PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ"....ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ?

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ" ΘΑ ΤΑΙΡΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...!!!

ETERON cafe -club
















ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ MEETING POINT ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...
Η ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ...ΜΕ ΤΑ MOJITOS ΣΕ ΠΡΩΤΟ ...ΠΛΑΝΟ...!!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας γύφτος αγοράζει οικόπεδο δίπλα από το σπίτι ενός γιατρού. Φωνάζει λοιπόν ένα μηχανικό και τον βάζει να του κτίσει ένα ίδιο ακριβώς σπίτι.

Όταν τελείωσε το σπίτι του ο γύφτος βγαίνει στο μπαλκόνι και φωνάζει το γιατρό.

- Γιατρέ, γιατρέ!

- Τι είναι ρε παλιόγυφτε; του λέει ο γιατρός.

- Να, του λέει ο γύφτος, εσύ μπορεί να μην με χωνεύεις αλλά εγώ είμαι ίδιος με σένα γιατί έχουμε το ίδιο σπίτι!

- Αποκλείεται, του λέει ο γιατρός, γιατί ...


δεν έχουμε τα ίδια έπιπλα...

Σκυλιάζει ο γύφτος παραγγέλνει τα ίδια ακριβώς έπιπλα με του γιατρού και ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι.

- Γιατρέ, γιατρέ! Ιδιο σπίτι έχουμε ίδια έπιπλα είμαι ίδιος με σένα.

- Τι λες ρε παλιόγυφτε, του λέει ο γιατρός, έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο;;

Και του δείχνει μια πολυτελή Mercedes που είχε στο γκαράζ. Σκυλιάζει ο γύφτος βάζει γραμμάτια παίρνει δάνεια και αγοράζει μια ακριβώς ίδια Mercedes και βγαίνει πάλι στο μπαλκόνι.

- Γιατρέ, γιατρέ!

- Τι θες ρε παλιόγυφτε; του λέει ο γιατρός

- Είμαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από σένα!

- Γιατί ρε; του λέει ο γιατρός.

- Έχουμε ίδιο σπίτι ίδια έπιπλα και ίδιο αυτοκίνητο, συμφωνείς;

- Συμφωνώ αλλά από πού και ως πού είσαι καλύτερος από μένα; του λέει ο γιατρός.

- Γιατί εγώ έχω γείτονα γιατρό ενώ εσύ έχεις γείτονα ΓΥΦΤΟ!!!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΟΤΙ ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ...!

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ...?

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΣΤΗ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΑ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙ ..ΓΑΙΔΑΡΟΣ...!

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...

ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΥΓΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΤΑ ΚΑΙ ..ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Ο ..."ΚΑΙΡΟΣ", ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ...ΚΑΙΡΟΣ..!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ CD ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΑΙΤΑΝΟΥ...

ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Man Dies After Falling Into Chocolate Vat


A 29-year-old man has died after falling into a vat of molten chocolate at a factory in the US.

Man Dies After Falling Into Chocolate Vat

Vincent Smith II was with three workers dumping chunks of chocolate into the simmering liquid when he somehow lost his balance and fell in.

TV pictures showed one of his distraught colleagues standing outside the factory in Camden, New Jersey, his clothes covered in chocolate.

ΠΕΘΑΝΑΝ 65 ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

SkyNews © Sky News 2009



At least 65 people have died after drinking home-brewed alcohol in a western Indian city that was apparently toxic, police have said.


Another 23 were battling for their lives in three hospitals in Gujarat state's main city Ahmadabad, said S Khandwawala, the director-general of state police.

He added that at least 32 people have been arrested in connection with brewing and

supplying the alcohol.

Deaths from drinking illegally brewed cheap alcohol are common in India, where few people can afford licensed booze.

Είναι ξύπνια η Σπυράκη.





















Και το δείχνει όποτε χρειαστεί. Παίρνει στροφές το μυαλό της και δεν χάνει ούτε κόμμα από το ρεπορτάζ. Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. Η κυβέρνηση μέσα στην αναμπουμπούλα των εξελίξεων γύρω από τους συλληφθέντες του Π. Παναγόπουλου, αλλάζει με τροπολογία τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων. Βάζει εκ νέου φίμωτρο στις δημοσιευθείσες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές. Στις τελευταίες εκλογές είχε αλλάξει ο νόμος και η δημοσίευση των γκάλοπ επιτρεπόταν μέχρι την τελευταία Παρασκευή πριν από τις εκλογές στις 12 τα μεσάνυχτα. Ο Πάκης αυτά τα θέματα παίζει στα δάχτυλα. Και εκδικήθηκε τις εταιρείες μετρήσεων οι οποίες θα χάσουν εκατομμύρια ευρώ από αυτή την απαγόρευση. Στο Μαξίμου δεν ξεχνάνε ότι κάποιες εταιρείες διέρρευσαν τα exit polls σε εμάς. Τώρα τους εκδικούνται...


pressmme.blogspot.com

Δήλωση Στέλιου Παπαθεμελή για την επίσκεψη Νίμιτς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ:

"Όσο η ελληνική πλευρά χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους σλάβους των Σκοπίων, κολλημένη στην επικίνδυνη πρότασή της για σύνθετη ονομασία, τόσο θα βρίσκει δουλειά ο υβριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου (σφαγέα των λαών τον ονομάζει) κύριος Μάθιου Νίμιτς. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτός αλλά εμείς, που προβαίνουμε σε συνεχείς εκπτώσεις. Η κόκκινη οριογραμμή μας είναι μία και την έχουν χαράξει ανεξίτηλα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου: Ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγά του."

ΑΛΛΟ ΚΕΡΑΙΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΑ..!!!

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου






















Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009
8:00 μ.μ. -Επίσημη έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων
Χαιρετισμοί Επισήμων, Μακεδονικοί χοροί από τα χορευτικά Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Αυστραλίας, Βραδινή Δεξίωση, Προβολή βίντεο από τους Καλάς.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-12:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
12:00 μ.μ. - 2:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό πάνελ: Συντονιστής Marcus A. Templar. Εισηγήσεις από τον Πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελίδη.
6:00 μ.μ - 7:30 μ.μ. Ξενάγηση των Συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείου του Δίου.
9:00 μ.μ. Συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης»-Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009
9:00 π.μ.-2:00 μ.μ. Εργασίες 63ου Συνεδρίου και Συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
6:00 μ.μ.-7:30 μ.μ. Απογευματινές Εργασίες 63ου Συνεδρίου.
7:30 μ.μ. Επίσημη Υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη λήξη των εργασιών. Χαιρετισμός του Προέδρου προς τους ομογενείς.
9:00 μ.μ. Συμμετοχή των ομογενών στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρου του Δίου-Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανακάλυψη του Δίου και 40 χρόνων ανασκαφικού έργου. Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μάριο Φραγκούλη.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Εκκλησιασμός και Ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009
Ημερήσια εκδρομή των συνέδρων στην Έδεσσα. Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και Έδεσσας. Φαγητό στο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στους καταρράκτες της Εδέσσης. Επίδειξη χορού από τα χορευτικά των Παμμακεδονικών Ενώσεων (ΗΠΑ και Αυστραλίας) και τοπικών χορευτικών Εδέσσης.
Ξενάγηση στο Λουτράκι Αριδαίας.

Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

































που ξεκινά σήμερα το βράδυ στις 8.00 στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους πρόποδες του Ολύμπου, θα προσφέρει πράγματι στους 150 συνέδρους του «λίγο απ’ όλα»: από ακαδημαϊκά πάνελ, παραδοσιακούς χορούς και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου και της Πέλλας, μέχρι ακροάσεις συναυλιών, εκδρομή στους καταρράκτες της Έδεσσας, έως και εκκλησιασμό.
Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να επισκιάσουν το βασικό στόχο του Συνεδρίου, που είναι η διατράνωση της σταθερής και σθεναρής θέσης των ανά την υφήλιο Παμμακεδονικών Ενώσεων πως «οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για να αναγνωρισθούν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ με οποιαδήποτε λέξη, έστω και παρομοιάζουσα με τη λέξη Μακεδόνες, είναι εθνικά επιζήμια».
Και οι «ασυμβίβαστοι» ομογενείς θα έχουν αυτή τη φορά την ευκαιρία να το εκφράσουν και αυτοπροσώπως στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει το Σάββατο τη λήξη των εργασιών.

Ο κ. Παπούλιας πάντως έχει πάρει ήδη μια πρόγευση των όσων οι ομογενείς θα υποστηρίξουν στο Συνέδριο. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Αφρικής του είχαν απευθύνει στις 20 του περασμένου μήνα επιστολή, όπου εξέφραζαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια», όπως τη χαρακτήριζαν «προσωπική απόφαση» της ελληνίδας υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη να αποδεχτεί την είσοδο στη χώρα (για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα) του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Μιλόσοσκι, με αεροσκάφος των «Μακεδονικών» αερογραμμών, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν απλά ένα ατυχές περιστατικό, αλλά απόρροια μιας συνεχιζόμενης «σαφέστατης απόκλισης» της πολιτικής του υπουργείου, από «την πολιτική που έχει διακηρύξει η παρούσα κυβέρνηση και ενέκρινε ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του».
Υπενθυμίζεται πως οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έχουν εγκαλέσει κι άλλες φορές το υπουργείο εξωτερικών για ενδοτικότητα και αδιαφορία απέναντι στην προπαγάνδα των Σκοπίων, ενώ στις αρχές του τρέχοντος έτους, με επιστολή τους προς την κ. Μπακογιάννη ζητούσαν «αποδέσμευση της Ελλάδας από την πρόθεσή της για εξεύρεση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και πάγωμα κάθε σχετικής διαπραγμάτευσης μέχρι η γείτονα χώρα να συμμορφωθεί».

Όλα αυτά αναμένεται να επαναδιατυπωθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνέδριου τους, την έναρξη των οποίων θα κηρύξει σήμερα το βράδυ στις
στις 8.00, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθηγητής Γιώργος Τσιότρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πάντως, το 10ο Συνέδριο δεν φαίνεται να περιλαμβάνει τίποτε περισσότερο από χαιρετισμούς επισήμων, μακεδονικούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ και Αυστραλίας και βραδινή δεξίωση με προβολή βίντεο για τους Καλάς. Οι ακαδημαϊκές εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το παράλληλο, 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που ξεκινά αύριο το πρωί τις εργασίες του, στον ίδιο χώρο.

Συνάντηση με τον προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ













είχε στα γραφεία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η συνάντηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθώς και για τη μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στην επιχείρηση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε την προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ «να μείνει ελεύθερη, να καταδεικνύει τα γεγονότα και να προσπαθεί για διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Καπελωμένος συνδικαλισμός σημαίνει και μεγάλο βαθμό εξάρτησης», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -ΛΟΒΕΡΔΟΥ

































Την προσδοκία της και, ταυτόχρονα, την ευχή να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και να εξευρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ, εξέφρασε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάνοντας μία συνολική ενημέρωση για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και μετά τη χθεσινή της συνάντηση με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μ. Νίμιτς, η υπουργός ανέφερε πως και η αίσθηση του ιδίου είναι ότι τώρα πλέον η σκοπιανή πλευρά αφήνει να διαφανεί ότι υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης.




Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε εξαρχής ότι η υπουργός Εξωτερικών δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, για τα σημεία ακριβώς των αλλαγών, που επιφέρει η νέα πρόταση Νίμιτς.

Κάνοντας δε, συνολική κριτική στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική μίλησε για «αδράνεια της χώρας στη λήψη πρωτοβουλιών στην περιοχή μας», με αποτέλεσμα το ρόλο αυτό να τον έχει πάρει η Τουρκία «έναντι της αυξημένης προκλητικότητας στην οποία δεν καταφέρνουμε να απαντήσουμε».

Κατά τον κ.Λοβέρδο και για το κόμμα του, είναι ασαφή τα αποτελέσματα των συναντήσεων, που είχε πρόσφατα η υπουργός με τους Τούρκους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και ως εκ τούτου αμφισβητείται η χρησιμότητα της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμη για «αδράνεια της κυβέρνησης επί πέντε χρόνια να κινητοποιήσει την Ευρώπη για τους λαθρομετανάστες», υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του υποστηρίζει την υπογραφή συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας για τεχνική βοήθεια και επανεισδοχή.

MICHEL CAMILO

Μία θρυλική μορφή της λάτιν - τζαζ μουσικής, τον κορυφαίο πιανίστα και συνθέτη Μισέλ Καμίλο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δύο βραδιές, στις 10 και 11 Ιουλίου, οι θεατές στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η δεξιοτεχνία συναντά τη φαντασία και το πάθος του πιανίστα από τη Δομινικανή Δημοκρατία γίνεται πυρκαγιά που φουντώνει όταν συνδυάζεται με τη δυτική κλασική μουσική. Τα δύο χέρια γίνονται τέσσερα, καθώς ο Μισέλ Καμίλο περνάει με ταχύτητα φωτός από την τζαζ στην κλασική μουσική. Τα δυναμικά σόλο του διαθέτουν πάντα κάτι από τη ζωντάνια και το φως της Καραϊβικής.

Ο Χοσέ Καρέρας,

μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής μας, έρχεται στις 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Γης για μία μοναδική συναυλία, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει στις 10 Ιουλίου.

Ο διάσημος Ισπανός - Καταλανός τενόρος Χοσέ Καρέρας, το νεώτερο μέλος των Τριών Τενόρων (Παβαρότι, Ντομίνγκο, Καρέρας), που από το 1990, έφεραν στο προσκήνιο το λυρικό τραγούδι με τις κοινές τους εμφανίσεις σε γήπεδα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, θα εμφανισθεί , στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι «Πειρατές της Καραϊβικής»

ανεβαίνουν στο μουσικό πλοίο του Grupo Compay Segundo και ακολουθώντας το όραμα του πλοιάρχου τους, ταξιδεύουν μέσα από θάλασσες και περιπέτειες, τραγουδώντας κουβανέζικα με ένα μπουκάλι ρούμι, φτάνοντας στη σκηνή του θεάτρου Badminton στις 16 Ιουλίου.

Μπορεί το πούρο του θρυλικού παππού της κουβανέζικης μουσικής και ιδρυτή του συγκροτήματος, Compay Segundo, να έσβησε για πάντα το 2003, αλλά 100 χρόνια μετά τη γέννησή του, η ανάμνηση της φλόγας του συνεχίζει να ανάβει φωτιές σε μεθυσμένα βράδια γεμάτα από την ομορφιά του έρωτα και της ζωής, ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός από άκρη σε άκρη του κόσμου. Μιας ζωής παθιασμένης με τη μουσική, όπως αποτυπώθηκε μοναδικά το 1996 στο φιλμ του Βιμ Βέντερς, Buena Vista Social Club.

Όπως τη γιορτάζουν σήμερα 10 από τα πρωτοπαλίκαρα του πληρώματός του, μεταδίδοντας στις εμφανίσεις τους την ατόφια ενέργεια ενός πραγματικού θρύλου, μιας ολόκληρης χώρας και μιας πλούσιας μουσικής παράδοσης που κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο. Ερμηνεύοντας τις κλασικές επιτυχίες Chan Chan, Μacusa, Sabroso, Las Flores de la Vida, κ.α. και ‘διδάσκοντας’ στα πέρατα του κόσμου τη μαγική ενέργεια του son, του «απόλυτου» κουβανέζικου ρυθμού.

Για μια αξέχαστη καλοκαιρινή νύχτα, ο «παλιός» του σχήματος Salvador Repilado Labrada (μουσική διεύθυνση, κόντρα μπάσο) και η παρέα του, ένα σύνολο από την αφρόκρεμα των μουσικών της Κούβας (Hugo Garzón Βargalló- φωνητικά, Rafael Fournier Navarro- bongo drums, Haskell Armenteros Pons & Rafael Inciarte Rodríguez- κλαρινέτο, Nilso Arias Fernández- κιθάρα, κ.α.), θα ανοίξουν πανιά στη σκηνή του θεάτρου Badminton, τραγουδώντας στη θάλασσα μέσα μας.

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ...ΡΟΛΟΙ

Αν είστε επίδοξοι πράκτορες ή Dick Tracy, η LG θα παρουσιάσει ένα κομψό κινητό τηλέφωνο με την μορφή ρολογιού χεριού τον Αύγουστο. Η τιμή δυστυχώς φαίνεται να είναι μόνο για πράκτορες αφού θα κοστίζει περί τα 1200 ευρώ!

Η ομιλία σας θα γίνεται κατα τα φαινόμενα με ανοιχτή ακρόαση ή ακουστικά bluetooth. Το τηλε΄φωνο θα έχει και οθόνη αφής ενώ θα προσφέρει και πρόσβαση στο internet μέσω HSDPA.

elton john














Ο Έλτον Τζον, ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς τραγουδιστές και συνθέτες στην ιστορία της ποπ μουσικής, άνοιξε με συναυλία, στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο Arena της πόλης Πούλα της Κροατίας, το 10ο Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου της Ίστρια.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση στην Κροατία του διάσημου τραγουδιστή, ο οποίος έχει συμπληρώσει 50 χρονιά στη σκηνή και έχει κυκλοφορήσει 35 άλμπουμ.

Στη συναυλία, διάρκειας δύο ωρών, οι περίπου 8.000 θαυμαστές του καλλιτέχνη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν- μεταξύ άλλων- τις μεγάλες επιτυχίες του «Sacrifice», «Candle in the wind» και «One».

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Ίστριας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, περιλαμβάνονται φέτος συναυλίες του Μάικλ Μπόλτον στις 12 Ιουλίου και του Βόσνιου συνθέτη και τραγουδιστή Ντίνο Μέρλιν στις 21 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις μπαλέτου από το Imperial Russian Ballet στις 5 και 13 Αυγούστου.

FASHION


Τα κοστούμια της εποχής του πολέμου του Γκοτιέ και τα μαύρα ντελικάτα φορέματα του Βαλεντίνο έκλεισαν τις επιδείξεις της υψηλής ραπτικής για εφέτος στο Παρίσι.

Πολλοί σχεδιαστές περιέκοψαν τις επιδείξεις στην πασαρέλα και ορισμένοι τις άφησαν τελείως, προτιμώντας τις απλές παρουσιάσεις καθώς ακόμη και το υψηλότερο επίπεδο της μόδας νοιώθει την παγκόσμια οικονομική ύφεση αν και ο Γκοτιέ έδειξε να αψηφά την γενική κατήφεια.

Ο Γκοτιέ, ο οποίος σχεδιάζει γυναικεία ρούχα για τον όμιλο πολυτελείας Hermes, χρησιμοποίησε τα ίδια μαλακά δερμάτινα καπέλα του 1930 που παρουσίασε την άνοιξη στην συλλογή της Hermes, στην οποία ανήκει το 45% των δικής του εταιρείας.

Στου Βαλεντίνο, οι σχεδιαστές Μαρία Γκράτσια Κιούρι και Πιέρ Πάολο Πιτσιόλι παρουσίασαν τη δεύτερη συλλογή τους για τον οίκο, ο οποίος θα είναι πάντοτε συνδεδεμένος με τα δραματικά κόκκινα φορέματα του προκατόχου τους, Βαλεντίνο Γκαραβάνι.

Προτίμησαν μαύρα φορέματα, στα οποία έδιναν φως, σούρες, δαντέλες και σειρές μουσελίνας σε μία συλλογή, έμπνευση της οποίας αποτέλεσε η «εύθραυστη και επικίνδυνη θηλυκότητα».

Ρεκόρ τηλεθέασης κάνει η εκπομπή Έλληνα μάγειρα

Η επιτυχία που σημειώνει η τηλεοπτική εκπομπή "MasterChef Australia", για την ανάδειξη του κορυφαίου μάγειρα της χώρας, έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των δημιουργών της.

Η συγκεκριμένη εκπομπή στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤΕΝ, όπου κυριαρχεί ο πολυβραβευμένος ομογενής σεφ Γιώργος Καλομπάρης και ο οποίος μέσα απ' αυτήν προβάλλει την ελληνική κουζίνα, είναι καθημερινή και τη βλέπουν δυο εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, κάποια βράδια η τηλεθέαση της εκπομπής φτάνει και το 82% και ποτέ δεν πέφτει κάτω από το 40%.

Με αποτέλεσμα να διαφημιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η ελληνική κουζίνα και ο Καλομπάρης να γίνει διάσημος.

Ομογενής φύτεψε αυτί στο χέρι του!

Ενας εκκεντρικός ομογενής καλλιτέχνης της Αυστραλίας πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που "ακούει" (και) από το χέρι του!

Τώρα θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα: Επιδιώκει να εμφυτεύσει στο τρίτο "τεχνητό" αυτί του, ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο το οποίο θα συνδέεται με έναν αναμεταδότη bluetooth, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν να ακούν "online" τους ήχους που συλλαμβάνει το "ψεύτικο" αυτί του.

Πρόκειται για τον Στέλιο Αρκαδίου, ο οποίος είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Stelarc.

Ο Αρκαδίου, που γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό της Κύπρου από ελληνοκύπριους γονείς, μεγάλωσε στην Αυστραλία και τα έργα του επικεντρώνονται, κατά κύριο λόγο, στον φουτουρισμό και στην επέκταση των δυνατοτήτων/ικανοτήτων του ανθρωπίνου σώματος.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Αρκαδίου προκάλεσε σάλο σε διεθνείς καλλιτεχνικούς κύκλους, όταν στο Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου παρουσίασε τη νέα του πρωτότυπη "εφεύρεση": ένα αυτί στον πήχη του χεριού του!

Αρκαδίου, που χαρακτηρίζεται "βιοκυβερνητικός καλλιτέχνης", και που μόνο τυχαίος δεν είναι, πιστεύει ότι η τέχνη θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή εικόνα.

Το Ουλούρου

o φημισμένος κόκκινος βράχος στο κέντρο της αυστραλιανής ερήμου που αποτελεί εθνικό σύμβολο για την Αυστραλία και θεωρείται "ιερός χώρος" από τους ιθαγενείς, συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της γης.

Πολλοί απ' αυτούς αγνοούν την επιθυμία των Αβοριγίνων και τα στοιχεία της φύσης και σκαρφαλώνουν πάνω στον ιερό βράχο, ύψους 340 μέτρων. Κάποιοι σκοτώνονται.

Τώρα, μετά από πρόταση των Αβοριγίνων η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το σκαρφάλωμα στον ιερό βράχο με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν πολλές διαμαρτυρίες.

Αρκετοί εκφράζουν φόβους ότι η απαγόρευση θα πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.

Στην αστυνομία και ο δερματολόγος του Michael Jackson






















Δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα, αλλά η εξάρτησή του από τα φάρμακα και ο ρόλος των γιατρών αποτελούν ένα από τα βασικά θέματα της έρευνας, την ίδια ώρα που παραμένει ακόμα μυστήριο το που θα ταφεί.

Μετά τον Κόνραντ Μιουρέι, τον τελευταίο γιατρό του Τζάκσον, που αρνήθηκε ότι έδωσε στον "Βασιλιά της Ποπ" λίγο πριν τον θάνατο του κάποιο ισχυρό αναλγητικό, τα βλέμματα στρέφονται στον δερματολόγο του.

Ο Αρνολντ Κλάιν, μιλώντας στο ABC και το CNN, αρνήθηκε ότι χορήγησε στον τραγουδιστή ισχυρά αναλγητικά και ηρεμιστικά φάρμακα.

"Δεν του έδωσα αυτές τις βλακείες για τις οποίες μιλούν", τόνισε. "Πως θα μπορούσα να συνταγογραφήσω το Diprivan (ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται για την αναισθησία) όταν δεν ξέρω καν πως χρησιμοποιείται", είπε χαρακτηριστικά ο Κλάιν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε "εγκληματίες" τους γιατρούς που χορήγησαν στον Τζάκσον πολύ ισχυρά φάρμακα.

Οι Los Angeles Times αποκάλυψαν πως η αστυνομία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για πέντε γιατρούς του Μάικλ Τζάκσον και τις συνταγές τους. "Δεν είμαι ένας από τους πέντε γιατρούς, δεν με ρώτησε κανείς και δεν ήρθα σε επαφή με την αστυνομία του Λος Άντζελες", επισήμανε ο Κλάιν.

Το CNN μετέδωσε πως η αστυνομία θέλει να ανακρίνει τον Δρα Κλάιν. Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε πως η οικογένεια του Τζάκσον γνώριζε την εξάρτήσή του και ορισμένα από τα μέλη της, όπως η αδελφή του Τζάνετ, είχαν προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να τον "σώσουν".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες, τις οποίες επικαλούνται το ABC και το CNN, ο Μάικλ Τζάκσον είχε σημάδια από ενέσεις στο σώμα του όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου.

Οι αποκαλύψεις αυτές ενισχύουν τις εικασίες για το ρόλο που μπορεί να έχει παίξει η χορήγηση ισχυρών ηρεμιστικών στο θάνατο του διάσημου τραγουδιστή.

Τα σημάδια στο σώμα "μπορεί σίγουρα να συνδέονται με τη συστηματική χρήση φαρμάκων με ενδοφλέβιες ενέσεις, όπως το Diprivan, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Το Diprivan (εμπορικό όνομα του propofol) είναι ένα αναισθητικό, ιδιαίτερα ισχυρό, που η χορήγησή του γίνεται κανονικά μόνο από ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μπουκάλια Diprivan βρέθηκαν στο σπίτι του Τζάκσον.

Λίγο μετά το θάνατό του, μια παλιά νοσοκόμα του Τζάκσον, η Σεριλίν Λι είχε αποκαλύψει πως τόσο ο τραγουδιστής, όσο και άνθρωποι του περιβάλλοντός του την πίεζαν να του χορηγήσει το συγκεκριμένο φάρμακο.

Οι τοξικολογικές αναλύσεις της πρώτης νεκροψίας-νεκροτομής του πτώματος θα ανακοινωθούν σε αρκετές εβδομάδες. Κανένα στοιχείο από την δεύτερη νεκροψία που ζήτησε η οικογένειά του Τζάκσον δεν έχει γίνει γνωστό.

Το πιστοποιητικό θανάτου που παραδόθηκε στην αστυνομία από την κομητεία του Λος Άντζελες δεν αναφέρει τα αίτια θανάτου.

Ούτε η αστυνομία, ούτε το κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, το οποίο αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου ως το προσωρινό μέρος που βρίσκεται η σορός, δεν έχουν ανακοινώσει το παραμικρό για την κηδεία.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η σορός του θα αποτεφρωθεί και οι στάχτες θα σκορπιστούν στο ράντσο του Μάικλ Τζάκσον, το Neverland, στην Καλιφόρνια.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ nooz.gr

Περισσότεροι από 31 εκατομμύρια Αμερικανοί























παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους τη δημόσια δέηση για τον Μάικλ Τζάκσον, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μικρότερος από εκείνον των τηλεθεατών που παρακολούθησαν από τηλεοράσεως τις κηδείες του πρώην προέδρου, Ρόναλντ Ρίγκαν και της πριγκήπισσας Νταϊάνα.

Η εταιρία Nielsen Media Research ανακοίνωσε ότι η διάρκειας δύο ωρών δέηση για τον Μάικλ Τζάκσον, που έγινε στο Λος Άντζελες και μεταδόθηκε από 18 αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσέλκυσε συνολικά 31,1 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παρόλο που στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου που παρακολούθησαν από τις οθόνες των υπολογιστών την τελετή, πρόκειται για κοινό που είναι μικρότερο από τα 37,8 εκατομμύρια Αμερικανών που παρακολούθηκαν την ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα και τα 49,5 εκατομμύρια που άνοιξαν τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στο Λευκό Οίκο, τον Φεβρουάριο.

Η διαδικτυακή εταιρία Akamai, που διαχειρίζεται το 20% της "κυκλοφορίας" στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε επίσης ότι περίπου 2,8 χρήστες κατέβασαν βίντεο στη διάρκεια της δέησης στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον, κάτι που καθιστά την τελετή αυτή ως την πλέον δημοφιλή στο Ίντερνετ μετά την ορκωμοσία του Ομπάμα.

Συγκρίνοντας ανάλογα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, η Nielsen ανέφερε ότι την κηδεία του Ρίγκαν παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια τηλεθεατες, το 2004 και την κηδεία της πριγκήπισσας Νταϊάνα, το 1997, 33,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

jazz ...στην Αθήνα φυσικά..

Μία εκπληκτική συνάντηση κορυφαίων μουσικών της σύγχρονης τζαζ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Οι μεγάλοι κύριοι της τζαζ, Larry Coryell, Joey DeFrancesco και Alphonse Mouzon, θα παρουσιάσουν μία μοναδική καλλιτεχνική σύμπραξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.



Larry Coryell: «Είναι μεγάλη μας τιμή που θα παίξουμε στη χώρα σας».
Ο Larry Coryell είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους κιθαρίστες στον κόσμο.

Εχει ηχογραφήσει περισσότερα από 75 albums -ως αρχηγός μπάντας, ως σόλο καλλιτέχνης και ως καλεσμένος. Οι πιστοί οπαδοί του τον αποκαλούν «θεό της κιθάρας» και σαφώς είναι ευρηματικός μουσικός, που αποδίδει τα μέγιστα σε ό,τι παίζει.

Ο διεθνής Τύπος αναφέρεται σε αυτόν με όρους όπως «στρατιώτης της rock jazz fusion» και «νονός της fusion».

Νταν Μπράουν: Προώθηση του νέου βιβλίου μέσω Ιντερνετ

Παζλ θυμίζει η προώθηση του νέου βιβλίου του Νταν Μπράουν. Ο εκδοτικός οίκος «Doubleday» ανακοίνωσε ότι το «Το Χαμένο Σύμβολο», το πρώτο μυθιστόρημα του Μπράουν μετά το «Κώδικας Ντα Βίντσι», θα προωθηθεί μέσω μίας καλοκαιρινής συλλογής κωδικών, παζλ, μυστικών ιστοριών, χαρτών και άλλων καθημερινών σπαζοκεφαλιών στο Facebook και το Twitter.

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στην Ουάσιγκτον και παρουσιάζει ξανά τον πρωταγωνιστή του «Κώδικας Ντα Βίντσι», Ρόμπερτ Λάνγκντον, να «παγιδεύεται» σε μυστικές κοινωνίες και κρυμμένους κωδικούς. Το εξώφυλλο του βιβλίου θα απεικονίζει το Καπιτώλιο, με μια κόκκινη σφραγίδα και δεκάδες σύμβολα.

Οπως τόνισε ένας από τους εκδότες, ο Τζέισον Κάουφμαν, μπορεί η υπόθεση να εξελίσσεται στην Ουάσιγκτον, αλλά «πρόκειται για μια Ουάσιγκτον που πολλοί λίγοι θα αναγνωρίσουν.

Οπως είναι αναμενόμενο, ο Μπράουν αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο μυστικισμού, μυστικές οργανώσεις, κρυμμένες τοποθεσίες σε μια απρόσμενη πλοκή».

Το νέο βιβλίο του Μπράουν θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, πως o «Κώδικας Ντα Βίντσι» -που εκδόθηκε το 2003- πούλησε περισσότερα από 80.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το νέο βιβλίο θα εκδοθεί αρχικά σε 5.000.000 αντίτυπα.

G 8 Αισιοδοξία για την οικονομία, κακοί οιωνοί για το κλίμα

Με αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξη της οικονομίας, αλλά κακούς οιωνούς όσον αφορά τον αγώνα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, διεξάγεται στην Λ' Άκουϊλα της Ιταλίας, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών της G8.


Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας ζητούν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας και σημειώνουν ότι είναι "απαραίτητο" να προετοιμαστούν "στρατηγικές εξόδου" από τα σχέδια υποστήριξης.





Μείωση 2 βαθμών Κελσίου για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής

Οι ηγέτες της G8 συμφώνησαν να καταβάλλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη ώστε να φτάσει στους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. "Αναγνωρίζουμε την ευρύτερη επιστημονική άποψη ότι η αύξηση στην παγκόσμια μέση θερμοκρασία πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα δεν πρέπει να ξεπερνά τους 2 βαθμούς", ανέφερε το πόρισμα της G8.

Σύμφωνα με επιστήμονες, τυχόν μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας θα επιφέρει καταστροφικές αλλαγές στο κλίμα. Το πόρισμα εκφράζει ακόμη την υποστήριξη του στον στόχο των πλουσιότερων κρατών του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές των αεριών του θερμοκηπίου κατά 80% ή περισσότερο μέχρι το 2050 σε σχέση με το 1990 ή τα πρόσφατα χρόνια.

Καταπολέμηση της φτώχειας

Εκτός από τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο και τις κλιματικές αλλαγές, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας συζητούν επίσης κατά τη σύνοδο κορυφής της G8 στην Λ' Άκουϊλα για την καταπολέμηση της φτώχειας και για το Ιράν και τις πυρηνικές του δραστηριότητες, οι οποίες προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Οι συνομιλίες των ηγετών της G8 θα διευρυνθούν εξάλλου την Πέμπτη και την Παρασκευή με τη συμμετοχή ηγετών μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, χωρών της Αφρικής και υπευθύνων διεθνών οργανώσεων.

Θεσσαλονίκη: Συναυλία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα



















Συναυλία με ορχηστρική μουσική διοργανώνει, το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στην πλατεία Περαίας, το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Θερμαϊκού, με σκοπό την ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στον τόπο της εκδήλωσης, όπως και σε κάθε καλοκαιρινή δράση, θα συλλέγονται υπογραφές για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενών, που θα αποσταλούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Βρετανικό Μουσείο.

Στη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, ο καλλιτέχνης Δημήτρης Κωστόπουλος θα παρουσιάσει συνθέσεις σε ένα μουσικό σχήμα, με παραδοσιακές τάσεις.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ































κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ






(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ)
Είμαι στην ευχάριστη θέση να κηρύξω την έναρξη των εργασιών της πρώτης κοινής συνεδρίασης των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα θεσμικού διαλόγου, αλλά και έκφραση της συνειδητοποίησης ότι τα προβλήματα του εκπαιδευτικού χώρου είναι ενιαία. Και βεβαίως αποδοχή της ανάγκης για συστράτευση, προκειμένου να γίνουν πράξη οι απαιτούμενες και επείγουσες προωθητικές μεταρρυθμιστικές λύσεις. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες βασικές σκέψεις. Η Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί στον προηγμένο κόσμο έναν ενιαίο χώρο με κοινά χαρακτηριστικά και στόχους. Συγκροτείται από ένα σύνολο διαφορετικών, ανεξάρτητων και διαβαθμισμένων ιδρυμάτων, με κοινή κοινωνική αποστολή και κοινωνικό ρόλο ως προς τους γενικούς της στόχους. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ισοπέδωση, ομοιομορφία ή πολύ περισσότερο ενιαίο κέντρο αποφάσεων. Αντίθετα, σημαίνει περισσότερη αυτονομία και ελευθερία στις επιλογές, και διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων. Ο χώρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνιστά ένα ενιαίο πλαίσιο που οφείλει να συγκροτηθεί από σαφείς στόχους και συγκεκριμένες πολιτικές σε ό,τι αφορά τη σχέση της Πολιτείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προκύπτει κατά συνέπεια η ανάγκη, τόσο καθορισμού αυτού του πλαισίου, όσο και ενιαίου χωροταξικού σχεδιασμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα αποτυπώνει την κοινωνική παράμετρο της αποστολής της. Το θέμα είναι μείζον και δεν είναι θεωρητικό. Αφορά τη βιωσιμότητα και το μέλλον πολλών Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια - και γνωρίζω καλά πως έχει αποτελέσει στο παρελθόν σημείο τριβής μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σταθεροποιείται η οικονομία



















Η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να εξέρχεται από τη βαθύτερη ύφεση που αντιμετώπισε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η ανάκαμψη θα είναι αργή και οι κυβερνητικές πολιτικές θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι στηρικτικές, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε νέα έκθεση με τις προβλέψεις του, το ΔΝΤ σημειώνει ότι η παγκόσμια οικονομία σταθεροποιείται ήδη και ότι η ύφεση θα φτάσει στο τέλος της στο δεύτερο μισό αυτού του έτους.

Είναι η πρώτη έκθεση στην οποία το ΔΝΤ δίνει μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε αυτήν το ΔΝΤ προβλέπει συρρίκνωση 1,4% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος, αλλά ανάπτυξή της 2,5% το 2010. Στην προηγούμενη έκθεσή του, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Απρίλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε συρρίκνωση 1,3% το 2009 και ανάπτυξη 1,9% το επόμενο έτος.

MISS ECOLOGIA INTERNATIONAL























ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ



9 Ioυλιου
Παραλία Κατερίνης club Άμμος (Πολυχώρος Meditteranean ώρα 22:30

10 Ιουλιου
Κατερίνη επίσκεψη στον πεζόδρομο Κατερίνης (ώρα 11:00 έως 16:00.
Μεθώνη Πιερίας διαγωνισμός disco Queen στο club MIAMI. (ώρα 12:00 έως 2:00).
Παραλία Κατερίνης διασκέδαση στο club Da Luxe (2:00 – 4:00)


11 Ioυλιου
Κατερινη - Medditerranean Village Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ομορφιάς Miss Ecologia Intl ( 21:30)
club Gold Παραλία Κατερίνης ( ώρα 1:30)
12 Ιουλιου
Παραλία Κατερίνης all day bar Θαλασσοπούλια (ώρα 15:00)
Λεπτοκαρυα Πιερίας “Que –PASHA’ .. Miss BIKINI Intl.
Διαγωνισμός Ομορφιάς ώρα 23:00.

Ερευνα για τις εντυπώσεις των τουριστών







































Φαγητό και διασκέδαση αποσπούν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι τιμές τη χαμηλότερη βαθμολογία των αλλοδαπών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Flash 96 σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων Αμον Οβις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 332 τουρίστες από τις πέντε ηπείρους. Ο μέσος χρόνος παραμονής στην Ελλάδα ήταν 12 ημέρες. Τέσσερις στους 10 επισκέφθηκαν τη χώρα μας πρώτη φορά, ενώ έξι στους δέκα κανόνισαν διακοπές μέσω του ίντερνετ.

Το 84% κατέλυσε σε ξενοδοχείο, ενώ το 63% είχε δει κάποια διαφήμιση για την Ελλάδα.

Αμερικανοί, Αυστραλοί και Γερμανοί περισσότερο ικανοποιημένοι, ενώ Σκανδιναβοί και Γάλλοι λιγότερο. Οι 8 στους 10 απάντησαν ότι θα ξανάρθουν, ενώ 9 στους 10 θα συνιστούσαν την Ελλάδα για διακοπές.

Στη βαθμολογία για τις υπηρεσίες με άριστα το 10, υψηλότερος βαθμός με 8,7 για το φαγητό, ακολουθούν με 8,3 η διασκέδαση, με 7,9 οι εγκαταστάσεις, με 7,7 η καθαριότητα, με 7,6 τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας και ο χαμηλότερος βαθμός στις τιμές με 7.

Το ρεπορτάζ του Flash 96 εντόπισε και κρούσματα κερδοσκοπίας. Καναδός κατήγγειλε ότι οδηγός ταξί του πήρε 30 ευρώ στη διαδρομή Πειραιάς- Πλάκα χωρίς ταξίμετρο!

Δηλώσεις

"Πολύ σημαντικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει πως είτε θα ξανάρθει είτε θα συστήσει την Ελλάδα για τόπο διακοπών" τόνισε στον Flash 96 ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο Κώστας Μαρκόπουλος σημείωσε πως "η προβολή της Ελλάδας θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα τουρισμού Γιάννης Δριβελέγκας σχολίασε πως "δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός στον τουριστικό τομέα" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τα τελευταία είκοσι χρόνια άλλαξαν 47 υπουργοί και γραμματείς".

Συμφωνίες Ελλάδας - Βουλγαρίας για τη λαθρομετανάστευση

Δύο συμφωνίες μεταξύ της χώρας μας και της Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης κυρώθηκαν κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Αισιοδοξία ότι τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών κυβερνητικών μέτρων θα φανούν από το Σεπτέμβριο εξέφρασε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκης.

Η πρώτη συμφωνία αφορά την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Επαφής για τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών για την ασφάλεια των συνόρων, της Αστυνομίας, των Τελωνείων και των Υπηρεσιών Διοικητικού Ελέγχου Αλλοδαπών.

Η δεύτερη κύρωση αφορά, τον κοινό έλεγχο σε σχέση με τη διέλευση των συνόρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι από το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ





















Στην 25η τακτική ανακρίτρια οδηγούνται την Πέμπτη ακόμη πέντε μέλη της σπείρας που μεταξύ άλλων είχε οργανώσει την απαγωγή του εφοπλιστή Π.Παναγόπουλου.

Ήδη έχουν προφυλακιστεί πέντε μέλη της συμμορίας, οι οποίοι, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρονται ότι είναι μέλη μεγάλου κυκλώματος που έχει στο ενεργητικό του σωρεία παράνομων πράξεων και αρχηγό τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης.

Από τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους που είναι φυλακισμένοι.

Εις βάρος των «15» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές.

Κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τις εκρήξεις που αφορούν την έως τώρα εκκρεμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου.

Την Τετάρτη, σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

201 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ






















Πέντε επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης Α του ιού Η1Ν1 αναφέρθηκαν σήμερα, έως τις 8 το πρωΐ από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στη χώρα μας σε 201, εκ των οποίων - σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας - τα 86 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.



Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ










Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση της ρύθμισης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και κλειστών υπέργειων και υπόγειων χώρων που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος του όγκου του κτηρίου και έχουν αλλάξει χρήση.

Ο κ. Σουφλιάς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση της τακτοποίησης τα πατάρια και οι σοφίτες, παρά τα αιτήματα που υπάρχουν.

ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


www.mathra-sights.gr

Τη διαδικτυακή πύλη σημείων ενδιαφέροντος της Β. Ελλάδας που δημιούργησε το ΥΜΑ-Θ παρουσίασε χθες, σε συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης (ΑΣΠΤΑ), ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης
Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του για ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής προβολής της Βόρειας Ελλάδας, προχώρησε στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της Διαδικτυακής Πύλης Σημείων Ενδιαφέροντος www.mathra-sights.gr που λειτουργεί ήδη στο Διαδίκτυο.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και της Τουριστικής Βιομηχανίας των 16 νομών της Βόρειας Ελλάδας, που απαρτίζουν το ΑΣΠΤΑ ο υπουργός τόνισε, πως πρόκειται για μια δράση που αποσκοπεί κυρίως στην προβολή της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών-επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας.

Ζήτησε τη συνεργασία τους, ώστε να καταστεί το εν λόγω portal, ένα δικό τους εργαλείο δουλειάς, ένα αποτελεσματικό «όχημα» προβολής της Βόρειας Ελλάδας, σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό και τους κάλεσε να συμβάλλουν στον ταχύρυθμο εμπλουτισμό του.


Το portal είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες, ή και από μικρούς μαθητές-επιτελώντας και εκπαιδευτικό ρόλο-και βοηθάει τον διαδικτυακό επισκέπτη του, να βρει εύκολα αυτό που ζητά. Αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία Flash σε συνδυασμό με το σύστημα Google Maps για τον εύκολο προσδιορισμό των σημείων ενδιαφέροντος στους οδικούς χάρτες. Είναι πλήρως συμβατό με την τεχνολογία “W3C”, που στην πράξη, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία του Web Design, σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει εξ` ίσου καλά με όλους τους browser, είτε πρόκειται για Internet Explorer, είτε για Firefox, είτε άλλους.

Αυτή τη στιγμή, έχουν ήδη καταχωρηθεί περίπου 300 σημεία ενδιαφέροντος, των 16 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης. Ως σημεία ενδιαφέροντος, δεν λογίζονται μόνο τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ή οι δημόσιοι φορείς και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, τις υπηρεσίες των οποίων ενδέχεται να επιθυμεί να αξιοποιήσει ο χρήστης. Στα σημεία ενδιαφέροντος, εντάσσονται επίσης φορείς που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και χώροι που φιλοξενούν αυτές τις εκδηλώσεις.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΣΥΕΝΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ?