PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ...
















Για ισχυρή καταιγίδα και ανέμους, που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, καλεί τους κυβερνήτες σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλι.

ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΡΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 1,09% και διαμορφώθηκε στις 2.187,02 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 91,795 εκατ. ευρώ
Από τις 244 μετοχές που άλλαξαν χέρια, 71 σημείωσαν άνοδο, 134 κατέγραψαν απώλειες και 39 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 83,093 δισ. ευρώ.

ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΝΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μια βραδιά που θα θυμόμαστε, υπόσχονται οι Scorpions, με την αποψινή συναυλία τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Το θρυλικό συγκρότημα, με τη συμμετοχή των παλαιότερων μελών του -Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell- θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, γεμάτο κλασικές επιτυχίες. Εκεί θα είναι και ο δικός μας Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που θα κάνει μια αναδρομή στις επιτυχίες της 35χρονης παρουσίας του. Η βραδιά θα κορυφωθεί όταν Scorpions και Παπακωνσταντίνου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους…


Οι Scorpions ψηφίστηκαν και φέτος ως το πιο αγαπητό συγκρότημα στο ελληνικό κοινό.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004

Ένα μεγάλο πάρτυ οργανώνεται στις 8 Ιουλίου στους χώρους της Εθνικής Γλυπτοθήκης, στου Γουδή, προκειμένου να τιμηθούν οι 7.000 εθελοντές των τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Η γιορτή σηματοδοτεί και τα εγκαίνια -το ίδιο βράδυ- της έκθεσης με κοστούμια και σκηνικά από την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Το κτήριο των περιοδικών εκθέσεων της Γλυπτοθήκης θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «Mια ελληνική γιορτή - Αθήνα 2004», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.



Ζωγραφισμένα κοστούμια από χαρτοπολτό, που φορούσαν οι εθελοντές, με αποτέλεσμα τις στυλιζαρισμένες μορφές της αρχαιότητας, πανοπλίες, άλογα, ο περιστρεφόμενος κύβος, φυσικά το καραβάκι - έμβλημα της τελετής, 47 παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα, βίντεο της Αθηνάς Τσαγγάρη με τις προετοιμασίες και πολλά ακόμα αντικείμενα επέλεξε για τις ανάγκες της έκθεσης η Λίλη Πεζανού, σκηνογράφος της τελετής του 2004.

ΜΑΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ





























Μαζί με τον Μάικλ Τζάκσον σφράγισαν τη δεκαετία του '80, καθορίζοντας την έννοια της ποπ μουσικής. Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο η Μαντόνα να αποτίσει φόρο τιμή στον «βασιλιά», δηλώνοντας ότι η μουσική του θα ζει για πάντα.



Σε μία συμβολική κίνηση η «βασίλισσα της ποπ» επέλεξε τη σκηνή του Ο2 τού Λονδίνου, για να τιμήσει τον διάσημο καλλιτέχνη, καθώς εκεί είχε προγραμματιστεί να δοθούν οι 50 συναυλίες του Τζάκσον, που θα τον επανέφεραν στο προσκήνιο.

«Χειροκροτήστε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου. Ο βασιλιάς θα ζει για πάντα» είπε, σύμφωνα με το BBC, η διάσημη τραγουδίστρια, ενώπιον των 17.000 θαυμαστών της που είχαν κατακλύσει το Ο2.

Η Μαντόνα ερμήνευσε το Holiday, την ώρα που στη σκηνή του θεάτρου ένας χορευτής «πατούσε» στα βήματα του Τζάκσον και στο διάσημο «moon walk» ενώ στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν εικόνες από την παιδική ηλικία του «βασιλιά».

Στις 25 Ιουνίου, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Τζάκσον, η Μαντόνα είχε δηλώσει: «Πάντα θαύμαζα τον Μάικλ Τζάκσον. Ο κόσμος έχασε έναν κορυφαίο καλλιτέχνη, αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στο Λος Αντζελες, 1,6 εκατομμύρια θαυμαστές του υπέβαλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στην κλήρωση διανομής των εισιτηρίων για την ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Staples Center, την Τρίτη.

Θα διατεθούν συνολικά 11.000 εισιτήρια, ενώ άλλες 6.500 θέσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοντινό Nokia Theatre, όπου θα μεταδίδεται η τελετή μέσα από γιγαντοοθόνες.

Η αστυνομία του Λος Αντζελες βρίσκεται επί ποδός, αφού περί τις 700.000 κόσμου αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε όσους δεν έχουν εισιτήριο για την εκδήλωση να μείνουν σπίτι τους και να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

Newsroom ΔΟΛ

ΕΡΕΥΝΑ

Γενετικοί παράγοντες που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης γλοιώματος, του συνηθέστερου καρκίνου του εγκεφάλου, αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά από πολυεθνική ερευνητική ομάδα.

Η γενετική μελέτη αποκάλυψε 14 ποικιλομορφίες σε πέντε διαφορετικά γονίδια, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 18 έως 26 τοις εκατό. Οι ποικιλομορφίες αυτές δρουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη -τα άτομα που φέρουν 8 από τις 14 ποικιλομορφίες αντιμετωπίζουν τριπλάσια πιθανότητα γλοιώματος σε σχέση με τα άτομα που δεν φέρουν καμία από τις ελαττωματικές ποικιλομορφίες.

Τα γλοιώματα αντιστοιχούν στο 80% των περιστατικών κακοήθους καρκίνου στον εγκέφαλο. Στις ΗΠΑ καταγράφονται κάθε χρόνο 22.000 νέα κρούσματα και 13.000 θάνατοι.

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Genetics, ανοίγει το δρόμο για γενετικά τεστ με τα οποία θα αναγνωρίζονται τα προδιατεθειμένα άτομα. Οι ερευνητές πάντως εκτιμούν ότι στο μέλλον θα ανακαλυφθούν πολλοί ακόμα γενετικοί παράγοντες κινδύνου.

Επιλέχθηκε το νέο λογότυπο της Olympic Air




















Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του νέου λογοτύπου της Olympic Air. Εως την Κυριακή 5 Ιουλίου, 19.166 xρήστες ψήφισαν ηλεκτρονικά την πρόταση που προτιμούν.

Νικητές της ψηφοφορίας αναδεικνύονται οι Γιάννης Παπαθανασίου και Πάνος Τριανταφυλλόπουλος που συγκέντρωσαν 11.652 ψήφους. Η πρόταση του Γιάννη Λιβέρη έλαβε 4.992 ψήφους και η πρόταση του Σπύρου Γάγγα 2.472 ψήφους.

Η Marfin Investment Group ευχαριστεί όλους τους σχεδιαστές που υπέβαλαν τις προτάσεις τους και το κοινό που συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ..!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ ζήτησαν από 46 φοιτητές να τοποθετήσουν ένα απορροφητικό υλικό κάτω από τις μασχάλες τους περίπου μία ώρα πριν δώσουν τις τελικές προφορικές εξετάσεις τους. Για λόγους σύγκρισης, οι ίδιοι εθελοντές έδωσαν αντίστοιχα δείγματα ιδρώτα και ενώ γυμνάζονταν.
Το άγχος προκαλεί την έκκριση στον ιδρώτα μιας χημικής ουσίας που κάνει τους άλλους να νιώσουν κατανόηση και συμπάθεια, υποδεικνύει πείραμα με Γερμανούς φοιτητές που ετοιμάζονταν για εξετάσεις.

Τα δείγματα τοποθετήθηκαν στη συνέχεια κάτω από τη μύτη μιας άλλης ομάδας εθελοντών, την ώρα που οι ερευνητές παρακολουθούσαν με τομογράφο την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Κανείς από τους εθελοντές που μύρισαν τα δείγματα δεν αντιλήφθηκε διαφορές ανάμεσα στις δύο σειρές δειγμάτων, αναφέρει το περιοδικό New Scientist.

Το περίεργο όμως ήταν ότι ο εγκέφαλός τους αντιδρούσε διαφορετικά στα δείγματα ιδρώτα που είχαν ληφθεί πριν από τις εξετάσεις. Οι τομογραφίες έδειξαν ενεργοποίηση σε περιοχές που επεξεργάζονται κοινωνικά και συναισθηματικά μηνύματα, καθώς και σε περιοχές που σχετίζονται με τη συναισθηματική ταύτιση.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το άγχος και ο φόβος πυροδοτούν την απελευθέρωση μιας ουσίας η οποία δεν γίνεται συνειδητά αντιληπτή, καταγράφεται όμως από τον εγκέφαλο και πυροδοτεί παρόμοια συναισθήματα σε όποιον τη μυρίσει.

Ίσως αυτός ο μηχανισμός να λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης το οποίο επιτρέπει στις κοινωνικές ομάδες να αποφύγουν τους κινδύνους του περιβάλλοντος.

Την υπόθεση αυτή φαίνεται εξάλλου να στηρίζουν και άλλα πειράματα: Προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι ο ιδρώτας αλεξιπτωτιστών προκαλεί φόβο σε όσους τον μυρίσουν.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One.

Συμπόσιο για τα "Δρακόσπιτα" στην Εύβοια





















Το 1ο διεθνές συμπόσιο για τα περίφημα "Δρακόσπιτα" της Εύβοιας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Στυραίων, στην περιοχή της νότιας Εύβοιας που φιλοξενεί μερικά από τα πιο γνωστά τέτοια μεγαλιθικά κτίσματα, η προέλευση και κατασκευή των οποίων παραμένει μυστήριο για αρκετούς αρχαιολόγους και ερευνητές.

Το τριήμερο συμπόσιο, με την ονομασία "Στυρία Γαία", συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους ερευνητές της Αρχαϊκής, Νεολιθικής και πρώιμης Εποχής του Χαλκού σε ό,τι αφορά τον Ελλαδικό χώρο, με έμφαση την νότια Εύβοια και ειδικότερα την περιοχή των Στύρων.

"Αυτό το συμπόσιο ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή μιας παγκόσμιας προβολής των Δρακόσπιτων, ένα εγχείρημα που για μένα είναι σκοπός ζωής" είπε η Δήμαρχος Στυραίων Σοφία Μούτσου, εγκαινιάζοντας το συμπόσιο στο δημαρχικό μέγαρο.

Τα "Δρακόσπιτα", μεγαλιθικά μνημεία της νότιας Εύβοιας, βρίσκονται απομονωμένα σε δύσβατες πλαγιές και κορυφές βουνών της περιοχής Στύρων και Καρυστίας. Είναι κτισμένα από τεράστια κομμάτια σχιστόλιθου, κυρίως σε παραλληλόγραμμο σχήμα, αν και υπάρχει μοναδικό δείγμα "Δρακόσπιτου" σε κυκλικό σχήμα στην περιοχή "Λάκα Πάλλη" των Στύρων. Μυστήριο παραμένει η χρονολόγηση αλλά και η χρήση τους από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής.

ΒΕΡΟΙΑ: ΚΑΝΤΑΪΦΙ «ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΜΗΚΟΥΣ 10 ΜΕΤΡΩΝ





















Ένας γλυκός "πειρασμός" μήκους 10 μέτρων έκαμψε τις διαιτητικές "αντιστάσεις" κατοίκων και επισκεπτών της Βέροιας, που βρέθηκαν σήμερα στο πάρκο Εληάς: Ο λόγος για το μεγαλύτερο κανταΐφι που έγινε ποτέ - όπως είπε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο διοργανωτής της εκδήλωσης Γιάννης Ρέλλης - και το οποίο διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Όσο για την τύχη του γλυκού, χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να "εξαφανιστεί" το δεκάμετρο κανταΐφι, για τη γλυκύτητα του οποίου απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 κιλά σιρόπι.

Η εκδήλωση στο πάρκο της "Εληάς" μπορεί να είχε ως "πρωταγωνιστή" το κανταΐφι, περιελάμβανε, ωστόσο και διαγωνισμό μαγειρικής, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι παραδοσιακές συνταγές και η ανάδειξη και προβολή τοπικών εδεσμάτων.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Άγνωστα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη

Με τέσσερα άγνωστα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη, καθώς και ιδιόγραφα σημειώματα, κυκλοφορεί το τριμηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ, που διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης.

Ο ποιητής, που πέθανε το 2005 και άφησε ένα έργο γεμάτο με εφιαλτικές εικόνες, αναλύεται βιογραφικά και εργογραφικά από μελετητές του , ενώ παρουσιάζονται δύο συνεντεύξεις του στον Γιάννη Φλέσσα και στον Γιώργο Πηλιχό.

«Τα ποιήματά μου δεν είναι σκληρά-απαισιόδοξα. Απεναντίας. Είναι σαν τα ξόρκια. Ξορκίζουν το κακό» λέει στον πρώτο (Βήμα Κυριακής, 14-12-1980 )
«Δεν υπάρχουν ποιητές περιθωριακοί. Υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί» τονίζει στον δεύτερο (Νέα, 21-5-1983).

Ιδού ένα από τα ανέκδοτα χειρόγραφα ποιήματα !

ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Στον Θέμη Λιβεριάδη

Έχω ένα κακό τηλέφωνο
που μέρες μένει μουγγό
κι’ όταν μιλήσει
με καλεί σε κηδείες
η λέει λέξεις ότι μια γυναίκα δεν μ’ αγαπάει
μια γυναίκα δεν μ’ αγαπάει
δεν μ’ αγαπάει.

Δεκέμβρης 2000

Κάτι νύχτες με φεγγάρι















«Ιστορίες γράφουν οι παρέες» και οι ωραιότερες απ’ αυτές φωτίζονται από το φως πανσέληνου σε βράδυ καλοκαιρινό. Στα θερινά τα σινεμά και σε συναυλίες, σε πρωτεύουσες ή στην ελληνική ύπαιθρο το ολόγιομο φεγγάρι σε παραλίες και σε μπαλκόνια καθρεπτίζει και τη μελαγχολική μεριά του θέρους.

Τρίτη 7 Ιουλίου, Πέμπτη 6 Αυγούστου και Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου είναι οι ημερομηνίες που το φεγγάρι φέτος το καλοκαίρι θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί γιορτές, μουσικές, χορούς, και παραστάσεις σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Μερικές εστίες και διαδρομές που θα πλημμυρίσουν από ζευγάρια, παρέες και οικογένειες προτείνονται παρακάτω απλά για να αποτελέσουν την αρχή κάθε προσωπικής μοναχικής ή συντροφικής καλοκαιρινής ιστορίας.


ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ....ΣΤΗ ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ..!

Σχετικά με τις δηλώσεις

του κ. Π. Τατούλη στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε τα εξής:



«Ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Π. Τατούλης, εστίασε σε γεγονότα και κρίσεις που κάνουν όλοι οι Βουλευτές της ΝΔ, αλλά δεν τολμούν να τις εκστομίσουν. Είναι θέμα χρόνου να ξεκολλήσει "το καπάκι από τον τέντζερη"...».

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Νίκη της Κεντροδεξιάς

Τη σαρωτική νίκη της παράταξης "Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας" (GERB) με διαφορά, που υπερβαίνει δύο φορές την απόσταση από τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη, επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα με βάση την καταμέτρηση των ψήφων από το 99 % των εκλογικών τμημάτων στη Βουλγαρία και εκτός των συνόρων της χώρας, που ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΕ) Αλεξάντερ Αλεξάντροφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΚΕΕ, η νικήτρια δύναμη με ιδρυτή και άτυπο αρχηγό τον δήμαρχο της Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ συγκεντρώνει το 39,69 % των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Το μέχρι πρότινος κυβερνών Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ) είναι δεύτερη δύναμη με 17,72 %.

Συμφωνία για τα πυρηνικά

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψαν σήμερα μια προκαταρκτική συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να περιορίσουν στις 1500 έως 1675 τις πυρηνικές κεφαλές κάθε χώρας και στους 500-1100 τους πυραύλους που είναι σε θέση να φέρουν ατομικές κεφαλές.

"Μέσα σε επτά χρόνια αφότου τεθεί σε ισχύ αυτή η συνθήκη, και στο μέλλον, τα όρια για τα στρατηγικά όπλα θα κυμαίνονται μεταξύ 500-1100 για τις μονάδες (πυραύλους) και για τις πυρηνικές κεφαλές που συνδέονται με αυτές μεταξύ 1500-1675", σημειώνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Οι εκτιμήσεις για τα στρατηγικά όπλα που διαθέτει η κάθε χώρα ποικίλουν. Ωστόσο, το αμερικανικό Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων υπολόγιζε ότι στις αρχές του 2009 οι ΗΠΑ διέθεταν περίπου 2200 επιχειρησιακά λειτουργικές πυρηνικές κεφαλές και η Ρωσία περίπου 2.790.

Εξάλλου, η Ρωσία έδωσε την άδεια για τη χρήση του εναέριου χώρου της για τη μεταφορά στρατιωτών και αμερικανικού στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Αφγανιστάν, βάσει συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μόσχα.

Αυτή η συμφωνία επεκτείνει μια προηγούμενη συνεννόηση, η οποία, δεν επέτρεπε την διέλευση από την Ρωσία πολεμικού εξοπλισμού.

Χάρη σε αυτήν οι ΗΠΑ θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για να μεταφέρουν στρατιώτες, όπλα, πολεμοφόδια, εξαρτήματα και οχήματα (συμπεριλαμβανομένων και τεθωρακισμένων), με 4.500 πτήσεις το χρόνο, χωρίς να πληρώνουν πτητικά τέλη ούτε να υποχρεώνονται να κάνουν σταθμό στο ρωσικό έδαφος, διευκρίνισε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 133 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, καθώς και πολύτιμο χρόνο στη μεταφορά στρατιωτών και υλικού, δήλωσε η ίδα πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

"Να πληρώσουν οι έχοντες"

















Πολιτική εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ για τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο της Αριστεράς, με ομιλητή το Φώτη Κουβέλη, το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Για «κυνήγι μαγισσών» και «φορολογική επιδρομή στους μη έχοντες και κατέχοντες», κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΕΠΥΟ.

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει γίνει ένα σημαντικό έργο, έχει δημιουργηθεί μια σοβαρή βάση δεδομένων, που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για μια πιο δίκαιη φορολογική πολιτική» και πρόσθεσε πως «για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση δεν έχει πια τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική, που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη».

"Προτεραιότητα στον πολίτη"

Με τη δευτερολογία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, και την εκλογή των 40 μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα 100, που την απαρτίζουν, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Καρατζαφέρης, στην ομιλία του, κάλεσε τα στελέχη του ΛΑΟΣ να θυμούνται την οδηγία και την εντολή της παράταξης ότι αν χρειαστεί, θα είναι οι μπροστάρηδες και θα ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για το καλό της πατρίδας.

«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στο χθες. Θα πάρουμε την Ελλάδα του αύριο στα χέρια μας για να της δώσουμε την τιμή και την αξία, που της αξίζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Η πατρίδα μας περιμένει με αγωνία. Χρειάζεται νέο όραμα και ελπίδα, που είστε εσείς. Ήρθε η στιγμή της μεγάλης δικαίωσης. Θα γίνουμε κυβέρνηση. Εδώ είναι οι άνθρωποι, που θα αλλάξουν τον τόπο».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι «θέλουμε ισότιμη σχέση», γιατί -όπως είπε- «δεν προσκυνάμε, δεν γλύφουμε, δεν παρακαλάμε. Αυτή είναι η διαφορά μας με το σάπιο κατεστημένο».

ΠΑΠΑΡΗΓΑ:"Αντεπίθεση και ρήξη"
















«Υποταγή και συμμόρφωση, ή αντεπίθεση και ρήξη, είναι το πραγματικό πολιτικό και ηθικό ερώτημα, που στέκει μπροστά μας στον καθημερινό αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα, στην κάλπη, σήμερα και αύριο», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο στο 35ο φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗΣ, στον Πειραιά.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως το ερώτημα αυτό όλοι οι φορείς και τα γρανάζια του αστικού πολιτικού συστήματος, όλοι οι μηχανισμοί του, θέλουν να το βγάλουν από το μυαλό, από κάθε διάθεση αναζήτησης, που γίνεται σε ένα σημαντικό μέρος των εργατικών, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα και το ΛΑΟΣ ότι «συστηματικά, χέρι-χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια του εντεταλμένου, για βρώμικες δουλειές, ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια των κομμάτων, που ενδιαφέρονται να γίνουν αναγνωρισμένοι φορείς του ενός, ή του άλλου, τύπου αστικής διακυβέρνησης, με ή χωρίς προσχήματα, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου, με κεντρικό στόχο την «εξυγίανση και την κάθαρση της πολιτικής ζωής, όπως λένε»,

151 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

























Τέσσερα νέα κρούσματα της γρίπης Α στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 151 ασθενείς συνολικά, οι 54 ανάρρωσαν πλήρως.



Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές "η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια".

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να μεταβεί στα Σκόπια όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Νίμιτς θα αναχωρήσει από τα Σκόπια με προορισμό την Αθήνα για συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι ο κ. Νίμιτς, στην επίσκεψή του αυτή σε Σκόπια και Αθήνα δεν κομίζει νέα πρόταση, ενώ αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ, γράφει ότι δεν αναμένεται τίποτε το συγκεκριμένο από την επίσκεψή αυτή του κ. Νίμιτς και προσθέτει ότι αυτός θα επιχειρήσει να εξετάσει την απήχηση που έχουν κάποιες ιδέες του, που βασίζονται στην τελευταία πρότασή του από τον Οκτώβριο του 2008, στην οποία, μεταξύ άλλων, προτείνει την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για διεθνή χρήση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΥΡΙΟ


















Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της λίστας των 7 Θαυμάτων της Φύσης, λήγει αύριο Τρίτη, 7 Ιουλίου. Ο Όλυμπος είναι η μοναδική υποψηφιότητα της Ελλάδας στο διεθνή αυτό διαγωνισμό και βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης στην κατηγορία βουνά και ηφαίστεια.

Η Νομαρχία Πιερίας, που είναι και ο επίσημος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Ολύμπου, έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα προβολής του βουνού, ζητώντας την ψήφο όλων των Ελλήνων και όχι (βέβαια) μόνο.

Η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά στο http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278 ή μέσω τηλεφώνου στο 0041 77 312 4041, που είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ


















Περισσότερα από χίλια στρέμματα με καπνό, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες, καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Η χαλαζόπτωση διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, ενώ το μέγεθος της καταστροφής φάνηκε το πρωί του Σαββάτου, με τη σοδειά μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφεται και οι αγρότες της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση. Σημαντικές οι καταστροφές και στο αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πέτρας, Θωμάς Παπαδημητρίου.

Ήδη το πρωί του Σαββάτου, ο δήμαρχος Πέτρας επισκέφθηκε την περιοχή, δίνοντας εντολή από σήμερα Δευτέρα, ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ στο Δήμο, να είναι σε ετοιμότητα για να δεχθεί τις δηλώσεις ζημίας των αγροτών. Σήμερα, αναμένεται να επισκεφθεί τις κατεστραμμένες καλλιέργειες του Λόφου και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Την πεποίθησή του, ότι το Κράτος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποζημιώνοντας τους καλλιεργητές, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε για ολοκληρωτική καταστροφή.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...

ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ ..ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ...



















Την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει κάθε σπιθαμή γης που του ανήκει, διατράνωσε χθες το πρωί το Λιτόχωρο, με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε ο Δήμος Λιτοχώρου και η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής.

Οι ομιλητές επικέντρωσαν στην επιμονή της ηγεσίας της Μονής, όπως χαρακτηριστικά είπαν, να συμπεριλάβει στις χιλιάδες των στρεμμάτων που κατέχει στον Όλυμπο, άλλα 4.250 στρέμματα τα οποία ανήκουν στο Δήμο Λιτοχώρου, εδώ και δεκαετίες.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία μέχρι το Μετόχι του Αγίου Διονυσίου, όπου τους διαμαρτυρόμενους πολίτες περίμεναν υποστηρικτές της Μονής, ιδιωτικοί αστυνομικοί και μοναχοί, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροσυμπλοκές χωρίς, ευτυχώς τα επεισόδια να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Θανάσης Τσιφοδήμος: Η Εκκλησία πρέπει να ενώνει τον κόσμο και όχι να τον διχάζει

«Να είμαστε σε εγρήγορση. Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι άλλο μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον η ηγεσία της Μονής», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λιτοχώρου, τονίζοντας ότι καμιά ευκαιρία δεν θα αφήσει ο Δήμος να πάει χαμένη και διευκρινίζοντας ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει, δεν έχει να κάνει με τον Άγιο Διονύσιο, ο οποίος και ασκητικά έζησε και περιουσία δεν είχε, αλλά με την νοοτροπία της ηγεσίας της Μονής να επεκτείνει συνέχεια τις διεκδικήσεις της.

Ο Θανάσης Τσιφοδήμος, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να είναι όλοι ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους έλειψαν από το συγκεκριμένο κάλεσμα, αφού θύμισε ότι ο Όλυμπος ανήκει σε όλους. Μάλιστα, ο δήμαρχος Λιτοχώρου, δεν δίστασε να μιλήσει και για «υπόθεση σκάνδαλο», λέγοντας ότι το Βατοπέδι δεν είναι τίποτα μπροστά, σ’ αυτό που έγινε στον Όλυμπο.

Υποδοχή με CD, security και… εικόνες

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, ξεκίνησε ειρηνική πορεία προς το Μετόχι του Αγίου Διονυσίου. Τους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους πολίτες, «υποδέχθηκαν» στην πύλη μοναχοί φορώντας τα άμφιά τους και κρατώντας εικόνες του Αγίου Διονυσίου, υποστηρικτές της «πολιτικής» του Ηγουμένου, καθώς και «σεκιουριτάδες».

Μάλιστα, από το Μετόχι, είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν στην πύλη και ηχητική εγκατάσταση, μεταδίδοντας στη διαπασών, CD με Βυζαντινή μουσική, υπερκαλύπτοντας τις φωνές των διαμαρτυρόμενων.

Τα αίματα, «άναψαν», όταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Κάκκαλος μαζί με άλλους συμμετέχοντες στην πορεία θέλησαν να ανάψουν κερί εντός του Μοναστηριού. Αμέσως μετά την είσοδό του στο Μετόχι, μαζί με μερικούς ακόμη, οι πόρτες έκλεισαν και δεν επιτράπηκε η είσοδος, σε κανέναν άλλον να προσκυνήσει και να εκφράσει το σεβασμό του στον Άγιο.

Η ένταση κορυφώθηκε, όταν κι άλλοι εκ των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να μπουν για τον ίδιο λόγο στο Μοναστήρι, την ώρα που οι πόρτες άνοιγαν για να βγει ο κ. Κάκκαλος. Εκεί «πιστοί» και πιστοί, ήρθαν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους πάντως να επικρατούν και τα επεισόδια να μην παίρνουν μεγαλύτερη έκταση.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...!











































Την ανάγκη άμεσων και πολλών αλλαγών υπεραμύνεται ο υφυπουργός Τύπου Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real news αναφέρει ότι "υπάρχουν ευθύνες που επεκτείνονται και στην κυβέρνηση και στο κόμμα" για την πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

"Πέρα από επιφανειακές προσεγγίσεις που ενίοτε εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και γίνονται με όρους παραπολιτικής, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και θα γίνουν. Τόσο σε πολιτικές και ρυθμούς όσο και σε πρόσωπα και νοοτροπία", υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.




Ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη των τελευταίας εικοσαετίας και αποκαλεί τον Κ. Καραμανλή "βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης" και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα "απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση".

"Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση", τονίζει ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας πως στο "ερώτημα ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες... δεν μπορώ εγώ να απαντήσω".

Στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή εκλογών τον Σεπτέμβριο, με ταυτόχρονη συμφωνία για επανεκλογή του κ. Παπούλια, ως προέδρου της Δημοκρατίας, επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Παπανδρέου - Παπούλια καθώς είναι απόλυτα σεβαστός ο ρόλος και η θέση του καθενός, ενώ υπάρχει και πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά εδώ δεν έχει να κάνει με αυτές, είναι θέμα σεβασμού των ρόλων».

Ταυτοποιήθηκαν δύο απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους τέσσερις απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ βρέθηκαν σε φυλακή και δύο κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή. Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, μετά τις αποκαλύψεις, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό (DNA) του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Πετράκης και Μουστάκας είναι δύο από τους τέσσερις που είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των λύτρων, καθώς και για τον εντοπισμό του κρησφύγετου.

Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τη σύστασή του, θα ασχοληθεί με το θέμα των κινητών τηλεφώνων που μπαίνουν στις φυλακές παρά την απαγόρευση και τις άδειες των κρατουμένων.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας λίγο πριν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν στις φυλακές της χώρας 214 κινητά τηλέφωνα. Τα δύο ήταν συγκεκριμένων ατόμων και ήταν αυτά που βοήθησαν στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.
ANAMΦΙΒΟΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

Kondyloforos: Διϋλιστήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΣΦΙΚΤΟΥ...

Ρε παιδιά, όταν λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, μήπως θέλουν να πουν ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εσφικτού;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όλο για σφίξεις μιλάνε.

Σφίξτε τα ζωνάρια, σφιχτός και φέτος ο προϋπολογισμός, σφιχτά τα έσοδα, σφιχτή εισοδηματική πολιτική.

Σφίξ, κάνει καλό, μια ζωή.

Η άσπρη μέρα έχει γίνει κάτι σαν τον παράδεισο. Πέρνα τη σφίξη εσύ, και όταν θα αποδημήσεις στας αιωνίους μονάς, θα γλυτώσεις τη σφίξη, και τους πειραματισμούς των σκιτζήδων.

Αν αποτέλεσμα άσκησης της τέχνης του εφικτού, είναι η κατάστασή μας, τι μας λέει αυτό για τους ασκούντες την πολιτική;

Εφ' όσον κάτι κρίνεται από το αποτέλεσμα, υποψιάζομαι πως δεν προσλάβαμε μαστόρια, αλλά παραγιούς σκιτζήδες.

Άτολμοι, άνευροι, φοβικοί, εξαρτημένοι, ψεύτες.

Το βρίσκεις άραγε εφικτό, όταν βγαίνουν στα μέσα μαζικής εξημέρωσης, κορδωμένοι και περηφανεύονται για το μπάχαλο που δημιούργησαν, να τους σφίξεις πέντε φάσκελα;

Και κατ' ιδίαν να τα σφίξεις... δεν χαλιέμαι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ 16
ΤΗΛ.2351022495 2351039829
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Κατερίνη 6 Ιουλίου 2009

Θέμα:
Επιστολή προς τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου
κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο


Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Λιτοχώρου
κ. Αθανάσιο Τσιφοδήμο


Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα
κ.Σωτήριο Χασιώτη





Κύριε Πρόεδρε,

Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι σχετικά με το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο δήμος Λιτοχώρου και η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009 ουδέποτε έλαβα πρόσκληση.

Ως εκ τούτου, δεν θα ήθελα να εκληφθεί η απουσία μου από τους κατοίκους του Λιτοχώρου ως υπεκφυγή. Δεν το έπραξα ποτέ και δεν θα το πράξω τώρα.

Οι μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις μου, είχαν ως μοναδικό κίνητρο και ελατήριο το συμφέρον του τόπου μου και τίποτε άλλο.

Για μια ακόμη φορά με θάρρος και παρρησία θα πω τα εξής:

Βαθιά μου πίστη είναι πως η διαμάχη που ξέσπασε εδώ και χρόνια, οι εντάσεις και οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση τη σχέση του Λιτοχώρου και των κατοίκων του με την Ιερά Μονή του Αγ. Διονυσίου.

Μια σχέση χρόνων που οι κάτοικοι του Λιτοχώρου, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, στήριξαν με κάθε τρόπο την επιβίωση της Ιεράς Μονής και θα συνεχίσουν να το πράττουν.

Μια συμβίωση αρμονική που σήμερα διαταράσσεται και προκαλεί τριγμούς στην τοπική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τιμώ και σέβομαι το μεγάλο πράγματι φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής Αγ. Διονυσίου, όπως άλλωστε και οι εκατοντάδες των πιστών που επισκέπτονται καθημερινά το μοναστήρι.

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση όμως να κατανοήσω το γιατί η ηγεσία της Μονής προτίμησε να διεκδικήσει το περιουσιακό όφελος από το να διατηρήσει τον ψυχικό και πνευματικό «θησαυρό» που αποτελεί για την ίδια, η σχέση της με τους κατοίκους του Λιτοχώρου.

Η εκκλησία αποτελεί «καταφύγιο» για τους πιστούς. Δεν μπορεί να διαταράξει αυτή την ισορροπία η διεκδίκηση υλικών και μόνο αγαθών.

Στο σημείο αυτό, επειδή πράγματι με απασχολεί πολύ σοβαρά το θέμα και η έκβασή του, εκτιμώ πως το συμφέρον του τόπου απαιτεί την χωρίς πάθη και εντάσεις εξ αρχής διαβούλευση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Μονής.
Έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων που ούτως ή άλλως εξάπτουν τα πάθη και οξύνουν τις διαφορές.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλώ τον Ηγούμενο Μάξιμο να κάνει πρώτος το «βήμα» της συμφιλίωσης για την εκτόνωση της κρίσης, θέτοντας μάλιστα τον εαυτό μου στη διάθεση των δυο πλευρών για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω αυτό που σε επιστολή του προς τον Καθηγούμενο Μάξιμο ανέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα προ ετών το πνεύμα της οποίας με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. «Στην προκειμένη περίπτωση το κινδυνευόμενο δεν είναι το Δόγμα και η Πίστη μας. Ας παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι εκεί που επί έναν αιώνα και πλέον υπάρχουν. Το μεγαλύτερο είναι η ειρήνη και η ενότητα».



Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Νομού Πιερίας

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ...?

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ,

Ο ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ


ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ...?


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΩΛΟΥ....

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...!


ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ...Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ....ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ...ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΙ...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ...

ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...

ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ -ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ -ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ...
ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ , ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ....

ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ "ΘΑΒΟΥΝ" ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ...ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ...

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΑΥΤΑ...


ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΝΑΜΕ....
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ..!

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ...ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

ΤΟ ΠΑΖΛ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ
ΤΕΛΙΚΑ ....ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...!
















ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ..!