PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΠΑΠ να υπεραποδίδουν.

Αυτή την ώρα (11:10) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,39% φθάνοντας τις 2.195,59 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 8,94 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές 51 μετοχών ενισχύονται, 49 καταγράφουν απώλειες και 17 παραμένουν σταθερές.

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ

Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,5% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, αμετάβλητος σε σχέση με τον Μάιο, παραμένοντας σε χαμηλό 41 ετών περίπου, χάρη στην ευνοϊκή βάση σύγκρισης και στις χαμηλότερες τιμές ενέργειας, είπε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ) την Τρίτη.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν σταθεροποίηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0,5%, λόγω της
μείωσης των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1968.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Ιούνιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 4,9% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων της ΕΣΥΕ, ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Ιούνιο 2009, σε σύγκριση με το Μάιο 2009, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης επίσης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ:απανταμε με εργα
























Στο νέο υπαίθριο θέατρο δημοτικού πάρκου
ο απολογισμός του Δημάρχου Λιτοχώρου

Ο δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων του Δημάρχου Λιτοχώρου Θανάση Τσιφοδήμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου 2009, παρουσία πλήθους κόσμου στο νέο υπαίθριο θέατρο του δημοτικού πάρκου. Στην ειδική αυτή δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμμετείχαν 300 και πλέον Λιτοχωρίτες, πρωτόγνωρος για το Λιτόχωρο αριθμός συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος πραγματοποίησε αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, που διήρκησε 70 λεπτά δίνοντας με την εκτενή και αναλυτική αυτή παρουσίαση τη δυνατότητα στους Λιτοχωρίτες να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για το έργο που επιτελεί η διοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λιτοχώρου αναφέρθηκε:

Στο νέο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου, στην ανάπλαση της οδού 28 Οκτωβρίου (Παζάρι), στη συνέχιση των έργων του Περιμετρικού δρόμου, το νέο αμαξοστάσιο, το νέο νεκροταφείο, στο χωριό των ψαράδων, στα έργα στο βαρικό, ενώ για τη ΔΕΑΛ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μεσούσης της οικονομικής κρίσης η Δ.Ε.Α.Λ. έχει δυνατές αντιστάσεις με ισχυρό σύμμαχο την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο του αεροδρομίου. Εδώ πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων εκσυγχρονισμός στόλου και εξοπλισμού”. Για το Βιοτεχνικό Πάρκο ο Θανάσης Τσιφοδήμος δήλωσε: Προχωράει με γοργούς ρυθμούς ένα έργο πνοής για το Λιτόχωρο που μπήκε σε διαδικασία πώλησης οικοπέδων με δελεαστικές συνθήκες και εξαιρετικές προϋποθέσεις επένδυσης. Όσον αφορά το ΧΥΤΑ δημοπρατήθηκε πρόσφατα με 220.000 Ευρώ. Ένα έργο μείζονος σημασίας που έμενε χρόνια ανολοκλήρωτο.

Τη συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, ο πολιτευτής και πρώην βουλευτής Νίκος Κάκκαλος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Τσιτλακίδης.

Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν αμέσως μετά το Δήμαρχο, τόσο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Διονυσία Τσίρου, όσο και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Κουκουτάτσιος, ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων αλλά και πολίτες του Λιτοχώρου.





Απόσπασμα ομιλίας Δημάρχου:

Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στο Δήμο Λιτοχώρου. Έργα, που για χρόνια αποτελούσαν πάγια αιτήματα, κατασκευάζονται και φτάνουν στο στάδιο της περάτωσης. Η δημοτική αρχή είναι σε θέση - εξαιτίας της υποδομής που υπάρχει πλέον στην ΔΕΑΛ - να τα υλοποιεί άμεσα κερδίζοντας χρόνο και χρήμα. Είναι έργα πολυδιάστατα που αφορούν τις υποδομές, τον πολιτισμό, το κυκλοφοριακό όπως και τις αναπλάσεις χώρων.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε η κατασκευή του περιμετρικού δρόμου από την περιοχή του Λυκείου, με στόχο να δοθεί άμεσα το μεγαλύτερο τμήμα του σε κυκλοφορία ώστε να εξομαλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του χωριού. Η κατασκευή του περιμετρικού δρόμου αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής.

Τα παλιά σφαγεία αξιοποιήθηκαν και μετατράπηκαν σε δημοτικό αμαξοστάσιο και αποθήκες υλικού. Η λειτουργία των αποθηκών μέσω ενός κεντρικού συστήματος και η φύλαξη και συντήρηση του ακριβού εξοπλισμού προστατεύουν την περιουσία του Δήμου και περιορίζουν τα έξοδα λειτουργίας.

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του τμήματος του περιφερειακού δρόμου από τις εργατικές κατοικίες μέχρι την περιοχή του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα γίνονται χωματουργικές εργασίες. Έτσι αρχίζει η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου ώστε στην επόμενη τετραετία να λυθεί οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λιτοχώρου. Σημαντική βοήθεια στο έργο αυτό μας παρέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

Κατασκευάστηκε στο χώρο του πάρκου το υπαίθριο θέατρο περίπου 600 θέσεων. Φιλικό προς το περιβάλλον, είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Ένα έργο, που χρόνια αποτελούσε ζητούμενο από δημότες και φορείς, είναι πλέον έτοιμο για χρήση.
Άρχισε να διαμορφώνεται το νέο Δημοτικό κοιμητήριο, έκτασης 24 στρεμμάτων. Θα αντιμετωπιστεί σύντομα ένα σοβαρό πρόβλημα αφού το παλιό νεκροταφείο αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του οικισμού .

Δημοπρατήθηκε και ξεκινά η κατασκευή της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου (παζάρι), ώστε η αγορά να γίνει προσβάσιμη και να αναβαθμιστεί αισθητικά. Το έργο αυτό αποτελούσε χρόνιο αίτημα, κυρίως του συλλόγου επαγγελματιών, αφού για πάρα πολλά χρόνια ο κεντρικός δρόμος του Λιτοχώρου ήταν εγκαταλελειμμένος.

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος προς την Τοπόλιανη (Διαδημοτικό έργο) και γίνεται εύκολα η μετακίνηση προς μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς.

Αναπλάσθηκε, ο χώρος, του πρώην εργοταξίου τις «ΑΤΤΙΚΑΤ» στη διασταύρωση. Έγινε εκτεταμένη δενδροφύτευση και σύντομα διαμορφώνεται σε χώρο πάρκου που θα υπάρχει είσοδο του Λιτοχώρου.

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του συνεδριακού κέντρου, (μονώσεις, ανύψωση οροφής) και παραδίδονται στους συλλόγους αίθουσες κάτω από τη σκηνή.

Το χωριό των ψαράδων είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία. Λύθηκε ένα πρόβλημα που για χρόνια ταλάνιζε την συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη, με τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό. Εργασίες ανάπλασης, δενδροφύτευση, φωτισμός εξυπηρετούν τους ψαράδες και ομορφαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Γίνεται η ανάπλαση των δρόμων της Γρίτσας και του περιβάλλοντα χώρου των Αγίων Θεοδώρων όπως επίσης και του νέου υδραγωγείου. Παραλαμβάνονται οι μελέτες της πεζογέφυρας του Ενιπέα, και της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου, Επικαιροποιήθηκε η μελέτη του περιφερειακού δρόμου και κατατίθεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, παραλήφθηκε η μελέτη που αφορά το κομμάτι του περιμετρικού στην Αγία Μαρίνα καθώς επίσης και πολλές άλλες.
Εκπονήθηκε ύστερα από πολλά χρόνια μια σημαντική μελέτη για την ρύθμιση του κυκλοφοριακού στο Λιτόχωρο, η οποία προτείνει λύσεις σε βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υλοποιούνται λοιπόν, αυτή τη στιγμή, έργα σημαντικά, μεγάλα και μικρά, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται άλλα, έργα, που δημιουργούν υποδομές, εξυπηρετούν τον πολίτη και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ...














ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ9 Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗΣ...

ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?

ΞΟΦΑΛΤΣΟ...

ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΞΟΦΑΛΤΣΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ?
ΙΣΩΣ ΝΑΙ...
ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΔΗΛΩΣΗ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ,
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ...ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ?
ΟΧΙ...
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΟΤΕ ...ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ "ΝΟΜΙΚΑ" ΟΙ ...ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ. ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ...
ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ..."
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ...ΠΕΛΕΚΥΣ: "ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΣΤΟΡΑ"...

ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ...!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ WINDOWS 7

Αν θέλετε τα νέα σας Windows 7 να είναι ελληνικά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 7, με μικρή χρέωση, στους καταναλωτές που επιθυμούν να προχωρήσουν σύντομα σε αγορά Windows και αναγκαστικά θα αποκτήσοθν Vista.

Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από τις 26 Ιουνίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2010 και θα τη βρείτε σε όλους τους αντιπροσώπους Windows.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Ο Αμερικανός ηθοποιός Καλ Πεν, από τους πρωταγωνιστές της σειράς "Ιατρικές υποθέσεις", ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο, στο γραφείο των δημοσίων σχέσεων, απ' όπου θα βοηθήσει την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ενισχύσει τους δεσμούς της με τον κόσμο των τεχνών και του θεάματος.

"Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και ελπίζω να υπηρετήσω τη χώρα μου όσο καλύτερα μπορώ" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 31χρονος ηθοποιός.

Ο Καλ Πεν, που είναι ινδικής καταγωγής, είχε στηρίξει ενεργά τον Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία του.
Όπως είπε, η πρώτη ημέρα του στο Λευκό Οίκο ήταν όπως η πρώτη μέρα πολλών ανθρώπων στη δουλειά τους με "πολύ χαρτομάνι", συναντήσεις και την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

Ο Πεν έπαιζε το γιατρό Λόρενς Κάτνερ στο σήριαλ "Ιατρικές υποθέσεις" και οι σεναριογράφοι αναγκάστηκαν να "αυτοκτονήσουν" το χαρακτήρα του, όταν ο ηθοποιός αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤHS G8



















Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους της Ρώμης κατά της συνόδου κορυφής της G8 και οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν περί τα 40 άτομα κυρίως Ιταλούς.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και κράνη υποχώρησαν προς το πανεπιστήμιο της Ρώμης και άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πέτρες προς τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία,συνολικά 36 άτομα,από τα οποία 27 Ιταλοί,συνελήφθησαν στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι άλλοι ήταν 4 Σουηδοί, δύο Γερμανοί, ένας Ελβετός ,ένας Γάλλος και ένας Πολωνός.


Για την αυριανή σύνοδος κορυφής εχουν κινητοποιηθεί περίπου 15.000 αστυνομικοί στη Ρώμη και στη Λ'Ακουϊλα όπου αναμένονται περί τους 30 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μεταξύ των οποίων ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Ασφυκτικά γεμάτη αναμένεται να είναι η αρχαία Επίδαυρος το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου, καθώς το αρχαίο θέατρο της πόλης υποδέχεται μία μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Έλεν Μίρεν καταφθάνει στο αργολικό θέατρο για να ερμηνεύει τη Φαίδρα τού Ράκινα, σε σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου και -μαζί με το Χειμωνιάτικο Παραμύθι τού Σαμ Μέντες- θεωρείται μία από τις σημαντικότερες παραγωγές της σεζόν.

Η έλευση της διάσημης πρωταγωνίστριας στην αρχαία Επίδαυρο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του απλού κόσμου, αλλά και ηθοποιών, επιχειρηματικών και πολλών άλλων που έσπευσαν να εξασφαλίσουν εισιτήρια.

Διαθέσιμα είναι πλέον μόνο τα εισιτήρια των 10, 15, 20 και 30 ευρώ.

Γεμάτα είναι επίσης όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή, ενώ ρεζερβέ είναι τα περισσότερα τραπέζια στα γνωστά εστιατόρια του Λιγουριού.

Ο ΣΙΝΑΙΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Προσβάσιμες στο Διαδίκτυο είναι πλέον περί τις 800 σελίδες του Σιναϊτικού Κώδικα, του αρχαιότερου χειρογράφου που περιέχει το πλήρες Κείμενο της Καινής Διαθήκης και μέρος της Παλαιάς Διαθήκης.
Οι χρήστες του Ίντερνετ δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.codexsinaiticus.org.

Σύμφωνα με το BBC, η ψηφιοποίησή του έγινε με τη συνεργασία βρετανικών, γερμανικών, αιγυπτιακών και ρωσικών ινστιτούτων.

«Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ανθρωπότητας» δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Μεσαιωνικών Χειρογράφων και Χειρογράφων των Πρώιμων Χρόνων τής Βρετανικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου, Δρ. Σκοτ ΜακΚέντρικ.

«Το ηλικίας 1.600 ετών χειρόγραφο ανοίγει ένα 'παράθυρο' στην εξέλιξη του Χριστιανισμού και παρέχει στοιχεία για το πώς μεταδόθηκε το μήνυμα της Βίβλου από γενιά σε γενιά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ψηφιοποίηση του Κώδικα για τους ερευνητές.

Ο Σιναϊτικός Κώδικας χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα και ανακαλύφθηκε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι συντάχθηκε σε 50 αντίγραφα, κατ' εντολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όταν ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται η Μονή.

Τον Κώδικα ανακάλυψε ο Γερμανός μελετητής Κόνσταντιν φον Τίσεντορφ, ο οποίος σταδιακά τον μετέφερε στη Ρωσία. Το 1935 το τότε σοβιετικό καθεστώς πούλησε το χειρόγραφο στο Βρετανικό Μουσείο, όπου και έκτοτε βρίσκεται.

Ο Κώδικας είναι γραμμένος σε κεφαλαιογράμματη τετραγωνισμένη ελληνική γραφή και αποτελούνταν από 1.460 και πλέον σελίδες.

Ο ΠΡΙΝΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Ένας... Πρίγκηπας της διεθνούς μουσικής σκηνής πρόκειται να επιστρέψει στη δράση! Στις 18 Ιουλίου ο Prince θα δώσει δύο μοναδικές συναυλίες, στο πλαίσιο του Montreux Jazz Festival. Τα εισιτήρια, το αντίτιμο ανέρχεται στα 440 δολλάρια, θα ξεκινήσουν να προπωλούνται από τις 4 Ιουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Prince εμφανίζεται στο δημοφιλές φεστιβάλ της Ελβετίας. Πριν από δύο χρόνια είχε εμφανιστεί και πάλι στο φεστιβάλ και μάλιστα τότε τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε δέκα λεπτά από τη στιγμή που ξεκίνησε η προπώληση.

Αυτή τη φορά η τιμή των εισιτηρίων ξεκινάει από 180 δολλάρια για τους όρθιους και 443 δολλάρια για μία θέση. Η προπώληση ξεκινάει το Σάββατο, 4 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Φέτος, εκτός από τον Prince, στο Montreux Jazz Festival, που διοργανώνεται στις όχθες της λίμνης Geneva, θα εμφανιστούν οι B.B.King, Herbie Hancock, Black Eyed Peas και Grace Jones.

ΣΑΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ''Supernatural Santana – A Trip Through The Hits'', που αποτελεί μία αναδρομή στην πολύχρονη καριέρα του, ο ανεπανάληπτος Carlos Santana κάνει στάση στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 8 Ιουλίου. Είναι η πρώτη φορά που ο Santana εμφανίζεται live στην χώρα μας.

Συνοδευόμενος από την δεκαμελή all star μπάντα του, θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι, που ενώνει το rock με το latin. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστώσουμε γιατί το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στο νούμερο 15 με τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

10 Grammy Awards, 3 Latin Grammy, 90.000.000 πωλήσεις δίσκων και 100.000.000 θεατές στις συναυλίες του. Ο άνθρωπος που στιγμάτισε τη ροκ δίνοντάς της λάτιν ρυθμό… Αυτή είναι μία λακωνική περιγραφή του φαινομένου Carlos Santana!

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1947 στο Μεξικό.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΕΣ

"Ιστορική" μπορεί να χαρακτηριστεί η συναυλία που έδωσε στο Melbourne Town Hall το συγκρότημα "Σαν Μαγεμένες", το οποίο επισκέπτεται την Αυστραλία, προσκεκλημένο από το Multicultural Arts Victoria.

Χαρακτηρίζεται ως ιστορική, γιατί αυτή είναι η πρώτη συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού που δίνεται στη Μελβούρνη από ένα συγκρότημα που αποτελείται από γυναίκες.

Και η πρώτη συναυλία-τιμή στις ρεμπέτισσες που οργανώθηκε από τον δήμο Μελβούρνης.

Πολλές εκατοντάδες θεατές, όλων των ηλικιών, έδωσαν το "παρών" τους στη συναυλία και χειροκρότησαν τις "Μαγεμένες", που έκαναν ότι μπορούσαν για να ευχαριστήσουν και να διασκεδάσουν το ακροατήριό τους.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ





















Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό 30 κροκοδείλων που εκλάπησαν από ένα εκτροφείο κοντά στην πόλη του Ντάργουιν, στο βορρά, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής.

Ο Μάνουαλ Κάρμπαλ, διευθυντής του εκτροφείου Τζενάμπα δήλωσε ότι οι έφηβοι κροκόδειλοι μήκους ενός μέτρου πιθανότατα προορίζονται για αξεσουάρ πλουσίων στις πολιτείες του νότου.

Στη μαύρη αγορά οι κροκόδειλοι πωλούνται προς 800 δολάρια έκαστος.

" Θα δείχνουν θαυμάσια σε μια μεγάλη σπορ τσάντα", δήλωσε ο Κάρμπαλ στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC και πρόσθεσε " σίγουρα πρέπει να τους έχουν κλείσει με ταινίες το στόμα, φαντάζομαι ότι είναι αναγκαίο".

ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως έχει σχέση με τη γοητευτική Aniston, προέβη ο Bradley Cooper, καθώς δηλώνει πως είναι μόνο φίλοι και τίποτα παραπάνω. "Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα αλλά είναι απλά μία φίλη μου" είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός.

Βέβαια, "τροφή" για όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν έδωσαν οι ίδιοι άθελά τους, καθώς πριν λίγο καιρό οι φωτογραφικοί φακοί των παπαράτσι, απαθανάτισαν την Aniston και τον Bradley Cooper, να γευματίζουν μαζί σε γνωστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης και μετά να επιβιβάζονται στο ίδιο αυτοκίνητο, προκαλώντας σενάρια...

Το ελληνικό MTV


















θα τιμήσει για ακόμη μια φορά τον Βασιλιά της pop, προβάλλοντας την Τρίτη 7 Ιουλίου ένα ολοήμερο αφιέρωμα στο αξέχαστο ευφυές καλλιτεχνικό έργο, τη μουσική πορεία, τον εκκεντρικό χαρακτήρα και τον πρωτοπόρο χορευτή Michael Jackson.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη μνήμη του Michael Jackson στο Λος Άντζελες.





Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του, ο Michael Jackson είχε τελειώσει τα γυρίσματα ενός πολύπλοκου οπτικού θεάματος με τίτλο «The Dome Project». Το υλικό προοριζόταν να προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στη σκηνή των επερχόμενων συναυλιών του στο Λονδίνο και αποτελείται από τρισδιάστατες εικόνες και πλάνα που θα συνόδευαν την ερμηνεία του στις συναυλίες.

«Ήταν μια πρωτοποριακή δουλειά», δήλωσε ο Vince Pace, η εταιρεία του οποίου ήταν υπεύθυνη για τις ειδικές κάμερες που κινηματογραφούν σε ένα νέο τρισδιάστατο σύστημα που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με το σκηνοθέτη James Cameron.

Το «Dome Project» βρισκόταν στη φάση του μοντάζ και της ψηφιακής επεξεργασίας όταν πέθανε ο Jackson. Υπολογιζόταν να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα, αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η τύχη του.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ



























Απόψε, στις 6 περίπου το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) οι θαυμαστές του Michael Jackson θα αποχαιρετήσουν για πάντα τον ''βασιλιά της ποπ'' στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του στο στάδιο Staples Center. Αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Η κηδεία του θα γίνει νωρίτερα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο σε νεκροταφείο του Λος Άντζελες.

Συνολικά περίπου 20.000 θεατές θα παρακολουθήσουν την ειδική τελετή στο Staples Center, ενώ άλλοι 6.500 θαυμαστές του θα την δουν σε ταυτόχρονη μετάδοση από το γειτονικό Nokia Theatre. 11.500 funs κατάφεραν να εξασφαλίσουν, κατόπιν κλήρωσης, το μαγικό χαρτάκι, που θα τους επιτρέψει την είσοδο στο στάδιο.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια με την αστυνομία να κάνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εισιτήριο να παραμείνουν στο σπίτι τους και να δουν την τελετή από την τηλεόραση. Η περιοχή γύρω από το στάδιο θα μοιάζει με απαγορευμένη ζώνη για όσους θελήσουν να προσέλθουν άνευ εισιτηρίου και του ειδικού βραχιολιού.

Τίποτα όμως δε μοιάζει ικανό να σταματήσει τη λαοθάλασσα των πιστών του Jackson, που αναμένεται να δώσουν το παρών και πιθανότατα να ξεπεράσουν τις 700.000.

Την ίδια στιγμή τα δελτία ελευθέρας εισόδου πουλιούνται στην μαύρη αγορά μέχρι και 15.000 ευρώ! Το Ebay όμως έσπευσε να κατεβάσει από το site του άρον άρον τις εν λόγω... προσφορές.

Το τι ακριβώς θα παρακολουθήσουν οι θεατές στο Staples Center δεν έχει εντελώς διευκρινιστεί. Ο παραγωγός των Grammy, Ken Ehrlich, έσπευσε να επισημάνει ότι ''δεν πρόκειται ούτε για αφιέρωμα, ούτε για show. Θα είναι μία τελετή στη μνήμη του, που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του ίδιου και της οικογένειάς του.'' Ωστόσο σημείωσε ότι ''η τελετή θα έχει κάποια στοιχεία perfomance''.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που δημοσιεύονται στο TMZ (το πρώτο site που μετέδωσε τον θάνατο του Jackson) θέλουν την Mariah Carey να ερμηνεύει την επιτυχία των Jackson Five ''Ι' ll be there'' επί σκηνής του σταδίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σορός του Jackson δεν θα βρίσκεται στο στάδιο. Θα έχει προηγηθεί ιδιωτική κηδεία, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, στο νεκροταφείο Forest Lawn του Λος Άντζελες. Ακόμα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από την οικογένειά του εάν ο Jackson θα ταφεί στο συγκεκριμένο νεκροταφείο ή κάπου άλλου.

Το ''παρών'' στην τελετή στο Staples Center αναμένεται να δώσουν πληθώρα διασημοτήτων, ανάμεσά τους star της διεθνούς μουσικής σκηνής, του Hollywood, αλλά και – σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες – και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη σε όλο τον κόσμο έχει ανέλθει στους 94.512, εκ των οποίων οι 429 πέθαναν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στα αμερικανικά κράτη και κυρίως στις ΗΠΑ, αν και χιλιάδες κρούσματα έχουν αναφερθεί επίσης στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας η νέα γρίπη έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας, αλλά η δριμύτητα της ασθένειας είναι μέτρια.

Πάντως οι φαρμακευτικές εταιρίες εργάζονται με στόχο να είναι έτοιμο το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της νόσου το φθινόπωρο.

162 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ






















Έξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν την Τρίτη από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων νόσησαν σε 162.

Πρόκειται για κορίτσι 7 ετών, που ήρθε από την Αυστραλία, αγόρι 16 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, γυναίκα 19 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, γυναίκα 25 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, άνδρα 19 ετών, που ήρθε από την Βρετανία και για γυναίκα 30 ετών, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τα 162 περιστατικά που νόσησαν, τα 70 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Επίσης, συνεχίζεται η διερεύνηση των επαφών ασθενούς με υποκείμενο νόσημα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου και κατόπιν περαιτέρω εργαστηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό Α/Η1Ν1.

SENARIO ΓΙΑ ...ΤΑΙΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Χολιγουντιανή ταινία θυμίζει το παρασκήνιο της εξάρθρωσης της σπείρας που οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγιώτη Παναγόπουλου, πριν από επτά μήνες. Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή της ΕΥΠ, αφού η συμμορία είχε συνεργάτες ακόμα και μέσα στη ΓΑΔΑ. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν ως λύτρα για την απελευθέρωση του εφοπλιστή αναζητά σε διάφορες τοποθεσίες η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Βήμα, στη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών που διεξάγονταν υπό απόλυτη μυστικότητα για την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή, πολλές φορές τα επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών είδαν τα όρια της αντοχής τους να δοκιμάζονται επικίνδυνα.

Από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της ομάδας των απαγωγέων, η ΕΥΠ συγκέντρωνε σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, ενώ διαπιστώθηκε πως μέλη της συμμορίας έδιναν εντολές μέσα από τις φυλακές για συμβόλαια θανάτου, με συχνότητα έναν νεκρό, πολλές φορές και δύο, ανά δεκαπέντε ημέρες.

Η μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ παρ' ολίγον να τιναχθεί στον αέρα όταν διαπιστώθηκε ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δολοφονία του ενός Αιγύπτιου επιχειρηματία. Έπειτα από συνεννόηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Β.Τσιατούρα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη αποφασίστηκε η «απαγωγή» του Αιγύπτιου από την Αστυνομία.

Ο Αιγύπτιος φέρεται να παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη δράση της σπείρας, βάσει των οποίων είχε αποκτήσει προσβάσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., διαθέτοντας έμμισθους συνεργάτες σε κρίσιμες θέσεις της Γενικής Αστυνομίας Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Για το λόγο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε εντολή να τεθούν εκτός των ερευνών συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Η Olympic Air πετάει από την 1η Οκτωβρίου





















Από την Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνεται ότι προχωρούν εντατικά οι προετοιμασίες για την έναρξη του πτητικού έργου από την Olympic Air. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την χρήση της επωνυμίας Olympic Air με βάση τα προβλεπόμενα από τις σχετικές συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Olympic Air θα ξεκινήσει τις πτήσεις της από την 1η Οκτωβρίου 2009 και μέχρι τότε όλες οι πτήσεις εκτελούνται από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Olympic Air εταιρεία του ομίλου της MIG θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την 1η Οκτωβρίου, με στόλο καινούργιων αεροσκαφών, δυναμικό πρόγραμμα πτήσεων, σύγχρονο σύστημα πωλήσεων και πάνω από όλα, με συνέπεια στην ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΟΠΙΑ Ο ΝΙΜΙΤΣ




















ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Το βράδυ της Τρίτης ο μεσολαβητής του ΟΗΕ ήρθε στην στην Αθήνα όπου σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα έχει συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στις 22 Ιουνίου στη Ζυρίχη.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα αμερικανών ειδικών θα βρίσκεται στη χώρα μας έως και τις 13 Ιουλίου στο πλαίσιο της συνεργασίας στον τομέα ασφάλειας, αναφορικά με την απαλλαγή έκδοσης "Βίζα" για ταξίδια Ελλήνων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα έχουν επαφές στα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας.

«Για το θέμα της Βίζας έχω τοποθετηθεί, όπως και η υπουργός Εξωτερικών, αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζετε όσα έχουν ανακοινωθεί, δεν έχω να προσθέσω κάτι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου «αν η κυβέρνηση έχει την αίσθηση ότι οι Αμερικανοί συνδέουν το θέμα της κατάργησης της βίζας με την πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης της χώρας μας, δεδομένου ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα μας για τις τελευταίες συζητήσεις επί της συμφωνίας για τη βίζα, θα επισκεφθεί νησιά, στα οποία υπάρχουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών».

ΚΟΥΒΕΛΗΣ

«Κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, πρότεινε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος της Αριστεράς».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή «προωθείται η ατζέντα που έχει επιβάλλει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ» και πρόσθεσε ότι λαμβάνονται αποφάσεις για τα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας χωρίς αντιστάσεις και εξαιτίας της σύγχυσης, της ταλάντευσης του ΠΑΣΟΚ.
«Απαιτείται επειγόντως δημοκρατική απάντηση και στα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας», είπε ο κ. Κουβέλης και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.



Αναφερόμενος στις μετεκλογικές εξελίξεις εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεργατικό σχήμα και όχι σχήμα που θα υποκαθιστά και θα ακυρώνει τον Συνασπισμό».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

"Παγίδα αποπροσανατολισμού"




















Να μην αποπροσανατολίζονται από την "παγίδα της σκανδαλολογίας, της εκλογολογίας και της προεδρολογίας" καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι αυτή τη στιγμή "ξεδιπλώνεται και συνεχώς δυναμώνει η νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, συνολικά ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα. Στους εργασιακούς χώρους δυναμώνουν οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι απολύσεις από τους εργοδότες, που έχουν στήριγμα τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό."

"Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να απαντήσουν, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη και την αλληλεγγύη τους, σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο και συνολικά, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ, με τις οποίες συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απαιτεί η πλουτοκρατία.

"Ικανοποιημένος από το διάλογο"


















Aποφασισμένος να μην αιφνιδιάσει με την αναγνώριση των κολλεγίων, είναι ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως ΔΗΛΩΣΕ σε αποκλειστική συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Ο υπουργός ΤΟΝΙΣΕ οτι είναι ένα θέμα που προκαλεί δικαιολογημένα ή όχι, αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όμως είναι "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στα μεγάλα ζητήματα των αλλαγών της δημόσιας εκπαίδευσης".

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επισήμανε οτι "η τελική έκβαση του θα είναι το φθινόπωρο", ενω αναφέρθηκα και στις αλλαγές που ήδη έχει προτείνει για τα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα για το καθεστώς της διανομής των συγγραμμάτων.

"Έλλειμμα εμπιστοσύνης"






















Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Κύκλου Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος, «αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την Πολιτεία, ενώ μίλησε και για έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωσης θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο, που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

"Διασφαλίζεται το αγροτικό εισόδημα"





















Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως περικοπή ενισχύσεων και τούτο, διότι «το υπουργείο ετοιμάζει ένα μεγάλο γεωργικό κτηματολόγιο, το οποίο θα προβλέπει και θα διασφαλίζει απόλυτα το αγροτικό εισόδημα και τις ενισχύσεις. Αυτό θα το επιτύχει με την αναβάθμιση δύο μεγάλων οργανισμών, οι οποίοι ήδη λειτουργούν του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη, ότι συζητήθηκαν τα μεγάλα εγγυοβελτιωτικά έργα, καθώς ήδη το υπουργείο προχωρά ένα τεράστιο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει η ελληνική γεωργία να αντιμετώπισει τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις σύγχρονες συνθήκες.

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ 15.18

ΚΑΙΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΟΓΚΟΙ ΣΥΝΝΕΦΩΝ....ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ?