια, διαλέξεις, αφιερώματα, στην μεγαλύτερη «Γιορτή της Τζαζ» στη χώρα μας. Από τις 17 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου στον Μύλο της Θεσσαλονίκης...

Η έναρξη της «Γιορτής», στο πλαίσιο της 7ης Συνάντησης Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Νομαρχίας, Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στις 12 Σεπτεμβρίου με την συναυλία των Τρίο Βαλκάνο.

Όπως και οι υπόλοιπες έξι "Συναντήσεις", έτσι και φέτος, η "Γιορτή της Τζαζ" στηρίζεται στους εξής άξονες:

Παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών παραγωγών

Συμπράξεις Ελλήνων και ξένων μουσικών

Παρουσίαση Ελλήνων μουσικών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Παρουσίαση έργου τάξεων ωδείων ή μουσικών εργαστηρίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9
Τρίο Βαλκάνο (έναρξη Γιορτής τζαζ) 9.30μμ
10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9
«Η τζαζ στην Ευρώπη» ομιλία του Francesco Martinelli 12.00μμ

ΜΥΛΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 17/9
Σαβίνα Γιαννάτου, Κώστας Θεοδώρου 9.30μμ
Τραγούδια δίχως λόγια του Κ. Θεοδώρου 11.00μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9
Sakis Zachariadis Sundays 9.30μμ
Jazz Society (Tony Lakatos, Thomas Stabenow, Oleg Chaly, Alex Mashin) 11.00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
Γεωργία Συλλαίου and the Poison Band (tribute to Tom Waits) 9.30μμ
Giuseppe Milici with Makis Stefanidis trio 11.00μμ

KYΡΙΑΚΗ 20/9
Κώστας Αναστασιάδης and the didjidimensions 9.30μμ
Βulgara Group 11.00μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9
Drums Night (αφιέρωμα στον Kώστα Κουβίδη) (video-προβολή, μουσική παράσταση με βάση τα κρουστά) 9.30μμ
10 ευρώ (γενική είσοδος)

ΤΡΙΤΗ 22/9
MMS Afrocuban Ensemble 9.30μμ
Sotiria and the Background Collective 10.00μμ
Υannis Kassetas and the Funk Wizards 11.00μμ

TEΤΑΡΤΗ 23/9
Apopsis trio 9.30μμ
Paulus quintet 11.00μμ

ΠΕΜΠΤΗ 24/9
Ivo Papazov and his Wedding Band (guest Pantelis Stoikos) 9.30μμ
Είσοδος: 25 ευρώ ταμείο (20 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9
Nicola Conte Live Jazz Combo 9.30μμ
Είσοδος: 30 ευρώ ταμείο (25 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
Milcho Leviev and Human Touch (guest Vicky Almazidou) 9.30μμ
Σεμινάριο Μπάσου από τον Γιώτη Κιουρτσόγλου 7.00μμ

KYΡΙΑΚΗ 27/9
Μιχάλης Σιγανίδης και οι ΦΜΣ 9.30μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9
Gregory Tsatsos Jazz Fusion trio 9.30μμ
Hit The Road! (Oleg Chaly, Νίκος Ντουνούσης, Αλέκος Σπανίδης) 11.00μμ

ΠΟΥ ΜΥΛΟΣ Θεσσαλονίκη (οι συναυλίες πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως κλιματολογικών συνθηκών)

ΠΟΤΕ Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
(οι πόρτες για το κοινό ανοίγουν στις 9.00μμ)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» και Kazandb Productions

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
15 ευρώ την ημέρα (12 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου) εκτός από:
12/9 10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό ή μέλη του Συλλόγου)
21/9 10 ευρώ (γενική είσοδος)
24/9 25 ευρώ ταμείο (20 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)
25/9 30 ευρώ ταμείο (25 ευρώ προπώληση και φοιτητικό)

ΝΥΦΗ ΣΤΑ 71 ΤΗΣ Η ΤΖΕΗΝ ΦΟΝΤΑ..?

Παρά τα 71 της χρόνια, η Τζέιν Φόντα σκέφτεται να ανέβει για τέταρτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας. Η διάσημη ηθοποιός τον τελευταίο καιρό είναι πιο καλά από ποτέ καθώς ζει τον έρωτα της ζωής της με τον κατά τέσσερα χρόνια μικρότερο της μουσικό παραγωγό, Ρίτσαρντ Πέρι.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Τζέιν και ο Ρίτσαρντ, βρέθηκαν ξανά μαζί μετά από 25 χρόνια, στο σπίτι της Μπάρμαρα Στρέιζαντ και του Τζέιμς Μπρόλιν. Τότε γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας...

Η σταρ της μεγάλης οθόνης, λίγο μετά από τη συνάντησή τους, δήλωσε μέσω του blog της στο διαδίκτυο ότι είναι ερωτευμένη με τον παραγωγό. Πάντως, δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, γράφουν ότι η Τζέιν Φόντα σχεδιάζει να παντρευτεί τα Χριστούγεννα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ























«Ακόμη είμαστε στην αρχή του δρόμου… Κι εσύ είσαι εκεί, με όλη σου τη μεγαλοπρέπεια. Υπάρχεις… Είσαι το φως για μένα… Θα είμαι στο πλάι σου. Θα προσπαθήσω να σε καταλάβω περισσότερο και να σε αφουγκράζομαι. Δεν θα σταματήσω να δουλεύω για σένα. Και θα ζήσω την απόλαυση του να σε γνωρίζω και να σε ανακαλύπτω, διατηρώντας πάντα τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς. Σ΄ ευχαριστώ».

Αυτά είναι τα λόγια που έγραψε ο Τούρκος σκηνοθέτης, Γκιοκσέλ Γκιουλένσοϊ, όχι για μια γυναίκα , αλλά για το λαμπρότερο μνημείο του Βυζαντίου, την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης. Οι μύθοι και οι εικασίες για την Αγία Σοφία ώθησαν τον Γκιουλένσοϊ να ασχοληθεί με το μνημείο.

«Ήθελα να δω αυτά που δεν φαίνονται, να δω όχι αυτά που είναι πάνω από τη γη και τα βλέπουν όλοι, αλλά αυτά που είναι από κάτω και που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Ήθελα να μάθω, αν είναι αλήθεια οι μύθοι που διάβασα στα βιβλία και οι εικασίες για τα υπόγεια της Αγιά Σοφιάς. Άρχισα σιγά-σιγά να 'ανακαλύπτω' το μνημείο και καρπός αυτής μου της προσπάθειας ήταν το πρώτο μου ντοκιμαντέρ, με τίτλο ''Αγία Σοφία'' ,που είχε ως θέμα το μνημείο και τους μύθους σχετικά με αυτό. Το έργο μου είχε απήχηση τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό και η αναγνώριση αυτής της αγάπης μου ήταν τα βραβεία που πήρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο αυτό βραβεύτηκε το 1994 με το 2ο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Άγκυρας, το 1995 με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τάμπερε και τιμήθηκε με Εύφημη Μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, το 1996.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ...!

Η Λιβύη παρουσίασε δυο πρωτότυπα μοντέλα του αυτοκινήτου "The Rocket" ( Ο πύραυλος), που σχεδίασε ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι και το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αποτελεί το "μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας".

Τα δυο πρωτότυπα μοντέλα παρουσιάσθηκαν με την ευκαιρία της διάσκεψης της Αφρικανικής Ενωσης στην Τρίπολη, χθες, παραμονή της επετείου της επανάστασης που έφερε τον συνταγματάρχη Καντάφι στην εξουσία το 1969.

Το αυτοκίνητο αυτό που έχει το σχήμα ενός "αγωνιστικού κανό για τη μεγαλύτερη ασφάλεια", χρηματοδοτήθηκε με λιβυκά κεφάλαια και κατασκευάσθηκε από την ιταλική εταιρία Tesco TS.

"Για την κατασκευή του αυτοκινήτου αυτού, η τεχνική ομάδα της Tesco TS ακολούθησε κατά γράμμα τις ιδέες του σχεδιαστή, του ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι", αναφέρεται στο διαφημιστικό φυλλάδιο που μοιράσθηκε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με μέλος της ιταλικής ομάδας που συμμετείχε στο σχέδιο αυτό, το πρωτότυπο του αυτοκινήτου αυτού κοστίζει περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ.

"Για το εσωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκαν δέρμα και ταπετσαρία από τη Λιβύη", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το αυτοκίνητο αυτό μήκους 5,50μ, πλάτους 1,87μ. και βάρους 1.860 κιλών, διαθέτει μηχανή 230 ίππων.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ

Την επιστολή παραίτησης του από το βουλευτικό αξίωμα, που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, έδωσε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μανώλης.

Στην επιστολή του, ο κ. Μανώλης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή, ενώ σημειώνει ότι μετά την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό απευθύνεται και στον πρόεδρο της Βουλής, ως θεσμικό παράγοντα του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Μανώλης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

«Παραιτούμαι,

Α) Για να θυμίσω ότι υπάρχουν στο λεξιλόγιο και οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση σε υπουργούς και πολιτικούς οι οποίοι διαχρονικά και διακομματικά αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για σκάνδαλα, ανεπάρκειες και γκάφες τις φορτώνουν με ευκολία σε δημόσιους λειτουργούς και ιεραρχικά κατώτερους υπαλλήλους.

Β) Γιατί διαφωνώ με την ένοχη σιωπή του πολιτικού συστήματος στις καταγγελίες για χρηματισμό κομμάτων, υπουργών και βουλευτών» (πρόσφατο παράδειγμα η υπόθεση «Ζήμενς»).

Γ) Γιατί διαφωνώ με την επίθεση απαξίωσης που δέχονται βουλευτές, οι οποίοι στα πλαίσια του Συντάγματος λένε αλήθειες που ενοχλούν και ψηφίζουν κατά συνείδηση την ίδια στιγμή που η πολιτική και η εκδοτική εξουσία προστατεύουν γόνους πολιτικών τζακιών που τα ονόματα τους εμπλέκονται σε υποθέσεις σκανδάλων».

Δ) Γιατί δεν συμφωνώ με το καθεστώς ατιμωρησίας και προστασίας που παρέχουν διατάξεις νόμων όπως αυτές περί ευθύνης υπουργών, βουλευτικής ασυλίας σε πολιτικούς που μπήκαν στη πολιτική για να πλουτίσουν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις σκανδάλων».

Ε) Γιατί πιστεύω πως το πολιτικό σύστημα μετά τη μεταπολίτευση και ενώ το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, έχει αποτύχει να βελτιώσει τη θέση της χώρας και των πολιτών της…

Αντίθετα, στο διάστημα αυτό διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες συρρικνώθηκε δραματικά η μεσαία τάξη, αυξήθηκε η φτώχια, η ανεργία, η φοροδιαφυγή, ενώ ενισχύθηκαν προκλητικά ακόμα και με χαριστικές ρυθμίσεις τα κέρδη τραπεζών και νταβατζήδων. Παράλληλα, τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας που κυριαρχούν στη δημόσια διοίκηση δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή των πολιτών».

Καταλήγοντας, ο κ. Μανώλης δηλώνει:

«Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους παραιτούμαι, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και επειδή θέλω να μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο χωρίς να ακούω πίσω μου πικρόχολα σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εμάς τους πολιτικούς, με την ελπίδα να σταματήσει κάποτε ο κατήφορος και η απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος».

Υπέρ της επιστροφής

των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τάχθηκε ο κορυφαίος χορευτής του φλαμένκο, Joaquin Cortes, ο οποίος έδωσε συνέντευξη τύπου με αφορμή την νέα του παράσταση ''Cale'', που θα παρουσιάσει στις 14 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

ΗΠΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για ορισμένους ασθενείς με απόφραξη στις αρτηρίες της καρδιάς, η ήπια συστηματική άσκηση δίνει καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι η αγγειοπλαστική, και οι γιατροί θα πρέπει να προσπαθούν περισσότερο να τους πείσουν να γυμνάζονται, εκτίμησαν αρκετοί ειδικοί σε ευρωπαϊκό συνέδριο Καρδιολογίας.

«Είναι δύσκολο να πείσεις τον κόσμο να ασκείται αντί να υποβάλλεται σε αγγειοπλαστική, ωστόσο δουλεύει» ανέφερε ο Ράινερ Χάμπρεχτ, καρδιολόγος σε κλινική της Βρέμης στη Γερμανία, μιλώντας την Κυριακή σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Έρευνα που δημοσίευσε το 2004 ο Χάμπρεχτ διαπίστωνε ότι το 90% των καρδιοπαθών που έκανε συστηματικά ποδηλασία είχε απαλλαχθεί από τα καρδιακά προβλήματα ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος άσκησης. Μεταξύ των ασθενών που είχαν υποβληθεί σε αγγειοπλαστική, μόνο το 70% παρουσίαζε την ίδια βελτίωση ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Στην επέμβαση αγγειοπλαστικής -το γνωστό «μπαλονάκι»- ο γιατρός εισάγει από το μηρό έναν καθετήρα που φτάνει μέχρι το προβληματικό αγγείο της καρδιάς. Εκεί, φουσκώνει ένα μπαλονάκι για να ανοίξει το αγγείο και αφήνει στην ίδια θέση ένα κύλινδρο από μεταλλικό πλέγμα που θα κρατήσει το αγγείο ανοιχτό.

Με τις εκτιμήσεις του Χάμπρεχτ συμφώνησαν κι άλλοι, ανεξάρτητοι ειδικοί: Η αγγειοπλαστική «ανοίγει μόνο ένα σημείο απόφραξης στα αγγεία» εξήγησε ο Κρίστοφερ Κάνον του Χάρβαρντ, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας. «Η άσκηση κάνει πολύ περισσότερα από το να διορθώνει ένα μικρό προβληματάκι» είπε.

Ο Τζόεπ Περκ, καθηγητής επιστημών Υγείας στο σουηδικό Πανεπιστήμιο του Καλμάρ στη Σουηδία και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, εκτίμησε ότι τα δύο τρίτα των ασθενών που περιμένουν να υποβληθούν σε επέμβαση αγγειοπλαστικής πιθανότατα θα είχαν οφέλη από τη συστηματική άσκηση.

Η ήπια αεροβική δραστηριότητα -μισή ώρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα σύμφωνα με τις συστάσεις- μεταξύ άλλων μειώνει την «κακή» χοληστερόλη LDL, αυξάνει την «καλή» HDL, βελτιώνει το μεταβολισμό του σακχάρου, ωφελεί το ενδοθήλιο των αγγείων και προλαμβάνει την υπέρταση και την αθηροσκλήρυνση.

Όμως μόνο το 20% των καρδιοπαθών ασκείται όσο θα έπρεπε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Την πρόσληψη 900 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)

ανδρών και γυναικών ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, οι διαγωνισμοί αφορούν την πρόσληψη 200 ΕΠΟΠ στο Στρατολογικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και 700 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Και για τους δύο διαγωνισμούς η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών λήγει στις 5 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες/θείσες από 1-1-1983 μέχρι 31-12-1991.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Στρατολογίας.

Έρχεται στην Ελλάδα τελικά ο Usain Bolt

Ο «γιος του ανέμου», κατά κόσμον Usain Bolt, θα δώσει κανονικά το «παρών» στο «Καυτανζόγλειο» της Θεσσαλονίκης στον τελικό του Grand Prix στίβου της IAAF που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννιδης.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ .....9 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ..?