PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!!

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤ ΛΟ

Law's mystery woman named

The woman who is pregnant with Jude Law's fourth child has been named.

US socialite and aspiring actress Samantha Burke has been identified as the mystery mother of Jude Law's baby. They had a brief fling last Christmas while he filmed Sherlock Holmes.
ADVERTISEMENT

Her family lawyer told TMZ.com, "Ms Burke can confirm that she did in fact have a relationship with Mr Law and that she has informed Mr Law that she is expecting his child later this fall.

"Since informing Mr Law of the pregnancy, he has been nothing but responsive and supportive of Ms Burke and the pregnancy."

Meanwhile, it has been reported that Law's oldest child - Rafferty, 12, has taken the pregnancy news badly.

A source told The Sun, "Jude is full of remorse and is in shock. He is very distressed at how upset his children are, particularly Raffie."

Law has three children with his ex-wife Sadie Frost.

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..!!!

Crocodile found on plane

A baby crocodile triggered panic when it was spotted running under the seats on a passenger flight.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ..?

ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...?
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..
(-ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ : ΠΟΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ? ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ....)

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 22.52 ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ?
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?
ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ -ΛΕΕΙ- ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟΠΑΛΙΟ...?
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ..?
ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΒΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ?
ΓΙΑ ΤΟ LADIES NIGHT STO DA LUXE AΠΟΨΕ?
ΓΙΑ ΤΑ 3.50 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟΥ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...?
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΗ?
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΑ..?
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ?
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ -ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΡΙΜΑ...
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ ΚΡΑΣΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ?
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ?
ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ?
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΟΥΛΗ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ...ΓΚΟΜΕΝΕΣ?
ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΥΖΟΥΖΙΑ?
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΜΟΕΤ?
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ?
ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ..?

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ..ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ..!!!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..?

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ -ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ -ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ), ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ...
ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΚΕΡΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ 2 ΚΕΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ...!!!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ?

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΜΠΛΟΓΚ- ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ...ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ Κ. ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΚΑΡΤΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ...

ΡΟΛΟ "ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ", ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ, Ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ...

ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ο ΔΙΠΛΟΜΑΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ή ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ...)


ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.....ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ...ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...!!!

ΣΤΙΣ 2.362, 35 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ Χ.Α.

Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.362,35 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,39%.Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 103 ενισχύθηκαν, 98 υποχώρησαν και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 849,4 εκατομμύρια ευρώ,

ΝΙΚΗ ΠΑΟΚ

Με την ικανοποίηση της νίκης στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», αλλά και την κόπωση του ταξιδιού, επέστρεψε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης η αποστολή του ΠΑΟΚ από το Όσλο, όπου την Πέμπτη επιβλήθηκε της Βαλερένγκα με 2-1.

Την τέταρτη θέση

κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης.

Στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στη Ρωσία, αλλά τελικά ηττήθηκε 10-9, με την Ευγενία Ιβάνοβα να σημειώνει το νικητήριο γκολ, δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, και να χαρίζει στην ομάδα της το χάλκινο μετάλλιο.

Εστω κι έτσι, η τέταρτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία για τις πολίστριες του Γιώργου Μορφέση.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-4, 3-1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ermenegildo Zegna

μέσα από χρώματα της φύσης, όπως του ελεφαντόδοντου, του μοβ, τα χρώματα των σταφυλιών, της άμμου, του φασκόμηλου και της πέτρας επιχειρεί να μας ταξιδέψει σε μακρινές ηπείρους με τη συλλογή του για τη σεζόν άνοιξη / καλοκαίρι 2010.


Η συλλογή του αποδίδει το ρεαλισμό και τη ζωτικότητα των συνθηκών διαβίωσης κοντά στη φύση και δίνει ένα μάθημα προσαρμοστικότητας μέσα από κομψά υφάσματα και casual ευκολοφόρετα κομμάτια που τονίζουν τη φυσική κίνηση του σώματος.

Η ιδέα είναι ρούχα για ταξίδια και ατέλειωτες διαδρομές που δεν… φοβούνται να τσαλακωθούν.

Η Tori Amos επιστρέφει

Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της διεθνούς σκηνής, η συναισθηματική, αιρετική και παρορμητική Tori Amos επιστρέφει για ακόμα μία φορά. Συγκαταλέγεται στις δημιουργούς που συνδύασαν την επίθεση των θλιβερών και άχαρων στίχων της εναλλακτικής rock σκηνής με μια σαφή προσέγγιση της μουσικής της δεκαετίας του '70, δημιουργώντας ήχους που κινούνταν ανάμεσα στις ορχηστρικές εμπνεύσεις και στην ποίηση.


Επιπλέον, ξαναζωντάνεψε μουσικές παραδόσεις της δεκαετίας του '70, ενώ επίσης επανακαθιέρωσε το πιάνο ως πρωταρχικό όργανο της rock & roll σκηνής. Στο ενεργητικό της καταγράφονται δύο πολλαπλά πλατινένια, τρία πλατινένια και δύο χρυσά άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σταθερή βάση θαυμαστών.

Η τελευταία δουλειά της Αμερικανίδας συνθέτριας και τραγουδίστριας φέρει τον τίτλο «Abnormally Attracted To Sin» και διαθέτει όλα τα στοιχεία που κάνουν τις μουσικές της να ξεχωρίζουν και το κοινό της να την ακολουθεί πιστά εδώ και περίπου 20 χρόνια. Πρόκειται για το δέκατο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη δισκογραφική Universal Μusic.

sold out

Οι Ελτον Τζον (αριστερά) και Μπίλι Τζόελ κοιτιούνται κατάματα, και περιοδεύουν υπό τον τίτλο Face2Face Tour. Οι δύο γερόλυκοι ερμηνεύουν ο ένας συνθέσεις του άλλου, και ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή προς το τέλος του κονσέρτου, για να πουν παρέα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία και των δυο τους.


Χαρακτηριστικό της αντίδρασης του μουσικόφιλου κοινού, είναι το sold out που έγινε στις 18 Ιουλίου στο Gillette Stadium στο Foxboro, με συμμετοχή 52.000 φίλων του πιανιστικού rock 'n' roll κόσμου των δύο αστέρων. Η περιοδεία, από εισπρακτικής άποψης, έχει ήδη καταταχθεί στην κορυφή.

Αρχαία Ολυμπία: Με Μητροπάνο





















Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγουδά απόψε στις 9:30, στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Ολα γύρω από το Δημήτρη Μητροπάνο φέτος ήταν και είναι «Στη διαπασών».

Η συγκινητική επιστροφή του στην αθηναϊκή νύχτα και τη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και κάθε εμφάνισή του επί σκηνής είναι θετικά φορτισμένη.

Παρέα του θα τραγουδήσουν η Ελεονόρα Ζουγανέλη -η έκπληξη της φετινής χρόνιας, που στα πρώτα της βήματα έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ο Γιώργος Καραδήμος -ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιλογές του- και η Ασπασία Θεοφίλου - συνεργάτιδα ιδανική του Δημήτρη Μητροπάνου και σε παλαιότερες σημαντικές στιγμές του.

ΦΩΤΟ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η 79χρονη μητέρα του Michael Jackson

, Catherine, συμφώνησε ν’ αναλάβει την επιμέλεια των τριών παιδιών του, κατόπιν συνεννόησης με τη μητέρα των δύο μεγαλύτερων, Prince Michael Jr., 12 ετών, και Paris, 11 ετών.

Η μητέρα, Debbie Rowe, διατηρεί τα νόμιμα δικαιώματά της για επικοινωνία και επισκέψεις, η συχνότητα και ο τρόπος διεξαγωγής των οποίων θα καθοριστεί από παιδοψυχολόγο που θα προσλάβει η ίδια. (Να υπενθυμίσουμε ότι η ταυτότητα της μητέρας του μικρότερου από τα τρία, του Prince Michael III, 7 ετών, αγνοείται.)

Η συμφωνία έγινε σε ιδιωτικό χώρο, παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών, σε απόλυτα ειρηνικό κλίμα, όπως σχολιάστηκε εκατέρωθεν. Η υπόθεση θα φτάσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, και αναμένεται ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί άμεσα.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ..!

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές σύστησαν να φορολογηθούν τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, στα πλαίσια του αγώνα κατά της παχυσαρκίας, μιας ασθένειας που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στις ΗΠΑ.

"Οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο γύρω στις 250 θερμίδες επιπλέον την ημέρα σε σχέση με πριν από 20-30 χρόνια. Από τις θερμίδες αυτές περίπου 120 προέρχονται από αναψυκτικά και άλλα ζαχαρώδη τρόφιμα" ανέφερε ο Τόμας Φρίντεν, διευθυντής των Ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) σε ένα συνέδριο με θέμα την παχυσαρκία που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημιοσιότητα κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου, τα δύο τρία των Αμερικανών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι ασθένειες που προκαλούνται από την παχυσαρκία κοστίζουν κάθε χρόνο σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους.

Ο φόρος που θα αποθάρρυνε τους Αμερικανούς να αγοράζουν αναψυκτικά και επομένως θα τους βοηθούσε να αδυνατίσουν, θα επέτρεπε επίσης να χρηματοδοτηθεί ένα μέρος των εξόδων αυτών. Ο Φρίντεν ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 100-200 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια δεκαετία.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ

Δεν θα παρουσιάσει την επόμενη σεζόν, ο Νίκος Αλιάγας, την εκπομπή του “Star Acadey”, που προβάλλεται από το γαλλικό κανάλι TF1. Οι υπεύθυνοι του σταθμού έπειτα από οκτώ χρόνια επιτυχημένων εκπομπών, αποφάσισαν να διακόψουν την προβολή του μουσικού reality.

Ο διάσημος παρουσιαστής μετά από αυτές τις εξελίξεις, ψάχνει τηλεοπτική στέγη, καθώς προς το παρόν τουλάχιστον δεν του έχει γίνει κάποια νέα τηλεοπτική πρόταση. Ωστόσο, το μόνο που έχει κλείσει είναι μια πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό NRJ.

Όσον αφορά στην εγχώρια επαγγελματική του πορεία, βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με ελληνικά κανάλια, για να παρουσιάσει κάποια νέα εκπομπή.

Ο Mel Gibson

επισκέφτηκε καζίνο του Λας Βέγκας, όπου τον απαθανάτισαν να παίζει blackjack. Μαζί με τον ηθοποιό βρισκόταν και η σύντροφός Oksana Grigorieva.
Το πρόσωπο του Mel στο πρώτο παιχνίδι ήταν σκληρό και ανέκφραστο αφού έχανε χρήματα.

Μάλιστα μέσα στο καζίνο έγινε συμπλοκή ανάμεσα στον ηθοποιό και σε ένα φωτογράφο, όταν πήγε να φωτογραφίσει το ζευγάρι για λογαριασμό του περιοδικού Life Style.

Πάντως, άνθρωποι από το περιβάλλον του Mel Gibson λένε ότι η Oksana έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του γι' αυτό δείχνει πολύ ευτυχισμένος. Το μωρό που περιμένουν τους έχει φέρει ακόμα πιο κοντά.

ΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ...

























Αν θέλετε να μείνετε αδύνατοι, μην πολυ-κάνετε παρέα με χοντρούς φίλους γιατί θα παχύνετε κι εσείς. Αυτό είναι το πρωτότυπο συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με το BBC. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στο βάρος των εφήβων και σε αυτό των…κολλητών τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, δηλαδή ότι το πάχος γίνεται…κολλητικό, όπως άλλες κακές συνήθειες που κανείς μιμείται βλέποντας τους γύρω του (π.χ. το κάπνισμα, το ποτό, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης κ.α.).

Η μελέτη, από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Χαβάης των ΗΠΑ, η οποία ανέλυσε επί διετία στοιχεία από περίπου 5.000 εφήβους και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό οικονομικών και βιολογίας "Economics and Human Biology", έρχεται να ενισχύσει την θεωρία ότι η παχυσαρκία είναι μιμητική σε μεγάλο βαθμό.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι φιλίες τείνουν να ομαδοποιούνται ανάλογα με το βάρος των φίλων (οι χοντροί με τους χοντρούς, οι λεπτοί με τους λεπτούς κλπ). Η διαχρονική παρακολούθηση των νέων αποκάλυψε επίσης ότι, αν κανείς έχει ένα παχύ φίλο, σταδιακά και ο ίδιος γίνεται πιο παχύς, πιθανώς γιατί συμμερίζεται τις ίδιες κακές συνήθειες.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο σε ποιο βαθμό οι υπέρβαροι νέοι επηρεάζουν και τους φίλους τους να βάλουν κιλά και σε ποιο βαθμό απλώς οι πιο παχουλοί επιλέγουν να κάνουν παρέα μεταξύ τους.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μιμούνται, πέρα από τους φίλους τους, τους γονείς τους και, αν οι τελευταίοι έχουν κακές διατροφικές συνήθειες, τότε και τα παιδιά τους τείνουν να γίνουν παχύσαρκα.

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ...

Οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες στο να βλέπουν και να αξιολογούν πράγματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, ενώ αντίστροφα οι γυναίκες υπερτερούν όταν βλέπουν κοντινά πράγματα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Με άλλα λόγια, οι άνδρες βλέπουν καλύτερα την ευρύτερη εικόνα και οι γυναίκες τη λεπτομέρεια.

Η διαφορά οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο που έχουν εξελιχτεί οι εγκέφαλοι των δύο φύλων στο πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Οι άνδρες, που ανέκαθεν ήσαν επιφορτισμένοι με το κυνήγι, έγιναν καλύτεροι στο να βλέπουν μακριά για να αξιολογούν καλύτερα τους στόχους τους.

Από την άλλη, οι γυναίκες, που αρχικά ήσαν συλλέκτριες καρπών και φρούτων και στη συνέχεια ασχολούνταν κυρίως με οικιακές και γεωργικές εργασίες, "ακόνισαν" την όραση και την προσοχή τους, όσον αφορά "στόχους" σε μικρή απόσταση από τα μάτια τους και ιδιαίτερα μέσα στην ακτίνα του χεριού τους.

Η έρευνα έγινε από την ψυχολόγο Έλεν Στάνσι του Κολεγίου Χάμερσμιθ και Δυτικού Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας "British Journal of Psychology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το βρετανικό Τύπο.

Τα πειράματα, μεταξύ άλλων, έδειξαν ότι οι γυναίκες υπερτερούν σαφώς και η όρασή τους είναι πιο ακριβής, όταν βλέπουν κάτι σε απόσταση μισού μέτρου (όσο περίπου φθάνει το χέρι τους), ενώ από το ένα μέτρο και πέρα (δηλαδή πέρα από την ακτίνα δράσης του χεριού) υπερτερούν οι άνδρες.

Προηγούμενες έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης έχουν δείξει ότι στον εγκέφαλο των ανθρώπων υπάρχουν δύο διαφορετικά "μονοπάτια" επεξεργασίας των οπτικών πληροφοριών από τον χώρο, ένα για μακρινές αποστάσεις και ένα για κοντινές. Η νέα μελέτη δείχνει ότι τα δύο φύλα -για εξελικτικούς λόγους- έχουν εξειδικευθεί το καθένα σε διαφορετικό "μονοπάτι".

Ένα τεράστιο σιαμαίο καρπούζι

αντίκρισε παραγωγός στο χωράφι του. Το διπλό καρπούζι ζυγίζει πάνω από 40 κιλά Μιλώντας μεγαλύτεροι σε ηλικία καρπουζοπαραγωγοί τόνισαν ότι το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο και ότι όπως συναντάται στα ζώα και τον άνθρωπο έτσι σπάνια βέβαια συναντάται στα φυτά και στους καρπούς τους.

Το τεράστιο σιαμαίο καρπούζι είχε φυσιολογική εξέλιξη από την καρπόδεσή του μέχρι την ώρα την συγκομιδής. Είναι από τα περίεργα της φύσης που έστω και σπάνια... συναντώνται.

Η Jennifer Lopez για shopping στη Ρώμη

Μετά από ένα πάρτι που οργάνωσε ο σύζυγός της Jennifer Lopez-Marc Anthony για να γιορτάσει τα 40α γενέθλια της η γνωστή τραγουδίστρια, σε γνωστό club, το παρόν έδωσαν πολλοί διάσημοι φίλοι του ζευγαριού όπως: Madonna, Beyonce, Rihanna, Alicia Keys.

Η έκπληξη του Marc Anthony ήταν οι οικογενειακές διακοπές που είχε κλείσει στη Ρώμη μαζί με τα 17μηνα δίδυμα παιδιά τους. Κατά την άφιξη τους στη Ρώμη «άφησαν» τα παιδιά στο ξενοδοχείο και χωρίς να χάσουν λεπτό βγήκαν για ψώνια στη Via Condotti.

Αφού ήρθαν στη πόλη της μόδας έπρεπε να ενημερωθούν και για το τι θα φορεθεί, έτσι επισκέφτηκαν μπουτίκ διάσημων οίκων όπως Valentino, Armani, Louis Vuitton, Gucci και Prada.

Βέβαια ήταν αρκετοί αυτοί που σταμάτησαν την Jennifer Lopez στο δρόμο για να τους υπογράψει σε τεράστιες αφίσες αφιερώσεις και για να μιλήσουν μαζί της.

Νέοι κεραυνοί

του Γιάννη Μανώλη μέσω του flash 96. Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει προαναγγείλει την παραιτησή του για τις 9 Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει προκαλέσει ηλεκτροσόκ την επομένη των ευρωεκλογών που η παράταξη πήρε το μικρότερο ποσοστό στην ιστορία της.

Το κόμμα πρέπει να είναι το αυτί και το μάτι της κυβέρνησης στην κοινωνία – αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει στη Ρηγίλλης σημείωσε ο κ. Μανώλης.

Γιορτή γεύσεων στην Καλαμάτα

Γιορτή γεύσεων, πολιτισμού & παράδοσης, δημιουργίας και γνωριμίας με τις μεσσηνιακές γαστρονομικές ομορφιές πραγματοποιείται το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Η γιορτή οργανώνεται από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.
Στόχος είναι η προβολή και προώθηση του τουρισμού στο σύνολό του και ειδικότερα των μορφών τουρισμού που σέβονται το περιβάλλον και την παράδοση.

Στο "επίκεντρο" της γιορτής, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, βρίσκονται η μαγειρική τέχνη, η γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής και δίπλα τους, η μουσική παράδοση και οι συνήθειες του τόπου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς και τυποποιητές.

ΑΝΟΙΧΤΟ Π[ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της χώρας, πρότεινε στον παριστάμενο κατά την υπογραφή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο την επέκταση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον Απόδημο Ελληνισμό.

Η δράση αυτή θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση του κύρους του Ανοιχτού Πανεπιστημίου όσο και στην προσφορά υπηρεσιών Παιδείας στους Απόδημους Έλληνες. Επίσης, θα συμβάλει στην αμφίδρομη επικοινωνία Αποδήμων και Μητέρας Πατρίδας. Πρόκειται για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση για το άνοιγμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε χώρες όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες».



Απαντώντας στην πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε τα ακόλουθα:

«Θεωρούμε ότι η ιδέα αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα εξετάσει αυτή την ιδέα για να βρούμε το συντομότερο δυνατόν έναν τρόπο μέσα από τον οποίο το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να ανοιχτεί και να βοηθήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξωτερική πολιτική της Παιδείας».

ΣΥΝ : "Ντόμινο καταρρεύσεων"

«Εξελίσσεται ένα ντόμινο καταρρεύσεων στα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας. Κινδυνεύουν οι συντάξεις και οι παροχές των Ταμείων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο δανεισμός των Ασφαλιστικά Ταμεία «συνιστά καταστροφή, αδιέξοδο και υποθηκεύει το μέλλον τους» και τόνισε ότι «το κράτος οφείλει να χρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αντί να τα σπρώχνει στο δανεισμό».

«Κυρίως όμως πρέπει να σταματήσει η λεηλασία των Ταμείων από τις κεφαλαιαγορές, τις Τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τις φαρμακευτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑ.Ο.Σ.: "Η οικονομία σε αδιέξοδο"

"Ο οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος ή υπεύθυνος φορέας διαπιστώνει ότι η Ελληνική οικονομία βαδίζει - λόγω των κακών χειρισμών - σε πλήρες αδιέξοδο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφορικά με τις διαπιστώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου για την Ελληνική οικονομία. "Χρειάζεται σωφροσύνη, αποτελεσματικότητα και ριζοσπαστικά μέτρα", πρόσθεσε.

Σχετικά με τις διαμάχες στο εσωτερικό της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Και στα δύο κουρασμένα κόμματα εξουσίας ξαναηχούν τα τύμπανα της εσωτερικής αναμέτρησης. Η φαγωμάρα, οι αντεγκλήσεις και οι ίντριγκες δυστυχώς για τη Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν χώνονται κάτω απ’ το «χαλί» της εκλογικής σκοπιμότητας".

ΚΚΕ.: "Εξορθολογισμός-απάτη"

"Το σύνθημα του εξορθολογισμού που λέει η κυβέρνηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι η μεγαλύτερη απάτη", επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

"Είναι βαρβαρότητα κυριολεκτικά δίχως όρια. Εμείς ζητάμε τη διεύρυνση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Υπάρχουν και σύγχρονα επαγγέλματα που δημιουργούν προβλήματα επαγγελματικών ασθενειών, ενώ η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και όπου υπάρχει ελέγχεται κατά κανόνα από την εργοδοσία. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να αντεπιτεθούν και σε αυτό το ζήτημα, διότι η κυβέρνηση μεθοδεύει και νέα δίχως όρια σε βαρβαρότητα μέτρα", κατέληξε η κα Παπαρήγα.

ΠΑΣΟΚ: "Καθυστερήσεις στην πολιτική υγείας"

"Είναι σαφές ότι πλέον όλα θα κριθούν απο την κινητοποίηση του υγειονομικού μηχανισμού αλλά και γενικότερα τον επιχειρησιακό συντονισμό όλου του κρατικού μηχανισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου.

Ο εκπρόσωπος, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ "με αίσθημα ευθύνης, από την πρώτη στιγμή, νηφάλια, έχει επιχειρήσει να συμβάλει στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας της χώρας, αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών" και πρόσθεσε ότι "από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την ανάγκη επεξεργασίας και δημοσιοποίησης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, το οποίο θα δίνει κατευθύνσεις σε όλους τους παράγοντες του υγειονομικού συστήματος, αλλά και την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης όλων των πολιτών".

Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη, όπως και οι δηλώσεις του υπουργού που ακολούθησαν, ανέδειξαν πολύ καθαρά την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας της νέας γρίπης να είναι οι μικρότερες δυνατές. Ανέδειξαν, ταυτοχρόνως, και τα μεγάλα προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, τις καθυστερήσεις και τις αβελτηρίες στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και στις ενέργειές της, ώστε να προετοιμάσει τη χώρα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, πρόσθεσε.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας"



































Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής που συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

Ανέφερε ότι θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο και τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όταν υπάρξει τυπικά έγκριση από την Ευρώπη.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε στον πρωθυπουργό και στα μέλη της Επιτροπής το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρόβλημα, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει επιστημονική αβεβαιότητα, σύμφωνα δε με το ακραίο σενάριο μπορεί να νοσήσει παγκοσμίως το 30% ή το 40% του πληθυσμού, προσθ'ετωντας πως "η θνησιμότητα από τη νέα γρίπη είναι εξαιρετικά χαμηλή" και για αυτό "δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ανησυχίας. Δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας".

"Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας. Μέλημα μας η διάφανη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύψουμε στοιχεία" πρόσθεσε ο υπουργός και στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος η άμεση ενημέρωση είναι ο πρώτος άξονας δράσης και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ξεκινάει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού.

"Η καλλιέργεια πανικού κι η ανεύθυνη πολιτικολογία που παρατηρήθηκε πριν από λίγο καιρό γύρω από τη νέα γρίπη, υπονομεύουν την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και την παραγωγική διαδικασία του τόπου", τόνισε.

Ο δεύτερος άξονας αφορά το συντονισμό του κρατικού μηχανισμού, είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Σχετικά με το ζήτημα των σχολείων, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας βρισκεται σε στενή συνεργασία με τον Υπουργείο Παιδείας και η κατάσταση θα αξιολογηθεί και θα κριθεί με βάση την εξέλιξη του προβλήματος, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ειδικό πρόγραμμα για αναπλήρωση ωρών και εξ αποστάσεως μάθηση εάν χρειαστεί.

Ο τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτεί το εμβόλιο, επαναδιαβεβαίωσε ο υπουργός, σημειώνοντας όπως ότι το εμβόλιο δεν θα χρησιμοποιηθεί πριν από την επίσημη ευρωπαϊκή και διεθνή έγκριση χρήσης του.

Επίσης ανέφερε ότι χώρα έχει παραγγείλει επιπλέον αντιικά φάρμακα και υλικό.

Ο τέταρτος άξονας περιλαμβάνει την καλή προετοιμασία και ενίσχυση του τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση κατά 100 των κλινών εντατικής θεραπείας. Επίσης δημιουργείται δίκτυο ιδιωτικών γιατρών και φαρμακοποιών που συστρατεύονται στον εθνικό στόχο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι ασθενείς υπό καθεστώς θεραπείας είναι 15 σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουμε και τέσσερα σοβαρά περιστατικά και τόνισε πως το 95% των συνολικών κρουσμάτων έχει ιαθεί.

"Η κυβέρνηση κι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση επί 24ώρου βάσεως", υπογράμμισε.

"Η πολιτεία οφείλει να έχει σχέδιο ακόμη και για το χειρότερο σενάριο και αυτό κάνει Η κυβέρνηση επαγρυπνεί. Η ζωή στην κοινωνία συνεχίζεται κανονικά" τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σε άλλο δε σημείο της ενημέρωσής του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως έστω και τώρα είναι θετικό που η αξιωματική αντιπολίτευση ενεργοποιήθηκε σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και τόνισε ότι "εμείς δεν θα παρασυρθούμε από αυτή την αντιπαράθεση", ενώ πρόσθεσε πως το Εθνικό Σχέδιο θα δοθεί στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου και στην περίπτωση που κάποιο κόμμα θελήσει περαιτέρω ενημέρωση, θα την έχει.

Σε ό,τι αφορά το διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου που είπε ότι του έχει τελείωσει το επίχρισμα, ο Δημ. Αβραμόπουλος απάντησε πως "όφειλε ο ίδιος ο διοικητής να έχει φροντίσει γι'αυτό" και πρόσθεσε ότι "οι διοικητές δεν τοποθετούνται εκεί για να λένε τον πόνο τους,αλλά για να λύνουν προβλήματα και είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες που έχουν δοθεί".

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1135, για πληροφορίες σε πολίτες και φορείς.