PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δήμος Αναστασιάδης ΕΝΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ






























• Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards.
• Απονομή χρυσού δίσκου για την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «3 Λάθη».
• Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.


«Φίλα με, κράτα με και μη φοβηθείς…»

Το «ερωτικό του κάλεσμα» μεταδόθηκε από όλα, σχεδόν, τα ραδιόφωνα στην Ελλάδα κάνοντας τις καρδιές του γυναικείου πληθυσμού της χώρας να σκιρτήσουν ενώ η «προσευχή» του εντυπωσίασε και τις…κατέκτησε! Και αν το ερωτικό αυτό παιχνίδι έχει διάρκεια, τότε ο ίδιος προτείνει «τρία λάθη» που δεν πρέπει να γίνουν !
Ο λόγος για το Δήμο Αναστασιάδη, τον καλλιτέχνη που κατάφερε να τρελάνει, με το πρώτο του κιόλας τραγούδι, όλα τα ραδιόφωνα της χώρας παραμένοντας για περισσότερες από 15 εβδομάδες στο Νο1 του Airplay Chart (ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη!), κάνοντας μας όλους να τραγουδάμε «Φίλα με, κράτα με και μη φοβηθείς…»(η αλλιώς «Εσύ» όπως τιτλοφορείται το τραγούδι), καθώς και το νεώτερο «Μια προσευχή για να ΄ρθεις».
Ήταν αυτή η αγάπη του κόσμου που έκανε «Χρυσό» το πρώτο του cd και που ο ίδιος θέλει να μοιραστεί με όλο τον κόσμο στην πρώτη του απονομή Χρυσού δίσκου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου στο Metropolis Live Stage(Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη).
Ήταν και αυτή όμως η «χημεία» που έφερε στο Δήμο Αναστασιάδη και μια σημαντική διάκριση στην καρδιά του καλοκαιριού! Το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη που του απονεμήθη στα φετινά Mad Video Music Awards. Ένα βραβείο που του δίνει μια ακόμη ώθηση για το επόμενο μουσικό του βήμα!
Έχοντας στις αποσκευές του τον πρώτο του επιτυχημένο προσωπικό δίσκο με τίτλο «3 Λάθη» (με σημαντικές υπογραφές όπως αυτή του Σταμάτη Κραουνάκη) και τις sold out εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, ο νεαρός τραγουδοποιός παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι ένα πρόγραμμα με κομμάτια σταθμούς της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, σε όλη την Ελλάδα!
Μαζί του είναι η Ειρήνη Ψυχράμη και μία ομάδα πολύ σημαντικών συντελεστών:
Γιώργος Ζαχαρίου: ενορχήστρωση, επιμέλεια προγράμματος
Γιώργος Τσιμπούκης: ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Γκαγκαστάθης: μπάσο
Ανδρέας Μουζάκης: τύπμανα
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο
Αντώνης Ανδρέου: τρομπόνι
Μάριος Τούμπας: πλήκτρα
Φώτης Παπαθεοδώρου: ηχολήπτης
Μετά την επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση του στο Guzel στο Ναύπλιο στις 12 Ιουνίου, ο Δήμος Αναστασιάδης συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία φλερτάροντας τις καλοκαιρινές μας βραδιές!
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του Δήμου Αναστασίαδη, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, είναι το εξής:
05/07 Δίον (Olympus Party)
11/07 Άμφισσα (Ήχοι του Δάσους)
16/07 Καβάλα (Παραλία Οφρύνιο)
17/07 Κεραμωτή (Πλάι στο Κύμα)
18/07 Κοζάνη (Μικρόκαστρο)
19/07 Κατερίνη (Daluxe)
30/07 Νεστόριο Καστοριάς (River Party)

Τι είναι «αχαριστία»;






























Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντάρα
www.konstandaras.gr

Δεν διάβασα, ούτε καν φυλλομέτρησα το βιβλίο του πρώην υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη « Η Ελλάδα μετά την κρίση» που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα

Και προφανώς δεν πρόκειται να το διαβάσω, αφού δεν είναι «βιβλίο», δεν είναι λογοτεχνία ή ιστορία ή διήγημα ή ποιητική συλλογή αλλά στην ουσία «σύγγραμμα» κάποιου είδους που αφορά ολίγους με πρώτο – πρώτο τον ίδιο τον κ. Αλογοσκούφη.
Που δεν είναι συγγραφέας.
Όπως συγγραφείς δεν είναι όλοι αυτοί οι υπουργοί και βουλευτές , νυν και τέως, που εκδίδουν βιβλία, έτσι απλώς για να τα εκδώσουν, είτε για να καταγράψουν τις προσωπικές τους απόψεις γύρω από κάποια πολιτικο – οικονομικά γεγονότα, με στόχο να υποδηλώσουν την παρουσία τους.
Ή για να πλουτίσουν το βιογραφικό τους.
Ή –τέλος- για να βοηθήσουν την ακαδημαική τους καριέρα , εφ όσον πρόκειται για καθηγητές.

Μερικοί, είναι εξαιρέσεις. Όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης ( κυρίως). Ή ο Βύρων Πολύδωρας. Και κάποιοι άλλοι. Εξαιρέσεις όλοι τους.

Μελέτησα όμως τους γνωστούς δημοσιογραφικούς συνειρμούς περί το « Η Ελλάδα μετά την κρίση» και διαπίστωσα ότι όσοι διάβασαν το βιβλίο – εάν το διάβασαν ολόκληρο και όχι κάποια «ζουμερή» περίληψη που συνήθως παρέχεται από τον εκδοτικό οίκο ή τον συγγραφέα τον ίδιο για προφανείς λόγους - εστίασαν σε πολιτικές προεκτάσεις του πονήματος του τέως «Τσάρου της Οικονομίας» που βρέθηκε αιφνιδιαστικά εκτός κυβέρνησης με ένα τρόπο που ομολογουμένως του προκάλεσε πολύ δυσάρεστη αντίδραση.

Κυρίαρχη φράση: Ότι « Νέο πονοκέφαλο αναμένεται να δημιουργήσει στη ΝΔ η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αλογοσκούφη».

Κι αυτό γιατί εκεί, ο πρώην «τσάρος» « διατυπώνει τις απόψεις του γι' αυτά που έγιναν και γι' αυτά που πρέπει να γίνουν, ενώ δεν λείπουν οι αιχμές εναντίον του Κ. Καραμανλή.»
Όπως πρόσεξα, στο βιβλίο του, ο κ. Αλογοσκούφης « αναφέρεται στην οικονομική πολιτική της τετραετίας 2004-2008» ενώ « σε ό,τι αφορά τον Κώστα Καραμανλή, αν και στενός συνεργάτης για πάνω από δέκα χρόνια, ο κ. Αλογοσκούφης δεν αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του»
Αντ’ αυτού -όπως σημειώνουν Τα Νέα- επιλέχθηκε το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.
Τι επιλέγουν οι δημοσιογράφοι να προβάλουν; Αυτό που γράφει ο κ. Αλογοσκούφης ότι «Χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα ηγεσία. Αποφασισμένοι πολιτικοί, που χωρίς φοβικά σύνδρομα, ιδεοληψίες και εξαρτήσεις θα αναλάβουν να πείσουν, να ερμηνεύσουν και τελικά να υλοποιήσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».
Και το άλλο που γράφει ότι «Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι για να διαχειρίζονται τον πολιτικό χρόνο, αναζητώντας ευκαιρίες για εκλογικούς ή άλλους αιφνιδιασμούς». Το οποίο φανερώνει, κατά τους «εκτιμητές» ότι ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι «από τον Ιανουάριο του 2007 και μετά γίνεται διαχείριση της οικονομίας βδομάδα με τη βδομάδα και δεν υπάρχει οικονομικός σχεδιασμός».
Όλα καλά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Σεβαστές. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί αφού μέχρι και το 2008 ο κ. Αλογοσκούφης ΗΤΑΝ στην κυβέρνηση, ΠΗΡΕ αποφάσεις, ΜΕΤΕΣΧΕ υπουργικών συμβουλίων και κυβερνητικών επιτροπών, ΣΥΝΕΤΑΞΕ προυπολογισμό και τον ΚΑΤΕΘΕΣΕ κι όλας, είχε επιλέξει να παραμείνει στη θέση του ; Γιατί δεν είχε παραιτηθεί αφού έβλεπε ότι γινόταν απλός «διαχειριστής της οικονομίας» ; Σε τι προσέβλεπε; Τι περίμενε; Και το δεύτερο: αντιλαμβάνεται άραγε – ανεξαρτήτως των όποιων εξειδικευμένων απόψεών του που δεν αρνούμαι ότι , κατά τεκμήριο, ακούγονται σωστές- ότι όσα καταθέτει , στην ουσία ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Καραμανλή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όπως και το ότι δεν αναφέρει καν το όνομα του πρωθυπουργού , συνεργάτη και ευεργέτη του, σ όλο το βιβλίο, αποτελεί την εσχάτη αχαριστία;
Διότι τι είναι η αχαριστία παρά το ότι στρέφεσαι εναντίον αυτού που σε στήριξε, σε ανέδειξε, σε προέβαλε, επιθυμώντας να του κάνεις κακό επειδή μία φορά δεν σε κάλυψε;
Γνωρίζω τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Ήπιος, καλομίλητος, μεθοδικός, οργανωμένος άνθρωπος. Αναγνωρίζω ότι ΔΕΝ το περίμενε να αντικατασταθεί στον τελευταίο ανασχηματισμό. Αλλά δεν αντικαταστάθηκε από κάποιον διάδοχο του Καραμανλή. Από τον ίδιο τον Καραμανλή αντικαταστάθηκε. Ο οποίος και τον είχε τοποθετήσει επί χρόνια στο υψηλότερο σκαλί των συνεργατών του και του είχε εμπιστευθεί το κρισιμότερο πόστο στην κυβέρνησή του.
Ξέρω τι σημαίνει πολιτική απομόνωση, ξέρω τι σημαίνει αίσθημα αδικίας, ξέρω τι σημαίνει απρόσμενη απομάκρυνση. Αλλά για τον Αλογοσκούφη, δεν υπάρχει δικαιολογία. Έγινε πολιτικά αυτός που έγινε χάρις στον Καραμανλή. Και τέτοια αχαριστία, δεν έπρεπε να επιδείξει.

RADIO ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM KATERINH




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




















Η Διεύθυνση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας ενημερώνει τους αγρότες του Νομού και γενικά όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ότι έχει ορισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων βάσει του υπ΄αριθμ.8622/25-6-2009 εγγράφου η 15-7-2009 ως ημερομηνία λήξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας- για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών έτους 2009, λόγω υπέρβασης του ορίου πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί ανά Περιφέρεια

Ενημέρωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ


























για την πορεία εργασιών
του νέου νοσοκομείου Κατερίνης

Ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του νέου νοσοκομείου Κατερίνης ζήτησε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, που σε προ μηνών επίσκεψη του διευθύνοντα συμβούλου της κατασκευάστριας εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ. Πέτρου Σουρέτη, είχε πάρει τη διαβεβαίωση για ολοκλήρωση των εργασιών στο διάστημα από τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουκοδήμος επανήλθε με ερώτημά του στην κατασκευάστρια εταιρία η οποία και σε ενημερωτικό σημείωμα (29-6-2009) προς τον βουλευτή Πιερίας αναφέρει τα εξής:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης κατασκευάζεται από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε έκταση 68.829 τ.μ. που βρίσκεται δυτικά της Κατερίνης, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη. Το συνολικό εμβαδόν του είναι περίπου 33.000 τ.μ. και ο συνολικός αριθμός των κλινών ανέρχεται σε 222 κλίνες, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας.
Στον περιβάλλοντα χώρο παρέχονται συνολικά 392 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ προβλέπεται και χώρος ελικοδρομίου.
Μεταξύ των τμημάτων περιλαμβάνονται δυο νοσηλευτικές μονάδες χειρουργικού τομέα, δυο νοσηλευτικές μονάδες παθολογικού τομέα, μαιευτική, γυναικολογική, παιδιατρική, μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα βρεφών και προώρων, μονάδα τεχνητού νεφρού, AIDS, ψυχιατρική, βραχείας νοσηλείας, παρακολούθησης εγκύων και οικογενειακού προγραμματισμού, κοινωνικής ιατρικής, διαγνωστικά κέντρα κ.α.
Το νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί ως προς το οικοδομικό μέρος και ήδη μεταφέρονται και τοποθετούνται ο Ιατρικός και ο Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ενώ απομένει η ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών σε ο,τι αφορά τις ειδικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, μαγειρεία, νεκροτομείο, τον περιβάλλοντα χώρο και τη δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Επίσης δεν έχει ανατεθεί η κατασκευή ψυχιατρικής κλινικής η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες της περιοχής».

Ο κ. Κουκοδήμος με αφορμή τη νέα ενημέρωση από την κατασκευάστρια εταιρία δήλωσε: «Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης, μετά από περιπέτειες χρόνων έφτασε στο τέλος του. Το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο και πλέον μπορούμε να εκφράσουμε τη βεβαιότητα πως πολύ σύντομα θα τεθεί στις υπηρεσίες των πολιτών της Πιερίας».

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ?

330 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 70 Τ.Μ., ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Η ΟΧΙ, ΟΙ 327 ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ!

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην αντικαπνιστική εκστρατεία που αρχίζει στη χώρα μας αύριο, 1η Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι «πολύ ορθά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Υγείας παρενέβησαν νομοθετικά για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Από την άλλη, και ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών στηρίζει τα νέα μέτρα, υπάρχουν κάποιοι που δεν βοηθούν στην ευόδωση της νέας προσπάθειας».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι στις 330 αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων κάτω των 70 τ.μ., σε χώρους που να επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι, οι 327 αφορούν χαρακτηρισμό χώρου αποκλειστικά για καπνίζοντες! Το στοιχείο αυτό είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αντικαπνιστική εκστρατεία στη χώρα μας.

250.000 ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





















Η μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον τομέα του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Γιάννη Κοφίνη στη Ρουμανία, μετά από πρόκληση της Υπουργού Τουρισμού της Ρουμανίας κ. Elena Gabriele Udrea.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο κ. Κοφίνης στο Βουκουρέστι και την Κοστάντζα, η ρουμανική πλευρά δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και ζήτησε την ενεργότερη ελληνική συμβολή στη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ειδική αναφορά έγινε μάλιστα στο γεγονός ότι παρά τους περιορισμούς της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα αύξησε φέτος κατά 50% την επένδυσή της στην παγκόσμια διαφημιστική προβολή του τουριστικού προϊόντος της.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της χώρας, στις οποίες επιβεβαιώθηκε πως η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στις προτιμήσεις των Ρουμάνων πολιτών, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 250.000 επισκέψεις το χρόνο.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ...ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

Άλλη μια διάκριση για το σουβλάκι και συγκεκριμένα για την εταιρία "Souvlakihut" της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με μελέτη του έγκυρου οικονομικού περιοδικού BRW, η αλυσίδα καταστημάτων της "Souvlakihut" είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες της Αυστραλίας και κατετάγη στην 16η θέση μεταξύ των εκατό νέων εταιριών της χώρας.

Πριν από πέντε χρόνια δυο αδέλφια, ο Γιάννης και ο Βασίλης Φωτιάδης, είχαν ένα όνειρο, να κάνουν εστιατόρια με σουβλάκι και "βλέποντας".

Σήμερα, τα εστιατόρια "Souvlakihut" φτάνουν τα 30 και έως το τέλος του 2009 τα δύο αδέρφια στοχεύουν στη δημιουργία 45 συνολικά εστιατορίων στην Αυστραλία.

"Δεν θέλαμε εξαρχής να δημιουργήσουμε μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, δίνοντας δέκα φρανσάιζ σε δέκα συγγενείς. Θέλαμε, και αυτό θα συνεχίσουμε, να προσπαθούμε να παγκοσμιοποιήσουμε το ελληνικό σουβλάκι", δήλωσε ένας από τους αδελφούς.

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ...ΤΕΛΟΣ!

ΚΑΚΟΣΧΗΜΟ ΣΚΥΛΙ..!

Ένας διαγωνισμός για τον πιο άσχημο σκύλο έγινε πριν λίγες μέρες στην Καλιφόρνια και παρέλασαν τα πιο άσχημα σκυλιά. Ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά το 1976 και από τότε γίνεται κάθε χρόνο.

Το βραβείο το πήρε το πιο άσχημο σκυλί η Miss Ellie είναι 15 ετών απόγονος μιας κινέζικης φυλής, άτριχη, έχει μόνο δύο ζευγάρια δόντια στο πίσω μέρος, έχει καταρράκτη και στα δύο μάτια και στο σώμα της έχει πολλές κρεατοελιές και σπυράκια και νομίζω ότι επάξια πήρε το στέμμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ..!!

ΜΑΝΟΥ ΤΣΑΟΥ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Με το νέο του project με τίτλο ''Playground'' ο Manu Katche έρχεται στο Θέατρο Βράχων στις 8 Ιουλίου για να δώσει μία μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ ECM. Το παίξιμό του, είναι μια ανάμειξη αφρικανικού ρυθμού και κλασικών ντραμς...

Ο Emmanuel ‘Manu’ Katché γεννήθηκε το 1958 στο St Maur des Fossés, κοντά στο Παρίσι αν και οι οικογενειακές του ρίζες είναι από το Ivory Coast της Αφρικής. Σπούδαζε πιάνο από τα πέντε του και ξεκίνησε ντραμς στα δεκατέσσερά του, μελετώντας στη συνέχεια κλασικά κρουστά στο Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris.

Το παίξιμό του, είναι μια ανάμειξη αφρικανικού ρυθμού και κλασικών ντραμς η οποία για κλάσματα του δευτερολέπτου φωταγωγείται από την επήρεια της τζαζ.

«Όταν παίζω τζαζ με λένε «ροκ ντράμερ». Όταν κάνω ροκ μουσική, οι κριτικοί γράφουν για τον «τζαζ ντράμερ Manu Katché»… «Είμαι απλά ο εαυτός μου, προσπαθώντας να είμαι όσο καινοτόμος όσο και η μουσική που παίζω, και, υποθέτω, πως αυτή είναι μια «τζαζ» αντιμετώπιση».

Εννέα στους δέκα 'Ελληνες πίνουμε κρασί

Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη συμπεριφορά του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή απέναντι στο κρασί, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος της Αγροτικής Οικονομίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91%) καταναλώνει κρασί, στοιχείο που το αναδεικνύει ως ένα από τα δημοφιλέστερα οινοπνευματώδη. Το 50% των συμμετεχόντων το καταναλώνει σε υψηλή συχνότητα.

Παράλληλα, οι καταναλωτές δείχνουν εμπιστοσύνη στα ελληνικά κρασιά αφού τα προτιμούν σε ποσοστό 64,8%, ενώ αυτοί που προτιμούν αποκλειστικά τα εισαγόμενα είναι ελάχιστοι (0,6%). Ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η ελληνική αγορά δεν έχει αλωθεί από τα εισαγόμενα στο βαθμό που ισχύει για άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ...ΣΠΕΡΜΑ

Ερευνα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νταϊάνα Βααμόντε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Κόρδοβα, που μελέτησε 15 κατά τα άλλα υγιείς αθλητές του τριάθλου (οι οποίοι τρέχουν, κολυμπούν και κάνουν ποδήλατο), με μέση ηλικία 33 ετών, διαπίστωσε ότι όσοι κάνουν πάνω από 300 χλμ. την εβδομάδα με τα ποδήλατά τους, έχουν φυσιολογικό σπέρμα σε ποσοστό λιγότερο από 4%, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC. Στα επίπεδα αυτά, οι άνδρες παρουσιάζουν "σημαντικά προβλήματα γονιμότητας", σύμφωνα με την μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ότι ο μέσος άνθρωπος, που πάει στη δουλειά του με το ποδήλατό του ή που σποραδικά ασκείται ερασιτεχνικά, είναι απίθανο να έχει παρόμοια προβλήματα.

Η έρευνα :

Όση πιο πολλή ώρα πάνω στη σέλα, τόσο χειρότερη γίνεται η ποιότητα του σπέρματος. Σε όσους αθλητές η προπόνηση ξεπερνούσε τα 300 χλμ, την εβδομάδα, το φυσιολογικό ποσοστό του σπέρματος (δηλλαδή με σωστό σχήμα και μέγεθος σπερματοζωαρίων) έπεφτε κάτω από το 4%, που γενικά αποτελεί το όριο κάτω από το οποίο οι άνδρες πιθανότατα δεν μπορούν να είναι γόνιμοι χωρίς την κατάλληλη θεραπεία.

Η ζέστη από τα στενά ρούχα του ποδηλάτη, η πίεση και η τριβή των γεννητικών οργάνων στη σέλα, καθώς και η γενικότερη καταπόνηση του σώματος από την συνεχή ποδηλασία και το ψυχολογικό στρες, που οδηγούν στην υπερβολική οξείδωση του αίματος και τη βλάβη των κυττάρων, σύμφωνα με την έρευνα, συμβάλλουν από κοινού στην δραματική πτώση της ποιότητας του σπέρματος. Οι ισπανοί ερευνητές ήδη κάνουν περαιτέρω μελέτες για να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο η ποδηλασία επηρεάζει τις μεταβολικές διαδικασίες του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να οδηγούν στο προβληματικό σπέρμα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βααμόντε, είναι ακόμα αβέβαιο αν η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να βελτιωθεί ξανά σε περίπτωση που κάποιος σταματήσει την ποδηλασία, εκτίμησε όμως ότι αν το άθλημα αυτό ασκείται για χρόνια, είναι απίθανο να υπάρξει βελτίωση. Για το λόγο αυτό, συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να παγώσουν έγκαιρα το σπέρμα τους, πριν αρχίσουν την εντατική προπόνηση και κάνουν μονιμότερη ζημιά στην αναπαραγωγική ικανότητά τους.

Ο Μάικλ Τζάκσον

όριζε σε σχέδιο διαθήκης που συντάχθηκε το 2002 την κατανομή της περιουσίας του ανάμεσα στη μητέρα του, τα τρία του παιδιά και ένα ή περισσότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά δεν προέβλεπε τίποτε για τον πατέρα του Τζόζεφ Τζάκσον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ένας δικηγόρος του Μάικλ Τζάκσον ενδέχεται να καταθέσει την διαθήκη αυτή την Πέμπτη σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, σύμφωνα με την εφημερίδα. Εκτελεστές της διαθήκης είναι ο δικηγόρος Τζον Μπράνκα και ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν, φίλος του καλλιτέχνη.

Ο Τζον Μπράνκα, ο οποίος συνεργάσθηκε με τον Μάικλ Τζάκσον από το 1980 έως το 2006 και είχε προσληφθεί και πάλι μια εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, συνέταξε τη διαθήκη αυτή, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Οι γονείς του τραγουδιστή δήλωσαν ότι δεν έχουν δει το κείμενο αυτό, ανέφερε ο δικηγόρος τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφημερίδα.

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ




















Θετικός είναι ο απολογισμός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης, τον οποίο παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέσα σε επτά ημέρες λειτουργίας του μουσείου το επισκέφθηκαν 90.000 άτομα, ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος των εγκαινίων δεν ξεπέρασε το προβλεπόμενο των τριών εκατομμυρίων ευρώ.


«Γίναμε πρωτοσέλιδα επαίνων στο διεθνή Τύπο», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «μια ταυτόχρονα συμβολική και εντυπωσιακή τελετή», αναφερόμενος στη βραδιά των εγκαινίων.


Ερωτώμενος για τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, επισήμανε ότι «το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να απολογείται πλέον στην παγκόσμια κοινότητα».


«Ο λόγος μας μέχρι σήμερα ήταν ανέστιος, σχολίασε, και από 'δώ και πέρα λόγω του Μουσείου έχουμε την ηθική δύναμη και η στρατηγική μας αποκτά νέες προϋποθέσεις».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι καθημερινά πλέον το Μουσείο θα επισκέπτονται οι σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής και πνευματικής ζωής και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και του προέδρου του Βελγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Δευτέρα.

ΜΠΕΡΙΣΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Με καταμετρημένα περίπου τα 2/3 των ψήφων, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα προηγείται, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 71 έδρες έναντι 66 του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο δεξιός συνασπισμός υπό τον Μπερίσα προηγείται σε αριθμό εδρών, αλλά συγκεντρώνει ελαφρώς μικρότερο ποσοστό από το συνασπισμό των Σοσιαλιστών υπό τον Ράμα (40,90% έναντι 39,97%).

Ο ακριβής αριθμός των εδρών θα καθοριστεί βάσει του νέου, περιφερειακού αναλογικού συστήματος, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, δεν αποκλείεται η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί αργά απόψε βράδυ της Τρίτης.

Συντριβή αεροσκάφους

Ένα παιδί ηλικίας πέντε ετών διασώθηκε από τη συντριβή του μοιραίου Airbus της Υemenia Air, στον Ινδικό Ωκεανό, ανοιχτά των νησιών Κομόρος, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του νησιωτικού αυτού κράτος.

Ο Αμπντιλάχ Μούγκνι, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών στο Μορονί, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Κομόρος, δήλωσε ότι το παιδί, το φύλο του οποίου δεν γνώριζε, μεταφέρεται στην ακτή με σκάφος.

Ο Μούγκνι είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει ανασυφθεί από το νερό μόνο ένα πτώμα. Από ελικόπτερα που υπερίπτανται της περιοχής της συντριβής έχουν θεαθεί τρία πτώματα.

Συνολικά 153 άτομα επέβαιναν στο Airbus AΑ310-300 των αεροπορικών γραμμών της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της εταιρείας Yemenia από τη Σαναά.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί με προορισμό τη Σαναά, με ενδιάμεση στάση στη Μασσαλία. Από την Υεμένη συνέχισε το ταξίδι του για το Μορονί όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα σήμερα (ώρα Ελλάδας). Πηγή του παρισινού αεροδρομίου ανέφερε ότι χάθηκε από τα ραντάρ.

Την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310 εντόπισε αεροσκάφος των αρχών των Κομορών που συμμετέχει στις έρευνες, ανακοίνωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Νουρντίν Μπουρχάν.

ΟΙ ΤΑΜΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κατάθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, που ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens έδωσαν οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου.

Οι δύο μάρτυρες κλήθηκαν ενόψει της απολογίας την Τετάρτη του Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέλαβε το 1999 ένα εκατομμύριο μάρκα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, χρήματα που υποστηρίζει ότι είχε δώσει στο ΠΑΣΟΚ.



Εξερχόμενοι του ανακριτικού γραφείου οι δυο μάρτυρες δήλωσαν ότι κατέθεσαν στον ανακριτή τα ίδια πράγματα που είχαν υποστηρίξει και στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, ότι δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος τότε έδινε χρήματα στα ταμεία του κόμματος προερχόμενα από εισφορές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στα ταμεία του κόμματος και υπό ποία μορφή.

91 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ






















Τρία επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος.



Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε ενενήντα ένα (91), από τα οποία τριάντα ένα (31) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα, διαβεβαιώνουν οι υγειονομικές αρχές και προσθέτουν: «Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια».

ΖΙΜΕΝΣ: Κρίσιμη κατάθεση στο Μόναχο

Την ώρα που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προσέρχεται στην αρμόδια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των μαύρων ταμείων της Siemens εισαγγελέα Χεσλ, με πρόθεση να δώσει στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου συντάσσεται με την Αθήνα υπέρ της διακοπής παραγραφής των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην διευθυντή της Siemens Ελλάς, δημιουργώντας προσδοκίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πρώην διευθυντής της Siemens είναι αποφασισμένος να μιλήσει για πρόσωπα με αποδείξεις, ευλπιστώντας ότι οι αρχές θα τον κρατήσουν για να δικαστεί στη Γερμανία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος διαμηνύει την πρόθεσή του να καταθέσει στην Εισαγγελία του Μονάχου στοιχεία που αφορούν την κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από τα κεντρικά γραφεία της γερμανικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ....ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Πολεοδομίες, εφορίες, ο χώρος της υγείας και οι δήμοι εμφανίζονται στην κορυφή της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.



Οι προτάσεις

Στις προτάσεις που Γενικού Επιθεωρητή περιλαμβάνονται η εφαρμογή της μη εντοπιότητας στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι αστυνομίες και εφορίες (πρόκειται για «βαρίδια» -όπως είπε- στις «πλάτες των υπαλλήλων») και η αλλαγή τόπου για όποιον προάγεται, αφού δεν μπορεί να είναι σεβαστός εκεί όπου πριν ήταν απλός υπάλληλος.

Επίσης προτάθηκε η δημιουργία νέου μισθολογίου και η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτρέπει τις επενδύσεις, τις οποίες τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών δίδεται δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο και τις οργανώσεις να παρίστανται ως ενάγοντες σε περιβαλλοντικές δίκες.

Επίσης έχει προταθεί η δημιουργία υπηρεσίας κατεδαφίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Επιθεωρητή, αφού «στις Κυκλάδες έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί οι εργολάβοι να μην πηγαίνουν σε κατεδαφίσεις για να μην γίνονται».

ΛΑ.Ο.Σ. Σε τροχιά συνεδρίου























Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 ανοίγει τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" είχε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του, τόνισε : "Ο "Ελεύθερος Τύπος", η ιστορική εφημερίδα των αγώνων της παράταξης, πρέπει να βρει τη θέση του ξανά στο περίπτερο. Ο κ. Καραμανλής μπορεί αυτό να το κάνει πράξη σε μια στιγμή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δε παίρνει τις ανάλογες πρωτοβουλίες."

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα του αεροπλάνου του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στην Κέρκυρα, αλλά και στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η είσοδος στον ελληνικό εναέριο χώρο και η προσγείωση του αεροσκάφους που έφερε τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων στην Ελλάδα, είναι στην ουσία "ντε γιούρε" αναγνώριση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «αύριο το πρωϊ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου γίνουν αθλητικοί αγώνες, θα παρελαύνουν με το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι. Είναι μια προσβολή, είναι μια ήττα, είναι μια ντροπή».

Για τις δηλώσεις Νταβούτογλου είπε ότι «ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει. Μπράβο μας!».

Τσίπρας: Στην πρώτη γραμμή των αγώνων























«Το κρίσιμο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή των αγώνων δίπλα στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Το κλειδί για την ανάκαμψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να μην κάνει πίσω και να συνεχίσει αυτή τη διαρκή εδώ και δυο χρόνια συνομιλία με τη νέα γενιά». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σταυρούπολης.

Πρόσθεσε πως «θα ήταν ολέθριο λάθος αν αλλάξουμε ρότα και εγκαταλείψουμε την προσπάθεια της δικής μας ανανέωσης, αλλά και της ανάδειξης των νεολαιίστικων προβλημάτων σε προτεραιότητα, όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως όταν μιλάει για ανανέωση δεν αναφέρεται στην ηλικιακή, αλλά αυτή αφορά τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος.

Ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο του ΣΥΝ για τον αδικαιολόγητα καταστροφικό τρόπο, όπως είπε, με τον οποίο το κόμμα διαχειρίστηκε το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πρόσθεσε ότι θα έρθει και η ώρα κατανομής των ευθυνών.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει θυμός στη βάση του κόμματος, επισημαίνοντας οτι ο ίδιος οφείλει να λειτουργήσει θεσμικά και συντεταγμένα ως πρόεδρος όλου του ΣΥΝ, και αυτών που τον ψήφισαν και αυτών που δεν τον ψήφισαν.

Αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στο αρνητικό για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επισήμανε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. Το ζήτημα είναι να μάθουν από τα λάθη και να γίνουν διορθώσεις.

"Υπάρχουν ευθύνες"




















Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της ευθύνονται για την όξυνση του μεταναστευτικού, αφού υποστηρίζουν τους πολέμους και τη ληστεία των λαών της Ασίας και της Αφρικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και αναφέρει ότι "η αλληλεγγύη της ΕΕ, την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός ως λύση για το μεταναστευτικό, είναι η αλληλεγγύη των εκμεταλλευτών και στρέφεται κατά όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας".

Λύση προς όφελος των λαών μπορεί να δώσει μόνο η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των εργαζομένων κατά των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, καταλήγει το ΚΚΕ.

Εκλογές



























ακόμη και τον Σεπτεμβριο βλεπει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ομιλία του με δημοσιογράφους στο Μαυροβούνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ σε πρόσωπο για την Προεδρία, ακόμη και αν προκειται για τον Κώστα Σημίτη, χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου, στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση διαρρέει φήμες για πρόωρες εκλογές και «σέρνει την πολιτική ζωή της χώρας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Σεπτέμβριο.

Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Μ.Μπαρόζο



















Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ.Μ.Μπαρόζο και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Ζάκ Μπαρό είχε σήμερα ο πρωθυπουργός κ.Καραμανλής. Στη συνάντηση με τον κ. Μπαρό μετέχει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του "Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος" κ. Ανδρέα Δρακόπουλο.





Επίσκεψη στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής πραγματοποίησε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Ζακ Μπαρό.

Τη Δευτέρα ο κ. Μπαρό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποίησε επισκέψεις στα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Σάμο και τον Έβρο.

Νωρίτερα, ο Ζακ Μπαρό είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Καραμανλής έθεσε εκ νέου το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.

H ΕΠΙΣΤΡΟ΄ΦΗ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΡΟΥΣΟΥ

Μετά από δεκαετίες επιτυχίας, αφού άφησε το σημάδι του στην ιστορία της ροκ μουσικής με τoυς Aphrodite’s Child και αφού πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους σε έξι γλώσσες, ο Demis Roussos επιστρέφει με το νέο του album με τίτλο ''Demis'', που κυκλοφορεί από τη Warner.

«Συνήθως, οι τραγουδιστές της γενιάς μου κυκλοφορούν συλλογές με διασκευές ή ηχογραφούν ντουέτα των μεγαλύτερων επιτυχιών τους με νέους καλλιτέχνες. Αντιθέτως, εγώ ήθελα να το κάνω μόνος μου.»

Το νέο του άλμπουμ είναι ένα άλμπουμ ενός rocker που σου φέρνει στο μυαλό τόσο τις επιτυχίες των Αphrodite’s Child (Rain and Tears, It’s Five O’Clock, I Want To Live, End of the World), όσο και την τωρινή βρετανική ροκ-σόουλ αναβίωση. «Φαίνεται ότι ανήκω, αλλά στην ουσία δεν ανήκω στο χώρο του θεάματος – Είμαι ροκάς.»