PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ....για να μη ξεχναμε...



















Η Ρω ή Ρώγη ή Ροπή, όπως την αναφέρουν διάφοροι χάρτες ή παλιά βιβλία, βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελλόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές.
Είναι το πρώτο νησάκι που βλέπει ο επισκέπτης από το πλοίο λίγο πριν φτάσει στο νησί προερχόμενος από τη Ρόδο, με την ελληνική σημαία να ανεμίζει και το Κάστρο να δεσπόζει στη μέση και ψηλά, σαν μάρτυρας μιας μακράς Ιστορίας πολυκύμαντης αλλά όχι ξεχασμένης.

Όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν το Καστελλόριζο, την ονόμασαν «Καρά αντά», από το μελανωπό χρώμα των βουνών της.
Η ονομασία «Άι Γιώργης» δόθηκε από το μικρό εκκλησάκι με τη λιτή αιγαιοπελαγίτικη, μοναστηριακού ρυθμού, αρχιτεκτονική που μέχρι σήμερα σώζεται ιερό και αμόλυντο στο μικρό και πεταλοειδές λιμανάκι της Ρω.
Κοντά του υπάρχει μια μικρή αγροτική έκταση, που καλλιεργεί ο εκάστοτε διαμένων κτηνοτρόφος.
Η Pω ανήκει «κατά κυριότητα» στο Δήμο Μεγίστης, ο οποίος κάθε τέσσερα χρόνια την εκμισθώνει σε κτηνοτρόφο κάτοικο Καστελλορίζου με τη διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Σ΄ αυτό το άγονο νησί, έζησε μια Ελληνίδα νησιώτισσα. Η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «κυρά της Ρω» γιατί επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη δύση του ήλιου, για να πει σ’ όλους, πως τούτος ο τόπος που πατούσε, απέναντι από τα τουρκικά παράλια, ήταν Ελλάδα.
Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της, Κώστα και την τυφλή μητέρα της από το 1924. Μετά το θάνατο και του άντρα της και της μητέρας της, η κυρα-Δέσποινα ή η «Κόρη της Ρω» όπως την έλεγαν στο νησί, κατόρθωσε μόνη της να κατοικήσει και να κρατήσει ελληνικό το νησάκι της, καλλιεργώντας και βόσκοντας εκεί τα λιγοστά ζώα της.
Το σπουδαιότερο είναι πως συνεργάσθηκε με τον Ιερό Λόχο και με άλλους αντιστασιακούς.
Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήγε στο Καστελόριζο και εκεί έδρασε με τις αποστολές στρατευμάτων για τη Μέση Ανατολή, κρύβοντας και φυγαδεύοντας αξιωματικούς και στρατιώτες. Τότε, όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του Καστελόριζου, είχαν φύγει για τα γύρω νησιά, την Κύπρο, την Αίγυπτο.
Όταν με διαταγή των Άγγλων εγκαταλείφθηκε ομαδικά το Καστελλόριζο, εκείνη παρέμεινε μόνη στη Ρω. Και με θάρρος και ψυχραιμία αντιμετώπισε όλους τους κινδύνους. Εξαιτίας αυτής της ηρωίδας, το μικρό αυτό νησί παρέμεινε ελληνικό, στο οποίο ύψωνε τη σημαία ή χαιρετούσε με αυτήν τα διερχόμενα πλοία. Κι εκείνα ανταπέδιδαν το χαιρετισμό με τα σφυρίγματα τους. Για τον ηρωισμό της έγραψε αρχικά ο Μιχάλης Χονδρός στα «Καστελλοριζιακά Νέα» το 1960.

Μετά τα γνωστά γεγονότα του 1974, όπου Τούρκοι τοποθετούσαν κρυφά τη σημαία τους, η γυναίκα και το νησάκι της έγιναν γνωστά παντού. Την τίμησε η Ακαδημία Αθηνών, το Πολεμικό Ναυτικό, η Βουλή των Ελλήνων, η Εθνική Τράπεζα, Δήμοι, Σύλλογοι και άλλοι φορείς.





Η «κυρά της Ρω» απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982.
Στις 14 Μαΐου 1982, η Δέσποινα Αχλαδιώτη κηδεύτηκε με τιμές εθνικής ηρωίδας στο Καστελλόριζο και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.
Το φέρετρό της ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.
Η μνήμη της, λειτουργεί σα γέφυρα που ενώνει την αρχαία Ελλάδα των αποίκων του 9ου-8ου αιώνα π.Χ., το Βυζάντιο, την παράδοση και τον πολιτισμό χαμένων πατρίδων…

Σήμερα στο νησί υπάρχει ο τάφος της, τα δύο μικρά σπιτάκια όπου διέμενε και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όλα δίπλα στο λιμανάκι.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πρόοδος στο διαδίκτυο

Σε ποσοστό το 56% των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν σήμερα το διαδίκτυο και το 80% εξ αυτών μέσω σύνδεσης υψηλής ταχύτητας (σε σύγκριση με το ένα τρίτο μόνο το 2004), δίνοντας στην Ευρώπη την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στη χρήση ευρυζωνικού διαδικτύου, αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «ψηφιακή ανταγωνιστικότητα».

«Η ψηφιακή οικονομία της Ευρώπης έχει τεράστιο δυναμικό δημιουργίας υψηλών εσόδων σε όλους τους τομείς, αλλά για να μετατραπεί αυτό το πλεονέκτημα σε αειφόρο ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο εγκρίνοντας συντονισμένες πολιτικές που αίρουν τους υφιστάμενους φραγμούς στις νέες υπηρεσίες» δήλωσε η Βίβιαν Ρέντιγκ, Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας.

Ειδικότερα, από την έκθεση προκύπτει ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών είναι οι πλέον ενεργοί χρήστες του διαδικτύου: το 73% εξ αυτών χρησιμοποιούν τακτικά προηγμένες υπηρεσίες προκειμένου να δημιουργήσουν και να ανταλλάξουν επιγραμμικό περιεχόμενο, δηλαδή δύο φορές περισσότερο από τον μέσο κοινοτικό πληθυσμό (35%). Το 66% του συνόλου των Ευρωπαίων κάτω των 24 ετών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο καθημερινά, σε σύγκριση με το 43% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα επισημαίνονται τα εξής σημεία:

- Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στον τομέα του ευρυζωνικού διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η κοινωνία της πληροφορίας στη χώρα εξακολουθεί να υπολείπεται σε σχέση με τις γενικές εξελίξεις που καταγράφονται στην ΕΕ (μόνο οι δείκτες του eBusiness βρίσκονται κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο ενώ για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει σοβαρό χάσμα μεταξύ της χώρας και των περισσότερων μελών της ΕΕ).

- Για να μικρύνει το χάσμα, "η Ελλάδα εφαρμόζει το φιλόδοξο Digital Strategy 2006-2013" του οποίου οι στόχοι περιγράφονται στην έκθεση.

- Ειδικότερα, σε σχέση με τις επιδόσεις της στο ευρυζωνικό διαδίκτυο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέντε χρόνια πριν χάρη στην εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και χρήση διαρθρωτικών πόρων για τη διεύρυνση της κάλυψης στην ελληνική επικράτεια. Ως αποτέλεσμα, η συνολική κάλυψη αυξήθηκε από 9% (το 2004) σε 88% το 2008 με την αντίστοιχη αύξηση στις αγροτικές περιοχές να αυξάνεται από 0% σε 55% την ίδια περίοδο.

- Για τη χρήση διαδικτύου στην Ελλάδα, η έκθεση επισημαίνει ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού (23%) είναι συχνοί χρήστες και 56% δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο. Ειδικότερα, στην ερώτηση που ερευνά τον αριθμό των καθημερινών χρηστών διαδικτύου το τελευταίο τρίμηνο, η Ελλάδα με ποσοστό 23% βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ (με τελευταία τη Ρουμανία) με το μέσο κοινοτικό όρο να αγγίζει το 43%.

- Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης διαφόρων υπηρεσιών του διαδικτύου, ενώ δημοφιλείς για τους Έλληνες είναι δραστηριότητες όπως η αναζήτηση πληροφοριών, η ανάγνωση των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων καθώς και η παρακολούθηση ταινιών και η μεταφόρτωση μουσικών κομματιών.

- Η διάθεση κρατικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου για τους πολίτες και τις εταιρείες (eGovernment services) είναι κατώτερη του κοινοτικού μέσου όρου και ο τομέας αυτός δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

- Τέλος επισημαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce).

2.390,24 Χ.Α.

Aπώλειες 1,80% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 2.390,24 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 189,9 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 67 εταιρειών κατέγραψαν κέρδη, 148 σημείωσαν απώλειες και 45 παρέμειναν σταθερές.

Ο2 ΑΡΕΝΑ

Η O2 Αrena στο Λονδίνο, που έγινε γνωστή στο ευρύ -εκτός Αγγλίας- κοινό λόγω των προγραμματισμένων και ακυρωμένων λόγω θανάτου εκεί συναυλιών του Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στο σφυρί.

Η επιβλητική αυτή αίθουσα συναυλιών έχει φιλοξενήσει με τεράστια επιτυχία εκδηλώσεις πολλών καλλιτεχνών, όπως το θρυλικό προ ετών διπλό κονσέρτο των Led Zeppelin, αλλά και Αμερικανούς αστέρες όπως ο Prince. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η πώληση δεν σχετίζεται με τις 50 ακυρωμένες συναυλίες του Τζάκσον. Μέχρι στιγμής, κύριος διεκδικητής για την αγορά είναι το Κολέγιο Trinity του Πανεπιστημίου Cambridge.

Κυρίαρχο το απόλυτο λευκό

Το λευκό χρώμα, το χρώμα το «απόλυτο», βρίσκεται στο επίκεντρο ομαδικής έκθεσης 60 διακεκριμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, που διοργανώνεται στο ολόλευκο νησί της Σαντορίνης.

Την έκθεση -που φέρει τον τίτλο «A paler shade of white - Οψεις του λευκού»- διοργανώνει το κοινωφελές Ιδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια -που εδρεύει στα Φηρά- και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Πολιτισμού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος.



Στόχος της έκθεσης είναι να διερευνηθούν οι όψεις, οι τονικότητες και οι πλαστικές αξίες του λευκού μέσα από τη γραφή και τα τεχνικά μέσα που χαρακτηρίζουν το έργο του κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη. Ο τίτλος αποτελεί παράφραση του γνωστού τραγουδιού blues των Procol Harum, «A whiter shade of pale».

Μέσα από επιτοίχια ζωγραφικά έργα, γλυπτά και ανάγλυφα, κατασκευές, εγκαταστάσεις, φωτογραφία και βίντεο, το λευκό χρώμα ως φωτεινό ζωγραφικό στοιχείο και «χρώμα όλων των χρωμάτων» στη ζωγραφική, ως απόλυτη όψη στη γλυπτική, ως ομογενοποιητικό πεδίο έκφρασης της πλαστικότητας στις κατασκευές και τις εγκαταστάσεις, ως ποιητικό πεδίο εξερεύνησης στη φωτογραφία και το βίντεο, το λευκό, αγαπητό χρώμα και εκφραστικό μέσο για την πλειονότητα των εικαστικών δημιουργών, διερευνάται σε όλες τις όψεις και τις εκφάνσεις του.

Η επιμέλεια της έκθεσης Ιριδα Κρητικού -μεταξύ άλλων- σημειώνει: «…Η απάντηση για το εάν το μαύρο και το λευκό είναι χρώματα, αποτελεί συνισταμένη όλων των θεωριών: το μαύρο δεν είναι χρώμα. Ενα μαύρο αντικείμενο απορροφά όλα τα χρώματα του οπτικού πεδίου και δεν αντανακλά κανένα από αυτά στο βλέμμα του παρατηρητή. Το λευκό, αντίθετα, είναι χρώμα, καθώς αντανακλά όλα τα χρώματα του ορατού φωτεινού πεδίου στο βλέμμα του παρατηρητή».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΜΠΑΡΜΠΙ...

Η διάσημη κούκλα Μπάρμπι θα ντυθεί με την παραδοσιακή βαυαρική στολή εγκαίρως ώστε να προλάβει την "Οκτόμπερφεστ", την ετήσια γιορτή της μπίρας που πραγματοποιείται στο Μόναχο, αποκάλυψε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρία Ματέλ.

Η Λόλα Πάλτινγκερ, σχεδιάστρια μόδας με έδρα το Μόναχο, δημιουργεί ένα παραδοσιακό βαυαρικό φόρεμα, το "dirndl", για την κούκλα που θέλει να είναι πάντα μέσα στη μόδα, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Πάλτινγκερ, της οποίας τα παραδοσιακά φορέματα dirndl έχει φορέσει και η Πάρις Χίλτον, θα ντύσει τη Μπάρμπι με ένα μαύρο μεταξωτό φόρεμα με ποδιά, ίδια δαντελένια μπλούζα και καπέλο.

Σχεδιαστές μόδας όπως ο Calvin Klein είχαν ασχοληθεί με την ανανέωση της γκαρνταρόμπας της Μπάρμπι με αφορμή τα 50α της γενέθλια.

ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΑΛΑΜΑ...

Οι Σουηδοί και οι Νορβηγοί είναι συνήθως οι καλύτεροι σύζυγοι καθώς βοηθούν πολύ στο σπίτι, ενώ αντίθετα οι Αυστραλοί, που φημίζονται για την μανία τους με το ποδόσφαιρο και τη μπίρα, έρχονται τελευταίοι στη σχετική λίστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας με θέμα τους ρόλους μέσα στο σπίτι.

Η οικονομολόγος Αλμουδένα Σεβίλλα-Σανζ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης θέλησε να διαπιστώσει αν τα ποσοστά των γάμων και της συμβίωσης στον ανεπτυγμένο κόσμο συνδέονται με τους ρόλους ανδρών-γυναικών και τις απόψεις των δύο φύλων για τις οικιακές εργασίες και την ανατροφή των παιδιών.

Όπως διαπίστωσε η ίδια, οι γυναίκες που ζουν σε χώρες με υψηλά ποσοστά ανδρών που τάσσονται υπέρ της ισότητας των δύο φύλων και απολαμβάνουν να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, ήταν πιθανότερο να επιλέξουν να παντρευτούν ή να συζήσουν με κάποιον άνδρα.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 13.500 ανδρών και γυναικών, ηλικίας από 20 έως 45, από 12 χώρες.

Η Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκονται πρώτες στη λίστα (με τους καλύτερους συζύγους), στην τρίτη θέση ακολουθεί η Βρετανία, στην τέταρτη οι ΗΠΑ και μετά οι Ολλανδία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Ιαπωνία, Γερμανία, Αυστρία και Αυστραλία.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ...

Την Αρχαία Ολυμπία, επισκέφτηκε, στα πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών της στην Ελλάδα, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειας της.

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης υποδέχθηκε τη βασίλισσα Σοφία και της ευχήθηκε «καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα της Μαδρίτης για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων».

Από την πλευρά της, η βασίλισσα Σοφία απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο τόνισε ότι «θα είναι μεγάλη χαρά για όλους, να διοργανώσει η Μαδρίτη Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τη Δευτέρα η βασίλισσα Σοφία είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μαζί με την αδελφή της, τις κόρες της και τα εγγόνια της επισκέφτηκαν το σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας, καθώς και τη «Θόλο».

Τη Βασίλισσα Σοφία συνόδευσαν 10 ακόμα μέλη της βασιλικής οικογένειας: η αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη, οι κόρες της Ινφάντα Ελένα και Ινφάντα Κριστίνα με το σύζυγό της Ινάκι Ουρνταγκαρίν, καθώς και τα έξι εγγόνια της.

Κατά τη δίωρη παραμονή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ξεναγήθηκαν από το διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου στις εκθέσεις και τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου».

Η ξενάγηση ξεκίνησε από την έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» και συνεχίστηκε στο σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας «Κιβωτός», όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, φορώντας τα ειδικά στερεοσκοπικά γυαλιά, παρακολούθησαν την «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία».

Η επίσκεψή τους έκλεισε στη «Θόλο», το υπερσύγχρονο Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, όπου παρακολούθησαν την προβολή «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά».

ΗΔΟΝΟΜΕΤΡΟ..!!!

Αν είστε ευτυχισμένοι, υπάρχει πλέον τρόπος οι επιστήμονες να το ξέρουν. Χρόνια τώρα, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι ερευνητές ονειρεύονται μια μηχανή που θα μετρά αντικειμενικά το πιο υποκειμενικό από τα ανθρώπινα συναισθήματα: την ευτυχία. Τώρα, χάρη στα κομπιούτερ και το Διαδίκτυο, πιστεύουν ότι βρήκαν μια λύση. Κάπως έτσι προέκυψε το ηλεκτρονικό ...«ηδονόμετρο».

Την ιδέα είχαν ο μαθηματικός Πίτερ Ντοντς και ο ειδικός των υπολογιστών Κρις Ντάνφορθ, του πανεπιστημίου του Βερμόντ των ΗΠΑ. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύεται στο περιοδικό μελέτης της ευτυχίας Journal of Happiness Studies.

Το «ηδονόμετρο» ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που παρακολουθεί «αόρατο» τα συναισθήματα που εκατομμύρια άνθρωποι εκφράζουν στο Ίντερνετ μέσω διαφόρων δικτυακών τόπων, ιστολογίων (blogs), στίχων τραγουδιών, μηνυμάτων του Twitter, λόγων των πολιτικών κ.α.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες αξιοποιούν ιδιαίτερα το άφθονο υλικό που συλλέγει ο δικτυακός τόπος www.wefeelfine.org, ο οποίος καταγράφει φράσεις από τα blogs όλου του κόσμου που ξεκινούν με την φράση «αισθάνομαι...» (I feel...).

Η παρακολούθηση εστιάζεται στην καταγραφή και αξιολόγηση συγκεκριμένων λέξεων και εκφράσεων (στην αγγλική γλώσσα προς το παρόν) που είναι αντιπροσωπευτικές για το συναισθηματικό περιεχόμενο των γραφομένων και την ψυχική διάθεση αυτών που τα γράφουν και τα διακινούν στο διαδίκτυο. Κάθε λέξη και φράση βαθμολογείται σε μια κλίμακα από το 1 ως το 9 (π.χ. «παράδεισος» 8,72, «ματαιότητα» 4,30, «αυτοκτονία» 1,25 κλπ.). Όσο πιο μεγάλο το σκορ, τόσο πιο μεγάλη είναι η ψυχική ευφορία και η ευτυχία.

Βέβαια, το αποτέλεσμα που προκύπτει, έχει νόημα μόνο για ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων (λέξεων) και αντικατοπτρίζει όχι την ευτυχία μεμονωμένων ατόμων, αλλά μεγάλων πληθυσμών (μιας πόλης, μιας χώρας ή και όλης της Γης), ιδίως σε συγκεκριμένες περιόδους όπου συμβαίνει κάτι χαρακτηριστικό.

Για παράδειγμα, το «ηδονόμετρο» κατέγραψε ότι η εκλογή του Ομπάμα στις ΗΠΑ πέρυσι το Νοέμβριο ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα των Αμερικανών εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον μια από τις πιο δυστυχισμένες μέρες - και όχι μόνο στην Αμερική.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «εξ αποστάσεως ηδονόμετρο» είναι ουσιαστικά ένα στατιστικό εργαλείο, όπως συμβαίνει με το θερμόμετρο, που μετρά την θερμοκρασία συνολικά και όχι κάθε ενός επιμέρους ατόμου στον αέρα ή σε κάποιο υλικό σώμα.

Μια βασική διαπίστωση του «ηδονόμετρου» είναι ότι οι έφηβοι και γενικότερα οι νέοι είναι εκείνοι που εμφανίζουν κατά μέσο όρο το μικρότερο βαθμό ικανοποίησης και ευτυχίας στη ζωή τους (5,5). Μετά οι άνθρωποι σταδιακά γίνονται όλο και πιο ευτυχισμένοι, ώσπου, όταν αρχίζουν να γερνάνε, η ευτυχία τους μειώνεται ξανά.

Συνολικά, διαπιστώνεται επίσης ότι το αίσθημα ευτυχίας που διαπερνά τη «μπλογκόσφαιρα», έχει αυξηθεί κατά 4% περίπου από το 2005 μέχρι σήμερα. Τα Χριστούγεννα και η Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι κατ' εξοχήν μέρες του χρόνου (με 6 στην κλίμακα), όπου η διάχυτη ευτυχία στην κοινωνία φθάνει στο αποκορύφωμά της. Ανδρες και γυναίκες έχουν περίπου ίδιο «σκορ» ευτυχίας, με ελαφρώς μεγαλύτερο των γυναικών (5,91 έναντι 5,89 των ανδρών).

Μια άλλη αξιοσημείωτη διαπίστωση, που προκύπτει κυρίως από την ανάλυση του συναισθηματικού περιεχομένου εκατοντάδων χιλιάδων τραγουδιών (με τη βοήθεια κυρίως του διαδικτυακού τόπου www.hotlyrics.net), είναι ότι μετά το 1960 οι στίχοι της μουσικής έχουν γίνει κατά μέσο όρο 10% λιγότερο ευτυχισμένοι. Η εξάπλωση μουσικών ειδών όπως το «χαρντ ροκ», το «πανκ» και το «χέβι μέταλ», με τις συχνές επικλήσεις τους σε «μαύρα» αισθήματα και τον εξοβελισμό της λέξης «αγάπη» από το λεξιλόγιο των στίχων τους, έχουν μειώσει το μέσο όρο του «δείκτη ευτυχίας» της μουσικής διαχρονικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ...

Μπορεί η εμφάνιση ενός πακέτου τσιγάρων να παρασύρει έναν καπνιστή στο να νομίζει ότι τα τσιγάρα αυτά είναι λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία του;
Ναι, σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες, οι οποίοι προτείνουν τα τσιγάρα να πουλιούνται πλέον σε πακέτα χωρίς σχέδια και χρώματα.



Η μελέτη έγινε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουότερλου, Ντέιβιντ Χάμοντ και Κάρλα Πάρκινσον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας Journal of Public Health των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων της Οξφόρδης.
Η έρευνα αναφέρει ότι οι καπνοβιομηχανίες σκοπίμως χρησιμοποιούν το σχεδιασμό και το χρώμα των πακέτων τους, ώστε να περάσουν υποσυνείδητες εντυπώσεις στους καπνιστές, προσφέροντάς τους με τον τρόπο αυτό μια απατηλή αίσθηση ασφάλειας σε σχέση με τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος.


Μεγάλα ποσοστά ενηλίκων (καπνιστών και μη), που συμμετείχαν στην έρευνα, συσχέτισαν τον κίνδυνο που (νόμιζαν ότι) περιείχε το πακέτο των τσιγάρων, με το σχέδιό του (οι πραγματικές μάρκες των τσιγάρων είχαν τροποποιηθεί). Περίπου το 80% δήλωσαν ότι τα πακέτα που έχουν γαλάζιο ή ανοικτό μπλε χρώμα, περιέχουν τσιγάρα με λιγότερη πίσσα, έχουν πιο ήπια γεύση και είναι λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με όσα πακέτα έχουν πιο σκούρο χρώμα.



Το 70% δήλωσαν ότι τα πακέτα που διαθέτουν κάποιο άσπρο σύμβολο, έχουν τσιγάρα με λιγότερη πίσσα, είναι πιο ήπια και υγιεινά σε σχέση με τα πακέτα που έχουν γκρι σύμβολο. Επίσης το 70% δήλωσαν πως πιστεύουν ότι τα πακέτα που γράφουν απ' έξω τις λέξεις «φίλτρο κάρβουνου» και δείχνουν μια φωτογραφία του φίλτρου, έχουν τα ίδια οφέλη.

Οι καπνιστές (όπως αναμενόταν) διαπιστώθηκε ότι είναι πιο επιρρεπείς στο να επηρεαστούν από τη συσκευασία σε σχέση με τους μη καπνιστές, γιατί «έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να πιστέψουν ότι μερικά τσιγάρα μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβή». Σύμφωνα με την έρευνα, το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για περίπου έναν στους δέκα θανάτους διεθνώς.

Οι Καναδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι οι καπνοβιομηχανίες, αντιμετωπίζοντας αυξημένη παγκόσμια ανησυχία για τους κινδύνους του καπνίσματος, έχουν συμπεριλάβει στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούν, τη συστηματική προώθηση της αντίληψης ότι «μερικά τσιγάρα είναι λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με άλλα».
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν οι επιστήμονες, «τα πακέτα αποτελούν ένα κρίσιμο μέσο για τη διαμόρφωση των αντιλήψεων των καταναλωτών σχετικά με το ρίσκο».




Σαράντα τέσσερις χώρες του κόσμου έχουν απαγορεύσει την χρήση των λέξεων «ελαφριά», «ήπια» ή «χαμηλή πίσσα» πάνω στα πακέτα των τσιγάρων, επειδή θεωρούν ότι αυτό παραπλανά τους καταναλωτές σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία τους, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι ερευνητές προτείνουν η λίστα των απαγορευμένων λέξεων να μεγαλώσει και παράλληλα τα τσιγάρα να πωλούνται πλέον σε πακέτα χωρίς ειδικό σχεδιασμό και χρώματα, ώστε οι καπνοβιομηχανίες να μην μπορούν πια να παραπλανούν τους καταναλωτές.



Όπως αναφέρουν, μια τέτοια «γυμνή» συσκευασία όχι μόνο είναι λιγότερο ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές (ιδίως τους νέους), αλλά παράλληλα θα αυξήσει και την αποτρεπτική δύναμη που έχουν οι προειδοποιήσεις υγείας που βρίσκονται πάνω στα πακέτα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες θα ενώσουν τις φωνές τους στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να τιμήσουν τα 50 χρόνια του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι και τη δημοσιογραφία.

«Ελπίζω να είναι μια βραδιά χαράς σε ετούτη τη δύσκολη περίοδο, κυρίως για το δικό μας επάγγελμα, το δημοσιογραφικό» λέει στα Νέα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Μαζί επί σκηνής θα βρεθούν οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Αλκηστης Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΣΗΕΑ, του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών- Φλώρινας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Εντός των Τεχνών.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της «Ανάσας ζωής για την Πάρνηθα».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΑΟ...ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προσπάθεια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Σπάρτα Πράγας με το 3-0 στο ΟΑΚΑ. Η ανατροπή του 1-3 της Τσεχίας έγινε με πολύ σασπένς και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς οι πράσινοι έπαιξαν έως το τέλος με τη φωτιά. Ο Σαριέγκι, ο Κατσουράνης και ο Σαλπιγγίδης οι σκόρερ για τη νίκη του ΠΑΟ.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα .



Νίκη σε συνδυασμό με καλό θέαμα ζήτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στον αγώνα ρεβάνς του γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (21:45, ΝΕΤ).

Το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν αποτελεί για τον Γεωργιανό τεχνικό "σκορ πρόκρισης" κι όπως τόνισε "...παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας. Θέλουμε να κερδίσουμε το ματς με τη βοήθειά τους...

ΣΤeven Spielberg και ο φανταστικός Harvey

ΣΤeven Spielberg και ο φανταστικός Harvey


Αφού επιβεβαίωσε ότι η εμπλοκή του με την επερχόμενη σειρά κατασκοπικών ταινιών «Matt Helm» (βασισμένων στα γνωστά μυθιστορήματα του Donald Hamilton με ήρωα τον Matt Helm) θα είναι από τη θέση του παραγωγού, ο Steven Spielberg ανακοίνωσε την επόμενη σκηνοθετική του δημιουργία.

Πρόκειται για μια «φρέσκια προσαρμογή» (και όχι για αυστηρό remake) του «Harvey», της ταινίας του 1950 με πρωταγωνιστή τον James Stewart στο ρόλο του Elwood P. Dowd, ενός μεσήλικα εκκεντρικού εργένη που ζει παρέα με ένα φανταστικό φίλο του. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο φίλος είναι ένα κουνέλι με ύψος σχεδόν δύο μέτρων!
Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2010 και πιθανοί μνηστήρες του πρωταγωνιστικού ρόλου είναι οι Tom Hanks και ο Will Smith.

Ο Hugh Jackman

Ο Hugh Jackman είναι ο μεγαλύτερος σόουμαν στη Γη. Όχι, ο δημοφιλής ηθοποιός δε φιγουράρει στην πρώτη θέση κάποιας λίστας. Απλώς, θα υποδυθεί τον P.T. Barnum στη βιογραφία που ετοιμάζει με τίτλο «The Greatest Showman On Earth».

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον «Μεγαλύτερο Σόουμαν Στη Γη» να αφηγείται όχι μόνο την ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας του Barnum, αλλά και το πάθος που είχε με τη σουηδή αοιδό της όπερας Jenny Lind, γνωστή και ως το «Αηδόνι της Σουηδίας», την οποία είχε καλέσει στο τσίρκο του πληρώνοντάς την χίλια δολάρια τη νύχτα για πέντε μήνες! Ο Jackman, θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχία της χημείας που είχε με την Anne Hathaway στα Όσκαρ, δήλωσε ότι τη θέλει για το ρόλο της Lind.


Προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων, ενώ αναζητείται και ο σκηνοθέτης που θα φέρει σε πέρας το μεγαλεπίβολο αυτό έργο.

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ...

Τον Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες από τη Village η νέα ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη, Παντελή Βούλγαρη ''Ψυχή βαθιά΄΄, με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο. Δυο αδέλφια στα χαρακώματα. Μία ταινία φόρος τιμής στα χιλιάδες ανώνυμα θύματα ενός ολέθριου πολέμου που δεν ανέδειξε νικητή.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δημιουργός: «Από νέος ήθελα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το δύσκολο και οδυνηρό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε ιστορικός, είμαι καλλιτέχνης και στην ταινία καταθέτω αυτό που μου αναλογεί, αυτό πού μέσα μου, επιμένει να με συγκλονίζει. Σε κάθε πόλεμο σκληραίνουν οι άνθρωποι, τα πρόσωπα σκοτεινιάζουν. Στον Εμφύλιο η διάσταση είναι πιο δραματική γιατί καμία εξήγηση δεν πείθει απόλυτα, δεν παρηγορεί. Η εμφύλια αναμέτρηση είναι η πιο τραγική εκδοχή πολέμου. Αφήνει για χρόνια ανοιχτές πληγές. Καμία πλευρά δεν μπορεί να είναι υπερήφανη, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα ήταν καλά καμωμένα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτήθηκε πολύχρονη έρευνα σε επίσημα ντοκουμέντα, επιστημονικές μελέτες, γραπτές και προφορικές μαρτυρίες, που συχνά απέδιδαν απροσδόκητα αποτελέσματα, αφορμές για στοχασμό και αναστοχασμό πάνω στα γεγονότα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Παντελή Βούλγαρη. Είναι μία παραγωγή της ΑΛΚΟ ΦΙΛΜΣ σε συμπαραγωγή με τους: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ε.Ρ.Τ., GRAAL, NOVA και Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (Σ.Ε.Κιν).

Την «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» τιμά ο μεγάλος μας ηθοποιός Θανάσης Βέγγος συμμετέχοντας μ’ ένα χαρακτηριστικό ρόλο. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τρεις πολύ νέους, πρωτοεμφανιζόμενους, τους Χρήστο Καρτέρη, Γιώργο Αγγέλκο και Άννα Παρτσάνη. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Γεώργιος Σιμεωνίδης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Μάριος Ποντίκας, Μίλτος Πολυβίου, Ian Robertson, Βασίλης Νανάκης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Κλέα Σαμαντά, Ιούλιος Τζιάτας, Γιώργος Τζώρτζης και Αργυρώ Αποστολίδη.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Σίμου Σαρκετζή, η σκηνογραφία του Απόστολου Βέττα, τα κουστούμια της Λουκίας Χατζέλου, ο ήχος του Στέφανου Ευθυμίου, το μακιγιάζ της Κυριακής Μελλίδου και το μοντάζ του Πάνου Βουτσαρά. Βοηθοί σκηνοθέτη είναι ο Κώστας Αθουσάκης και ο Ντάνυ Μπόλντα. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας. Στα σπέσιαλ εφέ η εταιρεία Alpha Stunts από τη Βουλγαρία.

Η ταινία γυρίστηκε στην Δυτική Μακεδονία: Απόσκεπο, Αρρένες, Βίτσι, Βυσσινιά, Γράμμο, Καζάνι, Καστοριά, Κορέστεια, Κρανιώνα, Λιθιά, Μάνκοβιτς, Μαύροβο, Μαυρόκαμπο, Νεστόριο, Οξυά, Πολυκάρπι, Πολυκέρασο, Σιδεροχώρι, Τυχιό, Χαλάρα & Χάρο.

Η Υπόθεση

«Δύσκολο να πυροβολήσεις απέναντι όταν ξέρεις ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται ο αδερφός σου».

Η ταινία «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί.

Χρόνος: οι τελευταίοι μήνες του πολέμου.

Τόπος: ο Γράμμος και το Βίτσι, τα πανέμορφα και ματωμένα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόσωπα: δύο αδέλφια, ο Ανέστης (Χρήστος Καρτέρης), 17 χρονών και ο Βλάσης (Γιώργος Αγγέλκος), 14. Έχουν επιστρατευτεί, ο Ανέστης από τον Εθνικό στρατό, ο Βλάσης από τον Δημοκρατικό στρατό. Μεγαλωμένα στα χωριά και τα βουνά της περιοχής, χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, σε άγνωστα και δύσβατα μονοπάτια και περάσματα. Η τύχη τους, τύχη των τότε καιρών. Πολυβόλα, αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ, παράσημα ηρώων, στρατοδικεία, τόποι εκτελέσεων. Μαζί τους ο καπετάν-Ντούλας (Βαγγέλης Μουρίκης), η πολυβολήτρια Γιαννούλα (Βικτώρια Χαραλάμπίδου), ο ανθυπολοχαγός Τριαντάφυλλος (Γεώργιος Σιμεωνίδης), ο ταξίαρχος Τσαγκλής (Κώστας Κλεφτόγιαννης), ο Καλαματιανός δεκανέας (Ιούλιος Τζιάτας), η 14χρονη αντάρτισσα Φούλα (Άννα Παρτσάνη), δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες, όλοι τους πολύ νέοι που σκοτώνουν και σκοτώνονται σ’ αυτόν τον παράλογο πόλεμο.

Οι μικρές ιστορίες του καθενός γράφονται στις μάχες που φουντώνουν στα υψώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ eptanews.gr





















ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ..!!!

ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ



ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ




ΔΕ ΘΕΛΩ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ....

ΕΓΩ ΣΤΗ λΑΜΠΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΒΑΣΙΛΙΚΟ....

ΣΓΟΥΡΟ

ΠΛΑΤΥΦΙΛΟ

ΜΥΡΩΔΑΤΟ...

σαν αυτουσ που εχουν στα μοναστηρια..

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΩ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΥΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....


ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ...ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ....!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ

ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ....

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΑΛΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ....

ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ...ΑΠΟ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ η ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΟΦΥΣ....?

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ...?

FATE MATIA ΨΑΡΙΑ..!!!

Τα Kodak Lens Vision Centers της Βρετανίας έκαναν μιά έρευνα σε 3000 άτομα, από 18 ως 50 ετών, από την οποία προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το θέμα ήταν, πόσην ώρα διαθέτει κανείς γιά να κοιτάξει άτομα του αντίθετου φύλου.

Ο μέσος άνδρας, λοιπόν, καθημερινά θαυμάζει 10 γυναίκες, τις οποίες κοιτάζει γιά 43 λεπτά συνολικά. Αυτό μας... κάνει περίπου 11 ημέρες το χρόνο.

Οι μισοί άνδρες της έρευνας παραδέχτηκαν ότι αυτό που κοιτάζουν πρώτα είναι το σώμα. Όσο γιά τις γυναίκες, διαθέτουν λιγότερο από το μισό χρόνο των ανδρών, 20 λεπτά την ημέρα δηλαδή, γιά να κοιτάξουν άτομα του αντίθετου φύλου. Το πρώτο πράγμα που προσέχουν είναι τα μάτια.

Το 16% των γυναικών δήλωσε ότι αισθάνονται άβολα όταν τις κοιτάνε, και το 20% ότι βρίσκουν ενοχλητικό το να τις κοιτάζει κάποιος. Τέλος, το 35% των ατόμων που απάντησαν, είχαν δημιουργήσει σχέση με κάποιον που είχαν προσέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας.