PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

2.217,8 X.A. -0,87%

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.217,58 μονάδες μειωμένος κατά 0,87%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 151,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 12,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 88 ενισχύθηκαν, 127 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ

Η αγάπη του για τη χώρα μας και ο θαυμασμός του για τον ελληνικό πολιτισμό είναι γνωστά σε όλους μας, όπως και η εξ αγχιστείας συγγένειά του με τους Έλληνες.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να εξέπληξε η επίσκεψη που έκαναν την Τετάρτη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς και η Ελληνοαμερικανίδα σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Ρίτα Γουίλσον.

Το διάσημο ζευγάρι ξεναγήθηκε στις αίθουσες του μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν έκρυψε το θαυμασμό του, τόσο για το χώρο, όσο και για τα εκθέματα του Μουσείου.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης ο Τομ Χάνκς και η Ρίτα Γουίλσον ανηφόρησαν προς τον Ιερό Βράχο, όπου δεν σταμάτησαν να χαιρετούν και να μοιράζουν χαμόγελα στους έκπληκτους επισκέπτες του χώρου.

Η επίσκεψη έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

109.....!

Εκατόν εννέα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) μετρά η χώρα μας, καθώς σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε άλλες οκτώ περιπτώσεις που νόσησαν από τον ιό. Από τους 109 ασθενείς, οι 31 έχουν ιαθεί πλήρως.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» για τους πολίτες.

Το υπουργείο επισημαίνει πως είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, αφού η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας, αλλά η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ

Οί Έλληνες Καταναλωτές διστάζουν στις επίσημες καταγγελίες



Το 2008, το 16% των καταναλωτών ηλικίας 15 ετών και άνω στην ΕΕ-27 είχε πραγματοποιήσει επίσημη καταγγελία κατά τους τελευταίους 12 μήνες για τον πωλητή ή τον πάροχο υπηρεσιών.



Στην Έλλάδα το ποσοστό φθάνει στο επίπεδα του 9% πού έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία. Το μεγαλύτερο μερίδιο των καταναλωτών που καταγγέλλουν βρέθηκαν στη Σουηδία (34%), η Κάτω Χώρες (25%), τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και οι δύο 24%), Φινλανδία (23%) και Δανία (22%) και το χαμηλότερο στη Βουλγαρία (4%), τη Λετονία και την Πορτογαλία (και τα δύο 5%), τη Λιθουανία και τη Ρουμανία (6% και οι δύο).



Στην ΕΕ27, λίγο πάνω από το ήμισυ (51%) αυτών που έχουν υποβάλει καταγγελία ήταν ικανοποιημένοι με το τρόπο με τον οποίο εξετάστηκαν.

Στην Έλλάδα το ποσοστό φθάνει στα επίπεδα του 45% που έμειναν ικανοποιημένοι.

Τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης βρέθηκαν στη Σλοβακία (80%), τη Σλοβενία (73%), την Τσεχική Δημοκρατία και την Αυστρία (και οι δύο 68%) και το χαμηλότερο στην Γαλλία (30%), την Ισπανία, τη Λετονία και την Ουγγαρία (όλα 39%).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μελβούρνης



Στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η νέα ταινία της ομογενούς σκηνοθέτιδας Άννας Κόκκινου.

Στο φετινό φεστιβάλ, από τις 24 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, θα προβληθούν πάνω από 300 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, αλλά το φιλμ της Κόκκινου, με τίτλο "Blessed", αναμένεται με ξέχωρο ενδιαφέρον από τους κριτικούς και το κοινό.

Η Άννα Κόκκινου έχει κι άλλες ταινίες στο ενεργητικό της. Πιο επιτυχημένο φιλμ της θεωρείται το "Κατά Μέτωπο", με θέμα τη ζωή ενός Έλληνα ομοφυλόφιλου νέου της Μελβούρνης.

Το φιλμ αυτό, με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Δημητριάδη, είχε κερδίσει αρκετές διακρίσεις και είχε εκπροσωπήσει την Αυστραλία στο φεστιβάλ των Καννών.

Το σενάριο της ταινίας "Κατά Μέτωπο" (στα αγγλικά "Head On") είχε γράψει ο πολυβραβευμένος ομογενής συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας, ο οποίος έχει γράψει μέρος του σεναρίου και της νέας ταινίας της Κόκκινου.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ

Τροπολογία για ημιυπαίθριους

Την αντικατάσταση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, με εφάπαξ εισφορά, η οποία υπολογίζεται σε 10% της αξίας του χώρου, που τακτοποιείται με βάση την τιμή ζώνης, όπου βρίσκεται το ακίνητο, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών, και η οποία θα καταβάλλεται εντός έτους από την ψήφιση του νόμου, προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, για την αντιμετώπιση θεμάτων αλλαγής χρήσης σε ημιυπαίθριους χώρους, κλειστούς υπέργειους χώρους στάθμευσης οχημάτων, αποθηκών, και υπόγειους χώρους.

Επιπλέον, μετά την εξόφληση, δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και οι χώροι αυτοί δεν διατηρούν τη χρήση, στην οποία έχουν μετατραπεί. Επισημαίνεται ότι η τροπολογία αφορά τους κλειστούς χώρους, στους οποίους έχει μετατραπεί ο ημιυπαίθριος, που κατασκευάστηκε βάσει άδειας, η οποία έχει εκδοθεί έως τις 2 Ιουλίου 2009.

Πρόκειται για «τακτοποίηση» και όχι «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, σε συνέντευξη Τύπου για τη νέα ρύθμιση των προτεινόμενων διατάξεων. Επισήμανε δε, ότι «αυτή (σσ. η τακτοποίηση) αναφέρεται μόνο σε αλλαγή χρήσης χώρων, που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος του όγκου του κτηρίου».

Με την αίτηση για τακτοποίηση καταβάλλεται παράβολο 250 ευρώ για κάθε αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία, το οποίο συμψηφίζεται με την οφειλόμενη εισφορά, ενώ για τους υπέργειους και υπόγειους κλειστούς χώρους, που έχουν αλλάξει χρήση, το παράβολο ανέρχεται στα 350 ευρώ. Πάντως, αν η εισφορά καταβληθεί ολόκληρη μέσα στην προθεσμία του ενός έτους, παρέχεται έκπτωση 10%.

Σύμφωνα με την τροπολογία, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν τακτοποιήσουν τους χώρους αυτούς κατά την προτεινόμενη διαδικασία, τότε «οι χώροι αυτοί υπάγονται στις διατάξεις περί αυθαιρέτων και επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης».

ΣΥΝ, ΑΛΑΒΑΝΟΣ

"Σοβαρά προβλήματα"

H κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οφείλουν να δώσουν έναν απολογισμό δικό τους, πέρα από τις έρευνες στη Γερμανία, ή αλλού, να κάνουν μια έκθεση, μια ανάκριση, μια εξέταση στο εσωτερικό τους για την υπόθεση SIEMENS», τόνισε σε σημερινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «τα προβλήματα, που εμφανίζει, η χώρα μας στον τομέα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σοβαρά».

Ο κ. Αλαβάνος παρενέβη σε ημερίδα, που οργάνωσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Έρευνα στην Ελλάδα (με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη βουλή), με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Έκανε, μάλιστα, λόγο και για δημιουργία υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, προκειμένου να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που αποδίδει το κόμμα του στην έρευνα και την ανάπτυξη της χώρας. Σημείωσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι εκτιμήσεις, που έρχονται από χώρες, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, είτε οικονομικά, είτε γεωπολιτικά, με την Ελλάδα είναι ότι η Ελλάδα θεωρείται εύκολος αντίπαλος. Διότι, σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και αναδιατάξεων στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα, αντί να βάλει κάποιους στόχους, αντί να μελετήσει τα υπόγεια κοινωνικά και οικονομικά ρεύματα, αντί να βάλει κάποια θεμέλια, κατασπαταλά όλες τις δυνάμεις της στις υποθέσεις αυτές (σ.σ. υπόθεση Siemens)».

ΚΚΕ

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ,
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ηττηθούν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί το ΚΚΕ», ενώ αναφερόμενη στην εκλογολογία υπογράμμισε: «Ο λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από την λαϊκή πάλη και τον στόχο για λαϊκή αντεπίθεση ούτε από την εκλογολογία αλλά ούτε από την κουβέντα που γίνεται περί ακυβερνησίας. Πρέπει να επιδιώξει να υπάρξει μια αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση, με ένα υψηλό κίνημα και ένα ισχυρό ΚΚΕ".

Σχετικά με την αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε «πως το θέμα είναι οι νόμοι που καλείται να εφαρμόσει και όχι τα πρόσωπα».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την περιοδεία της από την Πάτρα, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στην δημοτική μουσική, οι οποίοι διεκδικούν την μονιμοποίησή τους, εκφράζοντας την συμπαράστασή της. Στην συνέχεια επισκέφθηκε την κοινότητα Λάππα Αχαΐας, ενώ κατόπιν μετέβη σε περιοχές του δήμου Βουπρασίας και των Λεχαινών της Ηλείας, όπου διαβιούν και εργάζονται μετανάστες. Επίσης επισκέφθηκε συσκευαστήριο στην περιοχή των Λεχαινών, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες του.

ΛΑ.Ο.Σ

"Ευχολόγια"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Αθήνα, για την υπόθεση SIEMENS, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε:

«Ο κ. Χριστοφοράκος είχε εγκαταστήσει στο γραφείο του εσωτερικό κύκλωμα τηλεοράσεως. Έχει καταγράψει πρόσωπα και συζητήσεις. Είναι απαραίτητο να βρεθούν τα DVD.Η οποιαδήποτε απόπειρα συγκαλύψεως και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων ναρκοθετεί την ποιότητα της Δημοκρατίας. Πιστεύω, ότι οι αντιστεκόμενες σε πειρασμούς πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να συντονιστούν πέραν από κόμματα και αγκυλώσεις. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει».

Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης Μπαρόζο στα Κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι " το κλειδί της επίλυσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης είναι οι Βρυξέλλες. Ή θα απορροφήσει η Ευρώπη τους επιπλέον μετανάστες, ή θα εξαναγκάσει την Τουρκία να τους πάρει πίσω. Με ευχολόγια, με λόγια και με φανφάρες, το θέμα δεν λύνεται. Ο Αγ. Παντελεήμονας πνίγεται. Η Πάτρα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Τα νησιά μας είναι κάτω από τον ζυγό των λαθρομεταναστών. Ας καταλάβει η κυβέρνηση Καραμανλή. "Τέρμα τα παρακάλια, απαίτηση και λύση"».

Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 ανοίγει τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

Μήνυμα του Προέδρου στην ΠΓΔΜ

Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να "εγκαταλείψει τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της", απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

"Όσον αφορά το θέμα του ονόματος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυσή του, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα πρέπει να καταστεί, το ταχύτερο δυνατό, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θέση που δικαιωματικά της ανήκει.

"Η Ελλάδα υποστήριξε ένθερμα, από την πρώτη στιγμή, την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και στο ίδιο πλαίσιο διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΕ, στο ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες της Σερβίας. Ενθαρρύνουμε την επιτάχυνση της διαδικασίας και πιστεύουμε ότι, πολύ σύντομα, πιθανόν και εντός του τρέχοντος έτους, το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη", πρόσθεσε επ' αυτού ο κ.Παπούλιας, ο οποίος, από το πρωί, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Ο κ.Παπούλιας, ο οποίος συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον κ.Τάντις και οι δυο τους είχαν ημίωρη, κατ' ιδίαν συνάντηση.

Αμέσως μετά έκαναν δηλώσεις, στις οποίες υπογράμμισαν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και ο κ.Παπούλιας, εκτός από την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αναφέρθηκε και στο Κόσοβο.

Όπως είπε, στο ζήτημα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή.

"Η χώρα μου ήταν πάντοτε υπέρμαχος της εξεύρεσης λύσης αμοιβαία αποδεκτής, η οποία θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους", είπε ο κ.Παπούλιας και τόνισε: "Η οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, η προστασία των μειονοτήτων και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, καθώς και η προστασία της σερβικής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς αποτελούν υψηλότατες προτεραιότητές μας στο Κόσοβο".

Ο κ.Τάντιτς ευχαρίστησε τον κ.Παπούλια για τη σταθερή, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της Ελλάδας, να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, τονίζοντας ότι, "για μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Παράλληλα, διακήρυξε πως "η Σερβία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ ανεξάρτητο Κόσοβο", ενώ σημείωσε το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέτουν ως προϋπόθεση την αναγνώριση του Κοσόβου για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

Ο κ.Τάντιτς αναφέρθηκε στη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, λέγοντας πως "περιμένουμε και άλλες", ενώ διαβεβαίωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη στην ΕΕ, θα γίνουν, καθώς επίσης και ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Παπούλιας μετέβη, στη συνέχεια, στο δημαρχείο του Βελιγραδίου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ.Ντράγκαν Τζίλας, ο οποίος τον συνόδευσε αργότερα στο πανεπιστημιακό χωριό, στο Νέο Βελιγράδι, όπου διεξάγεται η 25η Πανεπιστημιάδα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβιβάστηκε σε τρενάκι, με το οποίο περιηγήθηκε τους χώρους του πανεπιστημιακού χωριού και στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής αθλητικής αποστολής, που του προσέφεραν δώρα.

Στη συνομιλία που είχε με τους Έλληνες αθλητές, ο κ. Παπούλιας είπε: "Δεν είναι ανάγκη να σας πω ότι πρέπει να αγωνιστείτε με όλη σας την ψυχή, όπως κάνουμε εμείς οι Έλληνες. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και τα μετάλλια. Χαίρομαι πάρα πολύ και συγκινούμαι, γιατί είμαι μαζί σας. Με φέρνετε πολλά χρόνια πριν, όταν κι εγώ έκανα άλμα επί κοντώ και βόλεϊ. Εύχομαι να μας κάνετε να χαρούμε και η χαρά έρχεται με το να αγωνιστείτε, όπως πρέπει".

Το απόγευμα, ο κ.Παπούλιας θα μεταβεί στον ιστορικό πύργο Νεμπόισα, όπου είχε φυλακιστεί ο Ρήγας Φεραίος και ο οποίος ανακαινίσθηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ενώ αύριο θα εγκαινιάσει την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο Βελιγράδι και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας κ.Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....ΕΚΛΟΓΕΣ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από εκλογές. Η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες του έθνους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης για την εξειδίκευσή του, ώστε να γίνει κτήμα όλων.

«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα βρίσκεται ήδη σε εκλογική ετοιμότητα, «είναι η νίκη στις εκλογές, η αυτοδυναμία, αλλά και η διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ενόψει της αυριανής και μεθαυριανής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, το ΠΑΣΟΚ θέτει τις πολιτικές και προγραμματικές του πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα κινούνται κυρίως στο χώρο της οικονομίας και της διακυβέρνησης της χώρας.

Αναφορικά με τα ζητήματα οικονομίας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δραματική οικονομική κατάσταση και ότι «αντίθετα με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα δεν διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΙΚΑ

"Προτεραιότητα η στήριξη της απασχόλησης"

Το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Απασχόλησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν οι αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών και ταυτόχρονα να ενταθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για περιστολή της εισφοροδιαφυγής και τις σπατάλες στις δαπάνες υγείας μέσω του ΑΜΚΑ, της ενιαίας μηχανοργάνωσης αλλά και της ενοποίησης των ταμείων που προέκυψε με την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η στήριξη της απασχόλησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας μεταξύ του 2004 και του 2008 και υπογράμμισε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα στοιχεία δείχνουν ανακοπή της αυξητικής τάσης της ανεργίας.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες κάτι το οποίο απέδωσε στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.