PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Οι άλλες ώρες του Ρίτσου

«Τα εικαστικά του Γιάννη Ρίτσου», αυτά που δημιουργούσε στις δικές του ώρες, θα παρουσιάσει στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου), η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στα εκθέματα και οι γνωστές πέτρες του ποιητή.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Πρόκειται για πρωτότυπα αντικείμενα από τη Συλλογή του Μουσείου Μπενάκη -πιάτα ζωγραφισμένα από τον Ρίτσο, πίνακες, ρίζες, πέτρες, χειρόγραφα, διπλώματα και τιμητικές διακρίσεις-.

Στο έργο του Ρίτσου, η εκφραστική ανάγκη επικεντρώνεται ισότιμα στην εικαστική παραγωγή και την ποιητική κατάθεση. Σπάνια περίπτωση ανθρώπου και ταλέντου, όπου οι δημιουργίες του, η ποίηση και η ζωγραφική είναι γεμάτες χρώματα, αισθήσεις βαθιές και διαπεραστικές.

Διαδικασίες όπου η μία συμπληρώνει την άλλη και, αν δεν είναι ισότιμη η μία, ωστόσο φωτίζει τις αναζητήσεις της άλλης.

Πολ Μακ Κάρτνεϊ: Συνεχίζω. Δεν αποσύρομαι...

Οι φήμες περί αποχώρησης του Πολ Μακ Κάρτνεϊ, που γέμισαν τις τελευταίες ημέρες τα βρετανικά ταμπλόιντ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του «σκαθαριού».

Ο 67χρονος μουσικός -βρισκόμενος στη μέση παγκόσμιας περιοδείας-, δήλωσε: «Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν αποσύρομαι. Η φήμη μοιάζει με το ''o Πολ είναι νεκρός''».

Αυτή ήταν η απάντηση του καλλιτέχνη, που αναφέρθηκε στη διάσημη φήμη του 1969, που τον ήθελε νεκρό και που μάλιστα είχε φιγουράρει σε τίτλους αρκετών εφημερίδων της εποχής. Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Οσο ο κόσμος θέλει να με βλέπει και να με ακούει, θα συνεχίζω. Είναι πάντως τόσο εύκολο να διαδοθεί μία φήμη».

Ο σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δίνει συναυλίες σε διάφορες πόλεις.

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ..!

Στα βότανα της κινεζικής ιατρικής βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ιός Η1Ν1, ο οποίος έχει μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζουν γιατροί στο Πεκίνο, ενώ οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την παρασκευή του εμβολίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το νοσοκομείο Ντίταν του Πεκίνου έχουν νοσηλευτεί τις τελευταίες 12 εβδομάδες περίπου 300 ασθενείς. Σε ένα ποσοστό 48% δόθηκε το φάρμακο Tamiflu ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν βότανα ή συνδυασμός φαρμάκων και βοτάνων.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι από τους 117 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκαν μόνο βότανα, οι 88 έχουν ήδη αναρρώσει και βρίσκονται σπίτια τους.

Αν και δεν αμφισβητούν τη δύναμη των φαρμάκων, οι Κινέζοι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι θεραπείες με βότανα μπορεί να είναι πιο δραστικές -λένε ότι απαιτούνται λιγότερες ημέρες για να δράσουν- και κοστίζουν λιγότερο.

Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η θεωρία τους δεν αφορά ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της νέας γρίπης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Επικίνδυνες Μαγειρικές» σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Κάτια Ζυγούλη και Γιώργο Χωραφά. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ανδρέα Στάικου που έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στην Αθήνα και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση έχει ως εξής: δύο άνδρες, διαφορετικοί μεταξύ τους, μοιράζονται –τυχαία;- την ίδια γυναίκα, με τις γεύσεις και τις μυρωδιές να λειτουργούν ως αφροδισιακό στις δύο παράλληλες σχέσεις.

Ο Δαμοκλής (Γ.Χωραφάς) είναι διάσημος σεφ, με διεθνή σταδιοδρομία, ενώ ο Δημήτρης (Κ.Μαρκουλάκης) είναι ναυτικός και μάγειρας σε πλοία. Οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής, εκείνη όμως που ορίζει το «παιχνίδι» είναι η Νανά (Κ.Ζυγούλη)

Το βιβλίο του Αντρέα Στάικου κυκλοφόρησε το 1998, έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, ενώ έχει διακριθεί και ως θεατρικό έργο στην Αθήνα, στο Παρίσι από την «Comedie Fran&231;aise», καθώς και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ Ο ...ΝΤΑΛΙ..

Μια όχι και τόσο γνωστή πλευρά του διάσημου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί παρουσιάζεται τον χειμώνα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η έκθεση «Ο Νταλί και τα βιβλία» που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νταλί ασχολείται με τον Σ.Νταλί ως συγγραφέα και εικονογράφο.

Η έκθεση θα απαρτίζεται από φωτογραφίες και έντυπο υλικό, που «φωτίζουν» τη σχέση του Ισπανού ζωγράφου με τα βιβλία.

Τα εκθέματα θα αναπτύσσονται σε τρεις ενότητες: φωτογραφίες, αλληλογραφία, αποσπάσματα βιβλίων και άλλο έντυπο υλικό που θα παρουσιάζουν τις ιδιότητες του Νταλί ως συγγραφέα, ως αναγνώστη, αλλά και ως εικονογράφου βιβλίων.

Ο Νταλί έχει άλλωστε εικονογραφήσει σπουδαία αριστουργήματα, όπως ο Δον Κιχώτης, η Κάρμεν και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Κάθε φορά που κάποιο έργο τον συγκινούσε, εκείνος επιθυμούσε να το μετατρέψει σε εικόνες, μέσα από την εικονογράφησή του.

Αυτές οι εικονογραφήσεις αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης, ενώ παρουσιάζουν τις διάσημες «εμμονές» του καλλιτέχνη με ορισμένα σχήματα και ιδέες (όπως για παράδειγμα τα λιωμένα ρολόγια).

«Το ό,τι θα περάσω στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι σίγουρο. Θα προτιμούσα όμως να μείνω στην αιωνιότητα ως συγγραφέας και όχι ως ζωγράφος» είχε δηλώσει κάποτε ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, ο οποίος έγραφε σε πολλές γλώσσες χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους συντακτικούς ή γραμματικούς κανόνες.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί πρώτα στη Θεσσαλονίκη, στη Βίλα Μπιάνκα από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των 44ων «Δημητρίων». Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο του 2010 η έκθεση θα μεταφερθεί στην Αθήνα και θα εγκαινιάσει την νέα στέγη του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το ισπανικό Ίδρυμα Νταλί, το Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ. Γκ. Λόρκα».

το γονιδίωμα του ιού HIV-1 του AIDS

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αποκωδικοποίησαν το πλήρες γενετικό περιεχόμενο του ιού HIV-1 που προκαλεί το AIDS. Ελπίζουν πλέον ότι, μετά από την "ανάγνωση" του πλήρους γονιδιώματος του ιού, θα ανοίξει ο δρόμος για την καλύτερη κατανόηση της δράσης του και θα επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων αποτελεσματικότερων φαρμακευτικών θεραπειών.

Η αποκωδικοποίηση έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, υπό τον Κέβιν Γουίκς του Τμήματος Χημείας, και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ. Η "χαρτογράφηση" του ιού επιτεύχθηκε με την ανακάλυψη μιας νέας χημικής και απεικονιστικής μεθόδου, με την ονομασία "SHAPE", που στο μέλλον μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλους ιούς, όπως της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

Ο ιός HIV μεταφέρει τις γενετικές πληροφορίες του με πιο πολύπλοκες δομές σε σχέση με μερικούς άλλους ιούς. Ο HIV, όπως και οι ιοί της γρίπης, της ηπατίτιδας C και της πολιομυελίτιδας, κωδικοποιούν το γενετικό υλικό τους σε μόρια RNA (με μονή έλικα) και όχι DNA (διπλή έλικα), όπου η κωδικοποίηση είναι σχετικά απλούστερη. Το RNA, αντίθετα, μπορεί να παίρνει διάφορα σχήματα και δομές.

Η αποκωδικοποίηση του πλήρους γονιδιώματος πλέον προσφέρει στους επιστήμονες νέες πληροφορίες, στις οποίες δεν είχαν πρόσβαση ως τώρα, και ίσως τους δώσει νέες απαντήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ιού. Οι αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι, χάρη στις νέες γενετικές πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να κάνουν μικρές αλλαγές στον ιό. Ανέφεραν επίσης ότι άρχισαν πλέον να κατανοούν τα γενετικά "κόλπα" που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεφύγει από τον εντοπισμό του από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ντύσιμο ανάλογα με την περίσταση!

Καλεσμένοι σε party σε ξενοδοχείο Είναι μια από τις πιο επίσημες προσκλήσεις που μπορεί να δεχτείτε, γι αυτό φροντίστε να φορέσετε το καλό σας κοστούμι! Καλεσμένοι σε κέντρο διασκέδασης!


Μπορείτε να φορέσετε κοστούμι- χωρίς γραβάτα αν θέλετε- ή ένα σκούρο υφασμάτινο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο και μαύρο μπλέιζερ
ειδική περίπτωση σε μπαρ.

Αν θέλετε να είστε άνετα, μπορείτε να φορέσετε ένα σκούρο τζιν, αλλά για χάρη των ημερών, μην το συνδυάσετε με ένα καθημερινό πουλόβερ ή μπουφάν. Προτιμήστε ένα πουκάμισο, φορεμένο χωρίς σακάκι και από πάνω ένα μακρύ παλτό.

Καλεσμένοι σε σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση όλα είναι σχετικά. Αν δεν πρόκειται για πάρτι με πολλούς καλεσμένους και ξέρετε καλά τον οικοδεσπότη επιτρέπεται το τζιν και γενικότερα η πιο χαλαρή εμφάνιση. Βέβαια όταν λέμε χαλαρή δεν εννοούμε με τη φόρμα. Το τζιν ή το υφασμάτινο παντελόνι, μαζί με ένα πουκάμισο ή ένα λεπτό, καλό, πουλοβεράκι είναι μια καλή επιλογή.

Αν πάλι πρόκειται για μεγάλο πάρτι, προτιμήστε το κοστούμι, με γραβάτα ή χωρίς.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΘΥΛΗΚΩΝ

Τα παπούτσια είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εμφάνισής σας. Σημείο αναφοράς για τις γυναίκες, όμως πηγή σύγχυσης για τους άντρες.

Οι περισσότεροι δε αποφεύγουν να επισκέπτονται τα καταστήματα παπουτσιών πάνω από δυο φορές το χρόνο. Κι όμως, η αγορά παπουτσιών δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαίνεται. Κατ αρχάς δύο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρώτον, επιλέξτε ένα παπούτσι που ταιριάζει ή είναι πιο σκούρο από το παντελόνι σας. Δεύτερον, αν φοράτε ζώνη, προσπαθήστε να την ταιριάξετε με τα παπούτσια σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για το τι να προσέξετε όταν αγοράζετε παπούτσια και τι στιλ παπουτσιών να φοράτε με συγκεκριμένα ρούχα. Με τα παπούτσια, σε γενικές γραμμές ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Εξετάστε την ποιότητα του δέρματος για να σιγουρευτείτε ότι το υλικό αξίζει τα χρήματά σας. Τα καλά παπούτσια με πρώτης ποιότητας δέρμα είναι πάντα μια καλή επένδυση.

Η επιλογή του σωστού στιλ για κάθε περίσταση είναι σημαντική. Με τζιν, προσπαθήστε να αποφύγετε παπούτσια που προορίζονται για πιο κυριλέ ντύσιμο. Αφήστε το στιλ του πουκαμίσου να σας καθοδηγήσει. Με ένα αθλητικό πουκάμισο πόλο, φορέστε χαμηλά δερμάτινα παπούτσια ενώ τα κοντομάνικα ταιριάζουν ωραία με αθλητικά. Τα υφασμάτινα παντελόνια πηγαίνουν με τον ίδιο τύπο παπουτσιού που θα φορούσατε με ένα κοστούμι.

Τα πιο γυαλιστερά υφάσματα συνήθως θέλουν ένα πιο κομψό παπούτσι. Τα μαύρα παπούτσια ταιριάζουν με γαλάζια, γκρι ή μαύρα παντελόνια. Τα καφέ παπούτσια ταιριάζουν καλύτερα με καφέ, μπεζ, πράσινο και άλλους πιο σκούρους γήινους τόνους. Μπορείτε να φορέσετε καφέ με σκούρο κοστούμι, αλλά αυτή είναι μια προχωρημένη εμφάνιση που απαιτεί να θυμηθείτε την καφέ ζώνη. Τα βυσσινί παπούτσια πηγαίνουν ωραία με χακί, φωτεινό καφέ, μπλε και γκρι.

Την επόμενη φορά που θα ψωνίζετε σε ένα κατάστημα ή στο διαδίκτυο θυμηθείτε τις παραπάνω συμβουλές. Και αν η εμπειρία δεν γίνει πιο ευχάριστη, τουλάχιστον θα έχετε αγοράσει τα σωστά παπούτσια!

Ξύρισμα, είναι θέμα στιλ!

Κάποτε ήταν απλό: Ένα πρωινό ξύρισμα με σαπουνάδα και πινέλο ήταν η τελετουργία για εκατομμύρια άνδρες κάθε μέρα.Σήμερα; Το τελείως αντίθετο. Έφηβοι, τριαντάρηδες αλλά και μεσήλικες βλέπουν την τριχοφυΐα τους σαν μια προσωπική" άσκηση στιλ", αλλά και σαν μια ευκαιρία να λύσουν οριστικά κάποια προβλήματα εμφάνισης.

Για παράδειγμα: Emo, trendy ή fashionista; H νεολαία λατρεύει να εντάσσεται σε ομάδες με διαφορετικά και απόλυτα ξεχωριστά στυλ, τόσο στην συμπεριφορά όσο και στην εμφάνιση. Και βέβαια εδώ οι πειραματισμοί με την τριχοφυΐα δίνουν και παίρνουν, καθώς όλο και περισσότεροι υιοθετούν ένα μικτό στυλ, με καλοξυρισμένο πρόσωπο π.χ. αλλά και με μικρά μουσάκια και φαβορίτες που -όχι σπάνια- παίρνουν πολύπλοκα σχήματα.

Για πάντα νέος: Μια από τις ανδρικές κατάρες, η τριχόπτωση, τώρα γίνεται μια ευκαιρία για ένα μοντέρνο και πολύ πιο κομψό στυλ. Εκατομμύρια άνδρες διαλέγουν ένα πολύ κοντό κούρεμα, ή και ξύρισμα του κεφαλιού, όταν αρχίζει να μειώνεται η πυκνότητα των μαλλιών τους. Έτσι εξαφανίζονται επιτέλους εκείνα τα παράξενα μακρυμάλλικα στιλ που επιχειρούσαν να καλύψουν τις κενές περιοχές στο κεφάλι! 3 μέρες αξύριστος: ξεκίνησε ως έκφραση ελευθερίας από το καθημερινό ξύρισμα για να γίνει μόδα. Τα γένια λίγων ημερών τώρα είναι αποτέλεσμα προσεκτικού τριμαρίσματος, ώστε να έχουν πάντα το ίδιο μήκος και βέβαια την ίδια εικόνα ανεμελιάς.

Body language: Πολλοί αθλητές ήταν υποχρεωμένοι να ξυρίζουν π.χ. τα πόδια τους ή το στέρνο για να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις. Στην άλλη άκρη, οι άνδρες-μοντέλα έκαναν το ίδιο για να αναδείξουν το γυμνασμένο σώμα τους. Τελικά, η επέμβαση και ο πειραματισμός στην τριχοφυία σε όλο το σώμα έπαψε να είναι ταμπού και έχει γίνει μόδα, ταυτισμένη με την προσωπική φροντίδα, την γυμναστική και την υγεία.
Το εργαλείο: Για την ανδρική ευχαρίστηση και το απόλυτα προσωπικό στυλ ξυρίσματος και κουρέματος ένα είναι το απαραίτητο εργαλείο: Οι ξυριστικές μηχανές με πολλαπλές ρυθμίσεις για βαθύ ξύρισμα ή τριμάρισμα σε όποιο μήκος θέλουμε, επαναφορτιζόμενες, εργονομικές και υδατοστεγείς για να τις χρησιμοποιούμε ακόμη και στο ντους, απλά δεν παίζονται! Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία στην χρήση και διάθεση για αλλαγή στο στυλ μας, κάθε στιγμή!

Πώς να κάψετε λίπος

Εάν γυμνάζεστε και ξαφνικά παρατηρείτε ότι η προπόνηση δε σας βοηθάει να κάψετε λίπος, δεν είστε μόνοι. Συχνά διαπιστώνουμε ότι το σώμα μας προσαρμόζεται στη ρουτίνα της άσκησης και φτάνουμε σε αδιέξοδο. Όταν αυτό συμβεί, σταματάμε να καίμε λίπος και απογοητευόμαστε σε σημείο που ή τα παρατάμε ή λιμοκτονούμε.

Επειδή ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι λύση, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να καίτε περισσότερο λίπος και μάλιστα με το σωστό τρόπο. Βάλτε ποικιλία στην προπόνησή σας! Αν παρά την τακτική άσκηση, αισθάνεστε ότι το σώμα σας δε βελτιώνεται , προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που γυμνάζεστε. Εάν η συνηθισμένη επιλογή σας είναι η αεροβική άσκηση,δοκιμάστε το τρέξιμο ή το kickboxing για να δώσετε στο σώμα σας μία πρόκληση.

Αν κάνετε βάρη, μπορείτε να γυμνάσετε ένα μέρος του σώματός σας τη μία ημέρα και την επόμενη, ένα άλλο μέρος.

Πρωινή προπόνηση. Οι ειδικοί εγγυώνται ότι η προπόνηση με άδειο στομάχι το πρωί βοηθάει στην καύση περισσότερου λίπους. Όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι το σώμα σας αντιδρά, χρησιμοποιώντας το λίπος ως καύσιμο. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε στο στόμα σας κάτι πριν την προπόνηση, δοκιμάστε να τσιμπήσετε κάτι απλό, όπως μία χούφτα καρύδια ή πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Αντιστρέψτε την προπόνησή σας! Αν κάνετε και ασκήσεις ενδυνάμωσης και αεροβική, κάντε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης πρώτα. Αφήνοντας την αεροβική τελευταία μπορείτε πράγματι να κάψετε περισσότερο λίπος, αφού το σώμα σας χρειάζεται 15 λεπτά για να ζεσταθεί και να κάψει λίπος. Δεδομένου ότι το σώμα σας θα έχει ήδη ζεσταθεί, θα κάψετε περισσότερο λίπος μόλις αρχίσετε την αεροβική άσκηση.

Προπονηθείτε σκληρά. Όσο πιο σκληρή και μεγαλύτερης διάρκειας είναι η προπόνησή σας, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε. Αν γυμνάζεστε 15-20 λεπτά την ημέρα, δε θα κάψετε τόσο λίπος όσο θα κάψετε αν γυμναστείτε 30-40 λεπτά. Φάτε για να κάψετε. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρόφιμα, που βοηθούν στην καύση του λίπους.

Προσθέστε λίγο κόκκινο πιπέρι, κανέλα, σκόρδο και τζίντζερ στο επόμενο γεύμα σας. Φάτε μήλα, μπανάνες και μούρα πριν την προπόνηση. Δοκιμάστε να προσθέσετε σόγια στο πιάτο σας ή λίγο κασέρι στη σαλάτα σας.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....

Οι άνδρες που έχουν πιο υγιές σπέρμα, πιθανότατα θα ζήσουν περισσότερα χρόνια ζωής, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας (Οντένσε), δημοσιεύτηκε στο ιατρικό αμερικανικό περιοδικό για θέματα επιδημιολογίας "American Journal of Epidemiology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Η έρευνα μελέτησε πάνω από 43.000 Δανούς, για χρονική περίοδο μέχρι 40 ετών.

"Ο κίνδυνος θανάτου μειώνεται, αν κάποιος έχει σπέρμα καλής ποιότητας, σε σχέση με ένα σπέρμα χαμηλής ποιότητας. Όσο φτωχότερης ποιότητας είναι το σπέρμα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος θανάτου", δήλωσε η υπεύθυνη ερευνήτρια δρ Τίνα Κολντ Γιένσεν.

Αν και η έρευνα δεν πρέπει να τρομάξει όσους γνωρίζουν ότι δεν έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές, καλό θα είναι να κάνουν προληπτικό "τσεκ-απ" για άλλες ασθένειες, ειδικά καρκίνο των όρχεων. Η ανδρική στειρότητα έχει γίνει όλο και πιο συχνή στους άνδρες των 50 ετών, σύμφωνα με τους δανούς επιστήμονες.

Η δανική μελέτη αναφέρει ότι άνδρες με συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στο σπέρμα τους 40 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου ήταν 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης, σε σχέση με άνδρες που είχαν συγκέντρωση κάτω των 10 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου.

Η διάρκεια ζωής επίσης διαπιστώθηκε ότι αυξανόταν σταθερά ανάλογα με το ποσοστό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα, τα οποία εμφάνιζαν φυσιολογική κινητικότητα. Άνδρες με άνω του 75% φυσιολογική κινητικότητα σπέρματος είχαν 54% μικρότερη πιθανότητα θανάτου σε σχέση με άνδρες, των οποίων το σπέρμα είχε φυσιολογική κινητικότητα κάτω του 25%.

Ακόμα βρέθηκε ότι οι άνδρες που είχαν κάνει παιδιά, ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους δεν είχαν κάνει, ένα εύρημα που συμφωνεί με προηγούμενες έρευνες, οι οποίες έχουν διαπιστώσει ότι οι γόνιμοι άνδρες και γυναίκες ζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες χωρίς παιδιά, κατά μέσο όρο, είναι φτωχότεροι, λιγότερο υγιείς και πιο επιρρεπείς σε χρόνιες ασθένειες. Όμως η αύξηση στα χρόνια ζωής που σχετίζεται με την καλύτερη ποιότητα σπέρματος, ισχύει τόσο για τους άνδρες με παιδιά, όσο και γι' αυτούς χωρίς παιδιά.

Οι άνδρες με καλύτερο σπέρμα έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών, όπως καρκίνου, αναπνευστικών προβλημάτων, στομαχικών προβλημάτων κ.α. "Το σπέρμα καλής ποιότητας πιθανώς αποτελεί ένα βιολογικό δείκτη γενικής υγείας, ο οποίος σχετίζεται με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης", σύμφωνα με τη δρα Γιένσεν.

ΤΟ ΑΝΥΝΑΜΟ ΦΥΛΟ ...ΔΕΡΝΕΙ..!!

Νέες κοινωνικές διαστάσεις δίνει η απελευθέρωση των γυναικών στην Αυστραλία καθώς οι Αυστραλές όχι μόνο πίνουν και οδηγούν περισσότερο, αλλά καταδικάζονται συχνότερα σε ποινές φυλάκισης και χτυπούν περισσότερο τους συντρόφους τους.

Οι γυναίκες πάντοτε ήταν τόσο θύματα όσο και δράστες ενδοοικογενειακής βίας αλλά τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εγκλήματος και Ερευνών της Δυτικής Αυστραλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της χώρας, για την τελευταία οκταετία, δείχνουν αύξηση 159% στις παραπομπές γυναικών σε δίκη με κατηγορίες που έχουν ως αφετηρία την άσκηση βίας στο εσωτερικό της οικογένειας.

«Είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο ανεκτικοί στη βία που ασκείται από γυναίκες από όσο συνήθως ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου, Ντον Γουεδερμπέρν, ο οποίος προσέθεσε ότι «περισσότερες γυναίκες συλλαμβάνονται για επιθέσεις που σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία, κάτι το οποίο ορισμένοι αποδίδουν στην κατάχρηση αλκοόλ».

Είναι επίσης πιθανό ότι περισσότερες γυναίκες πλέον ανταποδίδουν τις επιθέσεις που δέχονται, και κατά λάθος ή όχι, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για αυτό. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ενώ πάνω από τις μισές υποθέσεις βίας όπου εμπλέκονται άνδρες, έφθασαν στα ακροατήρια, στις γυναίκες ο αριθμός πέφτει στο 1/3, κάτι που σημαίνει ότι οι κατηγορίες κατά των γυναικών είναι πιθανότερο να καταρριφθούν.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Υγεία των Ανδρών», Γρεγκ Άντερσεν, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν συμβαδίζει με τις τάσεις που καταγράφει το Γραφείο καθώς δεν υπάρχουν καταφύγια για κακοποιημένους άνδρες.

«Δεν αξίζουν βοήθειας όλα τα θύματα βίας, είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες;», αναρωτιέται ο Άντερσεν.

Παράλληλα με την απελευθέρωση των γυναικών, υπάρχει και μεγαλύτερη ετοιμότητα από πλευράς των ανδρών να απορρίψουν τους στερεότυπους ρόλους. Γίνονται καλοί στη διαχείριση του νοικοκυριού, διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίου και έχουν το θάρρος να τηλεφωνούν στην αστυνομία όταν είναι τα θύματα της βίας.

Η Σου Ράις, η οποία διευθύνει την οργάνωση «Υπηρεσία Δικαιωμάτων των Ανδρών» υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ και οι κακοποιημένοι σύζυγοι είναι απίθανο να αναζητήσουν αποζημιώσεις μέσω του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν άνδρα να παραδεχθεί ότι η σύζυγος του τον δέρνει, το θεωρούν ντροπή και πολλοί αστυνομικοί συνήθως τους ρωτάνε τι έκαναν για να αναγκάσουν τη σύζυγο τους να τους χτυπήσει ή γιατί δεν μπορούν να τη διαχειριστούν», λέει η Ράις.

Επιστρέφει δριμύτερος

Με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ τον ερχόμενο Νοέμβριο, ο Robbie Williams ευελπιστεί να επιστρέψει στο ανώτατο σκαλοπάτι της βρετανικής ποπ. Το άλμπουμ, που θα τιτλοφορείται «Reality Killed The Video Star», θα είναι η πρώτη του κυκλοφορία μετά το «Rudebox» του 2006, το οποίο είχε χλιαρή αποδοχή από τους fan του και τους κριτικούς. Το πρώτο single, «Bodies», θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου.

«Το νέο άλμπουμ θα είναι δυναμίτης», δήλωσε ο βρετανός σταρ. «Θ’ ακούσετε τον παλιό Robbie, τον καινούριο Robbie, κι έναν Robbie που ούτε εγώ ούτε εσείς έχετε γνωρίσει ακόμα.»

Στο blog του, ο Robbie αποκάλυψε ότι ξανάγραψε ένα από τα τραγούδια του, αλλάζοντας ένα στίχο ως φόρο τιμής στον Michael Jackson. Γενικά, πάντως, οι στίχοι τον παίδεψαν αρκετά σε αυτό το άλμπουμ, όπως παραδέχτηκε, και αναγκάστηκε να ζητήσει την πολύτιμη βοήθεια του γνωστού στιχουργού Don Black. «Είναι ο πιο ευγενικός θρύλος που έχω γνωρίσει. Τον αγαπώ», δήλωσε για τη συνεργασία.

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Η πανέμορφη Vanessa Mae έχει έρθει αρκετές φορές στην χώρα μας και οι συναυλίες της είναι πάντα sold out. Μετά από απουσία 5 χρόνων επιστρέφει, με ένα εξαιρετικό show εφ’ όλης της ύλης. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το βράδυ, το Ηρώδειο φιλοξενεί και πάλι την βασίλισσα του βιολιού.

Αυτή την φορά όμως θα έχει μαζί της μία μπάντα με έξι μουσικούς, μία ορχήστρα καθώς και μια μεγάλη ομάδα τεχνικών, απαραίτητη για την παρουσίαση ενός μοναδικού show που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μια μεγάλη βραδιά κατά την οποία η Vanessa Mae θα μας ταξιδέψει με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του δικού μας Vangelis αλλά και σπουδαίες μπαλάντες. Όλα τα απογειώνει με το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της και με τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, καταφέρνει να ισορροπεί, μία δεκαπενταετία τώρα, μεταξύ του κλασικού και του

οι υποψηφιότητες για τα Μουσικά Βραβεία του MTV

Η Beyonce και η Lady Gaga φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν στα φετινά Μουσικά Βραβεία του MTV, που θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη.

Καθεμιά από τις δύο τραγουδίστριες έχει 9 υποψηφιότητες σε 8 κατηγορίες, ανάμεσά τους και αυτές για το Καλύτερο Γυναικείο Βίντεο και Βίντεο Της Χρονιάς. Η Britney Spears συνεχίζει ακάθεκτη την επάνοδό της με 7 υποψηφιότητες, έχοντας κερδίσει ήδη τρία βραβεία στην περσινή απονομή. Στη Γυναικεία κατηγορία, τη λίστα συμπληρώνουν οι Katy Perry, Kelly Clarkson, Taylor Swift και Pink.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο της Beyonce «Ladies (Put A Ring On It)» είναι υποψήφιο για 3 κύρια βραβεία και 6 «τεχνικά», όπως αυτά της Σκηνοθεσίας και Διεύθυνσης Φωτογραφίας. Στην κατηγορία Βίντεο Της Χρονιάς, το χιτ της Beyonce θα αναμετρηθεί με το «Poker Face» της Lady Gaga και το «Womanizer» της Britney Spears.

Την κατηγορία Βίντεο Της Χρονιάς συμπληρώνουν οι ράπερ Kanye West και Eminem με τα «Love Lockdown» και «We Made You» αντίστοιχα, οι οποίοι θα είναι και υποψήφιοι για το Καλύτερο Αντρικό Βίντεο μαζί με τους Jay-Z και Ne-Yo.

Μια νέα κατηγορία καθιερώνεται από φέτος για διάφορα βίντεο που είχαν παραγνωριστεί σε περασμένες τελετές. Κλασικές επιτυχίες όπως το «Sabotage» των Beastie Boys, το «Human Nature» της Bjork και το «Freedom 90» του George Michael θα είναι υποψήφια γι αυτό το «αναδρομικό» βραβείο.

Όσο για τον παρουσιαστή, αυτός θα είναι και πάλι ο βρετανός κωμικός Russell Brand. Ο Brand είχε διχάσει το κοινό πέρυσι, όταν σε έναν αυτοσχεδιαστικό μονόλογό του είχε αποκαλέσει τον George W. Bush «καθυστερημένο καουμπόι». Φέτος, όμως, ο 34χρονος παρουσιαστής υποσχέθηκε ότι η τελετή θα είναι ένα φεστιβάλ αγάπης και ενοποίησης.
Οι Green Day και η Pink, τέλος, είναι τα μόνα επιβεβαιωμένα ονόματα, μέχρι στιγμής, που θα εμφανιστούν ζωντανά στην τελετή.

ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟΨΕ

Ο Ολυμπιακός εκανε 2 τις νίκες του επί της Σλόβαν με το ίδιο σκορ (2-0) και περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Εντσο Μαρέσκα και ο Ντιόγκο σκόραραν με κεφαλιές από σέντρες του MVP Ζαϊρί και του Γκαλέτι.


Ο Τιμούρ Κετσπάγια έμεινε ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα και κυρίως από την πρόκριση, ενώ και ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες αναγωρίζοντας ότι στην παρούσα φάση το θέαμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που για μια ακόμη φορά έκλεψε την παράσταση γεμίζοντας το Καραϊσκάκη αρχές Αυγούστου.


ο ΠΑΟΚ ΑΠΟΨΕ

ΠΑΟΚ: Τσεκάρει το εισιτήριο με Βαλερένγκα (21:45 Novasports 1)


Σοβαρότητα και πειθαρχία επιθυμεί ο Φερνάντο Σάντος από τους ποδοσφαιριστές του, στην ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα, για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Επιθυμία που επισήμανε με έμφαση ο Πορτογάλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για την αναμέτρηση.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΥΤΕ 2 ΑΛΛΑ 11

Ο Γουίλιαμ Τζέφερσον, πρώην μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που συνελήφθη με 90.000 δολάρια σε μετρητά στο ψυγείο του, κρίθηκε χθες Τετάρτη ένοχος πολλαπλών κατηγοριών δωροληψίας και ξεπλύματος χρήματος.

Το πρώην μέλος της βουλής των αντιπροσώπων από τη Λουϊζιάνα, που είχε κατηγορηθεί το 2007 για αποδοχή εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρίες με αντάλλαγμα την προώθηση επιχειρηματικών συμφωνιών στην Αφρική, κρίθηκε ένοχος για τις 11 από τις 16 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε για δωροληψία, συμμετοχή σε παράνομο κύκλωμα και ξέπλυμα χρήματος.

Κατά την έρευνα στην κατοικία του πράκτορες του FBI ανακάλυψαν τα 90.000 δολάρια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και κρυμμένα στο ψυγείο.

Ο Τζέφερσον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 150 ετών και επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 456.000 δολαρίων, ενώ ενδέχεται να κληθεί να παραδώσει μετοχές.

Στην διάρκεια της δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια, στη Βιρτζίνια, εισαγγελείς είπαν πως ο Τζέφερσον ζήτησε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ως μίζες προκειμένου να διαμεσολαβήσει για το κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών, κυρίως στην Αφρική.

Σ' αυτές περιλαμβάνονται τηλεπικοινωνιακές συμφωνίες στη Νιγηρία και στην Γκάνα, παραχωρήσεις εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ισημερινή Γουινέα και την Δημοκρατία του Κονγκό, κ.λπ.

"[Η απόφαση] στέλνει σαφές μήνυμα ότι κανείς δημόσιος λειτουργός --κι οπωσδήποτε κανένα μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ-- δεν μπορεί να πουλά το αξίωμά του, να το προδίδει", δήλωσε η Ντέινα Μπέντε, εισαγγελέας στη Βιρτζίνια. "Αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό".

Η ανακοίνωση της ποινής του Τζέφερσον αναμένεται την 30ή Οκτωβρίου.

Ο πολιτικός μπορεί να ασκήσει έφεση. Δεν έχει προφυλακιστεί.

Μέλος του Κογκρέσου από το 1991 αδιαλλείπτως, ο 62χρονος Τζέφερσον, που ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα, έχασε στις εκλογές της περασμένης χρονιάς. Στην περιφέρειά του ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ορλεάνης.

ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Από σήμερα Πέμπτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε περίπου 430.000 οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ) του δ' διμήνου του 2009.

Για τη χορήγηση του επιδόματος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ..!!!

"Βιομηχανία" που έκοβε κλήσεις σε χιλιάδες οδηγούς για παραβίαση του ορίου ταχύτητας ειχε στηθει στην Ιταλια, με την συμμετοχή- όπως φαίνεται- δημοτικών αρχων, αστυνομικών διοικητών και εργολάβων που εκμεταλλεύονταν τα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Καζέρτας -λίγο έξω από τη Νάπολη- 70 δήμοι της περιφέρειας της Καμπανίας, μαζί με σειρά ιδιωτικών εταιριών παραβίαζαν τους κανόνες λειτουργίας των μηχανημάτων αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των προστίμων που μπορούσαν να επιβληθούν.

Η έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια.Σήμερα, απεστάλησαν πάνω απο διακόσιες κλήσεις σε απολογία, σε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, διοικητές δημοτικής αστυνομίας, υπεύθυνους ιδιωτικών εταιριών που είχαν πάρει τις εργολαβίες για τα μηχανήματα "autovelox".

Η καταγραφή της ταχύτητας γινόταν χωρίς καμία σήμανση και επιλέγονταν, πολύ συχνά, περίεργα και "ανορθόδοξα" σημεία, όπως τις στροφές και περιοχές με πλούσια βλάστηση, ώστε να μην διακρίνουν, οι οδηγοί, τα "μηχανήματα-παγίδα". Τα δε πρόστιμα, δεν συμπληρώνονταν από τους αστυφύλακες του δήμου, αλλά από υπεύθυνους των εταιριών που είχαν τοποθετήσει τα συγκεκριμένα "autovelox".

Σύμφωνα με τους καραμπινιέρους, τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα πρόστιμα (υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ), δεν χρησιμοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά για σκοπούς που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, όταν κάποιοι πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύ περίεργη τοποθέτηση των μηχανημάτων καταγραφής της ταχύτητας, δεν έλειψαν και αστυφύλακες οι οποίοι τους απείλησαν με την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Μερικοί από τους οδηγούς που αναγκάσθηκαν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ και να χάσουν πολύτιμους "πόντους" από το δίπλωμα, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν τώρα δικαστικά, και να ζητήσουν αποζημίωση.

ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ ...ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

81 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη την χώρα θα παραμείνουν απόψε ανοιχτά μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε υπό το φως του φεγγαριού μέσα από 43 μουσικές εκδηλώσεις σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης (Ωδείο): Υπόγεια Ρεύματα.

Επταπύργιο: Ensemble.

Πύργος Ουρανούπολης: Μανώλης Μητσιάς.

Αρχαιολογικός χώρος Εδεσσας: Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.

Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης Δράμας: Αρετή Κετιμέ.

Νεκρόπολη Αιανής: Μπάμπης Τσέρτος.

Ελληνιστική πόλη Φλώρινας: μουσική βραδιά.

Ι. Ναός Παναγίας Κουμπελίδικης: Senza Quartetto.

2.401,07 Ο Γ.Δ. του Χ.Α.

Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη (6/8). Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.401,07 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,45%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 212,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 79 ενισχύθηκαν, 139 υποχώρησαν και 42 παρέμειναν αμετάβλητες.

School forces boy to smoke

A schoolboy has been forced to smoke 42 cigarettes in two hours by his teacher after she found one in his locker.


Ένας μαθητής από τη Μαλαισία αναγκάστηκε να καπνίσει 42 τσιγάρα, όταν η διεύθυνση του σχολείου ανακάλυψε μέσα στο φοριαμό του ένα τσιγάρο και έναν αναπτήρα.

Ο 16χρονος Μοχάμαντ Αλιφ Αριφίν, δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε το τσιγάρο στο φοριαμό του, αλλά ο διευθυντής του σχολείου και ο επιστάτης του κοιτώνα επέλεξε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά μπροστά στους συμμαθητές και τους καθηγητές του.

"Κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αναγκάστηκα να καπνίζω τέσσερα τσιγάρα μαζί μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 42 τσιγάρων", δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλιφ στην εφημερίδα New Straits Times.

Το σχολείο τον έστειλε στη συνέχεια στο σπίτι του ενημερώνοντας τους κηδεμόνες του ότι είναι αδιάθετος.

Η θεία του μαθητή δήλωσε ότι ο ανιψιός της έβηχε συνεχώς.

"Μετά από δύο ημέρες παρατήρησα ότι τα χείλη του ήταν πρησμένα και τον ανάγκασα να μου πει τι συνέβη. Δεν μπορούσε να φάει επί πέντε ημέρες", δήλωσε η γυναίκα στην εφημερίδα.

Ο θείος του παιδιού κατέθεσε μήνυση εναντίον του διευθυντή και του σχολείου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΝΑΙ..ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ..
ΟΙ ΕΛΟΧΙΜ
ΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ
ΓΕΡΜΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ
ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
ΑΛΒΑΝΟΙ ΧΤΙΣΤΕΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΗΔΕΣ...

ΝΕΟΙ, ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ...

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ....ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΒΡΕΧΕΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑ...!!!!!

ΠΟΛΥ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΑ...

ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΑ...

ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΦΤΥΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ..?

ΚΑΤΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ , ΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΥΧΑΙΑ....

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ "ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ", ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ- ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ -ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ...

"ΕΠΕΣΑΝ" ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ -ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ-..

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΤΟΥΣ..
ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ..
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΙΔΗΚΗΣΗ -ΠΙΑΤΟ, ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΚΡΥΟ...!!!

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΕΑΨΠΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...?

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΜΗΠΩΣ "ΠΡΟΕΚΥΨΕ" ΘΕΜΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ Ο ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝΗ ΑΓΟΥΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ..?
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...!!!

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΑΣ...

Η ΤΟ ΚΟΚΙΝΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΑΣ...


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ -ΠΑΛΙ -ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΤΡΑΚΙ ΜΑΣ...
Η ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΑΣ....ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΜΠΥΡΕΣ...


ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΙΣΚΑΚΙ ΜΑΣ..
ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΣ...ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ...

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑ...-ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΡΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ -ΣΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ-ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ...
ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΥΡΟ ΚΑΛΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ -ΠΑΡΤΑΓΚΑΣ η ΜΟΝΤΕΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ...

ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ

ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΕΔΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΠΕΤΟΥΝΙΑ"- ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΓΛΑΣΤΡΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΕΣΑΙ...

ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΟΛΑ , ΜΑ ΣΕ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΑΠΟΨΕΙΣ. 2 θεσεισ. 2 οπτικεσ...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΞΕΠΑΤΩΝΟΥΝ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ..

ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ -Η ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ- ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ -ΟΠΩΣ ΕΙΧΔΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΝΤΙ- ΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ...


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ...
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ...
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...

ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...


ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ...!!!!
ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ..ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΑΜΕ...ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ..!!!
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ....

ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ...!!!
ΓΙΝΕΤΑΙ?

Βολταίρος


Διαφωνω με αυτα που λες

αλλα

θα υπερασπιτω μεχρι θανατου

το δικαιωμα σου να τα λες.