PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

«Φύλακας» του Ολύμπου ο βουλευτής Κ.Κουκοδήμος


Ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρωτοβουλία της Ομάδας Eθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος»
«Φύλακας» του Ολύμπου ο βουλευτής Κ.Κουκοδήμος
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος και η οικογένειά του συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» κάνοντας τη βάρδια του στο παρατηρητήριο των Ν.Πόρων.
Τον κ.Κουκοδήμο υποδέχθηκε εκ μέρους της ομάδας ο κ. Ηλίας Τσολακίδης που τον ευχαρίστησε για την έμπρακτη υποστήριξη στην πρωτοβουλία της ομάδας από την πρώτη κιόλας στιγμή, πέρυσι το καλοκαίρι.
Ο βουλευτής Πιερίας από την πλευρά του σημείωσε πως η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη και η ανάγκη συμμετοχής τους και ενεργοποίησής τους στην κατεύθυνση αυτή είναι το πιο ουσιαστικό ίσως βήμα. Αναφέρθηκε και στη συμβολή της κίνησης πολιτών «ΟμάδαΕθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας» τονίζοντας: «Πρόκειται για μια ουσιαστική και σημαντική εθελοντική δράση στο νομό μας, που έρχεται από μια κίνηση πολιτών για να ενισχύσει το έργο και το ρόλο των αρμόδιων υπηρεσιών. Χαίρομαι ειλικρινά που παίρνω μέρος και φέτος σ’αυτή τη δράση και συμμετέχω σε μια πρωτοβουλία πολιτών ενεργών, δυναμικών, που θέλουν και οφείλουν να έχουν λόγο στην περιβαλλοντική προστασία».
Κλείνοντας ο κ. Κουκοδήμος τόνισε: «Είναι ενθαρρυντικό, ελπιδοφόρο και σημαντικό ότι οι νέοι άνθρωποι αναδεικνύουν το θέμα της προστασίας του δασικού μας πλούτου. Οφείλουμε ειδικά αυτές τις μέρες που για ακόμη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη να αναλογιστούμε πρωτίστως τις ευθύνες μας, ως πολίτες».

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ...ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στον καθιερωμένο χώρο στην περιοχή της Ανδρομάχης, η 25η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.
Περίπου 200 εκθέτες παίρνουν μέρος φέτος στο πανηγύρι, εκθέτοντας τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση μουσικοχορευτικών παραστάσεων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, ενώ παραδοσιακά ηχοχρώματα θα παρουσιάσει και το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της Εμποροπανήγυρης, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων:
«O λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή ηθών, εθίμων, παραδόσεων, αλλά και αγορών για όλες τις ηλικίες.
Αυτό που κρατά ζωντανό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό του κόσμο.
Παραδοσιακά στην Εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.
Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο πανηγύρι δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς».
Η 25η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
πηγή:Πολιτεία

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ... ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ... ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009


ΠΗΓΗ:ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πέρασαν κιόλας 34 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑΚ.
Περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.


Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι μπορεί να γίνει ανεκτό ένα σχολείο, λίγο πριν το 2010, να στεγάζεται σε προκατασκευασμένο κτίριο, αυτό που δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση ανεκτό, είναι η αδιαφορία για την ασφάλεια των νηπίων…
«Ξέφραγο αμπέλι» στην κυριολεξία το νηπιαγωγείο του Σ. Σταθμού, αφού η δημοτική αρχή αδυνατεί (;) να χρηματοδοτήσει (με πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία) την περίφραξη του…
Σε λίγες μέρες η αυλή θα γεμίσει νήπια και η προστασία των 5χρονων και 6χρονων παιδιών επαφίεται αποκλειστικά στις νηπιαγωγούς και στην πρόνοια του Θεού!
Και να δείτε, που όπου να ‘ναι θα σκάσουν τα γνωστά δελτία τύπου της εποχής, με τις μεγάλες παρεμβάσεις του δήμου Κατερίνης, στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας…
Από μεγάλες παρεμβάσεις χορτάσαμε, μήπως να ασχοληθούμε και με τις μικρές καθημερινές για να μην θρηνήσουμε θύματα και κατόπιν ψάχνουμε αιτίες, παραλείψεις και σφάλματα;
Καλή σχολική χρονιά και ο Ύψιστος βοηθός!
(Η Πολιτεία ανέδειξε το θέμα και τον Απρίλη του ’09, αλλά από ότι φαίνεται φωνή βοώντος εν τη ερήμω!)


Γλίτωσε τα χειρότερα ο Όλυμπος χθες, αφού η πυρκαγιά δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό της, από τους εθελοντές, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης…
Και για όσους το ξέχασαν, η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας, είναι αυτή η οποία ουσιαστικά «εγκαλείται» από το Δήμο Κατερίνης, για τα όσα υποστήριξε ένα μέλος της δημόσια, σχετικά με την εποχή κατά την οποία φυτεύονται οι πετούνιες!


Κάτω από τα 500 ευρώ είναι το 85% των συντάξεων του ΤΣΑ, το 42% των συντάξεων του ΤΕΒΕ και το 39% των συντάξεων του Ταμείου Εμπόρων που σήμερα αποτελούν τον ΟΑΕΕ.
Με τέτοιο πορτοφόλι, τους στέλνουν να πληρώνουν και αξονικές;


Δεν ξέρω αν το πήρανε χαμπάρι ακόμη οι βουλευτές του νομού, αλλά οι 3.500 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στην Πιερία (πάνω από 4.000 νοματαίοι, μαζί με τα προστατευόμενα μέλη τους), θα συνεχίσουν να είναι τα πειραματόζωα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει κυβέρνηση.
Μόνοι αυτοί, οι συνταξιούχοι της Πιερίας, από όλη τη χώρα!
Και κανείς δεν ξέρει γιατί αυτοί και όχι άλλοι, από άλλο νομό της Ελλάδας.
Μήπως επειδή παραείμαστε βολικοί;


Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο ξεσπούν στην Ελλάδα 11.346 πυρκαγιές, καίγοντας 614.034 στρέμματα εκ των οποίων 325.313 είναι δάσος.
Από το 2000 και μετά παρατηρείται σταδιακή μείωση των πυρκαγιών από αμέλεια, το 2001 αυξάνονται συνολικά οι δασικές πυρκαγιές, ενώ το 2002 παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των εμπρησμών σε δάση από πρόθεση.
Το 2007 κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα δάσους, ενώ το 2002 τα λιγότερα. Μεγάλο ποσοστό των δασικών πυρκαγιών (49,54%) οφείλεται σε εμπρησμό είτε από πρόθεση (21%) είτε από αμέλεια (28,54%), ενώ για ποσοστό 40% τα αίτια είναι άγνωστα.
Η περιοχή όπου ξέσπασαν οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές είναι η Αττική, όπου υπάρχουν τα περισσότερα οικιστικά «φιλέτα».
Τα άτομα που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη για εμπρησμό είναι λίγα, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταδικάστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις υποθέσεις ήταν ανεπαρκή με πλημμελή συλλογή αποδεικτικού υλικού εις βάρος των δραστών.
Από τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών για τις οποίες διενεργήθηκε προανάκριση (το διάστημα 1998-2005) τελικά καταδικάστηκαν 1.339 άτομα για εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια. Στο 99% των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ποινή 1-5 έτη. Στα 2/3 των καταδικασθέντων ανεστάλη η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής τους. Στο 1/3 επιβλήθηκαν ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές. Μόνο ένα άτομο καταδικάστηκε για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.
Ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος.