PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

STHN ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το θέμα της 5ης Συνάντησης είναι «Έθιμα του Πόντου».

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού δώδεκα έθιμα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους μήνες του χρόνου. Θέλοντας αυτή τη φορά να διαθέσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της Συνάντησης στα ίδια τα μέλη της Νεολαίας... αποφασίσαμε την αναπαράσταση κάθε εθίμου να αναλάβει ένας ή περισσότεροι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Νεολαίας θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της 5ης Συνάντησης, θα ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας τα έθιμά της και θα προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.

Η έναρξη της πανελλαδικής συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι με τις πιστοποιήσεις των νέων από όλη την Ελλάδα και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2009 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με την λήξη της οποίας θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά. Οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Ιουλίου όπου Σύλλογοι – Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου ενώ την Κυριακή 12 Ιουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από θέματα και προβληματισμούς που αφορούν την ποντιακή νεολαία.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Συνάντησης στο http://www.neolaia.poe.org.gr/

Ομάδα συφερόντων χτυπά τον Μυθικό Όλυμπο!

8 Ιουλ 2009


Συγκεκριμένοι πολίτες με ονοματεπώνυμα προσπαθούν με τραμπουκισμούς να πείσουν (ποιούς άραγε?) ότι η Μονή Αγ. Διουνυσίου διοικείται από καταπατητές Μοναχούς. Και όλα αυτά συμβαίνουν αφού πολλοί από τους δήθεν διαμαρτυρόμενους και τώρα και κατά το παρελθόν διέθεταν... πολιτική δύναμη ώστε μέσα από διαδικασίες που προβλέπει η πολιτεία -την οποία υπηρέτησαν σε ύψηστα αξιώματα- να δώσουν λύσεις. Σήμερα τους βλέπουμε μπροστάρηδες δήθεν αδικημένων κτηνοτρόφων και αγροτών χειροδικώντας μέσα σε ιερούς χώρους, να δίδουν το αθλιότερο παράδειγμα/θέαμα σε όλους τους πολίτες. Πάντα ήταν κενοί απλώς τώρα βγάζουν το Μεϊκ-απ και τις Αποκριάτικες Μάσκες.

Ένας προσκυνητής της Κυριακής από την Πέλλα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ
http://dunamitis.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html
taxalia.blogspot.com

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο ισολογισμός του Δήμου Λιτοχώρου




















Με μοναδικό θέμα τον ισολογισμό του Δήμου για τη χρήση 2008 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο εχθές Τρίτη 7 Ιουλίου 2009. Στη σημαντική αυτή συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν με κάθε λεπτομέρεια και την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα αποτελέσματα της πολιτικής της διοίκησης μέσα στο χρόνο. Ο ισολογισμός καταρτίστηκε από ειδικούς οικονομικούς συμβούλους και εγκρίθηκε από ορκωτό λογιστή.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιφοδήμος αμέσως μετά τη συνεδρίαση σε δήλωσή τους στους δημοσιογράφους τόνισε: «Με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα δηλώσαμε ότι πρώτος μας στόχος είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, με σκληρή και συστηματική προσπάθεια, με διαφάνεια και ορθολογικό προγραμματισμό καταφέραμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες για επενδύσεις και για έργα ανάπτυξης και προοπτικής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ισολογισμός είναι ρεαλιστικός και αποτυπώνει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Και αυτό είναι κάτι που η κοινωνία το αναγνωρίζει»,

Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΑΝΑ Σήμερα, Τετάρτη,

εμφανίζεται στην Αθήνα σε μια μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ ο θρύλος της ροκ μουσικής Κάρλος Σαντάνα.

Ο διαχρονικός μουσικός έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του «Supernatural Santana - A Trip Through The Hits».

Όσοι βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο θα απολαύσουν όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Τη συναυλία ανοίγει το ελληνικό συγκρότημα Rosebleed. Έναρξη: 19.00, Eισ.: €200 (VIP), €120 (Premium), €60 (καθήμενοι), €70 (diamond arena), €50 (arena).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ




















«Η Ακρόπολη συγκεντρώνει περισσότερους επισκέπτες από την γκαλερί Νταβίν όπου βρίσκονται τα κλεμμένα αριστουργήματα και το νέο μουσείο που είναι αριστούργημα είναι έτοιμο να τα υποδεχθεί» γράφει σε αυστραλιανή εφημερίδα ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

«Εμείς ανά τον κόσμο που αγωνιζόμαστε εθελοντικά για την επιστροφή τους θέλουμε να διορθωθεί μια από τις μεγάλες αδικίες της ιστορίας και δεν θα σταματήσουμε έως ότου επιστρέψουν τα γλυπτά εκεί που ανήκουν, στην Αθήνα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει επίσης ότι το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα έχει καθολική αποδοχή στην Αυστραλία και επισημαίνει ότι οι Βρετανοί δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να κρατούν τους κλεμμένους θησαυρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Νίκος Μάνεσης ανανέωσε

το συμβόλαιό του με τον Alpha και από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, ενώ θα αναλάβει και την αρχισυνταξία του.

Ο Νίκος Μάνεσης, θα είναι επίσης ένας από τους βασικούς σχολιαστές του σταθμού για τα μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας.

Στην Πιερία το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων























Τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής θα φιλοξενηθούν από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου στην Πιερία, στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο. Το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, παρουσία πλήθους επίσημων προσκεκλημένων.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, θα πραγματοποιηθεί ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου θα συνεχιστούν οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, στην ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον γνωστό τραγουδιστή Μάριο Φραγκούλη.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου με την ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ: οι απόψεις των φορέων της περιοχής μεταβάλλονται συχνά και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα να επιτευχθεί συμφωνία




























Αυτό που λίγο πολύ ήτανε γνωστό και είχε να κάνει με την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Ολύμπου να αποφασίσει για το τι τελικά θέλει όσον αφορά την παλαιά Σιδηροδρομική γραμμή, ήρθε να επιβεβαιώσει με επιστολή του προς τον βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Πιερίας, το οποίο είχε κατατεθεί το Μάιο, προς τον Υπουργό Μεταφορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της διεκδίκησης της παλαιάς γραμμής του ΟΣΕ, στις συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο της περιοχής, καθώς και με άλλους φορείς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Ολύμπου για το ότι δεν βρέθηκε τελικά λύση, παρότι Δήμος και ΟΣΕ έφτασαν λίγο πριν τη σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων.

«Οι απόψεις των φορέων της περιοχής μεταβάλλονται συχνά και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα να επιτευχθεί συμφωνία», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Γιώργος Γιαννούσης, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός «δεν δύναται να παραχωρεί ιδιοκτησία του άνευ ανταλλάγματος» και υπογραμμίζοντας πως ένα χρόνο και πλέον η ΓΑΙΟΣΕ περιμένει από το Δημοτικό Συμβούλιο να επιβεβαιώσει με απόφασή του, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε «παρουσία του νομάρχη Πιερίας, του δημάρχου Ανατολικού Ολύμπου καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα».

Ο κ. Γιαννούσης, στην απάντησή του, υποστηρίζει ότι η διατήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής θεωρείται επιβεβλημένη, αφού σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας της σήραγγας «είναι εφικτή η παράκαμψη» μέσω της παλαιάς γραμμής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη «σιδηροδρομική προσέγγιση των στοών διαφυγής της σήραγγας».

Πέραν αυτού,, επικαλείται απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, με την οποία χαρακτηρίζεται ο χώρος κάτω από το Κάστρο του Πλαταμώνα μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό ιστορικός και «άρα δεν τίθεται θέμα μετατροπής του για άλλες χρήσεις».

187 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ





















Είκοσι δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν την Τετάρτη από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στους 187.

Ωστόσο, για έξι από αυτά τα περιστατικά δεν είναι ξεκάθαρο πώς προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης.

Από τα 187 περιστατικά, τα 82 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Οι Αρχές καθησυχάζουν τους πολίτες λέγοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη λόγω της πανδημίας.

ΚΑΡΛΑ ΥΠΕΡ ΑΦΡΙΚΗΣ












Έκκληση στους ηγέτες της G8 να μην ξεχάσουν την Αφρική, απηύθυνε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι σε άρθρο της στην εφημερίδα The Guardian.

Η σύζυγος του προέδρου Σαρκοζί, Ιταλίδα στην καταγωγή, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου να στηρίζουν τα προγράμματα υγείας στην Αφρική, θυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που είχαν ανάλογα προγράμματα για τη φυματίωση και το AIDS στην Ινδία.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Οι κεφτέδες, σε όλες τους τις μορφές, cevapcici από τη Σερβία, cig kofte από την Τουρκία, κεμπάπ από τη Βουλγαρία, κεφτέδες από την Ελλάδα, είναι πηγή δημιουργικής έμπνευσης για τους καλοφαγάδες των Βαλκανίων, καθώς, η παρασκευή τους, σε όλες τις παραπάνω χώρες, επιφυλάσσει ευχάριστες - για τους ουρανίσκους - εκπλήξεις, λόγω των συστατικών τους.

Μάλιστα, στην Τουρκία παρασκευάζονται περίπου 290 είδη κεφτέδων

Οι πιο δημιουργικοί στην παρασκευή κεφτέδων φαίνεται να είναι οι 'Ελληνες και οι Τούρκοι, αλλά οι Σέρβοι είναι αυτοί που έχουν δώσει στον κεφτέ περίοπτη θέση στην εθνική κουζίνα, αφού καταλαμβάνει περίπου το 70% ενός μέσου μενού.

Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Ρουμανία βρίσκονται λίγο πιο... πίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν κάτι να «πουν» σχετικά με τα κεφτεδάκια, επισημαίνεται σε σχετική έρευνα γευσιγνωστών, που ένωσαν τις δυνάμεις και τις ... ορέξεις τους και δημοσίευσαν το αποτέλεσμα της ιδιότυπης αυτής αναζήτησής τους στη διαδικτυακή πύλη balkantravellers.com.

Ελλάδα - Κεφτέδες, σουτζουκάκια και γιουβαρλάκια

Η κλασική συνταγή για τους κεφτέδες περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας και κρεμμύδι, ψίχα ψωμιού, αυγά, μαϊντανό. Σε ορισμένες περιπτώσεις το μείγμα συνοδεύεται από κύμινο, λευκό κρασί ή μοσχοκάρυδο.
Άλλες «μορφές» των κεφτέδων είναι τα σουτζουκάκια και τα γιουβαρλάκια. Τα πρώτα ετοιμάζονται με πολύ κύμινο, κρεμμύδι και ρίγανη, ορισμένες φορές μόνο με μοσχαρίσιο κρέας και ψητά. Τα γιουβαρλάκια είναι η ελληνική εκδοχή των κεφτέδων με… ρύζι. Σε αυτή την περίπτωση η σάλτσα είναι συγκεκριμένη - προετοιμάζεται με ελαιόλαδο και περιέχει δυόσμο.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ

















Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μία μέθοδο, η οποία μπορεί να δώσει τέλος στην ανδρική στειρότητα με τη δημιουργία ανθρώπινου σπέρματος στο εργαστήριο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Stem Cells and Development (Βλαστοκύτταρα και Ανάπτυξη).

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ της βόρειας Αγγλίας υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν πλήρως ώριμα, λειτουργικά κύτταρα, τα οποία αναπτύχθηκαν από τα βλαστοκύτταρα άρρενος εμβρύου, μία μέθοδο που ονόμασαν Αποτροπή Σπέρματος υπό Καθοδήγηση (IVD).

Υπάρχουν ωστόσο ειδικοί που αμφισβητούν το εγχείρημα, υποστηρίζοντας ότι τα κύτταρα δεν συνιστούν "αυθεντικό" σπέρμα με όλα τα απαραίτητα βιολογικά χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Καρίμ Ναγιέρνια, επικεφαλής της έρευνας στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ και στο Ινστιτούτο Βλαστοκυττάρων Βορειοανατολικής Αγγλίας (Nesci), δήλωσε ότι τα κύτταρα φάνηκε ότι "διαχωρίζονταν, κατανέμονταν και τελικώς ξεκινούσαν να κινούνται. Με την εξέλιξη αυτή θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε τα ζευγάρια που πάσχουν από στειρότητα να αποκτήσουν ένα παιδί, που θα είναι γενετικά δικό τους", έγραψε.

Ρεπορτάζ από το BBC

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΞΑΝΑ

Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ αφήφισαν την βροχή που έπεφτε χθες, Τρίτη, στο κεντρικό Λονδίνο και περίμεναν ατέλειωτες ώρες, για να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της έκτης ταινίας με τίτλο Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας, που έκανε πρεμιέρα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η πρεμιέρα της ταινίας είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2008, αλλά τεχνικά προβλήματα ανάγκασαν τα στούντιο της Warner Bros να αναβάλουν την προβολή της.

Η προηγούμενη ταινία Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα είχε σαρώσει τα ταμεία με εισπράξεις μεγαλύτερες των 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Το τελευταίο βιβλίο με τις περιπέτειες του ήρωα της Τζ.Κ Ρόουλινγκ «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» κατέχει το ρεκόρ του βιβλίου με τις γρηγορότερες πωλήσεις.

Στην πρεμιέρα της Τρίτης ορισμένοι από τους νεαρούς σταρ της ταινίας φορούσαν άσπρες κορδέλες στη μνήμη του Ρόμπερτ Νοξ, που δολοφονήθηκε το 2008 στη νότια Αγγλία. Στην ταινία ο Νοξ ενσαρκώνει τον Μάρκους Μπέλμπι, έναν συμμαθητή του Χάρι.

ΑΝΤΙΟ ΜΑΙΚΛ

















Με μία τελετή σε στενότερο, οικογενειακό κύκλο και, λίγο αργότερα, με μία εκδήλωση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και τυχερών θαυμαστών, αποχαιρέτησαν η οικογένεια και ο όλος ο πλανήτης τον Μάικλ Τζάκσον, τον «βασιλιά της ποπ».



Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) λίγοι στενοί συγγενείς αναχώρησαν από την κατοικία της οικογένειας στο Εντσίνο για το νεκροταφείο Forest Lawn. Στην κλειστή τελετή στο νεκροταφείο δεν θα παραβρεθεί η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή και μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του, Ντέμπι Ρόου.


Αργότερα, στις 10 τοπική ώρα, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν στο Staples Center. Στη σκηνή μεταφέρθηκε και το φέρετρο του τραγουδιστή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμα πού θα ταφεί ο τραγουδιστής.


Στον ίδιο χώρο έκανε λίγες ημέρες πριν το ξαφνικό θάνατό του στις 25 Ιουνίου πρόβες για μία συναυλία με την οποία θα επέστρεφε στη μουσική δραστηριότητα.


Εν τω μεταξύ, οι δρόμοι γύρω από το σημείο της εκδήλωσης ήταν αποκλεισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι Αρχές καλούσαν τους θαυμαστές που δεν έχουν πρόσκληση για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση να μην προσεγγίσουν στο χώρο αφού δεν θα τους επιτραπεί.


Από τα 1,6 εκατομμύρια των θαυμαστών που έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για το μαγικό χαρτάκι, μόνο 8.750 τυχαία επιλεγμένοι θα βρεθούν στο συναυλιακό χώρο· καθένας έλαβε δύο εισιτήρια. Δεν έλειψαν όμως και τα κρούσματα πώλησης των προσκλήσεων σε ηλεκτρονικές σελίδες δημοπρασιών για χιλιάδες δολάρια αλλά αποσύρθηκαν αμέσως.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Στίβι Γουόντερ, ο Λάιονελ Ρίτσι, η Μαράια Κάρει, ο μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαν και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ III. Διαβάστηκε ακόμη μήνυμα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Η τελετή ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί ζωντανά στο Internet αλλά και από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, παρά το ότι, λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας με το Λος Αντζελές, για πολλές χώρες θα είναι περασμένα μεσάνυχτα.


* Σε δήλωση του από τη Μόσχα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι «κάποιοι άνθρωποι, όσο ζουν, μαγνητίζουν τη φαντασία των ανθρώπων και με το θάνατό τους γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι». Πρόσθεσε πάντως ότι αυτό τρέφεται από τα ακόρεστα μέσα ενημέρωσης.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.163,22 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1,80%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 131,7 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 46 ενισχύθηκαν, 172 υποχώρησαν και 33 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
























Εγώ το σκέφτομαι, εκείνοι όμως;
Προς τα μέλη του Dimitris Konstandaras in Politics

Δημιούργησα αυτό το γκρούπ με την ιδέα ότι "Σκέφτομαι να είμαι και πάλι υποψήφιος", ύστερα και από την ενθάρρυνση φίλων απ΄όλη την Αθήνα.Μέχρι στιγμής όμως, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν έχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ "επίσημη" ενθάρρυνση.Κάπου, κάτι ΔΕΝ πάει καλά.

Οι χολιγουντιανοί αστέρες έρχονται στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την διάσημη Τζόανς Κόλινς και την Ναστάζια Κίνσκι, οι οποίες προς το τέλος του καλοκαιριού θα επισκεφτούν τη χώρα μας για να απολαύσουν τον ήλιο αλλά και τις απίθανες παραλίες μας.

Τις δύο διάσημες γυναίκες κάλεσε στη Ελλάδα, ο κολλητός τους φίλος εδώ και πολλά χρόνια, ο επιχειρηματίας Αλέξης Μάρδας.

Οι super star, αναμένεται να επισκεφτούν την μαγευτική Ύδρα και να μείνουν για κάποιες μέρες, στο σπίτι του πολύ καλού τους φίλου Αλέξη. Εκεί θα χαλαρώσουν και θα απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού.

Μετά τις μίνι διακοπές, πρόκειται να κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα και να παραστούν στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου στούντιο, του γνωστού επιχειρηματία.

Εξελίξεις για τη Σχολή της Χάλκης

"Μειονοτική Επαγγελματική Σχολή" θα ονομάζεται η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη, αν επαναλειτουργήσει, ενώ θα ενταθούν οι προετοιμασίες ώστε να ανοίξει η Σχολή με το νέο σχολικό έτος, αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" η οποία κάνει λόγο για "προσύμφωνο", δίχως όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για προσύμφωνο με εκπροσώπους του Πατριαρχείου ή απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η σχολή θα είναι λύκειο και σημειώνει τα εξής: "Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τις προσεχείς εβδομάδες θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για την επαναλειτουργία. Οι επαφές που συνεχίζονται σε ανεπίσημο επίπεδο, θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες σε επίσημο επίπεδο με το Πατριαρχείο, ώστε να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για τα βήματα που θα γίνουν".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "οι απόφοιτοι της Μειονοτικής Επαγγελματικής Σχολής Χάλκης θα παίρνουν απολυτήριο λυκείου και κατά τη διάρεια των σπουδών τους θα έχουν τα δικαιώματα των μαθητών λυκείου. Όπως ακριβώς συνέβαινε όταν ήταν ανοιχτή η Σχολή, οι απόφοιτοί της, σε περίπτωση που δεν συνεχίσουν ανώτερες σπουδές, θα υπηρετούν κανονική θητεία στο στρατό".

Παρόμοια δήλωση για επαναλειτουργία υπό μορφή λυκείου, με τρόπο που οι απόφοιτοι θα υπηρετούν κανονική θητεία, αφού θα είναι απόφοιτοι λυκείου, είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος μάλιστα είχε υπογραμμίσει ότι "αυτό συνέβαινε στη Σχολή και προτού κλείσει".

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του τουρκικού υπουργείου παιδείας, στις 29 Αυγούστου 1951, είχε εγκριθεί "κανονισμός" με τίτλο "Εκπαιδευτικός Κανονισμός Σχολής Ρωμιών Ιερέων Χάλκης". Η απόφαση αυτή - υπ' αρ. 150 - έκανε λόγο για "Σχολή Θεολογικής Ειδίκευσης" και προέβλεπε τρεις τάξεις λυκείου και μετά τέσσερις τάξεις (έτη) Θεολογίας. Ένα χρόνο αργότερα, η ίδια επιτροπή είχε δημοσιοποιήσει "παράρτημα" του κανονισμού, σχετικά με τους μαθητές της σχολής που δεν ήταν πολίτες της Τουρκίας.

Οι κανονισμοί αυτοί ίσχυαν μέχρι το 1971, όταν οι τουρκικές αρχές έκλεισαν το Τμήμα Θεολογίας της Σχολής.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΝΙΜΙΤΣ

Περισσότερο αισιόδοξος, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά αρνούμενος κάθε χρονοδιάγραμμα, εμφανίστηκε ο Μάθιου Νίμιτς, ύστερα από συνάντηση μιάμισης ώρας με την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, εξερχόμενος από το γραφείο της υπουργού, είπε ότι προσκόμισε ιδέες, που συνιστούν "μικρές" αλλαγές στην πρόταση του Οκτωβρίου, η οποία περιελάμβανε και το όνομα της "Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας".

"Είχα μια εξαιρετική συζήτηση με την υπουργό Εξωτερικών, της μετέφερα τις συζητήσεις που είχα στα Σκόπια (την Τρίτη με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό), την ενημέρωσα και εγώ ενημερώθηκα για τις απόψεις και των δύο πλευρών", είπε ο κ. Νίμιτς, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενθάρρυνση, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πως "πιστεύω, ότι θα συνεχίσω την εργασία μου ακόμη καλύτερα".

Στην ερώτηση, κατά πόσον είναι αισιόδοξος και αν θα υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου, απάντησε: "Δεν πιστεύω σε προθεσμίες", τονίζοντας παράλληλα ότι "υπάρχει ισχυρή βούληση και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης, πιστεύω στις συνομιλίες για μια λύση προς αμοιβαίο όφελος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης, γι' αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από πριν".

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ομάδα φοιτητριών του Α.Π.Θ. συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος σε διεθνή διαγωνισμό προσομοίωσης δίκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής (ELSA). Στον Πανευρωπαϊκό Γύρο οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Νομικής Ειρήνη Τσιφοπούλου και Φρόσω Μπακιρτζή, με την καθοδήγηση της υπ. διδάκτ. Νάγιας Πυρίδη (coach) και της δρ. Δήμητρας Μάνου, κέρδισαν το Α' βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο εναγομένου.



Στο διαγωνισμό συμμετείχαν διακεκριμένα Πανεπιστήμια από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία κ.ά. Οι ομάδες των φοιτητών διαγωνίζονταν πάνω σε μια εικονική διεθνή αντιδικία, που αφορούσε στην εισαγωγή βιοκαυσίμων από μια χώρα σε μια άλλη και τη συμβατότητά της με την εθνική και τη διεθνή περιβαλλοντική νομοθεσία. Τέτοιου είδους διαγωνισμοί επιτρέπουν σε φοιτητές από διαφορετικές χώρες να μετρήσουν τις δεξιότητές τους και το επίπεδο των γνώσεων και των ικανοτήτων που αποκτούν στα Πανεπιστήμιά τους. Οι φοιτητές διαγωνίζονται στην αγγλική γλώσσα και είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Α.Π.Θ. ξεπέρασε στο γραπτό υπόμνημα ακόμη και αγγλόφωνα Πανεπιστήμια.



Οι διακρίσεις της Νομικής του Α.Π.Θ. στις διεθνείς εικονικές δίκες είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών Νομικής του Α.Π.Θ. που συμμετείχαν στον κλασικό διεθνή διαγωνισμό Jessup, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, έλαβε φέτος την τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Παλιότερα, στον ίδιο διαγωνισμό είχε καταλάβει την πρώτη θέση στα γραπτά υπομνήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΕΣΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ-Συνάντηση για τους Δημοτικούς Ρ/Τ

Συνάντηση για τους Δημοτικούς Ρ/Τ






Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στους δημοτικούς Ρ/Τ σταθμούς και συζήτησαν την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για τις νέες ρυθμίσεις.

Ομοσπονδία και εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι:

1. Θεωρούν καταρχήν θετική την πρόταση η οποία επιτρέπει την αδειοδότηση σε εταιρείες ειδικού σκοπού και όχι σε Α.Ε.

2. Πιστεύουν ότι καταρχάς πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη διατύπωση για τον κοινωνικό (κοινωφελή) χαρακτήρα των δημοτικών Ρ/Τ σταθμών, ώστε να θωρακισθούν απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή προσφυγής.

3. Οι άδειες είναι περιουσία του κράτους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιώτες. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων βαρύνουν τους Δήμους.

4. Στις νέες ρυθμίσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δημοτικοί Ρ/Τ σταθμοί, που σήμερα παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. ο ?Ξένιος 99.5?, και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοσταθμού ?City 99,5?.



Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα θέματα που τους απασχολούν και η Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται στο υπάρχον νομικό πλαίσιο.



Επίσης, η κα Πετραλιά τόνισε ότι θα εφαρμοσθούν όλες οι δράσεις και τα προγράμματα για την απασχόληση των ανέργων της εφημερίδας αλλά και του ραδιόφωνου.

Δηλώσεις Λαφαζάνη

Για «νεοαποικιακό καθεστώς επιτήρησης της Ε.Ε.» και «συναινετικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που «εξωθούν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση και την οικονομία σε ελεύθερη καθίζηση και πρωτοφανή ύφεση» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ.Παπαθανασίου σχετικά με τη συνεδρίαση του Ecofin.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία που θα αμφισβητεί ευθέως το μονεταριστικό μοντέλο της Ε.Ε. και θα θέτει νέες προτεραιότητες πολιτικής για την ελληνική οικονομία με επίκεντρο τη ριζική αναδιανομή του πλούτου, τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, την εξυγίανση, ανασυγκρότηση και διεύρυνση του δημόσιου τομέα για μια νέα αειφόρο ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

ΛΑΟΣ. "Δεν θα εφαρμοστεί"













Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε αναφορικά με τις επαφές του Υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός, κουτσά - στραβά θα σχεδιασθεί. Από εκεί και πέρα και επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί ούτε για ένα μήνα».

KKE."Ανυπόστατες οι διαβεβαιώσεις"
















"Εντελώς ανυπόστατες" χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις αγροτικές ενισχύσεις και ότι θα εξασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα και προσθέτει ότι "έχουν στόχο να καθησυχάσουν και να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα από την αγροτιά".



Καμιά εφησύχαση δεν πρέπει να έχει η φτωχή και μεσαία αγροτιά. Τα χειρότερα για αυτήν έρχονται. Η κοινή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που περιορίζει ασφυχτικά το εισόδημα και οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά, πρέπει να συναντήσει την καταδίκη των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της πόλης, γιατί οδηγεί σε ακόμα πιο ακριβά αγροτικά προϊόντα και στην επικίνδυνη διατροφική εξάρτηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνάντηση με Μ.Νίμιτς
















Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και όπως είπε ο Αμερικανός διαπραγματευτής, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, «έγινε μια καλή συζήτηση».

Ο κ. Νίμιτς δεν έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις νέες του προτάσεις, ούτε τις ανέφερε προφορικά. Τις έχει παραδώσει στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, από την οποία θα ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Χρειάζεται διαφορετική αναπτυξιακή φιλοσοφία"

















«Η κυβέρνηση, αντί να τονώσει την αγορά εν μέσω διεθνούς κρίσης, κάνει το αντίθετο: πνίγει τη μέση οικογένεια, στεγνώνει την αγορά ακόμα περισσότερο - και υπονομεύει έτσι, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, τα φορολογικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, σε αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων που παρατηρήθηκαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Πειρατεία και παράνομη μετανάστευση στο ΚΥΣΕΑ





















Συνεδρίασε το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το ΚΥΣΕΑ και συζήτησε για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ειρηνευτική αποστολή στη Σομαλία για την καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς και για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Ο υπουργός Αμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, σημείωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι έχουν γίνει σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε «να προχωρήσουμε προς τις κατευθύνσεις, που έχουν χαραχθεί, ώστε να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα, που έχουν προκύψει στη Σομαλία με την καταπολέμηση της πειρατείας».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν συζητήθηκαν οι παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έγινε αναφορά, ενώ σε ερώτημα αν θα αυξηθεί η δύναμη, που μετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, ούτε τέτοια συζήτηση. Σημείωσε δε, πως «οι ελληνικές δυνάμεις, που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο από την οροφή, που έχει οριοθετήσει το ΚΥΣΕΑ».

Σε ό,τι αφορά το διοικητή του στρατηγείου στη Λάρισα, σημείωσε ότι όποιας εθνικότητας και αν είναι ο διοικητής δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό εναέριο χώρο και αυτό καταγράφεται ρητά, στα κείμενα της νέας δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

«Κατά συνέπεια, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το ΑΤΑ με το αρχηγείο της Λάρισας», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΛΛΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ GLOBAL...!!!

DA LUXE SUMMER CLUB PARALIA KATERINHS, ARISTERA STHN EISODO


DA LUXE SUMMER CLUB aristera στην εισοδο της ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ,
ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ....



ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΕΞAΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜING...ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ...!

2 ΠΑΡΤΥ

ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ JK ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ...ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...

ΡΕ Γ....ΤΟ ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΤΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ...?

ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ..?

ΕΣΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ...

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ...?



ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...?

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ?

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...



ΚΟΥΙΖ: ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ....?

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ

ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ pressmme.blogspot.com

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ...

ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ...

ΧΑΛΑΣΕ Η ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ....


ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΑΝ -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΛΟΓΚ- ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΑΣ...

ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ....



ΚΟΥΙΖ : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΑΠΗΣ...?

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΚΣΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ...ΜΕ ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ , Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ...
ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ...
ΟΜΟΡΦΗΝΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ,....

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝ...

ΟΜΟΝΟΙΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...

Αυτή τη φορά οικονομικά, αφού η μελέτη ήταν δωρεά Κατερινιώτη αρχιτέκτονα και το κόστος της ανάπλασής δεν θα υπερβεί τις 255.000 ευρώ
Ήταν επίπεδη, μετά της άνοιξαν μια λακκούβα στη μέση, κατόπιν μπαζώθηκε και υπερυψώθηκε, μετά έγινε και πάλι επίπεδη και τώρα αναμένεται να αποκτήσει πράσινα λοφάκια. Ο λόγος για την κεντρική πλατεία Κατερίνης, που, κάθε που αλλάζει διοίκηση ο δήμος, αλλάζει κι η μορφή της.

Η σημερινή μορφή της πλατείας Ελευθερίας είναι ένα δείγμα μόνον των σχεδίων που είχε γι’ αυτήν η προηγούμενη διοίκησης, η οποία δεν πρόλαβε να τα απο-τελειώσει.

Τα οποία σχέδια είχαν παρουσιαστεί πανηγυρικά (το κόστος της υλοποίησής τους άλλωστε δεν ήταν καθόλου ευκαταφρανότητο-1.210.822 ευρώ!), από τον προηγούμενο δήμαρχο. Ο οποίος πίστευε (και δήλωνε) πως «η νέα διαμορφωμένη πλατεία θα αποτελέσει το «σήμα κατατεθέν της πόλης» και θα γίνει «πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους πολίτες της Κατερίνης».

Τελικά δεν αποτέλεσε παρά σημείο τριβής και προβλημάτων: οι παρακείμενοι έμποροι, διαμαρτύρονταν γιατί τον χειμώνα κρύωναν από τα σιντριβάνια (!), τα γυάλινα πλακάκια του δαπέδου άρχισαν να σπάνε κάτω από το βάρος πεζών και τροχήλατων και ο υπερυψωμένος υποσταθμός της ΔΕΗ (είπε η νέα διοίκηση) ήταν κίνδυνος-θάνατος για περαστικούς και θαμώνες της πλατείας.

Λίμνες και παρτέρια με τοιχία

Έτσι, η νέα διοίκηση αποφάσισε (σύμφωνα με τη τεχνική έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο) να απομακρύνει τα σιντριβάνια, να τα μπαζώσει και να τα επιστρώσει με πλάκες από γρανίτη.

Ταυτόχρονα, θα κατασκευάσει (σε άλλα σημεία) χαμηλές λίμνες με περιμετρικό τοιχίο και χώρους πρασίνου (παρτέρια), επίσης με περιμετρικό τοιχίο, ενώ σε ένα τμήμα περιμετρικά των τοιχίων των παρτεριών θα δημιουργήσει ζώνες από κεραμικό πλακάκι που θα ακολουθούν τις καμπύλες των χώρων πρασίνου.

Επίσης, θα μεταφέρει εκεί το άγαλμα της Ελευθερίας, τη βάση του οποίου θα επενδύσει με πλάκες από γρανίτη και θα τοποθετήσει περιμετρικά της πλατείας φωτιστικές κολώνες δαπέδου, οι οποίες θα δημιουργούν και το περίγραμμά της.

Τέλος, θα βυθίσει (θα τον υπογειοποιήσει δηλαδή) τον υποσταθμό της ΔΕΗ, για λόγους ασφάλειας.

«Στόχος», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Λιακόπουλος, είναι να αναβαθμιστεί η πλατεία και να μπει πράσινο. Υπάρχει σήμερα πολύ τσιμέντο εκεί».

Κι όταν έρθουν οι άλλοι … θα την ξαναλλάξουν

Η όλη παρέμβαση θα γίνει με το μικρότερο δυνατό κόστος, μόλις 255.000 ευρώ, ενώ χωρίς κανένα απολύτως κόστος αποκτήθηκε η μελέτη, η οποία ήταν δωρεά Κατερινιώτη αρχιτέκτονα.

Αντιρρήσεις για το τελευταίο εξέφρασε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στέργιος Μπουσνάκης. «Δεν θα έπρεπε για τη διαμόρφωση αυτού του κεντρικότερου σημείου της πόλης, να γίνει ένας διαγωνισμός;», ρώτησε, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν φάνηκε να έχει και την καλύτερη άποψη για τους αρχιτέκτονες.

Έτσι, ο κ. Μπουσνάκης δήλωσε: «Εμείς, ερχόμενοι στη διοίκηση, θα την ξαναλλάξουμε»!

Πιο πρακτική η σύμβουλος της πλειοψηφίας Άννα Αθανασάκη ζήτησε να αρχίσουν τουλάχιστον οι νέες εργασίες αναβάθμισης της πλατείας αφού τελειώσει το καλοκαίρι και να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί, όπως είπε, «ούτε τα μαγαζάτορες, ούτε οι υπόλοιποι δημότες θα αντέξουν άλλο παρεμβάσεις που θα τραβήξουν σε μάκρος».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΑΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ..!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ...ΕΧΕΙ ΠΡΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

































ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



Κατερίνη 8 Ιουλίου 2009

Προς
κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υπουργό Απασχόλησης
και Κοινωνικής Προστασίας
Κοινοποίηση:
Παπαθανασίου Κωνσταντίνο
Διοικητή Ο.Α.Ε.Ε.


ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ


Κύρια Υπουργέ,
Έχοντας υπόψη την από 6 Ιουνίου επιστολή που προς εσάς των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων ΤΕΒΕ-Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας, της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΑΕ-Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας και του Σωματείο Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Πιερίας, με την οποία ζητούν την επαναφορά των ασφαλισμένων από τον κλάδο υγείας του Ο.Α.Ε.Ε. στον κλάδο υγείας του Ι.Κ.Α. που έγινε σε εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος, θα ήθελα να επισημάνω πως συμμερίζομαι απόλυτα το δίκαιο του αιτήματος τους για τους παρακάτω βάσιμους και πραγματικούς λόγους:



1.Η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος έγινε μόνο για τους συνταξιούχους των παραπάνω σωματείων της Πιερίας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα τόσο στην έναρξή του όσο και σήμερα.
2.Δεν απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων που έχουν οι συνταξιούχοι του ίδιου Ασφαλιστικού Φορέα δηλαδή του Ο.Α.Ε.Ε. στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.
3.Η αποδοχή της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος από τα Σωματεία έτσι όπως εκφράστηκε και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους βασίζονταν σε μια σειρά προαπαιτουμένων που δεν ικανοποιήθηκαν.
Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας

ΓΙΑΤΙ?

ΓΙΑΤΙ ?
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ 14 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥ "ΨΕΙΡΑ" ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΟΥΣΑΝ (..ΤΙ?) ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ...?

ΠΟΙΟΣ?

ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΑΝ ...ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ...ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟ?

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ...!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ...ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ "ΦΕΥΓΟΥΝ" ΟΙ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ...!