PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΤΕΛΙΚΑ

Ο ΠΡΩΘΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ...ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ....

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΞΕΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ...

Έκλεψαν κοσμήματα και διέφυγαν με ...σκούτερ

Τέσσερις ένοπλοι λήστεψαν ένα μεγάλο κοσμηματοπωλείο στο δρόμο με τα πιο ακριβά καταστήματα της Γενεύης, απέσπασαν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων φράγκων και διέφυγαν με ...σκούτερ.

Οι ληστές που φορούσαν καπέλα και περούκες μιλούσαν ρωσικά ή κάποια άλλη σλαβική διάλεκτο δήλωσε ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης του καταστήματος και πρόσθεσε ότι έσπασαν τις βιτρίνες του καταστήματος χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Γενεύης.

Η υπάλληλος του καταστήματος σήμανε το συναγερμό αλλά μέχρι να έρθει η αστυνομία οι ληστές είχαν διαφύγει με τη λεία τους.

"Παρά την ηλικία μου, πάλεψα με έναν από αυτούς", δήλωσε ο 75χρονος Ελί Σατίλα, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος υπολογίζει ότι το κόστος των κοσμημάτων που εκλάπησαν ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. "Κοιτάξτε άφησαν αυτό το δαχτυλίδι που μόνο αυτό αξίζει 500.000 φράγκα" δήλωσε ο Σατίλα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ερίκ Γκραντζέν δήλωσε ότι οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούν τα στοιχεία, τα αποτυπώματα και τα ίχνη DNA που έμειναν στον τόπο της ληστείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...

Ένα από τα βασικά πρωτεϊνικά αμινοξέα, η γλυκίνη, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε κομήτη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι οι πρώτες ύλες της ζωής ήρθαν στη Γη από το διάστημα, ανακοίνωσαν επιστήμονες.

Μικροσκοπικά ίχνη γλυκίνης βρέθηκαν σε δείγμα από μόρια που ελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2004 από την ουρά του κομήτη Wild 2 από το διαστημόπλοιο της NASA Stardust που βρίσκεται βαθιά στο ηλιακό σύστημα, περίπου 390 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Δύο χρόνια αργότερα τα μόρια αυτά έφτασαν στη Γη σε μεταλλικό δοχείο το οποίο αποκολλήθηκε από το διαστημόπλοιο και προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα.

Οι κομήτες, όπως ο Wild 2, πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν καλά διατηρημένο υλικό που χρονολογείται από την απαρχή του ηλιακού μας συστήματος, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, και ως εκ τούτου μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τον σχηματισμό του ηλίου και των πλανητών.

Ο εντοπισμός της γλυκίνης, που είναι το πιο συνηθισμένο από τα 20 πρωτεϊνικά αμινοξέα στη Γη, ανακοινώθηκε πέρυσι, αλλά χρειάστηκε χρόνος για να επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες ότι αυτή προερχόταν από το εξωτερικό διάστημα.

"Έχουμε ξαναδεί αμινοξέα σε μετεωρίτες, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε (αμινοξύ) σε κομήτη", δήλωσε η αστροβιολόγος της NASA Τζέιμι Ελσίλα, η οποία παρουσίασε τα πορίσματα της έρευνας αυτής σε σύνοδο της Αμερικανικής Χημικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων θα δημοσιευτούν επίσης στην επιθεώρηση Meteoritics and Planetary Science.

Τα τελευταία αυτά πορίσματα ενισχύουν την άποψη ότι η Γη, όπως και άλλοι πλανήτες, μπορεί να εφοδιάστηκε από το διάστημα με τις πρώτες ύλες της ζωής που υπήρχαν αλλού στο σύμπαν.

"Ο εντοπισμός γλυκίνης σε κομήτη ενισχύει την ιδέα ότι οι πρώτες ύλες της ζωής είναι διαδεδομένες στο διάστημα και ισχυροποιεί το επιχείρημα ότι η ζωή στο σύμπαν μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο κι όχι κάτι σπάνιο", δήλωσε παράλληλα ο Καρλ Πίλτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA στην Καλιφόρνια.

ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ 12 ...ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!

Έγκυος με... 12 παιδιά θέλει να γεννήσει κανονικά, παρά τις προτροπές ειδικών, οι οποίοι την έχουν προειδοποιήσει πως το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι μεγάλο.

Η μητέρα -δασκάλα στην Τυνησία- φαίνεται να απορρίπτει τις ιατρικές συμβουλές ειδικών, έχοντας πάρει την απόφαση να γεννήσει κανονικά τα έξι αγόρια και έξι κορίτσια που κυοφορεί, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun. Αν τα καταφέρει, η γέννα της θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των πολλαπλών γεννήσεων.

Ο σύζυγός της την υποστηρίζει δηλώνοντας: "Στην αρχή νόμιζα ότι η γυναίκα μου θα φέρει στον κόσμο δίδυμα. Στην συνέχεια περισσότερα έμβρυα εντοπίστηκαν. Χαιρόμασταν όλο και περισσότερο όσο ο αριθμός αυτός μεγάλωνε".

Βρετανοί ειδικοί για θέματα γονιμότητας, προειδοποίησαν την έγκυο στην Γάφσα -πόλη της Τυνησίας- για το τεράστιο ρίσκο που παίρνει. Όλα τα παιδιά που γέννησε η προηγούμενη κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ - έφερε στον κόσμο εννιά παιδιά στην Αυστραλία το 1971- πέθαναν στο Σίδνεϊ.

Η μέλλουσα μητέρα, πάντως, ανυπομονεί να τα γεννήσει και να τα πάρει όλα αγκαλιά, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η υποψήφια για το νέο ρεκόρ παλιότερα είχε αποβάλει αρκετές φορές.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας τονίζει ότι θα προσφέρει την καλύτερη φροντίδα στη μητέρα και τα παιδιά.

Η υπνική άπνοια αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Μία βαριά μορφή της υπνικής άπνοιας αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 46%, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές, αλλά πρόσθεσαν ότι άτομα με ηπιότερης μορφής διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο τους δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, άτομα που πάσχουν από οξεία διαταραχή της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου είναι πιθανότερο να πεθάνουν από μία σειρά αιτιών σε σύγκριση με άλλα άτομα που δεν πάσχουν από διαταραχές του ύπνου.

Ο κίνδυνος είναι αυξημένος σε άνδρες ηλικίας 40 με 70 χρόνων, διαπίστωσε ο Ναρές Πουντζάμπι του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης και οι συνεργάτες του.

Η υπνική άπνοια οφείλεται στην απόφραξη του άνω αεραγωγού στη διάρκεια του ύπνου.

Ένα από τα συμπτώματα είναι το ροχαλητό, αλλά αυτό που διαφοροποιεί την άπνοια από άλλες διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο είναι οι πολλές, σύντομες διακοπές της αναπνοής στον ύπνο.

Η υπνική άπνοια είναι στενά συνδεδεμένη με την παχυσαρκία, την υπέρταση, την καρδιακή ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να αποσαφηνίσουν σε τί ποσοστό μπορεί να αυξάνει την πιθανότητα θανάτου.

Η ομάδα του Πουντζάμπι πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα 6.400 ανδρών και γυναικών, στη διάρκεια μίας οκταετίας.

Εκείνοι που στην αρχή της έρευνας είχαν βαριάς μορφής υπνική άπνοια είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το χρώμα τους, το βάρος ή το αν ήταν καπνιστές, αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε στη επιστημονική επιθεώρηση PLoS Medicine.

Άνδρες ηλικίας 40 έως 70 χρόνων με βαριάς μορφής διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με τους υγιείς άνδρες της ίδιας ηλικίας, αναφέρει η μελέτη.

"Μεταξύ των ανδρών, το 42.9% δεν είχαν διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο, το 33.2% είχαν σε ελαφρά μορφή, το 15.7% σε μέτρια και το 8.2% σε οξεία", έγραψαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, περίπου το 25% των γυναικών έπασχαν από ήπια υπνική άπνοια, το 8% από μέτριας μορφής και το 3% από βαριά μορφής.

Οι ερευνητές, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό και Αιματολογικό Ινστιτούτο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ανακοίνωσαν ότι οι άνθρωποι εκείνοι με ηπιότερης μορφής διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Υπολογίζεται ότι 12 εκατομμύρια ενήλικες αμερικανοί υποφέρουν από υπνική άπνοια, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είτε δεν διαγιγνώσκονται είτε δεν ακολουθούν θεραπεία.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου τοποθετεί τον αριθμό των πασχόντων σε 18 εκατομμύρια.

"Στη βαριάς μορφής υπνική άπνοια, ο αεραγωγός του πάσχοντος αποφράσσεται ενώ εκείνος υποφέρει για 20 με 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξυπνάει".

"Όταν γίνει τόσο συχνό (το φαινόμενο)- 30 φορές την ώρα- δηλαδή περίπου κάθε δύο λεπτά, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής υπνική άπνοια και μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα", λέει ο δρ. Ντέιβιντ Ράποπορτ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

"Η καλύτερη θεραπεία για την υπνική άπνοια είναι η απώλεια βάρους. Ωστόσο, η πιο επιτυχημένη είναι η ρινική

μάσκα ή αλλιώς CPAP (συνεχής θετική πίεση αεραγωγού), η οποία ασκεί πίεση στην περιοχή, ώστε να διατηρούνται ανοιχτοί οι αεραγωγοί του ασθενούς όσο εκείνος κοιμάται, επιτρέποντας έτσι τη φυσιολογική αναπνοή", πρόσθεσε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

"Μία άλλη πιθανή θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει είναι η χειρουργική επέμβαση. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει και την αφαίρεση των αμυγδαλών", λέει ο Ράποπορτ.

Μία μικρή καναδική εταιρία, η Victhom Human Bionics Inc., έχει υποβάλει αίτηση πατέντας για μία νέα συσκευή που θα εντοπίζει την υπνική άπνοια, που συνήθως διαγιγνώσκεται σε εργαστήρια ύπνου.

Δυναμικό κοινό τώρα στο Internet

Μπορεί η οικονομική «καταιγίδα» να κοπάζει, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραιτήτως και καλύτερες ημέρες για τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο αντίκτυπος της ψηφιακής τεχνολογίας -και ειδικότερα του Διαδικτύου- αναμένεται να έχει διάρκεια, παρόλο που παρατηρείται ανάκαμψη των διαφημιστικών δαπανών.

Στελέχη των αμερικανικών εταιρειών media -Τime Warner, Walt Disney και Viacom- επισήμαναν πρόσφατα ότι οι εταιρείες που επιθυμούν να προβληθούν μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων αγοράζουν διαφημιστικό χρόνο πολύ κοντά στην ημερομηνία προβολής του διαφημιστικού, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες για μελλοντικό προγραμματισμό. Για τους επενδυτές, μια θετική εξέλιξη εν μέσω της ύφεσης είναι η αλλαγή της στάσης ως προς την ανάδειξη του Διαδικτύου ως επιχειρηματικού μοντέλου.

Τα στελέχη τόσο των τηλεοπτικών όσο και των έντυπων μέσων επανεξετάζουν τη δυναμική του Internet. Αλλά η συγκέντρωση ενός μεγάλου online κοινού δεν εγγυάται ακόμη τόσο μεγάλα διαφημιστικά έσοδα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα μιας μεγάλης επιχείρησης.

Στο μεταξύ ορισμένες αμερικανικές εφημερίδες -όπως οι «New York Times»- πραγματοποιούν δημοσκόπηση, ώστε να διαπιστώσουν πόσοι αναγνώστες της θα πλήρωναν για πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Η News Corp. -όμιλος στον οποίο ανήκει η «WSJ»- ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση σε όλα τα sites των εφημερίδων της.

Ανάλογη μεταστροφή παρατηρείται και στην τηλεόραση. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει όμως είναι η στροφή των καταναλωτών προς εναλλακτικές πηγές περιεχομένου, είτε χαμηλής ποιότητας είτε πειρατικού. Θα χρειασθεί να μεσολαβήσουν πολλά χρόνια ώστε να καταλήξουν τα media στο κατάλληλο ψηφιακό επιχειρηματικό μοντέλο. Αλλά η ύφεση ενδεχομένως να έδειξε το σωστό δρόμο.

Μονόπρακτες κωμωδίες στον Κολωνό

Τρεις μονόπρακτες κωμωδίες -«Η κόρη του παντοπώλα» του Άγγελου Βλάχου, «Ζητείται υπηρέτης» του Μπ. Άννινου και «Το γεύμα του Παπή» του Η. Καπετανάκη- θα ανέβουν αύριο το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού (Καπανέως & Αλεξανδρείας,) στο πλαίσιο του Αθηναϊκού Φεστιβάλ. Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης είναι 9:00.

YENANΠ: Αυξημένη η επιβατική κίνηση στα νησιά

Αυξημένη κατά 70.989 επιβάτες και 34.647 ΙΧ αυτοκίνητα καταγράφεται η επιβατική κίνηση από και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 15 Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥΕΝΑΝΠ.

Συνολικά διακινήθηκαν για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 4.832.434 επιβάτες (πέρυσι 4.761.645) και 614.983 ΙΧ (πέρυσι 580.336).

Από το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν με τα 15.165 δρομολόγια οι 965.182 επιβάτες και τα 69.111 ΙΧ είχαν προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

ANODOS ΣΤΟ ΧΑ

Αξιόλογη άνοδο σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης επηρεαζόμενος θετικά από την ανάκαμψη των διεθνών αγορών. Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε ωστόσο καθηλωμένος σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,02% και διαμορφώθηκε στις 2.333,29 μονάδες
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 126 ενισχύθηκαν, 74 υποχώρησαν και 44 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...






















































ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ..?

SKOPJIA

Οδικό ατύχημα = ψυχικό τραύμα

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Το «ψυχικό τραύμα» ως έννοια που χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες ψυχοκοινωνικές αντιδράσεις ενός ατόμου το ανέλυσε με περισσή επιτυχία στο πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα όχι μόνο για την εποχή του αλλά και για την δική μας εποχή ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Δόκτωρ Φρόιντ. Και την έννοια του “ στρες “ ως συνοδευτικού στοιχείου του καταλυτικού και φθοροποιού άγχους, την εισήγαγε στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα ο Δόκτωρ Σέλυε. Στρες και άγχος, αποτέλεσαν τα δύο μαζί ένα φοβερό δίδυμο για την ανθρωπότητα στη δική μας γενιά και, πολύ φοβάμαι, ότι θα... συνεχίσουν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα και στον 21ο αιώνα.

Σήμερα, θα ήταν ανευλαβές και προκλητικό εάν με τις σκέψεις μου προσπαθούσα ή τουλάχιστον είχα την πρόθεση να… ξεπεράσω τους δύο αυτούς πνευματικούς γίγαντες αλλά και δεν μπορώ και να αποποιηθώ την δυνατότητα μέσα από τη δική μου σκοπιά να ρίξω λίγο φώς στα σύγχρονα δεδομένα του ψυχικού τραύματος και της “ μετα-τραυματικής στρεσογόνου διαταραχής “ από την οποία όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία πάσχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων θυμάτων οδικού ατυχήματος με αυτοκίνητο ή δίκυκλο.

Γιατί πέρα από τους χιλιάδες νεκρούς που θρηνούμε από ατυχήματα στους εθνικούς και επαρχιακούς μας δρόμους «επί τόπου» (και σε αυτούς θα έπρεπε να προσθέσουμε σχεδόν άλλους τόσους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών Νοσοκομείων) κάθε χρόνο ένας τεράστιος αριθμός συνανθρώπων μας εμπλέκεται σε οδικά ατυχήματα και βγαίνει από αυτά ως τραυματίες.

Τα τελευταία 24ωρα παίζει πρωτοσέλιδα το ατύχημα με δίκυκλο του ηθοποιού Κώστα Ευριπιώτη ενώ μερικές ημέρες πριν έπαιζε στα πρωτοσέλιδα το ατύχημα με αυτοκίνητο της κ Όλγας Φαρμάκη, δύο γνωστών προσώπων.

Δυστυχώς ξεχνάμε τους χιλιάδες, σε ετήσια βάση, τραυματίες των ατυχημάτων καθώς ΔΕΝ επικεντρώνεται επάνω τους ο φακός της προσοχής των ΜΜΕ μολονότι κάποιοι από αυτούς θα μείνουν “σημαδεμένοι” εφόρου ζωής με μόνιμη ή παροδική νευροανατομική επιβάρυνση ή με κάποια άλλα σημάδια της “κακιάς στιγμής” που τους βρήκε.

Ένας στους τρείς τραυματίες από οδικά ατυχήματα παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα που ποικίλλουν από την μετατραυματική στρεσογόνο διαταραχή στην αντιδραστική κατάθλιψη ενώ ένας στους έξι αναπτύσσει φοβική αντίδραση στην οδήγηση ή στη χρήση του ΙΧ, του μοτοσακό ή της μοτοσικλέτας .

Πολλοί τραυματίες αποφεύγουν τον τόπο του ατυχήματος ή δηλώνουν αδυναμία να οδηγήσουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα με καιρικές ή κυκλοφοριακές συνθήκες που τους φέρνουν στο νου το τραγικό γεγονός. Σε ελάχιστες περιπτώσεις - συνήθως όταν έχουμε και τραύματα στην κρανιακή χώρα - οι τραυματίες που επιβιώνουν αναπτύσσουν προβλήματα αμνησίας που απαιτούν πολλές προσπάθειες και χρόνο για να επιλυθούν.

Όπως συμβαίνει και με τις κάθε λογής άλλες περιπτώσεις όπου το άτομο αντιμετωπίζει πρόβλημα άγχους, στρες και ψυχικού τραύματος η σύγχρονη ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος σε άτομα που προσέρχονται για βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εφόσον την χειρισθεί ένας ψυχίατρος ή νευρολόγος και εάν ο ειδικός είναι άνθρωπος των επιστημών της συμπεριφοράς τότε η προσέγγιση θα γίνει με τεχνικές απευαισθητοποίησης, τεχνικές χαλάρωσης, γνωστική - συμπεριφοριστική παρέμβαση και, φυσικά, αναλυτική υποστηρικτική θεραπεία.

Όπως και αν το δούμε, το τροχαίο ατύχημα μπορεί να αποβεί προθάλαμος μακροχρόνιων περιπετειών υγείας σε περιπτώσεις όπου δεν έχουμε απώλεια ζωής αλλά τραυματισμό. Τι χρειάζεται συνεπώς σε συνεχή βάση από εμάς και τα παιδιά μας, απογόνους του Ιπποκράτη που τόνιζε «καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε (και των γονιών μας που ορθά μας συμβούλευαν «κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε;»)

Προσοχή, προσοχή, ΠΡΟΣΟΧΗ!..

*Ο καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010


taxalia.blogspot.com

Εκαστος στο ειδος του κι ο Πετρίδης στην μουσική










Ο Γιάννης Πετρίδης, εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα στις αρχές της δεκαετίας του '70, ξεκινώντας ένα λειτούργημα θα έλεγα, αφού για πάρα πολλά χρόνια ήταν η μόνη έγκυρη πηγή μουσικής ενημέρωσης στη χώρα μας, προσφέροντάς μας απλόχερα τις γνώσεις του και μυώντας μας σε ακούσματα που πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να ανακαλύψει, συνεχίζοντας απτόητος μέχρι σήμερα για 4 δεκαετίες την πολύτιμη προσφορά του στην ιστορία της μουσικής.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Γιάννη Πετρίδη, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και γνώστες μουσικής στον κόσμο, το πρόσωπο εκείνο που... για πολλούς στην Ελλάδα είναι ολόκληρη η ξένη μουσική . Εκαστος στο είδος του λοιπόν κι όπως ο Λουμίδης στους καφέδες, έτσι κι ο Γιάννης Διακογιάννης στα αθλητικά δρώμενα και ο Γιάννης Πετρίδης στην μουσική.
Οι δυο ραδιοφωνικότερες φωνές που σημάδεψαν τη ζωή μου, γιατί όπως και να το κάνουμε, εκτός των γνώσεων το πρώτο και απαραίτητο συστατικό για να δέσει μια ραδιοφωνική χημεία με τον ακροατή, είναι η χροιά της φωνής του εκφωνητή. Και η φωνή του Γιάννη είχε το "κάλεσμα", με κέρδισε με το πρώτο άκουσμα, μεστή, γλυκιά, καθαρή, με σωστή σύνταξη και άρθρωση, ταξιδιάρικη, μοναδική, κάτι σαν μαγνήτης, σκέτο κόλλημα, τόσο πολύ δε, που μετά από 3 δεκαετίες εξακολουθεί να είναι μακράν η καλυτερότερη.


Ο άνθρωπος που μας έμαθε να ακούμε "ξένη" μουσική.
Ο Γιάννης Πετρίδης -κατά γενική σχεδόν ομολογία- θεωρείται ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη διαμόρφωση της μουσικής παιδείας του τόπου, ο μουσικός παραγωγός που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά το καινούργιο και το ποιοτικό, ανεξαρτήτως είδους μουσικής, άνετος, έγκυρος, αντικειμενικός και χωρίς ποτέ να χλευάζει ακόμη και την κακή μουσική.
Σε μια δύσκολη εποχή στα πέτρινα χρόνια της χούντας, από φτωχική οικογένεια με πατέρα κουρέα, ξεκίνησε να βρίσκει τα τραγούδια που άκουγε στους διάφορους σταθμούς (ράδιο Λουξεμβούργο, BBC, αμερικάνικους, κτλ.) στο Μοναστηράκι. Ποιος έφερνε τους δίσκους στο Μοναστηράκι? Οι Αμερικανοί πεζοναύτες που έκαναν τη θητεία τους στον αμερικανικό σταθμό του Ελληνικού και όταν ερχόταν η ώρα να φύγουν δημοσίευαν αγγελίες: «Οικογένεια αναχωρεί και πουλά τους δίσκους». Είχε μάθει κάθε στενό της Γλυφάδας και μάζευε οτιδήποτε πετούσαν από ξένη μουσική, ή τα έπαιρνε πάμφθηνα όπως ο ίδιος λέει. O Γιάννης είναι ένας πολύ ιδιόμορφος και ιδιαίτερος άνθρωπος. Κάθε μέρα θα κυλήσει ακούγοντας κανά 14ωρο μουσική μέσα στο νερό. Και εδώ και 34 χρόνια κάθε μέρα κάνει την ίδια εκπομπή, «Από τις 4 στις 5», στους 105,8 των FΜ. Υπήρξε εκδότης του θρυλικού «Ποπ και Ροκ», διευθυντής για 22 χρόνια της Virgin, έβγαλε καμίά 20αριά CD's για την ιστορία της μουσικής και 6 βιβλία.
Συχώρα με Γιάννη αν ξέχασα κάτι !
ολόκληρο το άρθρο στο http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=19566&blid=318

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ taxalia

Καρδίτσα: Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί γιατί παρενοχλούσαν οδηγούς με λέιζερ

Τέσσερις νεαροί, ηλικίας 18 έως 20 ετών, παρενοχλούσαν με συσκευή λέιζερ πράσινου χρώματος διερχόμενους οδηγούς, στο ύψος του 14ου χιλιομέτρου της οδού Ν. Μοναστηρίου - Καρδίτσας - Τρικάλων.

Οι νεαροί στόχευαν τα πρόσωπα των οδηγών, πολλοί εκ των οποίων κατήγγειλαν στη συνέχεια το γεγονός, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

«Beautiful Heartache».

Εκτός από ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και ιδιοκτήτης δισκογραφικής, ο Mel Gibson έγινε πρόσφατα και τραγουδιστής, αφού συνέβαλε φωνητικώς στο καινούριο άλμπουμ της συντρόφου του Oksana Grigorieva, με τίτλο «Beautiful Heartache».

Επιπλέον, σκηνοθέτησε τέσσερα βίντεο για να συνοδεύσουν αντίστοιχα τραγούδια από το άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει από τη δίκή του εταιρεία, Icon Records.

«Ο Mel είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης. Έχει υπέροχη φωνή, είναι οραματιστής», δήλωσε μεταξύ άλλων η ρωσίδα τραγουδίστρια, η οποία μάλιστα είναι έγγυος στο όγδοο παιδί του ηθοποιού.

«These Are My Twisted Words»,

Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, το νέο τραγούδι του δημοφιλούς ποπ-ροκ συγκροτήματος Radiohead, με τίτλο «These Are My Twisted Words», διατίθεται δωρεάν από το επίσημο site τους (www.radiohead.com).

Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο από τις 13 Αυγούστου, ακολουθούμενο από φήμες ότι επρόκειτο για ένα από τα τραγούδια ενός νέου E.P. των Radiohead. Όπως ήταν αναμενόμενο, λίγες ημέρες μετά το ίδιο το συγκρότημα διέθεσε το τραγούδι επίσημα, αλλά δεν επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του E.P.

10 ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ..!!!

Περίπου 10 ώρες την ημέρα ξοδεύουν οι έφηβοι μπροστά σε οθόνες κάθε λογής. Η έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία έδειξε οτί ακόμα και το καλοκαίρι και κατά την διάρκεια των διακοπών τους οι νέοι προτιμούν να μένουν ώρες μπροστά σε τηλεοράσεις, οθόνες και κινητά τηλέφωνα.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τα παιδιά να ξοδεούν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα σε δραστηριότητες που δεν αφορούν οθόνες.

OLYMPIAKOS από το MEGA στις 21.45.

Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε στην Τίρασπολ της Μολδαβίας (ή ανεξάρτητης Υπερδνειστερίας) το προτελευταίο βήμα για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να νικήσουν απόψε την Σέριφ και να ελαχιστοποιήσουν τα ρίσκα ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στο Φάληρο.

Με οδηγό τον αγώνα με την Σλόβαν και στο μυαλό το περσινό κάζο από την Ανόρθωση, ο Ολυμπιακός θα παίξει για το αποτέλεσμα στο Sheriff stadium ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση ενόψει της συμμετοχής του στους ομίλους αλλά και στα μεταγραφικά που τον απασχολούν.

Ο Κετσπάγια έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή των Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Αβρ.Παπαδόπουλου, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Ζαϊρί αλλά και για τον σέντερ φορ χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν αυτός θα είναι ο Ντιόγκο ή ο Μήτρογλου.

Η ομάδα θα ταξιδέψει σήμερα για το Τίρασπολ από το Κισινάου, σε μια δύσβατη απόσταση 90 χιλιομέτρων.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αγγλος Ατκινσον. Το ματς θα μεταδοθεί από το MEGA στις 21.45.

Χωρίς νικητή

ολοκληρώθηκε η κλήρωση του ιταλικού lotto και τη Δευτέρα (17/8), αφού κανείς από τα εκατομμύρια Ιταλών και ξένων που έχουν "περάσει" αυτές τις ημέρες από τη χώρα δεν κατάφερε να πετύχει το συνδυασμό των έξι αριθμών. Το νέο τζακ ποτ ανεβάζει το έπαθλο στο ακόμη πιο δυσθεώρητο ποσό των 139,9 εκατ. ευρώ.

Κανένα από τα έξι τυχερά νούμερα, από τα 90 που έχει να επιλέξει ένας παίκτης στο δελτίο, δεν βρέθηκε συμπληρωμένο σε κάποιο από τα δελτία που συμπληρώθηκαν για τη σημερινή κλήρωση του SuperEnalotto.

Παρότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αυτή τη στιγμή περίπου 1 στα 622 εκατομμύρια, ο "πυρετός" του τόσο εύκολου και τόσο υπέρογκου κέρδους ανεβαίνει και οι ουρές για την κατάθεση νέων δελτίων αναμένεται να επιμηκυνθούν.

Σύμφωνα με τους ιταλούς αξιωματούχους του Superenalotto, το έπαθλο αυτής της εβδομάδας ήταν το υψηλότερο τζακποτ που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Τiς Όρνιθες του Αριστοφάνη,

σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.) το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Στη Σκιά των Βράχων 2009».

Η παράσταση εστιάζει στην εποχή του '60 και στην αισθητική των περιπλανώμενων ακροβατών, των αυτοδίδαχτων σχοινοβατών, των εραστών της άρσης του βάρους στα λαϊκά θεάματα, στις αλάνες, στις πλατείες, στις διώρυγες, στα λούνα παρκ στα variete μιας τραυματικής και συναρπαστικής δεκαετίας.

Η κοινωνία των πουλιών εδώ γίνεται μια κοινότητα ανθρώπων που ονειρεύονται την πτήση, που την επιχειρούν πολλές φορές κωμικά και αδέξια και γίνονται ινδάλματα μιας γειτονίας που θέλει -και ξέρει ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρει- να βρεθεί στον ουρανό.

Οι ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες θα συνεργαστούν στην παράσταση των Ορνίθων, γνωρίζοντας καλά ότι μετά την μνημειώδη παράσταση του Καρόλου Κουν, το εγχείρημα επιχειρείται, χωρίς ...δίχτυ ασφαλείας.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Μαρίζας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρήστος Νίνης, Χρύσα Ρώπα, Θεμιστοκλής Πάνου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μπάμπης Γούσας κ.ά.

Δόθηκε η έγκριση στη δημιουργία προϊόντων με τη μορφή του Μάικλ Τζάκσον

Λος Αντζελες




Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Aντζελες έδωσε τελικά την έγκριση για τη δημιουργία προϊόντων με τη μορφή του Μάικλ Τζάκσον, αλλά μετέθεσε για την Παρασκευή την απόφαση σχετικά με έκθεση αντικειμένων που ανήκαν στο διάσημο τραγουδιστή.

Ο δικαστής Μίτσελ Μπέκλοφ επικύρωσε το συμβόλαιο που υπέγραψε η εταιρεία Bravado και οι διαχειριστές της περιουσίας του βασιλιά της ποπ, ο δικηγόρος Τζον Μπράνκα και ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν.

Στα σχέδια της Bravado, η οποία προβλέπει την κυκλοφορία στην αγορά κυρίως ρούχων με τη μορφή του ποπ σταρ, φαίνεται ότι συναίνεσαν και η Κάθριν Τζάκσον, μητέρα του εκλιπόντος, και η δικηγόρος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τριών παιδιών του.

Ωστόσο την ίδια τύχη δεν είχε η έκθεση αντικειμένων που ανήκαν στον Μάικλ Τζάκσον, την οποία επιθυμεί να διοργανώσει η AEG Live, η οποία προώθησε τις συναυλίες στο Λονδίνο που θα σηματοδοτούσαν τη μεγάλη επιστροφή του τραγουδιστή στη σκηνή.

Λόγω της διαφωνίας ανάμεσα στους διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον και της μητέρας του, ο δικαστής Μπέκλοφ ανέβαλε την απόφασή του έως την Παρασκευή, όταν οι δύο πλευρές θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους.


Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ



























ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 2 ΠΑΡΕΕΣ...

ΣΕ ΚΑΦΕ -ΚΛΑΜΠ 5 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ -ΣΤΟ ΕΤΕΡΟΝ....

ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ , Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...

ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ?
ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...?

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ , ΟΤΙ ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...!!!!!!- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΙ ΡΑΒΟΥΝ ΛΙΝΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ...ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ.ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ..!!!


ΑΝΤΕ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ...ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ -ΙΣΩΣ -ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΚΟΝΙΣΜΕΝΟΙ...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ Η ΠALΙ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ..."ΜΑΞΙΜΟΥ"...?

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...