PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

O Elton John δεν θυμάται τα τραγούδια του!

Συνήθως οι τραγουδιστές που έχουν μεγάλες επιτυχίες στο ιστορικό τους, ξέρουν τα τραγούδια τους απ’ έξω και ανακατωτά. Έτσι, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Elton John χρησιμοποιεί Autocue για να ερμηνεύσει την επιτυχία του, Your Song, που γράφτηκε 39 χρόνια πριν!

Ο pop star είχε τη συσκευή κρυμμένη μέσα σε μία ανθοσύνθεση επί σκηνής, ενώ έπαιζε πιάνο σε μία ιδιωτική εκδήλωση στο Μονακό. Η γνωστή μπαλάντα δημοσιεύθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 1970 και έχει τραγουδηθεί από τον ίδιο άπειρες φορές. Ωστόσο, εκπρόσωπος του τραγουδιστή επέμεινε ότι το autocue χρησιμοποιήθηκε μόνο για να βλέπει τη σειρά των τραγουδιών.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ YAHOO.COM

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΛΗ

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε σήμερα ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, προκειμένου, όπως δήλωσε, να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό «να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας». Μεταξύ άλλων προειδοποιεί ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ και καλεί τον Πρωθυπουργό να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση.

Πιο αναλυτικά, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Μανώλης αναφέρει: «Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ ν’ ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό. Έχει υποχρέωση, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, ν’ αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία, που θα τη φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάσπασης».

Υποστηρίζει ακόμη πως τις εκλογές προτείνουν ορισμένοι που «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο».

«Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλείψεις τους έβαλαν την ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του Πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους, ενώ θέτουν βέτο ακόμα και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της ΝΔ διαθέτουν και κρίση και μνήμη», συνεχίζει.

Καταλήγοντας καλεί τον πρωθυπουργό να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση: «Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της ΝΔ βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες "ήρθε η ώρα του Καραμανλή" γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ’ αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες. Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα τον κρίνει όμως, αυστηρά η ιστορία, εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως, μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση».

Την έδρα στο νομό Αργολίδας, καταλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κρανιάς, πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και πρώην υπεύθυνος επαρχιακού Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.





Στα τέλη Ιουλίου, ο κ. Μανώλης είχε προαναγγείλει την αποφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Επειδή λοιπόν εγώ δεν μπορώ να διαφωνώ μόνιμα, γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξή μου, ακολουθώ την έντιμη στάση και λέω "όχι, με 151 δεν μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να μένω και να λέω την άποψή μου και λέω φεύγω για να μπορώ να μιλάω ελεύθερα"», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τότε ο κ. Μανώλης.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ! Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΟΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ -Η τουλαχιστον τα υγιει στοιχεια εβλεπαν- ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ....
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ...ΑΠΛΑ ΚΟΛΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ "ΓΡΑΦΙΚΟΥ"...
ΙΣΩΣ ΚΑΠΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο Γ. ΜΑΝΟΛΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΕΒΑΛΛΕ...ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ...ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...ΜΕ ΟΣΑ ΕΒΛΕΠΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ...ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ...
ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ...ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΕΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ...ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ....ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ....
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΦΩΝΗ....ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ....
ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ...ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ....ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ: ΕΓΩ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗ ΧΩΡΑ...? ΔΕ Γ....ΤΑΙ....ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ...ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΩ...ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΗ, ΕΣΤΩ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ...ΜΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΛΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΛΑ, ΚΑΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΟΙ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...? ΔΕ ΒΑΡΙΕ... ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ...!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΛΗ...ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΣΥΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΑΤΟΛΜΙΑ, Η ΑΠΡΑΞΙΑ, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΗΣΤΕΣ...ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ....ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ
...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΣΤΗ ΝΔ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ...
ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ...ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ...ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ...
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ κλπ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...ΕΙΠΑΜΕ ...ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ -ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΘΕΙΣ..!!

Αρχίζουν σήμερα τα «Θερμοπύλεια», μπροστά στο μνημείο του Λεωνίδα






























Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τα «Θερμοπύλεια», στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα. Οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα, στις 7 το βράδυ, παίρνουν φέτος πανηγυρικό χαρακτήρα. Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, «είναι ανεκπλήρωτο χρέος σ' αυτούς που θυσιάστηκαν…».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός από το τελετουργικό, στο οποίο μετέχουν και δύο «αρχαιοπρεπή οπλιτικά αγήματα», θα γίνουν διάφορες προβολές, με αφηγητή το Γρηγόρη Βαλτινό. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία προσαρμοσμένη στο μήνυμά των Θερμοπυλών.

Ήδη, έχουν στηθεί εξέδρες για να φιλοξενήσουν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους μπροστά ακριβώς από το μνημείο του Λεωνίδα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς.

Στο βιβλίο Γκίνες οι χαυλιόδοντες των Γρεβενών

Σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μηλιάς του Δήμου Ηρακλεωτών Γρεβενών, θα γίνει η βράβευση των χαυλιοδόντων της Μηλιάς Γρεβενών από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός, που καταδεικνύει την παγκοσμιότητα των ευρημάτων, τα οποία βρέθηκαν στη Μηλιά Γρεβενών. Ευρήματα τριών εκατομμυρίων ετών», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νομάρχης Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου Παλαιοντολογίας, στον οικισμό του Δ.Δ. Μηλιάς στο Δήμο Ηρακλεωτών, σε συνεργασία πάντα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Κουπτσίδης.

Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ των μεγαλύτερων προϊστορικών χαυλιοδόντων στον κόσμο έχει ήδη καταρριφθεί δύο φορές από τους χαυλιόδοντες της Μηλιάς Γρεβενών. Η πρώτη ήταν με τους χαυλιόδοντες των 4 μέτρων και 39 εκατοστών, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη το καλοκαίρι του 1998 και η δεύτερη φορά με τους χαυλιόδοντες των 5 μέτρων και 2 εκατοστών, που ανακαλύφθηκαν πριν από τρία χρόνια από την παλαιοντολογική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ευαγγελία Τσουκαλά.

Ο Σπίλμπεργκ και οι πειρατές του Κράιτον

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μαζί με τον φίλο του σεναριογράφο Ντέιβιντ Κεπ θα αναλάβουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το τελευταίο μυθιστόρημα του Μάικλ Κράιτον με τίτλο "Pirate Latitudes" ("Οι Συντεταγμένες των Πειρατών").

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και πάλι στις ταινίες "Τζουράσικ Πάρκ" και "Χαμένος Κόσμος". Η εταιρία DreamWorks Studios αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου το οποίο ολοκλήρωσε ο Κράιτον λίγο πριν το θάνατό του τον Νοέμβριο.

"Ο Μάικλ ήταν ένας ακούραστος ερευνητής και ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς συγγραφείς. Το να δουλεύεις σε ένα από τα μυθιστορήματά του είναι προνόμιο. Σε τρία είναι όνειρο", τόνισε ο Κεπ.

Η υπόθεση του βιβλίου εξελίσσεται το 1665 και φυσικά έχει να κάνει με τον θησαυρό των πειρατών.

Ο Κράιτον και ο Σπίλμπεργκ είχαν συνεργαστεί και στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Στην Εντατική".

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

29/08 16:45 Πανιώνιος - Εργοτέλης 1-1
29/08 16:45 Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης 0-1
29/08 19:00 Ηρακλής - Αρης 2-2

30/08 16:45 Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1
30/08 16:45 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0
30/08 16:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 2-0
30/08 19:00 Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0
30/08 21:15 Λάρισα - Ολυμπιακός 0- 2

ΑΠΟΣΥΡΣΗ

- Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα υπογραφούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύουν τα μέτρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων, δηλαδή τα δικαιολογητικά, τον τρόπο καταβολής των κινήτρων και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στη σχετική τροπολογία που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση.

6 ΛΕΠΤΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

ΕΙΧΑΜΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΟΥ "ΕΠΛΗΞΕ" ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ...ΠΕΡΑΣΕ!

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

























ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ...

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΜΠΛΟΓΚ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 6 ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΚΗΣ...
ΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ?

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ -ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ -Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ..?

H ζωή του Αλκιβιάδη

Είκοσι πέντε ηθοποιοί και χορευτές μαζί, με μια επταμελή ορχήστρα, πλαισιώνουν μια μοναδική υπερπαραγωγή, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, εμπνευσμένη από την περιπετειώδη ζωή του Αλκιβιάδη, του μεγάλου πολιτικού και στρατηγού της Αθήνας.


Η παρουσίαση θα γίνει από το Θέατρο «Ρόδα», στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου της Νέας Μάκρης την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Ζωντανές αναπαραστάσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων, των Εκστατικών Μυστηρίων του Πάνα και των Κάβειρων συνθέτουν τον άξονα της μοναδικής αυτής παράστασης, που αναζητά τις ρίζες της Πλατωνικής παράδοσης και δείχνει την άμεση σχέση της φιλοσοφίας με τις μυστικιστικές πρακτικές του αρχαίου μας κόσμου.

Το έργο παρουσιάζει την αλήθεια για τον αθηναϊκό επεκτατισμό και για τον ηγέτη του, τον αγαπημένο μαθητή του Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη, που η ζωή του έχει γίνει αντικείμενο μεθοδευμένης ιστορικής παραποίησης και άθλιας κατασυκοφάντησης.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γασπαράτος, Σταύρος Κάππας, Ιουλία Βεντίκου, Σταμάτης Λόγος και 25 ακόμη επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί.

CITY 99.5 FM

Ο Όμιλος Ρέστη ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της εταιρείας Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε, που κατέχει το ραδιοφωνικό σταθμό CITY 99,5, από το Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Βίκτωρας Ρέστης δήλωσε μεταξύ άλλων: «H απόκτηση του CITY 99,5 ενισχύει σημαντικά την παρουσία του Ομίλου στο χώρο των ΜΜΕ και παράλληλα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού που ξεχώριζε για το περιεχόμενο και την εγκυρότητα της ενημέρωσης, αλλά και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του. Βασική επιδίωξή μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση - ενδυνάμωση του σταθμού, ώστε να παραμείνει μια ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης».

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα

των διεθνών που συμπεριέλαβε στην αποστολή της εθνικής ομάδας, ενόψει των αναμετρήσεων
με την Ελβετία (5/9/2009)
και τη Μολδαβία (9/9/2009),

στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Από τα ονόματα των κληθέντων ξεχωρίζει αυτό του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος θα φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού τεχνικού, είναι οι εξής:

Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης και Σαμαράς.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν αύριο (12:30) σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον,

τον περασμένο Ιούνιο, οφείλεται σε ανθρωποκτονία, ανακοίνωσαν και επίσημα οι Αρχές του Λος Αντζελες μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Στον οργανισμό του διάσημου τραγουδιστή βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- υψηλά επίπεδα του αναισθητικού, του propofol, το οποίο χρησιμοποιείται σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Αλλα φάρμακα που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του ήταν τα Lorazepam, Midazolam, Diazepam, Lidocaine και Ephedrine.

Σύμφωνα με το BBC, το propofol μπορεί επίσης να χορηγηθεί για την καταπολέμηση του στρες ή του άγχους.

Η Αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει τον προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, ωστόσο, δεν έχει γίνει απαγγελία κατηγοριών.

Ο συγκεκριμένος γιατρός κατέθεσε στην Αστυνομία ότι χορηγούσε στον τραγουδιστή την ουσία propofol, ως μέρος της φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του, το τελευταίο διάστημα ανησυχούσε για την εξάρτηση του Τζάκσον από τη συγκεκριμένη ουσία, με αποτέλεσμα να επιχειρεί να αλλάξει τη θεραπευτική αγωγή.

Δεκάδες θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συγκεντρώθηκαν το Σάββατο σε πάρκο της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουν την επέτειο της γέννησης του διάσημου τραγουδιστή.

Παρά τη βροχή, περίπου 200 άτομα κατέκλυσαν το πάρκο Prospect στο Μπρούκλιν, για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανάμεσα στους οποίος ήταν και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, στην εκδήλωση την μουσική είχε αναλάβει ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ DJ Spinna.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όμως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, ανάμεσά τους στη Μόσχα, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Σόφια, το Βιετνάμ.

Ο Μάικλ Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Αντζελες ανέφερε ότι ο θάνατος του αστέρα της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, οφειλόταν σε ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση εξαιτίας της λήψης του φαρμάκου propofol και άλλων παραγόντων.

ΝΑΣΑ

Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι, που απογειώθηκε την Παρασκευή από τη Φλόριδα έπειτα από τρεις αναβολές, προσκολλήθηκε χθες βράδυ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.

Η πρόσδεση του Ντισκάβερι στον Σταθμό περαιώθηκε χωρίς προβλήματα στις 02.54, ώρα Ελλάδος, δέκα λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Οι επτά αστροναύτες, μεταξύ τους κι ένας Ελβετός, που επέβαιναν στο λεωφορείο μπόρεσαν να εισέλθουν στον Σταθμό έπειτα από μία διαδικασία τεχνικών επαληθεύσεων, οι οποίες απαίτησαν 90 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της 13ήμερης αποστολής του, το Ντισκάβερι και το πλήρωμά του μετέφεραν και θα τοποθετήσουν 6,8 τόννους φορτίου, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα νέο διαμέρισμα κοιτώνων, τρόφιμα, μία νέα δεξαμενή αμμωνίας για τα καινούργια πειράματα και έναν καινούργιο διάδρομο για τζόγκινγκ.

Το προσωπικό του σταθμού αυξήθηκε στους δέκα τον περασμένο Μάιο και κατά συνέπεια χρήζει επιπλέον χώρων ενδιαίτησης.

Τρεις διαστημικοί έξοδοι, διάρκειας 6,5 ωρών η καθεμία, για δύο αστροναύτες κάθε φορά, προβλέπει το πρόγραμμα της αποστολής. Μία από τις κύριες εργασίες τους θα είναι η αντικατάσταση της άδειας δεξαμενής αμμωνίας και η αντικατάστασή της από μία καινούργια 800 κιλών. Η υγρή αμμωνία χρησιμοποιείται ως ψυκτικό.

Τρισδιάστατο γλυπτό…

Τρισδιάστατο γλυπτό… από πάστα ζάχαρης, που θα αναπαρασταίνει το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας μας έπειτα απ' αυτό της Επιδαύρου, θα δεσπόζει στο περίπτερο της θεσσαλικής πόλης, στην 74η ΔΕΘ (6-13 Σεπτεμβρίου).

Οι άνθρωποι της Λάρισας, που φέτος είναι η τιμωμένη πόλη στην 74η ΔΕθ (σ.σ. η τιμώμενη πόλη και ο τιμώμενος νομός είναι δύο νέα στοιχεία της Διεθνούς Έκθεσης, που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε θεσμό), έχουν "επιστρατεύσει" όλο το μεράκι και τη φαντασία τους προκειμένου να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης την πόλη τους, με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι, ο Σύλλογος Καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής Λάρισας επέλεξε αυτό τον πρωτότυπο και σίγουρα …λαχταριστό τρόπο για να "κλέψει" τις εντυπώσεις των επισκεπτών, ενώ οι καλλιτέχνες της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας ανέλαβαν να "ντύσουν" την προθήκη του λαρισαϊκού περιπτέρου στην έκθεση και στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν να δώσουν στους επισκέπτες ένα ξεχωριστό θέαμα, μια άλλη ματιά στην εικόνα της πόλης, που μετρά ιστορία 8.000 χρόνων.

Οι νέοι και... νέες λέξεις μέσω της κοινωνικής δικτύωσης

Οι νέοι βοηθούν στη δημιουργία εκατοντάδων νέων λέξεων μέσω της χρήσης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Bebo, το MySpace και φυσικά το Twitter.

Η Αγγλική γλώσσα απέκτησε 267 νέες λέξεις όπως κατέγραψε το Βρετανικό φημισμένο λέξικό Collins που μέχρι πρίν λίγο καιρό ήταν μόνο ήχοι!

Καθώς οι νέοι σπαταλούν όλο και περισσότερο χρόνο με τις άνω υπηρεσίες και τους φίλους τους αναπτύσουν νέους τρόπους επικοινωνίας που απαιτούν νέες λέξεις που σύνδέονται με καλύτερο τρόπο με την καθημερινή τους ζωή. Οι ειδικοί λένε ότι οι λέξεις μπορεί και να αφαιρεθούν από τα λεξικά αν σταματήσουν να χρησιμοποιούνται σε λίγα χρόνια.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΠΑΛΙ

Επανέρχεται από την Τρίτη σε ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και η εκ περιτροπής (μονά-ζυγά) κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο δακτύλιος θα ισχύει από 1 Σεπτεμβρίου 2009 εως 16 Ιουλίου 2010.

Συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974 δημοσιεύει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Αφρίκα''.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.

Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.

Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων.

Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.

Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.

126.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν 126.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας, μετά από συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό.

Οι μαθητές θα παραλάβουν από τα σχολεία τους κουπόνια, προκειμένου να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ θα περιέχονται και 16 λογισμικά.

Ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι το κόστος ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ και δόθηκε μάχη, όπως είπε, για τους πόρους από το ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει η μετάβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία του Γυμνασίου και σημείωσε ότι θα προμηθευτούν τα σχολεία με 5 χιλιάδες διαδραστικούς πίνακες.

Τόσο ο υπουργός Οικονομίας όσο και ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισαν ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 54 ΧΡΟΝΙΑ

Ιστορική νίκη για το κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα (DPJ) στις βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας, το οποίο υποσχέθηκε μια κοινωνική πολιτική και βάζει τέλος σε μία περίοδο διακυβέρνησης 54 ετών από τους συντηρητικούς.

Οι δημοσκοπήσεις έξω από την κάλπη, που διεξήγαγαν ιδιωτικά ΜΜΕ, δείχνουν πως μπορεί να καταλάβει τα δύο τρίτα των εδρών στην Κάτω Βουλή, που αριθμεί 480 μέλη.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ...ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΘ

Το κλίμα φορτίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Κυριακή και καταγράφουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,7% έναντι 27,5% της ΝΔ. Η διαφορά είναι αυξημένη κατά 0,9% από την προηγούμενη έρευνα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,8%, ΛΑΟΣ με 5,7%, ΣΥΝ με 3,2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,8%.
Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6 μονάδες της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,7% έναντι 25,7 του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΛΑΟΣ με 5,3%, ΣΥΝ με 3,5%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 14,2%.

Στο ίδιο γκάλοπ, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προβάδισμα 2,6% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, λαμβάνοντας 33,7% έναντι 33,1 του Κώστα Καραμανλή. Ο «κανένας» παίρνει 32,5%.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ..?



























Ως εβδομάδα αποφάσεων του πρωθυπουργού θεωρείται κατά πολλούς, η διανυόμενη, καθώς πληθαίνουν οι εσωκομματικές φωνές για αναγκαίες κινήσεις του κ. Καραμανλή υπό το βάρος τόσο των αρνητικών για τη ΝΔ δημοσκοπήσεων , όσο και των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων.

Στο κυβερνών κόμμα διαμορφώνονται δύο τάσεις όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού. Από την μια πλευρά οι υπέρμαχοι της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και από την άλλη τα στελέχη εκείνα που θεωρούν ως «πολιτική αυτοκτονία» μια τέτοια απόφαση.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών έχουν ταχθεί , σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σουφλιάς, Παπαθανασίου, Μεϊμαράκης και η κυρία Μπακογιάννη, όπως επίσης και ο σύμβουλος κ. Λούλης.

Υπέρ δομικού ανασχηματισμού τάσσεται ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, λέγοντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι η εκλογολογία του ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την πολιτική σταθερότητα