PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
























Η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε σοκ και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Από την Αυστραλία μέχρι την Ιαπωνία και από τη Νότιο Αφρική μέχρι τις Η.Π.Α. ''ανώνυμοι'' και ''επώνυμοι'' θρηνούν την απώλεια του ''βασιλιά'' της ποπ...



Μυστήριο καλύπτει τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον. Οι πληροφορίες λένε ότι όταν ο τραγουδιστής διακομίστηκε στο UCLA Medical Center δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί ήταν αδύνατον να τον επαναφέρουν στη ζωή, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους.

Τι προκάλεσε όμως την καρδιακή ανακοπή; Η υγεία του ήταν εξαιρετικά εύθραυστη τα τελευταία χρόνια, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Τζάκσον υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο του δέρματος.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Τζάκσον, ο Μπράιαν Όξμον, δήλωσε ότι ''ο Τζάκσον εμφανίστηκε σε μερικές πρόβες για τις επερχόμενες συναυλίες του και ότι προσπαθούσε πολύ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προβών.''

Παράλληλα εδώ και χρόνια ακουγόταν ότι ο Τζάκσον είχε εθιστεί σε ισχυρά αναλγητικά, η ευρεία χρήση των οποίων μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, να προκαλέσει μία καρδιακή ανακοπή. Μία από τις πιο κοινές ουσίες αυτού του είδους είναι η κοκκαϊνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία και να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Επίσης, η υπερβολική δόση μορφίνης μπορεί να προκαλέσει ελαφρά νάρκωση, διακοπή της αναπνοής και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή. Ακόμα και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

''Για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον μπορεί να ευθύνεται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την πλαστική χειρουργική που άλλαξε τελείως το πρόσωπο του διάσημου τραγουδιστή'', έσπευσε να επισημάνει ο Ματχίας Γκένσιορ, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Ένωσης Πλαστικής Χειρουργικής στην πόλη Κορσενμπρόιχ.

''Ο "βασιλιάς της ποπ" ήταν μια κλασική περίπτωση ανθρώπου που έπασχε από δυσμορφοφοβία, προσέθεσε, αναφερόμενος στην έμμονη ιδέα που κατατρύχει ορισμένους ανθρώπους ότι είναι άσχημοι.'' κατέληξε.

Ένας από τους πρώην μάνατζέρ του, ο Τάρακ Μπεν Άμαρ, δήλωσε ότι ο Τζάκσον πέθανε "επειδή έπαιρνε όλων των ειδών τα φάρμακα" και κατηγόρησε τους "τσαρλατάνους" και "εγκληματίες" γιατρούς ότι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν "υποχόνδριος".

''Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης'', υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

Η νεκροψία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, δεν έβγαλε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Φως σε κάποια από τα αίτια του θανάτου του super star αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν εάν έχει γίνει χρήση νόμιμων ή απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών. Γι' αυτό ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε έξι με οκτώ εβδομάδες.

ΟΛΥΜΠΟΣ





«Olympus Marathon»





























Από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου θα ξεκινήσουν στις 6.05 το πρωί της Κυριακής οι ορεινοί δρομείς του «Olympus Marathon» και, αφού σκαρφαλώσουν στις πλαγιές του βουνού των θεών, μέχρι το οροπέδιο των Μουσών, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, θα τερματίσουν τον αγώνα τους στο κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου.
Από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι ξένοι και οι έλληνες αθλητές για να παραλάβουν, στο Λιτόχωρο, τους αριθμούς τους. Αύριο το Σάββατο στις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, το Forum των αθλητών, ενώ στις 7.00 θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή των αθλητών στον πεζόδρομο του Μουσείου του Δίου. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τον παιδικό αγώνα Olympus Kids, στις 8.00 το απόγευμα στο Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα των διοργανωτών, τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουν οι αθλητές έχουν καθαριστεί, το νερό έχει μεταφερθεί στους σταθμούς της διαδρομής και όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα. Αρκεί βέβαια να το επιτρέψει και ο καιρός, οι προβλέψεις για τον οποίο δεν φαίνεται να είναι και τόσο ευοίωνες.

Αυτό όμως αφορά τον αστάθμητο παράγοντα. Όσο αφορά τον ανθρώπινο, ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την προετοιμασία.

«Ο Δήμος Δίου», είπε, «πιστός στις υποχρεώσεις του, υλοποίησε ό,τι υποσχέθηκε, προκειμένου να συνδράμει στην αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους αθλητές όλου του κόσμου εδώ στο Δίον. Οι δημότες μας και ο λαός της Πιερίας είναι έτοιμος να καλοδεχτεί για άλλη μια χρονιά αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος πως και η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί από επιτυχία και ότι θα έχουμε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, καθώς το πνεύμα της ελληνικής παράδοσης υπό τη σκιά του φιλόξενου Ολύμπου θα θριαμβεύσει».

Να επισημάνουμε πως φέτος υπάρχει μια μερική τροποποίηση της διαδρομής του αγώνα, η οποία θα εφαρμοστεί από φέτος και θα ισχύει στις μελλοντικές διοργανώσεις. Η τροποποίηση γίνεται σε δύο σημεία της διαδρομής και σε συνολικό μήκος 2,5 χιλιομέτρων, δεν επιφέρει αύξηση ή μείωση του συνολικού της μήκους, που παραμένει στα 43,8 χιλιόμετρα, αυξάνεται όμως κατά 30 μέτρα η θετική υψομετρική διαφορά, δηλαδή η ανάβαση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές με τις δύο τροποποιήσεις ενδυναμώνεται ο ορεινός χαρακτήρας του αγώνα (το ποσοστό ασφάλτου στο σύνολο της διαδρομής μειώνεται στο 13% ενώ αντίστοιχα αυξάνεται το ποσοστό μονοπατιών) εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και την ασφάλεια των αθλητών που θα κινηθούν για πολύ μικρότερη απόσταση ανάμεσα σε κυκλοφορία αυτοκινήτων, πλησιάζοντας προς τον τερματισμό τους.

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


ΦΩΤΟ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ















Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Αθ. Αστερίου, αφού τα συνεργεία του δήμου έβαλαν και την τελευταία πινελιά: τη διαγράμμιση των δρόμων στους οποίους έγιναν οι παρεμβάσεις. Ολοκληρώθηκε επίσης η διάνοιξη της οδού Εφέσου, μέσω της οποίας έχει συνδεθεί με τον κυκλικό κόμβο και η πλατεία Ηρώων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
































ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ψηφίστηκε στις 18 Ιουνίου 2009 το νομοσχέδιο για την λειτουργική τακτοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων, μετά τη διαδικασία διαβούλευσης της πρότασης για την επίλυση των εκκρεμοτήτων, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων τουριστικών φορέων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την τακτοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας (είτε γιατί αυτό δεν τους χορηγήθηκε εξ αρχής, είτε γιατί έληξαν και δεν ανανεώθηκαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε γιατί το χορηγηθέν σήμα δεν καλύπτει το σύνολο της υφιστάμενης εγκατάστασης του καταλύματος, λόγω πολεοδομικών παραβιάσεων). Σύμφωνα με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ. Μαρκόπουλο, μετά την τακτοποίηση (εντός του προσεχούς εξαμήνου) των καταλυμάτων, οι τυχόν παράτυπες αλλαγές που θα επιχειρηθούν σ' αυτά, θα ελέγχονται δορυφορικά.
Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως με την εφαρμογή του νομοσχεδίου «για τις ξενοδοχειακές μονάδες και για την ποιότητα του τουρισμού, γυρίζει μία καινούργια σελίδα - και μία καινούργια μορφή ηλεκτρονικής επιτήρησης με αεροφωτογράφηση, για την οποία ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ' ό,τι στο παρελθόν». Όσον αφορά δε, το θέμα της πολεοδομικής αδειοδότησης των ξενοδοχείων, «αυτό σκοντάφτει σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις και στη συνταγματική νομιμότητα αλλά και στην ισονομία απέναντι σε άλλη αυθαίρετη δόμηση στην ίδια περιοχή για άλλους πολίτες. Είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, το οποίο όμως δεν έρχεται και δεν μπορεί να ικανοποιήσει οπωσδήποτε τη λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη χρονιά που ξέρετε πολύ καλά πόσο ανάγκη το έχουμε».
Θετικό χαρακτήρισαν το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του τουρισμού έδωσε σε διαβούλευση στους φορείς τη σχετική πρόταση για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζουν σε λειτουργικό επίπεδο τα τουριστικά καταλύματα με ανακοίνωσή τους τόσο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αφού όπως προκύπτει, η διευθέτηση του προβλήματος αυτού αποτελούσε πάγιο αίτημα του ξενοδοχειακού κόσμου προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τουρισμού μέσα στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης των επιχειρήσεων φιλοξενίας της χώρας μας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης συμμετέχοντας τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια σειρά προτάσεων, με στόχο την άρση των προβλημάτων και την υγιή ανάπτυξη του κλάδου. Παράλληλα, μέσα από ένα σύνολο ενεργειών και πρωτοβουλιών, καταβάλλει προσπάθειες να οχυρώσει τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους, αλλά και για τη δημιουργία ενός σταθερού αναπτυξιακού πλαισίου λειτουργίας, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, διασφαλίζοντας για τους επισκέπτες της χώρας αφενός μεν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής, αφετέρου ολική ποιότητα υπηρεσιών ανάλογα με τις επιλογές και τις προσδοκίες τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με δεδομένο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανακύψει ερωτήματα σχετικά με την ένταξη παραγωγών στην κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θεωρούμε επιβεβλημένο να επισημάνουμε τα εξής:

1. Οι καταστάσεις με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν σταλεί σ΄όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού έχουν εκδοθεί με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας ουδεμία ευθύνη φέρει για την έκδοσή τους.

2. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προσδιορίστηκαν ύστερα από διασταύρωση στοιχείων από το ΚΕΠΥΟ και τον ΟΓΑ. Δηλαδή, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κατά το Υπουργείο είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που το 50% + 1 από το εισόδημά τους προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες.

3. Με βάση λοιπόν αυτές τις καταστάσεις στον Νομό σε σύνολο περίπου 13.500 δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης, στην κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών εντάσσονται 4.796 δικαιούχοι και 1.925 είναι προς περαιτέρω διερεύνηση. Για τους 4.796 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μόνο για αυτούς το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή στις 09/04/2006 να καλύψει το κόστος δήλωσης του ΟΣΔΕ.

4. Για όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και εντάσσονται στην κατηγορία των 1.925 προς περαιτέρω διερεύνηση έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση επανεξέτασης προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ένταξή τους στην κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας και αντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ΟΓΑ).

5. Στην προσπάθεια της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών να βοηθήσει τους παραγωγούς της Πιερίας ώστε να αποφευχθεί κάθε περίπτωση αδικίας έχει συσταθεί στα γραφεία της ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης όπου όσοι παραγωγοί δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω δύο κατηγορίες και πιστεύουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Υπουργείο για την ένταξή τους στην κατηγορία το κατά κύριο επάγγελμα αγροτών , εντός των ημερών να προσκομίζουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά με τα οποία θα πιστοποιούν τους αντίστοιχους ισχυρισμούς τους.

Για ακόμη μια φορά θέλουμε να επισημάνουμε στον αγρότη της Πιερίας ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ουδεμία ευθύνη φέρει για την δημιουργία αυτών των καταστάσεων (κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) και δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε πραγματικά να μην αδικηθεί κανείς αγρότης ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις από κάθε πλευρά ώστε να ενταχθεί στο καθεστώς των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Σ΄αυτήν την κατεύθυνση υποσχόμαστε στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.


Για την Ε.Α.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος

Παπανικολάου Πέτρος